Page 23

Benjamin Graham

Za razumijevanje ove knjige ne treba izuzetno visok kvocijent inteligencije ni neobičnu poslovnu snalažljivost, ni insajderske informacije. Potreban je pouzdan intelektualni okvir s pomoću kojeg donosite odluke te sposobnost da vas emocije ne odvrate od zadanog okvira. Ova knjiga jasno i precizno propisuje odgovarajući okvir. Ne postoji niti jedna bolje upotrijebljena izreka od Santayanine: “Tko je zaboravio povijest, osuđen je da je ponavlja.” Benjamin Graham (1894.-1976.), profesor financija na Sveučilištu Columbia. Graham je investitor i investicijski savjetnik, intelektualni je začetnik moderne analize vrijednosnih papira i autor knjiga Security Analysis (zajedno s D. Doddom) i The Interpretation of Financial Statements. Graham nije samo bio jedan od najboljih investitora koji je ikada živio, već je bio i najveći mislilac praktičnog investiranja. Cilj ovog obnovljenog izadnja knjige Inteligentni investior jest primjena Grahamove ideje na današnja tržišta. Intelegentni investitor je prva knjiga koja objašnjava individualnim investitorima emocionalni i intelektualni okvir koji je neophodan za financijski uspjeh. Nakon svakog poglavlja u knjizi Intelegentni investitora Graham je napisao komentar. Uz Grahamov komentar prof. dr. sc. Silvije Orsag, napisao je Pogovor, a nakon svakog poglavlja i svoj komentar teksta tog poglavlja.

IZ SADRŽAJA • Investiranje naspram špekulacije • Općenita teorija portfelja • Ne miješajte investicijske stilove • Razumijevanje psihologije tržišta • Ulaganje u investicijske fondove • Analiza vrijednosnih papira za laike • Nove špekulacije s običnim dionicama AUTOR Benjamin Graham KOMENTARI Jason Zweig PREDGOVOR Warren E. Buffett UREDNIK dr. sc. Silvije Orsag PRIJEVOD Mladen Fruk

534 stranice tvrdi uvez

“Hrvatsko tržište kapitala razlikuje se od onog napisanog u knjizi, kako veličinom, tako i pisanom poviješću i razvijenošću. Pažljivi čitatelj koji želi nešto naučiti iz ovog štiva mora uočiti nekoliko puta ponovljeni zahtjev koji bi trebao slijediti svaki investicijski amater: učite, analizirajte i obučavajte se” piše Orsag.

SRPSKO IZDANJE

BURZE

|

23

BURZE

Inteligentni investitor

Masmedia Katalog Izdanja  

Najopsežniji i najrelevantniji katalog poslovne literature.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you