Page 1


‘’Το μυστικό της άμμου’’ Η πόρτα κλείνει πίσω τους, η κυρα - Μάρω μόλις έχει φύγει και η αλλόκοτη παρέα είναι μέσα στο σαλόνι του σπιτιού που ζήτησαν να νοικιάσουν. Για λίγα δευτερόλεπτα επικρατεί η απόλυτη σιγή και αμέσως μετά ο πανικός! Σκορπίζονται ο καθένας και σε άλλο δωμάτιο. Ο Κλιφ χώνεται στο μπάνιο. Νιώθει να είναι στο στοιχείο του... Αρχίζει να ψάχνει στα ντουλάπια. Το βλέμμα του καρφώνεται με ικανοποίηση στο πιο οικείο του αντικείμενο, τη λεκάνη! "Ναι! εδώ θα είναι for sure, εγώ εδώ θα τo 'κρυβα", μονολογεί, ενώ θέλοντας να βρει τα γάντια ανοίγει το σακίδιο αραδιάζοντας τα πράγματά του. "Τόσα χρόνια έκανα το σκατό μου κράκερ στη Μελβούρνη, για να καταφέρω να στήσω ολόκληρη company με βοθρατζίδικα", μονολογεί και ξεκινά το...βαθύ ψάξιμο! Εξοικειωμένος με το περιβάλλον, αρχίζει να ξεβιδώνει τη βρύση, ενώ ο πίδακας νερού που εμφανίζεται καταβρέχει τον ίδιο και τα πάντα μέσα στο μπάνιο! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ξεχειλίζει κι ο νιπτήρας! _ "Βούλωσε το ρημάδι", μονολογεί και απογοητευμένος που δεν έχει βρει ακόμα κάτι πολύτιμο, αρπάζει τη βεντούζα και παλεύει να τον ξεβουλώσει. Αλλά δεν είναι η μέρα του φαίνεται, αφού η βεντούζα αρνείται πεισματικά να υπακούσει στις εντολές του. _ "Δε βγαίνει το μπου@#&λο!" και με μια απότομη, απελπισμένη κίνηση η βεντούζα ξεκολλά και χάνεται από τα χέρια του. _ Ωωωωχ!


Οι μεταλλάδες, ο Χάρης(Χαρίδημος) και η Πένη(Παναγιώτα), τραβούν στο υπνοδωμάτιο. Πρώτα ψάχνουν τα κομοδίνα. Μετά η Πένυ εξουθενωμένη από το ψάξιμο(!) την αράζει στο κρεβάτι παρακολουθώντας τον Χάρυ να αδειάζει το περιεχόμενο της ντουλάπας πετώντας το έξω με μανία. Στη χαρακτηριστική κίνηση του Χάρυ ότι κάτι βρήκε, η Πένυ ξαφνιάζεται ευχάριστα, για να διαπιστώσει τελικά ότι πρόκειται για έναν πολύ προσωπικό θησαυρό...του κυρ Αντώνη;;; Αυτό σηκώνει selfie! Κατάκοπος(!) και ο Χάρης εγκαταλείπει την συμπαραστέκεται στην Πένυ αράζοντας δίπλα της!

προσπάθεια

"Άμα βρούμε αυτό το πολύτιμο που υπάρχει", σκέφτονται ξαπλωμένοι πλάι-πλάι στο κρεβάτι, "θα γραφτούμε συνδρομητές σε όλα τα μεταλλάδικα περιοδικά, θα ταξιδέψουμε και θα παρακολουθήσουμε live όλες τις metal συναυλίες, θα αγοράσουμε όργανα και θα φτιάξουμε το δικό μας συγκρότημα".

και


Εν τω μεταξύ, ο Ρατζίβ ψάχνει στην παλιά κουζίνα του σπιτιού. Φθαρμένα ντουλάπια, ξύλινη πιατοθήκη στηριγμένη στον τοίχο με ποτήρια και φαγώσιμα αραδιασμένα. Ανοίγει όλα τα ντουλάπια, ψαχουλεύει τα βαζάκια και μυρίζει τα μπαχαρικά: “μα καλά, πώς ζουν χωρίς κάρυ;”

Τη ματιά του τραβάει ο παλιός, ξύλινος καθρέφτης και μαγνητισμένος καθηλώνεται μπροστά του. "Αν βρω εγκώ εκείνο που αξίζει τόσο πολύ, το όνειρό μου γίνει πραγκματικότητα! Τα κάνω εμφύτεψη μαλλιών και τα γκίνω πρωταγωνιστής το Bollywood!" και με μια κίνηση βγάζει το τουρμπάνι αποκαλύπτοντας το φαλακρό του κεφάλι . ονειροπόλημα Ρατζίβ (Bollywood)


Ωστόσο, η μαντάμ Φλωράνς Δούκα καθισμένη στην πολυθρόνα του σαλονιού, αργοπίνει το απαραίτητο μαρτίνι χαζεύοντας αφηρημένη τον χώρο γύρω της, χωρίς να βλέπει τίποτα στην πραγματικότητα. Η σκέψη της έχει κολλήσει στο πώς θα ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη στον κύκλο της Εκάλης, αν βρει το πολύτιμο αντικείμενο που τους εκμυστηρεύτηκε ο ψαράς. "Ελπίζω να βρει αυτό που ψάχνουμε ο άχρηστος υπηρέτης μου", μονολογεί. Και αφού φαντάστηκε την πλούσια μελλοντική της ζωή, αρχίζει να παρατηρεί πια το δωμάτιο που βρίσκεται. Παλιά έπιπλα με φθαρμένη στόφα, μπανάλ κουρτίνες, ταλαιπωρημένα μαξιλαράκια, παλιές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που δείχνουν την πόλη κάμποσες δεκαετίες πριν, το καΐκι Άγιος Ισίδωρος καινούριο με έναν νεαρό, μάλλον τον κυρ Αντώνη στα νιάτα του, παλιά μπιμπελό στολισμένα, και πολλά ρολόγια στον μπουφέ, στους τοίχους, στα τραπεζάκια, παντού... Η ματιά της σταματά στο διπλανό της ρολόι και φωνάζει: "Ρατζίιιιιιιβ! Ώρα για το ποτό των 6!" " Όχι, όχι, δεν είναι 6", λέει κοιτάζοντας το ρολόι του μπουφέ. "Ρατζίιιιιιβ! Ώρα για το βραδινό μου ποτό". Αλλά όταν η ματιά της πέφτει στο ρολόι του τοίχου, που δείχνει άλλη πάλι ώρα, αρχίζει να προβληματίζεται, μήπως ήδη έχει πιει πάρα πολύ...! Όσες φορές κι αν φωνάζει τον Ρατζίβ, απάντηση δεν παίρνει. Σαρώνει με τη ματιά της το δωμάτιο ψάχνοντας κάτι σε αλκοόλ, να δροσίσει το εθισμένο σε οινόπνευμα λαρύγγι της. Ανοίγει το ντουλάπι του παλιού μπουφέ, αλλά τίποτα.


Αρπάζει το μπουκάλι που εντόπισε στο κάτω ράφι, αλλά δυστυχώς αποδεικνύεται άδειο. Με την ελπίδα να βρει κάποιο καλό, ίσως και ακριβό ποτό, ανοίγει το ιδιαίτερο πέτρινο κουτί που υπάρχει δίπλα στο μπουκάλι. Μια περίτεχνη, μεταλλική κλεψύδρα βρίσκεται μέσα στο κουτί. Την παίρνει στα χέρια της και την περιεργάζεται. _ "Magnifique!" Η φωνή του Ρατζίβ, που μόλις έχει βγει από το ονειροπόλημά του, ακούγεται πίσω της "με φώναξε το κυρία;" Στρέφεται προς τον υπηρέτη της και μια τρομαγμένη, δυνατή φωνή βγαίνει αυθόρμητα από τα χείλη της "Ω, mondeau!", βλέποντας τον υπηρέτη να προσπαθεί να ξεκολλήσει μια βεντούζα τουαλέτας που, ξεφεύγοντας από τα χέρια του Κλιφ, προσγειώθηκε στο κούτελο του διερχόμενου έξω από το μπάνιο Ινδού. Η φωνή είναι τόσο δυνατή, που ακούγεται σε όλο το σπίτι συγκεντρώνοντας στη στιγμή όλους τους θησαυροκυνηγούς στο σαλόνι, μπροστά στον παλιό μπουφέ. Απορημένοι κοιτούν την περίεργη σύνθεση του Ινδού με τη βεντούζα στο κεφάλι, ενώ ο Κλιφ χαρούμενος αναφωνεί "α! εδώ μου είσαι!" και με μια επιδέξια κίνηση ξεκολλά το «δεξί του χέρι» από το φαλακρό κεφάλι του Ινδού.


To βλέμμα τους τραβά το περίεργο αντικείμενο στα χέρια της μαντάμ.

_ "Πώς κάνετε έτσι; Δεν βρήκα και κάτι πολύτιμο, μια απλή κλεψύδρα είναι", λέει η μαντάμ και με μια επιδεικτική κίνηση γυρίζει την κλεψύδρα......

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


"Το μυστικό της άμμου" 2ο τευχος  

"Χάι Χούι" 2ο τεύχος ενημερωτικό περιοδικό ποικίλης ύλης σχετικά με τη μίνι σειρά "Το μυστικό της άμμου"

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you