Nyhetsbrev februari 2019

Page 1

Nyhetsbrev februari 2019 Hej PiL! Aktivitetsutskottet anordnade den 14:e februari en alla hjärtans dag sitting med temat “Bonde söker fru”. Det blev en lyckad kväll med mycket kärlek. Aktivitetsutskottet vill passa på att tacka alla som kom och bidrog till en härlig kväll.

Det har under februari månad varit en lunchföreläsning för oss medlemmar i PiL tillsammans med näringslivsutskottet och Academic Work. En mycket intressant, givande och inspirerande föreläsning som i huvudsak bestod av tips gällande hur vi ska tänka när vi söker jobb. Hur ser ett bra CV ut? Vad bör du som arbetssökande ha med i ditt personliga brev? Hur förbereder vi oss bäst inför en arbetsintervju? Detta är exempel på frågor som besvarades. Dessutom bjöds det på sallader till lunch under detta event.

Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL - Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se — www.personalvetareilund.se


Nu är även valperioden igång för att söka poster i PiL. Detta är en fantastisk möjlighet att engagera sig ideellt. Du som engagerar dig i PiL kommer vara en del av en grym styrelse och dessutom passar denna erfarenhet perfekt på CV:t. Vill du vara med och leda ett stort projekt så som balen? Eller knyta kontakter med näringslivet? Kanske vill du skapa aktiviteter för dina vänner i PiL? Varför inte söka som novischansvarig, där du får möjlighet att vara en av de viktigaste personerna i höstens kommande novischperiod. Du kommer uppleva hela novischperioden tillsammans med nollor och faddrar men samtidigt styra och planera projektet. Det kommer även att finnas möjlighet att söka till en relativt ny projektgrupp: mentorskapsprogrammet. Där får två personer möjlighet att tillsammans planera och leda ett projekt under ett års tid. Tveka inte att söka en post! Eller varför inte nominera en kompis du tror skulle passa perfekt på någon av posterna i PiLs styrelse? Om du vill du veta mer om vad de olika utskotten i PiL sysslar med kan du ta en titt på vår facebook- eller instagramsida. Nu under våren har jag tänkt ha små intervjuer med studenter från PAprogrammet i Lund som är på utbyte i olika delar av världen. Först ut är Lisette van der Knaap som går andra året på PA-programmet. Vart befinner du dig? - Utrecht, Nederländerna Varför valde du att åka på utbyte? Jag valde att åka hit eftersom jag är född här och ville testa leva en längre tid på den plats som på många sätt har format min uppväxt och min personlighet. Att ha nära till språket och släkt och vänner kändes viktigt i beslutet. Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL - Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se — www.personalvetareilund.se


Vad är det bästa med att vara på utbyte i Utrecht? - Det bästa med denna staden är att den känns personlig, hemtrevlig, har ordentligt med studenter och studentliv. Dessutom kommer våren alltid tidigare i Holland (har redan hunnit sitta ute i solen i T-shirt) samt att det finns massa restauranger, uteserveringar och kaféer där man kan glassa (och kanske plugga lite).

I mars har vi vår arbetsmarknadsdag PiLA att se fram emot. Denna kommer att hållas den 14 mars på Eden från klockan 10 till klockan 14. Det kommer bland annat att finnas massa spännande företag att prata med, CVfotografering, CV-granskning och lunchföreläsning. Under kvällen kommer det även att hållas en sittning med temat “gala” på Malmö nation. Missa inte detta! - Rebecka Åkerman, genom personalvetare i Lunds styrelse 2019.

Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL - Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se — www.personalvetareilund.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.