Page 1

Designmanual November 2011


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Indhold Intro Velkommen ..................................................................Side 5 Om os ..........................................................................Side 7 Guidelines Logo .............................................................................Side 5. Element ....................................................................Side Spirer og Grønsmutter ..................................................Side Farver ...........................................................................Side Fonte ............................................................................Side Billeder .........................................................................Side

9 13 15 17 19 21

SKABELONER Web ..............................................................................Side Email signatur...............................................................Side Folder ...........................................................................Side Poster ...........................................................................Side Powerpoint ...................................................................Side Brevpapir ......................................................................Side

23 25 27 29 31 33

3 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Velkommen til vores designmanual Det er med stor fornøjelse, vi præsenterer dig for De grønne pigespejderes designmanual. Den har til formål at gøre det lettere for alle, der laver materialer for os. Og sørge for at vi får et ensartet udseende, så alle tydeligt kan afkode, det er De grønne pigespejdere, der er afsender. Derfor er det vigtigt, du følger designmanualens råd og retninger - hvad enten det drejer sig om tyve A4-kopier eller en trykt plakat. I manualen finder du alle de farvekoder, du skal bruge og en vejledning til, hvordan loget skal se ud og placeres. Du kan også downloade alle elementerne fra manualens download-sektion. God fornøjelse. Mathilde Risvig Birgitte G. Eriksen Specialkonsulent Formand  Hvis du har spørgsmål til design eller manual, kan du kontakte Mathilde på mailen mr@pigespejder.dk eller på telefon 33436039

5 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Vi klæ’r os selv og verden på De grønne pigespejdere er en ambitiøs og moderne organisation. Vi arbejder ud fra en mission og en vision om at skabe livsduelige piger og kvinder. Vi udfordrer og udvikler vores medlemmer, så de er godt klædt på. Vores spejderarbejde bygger på det pædagogiske princip ‘learning by doing’. Det princip er internationalt forankret i vores medlemsskab af World Association of Girl Guides and Girl Scouts. De grønne pigespejdere bygger også på et kristent grundlag. Man kommer som grøn pigespejder til at stifte bekendtskab med kristendom og værdier som tro, etik, ærlighed, tolerance, tilgivelse, omsorg og kærlighed.

7 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Logo

De grønne pigespejderes logo er et navnetræk, De grønne pigespejdere, med et emblem, korskløver, i midten. Korskløveret er et trekløver med stilk og med et kors indsat i negativ i midten af kløveret. Korskløveret kan anvendes alene eller med navnetræk. Når navn og emblem bruges sammen, er det en grafisk helhed, der ikke må ændres. Logoet må ikke beskæres eller anvendes kreativt, og det må aldrig stå på hovedet (et kors på hovedet = satanisk kors). x

x x

x

x

x

D’s højde = x

x

x

Whitespace regler om loget Det betyder, at logoet altid skal have lidt luft rundt omkring sig. Det gør det nemmere hurtigt at afkode afsenderen. I praksis vil det sige, at det hvide område omkring logoet altid skal være lige så stort som det store D’s højde.

9 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Logo Positiv Logo Grøn

Logo Sort

Logo Grå

Logo Negativ Logo Negativ på logo grøn baggrund

Logo Negativ på sort baggrund

Emblem Emblem Grøn & Sort

11 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


5. Element Det såkaldte 5. element er ekstra grafisk element, der understøtter og spiller sammen med vores emblem, trekløveret.

Beskåret emblem Logo Grøn

Beskåret emblem Outline Logo Grøn

Beskåret emblem Outline Logo Grøn

Beskåret emblem Outline Logo Grøn

Lorem

ispum

duis

utu

wisi

ini

autem

13 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Spirer og Grønsmutter Brug logoet for spirer og grønsmutter i forbindelse med arbejdet i de to aldersgrupper. De to logoer kan anvendes alene, eller sammen med De grønne pigespejderes logo, når logoreglerne er overholdt. De to logoer må vises i samme farver som De grønne pigespejderes logo.

Spirelogo Positiv Logo Grøn og sort

Spirelogo Negativ Logo Negativ på grøn og sort baggrund

Smuttelogo Positiv Logo Grøn og sort

Smuttelogo Negativ Logo Negativ på grøn og sort baggrund

15 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Farver Logofarve Logo må vises i logogrøn, positiv (sort og grå) og negativ (hvid). Emblemet, trekløver med kors, må vises i logogrøn, positiv (sort og grå) og negativ (hvid). Udsnit af emblemet, det såkaldte 5. element, må gerne vises i andre farver.

Pigespejder Logofarve Grøn Hex: #008060 R: 0 G: 128 B: 96 C: 87 M: 27 Y: 74 K:12 Pantone: 349 U Sekundærfarver Som supplement til logofarven findes 11 sekundærfarver, som det anbefales altid at anvende. Brug dem til at understøtte De grønne pigespejderes identitet. GRØN Hex: #4db848 R: 77 G:184 B:72 C: 70 M: 0 Y: 100 K: 0 Pantone: 361 C

LIME GRØN Hex: #cddb2a R: 203 G:219 B:42 C: 25 M: 0 Y: 100 K:0 Pantone: 381 C

ORANGE Hex: #F7941d R: 247 G: 148 B: 29 C: 0 M: 50 Y: 100 K:0 Pantone: 144 C

RØD Hex: #E64128 R: 230 G: 65 B: 40 C: 5 M: 90 Y: 100 K:0 Pantone: 173 C

PINK Hex: #B7007A R: 183 G:0 B:122 C: 29 M: 100 Y: 16 K:1 Pantone: 241 U

BLÅ Hex: #375082 R: 55 G: 80 B: 130 C: 90 M: 75 Y: 25 K:8 Pantone: 288 U

LILLA Hex: #9B3296 R: 155 G: 50 B: 150 C: 45 M: 95 Y: 0 K:0 Pantone: 248 C

GRÅ Hex: #333333 R: 51 G:51 B:51 C: 70 M: 65 Y: 60 K:60 Pantone: Black 7 C

LYSE GRÅ Hex: #b9c3c3 R: 185 G:195 B:195 C: 30 M: 15 Y: 20 K:0 Pantone: 5517 C

SORT Hex: #000000 R: 0 G:0 B:0 C: 0 M: 0 Y: 0 K:100 Pantone: Process Black C

GUL Hex: #ffd503 R: 255 G: 213 B: 3 C: 0 M: 15 Y: 100 K: 0 Pantone: 109 C

17 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Fonte De grønne pigespejdere bruger Lucida Sans Unicode (på PC) og Lucida Grande (på Mac) (Regular og Bold) som primær skriftype. Denne font er en såkaldt systemskrifttype. Det betyder, at næsten alle computere har denne skrifttype og at alle derfor kan lave designs uden at skulle købe/downloade fonte. Og selvfølgelig også, at alle dem, der læser vores materialer, får en optimal og ensartet oplevelse.

PC: Lucida Sans Unicode Regular abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 1234567890 Lucida Sans Unicode Bold abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 1234567890 MAC: Lucida Grande Regular abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 1234567890 Lucida Grande Bold abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 1234567890 Lucida Sans Unicode (og Lucida Grande) kan bruges i både Regular og Bold. Dog rådes Bold kun til at blive brugt i overskrifter og når du gerne vil fremhæve noget tekst. Brug Bold, punkt størrelse 14pt til overskrifter og regular punktstørrelse 11pt til almindelig tekst med linieafstand på 14 pt.

19 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Billeder De grønne pigespejdere har en håndfuld pressebilleder, du kan bruge efter behov. Mangler du et motiv, kontakt Mathilde Risvig på mr@pigespejder.dk // 33 43 60 39

Vælg billeder som tydeligt signalerer pigespejder. Vælg billeder som understøtter vores mision og vision om at skabe livsduelige piger og kvinder. Vælg billeder, hvor folk bevæger sig. Vælg billeder med få personer på. Fokuser på detaljer. Vælg billeder som viser De grønne pigespejdere som et attraktivt spejderkorps. Sørg altid for at få tilladelse fra dem, du tager billeder af. Hvis personerne er under 15 år, kræver det tilladelse fra deres forældre. Billedbeskæring Brug gerne billeder i bredformat og brug gerne store billeder. Brug gerne nære, skæve, overraskende beskæringer. Et billede siger som bekendt mere end tusind ord. På www.pigespejder.dk bruger vi et format på 640 x 160 pix.

21 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Logo

Navn

Link

DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Websider Ligegyldigt om du bruger vores hjemmesideskabelon eller bygger din egen, så handler en velfungerende hjemmeside om godt design, interessant indhold og en klar struktur. Designmanualens farver og fonte skal også bruges på web. Tre ting skal altid være til stede: Logo Det er vigtigt at en besøgende altid kan se, hvem der er afsender på siden. Derfor er det en god idé at have De grønne pigespejderes logo på forsiden. Navn Det er også vigtigt, at man kan se, hvem der er den direkte afsender på siden. Lige meget om det er en gruppe, en region, en projektgruppe eller et arrangement, så skal det være krystalklart, hvad ens hjemmeside handler om. Link Link til De grønne pigespejderes side // www.pigespejder.dk, så den besøgende kan læse mere om, hvad De grønne pigespejdere laver. Link også til andre grupper eller andre interessante sider. Desto flere links, desto større trafik.

23 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Email signatur

DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Email signatur De grønne pigespejdere har en officiel grøn email-signatur. Den er lavet for at strømline vore email-kommunikation. Så der aldrig er tvivl om, hvem man har fået mail fra og hvad personens funktion og ansvar er. Samt hvor man rent fysisk er henne.

For at installere en email-signatur skal du ændre din signatur i dit mailprogram.

25 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


t her Skriv teks

nder piger og kvi ejdere gør fulde ne pigesp tte deres le og udny arks til at udvik nm ejdere er Da nne pigesp ale. De grø for piger og elukkende ud s orp medlem spejderk ejdere er nne pigesp ejderr. De grø e pigesp nd de æn sp er. verdensom medlemm lt 10 mio. ba glo d sation me

Skriv tekst her Arsenalvej

10

1436

n Københav

K

Telefon:

38 33 12 95

spejder.dk

www.pige

piger og kvinder De grønne pigespejdere gør deres fulde i stand til at udvikle og udnytte er Danmarks potentiale. De grønne pigespejdere for piger og eneste spejderkorps udelukkende er medlem kvinder. De grønne pigespejdere pigespejderaf en verdensomspændende medlemmer. organisation med globalt 10 mio.

De Grønne Pigespejdere

Arsenalvej

10

DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE

1436

København

K

Telefon:

33 12 95 38

www.pigespejder.dk


Folder Til dine invitationer og brochurer kan vi anbefale denne Folder template, som du kan printe, folde og bruge til omslag. Du kan enten printe den i A4 eller A3 størrelse. For at redigere tekst, åbn PDF dokumentet i PDF Reader og klik på tekstfeltet for skrive den ønskede tekst.

t her Skriv teks

og kvinder gør piger pigespejdere deres fulde og udnytte s at udvikle er Danmark pigespejdere er og . De grønne de for pig udelukken s orp m erk ejd er medle pigespejdere De grønne ejdere pigesp spændend verdensom dlemmer. me o. balt 10 mi glo d me tion

senalvej

10

1436

n Københav

K

Telefon:

38 33 12 95

Skriv tekst her

spejder.dk

www.pige

piger og kvinder De grønne pigespejdere gør deres fulde i stand til at udvikle og udnytte er Danmarks potentiale. De grønne pigespejdere piger og for ende udelukk eneste spejderkorps er medlem kvinder. De grønne pigespejdere pigespejderaf en verdensomspændende medlemmer. organisation med globalt 10 mio.

De Grønne Pigespejdere

Arsenalvej

10

1436

København

K

Telefon:

33 12 95 38

www.pigespejder.dk

27 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


t her Skriv teks

riv tekst kst her, sk er, skriv te h t ks te v Skri

DESIGNMANUAL // DE GRĂ˜NNE PIGESPEJDERE


Poster Til dine invitationer og dokumenter kan du bruge denne Poster template, som du kan printe, folde og bruge som omslag. Du kan enten printe den i A4 eller A3 størrelse. For at redigere tekst, åbn PDF dokumentet i PDF Reader og klik på tekstfeltet for skrive den ønskede tekst.

Skriv tekst her

Du kan skrive den ønskede tekst her

Skriv tekst her, skriv tekst her, skriv tekst

Du kan skrive den ønskede kolofon her

29 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Powerpoint Skal du lave en powerpointpræsentation, kan du bruge vores template og få et virkelig flot og professionelt resultat. Åben filen i PowerPoint eller Keynote.

31 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


n avnese N avn N 69 e d roga Vesterb nV v a h n e øb 1620 K I 2011 22. JUN H ansen hanna Kære Jo

m od do eius lit, sed e g in im ic in r adipis im ad m nsectetu a. Ut en ex ea met, co a aliqu a n ip g it u a s q li r m a re dolo te velit nisi ut et dolo ipsum volupta laboris labore Lorem llamco derit in unt ut u n atat id e n h o id c p ti re a u p in re t c id rcit tempor ccaeca olor in ud exe o d tr t s re in o . u s n ir r borum , quis cepteu is aute id est la veniam atur. Ex uat. Du im q ri n a e a s p n it a o ll ll nu mo do c fugiat serunt com m o lore eu icia de qui off lum do il a c lp e u s c s e unt in ident, s ntium non pro accusa ptatem lu o v it ab illo or s a quae tus err bo. que ips iste na a e is , n m x m a e plica eo it, m aperi ta sunt tis und ic re d ia m e ic aut fug a p ta it to Ut pers aut odit eatae v ntium, r b a tu d to a u c e la rn it e i que sit asp asi arch m seq u dolorem luptas s et qu oluptate quia vo veritati tione v m re ra te to i ta n u p e q lu inv os sam vo lores e enim ip agni do Nem o ntur m u u q e s ia con sed q u t, sed t. iu c isci veli nes n r, adip m tu te c e m agna s et, con dolore is q u a m r sit am bore et tas lo la p rro qu o t o lu d u p o t v ia e n o m qu Nequ incidu giat qu m ipsu eum fu tempora i dolore olorem s m odi d iu i e Est, qu u q m a u lum n num q r, vel il quia no sequatu ae con ti s le o nihil m ariatur nulla p Venlig

hilsen

nsen Tine Je

 

DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Brevpapir De grønne pigespejdere har en officiel brevpapirskabelon. Grafikken på brevpapiret bliver printet ud sammen med dit worddokument og er lavet sådan, at det altid vil passe til dit dokument. Det går for eksempel aldrig ud over kanten. For ikke at belaste printeren unødigt, når du skal printe flere dokumenter ud på én gang, er både design og farve holdt minimalistisk. Brug Lucida Sans Unicode Bold, punkt størrelse 14pt til overskrift og regular punktstørrelse 11pt til almindelig tekst med linieafstand på 14pt.

33 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE


Mangler du noget? Vi håber du får glæde af designmanualen, og at det gør dit arbejde med De grønne pigespejdere nemmere. Hvis du har spørgsmål, gode forslag, ris eller ros, så tøv ikke med at sende det Mathilde på mr@pigespejder.dk Tak. Mathilde Risvig Specialkonsulent mr@pigespejder.dk // 33 43 60 39

35 DESIGNMANUAL // DE GRØNNE PIGESPEJDERE

Designmanual De grønne pigespejdere  

Designmanual for De grønne pigespejdere, november 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you