__MAIN_TEXT__

Page 1


EQUIP DEL FESTIVAL AGRAÏMENTS EQUIP FESTIVAL Direcció: Jacobo Roger Subdirecció i Coordinació: Isabel Caballero Premsa i Comunicació: Esther Melo Producció: Javier Menor Taquilles: David Garrido Tècnics: Àlex Abella i Jaume Segura Fotografia i Vídeo: Nebulosa Gráfica Diseny Gràfic i Cartell: Mineral Gràfics AGRAÏMENTS Ainhoa Amezketa, Amador Abella, Ana de Velasco y Antonio Francés, Angelines Soler, Antonia Catena, Antonio Albesa, Antonio Muñoz, J. Antonio Piazuelo, Dani Cabezudo, Asunción Albesa, Carmen Agud, Esther Bel, David Albesa, Enrique Peña, Guille y Marta, Guillermo Félez, Hogar del Jubilado de Fuentespalda, Inés y Marcos, Inma Sánchez, Isabel y Víctor, Jo Belenguer, Juan Tapiano, Juana Gisbert, Lucía Boix, Manuel Yera, Margarita Manero, Nadine Strzelczyk, Pepe Bolos, Pili Caldú, Raquel Albesa, Trini Albesa, Victoriano Albiol, així com al poble de Fondespala i a totes les persones que heu fet posible aquest festival.


ÍNDEX

Presentació

Equip del Festival – Agraïments.............................................................................................2 Fontdespala / Fuentespalda...................................................................................................4 Agenda...................................................................................................................................5

Programació OBERTURA DEL FESTIVAL 1. Intervenció gastrolúdica. Alifara // Coquenbouche...................................................6 2. Circ. Como es arriba es abajo // Circo Badín..............................................................6 PECES BREUS 3. Teatre. A mí nunca me cortó la cabeza // Lupa compañía de Teatre..........................7 4. Dansa-teatre. Andronicus lounge // Còrnia...............................................................8 5. Teatre musical. Concierto sentido // Las reinas magas.............................................9 6. Poesia escènica. Gabinete poético // Vudú Teatro..................................................10 PECES LLARGUES 7. Teatre familiar. La Odisea de andar por casa // Vudú Teatro.................................11 8. Teatre de text per adults. Las madres presas // Pilar Martínez.............................12 9. Teatre d’humor. Familiar. On està Mercè? // Bandada..........................................13 ÍNTIMS A LA NIT 10. Ama tu ritmo // Versonautas......................................................................................14 11. Cloenda. XII Ciclo de órgano..................................................................................15

Informació

Menja i dorm al Matarranya.................................................................................................16 Taquilles i horaris.................................................................................................................17 Plànol de Fontdespala.................................................................................................... 18-19


Fontdespala

Fuentespalda

Té una població aproximada de 285 habitants. Disposa d’un magnífic arxiu històric que alberga documentació des del S. XIII fins a l’actualitat. És el fons municipal més complet i de major volum de la Comarca. Alguns elements culturals que val la pena visitar són el conjunt patrimonial de la plaça d’Espanya, l’església d’El Salvador i el seu òrgan barroc, l’Ajuntament (Imatge de Sant Miquel), el cementeri medieval, la Coveta de l’aigua, el “lavadero” i la torreta (antiga torre defensiva i presó), entre altres.

Tiene una población entorno a los 285 habitantes. Dispone de un magnífico archivo histórico que alberga documentación desde el S. XIII hasta la actualidad. Es el fondo municipal más completo y de mayor volumen de la Comarca. Algunos elementos culturales que vale la pena visitar son el conjunto patrimonial de la plaza de España, la iglesia de El Salvador y su órgano barroco, el Ayuntamiento (Imagen de San Miquel), el cementerio medieval, la Coveta de l’aigua, el lavadero y La torreta (antiguo torreón defensivo y prisión), entre otros.

Es parla la variant del català pròpia d’aquesta zona d’Aragó, que conviu amb el castellà, que és la llengua oficial.

Se habla la variante del catalán propia de esta zona de Aragón, que convive con el castellano, que es la lengua oficial.

Situada en la zona nord de la comarca del Matarraña, entre els rius Pena i Tastavins, que la dota d’un entorn paisatgístic ric i divers.

4 PRESENTACIÓ

Situada en la zona norte de la comarca del Matarraña, entre los ríos Pena y Tastavins, que la dota de un entorno paisajístico rico y diverso.


AGENDA DIVENDRES 29 DE JULIOL 19:00h. Alifara. 20:00h. Inauguración. Circo Badín.

DISSABTE 30 DE JULIOL

DIUMENGE 31 DE JULIOL

13:00h. La Odisea de andar por casa.

12:00h. La Odisea de andar por casa / A mí nunca me cortó la cabeza. 12:30h. Andronicus Lounge / Concierto sentido. 13:00h. A mí nunca me cortó la cabeza / Las madres presas. (Encuentro con las artistas) 13:30h. Andronicus Lounge / Concierto sentido.

18:00h. A mí nunca me cortó la cabeza / Andronicus Lounge / Concierto sentido. 18:30h. Las madres presas. 18:30h a 21:30h. Gabinete poético. 19:00h. A mí nunca me cortó la cabeza / Andronicus Lounge / Concierto sentido. 20:00h. A mí nunca me cortó la cabeza / Andronicus Lounge / Concierto sentido. 20:30h. Las madres presas. 21:00h. A mí nunca me cortó la cabeza / Andronicus Lounge / Concierto sentido. 23:30h. Versonautas.

18:00h. On està Mercè? 19:00h. Las madres presas. 19:30h. A mí nunca me cortó la cabeza. 20:00h. Cloenda del festival. XII Cicle d’Orgue Comarca del Matarranya. Lliurament Premi del Públic.

PROGRAMACIÓ 5


OBERTURA DEL FESTIVAL Divendres 29 juliol 19h. 70 min. aprox.

20h. 15 min.

CROQUEMBOUCHE

CIRCO BADÍN

ALIFARA

COMO ES ARRIBA ES ABAJO

INTERVENCIÓ GASTROLÚDICA Castellà Procedència: València

CIRC Castellà

Gastro-activistes: Manuel Ibarra i Nadine Strzelczyk Alifara: del ár. hisp. alihála, y éste del ár. clás. ihãlah ‘cesión de crédito’. 1_ f. Ar. Dícese de una merienda, convite o comilona de amigos. Antiguamente una celebración para cerrar un trato. 2_ f. Val. Predisposición perfecta de los asistentes a cualquier espectáculo mediante la acción y el efecto de la ingesta de alimentos en la vía pública. Implica el riesgo de establecer contacto con otros ciudadanos.

Acròbates: Gemma Palomar i Marcos Llevot «La razón de la sin razón que a mi razón se hace, de tal manera mi razón enflaqueze que con razón me quejo de la vuestra fervosura.»

Procedència: Foz Calanda

Roda alemanya i masteler xinès, disciplines acrobàtiques de circ contemporani en perill d’expansió. Rueda alemana y mástil chino, disciplinas acrobáticas de circo contemporáneo en peligro de expansión.

1

2

Itinerant: Placeta del Forn i Plaza de España

Plaza de España

6 OBERTURA DEL FESTIVAL // PROGRAMACIÓ


LUPA COMPANYIA DE TEATRE

A MÍ NUNCA ME CORTÓ LA CABEZA TEATRE Castellà

Autora: Guadalupe Sáez Direcció: Pau Gregori i Guadalupe Sáez Actriu: Raquel Sanz Veu en off: Begoña Tena Fotografies: Sandra Sasera

Dissabte 30 juliol 18h, 19h, 20h i 21h.

Diumenge 31 juliol

12h, 13h (trobada amb les artistes) i 19:30h.

20 min.

3,5€

Procedència: València

3€ amb abonament

Tinc una foto de la meua mare quan era jove. Físicament sóc igual que ella. Em pregunte si quan siga major jo també tindré por als tramvies. Em pregunte què he heretat d’ella i què em pertany sols a mi.

Tengo una foto de mi madre cuando era joven. Físicamente soy igual que ella. Me pregunto si cuando sea mayor yo también tendré miedo a los tranvías. Me pregunto qué he heredado de ella y qué me pertenece solo a mí.

4 CASA ANA MARI BELSA Plaza de España 2 PROGRAMACIÓ // PECES BREUS 7


CÒRNIA

ANDRONICUS LOUNGE DANSA-TEATRE Català

Procedència: Lleida

Intèrprets: Carlota Torrents i Antonio Gómez Direcció: Antonio Gómez i Carlota Torrents Coreografies: Carlota Torrents Espai escènic i atrezzo: Còrnia Fotografía: Yasmina Sedó

Dissabte 30 juliol 18h, 19h, 20h i 21h.

Diumenge 31 juliol 12:30h i 13:30h.

20 min. Andronicus Lounge ofereix als seus comensals una experiència exclusiva i inoblidable. Reflexió gastronòmica, sensacions, innovació i emoció són la base de la nostra cuina. Preu del menú: 955 euros. Pa i beguda no inclosos.

3,5€

3€ amb abonament

Andronicus Lounge ofrece a sus comensales una experiencia exclusiva e inolvidable. Reflexión gastronómica, sensaciones, innovación y emoción son la base de nuestra cocina. Precio del menú: 955 euros. Pan y bebida no incluidos.

4 LLAR DEL JUBILAT / HOGAR DEL JUBILADO Plaza de España 9 8 PECES BREUS // PROGRAMACIÓ


LAS REINAS MAGAS

CONCIERTO SENTIDO CONCERT ÍNTIM Procedència: Castellà/Valencià València Intèrprets: María José Peris, Arantxa Pastor, Silvia Rico, Marta Chiner, Lola Granel, Mariló Tamarit, Úrsula Segarra i Rosa Sánchez Direcció i creació: María José Peris Escenografía: Carlos Montesinos Arranjaments vocals: Silvia rico

Dissabte 30 juliol 18h, 19h, 20h i 21h.

Diumenge 31 juliol 12.30h i 13:30h.

25 min.

3,5€

3€ amb abonament

Concert interpretat molt a prop de la gent, on es poc gaudir de la vibració de les veus a cau d’orella i sentir la serenitat de la música.

Concierto interpretado muy cerca de la gente, donde se puede disfrutar de la vibración de las voces y la serenidad de la música.

5 CASA BELSA Plaza de España 1 PROGRAMACIÓ // PECES BREUS 9


VUDÚ TEATRO

GABINETE POÉTICO RITUAL POÈTIC PER A 1 SOLA PERSONA

Castellà

Procedència: Barcelona

Creació i Interpretació: Nelo Sebastián

Dissabte 30 juliol De 18:30h a 21:30h.

Passes de 8 minutos per un únic espectador cada vegada 10 min. Experiència interactiva per a un únic espectador/a, que explora l’imaginari creatiu del visitant per construir una peça única a través del joc amb el teatre d’objectes, les ombres, la poesia i la música.

3€

Experiencia interactiva para un único espectador/a, que explora el imaginario creativo del visitante para construir una pieza única a través del juego con el teatro de objetos, las sombras, la poesía y la música.

6 BAIXOS DE L’AJUNTAMENT C/ Mayor 13 10 PECES BREUS // PROGRAMACIÓ


VUDÚ TEATRO

LA ODISEA (DE ANDAR POR CASA) TEATRE FAMILIAR D’OBJECTES, OMBRES i GEST

Castellà

Barcelona/València

Creació i Interpretació: Nelo Sebastián Música: Valentín García Tècnica: Lidia Gurjanova

Dissabte 30 juliol 13h.

Diumenge 31 juliol 12h.

50 min.

3,5€

3€ amb abonament

La història heroica per excel·lència vista a través dels ulls d’un adult que entra i ix dels personatges, distorsionant les situacions fins a extrems delirants. Objectes que cobren vida en vestir-se de fantasia per a connectar als xiquets amb una poesia propera i sensible.

La historia heroica por excelencia vista a través de los ojos de un adulto que entra y sale de los personajes, distorsionando las situaciones hasta extremos delirantes. Objetos que cobran vida al vestirse de fantasía para conectar a los niños con una poesía cercana y sensible.

7 BAIXOS DE L’AJUNTAMENT C/ Mayor 13 PROGRAMACIÓ // PECES LLARGUES 11


PILAR MARTÍNEZ

LAS MADRES PRESAS TEATRE DE TEXT PER A ADULTS

Castellà

Direcció i interpretació: Pilar Martínez Autora del text: Manuela Ortega Espinosa Disseny audiovisual: Abel Martínez Escenografía i Atrezzo: Paca Mayordomo Disseny gràfic: Carlos Maiques Fotografia: Abel Martínez

Dissabte 30 juliol 18:30h i 20:30h.

Diumenge 31 juliol

13h. (trobada amb la artista) i 19h.

50 min. Una història real que recupera la memòria de dues famílies represaliadas per la dictadura. Homenatge a dues mares que juntaren esforç i misèries per tal de mantenir la dignitat i l’esperança.

4€

Una historia real que recupera la memoria de dos familias represaliadas por la dictadura. Homenaje a dos madres que aunaron esfuerzo y miserias para mantener la dignidad y la esperanza.

8 CASA RAMÓN (ANTIC CAFÉ DE BAIX) Plaza de España 7 12 PECES LLARGUES // PROGRAMACIÓ


BANDADA

ON ESTÀ MERCÈ? MUSICAL CLOWN Procedència: Castellà/Valencià València Monserratta Mercuri: Asun Cebrián Rock&Bini: Núria Urioz La Niña Punki: Lola Granell Lesa la tirolesa: Elena Donzel La Marquesa Esa Esa: Claudia Zucheratto La Explosiva Micaela: Mariló Tamarit La Vaya Martirio: Esther Ramos Norma: Paqui Noguera

Diumenge 31 juliol 18h.

60 min.

5€

Una coral de pallasses, dirigides per Monserratta Mércuri, aterren al Matarranya per donar un concert protagonitzat per la gran soprano, la Gran Voce, Mercè Divendres. No obstant això, alguna cosa inesperada pasa i aquesta no apareix. On està Mercè?

Una coral de payasas, dirigidas por Monserratta Mércuri, aterrizan en el Matarraña para dar un concierto protagonizado por la gran soprano, la Grande Voce, Mercè Divendres. Sin embargo, algo inesperado pasa y ésta no aparece. ¿Dónde está Mercè?

Premi del Públic Cabanyal Íntim 2016

9 EDIFICI CÚBIC C/ Aragón s/n PROGRAMACIÓ // PECES LLARGUES 13


VERSONAUTAS

AMA TU RITMO MÚSICA i POESIA PER A ADULTS

Valencià/Castellà

València/Barcelona

Trompeta, flugelhorn, rapsoda, efectes sonors: Roqui Albero (Jorge Drexler) Piano, teclats, cors, efectes sonors: Ana Sanahuja Músiques composades per: Versonautas Textos: Versonautas i poetes universals

Dissabte 30 juliol 23:30h.

¿Poesia o música? ¿Música o poesia? ¿Per què elegir si estan els Versonautas?

60 min. Dins de la seua gira estival, els Versonautes aterren al Matarranya per presentar un divertit viatge sonor que fusiona i traspassa els límits entre música i poesia amb una recepta plena d’emocions.

4€

Dentro de su gira estival, los Versonautas aterrizan en el Matarranya Íntim para presentar un divertido viaje sonoro que fusiona y traspasa los límites entre música y poesía con una receta llena de emociones.

10 PISCINA MUNICIPAL C/ Font d’Empeguera 1 14 ÍNTIMS A LA NIT // PROGRAMACIÓ


XII CICLO DE ÓRGANO COMARCA DEL MATARRAÑA / CICLE D’ORGUE COMARCA DEL MATARRANYA CONCERT DE CLOENDA DEL FESTIVAL

Diumenge 31 juliol 20h.

Organista: Susana García Lastra Baríton: Toni Marsol Directora del Cicle: Margarita Celma

60 min. A la comarca del Matarranya es conserven únicament dos orgues històrics, un a Fontdespatla, construït cap al 1680, i un altre a Mont-roig, de 1887. Des de l’any 2004 es realitza un cicle d’orgue durant els mesos d’estiu a les dos poblacions, la finalitat del qual és familiaritzar-nos amb la música d’orgue i posar en valor este ric patrimoni cultural.

En la comarca del Matarraña se conservan únicamente dos órganos históricos, uno en Fuentespalda, construido hacia 1680, y otro en Monroyo, de 1887. Desde el año 2004 se viene realizando un ciclo de órgano durante los meses de verano en ambas poblaciones, cuya finalidad es familiarizarnos con la música de órgano y poner en valor este rico patrimonio cultural.

11 ESGLÉSIA DE SAN SALVADOR Plaza de España PROGRAMACIÓ // ÍNTIMS A LA NIT 15


MENJA I DORM AL MATARRANYA FONTDESPALA / FUENTESPALDA

ALTRES EN LA COMARCA

APARTAMENTOS RURALES LES VALERES C/ Mayor 14. Tel: 689 021 905 www.lesvaleres.com

CASA RURAL CASA JUANO C/ Arrabal, 13. Ráfales. Tel: 626 905 062 www.casajuano.com

APARTAMENTOS TURÍSTICOS LA MORADA DEL CURA Tel: 628 998 907 www.lamoradadelcura.es CAMPING BAR LA FONT Piscina municipal. Font d’Empeguera,1. Tel: 620 345 806. EMBUTIDOS FUENTESPALDA C/ Mayor, 4. FONDA APARICIO. RESTAURANTE C/ San Miguel, 8. Tel: 978089724 LA TABERNA Plaza de España. PANADERIA ALBESA C/ San Francisco, 24. ALTRES ALLOTJAMENTS EN FONTDESPALA CONSULTAR: www.fuentespalda.es

16 INFORMACIÓ

HOTEL RESTAURANTE LA ALQUERÍA Plaza Mayor, 9. Ráfales. Tel: 978 856 405 www.lalqueria.net HORNO-CAFETERÍA CASALDUC Av. Hispanidad, 23. Valderrobres. FERRETERÍA FALGÁS Para todo lo que podáis necesitar. Av. Hispanidad, 7. Valderrobres. ROQUET Productos de la tierra. Junto a gasolinera Monroyo. www.roquetmonroyo.com LAGAR D’AMPRIUS Vinos selectos del Matarranya. www.ampriuslagar.es MAS DE CATXOL Productos ecológicos. Aceite primera presión en frío. Tel: 629 74 29 71. Nuestro agradecimiento a todas las empresas que conforman la ASOCIACIÓN DE EMPRESARIOS DE LA COMARCA DEL MATARRAÑA www.empresariosmatarranya.com


INFORMACIÓ TAQUILLES VENDA ANTICIPADA

TAQUILLES

Del dimecres 20 de juliol al dijous 28 de juliol.

Plaza de España. Fontdespala / Fuentespalda.

VALL-DE-ROURES / VALDERROBRES OFICINA DE TURISME DE LA COMARCA

Av. Cortes de Aragón, 7. Tel. 978 890 886.

HORARI Dilluns a divendres: de 10:00h a 13:00h i de 16:00h a 18:30h. Dissabtes: de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 18:30h. Diumenges: de 10:00h a 14:00h. FONTDESPALA / FUENTESPALDA CAMPING BAR-PISCINAS LA FONT FONDA APARICIO RÁFALES / RÀFELS CASA JUANO

HORARI Divendres 29 juliol: De 18:00 a 21:00 h. Dissabte 30 juliol: De 12:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00h. Diumenge 31 de juliol: De 11:00 a 14:00 i de 17:00 a 19:30h. DONATIUS

Las madres presas i Versonautas: 4€. On està Mercè?: 5€. La resta dels espectacles: 3,5€, 3€ amb abonament. ABONAMENT 3 peces breus: 9€.

TELÈFON D’INFORMACIÓ FESTIVAL 696 949 716

WEB WWW.MATARRANYAINTIM.COM

TELÈFON ENTRADES I TAQUILLA

FACEBOOK FESTIVAL MATARRANYA ÍNTIM

(NOMÉS DURANT EL FESTIVAL)

616 002 242

INFORMACIÓ 17


TA

RE

ER

ES

LL

CA

C/ B

UE

E

LL

CA

N

SA

O

NI

TO

AN

E

LL

CA

NA

VIR

R

ILA

LP

DE

RA EA CA

LL

C/

C/ P

SA

LAC

NJ

GÓ N

É

3

OS

ETA

C/ S

AN

LOR

ENZO

IRE

N

GE

CA

LLE

6 E HO

RNO

5

MA YO

R

7

CAL

2 Plaza España

LE M

AYO R

1

NM

8

4

IGU

EL

CA

LL

E

SA

N

IG

UE

AR

AG Ó

N

LENCIA

M

CA

CALLE

CÁCER

LLE

CA

LA FU

ENTE

18 INFORMACIÓ

CIA

EN

L VA

YO

ES

ON RO

O DE

SA

AM

CAMIN

CALLE VA

CALLE LLANA

ESTUDIO

CALLE

CALLE

CALLE

12

LLE

LLANA

PUEN

TE

11

CA

LL E

CALL

L


PLÀNOL 10

1 ALIFARA Itinerant: Placeta del Forn i Plaza de España

9

2

AV AL

DE RO

BL

ES

COMO ES ARRIBA ES ABAJO Plaza de España

3 A MÍ NUNCA ME CORTÓ LA CABEZA Plaza de España 2

4 ANDRONICUS LOUNGE Plaza de España 9

5 CONCIERTO SENTIDO Plaza de España 1

6 GABINETE POÉTICO C/ Mayor 13

7 LA ODISEA DE ANDAR POR CASA C/ Mayor 13

8 LAS MADRES PRESAS Plaza de España 7

9 ON ESTÀ MERCÈ? C/ Aragón s/n

10 AMA TU RITMO C/ Font d’Empeguera 1

12

11

INFORMACIÓ I TAQUILLA Plaza de España

XII CICLO DE ÓRGANO Plaza de España


Profile for Matarranya Íntim

Matarranya Íntim 2016  

La 4ª edición del Festival Matarranya Íntim se celebrará del viernes 29 al domingo 31 de julio este año en Fuentespalda. Situada en la zona...

Matarranya Íntim 2016  

La 4ª edición del Festival Matarranya Íntim se celebrará del viernes 29 al domingo 31 de julio este año en Fuentespalda. Situada en la zona...

Advertisement