Page 1


matthias gobert - 1come multimedia 1 docente: karen de groof

communicatiemanagement 2013-2014 arteveldehogeschool


Technology flies! A


Are you keeping up?


inhoudsopgave 1. Huisstijl.............................................................................................................................. p. 8 2. Ontwikkelingen op internet............................................................................................... p. 10 3. Blog.................................................................................................................................. p. 14 4. Website............................................................................................................................. p. 16 5. Powerpoint........................................................................................................................ p. 18 6. Prezi................................................................................................................................. p. 20 7. Delicious........................................................................................................................... p. 22 8. RSS Reader........................................................................................................................ p. 23 9. Monitoring-tools............................................................................................................... p. 25 10. Twitter............................................................................................................................ p. 28 11. Instagram....................................................................................................................... p. 29 12. Pinterest......................................................................................................................... p. 30


1. Huisstijl A c h t e r g r o n d

L o g o

L e t t e r t y p e Litos Pro Lucida Sans Unicode MARE 007 (‘graffiti-lettertype’, zie banner volgende pagina)


B a n n e r

K l e u r e n

Zwart Hex: #000000 RGB: R: 0, G: 0, B: 0

Donkerrood Hex: #9F0018 RGB: R: 159, G: 0, B: 24

Wit Hex: #FFFFFF RGB: R: 255, G: 255, B: 255

Roze (donkerrood + wit) Hex: #E6ADB6 RGB: R: 230, G: 173, B: 182


2. Ontwikkelingen op internet G o o g l e

T a n g o

Google pakte op 23 februari 2014 uit met zijn nieuw project: Project Tango. Dit project wordt geleid door Google’s Advanced Technology and Projects group (ATAP) en ze willen hiermee de smartphone van vandaag vernieuwen met wel een heel bijzondere functie: de menselijke, realtime 3D-perceptie van de omgeving. Deze opname van ruimte en beweging wordt mogelijk gemaakt door twee ingebouwde sensoren in de smartphone. Met deze nieuwe functie zouden we een binnenshuis navigatiesysteem verkrijgen. Het registreert ook waar je gaat en kan dit in kaart brengen. Je kan het ook gebruiken om een gamewereldje te genereren in bijvoorbeeld je eigen woonkamer. Maar voordat we zover zijn zorgen eerst nog andere developers voor hun inbreng! Google stuurde midden maart in totaal 200 development kits op naar developers om het systeem verder te programmeren en om apps te ontwikkelen. Iets om verder naar uit te kijken dus!

Bronnen: https://www.google.com/atap/projecttango/ https://www.youtube.com/watch?v=Qe10ExwzCqk


G o o g l e

L o o n

Vandaag de dag is het grootste deel van de wereldbevolking nog niet verbonden met het internet. Google wil hier verandering in brengen met zijn Project Loon. Aan de hand van ballonnen op grote hoogte, die elk een draadloos netwerk creĂŤren binnen een straal van 20 km, kunnen ze ook de meer afgelegen plaatsen en het platteland voorzien van internet. De ballonnen werken op zonne-energie en hangen in de stratosfeer, boven alle luchtverkeer en neerslag. Op de grond zijn internetantennes bevestigd, waarmee de ballon communiceert. Ook de ballonnen communiceren onderling met elkaar, en sturen info door naar de lokale internet provider. Hiermee zou er ook beter gecommuniceerd kunnen worden in geval van een natuurramp bijvoorbeeld. Op 4 april 2014 heeft Google een ballon getest die rond de wereld gevlogen is. Deze reis van 500 000 kilometer duurde 22 dagen en de ontwikkelaars konden er informatie over de wind en aansturing uitpuren. Er zit evolutie in het project.

Bronnen: http://www.google.com/loon/ https://www.youtube.com/watch?v=m96tYpEk1Ao


S e a M o n k e y SeaMonkey is een opensource-internetsuite voor Windows, Mac en Linux. Het omvat een webbrowser, emailclient, HTML-editor en een IRC-client: een bundeling van internettoepassingen dus. Het project werd in 2005 opgericht door Mozilla en wordt vandaag de dag nog steeds verder ontwikkeld door de internetgemeenschap SeaMonkey Council. Zo kwam er op 19 maart versie 2.25 uit. SeaMonkey heeft echter broodnodig een nieuwe facelift en betere browsesnelheid nodig om op te kunnen boksen tegen browsers als Google Chrome en Firefox. Firefox bracht onlangs nog een update uit.

Bronnen: http://www.seamonkey-project.org/


I n t e r n e t

i n

2 0 2 5

Over tien jaar zou het wel eens mogelijk kunnen zijn dat iedereen ter wereld toegang heeft tot het internet, wat mede door het Google Balloon Project zou gerealiseerd kunnen worden. De geografische grenzen zouden vervagen, elke persoon op aarde zou toegang hebben tot alle menselijke kennis en goedkope mobile devices en onderwijsmiddelen zouden wereldwijd beschikbaar zijn. Waar het internet wel reeds gesettled is, blijft het ook maar steeds evolueren. Technologie heeft zich de afgelopen elf jaar enorm ontwikkeld. We zien deze vooruitgang alleen maar in stijgende lijn gaan en daarom zijn de speculaties voor binnen tien jaar niet min. Op deze blog voorspelt men dat elektronische toestellen meer en meer zelfstandig beslissingen zouden kunnen maken. Het internet zou minder expliciet en zichtbaar worden, maar wel alomtegenwoordig zijn. Wearables en sensoren in je werkomgeving zouden beginnende ziektes kunnen detecteren om ze te voorkomen door een gerichte aanpassing van levensstijl en medicatie. Ă lles zou je online kunnen aankopen. Cyberterrorisme zou iets alledaags worden. Privacy en vertrouwelijke, persoonlijke gegevens zouden geen rol van belang meer spelen. Online ziektes (mentale, fysieke, sociale, verslaving) zouden families en gemeenschappen aantasten. De wereld zou onveiliger worden en enkel persoonlijke vaardigheden en inzichten zullen je kunnen beschermen. Maar ook de regering zou veel meer gebruik maken van het internet. Hiermee zouden procedures veel vlotter verlopen en zou alles veel efficiĂŤnter gaan. Daarentegen zouden sites als Wikileaks nog steeds bestaan en de staat kunnen ondermijnen. Er is en zal altijd een positieve en een negatieve zijde zijn aan het internet. Bron: http://blogs.wsj.com/digits/2014/03/11/what-the-internet-of-2025-might-look-like/?mod=Tech_ newsreel_2%20, http://www.foxnews.com/tech/2014/03/12/future-internet-dark-and-ubiquitous/


3. Blog


URL: http://mattgobe.tumblr.com/


4. Website


URL: http://matthiasgobert.wix.com/mattgobe


5. Powerpoint


6. Prezi


URL: http://prezi.com/og4o_kdupq4o/technology-flies-are-you-keeping-up/?utm_campaign=share&utm_medium=copy


7. Delicious

URL: https://delicious.com/mattgobe


8. RSS Reader

URL: http://www.protopage.com/matthiasgobert#Untitled/Home


URL: http://www.protopage.com/matthiasgobert#Untitled/Nieuws


9. Monitoring-tools

URL: http://www.protopage.com/matthiasgobert#Untitled/Topsy_monitoring


URL: http://www.protopage.com/matthiasgobert#Untitled/Addict-o-matic_monitoring


URL: http://www.protopage.com/matthiasgobert#Untitled/Social_Mention


10. Twitter

URL: https://twitter.com/mattgobe


11. Instagram

URL: http://instagram.com/mattgobe


12. Pinterest


URL: http://www.pinterest.com/mattgobe/


Flipboek  

Opdracht multimedia 1 - Matthias Gobert 1COME

Flipboek  

Opdracht multimedia 1 - Matthias Gobert 1COME

Advertisement