Page 66

After opening all three rooms, the homeowners gained a kitchen area that welcomes guests to join in the heart of the home. On the backside of the home, one can see the home is two stories exposed and previously both sides had covered porches. The idea was to open up one side to a deck and leave the other side closed in for more opportunities to be outside in inclement weather. The open deck brings in light and accessed from the living room. The roof and chimney received some updating to keep the updated look to the Tudor exterior. The covered porch has a built in grill to offer the family another avenue to share meals together and access the backyard that is beautifully landscaped to compliment the overall theme of the home. The screened porch access is through the family room. The area between the two porches is the dining room, but does not provide direct access to either porch. The dining room is the family’s favorite room and this hold the beauty of the home as its main focal point. The modern ceiling is the most impressive feature of this gathering room. In the master bathroom, the intent was to present the maximum amount of light with the windows, light features, and the other elements of design. The lights positioned in the mirrors in a vertical 64

position to counter the horizontal element of the floating sink and tub. During the day the sunlight streams in and illuminates the room reflecting off the mirror much like one would expect if multiple window placements were in the room would offer. The lights floating in the mirrors create an incredible illusion of an even larger sanctuary. Selecting the marble for the bathroom required a great search as the intent was for it to appear as if an optical illusion. The tub welcoming and sedate, strong yet delicate appearing has the look of water flowing. The sink, though suspended on the wall appears held up by the tub drawing your eyes to the corner where the natural light plays bringing the outside in. The garage was a box shaped feature that was completely disharmonious with the rest of the home. George’s idea was to add a second level to bring interest to the garage and to match it with the rest of the home. George used two mahogany doors similar to the front entrance of the home, the Tudor styling, and a front window on the bonus room to mirror the rest of the exterior. The look provides continuity

www.eastcoasthomepublishing.com

Dumitru.indd 64

9/12/14 3:06 PM

East Coast Home + Design September 2014  

East Coast Home Publishing

East Coast Home + Design September 2014  

East Coast Home Publishing