__MAIN_TEXT__

Page 1

NYHETSBREV Personalvetare i Lund april 2016

”April april din dumma sill, jag kan lura dig var jag vill” Man tror att de första april-skämten drogs någon gång i slutet av 1500-talet och att de då gick ut på att lura någon att göra ett onödigt ärende. Tiderna förändras men traditioner består… Med detta sagt vill vi ohyggligt gärna välkomna gamla och unga, trötta och pigga, små och stora till aprils nyhetsbrev! Om februari var en något trött månad bjöd mars upp till dans och visade upp motsatsen. Mycket har hänt och fortsätter att hända inom föreningen och mars månad bjussade bland annat på ett av PIL:S svettigaste event, BEERPONGTURNERINGEN! Medlemmarna strömmade i vanlig ordning in och lag efter lag med namn det ena vassare än det andra skrev upp sig för att vara med och tävla om den ärofyllda titeln.

Efter timmar fyllda av gråt, (öl)svett och tårar och en final där SthlmSkån United försökte sig på som utmanare stod slutligen 2 damer kvar på toppen som segrare. Ebba och Matilda från TEAM KÄMNÄRS fick tillsammans lyfta den blytunga pokalen och även själva passa på att bli upplyfta i segeryran. 1 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


PILAS arbete med planering inför PIL:S arbetsmarknadsdag har varit i full fart under en längre tid men har nu kommit in på slutspurten. PILA åkte i mars på besök till PA-dagen anordnad av Cefyrekon från Kristianstad högskola. Efter en spektakulär dag återvände vårt kära PILA-gäng till Lund fulla av inspiration, motivation och drivkraft. PIL:S nyhetsbrev vill med detta sagt ge en extra shoutout och uppmärksamma er om att den 15 april klockan 10.00 slår vi upp dörrarna för vår mycket uppskattade arbetsmarknadsdag. För mer information är ni välkomna att besöka oss på facebook eller söka upp eventet direkt på ”PIL Arbetsmaknadsdag 2016”

Efter ett par intensiva dagar under styrelsens kick-off kände utskotten att de behövde en paus från sin älskvärde ordförande och passade på att skicka UPP honom tillsammans med er förtjusande ledamot till UPPsala för riksmöte med P-riks. På riksmötet träffades personalvetare från rikets alla hörn och kanter för att bland annat diskutera tankar och idéer kring hur vi kan göra våra föreningar ännu bättre. Meningsrika utbyten som fått vår ordförande att växla upp ytterligare en växel för att göra allt han kan för att göra PIL till Sveriges bästa förening! Och visst tycker vi att han är på mycket god väg?

Är du på jakt efter ett roligt och utvecklande extrajobb med stor möjlighet att påverka dina arbetstider och ditt eget arbete? Vision söker dig som vill arbete med medlemsrekrytering i Lund och i Malmö. Arbetet är riktat mot studenter och dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av marknadsföring och att hålla klassrumspresentationer, informationsbord samt delta på mässor och arbetsmarknadsdagar. I tjänsten ingår även att ge befintliga medlemmar service, marknadsföra aktiviteter samt hålla koll på vad som händer på Lunds universitet och Malmö högskola. Lönen är individuell men på minst 125kr/h exklusive semesterersättning. Sök tjänsten här: http://vision.se/ledigajobb 2 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


Att vara spindeln i nätet inom föreningen är något som månadens celebritet mycket väl vet vad det handlar om. Hon har suttit på sin post i snart ett halvår och skött det galant i det tysta, men det är dags att även denna stjärna får lysa starkt, aprils nyhetsbrev ger är därför… Elin Tegnestedt! Elin Tegnestedt lämnade sommaren 2015 den okända lilla orten ”Linköping” för att pröva sina vingar i det ärofyllda Lund. För att lyckas att få klottra ner några snabba ord från Elin räcker det inte med lite pulverkaffe och en torr kaka. Elin tycker att saker ska göras på rätt sätt och vi träffas därför på en av Lunds mest exklusiva restauranger. Folket här känner Elin… Att bordet redan är framdukat med diverse rariteter är inga konstigheter. Precis innan vi hugger in i intervjun skickas en flaska Belle Epoque över till bordet med kyparens ord ”compliments of the chef”.

Hur tycker du att din roll som sekreterare har utvecklat dig hittills? Till att börja med har jag fått en inblick i hur det är att ingå i en styrelse överlag vilket har varit, och är, både intressant och lärorikt. Förutom det har jag fått en ökad kunskap i olika administrativa uppgifter, som t.ex. att föra protokoll och underhålla medlemsregistret, vilket bland annat har utvecklat min organisationsförmåga.

Berätta om ditt hittills roligaste ögonblick i PIL Hmm, väldigt svårt att välja bland alla roliga ögonblick jag hittills har varit med om! Men det får nog ändå bli nollningen. Det var en kanonbra start på tre, förhoppningsvis, händelserika år!

Vad gjorde att du sökte till PA-programmet? När jag läste om PA-programmet tyckte jag först och främst att det verkade väldigt intressant. Oavsett vad man väljer för yrke är det alltid bra att ha en PA-utbildning i ryggsäcken. När jag sedan jobbade inom HR efter studenten, fick jag upp ögonen ytterligare för PA-programmet och jag kände ännu mer att det kunde vara något för mig!

Beskriv din perfekta dejt. Om du hämtar mig utanför min studentlägenhet i limousin och tar mig till en lyxkrog där en trerätters gourmetmiddag väntar, med genomgående champagne, så har du mig på kroken… ;)

3 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


10 snabba med Elin Tegnestedt: Harry Potter eller Sagan om ringen Schlager eller House Linköping eller Lund Utsidan eller Insidan Facebook eller Instagram Sverige eller Utomlands Mat eller Dryck Sommar eller Vinter Utekväll eller Filmkväll Nyår eller Midsommar Som alltid, tack för visat intresse kära medlemmar och människor! Nu fortsätter vi att njuta av en av er skribents favoritmånader, april, med allt spännande och förvånande den har att bjuda på.

Fred ut, Ludvig Tanno Genom Personalvetare i Lunds styrelse 2015

4 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se

Profile for Mattias Hjalmarsson

Nyhetsbrev april  

Nyhetsbrev april  

Advertisement