Page 1

Albania uutuus Armenia Bulgaria uutuus Espanja uutuus Italia uutuus Kroatia Kuuba Montenegro Portugali Saksa Slovakia Viro uutuus

www.matkamieli.fi 1


Monipuolinen liikunta pitää kehon ja mielen vireässä kunnossa. Olemme ilolla huomanneet, miten yhä useammat ovat löytäneet matkoiltamme liikunnan iloa ja mielen virkeyttä elämäänsä. Matkamme ovat ”seuramatkoja” parhaimmillaan. Monien vuosien kokemus ja tiivis yhteistyö asiakkaidemme kanssa ovat antaneet meille hyvän pohjan tehdä juuri sellaisia matkoja, joilla Sinä pääset nauttimaan ja rentoutumaan. Kaikki matkaan liittyvät elementit on hyvin suunniteltu etukäteen. Pienet ryhmät ja hotellit, kulinaristiset nautinnot ja samanhenkinen matkaseura ovat lähtökohta onnistuneelle matkalle. Tämän vuoden matkatarjonnassamme on monia vanhoja tuttuja kohteita, jotka  ovat vakiinnuttaneet paikkansa vuosien varrella. Armenia, Kroatia, Portugali, Saksa ja Slovakia ovat tarjolla tänäkin vuonna.

Ohjelmassamme on myös uusia patikointikohteita Euroopassa. Balkanin alueella on useita meille vielä tuntemattomia patikointikohteita kuten Albania. Bulgarian Pirin-vuoristossa pääset kokemaan kevään tulon kaikkine sävyineen. Italian rosoisenkaunis Sisilia ja vehreä Espanjan Mallorca tarjoavat leppoisaa patikointia ja historiaa. Nyt on oikea aika kokea myös kaukomatkakohteemme Kuuba. Lähialueista Viro on näyttävästi esillä tarjonnassamme. Tarjolla on kaksi erityyppistä matkaa. Pärnun matkalla pääsemme tutustumaan ainutlaatuiseen Soomaan kansallispuistoon ja samalla nauttimaan rentouttavista kylpylähoidoista.  Pühajärvellä  joogataan, patikoidaan ja hemmotellaan itseämme kylpylähoidoissa.   Tutustu tarjontaamme ja valitse oma suosikkisi. Lämpimästi tervetuloa matkoillemme!  

Facebook

Facebookissa voit käydä katsomassa asiakkaidemme kommentteja matkoistamme. Kerro myös omat mielipiteesi ja vinkkisi matkoistamme ja lisää omia kuvia muiden ihailtavaksi.

Räätälöidyt matkat

Tiesithän, että järjestämme myös yksilöllisiä räätälöityjä matkoja ryhmille eri teemoilla: patikointi, kaupunkiloma, kurssi - ja koulutus, syntymäpäivät, leirikoulu jne. Ota yhteyttä - kerromme lisää näistä vaihtoehdoista.

Matkainfomme

Järjestämme perinteiset matkainfomme eri puolilla maata tammi-maaliskuun aikana. Infopaikkakuntamme ovat: Turku, Oulu, Rovaniemi, Jyväskylä, Joensuu, Imatra, Helsinki, Riihimäki, Iisalmi, Tampere. Tarkista infojemme tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet seuraavalta sivulta.

Beata Franczak  

Esko Honkanen

matkamieli.fi Facebook.com/Matkamieli Patikointien vaikeusaste on merkitty 1-5 tähdellä kohteen keskimääräisen vaikeusasteen mukaan. Patikointireitit valitaan aina ryhmän toiveet ja kunto huomioon ottaen. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä MatkaMielen erityisehtoja. Matkan toteutuminen edellyttää vähimmäisosanottajamäärää.

2


Matkainfotilaisuudet Järjestämme perinteiset matkainfomme eri puolilla Suomea. Kerromme niissä sanoin ja kuvin matkakohteistamme. Turku Oulu Rovaniemi Jyväskylä Joensuu Imatra Helsinki Riihimäki Iisalmi Tampere

ma ke to ke pe  la ke pe to ke

01.02 03.02 04.02 10.02 12.02 13.02 17.02 19.02 25.02 02.03

klo 18 klo 18 klo 18 klo 18 klo 18 klo 15 klo 18 klo 18 klo 18 klo 18

Ilmoittautuminen infotilaisuuksiimme s-postitse: info@matkamieli.fi Mainitse infopaikkakunta ja osallistujamäärä. Lähetämme kaikille ilmoittautuneille s-postitse tarkemmat tiedot infopaikasta. Muistathan ilmoittautua viimeistään tammikuun loppuun mennessä.

Tervetuloa !

Räätälöidyt matkat ryhmille  

Patikointimatkojen ohella räätälöimme erityyppisiä matkoja ryhmille. Vähintään kymmenen hengen ryhmille voimme tarjota palvelut ryhmäeduin. Tässä muutamia esimerkkejä tarjonnastamme: Kaupunkilomat Kylpylämatkat Maalausmatkat Kulttuurimatkat Viinimatkat Kurssi- ja koulutusmatkat Leirikoulut Muut teemamatkat Kysy meiltä lisää. Autamme mielellämme jo matkan suunnitteluvaiheessa - ammattitaidolla ja monivuotisella kokemuksella.

3


S UUTUU

!

I

dyllisiä pieniä kyliä, kauniita vuoristomaisemia, luostarimajoitusta - tätä kaikkea tarjoaa Mallorca. Matkan aluksi matkaamme Tramuntanan vuoriston ylänköalueelle, jossa sijaitsee vaikuttava Llucin luostari. Majoittuminen luostarissa on jo sinänsä elämys. Luostarista käsin teemme päiväretkiä lähimaastoon. Patikkapäivän päätteeksi nautimme illallisen luostarin ravintolassa, joka on kuuluisa herkullisista mallorcalaisista ruuistaan. Illalla luostarin alueelle laskeutuu mykistävä hiljaisuus. Matkan loppuosan vietämme ihastuttavassa Puerto de Sollerin rantakylässä. Patikointireittimme kulkevat merellisissä maisemissa ja osaksi sisämaassa. Patikoimme lisäksi Sollerin laakson appelsiinipuulehtojen kautta Fornalutxin kylään, jota tituleerataan Euroopan kauneimmaksi kyläksi. Lähde kokemaan vehreä Mallorca patikoiden. Ihastut varmasti!

LÄHDÖT/HINNAT/ 8 päivää 07.04 - 14.04 (to-to, Norwegian) 1490,22.10 - 29.10 (la-la, Finnair) 1590,HINTAAN SISÄLTYY Norwegianin/Finnairin reittilennot, lentokenttäkuljetukset kohteessa,  majoitus kahden hengen huoneessa, puolihoito, suomalaisen patikoivan matkanjohtajan palvelut,  opastetut patikointiretket viitenä päivänä   LISÄMAKSUT 1-h. huonelisä 190,-  paikallisbussimaksut patikkaretkillä, n. 15 euroa. LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta) Norwegian Helsinki-Palma 07.20 - 10.20 Palma-Helsinki 11.00 - 16.00 Finnair Helsinki-Palma 08.00 - 11.10 Palma-Helsinki 12.10 - 17.10 HOTELLITIEDOT Luostarihotelli Lluc ** www.lluc.net Hotelli Marina *** www.hotelmarinasoller.com Patikointien vaikeusaste **/***

44


LÄHDÖT (la-la) 30.04 - 07.05 Lokakuun lähdön tiedot tulevat nettisvuillemme tammikuun lopussa. HINTA

S UUTUU

!

1590,- / 8 päivää

HINTAAN SISÄLTYY Finnairin reittilennot,  lentokenttäkuljetukset kohteessa,  majoitus kahden hengen huoneessa, puolihoito, suomalaisen patikoivan matkanjohtajan sekä paikallisoppaan palvelut,  opastetut patikointiretket viitenä päivänä, patikointiretkiin liittyvät kuljetukset   LISÄMAKSUT 1-h. huonelisä 190,-  viinitilavierailu ja viininmaistajaiset, n. 25,LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta) Finnair Helsinki-Catania 06.35 - 09.25 Catania-Helsinki 10.25 - 15.10 

S

isilia on monipuolinen patikointikohde, jossa on paljon mielenkiintoisia historiallisia muistomerkkejä ja upeita luontokohteita. Aikojen saatossa Sisilian arkkitehtuuriin, tapoihin, ilmapiiriin ja ruokakulttuuriin ovat jättäneet jälkensä niin foinikialaiset, kreikkalaiset, roomalaiset kuin arabitkin. Vaikuttavin luontokohde on ehdottomasti Etnan tulivuori, jonne teemme patikointiretken. Vulkaanisen maaperän ansiosta Sisilia on maailman parhaita viinialueita. Patikointireittimme kulkevat viiniviljelmien ja kauniiden kylien läpi. Matkan alkuosan vietämme vuoristossa Forza d’Agron rosoisenkauniissa kylässä, jossa kuvattiin aikoinaan Kummisetä-elokuvaa. Kylästä avautuu upea näkymä merelle. Toinen majapaikkamme on rannikolla sijaitseva pieni Letojannin kylä, jonka uimaranta on aivan hotellin lähellä. Vain neljän kilometrin päässä Letojannista on kaunis Taorminan kylä, jonne pääsee kätevästi paikallisbussilla. Siksi se on mitä mainioin paikka viettää rentouttava vapaapäivä.

55

5

HOTELLITIEDOT Hotel Agostiniana **** www.agostinianahotel.com Hotel Delle Palme *** www.hoteldellepalme.com Patikointien vaikeusaste **


LÄHDÖT (la-la) 01.10 - 08.10 08.10 - 15.10

T

ämä matkamme vie sinut Sintraan ja sen lumoihin. Pieni Sintra on kuuluisa satulinnojen kaupunki Lissabonin pohjoispuolella. Sintran komeat linnat, kartanot ja puutarhat tekevät vaikutuksen jokaiseen siellä kävijään. Patikkareittimme kulkevat pienten kylien ja mystisten metsien läpi. Patikoimme myös upeaa rannikkoa pitkin ja näemme samalla kun Atlantin vaahtopäiset aallot iskeytyvät rantakallioihin.  Majoitumme pienessä viihtyisässä majatalossa Sintran keskustan tuntumassa. Pihasta avautuvat kauniit näkymät vuoristoon ja ylhäällä näkyviin linnoihin. Patikkaretken päätteeksi on mahdollista saunoa ja sen jälkeen vilvoitella ulkoaltaassa. Majapaikassamme on kaksi erillistä rakennusta - Casa do Valle ja Casa da Vista. Päivälliset nautimme Sintran vanhankaupungin ravintoloissa. Ohjelmaan kuuluu myös päivällinen fado-musiikin kera sekä maukas kala-ateria Atlantin rannalla. Vapaapäivän voimme viettää tutustumalla Sintraan tai suuntaamalla päiväretkelle Lissaboniin, jonne pääsee nopeasti paikallisjunalla.

66

HINTA 1590,- / 8 päivää HINTAAN SISÄLTYY TAP:n reittilennot,  lentokenttäkuljetukset kohteessa,  majoitus kahden hengen huoneessa, puolihoito,  suomalaisen patikoivan matkanjohtajan palvelut, opastetut patikointiretket viitenä päivänä, patikointiretkiin liittyvät kuljetukset    LISÄMAKSUT 1-h. huonelisä 320,-     majoitus Casa da Vistan huoneissa - lisämaksu 50,-  LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta) TAP Portugal  Helsinki - Lissabon 16.50 - 19.45 Lissabon - Helsinki 09.20 - 15.55 HOTELLITIEDOT Majatalo Casa do Valle *** casadovalle.com Patikointien vaikeusaste **+


S

chwarzwald ”Mustametsä” on Saksan lounaisosissa oleva laaja kukkulainen metsäalue, johon olemme törmänneet Suomessakin eri yhteyksissä. Nimensä alue on antanut niin kakulle kuin ilmakuivatulle kinkullekin ja onhan käkikellokin sieltä kotoisin. Lapsena jännitimme kuinka Punahilkan tai Hannun ja Kertun käy metsäisessä Schwarzwaldissa. Näissä satumaisissa maisemissa kulkevat patikkareittimme.   Asumme keskisessä Schwarzwaldissa pienessä Schönwaldin kylässä. Hotellimme sijaitsee rauhallisella paikalla lähellä kylän keskustaa. Se on perheomisteinen pieni hotelli, jossa on 10 huonetta mukavuuksin. Hotellissa on ravintola, joka tarjoaa aterioita paikallisista tuotteista, terassi ja viihtyisä piha-alue.   Vaelluksemme ovat vaihtelevia ja pääosin teknisesti helppoja. Patikkareittimme kulkevat vanhassa kulttuurimaisemassa, jossa polut vievät laaksosta ja kylästä toiseen. Asiantuntevan paikallisoppaan johdolla liikumme lähinnä kolmen pienen kylän Schönwaldin, Schonachin ja Tribergin ympärillä. Viikon aikana on mahdollisuus tutustua myös alueen suurimpaan ja historialliseen Freiburgin kaupunkiin sekä Badenin viinialueeseen, jonne teemme lisämaksullisen päiväretken.

7

LÄHTÖ (pe-pe) 20.05 - 27.05 HINTA

1490,- / 8 päivää

HINTAAN SISÄLTYY Finnairin reittilennot, lentokenttäkuljetukset kohteessa,  majoitus kahden hengen huoneessa, puolihoito, suomalaisen patikoivan matkanjohtajan sekä paikallisoppaan palvelut, opastetut patikointiretket viitenä päivänä, patikointiretkiin liittyvät kuljetukset LISÄMAKSUT 1-h. huonelisä 190,-  päiväretki Freiburgiin n. 25,-    LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta) Finnair Helsinki - Zurich 07.55 - 09.40 Zurich - Helsinki 19.10 - 22.50 HOTELLITIEDOT Hotelli Schwarzwald **+ www.schwarzwaldhotel-schoenwald.de Patikointien vaikeusaste **


P

ieni vuoristoinen Montenegro on monille suomalaisille tuntematon maa, joka tarjoaa valtavasti erilaisia luontoelämyksiä. Komeiden vuoristomaisemien lisäksi maassa on järviä, jokia, merenrannikkoa ja paljon koskematonta luontoa sekä historiallisia kohteita, joihin pääsemme tutustumaan matkamme aikana. Patikoimme niin rannikkoalueella kuin sisämaan vuoristossakin. Matkan aluksi olemme Kotorin kaupungissa, jota ympäröiviltä vuorilta avautuu upeat näkymät Kotorinlahdelle. Käymme myös Lovcenin kansallispuistossa ja tutustumme Cetinjeen, joka on Montenegron vanha kuninkaallinen pääkaupunki. Podgoricasta matkaamme Euroopan kauneimmaksi sanottua junarataa pitkin Kolašiniin. Patikoimme myös Biogradska Goran ja Durmitorin kansallispuistojen kauniilla alppiniityillä. Reittimme seuraavat pääosin vanhoja paimenten polkuja. Tapaamme paimentolaisperheitä, kuulemme heidän elämästään vuoriston kesälaitumilla ja nautimme lounaan heidän luonaan. Matkan aikana pääsemme tutustumaan idyllisiin maaseutukyliin ja pikkukaupunkeihin. Montenegrolainen ruoka on sekoitus itäistä ja läntistä kulttuuria. Siinä kohtaavat niin slaavilainen kuin välimerellinenkin keittiö. Maa on kuuluisa myös hyvistä viineistään. Niitäkin pääsemme nauttimaan matkan aikana.

8

LÄHDÖT (ke-ke) 29.06 - 06.07 21.09 - 28.09 HINTA

1690,- / 8 päivää

HINTAAN SISÄLTYY Norwegianin reittilennot,  lentokenttäkuljetukset kohteessa,  majoitus 2-hengen huoneessa, puolihoito, suomenkielisen patikoivan matkanjohtajan sekä paikallisoppaan palvelut,  opastetut patikointiretket viitenä päivänä, patikointiretkiin liittyvät kuljetukset, pääsymaksut tutustumiskohteisiin, junamatka Podgorica-Kolašin LISÄMAKSUT 1-h. huonelisä 190,-    LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta) Norwegian Helsinki-Dubrovnik  16.40 - 18.45 Dubrovnik-Helsinki 19.25 - 23.35 Patikointien vaikeusaste ***/****


S UUTUU

A

lbaniassa on koskematonta luontoa, kauniita vuoristoalueita ja idyllisiä kyliä. Tällä matkalla tutustumme monipuolisesti myös maan pitkään ja vaiherikkaaseen historiaan ja nykyisyyteen, jossa on läsnä monenlaisia tapoja ja kulttuureja. Yhteistä niille kaikille on kuitenkin hymyilevät ja ystävälliset, vierasta kunnioittavat ja erittäin vieraanvaraiset ihmiset. Kaupunkikierroksella tutustumme Tiranan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kaupunki on nykyään vilkas ja värikäs katukahviloineen, basaareineen ja toreineen. Patikoimme pääosin vanhoja paimenpolkuja pitkin maan pohjoisosassa eli ”Albanian Alppien” alueella Valbonassa ja Thethissä. Polkujen varrella tuoksuvat oreganot, timjamit ja salviat. Käymme myös historiallisissa Krujan ja Durresin kaupungeissa. Vuoristoalueella yövymme vaatimattomissa vierasmajoissa. Osa majoituksista on hotelleissa. Matkan aikana tutustumme myös viininvalmistukseen ja ruokakulttuuriin. Ainutlaatuinen tilaisuus tutustua tähän meille lähes tuntemattomaan välimerelliseen matkakohteeseen! Lähde mukaan kokemaan aitoa vuoristoelämää ja nauttimaan upeista maisemista!

9

!

LÄHTÖ 20.06 - 27.06 (ma-ma) HINTA

1490,- / 8 päivää

HINTAAN SISÄLTYY Turkish Airlinesin reittilennot, bussikuljetukset kohteessa, majoitus kahden hengen huoneessa (vierasmajoissa suihku/wc käytävällä), puolihoito, piknik-lounaat patikkaretkillä, suomenkielisen patikoivan matkanjohtajan ja eng. kielisen paikallisoppaan palvelut,  opastetut patikointiretket viitenä päivänä   LISÄMAKSUT 1-h. huonelisä 190,LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta) Turkish Airlines Helsinki-Istanbul 13.05-16.35 Istanbul-Tirana 19.05-19.45 Tirana-Istanbul 09.10-11.50 Istanbul-Helsinki 14.00-17.25 Patikointien vaikeusaste **/***


LÄHDÖT (la-la) 07.05 - 14.05 01.10 - 08.10 08.10 - 15.10

K

HINTA 1890,- / 8 päivää

roatiaa sanotaan Euroopan kauneimmaksi maaksi - eikä syyttä. Varsinkin Adrianmeren saaristoalue kristallinkirkaine turkoosin värisine vesineen tekee vaikutuksen. Laivamme risteilee Dalmatian alueen saarilla eteläisessä Kroatiassa. Patikoimme muun muassa Visin, Hvarin, Bračin sekä Korčulan saarilla. Reittimme kulkevat kauniilla kalkkikivivuorilla oliivi- ja pyökkipuiden syleilyssä. Osa poluista kulkee rantoja pitkin poiketen pieniin kyliin ja kaupunkeihin. Kevään kukkaloisto on parhaimmillaan juuri toukokuussa, syksyllä taas hedelmäsato on kypsä ja yrtit tuoksuvat polkujen äärellä. Majoitumme viikon ajaksi ylellisesti omalle m/s Tajna Mora -laivalle, jonka henkilökunta tekee parhaansa matkamme onnistumiseksi. Aterioilla on tarjolla monipuolisesti dalmatialaisia ruokia - kalaa, lihaa ja vihanneksia välimerelliseen tyyliin. Saaristo on myös kuuluisa laadukkaista viineistään.

Patikointipäivän päätteeksi on mahdollisuus tutustua viehättäviin pikkukaupunkeihin, koska laivamme ankkuroituu satamiin aina iltaisin. Laivamatkan aikana poikkeamme saarten poukamiin, laskemme ankkurit ja pulahdamme uimaan. Lennämme Norwegianin suoralla lennolla Splitiin, josta on vain 4 kilometrin bussimatka Trogirin satamaan. Tutustumme kävelykierroksella myös Trogirin upeaan vanhaankaupunkiin. Lähde erilaiselle patikkamatkalle, joka tarjoaa monenlaisia elämyksiä: patikointia, laivaristeilyn, kaupunkiloman, hyvää ruokaa - ja kaikki samalla matkalla.

10 10 10

HINTAAN SISÄLTYY Norwegianin reittilennot, kuljetukset lentokentältä satamaan ja takaisin, majoitus 2-hengen hytissä,  puolihoito, suomenkielisen patikoivan matkanjohtajan palvelut, opastetut patikointiretket kuutena päivänä, patikointiretkiin liittyvät kuljetukset   LISÄMAKSUT 1-h. hyttilisä 320,-     LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta)  Norwegian Helsinki–Split   06.30 - 08.30 Split–Helsinki   09.15 - 13.10      m/s Tajna Mora   Korkeatasoinen laiva on rakennettu v. 2007, laivassa on 2 kantta, 10 hyttiä, joissa suihku/ wc, ilmastointi, ravintola/baari, aurinkokansi 160 m2. www.tajnamora.hr Patikointien vaikeusaste: **+


P

litvicen järvialue on poikkeuksellisen kaunis luontokohde Euroopassa. 16 kristallinkirkasta järveä solisee metsäisessä laaksossa. Vesi ryöppyää porrasmaisesti ylhäällä olevista järvistä alempiin järviin sävyjen vaihdellessa turkoosin, sinisen, vihreän ja harmaan välillä. Tuntuu kuin vettä pulppuaisi kaikista

M

atka Kuubaan on kuin aikamatka menneille vuosikymmenille. Espanjalaiset valloittivat saaren 1500luvulla ja se näkyy varsinkin arkkitehtuurissa. Vanhoja 50-luvun ”amerikanrautoja” on käytössä kaikkialla. Maa on kuin vanhojen autojen museo. Musiikki ja rytmit ovat tärkeä osa kuubalaisten arkipäivää. Iltaisin melkeinpä jokaisessa kuppilassa soittaa bändi sonia ja salsaa. Täällä mojitokin maistuu aidolle mintulle.  Patikoimme muun muassa Sierra Maestran vuorilla maan itäosassa, Trinidadin lähellä etelärannikolla sekä läntisessä osassa maata Pinar

koloista. Korkein putous on jopa 76 m. Patikointireittimme puikkelehtivat järvien välissä olevilla poluilla ja kävelysilloilla. Patikointia sävyttää upea veden kohinasta tuleva ääniefekti - Plitvicen turkoosi sinfonia. Matkan loppuosan vietämme viehättävän pienessä Starigradin rannikkokaupungissa. Täältä käsin teemme patikointiretkiä vuoristoisen Paklenican kansallispuiston alueelle. Kahdesta kapeasta rotkosta koostuva Paklenica tarjoaa kauniita maisemareittejä ja merinäkymiä. Patikointipäivän päätteeksi voi pulahtaa uimaan kirkkaaseen Adrianmereen. Vicko-hotellimme sijaitsee meren rannalla.

LÄHTÖ (la-la)  14.05 - 21.05   HINTA 1640,- / 8 päivää        HINTAAN SISÄLTYY  Norwegianin reittilennot, lentokenttäkuljetukset kohteessa, majoitus 2-h. huoneessa, puolihoito,  suomenkielisen matkanjohtajan palvelut, opastettu patikointi viitenä päivänä, patikointiohjelman  mukaiset kuljetukset sekä sisäänpääsymaksut kansallispuistoihin, kävelykierros Trogirissa   LISÄMAKSUT 1-h. huonelisä 190,-

Matkan päätteeksi tutustumme Trogirin kaupunkiin, jossa majoitumme viimeiseksi yöksi vanhankaupungin sydämessä sijaitsevaan Fontana-hotelliin. Trogir on viehättävän pieni kaupunki ja samalla Unescon suojelukohde.

HOTELLITIEDOT Hotel Plitvice **   www.np-plitvicka-jezera.hr Hotel Vicko ***       www.hotel-vicko.hr    Hotel Fontana ***    www.fontana-trogir.com

del Riossa. Matkan varrella tutustumme nähtävyyksiin ja maan monivaiheeseen historiaan. Havannassa pääsemme näkemään kauniin vanhankaupungin, joka on Unescon suojelukohde. Vanhassakaupungissa on luostareita, siirtomaa-ajan taloja ja aukioita. Kahviloita ja ravintoloita on jokaiseen makuun ja musiikki soi kaikkialla. Havanna on maailman kiinnostavimpia metropoleja - eikä syyttä. Matkan puolivälissä vietämme pari päivää rannikolla nauttien turkoosista merestä, uimisesta ja levosta.

Tällä matkalla liikumme eri puolilla maata ja näemme monipuolisesti värikästä Kuubaa. Kuuba on täynnä lämpöä, rytmiä ja värejä. Maa muuttuu vauhdilla ja nyt on oikea aika tutustua Karibian helmeen.

11

LENTOAIKATAULUT (sitoumuksetta) Norwegian Helsinki – Split  06.30 – 08.30 Split – Helsinki  09.15 – 13.10 

Patikointien vaikeusaste **/***

Toteutamme Kuubaan yhden matkan tammi-helmikuussa 2017. Matkan kesto on 2 viikkoa. Kysy matkan tarkemmmat tiedot toimistostamme. Patikointien vaikeusaste **


P

atikointimatkat Armeniaan ovat olleet ohjelmassamme jo usean vuoden ajan. Olemme suunnitelleet patikointireittimme niin, että pääsemme tutustumaan monipuolisesti Armenian karuun mutta kauniiseen luontoon, muun muassa Diližanin luonnonpuistoon, Armenian ja koko Kaukasian suurimman järven Sevanin ympäristöön ja Azatjoen solassa sijaitseviin ainutlaatuisiin basalttipylväisiin. Patikoinnin ohella perehdymme Armenian pitkään historiaan ja tutustumme maan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Käymme armenialaisten pyhän vuoren Araratin juurella ja sen lähellä sijaitsevassa Hor Virapin luostarissa ja korkealla vuorenharjanteella – kuin maailman katolla – sijaitsevassa Tatevin luostarissa sekä katsomassa 5000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia. Vierailemme ainutlaatuisessa Geghardin luolaluostarissa, Garnin temppelissä sekä Jermukin kylpyläkaupungissa. Pääsemme myös kokeilemaan maailman pisintä köysirataa. Vietämme muutaman päivän Armenian pääkaupungissa, joka on Roomaa vanhempi miljoonakaupunki. Tutustumme sen viehättäviin puistoihin, katukahviloihin ja museoihin ja käymme kuuluisassa Noy Araratin brandytehtaassa maistelemassa sen tuotteita. Armenian monipuolisen ja rikkaan kulttuurin lisäksi perehdymme laajasti myös sen olennaiseen osaan eli ruokakulttuuriin. Tämä matka on täynnä unohtumattomia elämyksiä – lähde kokemaan vaikuttava Armenia!

12 12

LÄHTÖ (la-ke) 04.06 - 15.06 HINTA

1890,- / 12 päivää

HINTAAN SISÄLTYY Aeroflotin reittilennot, lentokenttäkuljetukset kohteessa, majoitus 2-h.huoneessa, puolihoito, retkilounaat, suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisoppaan palvelut, opastetut patikointiretket, patikointiohjelman mukaiset kuljetukset LISÄMAKSUT 1-h. huonelisä 190,LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta) Aeroflot Helsinki - Moskova 13.25 - 15.05 Moskova - Jerevan 16.25 - 20.15 Jerevan - Moskova 14.50 - 16.45 Moskova - Helsinki 18.20 - 20.05 Patikointien vaikeusaste:  ***


LÄHDÖT (su-su) 05.06 - 12.06 04.09 - 11.09 HINTA 1390,- / 8 päivää  HINTAAN SISÄLTYY Finnairin reittilennot, lentokenttäkuljetukset kohteessa, majoitus 2-h. huoneessa, puolihoito, suomalaisen matkanjohtajan palvelut, opastettu patikointi viitenä päivänä

LISÄMAKSUT 1-h. huonelisä 190,hissi- ja junaliput kohteessa, n. 20 euroa

S

lovakian maasto on varsin vuoristoista. Maan pohjoisosaa hallitsevat Karpaatit, joihin kuuluu Tatran alpiininen vuorijono. Patikointiin ja luontoretkeilyyn erinomaisesti soveltuva Tatran luonnonsuojelualue pitää sisällään hyvin opastettuja patikointipolkuja yhteensä yli 600 km. Majoitumme pienessä Villa Siesta -hotellissa Smokovecin kylässä. Teemme täältä käsin päiväretkiä eri puolille Tatran aluetta. Viikon aikana tarjoamme myös lisämaksullisia retkiä, kuten patikointia Slovakian paratiisiksi kutsutulla luonnonsuojelualueella, jossa kuljemme kanjonissa, tikapuilla ja vesiputouksilla.  Vuoristokylien välillä liikennöi kapearaidejuna, jolla pääsee kätevästi eri puolile Tatran vuoristoaluetta. Tatra yllättää monipuolisuudellaan ja kauneudellaan. Matkan päätteeksi tutustumme myös Krakovan vanhaan kaupunkiin.  Tatra on ollut asiakkaidemme kestosuosikki jo 15 vuoden ajan - eikä syyttä.

13

LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta) Finnair Helsinki-Krakova 20.15 - 21.15 Krakova-Helsinki 21.50 - 00.45 VÄLIMATKAT Krakova-Smokovec 160 km HOTELLITIEDOT  Villa Siesta *** www.villasiesta.com www.tatry.sk


S UUTUU

!

LÄHTÖ (su-su) 12.06 - 19.06

B

ulgarialaiset ovat aina arvostaneet perinteitä, mikä näkyy kuvauksellisissa maalaiskylissä, pikkukaupungeissa, luostareissa sekä ruoka- ja viinikulttuurissa. Patikointikohteemme Bansko sijaitsee vuoristoalueella Pirinin kansallispuistossa, joka kuuluu Unescon suojelulistalle. Banskossa on viehättävä vanhakaupunki perinteisine puutaloineen ja lukuisine mehanaperinneravintoloineen, jollaisessa vietämme viimeistä iltaa maukkaasta bulgarialaisesta ruuasta ja viinistä nauttien. Patikointireittimme vaihtelevat helpoista metsäpoluista vaativiin huipuille johtaviin polkuihin. Valitsemme reitit aina ryhmän toiveiden ja kunnon mukaan. Majoitumme tasokkaassa St. Ivan Rilski -hotellissa, joka sijaitsee lähellä Banskon keskustaa. Patikointipäivän päätteeksi voimme rentoutua hotellin sauna- ja allasosastolla.  Järjestämme myös lisämaksullisen päiväretken maan kuuluisimpaan luostariin Rilaan, jossa kävijöitä kiehtovat mm. arkkitehtuuri, ikonit, museokokoelmat, vanhat käsikirjoitukset ja kirkolliset aarteet.

HINTA 1490,- / 8 päivää HINTAAN SISÄLTYY  Lufthansan reittilennot,  lentokenttäkuljetukset kohteessa,  majoitus 2-h. huoneessa, puolihoito, suomenkielisen patikoivan matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut,  opastetut patikointiretket viitenä päivänä, patikointiretkiin liittyvät kuljetukset. LISÄMAKSUT 1-h. huonelisä 160,-    Päiväretkiretki Rilan luostariin n. 30 euroa LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta) Lufthansa Helsinki - Munchen 06.00 - 07.35 Munchen - Sofia 08.55 - 11.45 Sofia - Frankfurt 14.00 - 15.25 Frankfurt - Helsinki 21.00 - 00.25 HOTELLITIEDOT Hotel St. Ivan Rilski ***+ www.fpihotels.com www.bulgariatravel.bg Patikointien vaikeusaste ***

14 14 14


S UUTUU

!

patikkaa ja kylpylähoitoja

40

kilometrin päässä Pärnusta sijaitseva Soomaan kansallispuisto on Euroopan ainutlaatuisimpia suo- ja rämealueita, joka koostuu pääosin soista, aarniometsistä ja tulvaniityistä. Toukokuussa pääsemme kokemaan tulvakauden, jota kutsutaan viidenneksi vuodenajaksi. Alueen metsissä elää hirviä, metsäkauriita, villisikoja, ilveksiä sekä majavia, jotka muokkaavat vetistä maastoa. Majapaikkamme on Pärnun tasokas Hedon Spa -kylpylähotelli, jonka sauna - ja allasosasto on käytettävissämme koko päivän ajan. Lisämaksusta on mahdollisuus varata monipuolisesta valikoimasta kylpylähoitoja alennushinnoin. Aamiaiset ja illalliset nautimme hotellin ravintolassa, joka valittiin viime vuonna Viron parhaimpien ravintoloiden listalle. Pärnu on Viron kuuluisin kylpyläkaupunki, jossa on useita kilometriä pitkä hiekkaranta, paljon kauniita puistoalueita ja historiallisia nähtävyyksiä. Kaupunkiin ja sen lähialueisiin tutustumme kävelyretkillä. Lähde nauttimaan kevään tulosta iki-ihanaan Pärnuun ja Soomaan kansallispuistoon ja nauttimaan rentouttavista kylpylähoidoista.

joogaa, patikkaa ja kylpylähoitoja

LÄHTÖ (su-to) 15.05 - 19.05   HINTA   590,- / 5 pv  HINTAAN SISÄLTYY Laivamatkat kansipaikoin, bussikuljetus Tallinna–Pärnu–Tallinna, majoitus 2-h. huoneissa, puolihoito, opastetut patikointiretket 3 päivänä sekä retkiin liittyvät kuljetukset, suomalaisen patikoivan matkanjohtajan palvelut ja Soomaalla suomenkielisen paikallisoppaan palvelut (2pv). HINTAAN EI SISÄLLY 1-h. huonelisä 160,-  kylpylähoidot LAIVA-AIKATAULU EckeröLine Helsinki-Tallinna Tallinna - Helsinki

08.30 - 11.00 18.45 - 21.15

HOTELLITIEDOT Hotelli Hedon Spa **** www.hedonspa.com www.visitparnu.com www.soomaa.com Reittien vaikeusaste: *

V

iron Pühajärven ja Otepään maisemat ihastuttavat monimuotoisuudellaan, vaihtelevat maisemat ja hyvät ulkoilureitit houkuttelevat liikkumaan ja ulkoilemaan. Entinen aateliskartano, nykyinen Pühajärve Spa Hotell sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla, ja sitä ympäröi laaja puistoalue. 

Joogaopettajamme Jari Kauppi opastaa Rocket-joogan saloihin. Päivittäinen ohjelma sisältää joogaharjoitteita, patikointiretkiä lähimaastoon, kylpylähoitoja ja vapaata aikaa omatoimiseen rentoutumiseen. Käytössämme on 25 metrin uimaallas, sauna ja kuntosali sekä lähellä sijaitseva uimaranta palveluineen. Hotellista voi myös vuokrata pyörän ja lähteä tutustumaan ympäristön vaihteleviin pyöräreitteihin. Tällä matkalla ohjelma on hyvin vapaamuotoinen ja rento. Pühajärven matka tarjoaa vaihtoehtoja monipuoliseen aktiivilomailuun ja rentoutumiseen.

LÄHDÖT (la-la) 09.07 - 16.07 16.07 - 23.07 HINTA   670,- / 8 pv  HINTAAN SISÄLTYY Laivamatkat kansipaikoin, bussikuljetus Tallinna–Pühajärve–Tallinna, majoitus 2-h.  huoneissa, puolihoito, joogaharjoitteita (6 h), opastetut patikointiretket 2 päivänä,  suomalaisen matkanjohtajan palvelut kohteessa ja suomenkielisen paikallisoppaan palvelut patikointiretkillä, uimahallin ja kuntosalin vapaa käyttö, 12 kylpylähoitoa (kysy hoitolista toimistostamme) HINTAAN EI SISÄLLY 1-h. huonelisä 180,-  HOTELLITIEDOT Puhajärve Spa *** pyhajarve.com

15


MatkaMieli Oy Keinulaudankuja 4 E 00940 Helsinki Puh (09) 58 400 420 info@matkamieli.fi www.matkamieli.fi Facebook.com/Matkamieli

16

www.matkamieli.fi

Patikointimatkat 2016  

http://matkamieli.fi