Page 1

Matilda Holm

”Den enda som egentligen stoppar mig är mig själv”

mhalleholm@gmail.com 070 - 735 53 20


Meritförteckning Yrkeserfarenhet Oktober 2010 Augusti 2011

Ekonomiassistent/Kontorsassistent Aon Insurance Managers (Sweden) AB Redovisning och administration av captivebolag (försäkringsbolag inom en koncern), underställd en account manager. Ansvarig för kontoret och de sysslor som det innefattade. På kontoret hade jag rollen som spindeln i nätet och fick kompetensen att rycka in där det behövdes. Var med och implementerade många nya system och skötte upplärning med nya personer.

April 2007 September 2008

Cafébiträde Café Florence (Eurest AB) Sommar- och extraarbete under gymnasietiden. Biträde på ett café, beläget på S:t Görans Sjukhus i Stockholm. Satt i kassan, serverade, diskade och inventerade. Fick även ansvar med tiden att öppna/stänga, räkna kassan samt arbeta ensam i caféet.

Mars 2008

Receptionist Praktik på A-Com AB Praktik en vecka i receptionen på mediekoncernen A-Com AB. Arbetet i receptionen innebar att svara i växeln, ta emot och skicka paket, dela ut post och hjälpa till med diverse kopierings- och sorteringsarbeten inne på ekonomiavdelningen.

Utbildning 2010 -

Kandidatprogram i språk och humaniora, inriktning kommunikation Mälardalens Högskola, Västerås/Eskilstuna 180 hp med språkinriktning Franska

2005 2008

Samhällsvetenskap, inriktning ekonomi Värmdö Gymnasium, Stockholm 19,8 av 20 i betygssnitt. Inriktning Redovisning och beskattning.

Övrigt 2011 -

Chefredaktör Kårtidningen Kåranen, Mälardalens Studentkår Körkort Klass B Språk Svenska, flytande Engelska, avancerad nivå Franska, nybörjare IT-kunskap Offiepaketet, mycket väl (även en del VBA-kodning och makron) Adobe Photoshop och InDesign Hanterar både Mac och PC mycket väl


Driv & Engagemang Möt Matilda Holm: en övertidsstudent som gärna vill vara med lite överallt. Just nu delas tiden mellan plugg, redaktörsarbete och planering inför den kommande flytten till Frankrike. Och att någonstans utöver det försöka ha ett liv.

Namn: Matilda Holm Ålder: 22 år Bor: Västerås/Stockholm Gör. Student/Chefredaktör

Vad har du för bakgrund? Jag pluggade samhällslinjen på gymnasiet, med inriktning ekonomi. När jag tog studenten 2008 var det inte helt oväntat att jag sökte ekonomijobb. Jag fick en anställning hos Aon Insurance Managers hösten efter. Jag var företagets enda ekonomiassistent och deras första kontorsassistent. Jag var delaktig i princip alla instanser av organisationen. Det ledde till att jag fick en bred kompetens och var en uppskattad medarbetare på företaget. Jag arbetade på det företaget i nästan 2 år. Tillslut kände jag att det var dags för mig att gå vidare. Även om jag skulle ha kunnat utvecklas ännu mer kände jag att jag ville utvecklas åt ett speciellt håll, ett håll som inte erbjöds någon annanstans än på högskola/universitet. Tankarna fanns på en civilekonomexamen men den linjen kändes mer som ett säkert kort. För att blidka min dröm om att bli redaktör, mitt organisatoriska sinne och det administrativa drivet valde jag att söka kandidatprogrammet i Språk och Humaniora med inriktning Kommunikation på Mälardalens Högskola i Västerås. Västerås har varit min hemstad sedan hösten 2010. Studierna har varit en lagom utmaning men blev först intressanta efter årsskiftet. Jag är en rastlös person som behöver mycket samtidigt för att jag ska känna den riktiga glöden. Jag valde att lägga till två extra språkkurser, en i franska för att förbereda min vistelse i Frankrike och en i affärsengelska. Det var även vid årsskiftet som mitt arbete som chefredaktör tog fart. Kårtidningen hade lagt ner året innan och behövde en helt ny redaktion. Törstande efter sysselsättning tog jag tag i arbetet och efter nästan 4 månader av intensivt arbete är vi redo att släppa första numret. Hur ser en dag ut för dig? Jag spenderar mycket tid på studentkåren. Där finns det människor man känner, mat att köpa och en miljö som jag arbetar bra i. Ofta sitter jag med min dator vid något av borden, dricker kaffe, pluggar och umgås. Det blir ofta en perfekt balans mellan arbete och socialt nätverkande. Vid sidan av skolan spenderar jag oförskämt mycket tid med kårtidningen. Jag älskar att koordinera ihop allt och det tar ibland för mycket tid från mitt plugg och mitt liv. När jag får tid över tycker jag dock om att titta på ishockey, laga mat och träffa mina vänner. Varför är du en bra ledare? Kvalitén på mitt ledarskap är en tvådelad fråga. Som person är jag mån om min omgivning. Jag vill att alla ska må så bra som möjligt. Därför kan mitt ledarskap ibland vara aningen kompromissfyllt när det kommer till att inte såra någons känslor. Däremot tar ibland mitt engagemang över och önskan efter effektivitet balanserar upp min annars bristande auktoritet. Jag har även uppfattat att jag inger förtroende och det gör att människor lyssnar på mig. Att leda en grupp blir så otroligt mycket enklare då.

20 %

Vad driver dig? Att slutföra saker. Jag älskar att arbeta i projektform, helst där jag har varit delaktig i att arbeta fram målen. Jag drivs genom tider med mycket att göra på grund av känslan jag får när jag är klar. Många kan nog uppfatta mig som lite väl engagerad och driven, speciellt i frågor jag brinner för. Min jakt efter målet bidrar till ett visst tempo. Jag drivs även kontinuerligt av att lära mig nya saker; det behöver inte vara något världsomvälvande, bara det rör sig om en självutveckling.

Lugn

ialt

Skra tt

ss Stre

20 %

10 %

Soc

10 %

40 % Driv

Vilken är din högsta dröm? Det är förmodligen en klyscha att säga att jag vill arbeta med något som jag tycker är roligt. Egentligen tror jag att det handlar om en önskan om att få vara med och påverka och utveckla i mitt arbete men även i livet. Jag drömmer än om att få arbeta med information och det skrivna språket, kanske som redaktör eller informatör. Jag tror på att allt är möjligt om jag själv bara vill, formulerar ett mål och kämpar för det.

MatildaHolm  
MatildaHolm  

En presentation av Matilda Holm.

Advertisement