Page 41

Strategija_plavog_oceana.ai

08.01.2007

15:39:30

W. Chan Kim Renee Mauborgne

W. Chan Kim Renée Mauborgne

Strategija plavog oceana

Strategija plavog oceana Kako stvoriti prostor bez konkurencije na tržištu

Knjiga Strategija plavog oceana nudi posve novi i bolji pristup strategiji poduzeća. Za razliku od crvenog oceana u kojem je tržišna bitka poput plivanja s morskim psima, plavi ocean je nedirnut tržišni prostor i prilika za visoke profite. Ideja ove knjige nije za one čija je životna ambicija “provući se”i tek preživjeti. Ako smatrate da je to, nemojte je dalje čitati. Ali, ako želite biti drukčiji, stvorite kompaniju koja gradi budućnost, u kojoj pobjeđuju zaposlenici, dioničari i društvo u cjelini. Naše istraživanje pokazuje da nema trajno izvrsnih kompanija. Da bismo poboljšali kvalitetu svog uspjeha, trebamo ispitati što smo učinili da se stvori pozitivna razlika i spoznati kako to ponoviti na sustavan način. To je ono što zovemo razboritim strateškim kretanjima, a to je – stvaranje plavih oceana. Umjesto dijeljenja postojeće potražnje, te benchmarketing konkurencije, strategija plavog oceana znači povećanje potražnje i odvajanje od konkurencije. Sadržaj ove knjige temelji se na dugotrajnim istraživanjima, na podacima koji se protežu na stotinu godina, te na niz članaka objavljenih u Harvard business Reviewu, kao i znanstvenim člancima raznih časopisa koji iz različitih aspekata dotiču ovu temu. Ova se knjiga temelji i proširuje taj rad, kojim se sabiru ideje kako bi se ponudila jedinstvena radna platforma. Taj radni okvir ne odnosi se samo na analitička stajališta oko stvaranja strategije plavog oceana, već na sva važna ljudska gledišta o tome kako motivirati ljude da se strategija provede u djelo.

IZ SADRŽAJA • Stvaranje plavih oceana • Analitička pomagala i radni okviri • Rekonstruirajte granice tržišta • Dosegnite dalje od postojeće potražnje • Napravite ispravan strateški svijet • Svladajte ključne organizacijske zapreke • Održivost strategije plavog oceana • Skica povijesnih modela stvaranja plavog oceana • Inovacija vrijednosti • Tržišna dinamika inovacije vrijednosti AUTORI W. Chan Kim Renee Mauborgne UREDNIK dr. sc. Slaven Ravlić PRIJEVOD Veronika V. Hitrec

248 stranica tvrdi uvez

Umjesto borbe oko postojeće potražnje, strategija plavog oceana usmjerava vas prema povećanju potražnje i odvajanju od konkurencije. U ovom bestseleru izlažu se načela na kojima se zasniva ova nova strategija te primjeri i alati koji vam omogućuju njezinu provedbu.

MENADŽMENT

|

41

MENADŽMENT

Kako stvoriti prostor bez konkurencije na tržištu

Masmedia Katalog Izdanja  

Najopsežniji i najrelevantniji katalog poslovne literature.

Masmedia Katalog Izdanja  

Najopsežniji i najrelevantniji katalog poslovne literature.

Advertisement