Page 1

NYHETSBREV

Personalvetare i Lund oktober 2015

Välkomna till en ny era av nyhetsbrev älskade PA-studerande! Det kommer att vara en era fylld av information om nytta & nöje, spexiga bilder, djupdykande intervjuer och framförallt mycket skratt och kärlek. Till detta ”första” nyhetsbrev har vi även en hel del skojigheter att bjuda på då det båda hunnits med en kräftskiva, en tacksittning och inte minst ett styrelsemöte.

”En tradition är en generad ursäkt att få upprepa samma dumheter varje år” sa den danska författaren Dan Turéll. Detta tyckte vi var en aning bittert och såg därför till att återigen anordna den väldigt uppskattade traditionen med en kräftskiva! Aktivitetsutskottet såg till att pynta och stå i för att förvandla den annars ganska gråa hemvärnsgården till en magisk plats med kräftan och nubben i fokus. Sång och dans avlöste varandra och gjorde kvällen till en utopisk upplevelse. Tack aktivitetsutskottet och alla som var på plats!

På grund av ett uppskjutet besök till Academic Work för CV-granskning finns det fortfarande möjlighet att anmäla sig och delta, det gör ni enkelt genom att spana in evenemanget som finns länkat på Pils facebooksida. Missa nu inte denna förträffliga möjlighet anordnat av näringslivsutskottet. 1 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


Tack vare en storslagen insats av årets nollor blev faddrarna bjudna på en fantastisk tacksittning som nog överträffade de flestas förväntningar. Temat för kvällen var ”P” (förmodligen till ära av vår kära förening) viket ledde till en hel drös olika tolkningar. Vi fick se allt från Pokemon till penntroll, pirater till punkare och mycket, mycket mer. Festligheterna drogs igång med en rafflande förfest fylld med lekar för att sedan i gemensam trupp vandra vidare till en sittning vi sent kommer att glömma.

Även en av föreningens viktigaste händelse tog plats denna månad i form av ett styrelsemöte där avgående styrelsemedlemmar tackades av och nya välkomnades in. Efter ett högt söktryck på samtliga poster lyckades valberedning med finess och skicklighet komma med nomineringar till varje post. Dessa nomineringar röstades sedan genom med ett enhälligt beslut. PIL gratulerar alla nya styrelsemedlemmar och ser fram mot att se vad ni kan uträtta för stordåd. Ett extra stort tack går även ut till våra avgående ordförande respektive vice ordförande!

2 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


I samband med detta tänkte vi även ta tillfället i akt och lära känna vår nya ordförande lite bättre, oktobers nyhetsbrev ger er därför… Mattias Hjalmarsson! Mattias, eller som vi alla känner honom bättre Hjalmar, har tidigare suttit med i PIL i rollen som ledamot där han bland annat fått oss att gråta av lycka genom sina roliga och inspirerande nyhetsbrev. Jag träffar Mattias på ett mysigt litet café i Lunds innerstad. Mattias beskriver själv cafét som ”familjärt” och ”en plats att hänga min hatt på”. Innan jag drar igång med frågorna vinkar Mattias över kyparen och beställer ”det vanliga” varpå kyparen några minuter senare bär ut en stor kopp varm choklad med extra vispgrädde, Mattias ler belåtet.

Vad ser du mest fram mot i din nya roll som ordförande? Jag ser mest fram mot att se vad den nya styrelses och dess utskott kan åstadkomma! Jag hoppas och tror på flera härliga tillställningar, goda samarbeten med samarbetspartners och en PILA-arbetsmarknadsdag vi sent skal glömma!

Berätta om ditt roligaste ögonblick i PIL. Det roligaste jag gjort inom PIL är utan tvekan nollningen! Ska jag välja ett enskilt ögonblick är det definitivt när jag och Erik Jönsson, ”They hat eus cause the ain´t us” vann PIL:s beerpong-turnering 2014/15!

Vad gjorde att du sökte till PA-programmet? Jag fann intresset för personalvetarlinjen genom en god vän och tillika ex-ordförande i föreningen, Erik Siebers. Jag kände direkt att jag hittat rätt med människorna runt omkring mig. Det var min typ av folk helt enkelt och i mitten av hela den här tillställningen stod föreningen PIL, personalverate i Lund.

Beskriv din perfekta dejt. Det ska vara en framåt, glad och framförallt rolig tjej och jag på en dag fylld med roliga aktiviteter, Liseberg kanske? Eller är det bara jag som har barnasinnet kvar? Finns du där ute någonstans i de lundensiska studentboendena? Annars är jag svag för händiga, blåögda och blonda killar från Nacka…

3 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


10 snabba med Mattias ”Hjalle” Hjalmarsson: Harry Potter eller Sagan om ringen Schlager eller House Jönköping eller Lund Utsidan eller Insidan Facebook eller Instagram Snowboard eller Skidor Mat eller Dryck Inrikes eller Utrikes Utekväll eller Filmkväll Gamla nyhetsbreven eller Nya nyhetsbreven (Lämna ditt bokomflutna framför dig)

Slutligen vill jag bara tacka alla läsare för ni tog er tid att kika lite på detta nyhetsbrev som skrivits i andan av den nya eran. Vi går nu in i en av årets mörkaste månader så se nu till att sprida mycket värme, ljus och kärlek till alla era medmänniskor där ute! Fred ut, Ludvig Tanno, Genom Personalvetare i Lunds styrelse 2015

4 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se

Nyhetsbrev oktober-15  
Nyhetsbrev oktober-15  
Advertisement