Page 1

STOLICA KOJA VRAĆA ZDRAVLJE! KOLIKO VREMENA PRESJEDITE U ŠTETNOM POLOŽAJU? Prisilni položaji kod sjedenja pojava su suvremenog vremena. Elektronička revolucija je možda zaista donijela niz koristi, a zbog dugotrajnog sjedenja ispred računala prouzročila i nebrojena oštećenja kralježnice koja nastaju pritajeno i polako. Dugotrajno sjedenje u prisilnim položajima prouzročuje slabljenje leđnih mišića i posljedično povećava pritisak na diskuse i kralješke. Ukoliko i vi spadate među one koji obavljaju uredski posao, onda zasigurno poznajete neugodne bolove u predjelu kralježnice. Neprikladna stolica na kojoj provedete gotovo trećinu dana može biti kriva još za mnoge druge probleme: • bolovi u slabinama i vratu • loše zdravstveno stanje • deformacije kralježnice • ozljede kralježnice • mravinjanje u rukama i nogama • loša prokrvavljenost • povećan umor • smanjena radna sposobnost • povećana razdražljivost.

BUDITE AKTIVNI I DOK SJEDITE

SpinaliS – jedina stolica koja i za vrijeme sjedenja brine o vašoj kralježnici Aktivno sjedenje na stolicama SpinaliS ima u usporedbi s pasivnim sjedenjem na stolicama s fiksnim sjedištem brojne prednosti. Glavna korist koju među stolicama omogućava samo SpinaliS jeste stalno jačanje mišića kralježnice, pošto gibljivo sjedište na opruzi zahtjeva da tijelo cijelo vrijeme održava svoje težište u centru. Tako ograničava nepravilno sjedenje te „lomljenje“ u lumbalnom predjelu kralježnice i samim time, kada slijedi položaj korisnika, sprječava štetne pokrete kralježnice. Stolice SpinaliS uzrokuju mnoge povoljne učinke na tijelo: • smanjenje pritiska na diskove i kralješke • uspravno držanje • jačanje mišića kralježnice i trbušnih mišića • poboljšanje mišićnog tonusa • aktivno sjedenje daje važan doprinos u sprječavanju nastanka degenerativnih promjena kralježnice • pošto se naklon površine za sjedenje stalno mijenja, smanjuje se pritisak na žile i samim tim na cirkulaciju • naslon za ruke rastereti mišiće ramenog obruča

SpinaliS SPIDER

SpinaliS BASIC

SpinaliS NAVIGATOR

SpinaliS APOLLO

SpinaliS HACKER

SpinaliS PILOT

SpinaliS SMART

SpinaliS ERGONOMIC

SpinaliS DENT

PASIVNO SJEDENJE : AKTIVNO SJEDENJE Moderna ergonomska stolica

Bol u kralježnici

Kralježnica se kod naginjanja tijela “lomi” u lumbalnom predjelu što dovodi do povreda i bolova. Pasivno sjedenje na ergonomskim stolicama s fiksnim sjedištem zbog neravnomjernih pritisaka na diskove uzrokuje bolove i kvarove u kralježnici.

Terapeutska lopta

Stolica SpinaliS

Štiti zdravlje

Štiti zdravlje

Sjedenje na spinalisu oponaša sjedenje na terapeutskoj lopti. Sjedenje na SpinaliSu oponaša sjedenje na terapeutskoj lopti, koju zdravstvo već dugo vremena preporučuje za jačanje mišića kralježnice i trbuha, pošto s time sprječavamo formiranje bolova i ozljeda.

Radi pokretljivog sjedišta, koje slijedi nagib tijela, kralježnica je cijelo vrijeme u ispravnom položaju. S aktivnim sjedenjem na stolici SpinaliS jačamo mišiće kralježnice i stomaka, koji su osnova zdrave kralježnice, te s tim sprječavamo bolove i ozljede.


DOBIJENI CERTIFIKATI I PRIZNANJA ----------------------------------------------------------------------

prof. dr. sci. JANKO POPOVIČ, dr. med. - ortoped --------------------------------------------------------------Ideja konstrukcije stolice s pokretljivom podlogom odnosno s pokretljivim sjedištem čini mi se kao jedna od najvažnijih stvari kod sprječavanja degeneracija diska. Zbog stalnih pokreta sjedišta mišići kralježnice moraju stalno djelovati, te zbog toga ne dolazi do jednostranih opterećenja kralježnice odnosno diska, nego je to opterećenje raspoređeno na cijeli prostor između kralježaka, povremeno više na jednoj strani, a povremeno više na drugoj. Takvu stolicu preporučujem pacijentima s bolovima u lumbalnom i preostalom dijelu kralježnice, a pogotovo ljudima, koji puno sjede odnosno prisiljeni su da sjede dok obavljaju svoj rad, za sprječavanje čestih problema u kralježnici. Čini mi se da je to jedna od najvažnijih preventivnih mjera za smanjenje problema u kralježnici.

Stolica koja vraća zdravlje!

Proizvođač: & ©: Ham d.o.o., Gerbičeva 102, 1000 Ljubljana

ALJAŽ PEGAN - europski prvak na šipki --------------------------------------------------------------Već 20 godina se bavim sa športskom gimnastikom. Cijeli moj život podređen je samo jednom cilju, a to je da osvojim medalju. Zbog toga na svakom takmičenju moram biti maksimalno fizički i psihički spreman. Godine 1997. sam kod pada sa šipke ozlijedio kralježnicu. Jedan disk je pri tom puknuo, jedan je bio priklješten, te je zbog toga moja športska karijera bila pod velikim upitnikom. Operacije sam odbijao pošto bi nakon toga bila smanjena pokretljivost moje kralježnice. Isprobao sam sve druge mogućnosti. S različitim terapijama mi je uspjelo povredu sanirati do neke mjere, ali nikada ne znam, kada će da me „uštine“ u lumbalnom predjelu kralježnice. Slučajno sam saznao za pokretnu radnu stolicu SpinaliS. U početku mi se njegova uporaba činila besmislena, ali sam ubrzo osjetio olakšanje. Pošto je kod sjedenja na toj stolici kralježnica u ispravnom položaju, mišići uz nju preuzimaju opterećenja kralježnice. Nakon sjedenja na stolici SpinaliS moja je kralježnica rasterećena i pripremljena na novi trening , bez dodatnih vježbi za zagrijavanje kralježnice koje su, prije korištenja stolice , bile neizbježne. DARIJA STRAH, dr. med. spec. Ginekologija i akušerstvo --------------------------------------------------------------Sama sam majka dvoje djece i za vrijeme druge trudnoće sam vodila ginekološku ambulantu, dok su me kod kuće čekale obične svakodnevne obaveze. Možda sam se zbog stolice SpinaliS i redovne svakodnevne vježbe u trudnoći osjećala izuzetno dobro. Stolicu SpinaliS toplo preporučujem svakoj budućoj majci, pošto svaki lijepi sat u trudnoći znači puno više nego što znači inače u životu.

SpinaliS Ergonomija d.o.o. GSM HR +385 (0)95 494 87 65 GSM SI + 386 (0)41 594 876 @ mateja.bevc@spinalis.org Cvjetna ulica 11, 10434 Strmec Samoborski-HR www.SpinaliS.net/HR

Probudite svoje mišiće kralježnice!

Stolica koja vrača zdravlje_flayer  

BUDITE AKTIVNI I DOK SJEDITE SpinaliS – jedina stolica koja i za vrijeme sjedenja brine o vašoj kralježnici www.zdravo-sjedenje.hr

Stolica koja vrača zdravlje_flayer  

BUDITE AKTIVNI I DOK SJEDITE SpinaliS – jedina stolica koja i za vrijeme sjedenja brine o vašoj kralježnici www.zdravo-sjedenje.hr