Page 59

LEKSIKOGRAFSKA IZDANJA

dr. sc. Pero Jurković Franjo Luković dr. sc. Đorđe Pribičević dr. sc. Slaven Ravlić

3 IZDANJE PROŠIRENO

Poslovni rječnik 3. izdanje

Poslovi rječnik (3. izdanje) nakon predhodna dva, potvrdio se na knjiškom tržištu kao pravi izbor leksikografske literature. Knjiga je u znanstveno-stručnim i poslovnim krugovima prihvaćena kao prvi sustavan i cjelovit uvod u problematiku suvremenog tržišnog gospodarstva i poslovanja. U 3. izdanju Rječnika temeljito su izmjenjena neka područja (npr. trgovačko pravo) zbog promjena u hrvatskom gospodarskom sustavu. Pri izradi ovog Rječnika rukovodili smo se dvama temeljnim načelima. Prvo, nastojali smo izabrati i adekvatno objasniti najvažnije pojmove potrebne za poslovno odlučivanje. To nam je nametnulo određenu restriktivnost pri odabiru pojmova. Drugo, rad na Rječniku organizirali smo tako da on što prije dođe do svojih korisnika. Uz nove pojmove Rječnik sadrži, također, poseban englesko-hrvatski i njemačko-hrvatski rječnik poslovnog nazivlja, svaki s više od 5500 izraza. U knjizi je objašnjeno 5800 pojmova, izraza, kratica, procesa i institucija s područja ekonomike i organizacije poduzeća, tržišta, cijena i monetarne ekonomije, menadžmenta i strateškog upravljanja, bankarstva i burzovnog poslovanja, unutarnje i vanjske trgovine, carine i carinskog postupka, domaćih i međunarodnih financija, računovodstva i revizije, marketinga i poslovnih komunikacija, distribucije i logistike, promocije i psihotehnike, trgovačkog i gospodarskog prava, osiguranja, poslovne statistike i matematike, makroekonomske politike, informatike i ekologije.

“... Treće, izmijenjeno i dopunjeno izdanje ima 1400 natuknica više nego prethodna izdanja. Neka područja, a posebno trgovačko pravo temeljito su izmijenjana. Više od polovice natuknica je dopunjena, izmijenjena najnovijim informacijama, podacima i definicijama. Već sama činjenica da su dva izdanja rasprodana, govori da su korisnici zadovoljni i da knjiga zadovoljava sve kriterije kvalitetnog leksikografskog proizvoda”. IZ RECENZIJE DR. SC. SLAVENA RAVLIĆA UREDNICI dr. sc. Pero Jurković Franjo Luković dr. sc. Đorđe Pribičević dr. sc. Slaven Ravlić 40 AUTORA

5800 natuknica 828 stranica tvrdi uvez

Poslovni rječnik je u znanstveno-stručnim i poslovnim krugovima dočekan i prihvaćen kao sustavan i cjelovit doprinos našem suvremenom tržišnom gospodarstvu.

LEKSIKOGRAFSKA IZDANJA

|

59

Masmedia Katalog Izdanja  

Najopsežniji i najrelevantniji katalog poslovne literature.

Masmedia Katalog Izdanja  

Najopsežniji i najrelevantniji katalog poslovne literature.

Advertisement