Page 1

1


Inhoud

2

4

6

8

10


Freshdance Welkom bij de eerste uitgave van het blad van Freshdance. Dit blad is bedoeld om mensen te amuseren en te informeren. In deze uitgave vind je informatie en recensies van allerlei feesten. Ook staat er specifieke informaite per feest zodat je altijd goed voorbereid naar een feest gaat! Veel plezier!

3 4

Over de auteur Informatie over het merk, de auteur en hoe het

12

blad tot stand is gekomen

6

10

The creators

In dit stuk staat informatie over verschillende hardstyle DJ’s en op welke feesten ze draaien

Qlimax Hier vind je alles wat je moet weten met betrekking tot Qlimax, van bustijden tot recensies!

Defqon 1 Hier vind je alles met betrekking tot Defqon 1, ook vind je hier informatie over Defqon 1 in AustraliĂŤ

14

Hard Bass Ben jij een fan van rauwe harde bas? Dan moet je zeker naar dit feest gaan! Je kan hier ook vinden welke DJ’s dit jaar op Hard Bass draaien.

20

Meer informatie

Hier vind je een samenvatting van alle feesten en de daarbij behorende informatie. Heel erg handig dus.


Over mezelf

4


Mijn naam is Matthijs Leenders en maker van dit blad. Ook ben ik eigenaar van het merk Freshdance. Het merk is ontstaan in Angerlo en is opgericht om mensen te informeren en amuseren over hardstyle feesten. In dit blad staan onder andere recensies, informatie over allerlei feesten en verschillende foto’s van vorige feesten om zo een bepaalde impressie te wekken. veel plezier!

5


The creators

Noisecontrollers Noisecontrollers is een hardstyle-act die in 2005 door DJ’s Bas Oskam en Arjan Terpstra opgericht is. Ze kregen in 2009 bekendheid met Ctrl.Alt.Delete, het In Qontrol anthem van 2009. Verder hebben de Noisecontrollers ook nog het anthem gemaakt voor Bassleader in 2008, het Decibel anthem van 2010, het Defqon.1 anthem van 2011 en ze hebben nu ook in samenwerking met Wildstylez en Headhunterz de Defqon.1 anthem van 2012 gemaakt . Ze brengen hun werken uit via Digital Age, een label dat ze zelf hebben opgericht samen met Joram Metekohy, beter bekend als Wildstylez. De Noisecontrollers hebben gedraaid op veel feesten, waaronder Qlimax, Defqon.1, Decibel, In Qontrol en Hard Bass.

6

Wildstylez Het is alweer meer dan tien jaar geleden sinds Joram Metekohy oftewel Wildstylez als eerst of Qlimax te vinden was. In 2001 ruilde hij zijn traditionele instrumenten voor een volledige studio. Hij hoort nu bij de elite van de hardstylewereld. Hij zette zichzelf op de kaart door de release van Project One in 2008. Dat was een project die hij lanceerde met zijn vriend: Headhunterz. Tot de dag van vandaag wordt het nog steeds het beste hardstyle album ooit gemaakt genoemd. Maar dat zijn niet de enige mijlpalen die hij in zijn carriere heeft behaald. Hij heeft de anthem van Defqon 1 in 2010 ‘No Time To Waste’ gemaakt. Ook staat hij in de DJ MAG top 100 en één van zijn nieuwste tracks ‘Lose My Mind’ is één van de grootste hardstyle tracks van 2011, ook brak het nummer alle records op Youtube door in zeer korte tijd miljoenen views te trekken. Niet de minste artiest dus.


The Pitcher De 24 jarige Luc van Veghel is een Nederlandse hardstyle-dj gecontracteerd door het label Fusion Records. Van Veghel is bekend onder de naam The Pitcher. Hij heeft opgetreden in landen als Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Polen, Duitsland en Australië. Daarnaast heeft hij gedraaid op bekende festivals en evenementen als Defqon.1, Q-base, Decibel, Qountdown, Hardbass, Tomorrowland, Magic City en In Qontrol.

Headhunterz De jonge Nederlandse Headhunterz was pas geleden benoemd tot Swerelds #1 Hard Dance Act, en hij is is één van de belangrijkste personen in het hardstyle genre. Met het album ‘sacrifice’ en het vieren van de eerste verjaardag van de Hard With Style show is Headhunterz klaar om de wereld te veroveren! De bekendste hiervan zijn Rock Civilization, Scantraxx Rootz, Reloaded part II, End of my Existence, Just Say My Name, The Sacrifice, Scrap Attack, Subsonic, A New Day en Power of the Mind. Tegenwoordig staat hij meer bekend met platen als Dragonborn, Lessons in Love(Remix), Doomed, ... Hij was vanaf zijn negende muzikaal actief in een kinderkoor, nam later cd’s op en sprak stemmen in voor films. Hij treedt ook op onder de naam Antifact; onder die naam heeft hij onder meer Estaloca en The Path Of Righteousness uitgebracht.

Gunz for Hire Adaro heeft in de laatste jaren een enorme fan base en reputatie opgebouwd door zijn energieke producties. Zijn samenwerkingen met Ran-D hebben er toe geleid dat de liveact Gunz For Hire is ontstaan! Je kunt hen zien optreden op de Loudness stage van Decibel Outdoor Festival dit jaar. Ook speelde Gunz for Hire op Qlimax en op Defqon. Gunz for Hire is een grote naam in de hardstyle scene.

7


8


9


Qlimax Qlimax Qlimax is een jaarlijks feest van Q-dance waar ontzettend veel mensen uit verschillene landen op af komen. Door deze populariteit is Qlimax ook elk jaar binnen een half jaar uitverkocht. Qlimax is op meerdere locaties gehouden maar vanaf 2003 is het alleen nog maar in het Gelredome in Arnhem

Feestgangers klaar voor Qlimax

10

A symbolic ritual, a journey of self-discovery Q-dance presents: Qlimax: Fate or Fortune


Het feest In 2010 wilde Q-dance het publiek verrassen met een andere opzet van Qlimax. Het podium was op de lange zijde geplaatst zodat er meer dansruimte was en iedereen de show van dichtbij kon meemaken. Ook was ervoor gekozen om de show gelijkmatig te verdelen over de DJ introducties en hun sets. Achteraf bleek een deel van de bezoekers de show en de dansruimte minder goed te beoordelen dan voorgaande jaren. Q-dance beschouwt daarom Qlimax 2011 als payback. Terug naar de oude opzet, met een duistere en harde Qlimax show zoals je dat van Q-dance gewend bent. Met genoeg ruimte om te feesten, honderden speakers die zorgen voor een goede geluidsdruk op elk deel van de dansvloer en natuurlijk een mystieke show zoals de kenners van Qlimax mogen verwachten. Alle topelementen van de voorgaande negen shows in het GelreDome worden voor deze editie van Qlimax samengepakt. Q-dance wil alvast meegeven dat elke bezoeker vanaf binnenkomst wordt gezien als proefkonijn in het grootste dancelabaratorium van de wereld. Maak je borst maar nat. Bij een nieuwe Qlimax editie hoort natuurlijk een speciaal anthem. Met een rauwe, duistere en vooral harde sound, dit jaar gemaakt door Zatox. Het nummer heet ‘No Way Back”.

Eigen ervaring Qlimax is naar mijn mening verreweg het vetste feest waar ik ooit ben geweest. Tevens was het toen ook het tweede hardstyle feest waar ik ooit was geweest. Het begon allemaal goed, we gingen met een stuk of tien man met de bus van Angerlo naar Arnhem. Vanaf daar hadden we een pendelbus gepakt die ons direct naar het Gelredome bracht. Eenmaal binnen was het meteen tijd om te feesten. Alleen jammer dat de eerste DJ die draaide niet echt een hele goede was, maar toen de tweede DJ kwam ging het helemaal los in het Gelredome. Met de opening van het feest was heel goed over het design van de mainstage nagedacht. Ook de lichten waren perfect op de beat afgesteld en er kwamen overal vlammen vandaan. Dit maakte de hele beleving perfect. Ook heeft Qlimax elk jaar een ander thema. De DJ’s passen zich daarop aan, ze doen dan bijvoorbeeld kleding aan wat bij dat thema van het jaar hoort. Dit alles bij elkaar zorgt voor een geweldige belevenis! Het thema van vorig jaar was “No Way Back” van Zatox

11


Defqon 1 Defqon 1

Defqon 1 Australië

Defqon 1 is een jaarlijks feest georganisserd door Q-dance wat plaats vindt op het evenemententerrein Biddinghuizen. Vanwege het grote succes van Defqon 1 in Nederland wordt er tegenwoordig ook jaarlijks een Defqon 1 feest in Australië gehouden wat tevens ook een grootsucces is!

Vanwege het grote succes van Defqon 1 in Nederland wordt er tegenwoordig ook jaarlijks een Defqon 1 feest in Australië gehouden wat tevens ook een groot succes is! Vanaf 2008 is Australië aan de beurt. Eerst een tour langs de drie grote steden Sydney, Melbourne en Brisbane. En later dat jaar nog twee edities van X-Qlusive Showtek in Sydney en Melbourne.

Feestgangers klaar voor Defqon 1

Defqon 1 Australië

12 A place of freaks and maniacs, This is the world we know best, This is Defqon 1: World of Madness!

Defqon 1 Australië


Defqon 1 Defqon.1 Festival is een dancefestival dat sinds 2011 plaats vindt op het evenemententerrein in Biddinghuizen naast Walibi Holland. Het wordt georganiseerd wordt door Q-dance. De kaarten zijn ieder jaar heel snel uitverkocht. Er is op dit festival een verscheidenheid aan muziekstijlen, alle in de categorie ‘hardere dance’. Onder andere hardstyle, hardcore, jump, hardtrance, en techno beats klinken van 11.00 tot 23.00 uur door de boxen. Het festival wordt afgesloten met vuurwerk.

Eigen ervaring Voor mij persoonlijk was Defqon 1 het beste buitenfeest waar ik ooit ben geweest. Alles aan de dag was perfect, te beginnen met de temperatuur. Het was 24 graden en heerlijk zonnig, beter kan niet! Rond 12 uur was het feest al in volle gang, als je op het festivalterrein liep zag je overal al mensen dansen en genieten van de muziek. Ook waren er meerdere stages zodat er voor ieder wat wils was. Er waren bijvoorbeeld stages met hardstyle, hardcore, dubstep en een soort hiphop. Maar de wij gingen natuurlijk direct bij de mainstage staan waar daar werd het beste muziek gedraaid. In de laatste 45 minuten van het feest gooide Q dance alle remmen los. We kregen een enorme show voorgeschoteld, met vuurwerk en een lichtshow gemaakt op de beat, ook stonden er vlammenwerpers aan de zijkant van het podium. Al met al was het een zeer geslaagd feest, een feest wat je geld dubbel en dwars waard is! Het enige minpunt van de hele avond was dat het vervoer terug (de bussen) door de enorme drukte enorm traag op gang kwam. Het duurde 2,5 uur voordat we pas terug naar huis reden. Maar met je vrienden vermaak je je natuurlijk wel.

Vervoer MET DE AUTO Kom je met auto naar Biddinghuizen, volg dan de gele “Defqon.1”- bebording. Vanaf alle invalswegen staat deze route duidelijk bewegwijzerd. Het is van belang dat je deze borden volgt. Een aantal wegen is afgesloten, als je de borden volgt, kom je niet voor afgesloten wegen te staan. MET DE BUS Er worden vanuit het gehele land bussen ingezet door Event Travel. Op deze wijze is Defqon.1 ook goed bereikbaar voor bezoekers zonder auto of bezoekers die niet willen rijden.

13


Hard Bass

14

Hard Bass

Teams

Op zaterdag 2 februari 2013 claimt b2s met haar grootste Hardstyle evenement ‘Hard Bass’ het Arnhemse GelreDome. Diverse zorgvuldig geselecteerde gelegenheidsformaties zullen hun visie geven op de hedendaagse Hardstyle en zorgen voor een onvergetelijke nacht vol met de beste beats & bass lines.

Team yellow 23:00-01:00 Wildstylez Brennan Heart Toneshifterz The Pitcher - Live

Feestgangers klaar voor Hardbass Team Red: 01:00-03:00 Deepack Coone Luna DBSTF - Live

Hardbass

Team Green: 03:00-05:00 Headhunterz Psyko Punkz Zatox Frontliner - Live

Team Blue, 05:00-07:00 B-Front Chris One The R3belz A2 All Stars -Live


Het feest Op 11 februari vindt Hard Bass voor de vierde keer plaats in het Arnhemse GelreDome. Verdeeld over vier teams zal de top van de Hardstyle scene zijn geluid laten horen. Het anthem is dit jaar geproduceerd door niemand minder dan Headhunterz! Ook zijn er dit jaar zijn weer verschillende ´teams´ die draaien, vier om precies te zijn.

Eigen ervaring HardBass is een jaarlijks feest wat georganiseerd wordt door B2S. Het wordt vanaf 2007 in het Gelredome gehouden in Arnhem. Ik ben er dit jaar ook geweest en het was weer een topfeest! De muziek en de DJ’s waren goed en er werd lekker doorgedraait. Ook was de sfeer weer heel goed. Het enige wat jammer was, was de drukte. Hoewel er evenveel mensen waren als op Qlimax was de doorstroming slecht geregeld, als je bijvoorbeeld naar de wc wou duurde het lang voordat je er eindelijk was. Maar het feest is sowieso een aanrader! Het is wel echt een feest voor de RAW hardstyle liefhebber. Hieronder een schema van welke teams op welke tijden draaien en welke DJ’s er in een team zitten.

Extra informatie De voorverkoop begint op zaterdag 17 november 2012 om 13.00 uur. Tickets zijn te verkrijgen via http://hardbass.tickets.b2s.nl. De allereerste tickets die verkocht worden krijgen een gratis VIP upgrade. Uiteraard zijn er ook VIP tickets te koop. Bus en combi tickets zijn te boeken via Eventtravel. Hard Bass verkoopt ieder jaar eerder uit, dus wees er snel bij. Meer informatie vind je op de speciale website: http://www.b2s.nl/ hardbass!

15


16


Par ty a nig l l ht l ong ! 17


Win gratis tickets! 18


Win nu tickets voor de Headhunterz Hard With Style show in de Ziggo Dome in Amsterdam! Het enige wat je hoeft te doen is een tweet te sturen naar @Fresh met jouw reden waarom je erbij moet zijn. De tien leukste en origineelste redenen winnen een gratis VIP arrangement voor de show en een meet & Greet. Sponsored by: Fresh Dance

19


Meer informatie

20Qlimax

Adres GelreDome Batavierenweg 25 6841 HN Arnhem Tickets Alle kaarten voor Qlimax zijn verkocht. Q-dance raadt ten strengste af om kaarten op de zwarte markt te kopen, deze kunnen vals zijn. Ingang Let op! Op je ticket staat een ingang (E, Q of VIP) aangegeven, zorg dat je via deze ingang naar binnen gaat. Via de andere ingang kun je niet naar binnen. Tijden De deuren van GelreDome openen om 21:00 uur en Qlimax is om 07:00 uur ’s ochtends weer afgelopen. De eerste DJ-set start om 22:00 uur. Zorg dat je op tijd binnen bent en mis niks van de show! Timetable De timetable voor Qlimax wordt niet vrijgegeven. Wel is de volgorde van de artiesten op de Qlimax website bekend gemaakt in de line-up presentatie.

Defqon 1 Adres Evenemententerrein Biddinghuizen. Spijkweg 30, Biddinghuizen, Nederland. OPENINGSTIJDEN Defqon.1 Festival Zaterdag 23 juni 11.00 – 23.00 uur Defqon.1 Extended Donderdag 21 juni 14.00 – zondag 24 juni 12.00 uur Zaterdag Camping check-In: 07.00 – 14.00 uur Festival dag 2: 11.00 - 23.00 uur Supermarkt: 24 uur Campingwinkel: 24 uur Bioscoop: 24 uur Radio Studio: 24 uur Bar: 24 uur Douches & WC’s: 24 uur Infobalie: 24 uur TRAVEL Pendelbus Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

13:00 - 22:00 uur 09:00 - 14:00 uur geen bussen 09:00 - 14:00 uur


Defqon 1 AustraliĂŤ

Hard Bass

Adres Sydney International Regatta Centre Old Castlereagh Road, Penrith 2750 Australia

Adres GelreDome Batavierenweg 25 6841 HN Arnhem

Openingstijden Defqon.1 Festival: Saturday September 15th 11:00 - 22:00 Defqon.1 Camping: Friday September 14th 15:00 - Noon Sunday September 16th Vrijdag Camping check-in: 15:00 - 21:00 Pre party: 17:00 - 22:00 Camping If you are camping at Defqon.1 Australia please download this Pre-event camping info brochure with all the information you need to know. Tickets The last available tickets can be bought via our online ticket store or via any Moshtix outlet. You can choose between general and VIP admission.

Tickets Alle kaarten voor HardBass zijn verkocht. Q-dance raadt ten strengste af om kaarten op de zwarte markt te kopen, deze kunnen vals zijn. Ingang Let op! Op je ticket staat een ingang (E, Q of VIP) aangegeven, zorg dat je via deze ingang naar binnen gaat. Via de andere ingang kun je niet naar binnen. Tijden De deuren van GelreDome openen om 21:00 uur en HardBass is om 07:00 uur ’s ochtends weer afgelopen. De eerste DJ-set start om 23:00 uur. Zorg dat je op tijd binnen bent en mis niks van de show! Timetable De timetable voor HardBass wordt niet vrijgegeven. Wel is de volgorde van de artiesten op de HardBass website bekend gemaakt in de line-up presentatie.

21


22

Freshdance (Nieuw)  

Hier is mijn verbeterde hardstyle magazine, ten opzichte van mijn vorige magazine heb ik ontzettend veel veranderd.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you