Page 1

Digitaal Werkboek Matthijs Leenders 1


Google Personal Search

2

Op google had ik even mijn naam opzocht. Wat eruit kwam verbaasde me wel, ik had verwacht dat ik meer over mezelf zou vinden maar dat valt heel erg mee. Het enige wat ik van mezelf vond was mijn Facebook account. Als ik op mijn oude gamingnaam zoek vind ik trouwens wel ontzettend veel van mezelf. Wel grappig dat het allemaal opgeslagen blijft, waarschijnlijk kan je dit over twintig jaar nog steeds terug vinden.

Spiegelopdracht

De opdracht was om vijf bekende personen allemaal drie kenmerkeigenschappen van jezelf op te schrijven. Bij deze opdracht heb ik dit aan mijn familie gevraagd. Hierbij mijn persoonlijke kenmerken van de spiegelopdracht, dit is de uitslag: Persoon 1: Goedaardig, Wisperturig, Slim Persoon 2: Druk, Wispelturig, Betrouwbaar Persoon 3: Explosief, Fideel, Betrouwbaar Persoon 4: Geloofwaardig, Behulpzaam, Aardig Persoon 5: Ongeduldig, Gezelschapsmens, Betrouwbaar Opzich ben ik het wel redelijk met de uitslag eens, de meeste dingen vind ik ook kloppen.

3


PersonalDNA Onlangs hebben we in de les een aantal vragen op personaldna.com beantwoord om zo een beeld te krijgen van je peroonlijkheid. Hierbij de uitslag: Ik ben een goedwillende analist.

4

*Mijn oog voor detail, ordelijkheid en focus op functionaliteit maken mij een analist. *Ik ben benieuwd hoe alles werkt, vooral de technische kant. *Ik ben bewust van wat ik allemaal kan en geloof altijd dat ik de beste manier vind om iets te doen. *Ik besteed niet veel tijd in een droomwereld van hoe alles anders zou kunnen zijn maar leef meer in het hier en nu. *Het is belangrijk voor mij om een routine te volgen en heb liever het bekende dan het onbekende.

De opdracht was om naar personaldna.com te gaan en daar een test van honderd vragen te vullen. Dit is mijn uitslag van PersonalDNA samengevat in een plaatje: Hiernaast een legenda met een aantal betekenissen van de verschillende kleuren, hoe groter het vak is, hoe groter het kenmerk is.

*Mijn voorkeur gaat meer uit naar het plannen van dingen dan in plaats van dingen op het laatste moment nog te doen. *Ik ben een leuk persoon om mee om te gaan, begrijpend, gevend en te vertrouwen, oftewel goedwillend. *Ik begrijp bepaalde situaties waar mensen in kunnen zitten en oordeel niet te snel.

Donkerblauw= heel hoog vertrouwen

*Ik heb empathie voor mensen en kan me zorgen maken om mensen die ik nog nooit zelf heb ontmoet.

Donkerroze= redelijk hoge empathie

*Gevoelens van andere mensen zijn belangrijk voor mij, en ik ben goed in het bemiddelen van situaties.

Lichtpaars= redelijk hoge ‘extraversion’

Dit is een groot deel van de uitslag, persoonlijk ben ik er redelijk mee eens want een aantal dingen die kloppen wel. Het is toch wel leuk om jezelf zo beter te leren kennen.

Paars= gemiddelde authoritarian (oftewel gehoorzaamheid naar authoriteit)

Lichtblauw= redelijk hoge mannelijkheid

Rood= gemiddelde zelfvertrouwen

5


100 vragen

6

1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) 11) 12) 13) 14) 15) 16) 17) 18) 19) 20) 21) 22) 23) 24) 25) 26) 27) 28) 29) 30) 31) 32) 33) 34) 35) 36) 37) 38) 39) 40) 41) 42) 43) 44) 45) 46) 47) 48) 49) 50) 51) 52) 53)

Welke kleur ogen heb je? Wat is de kleur van je haar? Heb je een bril? Wat voor een merk schoenen draag je? Maak je wel eens gebruik van het OV Draag je merkkleding? Sport je? Heb je werk? Heb je een diploma? Op welke basisschool heb je gezeten? Heb je een auto? Waar woon je? Ben je gelukkig? Heb je een vriendin? Zit je op school? Heb je huisdieren? Wat is je lievelingskleur? Heb je broertjes? Heb je zusjes? Draag je een bril? Woon je in de stad? Wat eet je het liefst Woon je in een vrijstaand huis? Ben je tevreden met je opleiding? Ben je gehandicapt? Wat is je lievelingseten? Wat vind je van facebook? Wie is je lievelingsleraar? Wat zijn je hobby’s? Heb je hobby’s? Doe je aan fitness? Heb je huisdieren? Heb je een fiets? Heb je een scooter? Ben je rijk? Heb je een kunstgebit? Gebruik je drugs? Drink je veel alcohol? Ben je weleens knock out gegaan? Heb je een telefoon? Heb je weleens wat gestolen? Wat is het ergste wat je ooit hebt gedaan? Wat je weleens iemand opgelicht? Doe je aan poker? Gok je weleens? Ben je weleens in de coffeeshop geweest? Heb je ooit een ongeluk gehad? Wat is je lievelingseten? Heb je weleens iemand met opzet gekwetst? Heb je een ipad? Heb je een playstation? Wat is je thuissituatie? Hou je van dieren?

10 antwoorden

54) 55) 56) 57) 58) 59) 60) 61) 62) 63) 64) 65) 66) 67) 68) 69) 70) 71) 72) 73) 74) 75) 76) 77) 78) 79) 80) 81) 82) 83) 84) 85) 86) 87) 88) 89) 90) 91) 92) 93) 94) 95) 96) 97) 98) 99) 100)

Heb je korte of lange haren? Hou je van tekenfilms? Wat vind je van comedy? Heb je een rijbewijs? Wat vind je van baby’s? Wat is je geaardheid? Ben je een jongen, meisje of hermafrodiet? Heb je een bril? Heb je een geloof ? Heb je een laptop? Eet je gezond? Ga je weleens naar de macdonalds? Geef je veel geld uit? Wat voor een maat schoenen heb je? Welke huidskleur heb je? Waar ben je geboren? Heb je een beugel? Poets je dagelijks je tanden? Douche je dagelijks? Heb je een grote tuin? Hou je van lekker weer? Kom je vaak buiten? Heb je veel vrienden? Ben je weleens naar de kermis geweest? Ga je weleens naar de kroeg? Wat voor kleur broek heb je aan? Heb je een trui aan? Kijk je veel tv? Besteed je veel tijd achter je pc of laptop? Gebruik je social media? Heb je thuis een internetverbinding? Heb je een gat in de hand? Ben je weleens naar het buitenland geweest? Ben je weleens in Nederland op vakantie geweest? Ben je weleens blijven zitten? Op welke dag ben je jarig? Download je films? Koop je je software? Download je weleens illegaal via torrents? Lees je weleens boeken? Lees je weleens de krant? Wat is je lievelingseten? Wat is je favoriete besturingssysteem? Ben je slim? Ga je altijd op tijd naar bed? Wat vind je van ons land? Game je weleens?

Heb je werk?

Heb je ooit een ongeluk gehad?

Ja, ik werk bij het bedrijf waar ik stage Ja, een aantal jaren geleden heb ik een heb gelopen. De Rotra in Doesburg. redelijk ernstig scooterongeluk gehad want ik werd aangereden door een zakenmannetje die niet goed uitkeek. Heb je een diploma? Ja, een MBO niveau 4 diploma, ik heb Toen had ik mijn bekken verbrijzeld en eerst havo t/m de 4e klas gedaan maar mijn elleboog gebroken maar gelukkig niet afgemaakt. Daarna begonnen aan is alles uiteindelijk goedgekomen. MBO ICT Beheer en afgemaakt.

Heb je een auto?

Heb je een grote tuin?

Ja eigenlijk wel, met een schuur en een Ja, een daihatsu charade uit ’93, die heb broeikas. We hebben ook nog een stukik over 2 maanden alweer 3 jaar en ik rij je wei waar de dieren lopen. er nog steeds met plezier in.

Heb je huisdieren?

Ja ik heb een kat, voorheen ook een hond maar die is helaas een maand geleden overleden, verder hebben we nog 4 kippen en 3 geiten.

Gok je weleens?

Hou je van lekker weer?

Natuurlijk hou ik van lekker weer, als het heel erg lekker weer is ga ik meestal met vrienden naar de Giesche Kop, dat is een soort strand in Giesbeek.

Download je films?

De laatste tijd minder dan eerst maar ik download altijd films, het liefst in hoge kwaliteit

Heel af en toe poker ik weleens maar nooit voor geld ofzo, ik kom eigenlijk ook nooit in het casino. Maar af en toe online of met vrienden gokken is wel Ga je altijd op tijd naar bed? leuk. Nee ik ga eigenlijk altijd te laat naar bed omdat ik mijn bedtijd altijd uitstel, meestal omdat ik achter de laptop/ipad zit of weer tv zit te kijken en omdat ik eigenlijk een avondmens ben.

7


Brands Timeline

Recensie lezing Jildou van der Bijl

Bij deze opdracht was het de bedoeling dat je van de gehele dag de merken noteerde waarmee je op een bepaald tijdstip in aanmerking kwam. Hierbij mijn merktijdslijn:

8 Vandaag hadden we in het auditorium een lezing van Jildou van der Bijl over het blad Linda waar zij hoofd redactie van is. Wat me vooral opviel was hoe ze de aandacht van iedereen erbij hield. Ook gaf ze tussendoor antwoord op vragen van mensen die in het auditorium zaten, zelf vond ik dit best vervelend omdat ze dan steeds moest afwijken van het verhaal. Ze had beter achteraf mensen vragen kunnen laten stellen.

Verder vond ik de lezing wel interessant, ze vertelde veel over hoe ze ideeen uitvoerden en hoe het in zijn werk ging. Ik vond het alleen jammer dat ze niet heel uitgebreid was over de indeling en de verschillende stijlen van het blad. Ik vond het ook jammer dat het meer een promotie van het blad was, ze maakte er echt reclame voor, maar andere kant kan ik dit natuurlijk ook wel begrijpen. Verder vond ik het ook nog interessant dat ze als marketing ook een Linda app hadden opgericht om zo ook meer interesse te wekken en meer lezers te trekken voor het blad. Dus als concusie wil ik zeggen dat het wel een geslaagde lezing was alleen het was een beetje langdradig, er het best even een pauze tussendoor gekunt.

9


Fonts

10

Dit lettertype is Palace Script MT. ik vind dit een mooi en sierlijk lettertype . Alleen als je alleen in capitals gaat schrijven is het minder mooi. Hiermee kan je hele sierlijke teksten schrijven.

Ik vind dit een ontzettend lelijk en goedkoop lettertype. Dit lettertype wordt meer gebruikt door kinderen en amateurs. Vroeger op MSN gebruikte ook heel veel mensen dit lettertype maar als je dit lettertype als font voor een stuk gebruikt vind ik dat je erg de mist in gaat.

Dit letter type is niet sierlijk maar het leest gewoon makkelijk. Ik zou deze font gebruiken als ik bijvoorbeeld een artikel of een ander stuk tekst zou schrijven. Omdat het lettertype boven en onder geen ‘haakjes’ heeft leest het gewoon een stuk fijner.

Dit lettertype vind ik wel grappig. Het is echt een lettertype wat je bijvoorbeeld gebruikt als je een feestje geeft. Vanwege de extra streepjes en/of puntjes bij de letters wordt het wel een stuk drukker. Daarom zou ik het ook afraden om dit lettertype bij een (formeel) stuk tekst te gebruiken.

Ik vind dit lettertype wel mooi op een bepaalde manier. Het is echt een font die ze vroeger in de krant gebruikte. Toch vind ik dat dit een redelijk druk lettertype is en hij leest ook niet heel erg fijn. Maar voor een koptekst zou ik deze lettertype wel kunnen gebruiken.

11


Visitekaartjes Dit kaartje vind ik mooi vanwege de simpelheid. Het kaartje is vrij rustig omdat er weinig tekst op staat maar nog steeds erg duidelijk. Je kan ook meteen zien dat het om een fotograaf gaat vanwege de lens op de voorkant.

12

Dit visitekaartje vind ik niet echt mooi. Het is veel te druk en er is veel te veel tekst op het kaartje gezet. Ook zie ik maar 1 kleur en dat is de kleur zwart, dit is al helemaal slecht omdat dit visitekaartje van een grafisch designer is. Het enige wat ik een beetje mooi vind is de bewerkte ‘E-old’ naam

Dit visitekaartje vind ik mooi vanwege de kleurencombinatie. In dit geval vind ik de kleuren blauw en zwart goed bij elkaar passen. Ook vind ik het een strak en duidelijk Dit visitekaartje vind ik heel erg visitekaartje. mooi. Het is heel simpel met weinig tekst maar toch heel duidelijk. Het geeft de boodschap meteen door. Dit visitekaartje is ook heel erg strak en daarom wordt dit visitekaartje ook meer uitnodigend. Dit visitekaartje vind ik lelijk en Dit vind ik ook het mooiste visslecht ingedeeld. De stukjes ‘pyitekaartje van alle vijf. rotechnisch’, ‘bedrijf ’ en ‘Leiden’ staan niet praktisch ingedeeld. Ze staan onder elkaar en ik vind dit weer een saai en onduidelijk effect krijgen. Verder is het ook maar één kleur en duidelijk niet uitnodigend.

13


Covers

son er in een soort dancemove erop, waar hij natuurlijk de koning in is. Hier gaat het blad natuurlijk later weer verder op in en dat kan je ook in één oogopslag zien.

Deze cover vind ik persoonlijk best wel mooi. Het is een wel wat oudere cover, maar het is meteen duidelijk wat er in grote lijnen in het blad staat. Ook de keuze van het lettertype en de oranje balkjes onder de stukjes tekst vind ik mooi. Verder staat Michael Jackson er in een soort dancemove erop, waar hij natuurlijk de koning in is. Hier gaat het blad natuurlijk later weer verder op in en dat kan je ook in één oogopslag zien.

14

Deze cover van Time magazine vind ik wel mooi ingedeeld. Verder zie je Bill Clinton Deze cover vind ik persoonlijk best wel mooi. Het is een wel wat oudere cover, maar met een aardbol in zijn handen en dat reprehet is meteen duidelijk wat er in grote lijnen sentateerd de tekst die er omheen staat ook in het blad staat. Ook de keuze van het let- wel want dat gaat om het veranderen van de tertype en de oranje balkjes onder de stukjes wereld. Zo zie je ook meteen waar deze editekst vind ik mooi. Verder staat Michael Jack- tie van het blad grotendeels over gaat. son er in een soort dancemove erop, waar hij natuurlijk de koning in is. Hier gaat het blad natuurlijk later weer verder op in en dat kan je ook in één oogopslag zien. Dit is een cover van het blad Linda. Ik vind dit een gedurfte cover omdat ze Deze cover vind ik persoonlijk best wel zichzelf heel oud laat maken voor deze mooi. Het is een wel wat oudere cover, maar foto, daar heb je wel lef voor nodig. het is meteen duidelijk wat er in grote lijnen Verder zie je meteen dat deze editie van in het blad staat. Ook de keuze van het let- het blad ook meer voor oudere mensen tertype en de oranje balkjes onder de stukjes bedoeld is vanwege de 65+ editite. Qua tekst vind ik mooi. Verder staat Michael Jack- lettertype en kleur is het vrij simpel.

15


Light in the Darkness

A Piece of Pierce

16 Bij deze spreadsheet vind ik het mooi hoe ze de tekst ‘Light in the darkness’ hebben neergzet, gewoon mooi in het midden, en daaromheen de tekst. De indeling vind ik dus mooi gedaan, het enige wat ik jammer vind is de bruine achtergrondkleur en de witte kleur van het lettertype. Wat mij betreft hadden ze dat wel kunnen veranderen.

17 Bij deze spreadsheet vind ik het mooi hoe ze de tekst ‘Light in the darkness’ hebben neergzet, gewoon mooi in het midden, en daaromheen de tekst. De indeling vind ik dus mooi gedaan, het enige wat ik jammer vind is de bruine achtergrondkleur en de witte kleur van het lettertype. Wat mij betreft hadden ze dat wel kunnen veranderen.


Traditional DISTINCTION

Marking your Territory

18

19

Bij deze spreadsheet vind ik het design en de overgang van de ruitjes van het linkerblad naar het rechterblad heel mooi gedaan. Verder zijn de juiste kleuren hier gebruikt en de indeling van de tekst is ook keurig. Een mooie spreadsheet dus.

Bij deze spreadsheet vind ik het design en de overgang van de ruitjes van het linkerblad naar het rechterblad heel mooi gedaan. Verder zijn de juiste kleuren hier gebruikt en de indeling van de tekst is ook keurig. Een mooie spreadsheet dus.


Scratching the Surface

20

Black boxes Vertrouwen: Met deze blokken wordt er bedoeld dat vertrouwen staat als een huis. Je moet op elkaar kunnen bouwen om elkaar te kunnen vertrouwen. Zelf vind ik dat ik zeer betrouwbaar ben en vandaar dat ik dit zo heb neergezet.

Eenheid: met deze blokken wordt er bedoeld dat vertrouwen staat als een huis. Je moet op elkaar kunnen bouwen om elkaar te kunnen vertrouwen. Zelf vind ik dat ik zeer betrouwbaar ben en vandaar dat ik dit zo heb neergezet.

Dit vind ik een hele mooie spreadsheet. Vooral omdat hier heel veel kleuren door elkaar worden gebruikt en het wordt prachtig afgebeeld. Die keuze van de juiste kleuren is hier ook belangrijk geweest. Hoewel er niet zo veel tekst in staat brengt het de boodschap toch over.

Gesloten: Als laatste blackbox heb ik gekozen voor gesloten. Het blokje in het midden schermt zich een beetje af (qua emoties) van de rest van de blokjes. In dit geval ben ik het grijze blokjes want ik heb er soms moeite mee om bepaalde emoties te tonen omdat ik niet zo ‘open’ ben.

21


Logo-analyse Het eerste merk wat ik analyseer is Adidas. Ik vind dit een heel mooi logo. Ook vind ik het er sportief uitzien. De witregels tussen het zwarte door vind ik een mooi effect hebben en het logo heeft een mooie vorm, niet te simpel

22 Het tweede logo wat ik gekozen heb is het logo van de olympische spelen in Londen van 2012. Dit logo vind ik totaal niet mooi en ik snap ook niet waarom er voor deze vormen zijn gekozen. Het oude originele logo van de olympische spelen komt er wel in terug, als dit niet het geval zou zijn zou je het logo al helemaal niet herkennen. Tevens is het logo ook totaal niet kleurrijk.

Het derde logo wat ik heb gekozen is het Google logo. Dit omdat ik dit wel een mooi logo vind. Het is simpel maar toch effectief en krachtig. De verschillende kleuren in dit logo zijn ook mooi en passen heel goed bij elkaar. Ik vind het Facebook een heel sterk logo. Dit vanwege de kleur en de letter ‘f ’ in het logo. Het logo op zichzelf is heel erg simpel,(vorm, kleur, etc.) maar iedereen weet meteen van welk merk dit logo is als ze het zien. De kleur blauw representateerd diepgang en vrede, en dat straalt dit merk ook uit.

Dit logo en de geschiedenis ervan vind ik bijzonder. Het merk cola bestaat al ontzettend lang en het logo is vanaf het begin weinig veranderd. Dit merk zorgt er altijd voor dat het logo zo min mogelijk veranderd want als het te veel veranderd hebben ze kans een heleboel klanten mis te lopen. De kleur rood straalt vitaliteit en zelfverzekerdheid uit, net zoals Coca Cola zelf.

23

Magazine Matthijs Leenders C1B  

Hierbij mijn magazine met de daarbij behorende opdrachten erin. Wijzigingen voorbehouden..

Magazine Matthijs Leenders C1B  

Hierbij mijn magazine met de daarbij behorende opdrachten erin. Wijzigingen voorbehouden..

Advertisement