Page 1

JUNTS CONSTRUÏM GRANS AUDIÈNCIES Més de 200 mitjans informatius

www.acpg.cat


dossier

Nou cicle amb nous objectius per l’ACPG L’Associació vol generar més valor als associats

Alfons Udina i Castell President de l’ACPG

L’ACPG, associació de premsa gratuïta i mitjans digitals, està formada per més de cent vint publicacions gratuïtes i cent quinze mitjans digitals que tenen una tirada conjunta de més de dos milions d’exemplars i també superem els tres milions d’usuaris únics mensuals. En conjunt, segons El Baròmetre i OJDInteractiva, ens movem en uns quants milions de lectors en premsa i d’usuaris en mitjans digitals. En poc temps hem construït una associació que agrupa a més de 200 mitjans quan fa només uns pocs anys rondàvem per la quarantena de capçaleres, amb la clara vocació d’estar al servei d’empreses editores de mitjans d’informació amb els objectius de defensar l’ofici del periodisme, promoure el rigor empresarial i la innovació, la rendibilitat dels mitjans i fer-ho, sempre, amb responsabilitat social. En definitiva, actuem amb criteris de patronal de mitjans de comunicació, i ho fem amb una clara amplitud de mires que ens ha portat a sumar mitjans d’Andorra, Illes Balears i País Valencià, i a establir convenis amb Premsa Forana de Mallorca i l’Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana. Aquesta suma constant multiplica la nostra força i representativitat i ens configura com un interlocutor més sòlid davant de la societat civil, les administracions públiques i el sector empresarial. Tot això, ens acosta al nostre objectiu de consolidar un sistema empresarial mediàtic, solvent, plural, democràtic i fortament arrelat a la nostra societat. Des de l’ACPG som conscients que vivim una revolució en el mapa dels mitjans de comunicació que precipitarà que molts dels grans mitjans de comunicació vegin reduïda la seva capacitat d’influència o desapareguin. En aquest nou escenari de mitjans més obert, més plural i fragmentat, estem convençuts que els mitjans de proximitat que realment siguin líders en el seu territori i informin bé als seus lectors, tindran una gran oportunitat si actuen conjuntament. Una oportunitat que va en línia amb l’aposta estratègica que impulsa l’ACPG, que resumeix molt bé el nostre eslògan “junts construïm grans audiències”. Oportunitat que tindrem si anem en grup i construïm una marca de marques líders. Des de l’ACPG veiem un futur per als nostres mitjans molt diferent al que hem vist fins ara, però d’una cosa estem del tot segurs: els mitjans que tinguin uns valors reals per als lectors seran mitjans que tindran garantit el seu futur perquè gaudiran de l’interès dels lectors i dels anunciants. Enmig d’una greu crisi econòmica, una revolució en el món dels mitjans de comunicació i una fractura política de conseqüències imprevisibles, des de l’ACPG, treballem per poder dir que el futur és nostre. En economia, en política i en premsa també: “Encara que no ho sembli, tot està per fer”.

www.acpg.cat

2


dossier 2G

1G

Vall d’Aran

Alta Ribagorça

Pallars Sobirà

1G

1G

2G

2G

1G

2G

1G

1G

3G

1G

Cerdanya

Alt Empordà Ripollès

Alt Urgell

2G 2G

Pallars Jussà Solsonès

1G

Berguedà

2G

1G

Anoia

Priorat

Baix Penedès

1G

2G

2G

1G

3G

1G

Alt Penedès

Barcelonès

2G Baix Llobregat

Garraf f

3G

1G

Baix Ebre

2G

Vallés Oriental

Tarragonès

Terra Alta

2G

1G

Valles Occidental

2G

Alt Camp

Baix Camp

3G

Baix Empordà

Maresme

Conca de Barberà

3G

2G

Selva

1G

Urgell

2G

3G

Bages

1G

Garrigues

2G

2G

Segarra

Pla d’Urgell

Segrià

1G

Gironès

2G 1G

1G

3G

Osona

Noguera

Ribera d’Ebre

Pla de l’Estany

Garrotxa

1G

1G

3G

3G

L’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG)va constituir-se l’any 1997 i va néixer amb la voluntat de ser l’interlocutor vàlid d’un col·lectiu que gaudeix d’una gran popularitat i difusió entre tots els sectors de la població.

1G Montsià

La premsa gratuïta és líder d’audiència a la majoria de comarques catalanes segons les dades d’El Baròmetre.

La premsa de distribució gratuïta molt arrelada en nombroses ciutats d’arreu del país ofereix, un contingut redaccional ric i útil de cada zona o bé de cada grup de població. La premsa gratuïta balear i catalana són un cas únic a Europa per la seva forta implantació per arreu del territori i per la seva aposta, des de fa anys, per la qualitat tant en els continguts com en els formats. Un país amb gran tradició de gratuïts on hi conviuen diversos tipus de formats, periodicitats i continguts, que en molts casos es centren en un tipus de públic molt concret o que s’especialitzen i dediquen a un únic sector, com pot ser l’economia, l’oci, el món infantil o estudiantil, entre molts altres. Una associació molt activa que s’adapta constantment als nous formats i a les noves tecnologies, i per aquest motiu, l’any 2008 va incorporar els mitjans digitals informatius amb la voluntat de representar, potenciar, defensar i donar serveis a aquest tipus de canal informatiu gratuït. A més, des de l’associació s’afavoreix l’intercanvi d’experiències professionals, opinions i suggerències entre tots els editors, es desenvolupen plataformes conjuntes que permeten a tots els editors gaudir d’unes eines i recursos que contribueixen a millorar els seus sistemes de gestió i la qualitat dels seus mitjans.

www.acpg.cat

3


dossier

ACPG premsa gratuïta La premsa gratuïta és líder d’audiència a la gran majoria de comarques catalanes segons el Baròmetre de la Comunicació. Les publicacions gratuïtes líders superen habitualment en audiència als líders de la resta de mitjans de comunicació en més del 50% d’audiència fins a més del 700%.

120 premsa gratuïta

aAls Diaris de Proximitat de Pagament Líders els supera... del 50% a més del 200% aAls Diaris Nacionals de Pagament Líders els supera... del 110% a més del 700% aA les Ràdios Nacionals Líders les supera... del 110% a més del 600% A continuació detallem les dades d’algunes comarques:

2 milions d’exemplars

Ràdio Diari Setmanals Premsa gratuïta

Maresme Maresme

Anoia

Alt Alt Penedès Penedès RAC1

RAC1

RAC1

El Mundo Deportivo

La Vanguardia

La Vanguardia

Hola

El 3 de Vuit La Veu de l'Anoia

El Cargol

Capgròs

L'Enllaç dels Anoiencs

La Fura 0

17.500

35.000

52.500

Tot Mataró 0

70.000

10.000

20.000

30.000

40.000

0

Pallars Jussà Pallars Jussà

Cerdanya Cerdanya Catalunya Ràdio

60.000

90.000

120.000

13.500

18.000

Pla Plade del'Estany l’Estany Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio

La Vanguardia

30.000

El Punt Avui

La Vanguardia

Lecturas

Pronto Pronto

Reclam

Els colors L'Ham

La Borrufa

Pànxing Tot Cerdanya 0

3.500

7.000

10.500

0

14.000

2.000

4.000

6.000

0

8.000

RAC1

Catalunya Ràdio El Punt Avui

Sport

Pronto

La Veu de l'Ebre

Actual Blanes

Més Ebre Cop d'Ull

Café amb llet 0

www.acpg.cat

9.000

Montsià Montsià

Selva Selva Segons dades d’El Baròmetre 4ª onada - Novembre 2011

4.500

10.000

20.000

30.000

40.000

0

4.000

8.000

12.000

16.000

4


dossier

Us hi portem? L’ACPG ÉS CONTROL D’AUDIÈNCIES I RIGOR EN LES DADES: aEl Baròmetre de la Comunicació i la Cultura. Les publicacions gratuïtes formen part de les enquestes d’aquest estudi d’audiències, consums culturals i perfils. aOJD/ PGD: Audita la tirada dels mitjans en paper. aOJDInteractiva: Els mitjans digitals s’auditen amb aquesta eina.

EXEMPLES DE CAMPANYES: LA CAIXA

GREASE

GRANDVALIRA

21 mitjans

22 mitjans

15 mitjans

“Es bó que algunes coses no canviïn mai”

“Grease el Musical a Barcelona”

“S’ha d’estar sonat per comprar el forfet de temporada abans que nevi”

a21 publicacions gratuïtes 853.000 lectors

(segons Baròmetre)

a11 publicacions gratuïtes 540.000 lectors (segons Baròmetre)

a11 mitjans digitals 1.400.000 usuaris únics (segons OJD/Nielsen)

a15 publicacions gratuïtes 623.000 lectors

(segons Baròmetre)

PLANIFICAT: Planificació de campanyes a més de 200 mitjans L’Associació ha desenvolupat una eina de planificació comercial (PlanifiCAT) en la que es pot veure una xarxa de més de 200 mitjans i ferne una selecció a partir de determinades categories: paper o digital; mitjans generalistes, temàtics o territorials; per targets, afinitats o consums determinats; i visualitzar les diferents opcions de campanyes publicitàries amb tot el detall de dades de tirades, audiències, usuaris únics per ámbits geogràfics, nivells de renda, preus, descomptes... Actualment les audiències es fragmenten i és fa més difícil trobar un únic mitjà que arribi a assolir grans nivells d’audiència, és llavors quan el nostre model de planificació de mitjans en xarxa esdevé més útil i necessari per als anunciants. Una campanya planificada amb mitjans locals i temàtics líders que són de confiança per part del lector, aconsegueix una audiència i un impacte més gran.

www.acpg.cat

5


dossier

ACPG mitjans digitals 100

L’àrea digital de l’ACPG està formada per més de 100 mitjans que tenen com a continguts la informació periodística d’actualització diària. L’àmbit territorial dels digitals associats és d’Andorra, Balears i Catalunya.

mitjans digitals La premsa digital de l’ACPG auditada per OJDInteractiva

supera els 2,5 milions d’usuaris únics mensuals

3 milions usuaris únics

Publicitat

Els mitjans digitals associats es poden dividir en tres categories: generalistes, temàtics o territorials. A més a més, a través del PlanifiCAT es poden fer seleccions o cerques per targets, afinitats o consums determinats que faciliten a l’anunciant planificar una campanya publicitària amb criteris selectius i amb tot el detall de dades d’audiències, usuaris únics, preus, descomptes...

www.acpg.cat

OJDInteractiva

Des de l’ACPG pensem que per gaudir de la confiança dels clients, cal continuar potenciant el control d’audiències, impressions, etc. que afavoreixin des del rigor la visibilitat dels mitjans de l’Associació.

6


dossier

ACPG mitjans digitals Rànquing de mitjans digitals en català Market: Catalunya - Tráfico Global > Por Brand (Website data) Periodo: Mensual, Desembre 2012 Nom

Parent

GRUP ACPG

usuaris únics pàg.vistes

2.507.574

35.547.121

1 TELEVISIÓ DE CATALUNYA

CCMA

1.533.657

21.665.747

2 ARA.CAT

ACPG

1.385.682

17.263.493

3 VILAWEB

Partal, Maresma & Associats

644.232

4.480.177

4 EL PUNT AVUI.CAT

Hermes Comunicacions

568.510

5.669.256

5 NACIÓDIGITAL

ACPG

548.309

8.111.545

6 324.CAT

CCMA

527.627

3.617.811

7 RACOCATALA.CAT

ACPG

299.763

2.656.842

8 CATALUNYA RADIO

CCMA

262.709

4.620.246

9 DIARIDEGIRONA.CAT

ACPG

203.700

2.060.262

10 E-NOTICIESCAT

EDR Interactiva S.L

200.402

1.823.305 1.285.934

11 ESPORT3.CAT

CCMA

179.729

12 DIRECTE.CAT

ACPG

166.677

771.048

13 REGIÓ7.CAT

ACPG

165.970

1.136.482

14 BARCELONA TV

Informació i Comunicació de BCN

118.556

624.676

15 SOCPETIT.CAT

ACPG

82.769

917.943

15 EL DEBAT

ACPG

74.487

380.714

16 XARXA NOTÍCIES

Xarxa Audiovisual Local, e.p.e

70.442

417.498 679.779

17 EL9NOU.CAT

ACPG

55.491

18 CATALUNYA PRESS

ACPG

36.424

72.421

19 BUTXACA.COM

ACPG

33.639

176.713

20 NUVOL.COM

ACPG

32.026

102.839

21 ANOIA DIARI

ACPG

27.105

130.285

22 CUGAT.CAT

OAMCIC

26.889

123.051

23 LEMPORDA.INFO

ACPG

24.148

132.308

24 ETSELQUEMENGES.CAT

ACPG

22.961

102.301

25 REUSDIGITAL.CAT

ACPG

22.463

119.128 101.131

26 EIX DIARI

ACPG

22.456

27 ARAGIRONA.CAT

ACPG

21.607

85.010

28 EUROPAPRESS.CAT

Europa Press

20.335

89.243

29 ENDERROCK

ACPG

17.429

50.362

30 TOTMATARO

ACPG

15.853

77.505

31 CONTRAPUNT.CAT

ACPG

15.029

44.717

32 CAPGROS.COM

ACPG

13.391

85.622

33 CIUTATOCI.COM

ACPG

12.791

29.006

34 REVISTACAMBRILS.CAT

ACPG

12.759

73.789

35 LAFURA.CAT

ACPG

11.135

48.349

36 BONDIA.CAT

ACPG

10.896

27.487

37 COMARQUESNORD.CAT

ACPG

8.199

49.793

38 TEATRAL.NET

ACPG

8.095

33.917

39 DBERGUEDA.CAT

ACPG

6.973

30.075

40 NOTICIESTGN.CAT

ACPG

6.094

12.346

41 ELSETMANARI.CAT

ACPG

4.127

18.279

42 MOLLETAMA.CAT

ACPG

3.417

10.651

43 SIES.TV

ACPG

2.477

5.190

44 ACPG

ACPG

989

10.324

45 VILANOVADIGITAL.COM

ACPG

564

945

www.acpg.cat

7


dossier

Té com a objectius prioritaris: 1 Defensar els interessos dels associats i del conjunt de la premsa gratuïta tant en paper com digital. 2 Representar els associats davant de les administracions i les diferents institucions. 3 Promoure iniciatives legislatives i/o administratives en benefici de la premsa gratuïta en paper i digital. 4 Fomentar la presència pública i conjunta de la premsa gratuïta en paper i digital. 5 Promoure la creació d’una estructura de suport a la premsa gratuïta en paper i digital. 6 Dignificar el col·lectiu com a mitjà professional de comunicació. 7 Facilitar la planificació de publicitat fent de mitjancer entre els seus membres i els anunciants, les centrals de compres i agències. 8 Intercanviar coneixements i informació entre els seus membres i promoure projectes comuns.

www.acpg.cat

8


dossier

+ de 120 capçaleres

de premsa gratuïta

+ de 2 milions

d’exemplars

+ de 100 mitjans digitals + de 3 milions

d’usuaris únics

Qui som L’ACPG integra més de 200 mitjans, dels quals més d’un centenar són capçaleres de premsa gratuïta que tenen una tirada conjunta superior als dos milions d’exemplars, i més d’un centenar són mitjans digitals que conjuntament superen els dos milions i mig d’usuaris únics mensuals d’Andorra, Balears i Catalunya. Actualment l’ACPG està formada per quatre tipus d’associats, en funció de diversos criteris: contingut periodístic, control de tirada i distribució, difusió o audiència, idioma, i si és premsa paper o digital. La junta de l’ACPG es composa de les següents persones: President: Alfons Udina Vicepresident primer: Antoni Reig Vicepresident segon: Ramon Torrents Tresorer: Marcel·lí Pascual Secretari: Jordi Guals Vocals: Antonio Verdera Lluís Rovira Ma. Carme Rodríguez Pau Brunet President honorífic: Ramon Grau President Del. Illes Balears: Joan Oliver Secretari General: Josep Ritort

www.acpg.cat

9


dossier

Serveis Els principals serveis prestats a l’associat són, en aquest moment:

1 Planificació de campanyes publicitàries. L’ACPG desenvolupa una tasca activa de recerca i apropament a anunciants, centrals de compres, empreses i institucions per tal de mostrar-los i ajudar-los en els avantatges que aporten la premsa gratuïta i digital com a mitjans de màxima proximitat al lector.

3 Edició de pàgines conjuntes, escrites i filmades, d’actualitat realitzades per l’ACPG, així com articles, reportatges, fotografies, vídeos... de les que en poden gaudir tots els associats.

4 Accés a un banc de continguts en ple funcionament que es nodreix tant de les aportacions dels propis membres com de la tasca de l’equip permanent de l’ACPG.

5 Descompte al voltant del 50% a OJDInteractiva.

-50% 2 El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura. Les publicacions gratuïtes formen part de les enquestes d’aquest estudi d’audiències, consums culturals i perfils. Els associats amb mitjans amb dades significatives d’audiència reben un informe gratuït sobre el seu mitjà.

www.acpg.cat

6 Descompte sobre el control PGD (OJD) per a la premsa gratuïta.

10


dossier

Serveis Els principals serveis prestats a l’associat són, en aquest moment:

7 Descomptes al servei de notícies de l’ACN (Agència Catalana de Notícies) notícies i fotografies tant per paper com per als mitjans digitals i d’EFE Comarques, servei gràfic i notícies online de l’agència EFE.

8 Accés al banc d’imatges ACI.COM amb molt bones condicions econòmiques

13 Cursos a mida per als nostres professionals.

14 Comunicació i xarxes socials. Diàriament l’ACPG fa difussió de les notícies dels mitjans associats a través de les seves xarxes (Facebook i Twitter). A més, setmanalment l’ACPG edita un Butlletí de la premsa, comunicació, publicitat i màrqueting digital interactiu que envia a més de 1.000 subscriptors.

9 Assessorament jurídic inicial gratuït i gestió de cobrament de morosos amb preus més econòmics. 10 Promoció de tots els associats a l’administració, centrals de compres, agències de publicitat, fires, congressos...

15 Carnet de Premsa.

11 Intranet de l’ACPG amb accés a determinats temes interns. 12 Accés en condicions molt favorables a serveis i productes d’ús empresarial i personal acordats com a gran col·lectiu de pimes.

www.acpg.cat

11


dossier

3es Jornades Internacionals de Premsa Gratuita ¨

Principals activitats dels 15 anys de l’ACPG Estudi de Mitjans L’any 1999 es va encarregar un estudi sobre la premsa gratuïta a Catalunya, del que se’n van extreure dades molt interessants.

I Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta L’abril de 2002 es van dur a terme les I Jornades de Premsa Gratuïta organitzades per l’ACPG a Barcelona. Van ser dos dies amb ponències, taules rodones i conferències molt interessants per a tot el sector, amb ponents d’aquí, de França i Alemanya. Es va aprofitar per fer una mostra de revistes gratuïtes.

2n Estudi de Mitjans L’octubre de 2003 es va tornar a fer un estudi sobre el mercat de la premsa gratuïta, fet per l’empresa Market ADD, amb el suport del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, del que es reforçaven i s’augmentaven les dades extretes de l’anterior. Aquestes en són algunes d’elles: - La premsa gratuïta a Catalunya és seguida pel 75% de la població. - El que més interessa d’aquestes publicacions és la informació local, seguida de la secció de cultura.

www.acpg.cat

- Habitualment es llegeix a casa i en qualsevol moment del dia, i es dediquen uns 20 minuts de mitjana a la lectura d’un exemplar.

Comunicació En aquest àmbit, es duen a terme moltes iniciatives conjuntes, com les entrevistes institucionals, totes elles entregades mensualment per l’ús dels associats. També gaudim de col·laboracions de “firmes de prestigi” com Pau Vidal, Gras, Francesc Murgadas i Oriol Junqueras. Un o dos cops l’any es realitzen trobades de periodistes per posar en comú experiències, dubtes,... i per anar posant al dia de les últimes iniciatives portades a terme des de la nostra redacció. Es creen cursos i postgraus a mida dels professionals associats, dirigits als treballadors de mitjans digitals i publicacions gratuïtes.

Juntes Mensualment es celebren reunions de junta per poder tractar tots els temes que a diari es van treballant i per tots aquells futurs projectes. Dins de la junta també es creen comissions de treball que es centren en temes concrets de mitja-llarga durada.

12


dossier

4es Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals: “Els mitjans de proximitat que realment siguin líders en el seu territori i informin bé als seus lectors, tindran una gran oportunitat si actuen conjuntament”

Principals activitats dels 15 anys de l’ACPG II Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta L’octubre de 2006 es van realitzar les segones jornades internacionals de premsa gratuïta, a les que hi van assistir editors, professionals, universitats, institucions, anunciants, agències de publicitat i centrals de compres; en total unes 250 persones, de Catalunya, Espanya, Colòmbia, Holanda, Estats Units,... Van ser tres dies amb ponències i taules rodones dirigides a editors, periodistes, dissenyadors, comercials,... Els resums de les ponències, el programa i altres, es poden consultar a www.jornadespremsagratuita.com.

Saló del Llibre de Barcelona El novembre de 2005, 2006 i 2007 vam compartir stand al Saló del llibre amb l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català) i l’ACPC (Associació Catalana de Premsa Comarcal), per donar a conèixer als visitants les publicacions associades. El 2010 ho vam tornar a fer a la fira detotcat celebrada a la ciutat de Girona.

III Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta El 19, 20 i 21 de novembre de 2008 es van celebrar les terceres jornades internacionals de premsa gratuïta a l’Auditori Axa, amb un programa ambiciós de ponències i taules rodones Vam tenir més de 450 assistents, de Catalunya i

www.acpg.cat

de la resta de l’Estat Espanyol, i de països com ara Noruega, Suècia, Dinamarca, Argentina, Mèxic, Alemanya, Estats Units, Índia o Moçambic, entre molts altres. Amb les Jornades vam mostrar la capacitat i la força de l’associació i ha estat un punt de partida del creixement pretès per l’associació en mitjans en paper i digitals.

Ia Jornada sobre Periodisme de Proximitat 2.0 a Palma El 4 de març de 2011 l’Associació va organitzar la primera jornada sobre periodisme de proximitat 2.0 al Centre de Cultura “Sa Nostra” de Palma que tenia per objectiu analitzar la irrupció de les 2.0 en el periodisme de proximitat i veure com aquest sector s’està adaptant a la nova realitat comunicativa.

IV Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals Seguint amb els objectius marcats a les 3es jornades, l’any 2012 es van celebrar les 4es Jornades Internacionals de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals a l’Auditori del Cosmocaixa de Barcelona. Amb més de 250 assistents, 17 ponents i 10 presentacions (ponències i taules rodones) en un dia, les 4es Jornades van ser un gran èxit de representació del sector. 13


dossier

BALEARS + 10 publicacions gratuïtes + 350.000 exemplars mensuals + 10 mitjans digitals + 600.000 usuaris únics mensuals

En poc temps l’Associació de premsa gratuïta i mitjans digitals ha tingut un creixement continuat d’associats a les Illes Balears, superant la vintena de publicacions gratuïtes i mitjans digitals associats. Aquesta forta implantació a les Illes va animar a l’ACPG-Illes Balears a organitzar una Jornada sobre Periodisme de Proximitat 2.0 a Palma. L’acte, que es va celebrar el 4 de març de 2011 al Centre de Cultura “Sa Nostra”, tenia per objectiu analitzar la irrupció de les 2.0 en el periodisme de proximitat, analitzar els nous desafiaments que planteja la xarxa al món del periodisme i veure com aquest sector s’està adaptant a la nova realitat comunicativa. L’ACPG-Illes Balears va constituir-se l’any 2009 amb la voluntat de ser l’interlocutor vàlid d’un col·lectiu que gaudeix d’una gran popularitat i difusió entre tots els sectors de la població. La premsa gratuïta i digital balear gaudeix d’una forta implantació territorial i aposta, des de fa anys, per la qualitat informativa. A més, des de l’associació s’afavoreix la formació i l’intercanvi d’experiències professionals, opinions i suggerències entre tots els editors, i es desenvolupen plataformes conjuntes que permeten a tots els editors gaudir d’unes eines i recursos que contribueixen a millorar els seus sistemes de gestió i la qualitat dels seus mitjans.

www.acpg.cat

14


dossier

GRUPS Grup A Publicació gratuïta editada en paper. Mínim d’un 25% de contingut redaccional. Control de tirada/ distribució/ difusió o audiència (homologat/ controlat per l’ACPG). Bona part de la publicació ha d’estar escrita en català. Periodicitat màxima de 3 mesos.

Grup C Publicació gratuïta editada en paper. Mínim d’un 25% de contingut redaccional. Control de tirada/ distribució/ difusió o audiència (homologat/ controlat per l’ACPG). La publicació pot estar escrita en qualsevol idioma. Periodicitat màxima de 3 mesos.

Grup P Publicació gratuïta editada en paper. Mínim d’un 15% de contingut redaccional. No és necessari control de tirada/ distribució/ difusió o audiència. Periodicitat màxima de 3 mesos. Mínim 2 anys d’implantació al mercat. (excepte els controlats i casos especials)

Grup G Portals‐web distribuïts per Internet o altres suports de transmissió basats en IP que tenen com a contingut la informació periodística general gratuïta. S’actualitzen amb una periodicitat no superior als 15 dies. Estan escrits en qualsevol idioma.

www.acpg.cat

15


JUNTS CONSTRUÏM GRANS AUDIÈNCIES

Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a 08007 Barcelona Telèfon: 93 452 73 71 Fax: 93 452 73 72 www.acpg.cat info@acpg.cat

www.acpg.cat

Dossier acpg 2013  
Advertisement