__MAIN_TEXT__

Page 1

NYHETSBREV Personalvetare i Lund maj 2016

”17, 16, 18, 16, 19, 21, 22, 24, 23, 23” Man kan tro att denna sifferkombination är vår kära nummervisa och att en dryck ska släckas, men ICKE (sa en gång någon Nicke) för detta är temperaturen vårt älskade Lund berikats med de 10 första dagarna i Maj! Om detta är karma vi belönats med på grund av PIL:S arbetsmarknadsdags förträffliga succé eller inte lämnar vi till läsarna att bestämma. Däremot vill vi hemsk gärna välkomna er till maj månads nyhetsbrev!

Som tidigare nämnt i förbifarten kretsade april månad framförallt kring vår efterlängtade arbetsmarknadsdag. Månader av slit och flitigt arbete av PIL:s alldeles egna projektgrupp PiLA ledde slutligen fram till en extremt lyckad dag och kväll. Besökarna på AF-borgen fick bevittna ett organiserat virvelvarv blandat med intressanta utställare, givande workshops och slående föreläsningar. Här på bilderna kan vi bland annat se några av alla företag som vid deras montrar stod informerade nyfikna besökare om diverse nyttigheter. Vi har även en samling av Lunds projektgrupp tillsammans med Kristianstads.

Samt Jonathan tillsammans med arbetsmarknadsdagens huvudföreläsare Anna Bergholtz. 1 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


Så fort föreläsare samt arbetare tackats av med blommor och applåder började starten på en ny förberedelse, denna gång med hjälp av festutskottet. Vårt driftiga utskott hade nämligen anordnat en sittning för att fira en väl genomförd arbetsmarknadsdag där alla PIL:S medlemmar samt besökande Cefyrikon stod på gästlistan! Med ”Bucketlist” som tema fick vi se en spridd skur av ännu icke uppfyllda drömmar i livet manifesteras genom utklädnader av rang.

I början av Maj har även ett extrainsatt föreningsmöte hunnit gå av stapeln. Mötet hölls på grund av den fantastiska nyheten att Lund och PIL röstats igenom att hålla i P-riks årsmöte i slutet av året där representanter från landets alla personalvetarföreningar deltar. En projektgrupp valdes och röstades igenom för att på allra bäst styra upp detta framtida event.

”När du hör det här ljudet, är det dags att vända blad” Så lät det förr i tiden innan streamingtjänster och internet, då visste man att det var dags att vända blad och gå vidare i berättelsen. Om det nu mot förmodan är någon som faktiskt läser detta i pappersform så… PLING. För alla er andra räcker det med att klicka på pilen som för er vidare till nästa blad, där kommer ni nämligen få möta denna månadens intervjustjärna! 2 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


Hon gör det som behöver göras och gör det med bravur vilket fått vår förening att ytterligare växa på nya och innovativa sätt. Att klara av EN post på det sätt som månadens berömmelse har gjort kan verka smått omöjligt. Att då dessutom ta på sig en till vakant post är något som fått er skribent att undra om denna person möjligtvis är Wonderwoman i vardagskläder, Maj månads nyhetsbrev ger är . … Emma ”Bengan” Bengtsson! Efter att ha spräckt min personliga budget på vad som kändes som veckor av valborgfirande är denna månads intervjustjärnas mer spartanska smak otroligt välkommen. Trots flera poster i styrelsen, engagemang i nation, skola med mer har Emma alltid tid för en vän och vi lyckas därför träffas på en så kallad ”Netflix N intervju”.

Hur tycker du att din roll har utvecklat dig hittills? Vad har det inte utvecklat? Som projektledare och webmaster har jag fått erfarenheter inom bland annat projektledning, administrativa uppgifter, grafisk design, webbdesign, webbpublicering och kommunikation. Ovärderligt!

Berätta om ditt hittills roligaste ögonblick i PIL Det är nog en samling av roliga ögonblick i chatten mellan projektgruppen PiLA och festutskottet i samband med planeringen inför PiL Arbetsmarknadsdag och den efterföljande sittningen. Jag kan dock inte dela med mig av något. What happens in chatten, stays in chatten!

Vad gjorde att du sökte till PA-programmet? När jag var liten tyckte jag att jag skulle passa i ett kontor där kollegor kunde komma in och få hjälp med arbetsrelaterade problem. Även om den drömmen mest var centrerad kring att ha ett alldeles eget kontor med ett fint skrivbord, har den väl stannat kvar med mig och utvecklats. När jag läste beskrivningen av PA-programmet var det lite som att pusselbitarna föll på plats! Sedan dess har mina ambitioner handlat mindre om det materiella. Inte för att jag skulle tacka nej till ett höj- och sänkbart skrivbord i framtiden dock…

Beskriv din perfekta dejt. En skön soffa… Något gott att äta… Fördragna gardiner… Netflix… och ungefär sju dagar, för det är vad det tar att kolla på alla avsnitt av Stargate SG-1. TV-SERIEMARATON FOR THE WIN!

3 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


10 snabba med Emma Bengtsson: Harry Potter eller Sagan om ringen Schlager eller House Staffanstorp eller Lund Utsidan eller Insidan Facebook eller Instagram Nya Star Wars eller Gamla Star Wars * Mat eller Dryck Webbmaster eller Projektledare Utekväll eller Filmkväll Kubb eller Boule * Detta är en kuggfråga, eftersom episod 1-3 drar ner det andra alternativet samtidigt som jag inte kan föredra nya Star Wars baserat på bara en film.

Avslutar i vanlig ordning med ett tack och bock till alla fina läsare där ute, medlem eller ej! Gör nu som moi och gå ut och njut av den fantastiska försommaren! Fred ut, Ludvig Tanno Genom Personalvetare i Lunds styrelse 2015

4 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se

Profile for Mattias Hjalmarsson

Nyhetsbrev maj  

Nyhetsbrev maj  

Advertisement