Page 1

NYHETSBREV Personalvetare i Lund Maj 2015

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor. Du nalkas, ljuva sommar, då gräs och gröda gror. Så kom den också tillslut, sommaren. Kära avsked inför sommaren där man ska jobba, utforska världen eller bara ta det lugnt. För på hösten kommer man likväl tillbaka för kära återseenden, eller? För våra examinerade studenter blir det här nämligen både slutet på en era och en början på ett nytt äventyr. Ett äventyr som kan ta dem hur långt som helst med en personal och arbetslivsfrågor-utbildning i ryggen. Vi önskar Er samtliga stort lycka till ute i vida världen och hoppas att PiL alltid hör hemma i era hjärtan!

1 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


Personalvetare i Lund anordnade tillsammans med Sveriges HR Förening ett studiebesök på GSF Rekrytering inom Region Skåne. Ett gäng glada studenter åkte ner till Malmö där de fick se hur GSF Rekrytering jobbade med just rekrytering. De fick möjlighet att ställa frågor om hur man arbetar kring rekryteringsprocesser och vad ett företag ofta eftersträvar hos en arbetssökande.

Fredagen den 15:e Maj var det fadderkickoff i Skanör för våra kommande faddrar. Under strålande solsken på dagen annonserades grupperna och temat för nollningen 2015! (Temat håller vi dock hemligt lite till!) Bastubad blev en viktig princip framåt kvällen där både bastu och bad i havet hanns med. För PA är PA och PA är bra? Jo, visst är det så!

Aktivitetsutskottet anordnade en festlig heldag i stadsparken fredagen den 22:a Maj. Under dagen var det gemensamt häng i parken med fotboll och grill. På kvällen blev det tävlingar i lag där grenarna bl.a. var brännboll och beerpong. Till kvällningen fanns det möjlighet att köpa förköpsbiljetter till Hallands nation dit ett stort gäng avgick för en sista PiL-utgång innan terminsslutet!

Julia Sandberg och Amelie Ottosson besökte vår huvudstad för att delta i Personalvetarstuderandes Riksförbunds (P-Riks) utvecklingsdagar. Här fick de möjligheten att utväxla idéer och visioner med de andra medlemsföreningarna samt gå på intressanta föreläsningar och workshops!

2 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se


På Sveriges nationaldag, den 6:e juni, hade våra 3:or sin examensdag anordnat av vårt examensutskott. Med sina nära och kära firade de sin fulländade kandidat med fest, skratt och glädje. PiL tackar så väldigt mycket för tiden ni har delat och lagt ned på föreningen. Vi vill också utge ett stort grattis från PiL och önskar stort lycka till i framtiden!

Med blid och livlig värma till allt som varit dött, sig solens strålar närma, och allt blir återfött. Läsåret har nått sitt slut för den här gången men misströsta ej! För snart är vi där igen. I en tid av nyskapelse och pånyttfödsel. Till slutet av sommaren vaknar PiL upp ur sin sommardvala och går rakt in i hetluften med nollningen 2015. Som vi längtar till att se vad generalerna Sara och Amelie med sina faddergrupper kan åstadkomma i år! Slutet gott, allting gott. Personalvetare i Lund önskar Er alla en mycket, mycket bra sommar! Med vänliga hälsningar, Mattias Hjalmarsson genom Personalvetare i Lund:s styrelse 2015.

3 Detta nyhetsbrev skickas ut till medlemmar i Föreningen PiL – Personalvetare i Lund samt andra intressenter med syftet att hålla dem uppdaterade om av våra projekt och evenemang. Kontakt: info@personalvetareilund.se  www.personalvetareilund.se

Nyhetsbrev maj mall vt151  
Nyhetsbrev maj mall vt151  
Advertisement