Page 108

Bruno Sušanj Diana Štambak Ivana Crljenko Božica Brkan

Zagreb HRVATSKO IZDANJE

Vodič na pregledan način daje informacije o Zagrebu namijenjene turistima. To je klasični turistički vodič, bogat slikama u boji s mnoštvom zanimljivih detalja o Zagrebu. Na početku Vodiča objavljena je kronologija važnijih datuma od 1094 godine kada je kralj Ladislav osnovao Zagrebačku biskupiju.

TURIZAM

Sadržajna kompozicija započnje sa detaljnim informacijama i povijesti Zagreba, zatim slijedi razvoj Zagreba, šetja Gornjim gradom, razgledavanje Kaptola, da bismo se spustoli u Donji grad, prošetali Zrinjevcem i uputili se u širi centar Zagreba. Na kraju Vodiča je razgledanje šire okolice grada. Grafički prelom knjige ima mnogo raznih ilusttracija, među ostalim i 3D crteža povijesnih zgrada, zanimljivih pročelja i seriju karata koje obuhvaćaju svaki dio grada. Na kraju Vodiča objavljen je spisak svi zagrebačkih ulica sa putokazom koji pokazuje lokaciju svake gradske ulice. Fotografije su panoramske ili prikazuju poneke kulturno ili povijesno vrijedne detalje. U Vodiču, za koji su mnogi korisnici rekli, da je to ustvari mini-monografija Zagreba, objavljene su i brojne korisne informacije potrebne svakom turistu te popis galerija, muzeja, hotela, poslovnih sjedišta, shopping centara i sakralnih spomenika. Na kraju Vodiča objavljena je informacija o okolici Zagreba s opisom mjesta i objekata koje valja posjetiti. Podaci u knjizi su međusobno povezani tako da se uz svaku lokaciju spominje i mjesto u knjizi gdje se o njoj još može pročitati.

AUTORI Bruno Sušanj Diana Štambak Ivana Crljenko Božica Brkan UREDNIK Nikola Štambak FOTOGRAFIJA Boris Hnatjuk Neven Unukić Goran Vranić PRIJEVOD njemački: Slavica Bilić engleski: Duško Čavić madžarski: Mira Horvath 3D CRTEŽI Zlatko Guzmić Luka Šarić KARTE Tomislav Kaniški

156 stranica polutvrdi uvez

KAPITALNI OBJEKTI IMAJU ILUSTRIRANA I OPISANA PROČELJA

108 |

TURIZAM

Masmedia Katalog Izdanja  

Najopsežniji i najrelevantniji katalog poslovne literature.

Masmedia Katalog Izdanja  

Najopsežniji i najrelevantniji katalog poslovne literature.

Advertisement