PRODUKTKATALOG MASKIN K. LUND

Page 1

Produkter HMS BATTERI AUTO INDUSTRI PRODUKSJON MOMENT QX MOMENT RAD BOLTING ARO PUMPER RØRSYSTEM ERGONOMI STARTERE LUFT MOTORER LUFTTILBEHØR KOMPRESSOR APEX BITS IPT lav vibrasjon HYDRAULIKK Authorized Distributor of


3900 serien overgĂĽr alt, absolutt alt


INNHOLD

INTRODUKSJON

Om oss side 4 Merker side 5-8 HMS side 9-11 Luftlekkasje og Service side 12 Hammer Mekanisme side 13 Startpakker Hydraulikk side 14-15

BATTERIVERKTØY 12 Volt 20 Volt

side 18-19 side 20-21

Skraller side 24 Muttertrekkere side 25-29 Slip side 30 Puss side 31 Puss og Slip side 32 Driller side 33 Kutt og Sag side 34 Meisel side 35 Nålebanker og Popnaglepistol side 36 Deler side 37

De forskjellige muttertrekkere Moment på bolter Industri muttertrekkere ATEX verktøy

side 40-43 side 44 side 45-48 side 49-51

KOMPRESSORER

Info CHAMPION side 145-146 Stempelkompressorer CHAMPION side 147-148 Skruekompressorer CHAMPION side 149-156 Transportable CHAMPION side 157-158 Skruekompressorer IR side 159-161 Høytrykk og Vakuum side 162 Sentrifugal side 163 Etterbehandlingsutstyr side 164-165

APEX BITS side 166 Produktoversikt side 171-188

Turbinslipere side 54-55 Slip og kapp side 56-58 Industri PRO side 59-61 Klinkeverktøy side 62 Meisel og nålerustbanker side 63-65 NÅLERUSTBANKER LAV VIBRASJON side 66 Stampere og vibratorer side 67

Elektrisk og Luft

Slangetromler side 126-131 Kabelsneller side 132-133 Spiralslanger side 134-135 Slanger side 136-140 Kuplinger side 141 Regulatorer side 142 Svivel side 143

LARZEP HYDRAULIKK

INDUSTRI, Slip og Kapp

PRODUKSJONSUTSTYR

SIMPLAIR RØRSYSTEM side 121 EQOFLUIDS side 122 ERGONOMI side 123 STARTERE side 124 LUFTMOTORER side 125

LUFTBEHANDLINGSUTSTYR

SERVICE VERKTØY

INDUSTRIVERKTØY

LUFTRØR OG MOTORER

side 69-74

MOMENTVERKTØY

QX batteriverktøy side 79-84 RAD momentverktøy side 88-100 Mothold side 101 Momentnøkler side 102 Momentforsterker side 103 Boltight og Superbolt side 104-107 Multiplier og mothold side 108-113

ARO PUMPER side 114-120

KRAFTPIPER

Informasjon side 190-191


INFO

i front siden

1898

Med røtter tilbake til 1890 årene har selskapet et solid fundament, og en positiv forankring i norsk industri. Med unike kunnskap innen våre spesialfelt,trykkluft, skaper vi merverdi for våre kunder. Merverdien skapes gjennom unike produkter, god logistikk, erfaring og markedskompetanse. Som profesjonelle rådgivere står din bedrift i fokus. Det er mer enn 135 år siden Ingersoll Rand introduserte sin første trykkluftløsning. Stadig nye innovative løsninger utvikles. Vi var der i går og er der i morgen. unik posisjon

For alle som jobber med trykkluft, har Ingersoll Rand en unik posisjon. Avanserte løsninger kombinert med brukervennlighet og lang levetid, vil gi kunden en optimal og langsiktig løsning. Med vårt store produktspekter, kan brukere av trykkluft velge oss som totalleverandør når det gjelder trykkluftverktøy, kompressorer, startere, motorer, filter og kjøletørkere. Utvalget dekker alt fra mindre virksomheter til stor industri. Vi vil alltid kunne foreslå løsninger tilpasset din bedrift, og hvor investeringen vil vise seg kostnadseffektiv gjennom mange år. Med K. LUND Offshore as som er desidert den største aktør på kompressor til olje og gas er vi så ubeskjeden å si at vi er Norges mest teknisk kompetente trykkluft hus. I tillegg til hovedkontoret i Oslo har vi et meget sterkt fotfeste på Sør/Vestlandet. Vi er landsdekkende og forsterker vår tilstedeværelse med dyktige service personell.

KONTINUITET Vi har levert service og kvalitet i over 120 år, vi har som alltid og har som mål å hjelpe våre kunder med å oppnå høyeste produktivitet på den mest kostnad effektiv måte. Vårt sterke nettverk av leverandører og distributører, kombinert med vår kunnskap og kompetanse, betyr at vi er i stand til å støtte sluttbrukere i å finne den mest effektive løsningen i et gitt miljø, dermed garanterer problemfri, kontinuerlig drift for våre brukere. PÅLITELIG Hver applikasjon krever en annen løsning, enten du trenger et tung industrielt verktøy, en batterimaskin Page 4

eller luftmonteringsverktøy, kan vi hjelpe deg med å ta det beste valget. Dette gjør vi ved å demonstrere og teste verktøyet med både våre kunder og våre distributører. I vår velutstyrte verksted utfører vi vedlikehold av alle verktøyene våre. PRODUKTIVITET Ingersoll Rand vil hjelpe deg å øke effektiviteten i produksjonsprosessene dine. Monteringsverktøyene våre er kjent for deres nøyaktighet og hastighet. Impulsteknologien som kjennetegner flertallet av verktøyene våre, sikrer bedre boltforbindelser og høyere produktivitet. Forbedret ergonomi,

lav vibrasjon og ingen tilbakeslag muliggjør lange perioder av stressfri kontinuerlig drift for dine ansatte. Med en sikker leverandør kan produksjonsprosessen være langt mer effektiv.


MERKER Ingersoll Rand leverer luftverktøy av høy kvalitet til konstruksjon og riving, materialhåndtering, bilindustri og industri applikasjoner. Ingersoll Rand har stort fokus som ligger på å utvikle mest mulig kraftige, pålitelige og slitesterke luftverktøy som er tilgjengelige i marked. Med sine kraftige muttertrekkere, meisler og mange andre produkter kan du være trygg på et riktig valg.

SERVICE VERKTØY

Ingersoll Rand er et merke med høy kvalitet, det brede utvalget av luftverktøy gjør oss ledende innen bilindustrien. Vår ”autoserie” har produkter som brukes like mye i industrielle applikasjoner som på bilverksteder.

INDUSTRI VERKTØY

Ingersoll Rand industrielle verktøy, gjenkjennelig med sin høye kvalitet, er utviklet for å levere den høyeste kvalitet og presisjon. Holdbarhet og evnen til å utføre tunge og krevende oppdrag under kontinuerlig drift, gjør disse verktøyene ideelle for industriell oppgaver. Ingersoll Rand er høyt ansett og anerkjent som virkelig kvalitetsmerke når det virkelig gjelder.

PRODUKTIVITET OG ERGONOMI

Monteringsverktøy av høyeste kvalitetsstandarder. Ingersoll Rand verktøy er produsert for å vare livet ut med et spesifikt fokus på høy produktivitet og ergonomi. Ingersoll Rand impulsverktøy brukes over hele verden for å stramme applikasjoner der det kreves nøyaktighet, kvalitet og hastighet. Ingersoll Rand tilbyr sine impulsverktøy i luft, batteri og elektriske versjoner. En forbindelse til alle varianter av kommunikasjonsprotokoller er også tilgjengelig.

TILBEHØR

Ingersoll Rand har et bredt utvalg av produkter rundt verktøyet, noe som er like viktig. Ergonomi på arbeidsplassen er en viktig del, en annen er tilføring av luft og vedlikeholdet av verktøyet som blir brukte i produksjonen.

Page 5


MERKER Maskin K. Lund har en rekke anerkjente produkter

RØRSYSTEM

Ingersoll Rand sitt SimplAir Easy Pipe Line (EPL) rørsystem er designet for effektiv distribusjon av trykkluft. Systemet byr på rask og enkel installasjon, forbedret ytelse og problemfri vedlikehold.

KOMPRESSORER

Ingersoll Rand er et kjent navn innen trykkluft, og som har produksjonsfasiliteter i hele verden. Skrueelement og komponenter av den største kvalitet med tanke på driftsikkerhet. Driftsikkerhet er den viktigste inntektskilden til bedriften. Fra 6 m3/min til over 800 m3/min er vi en leverandør av luft til alle tenkelige installasjoner rundt om i verden.

PUMPER OG REGULATORER

Stort utvalg av pumper i alle størrelser og til alle formål. En verdensledende merkevare av Ingersoll Rand. ARO er en ledende verdensomspennende produsent av væskebehandlingsprodukter som er faglig konstruert for å levere ytelse og service, slik at våre kunder kan oppnå den beste totale eierkostnaden.

BOLTIGHT OG SUPERBOLT

BOLTIGHT Hydraulisk strekking av bolten er den mest nøyaktige måten å sette riktig forspenning av bolten på. Siden 1984 har Superbolt bevist sin teknologi i titusenvis av vellykkede installasjoner rund om i verden. Hvor en kun trenger et håndverktøy, og det er SUPERBOLT.

Page 6


MERKER Maskin K. Lund har en rekke anerkjente produkter

MOMENTNØKLER

Digitale eller manuelle momentnøkler. Når en bruker riktig verktøy får en følelsen og effektiviteten. Multiplier eller momentforsterker når boltene sitter ekstra hardt.

LARZEP HYDRAULIKK

Hydraulikk har tidligere vært en stor produktportefølje, vi har gleden av å kunne implementere dette tilbake i Maskin K. Lund. Merket som skal selges gjennom Maskin K. Lund er Larzep. Industrien, Entreprenører, Offshore og andre som har behov for hydraulikk til sine oppgaver. Produktet passer utmerket inn i Maskin K. Lund sin portefølje da vi har et stort antall kunder og forhandlere i denne kategorien.

APEX BITS

APEX® er markedsleder innen festeverktøy som bits, piper, fastnøkler og dreiemomentprodukter som er konstruert for de tøffeste industrielle applikasjonen. APEX Fastening Tools produktlinje ble opprinnelig grunnlagt i Dayton, Ohio i 1933 som APEX Machine and Tool Company.

MULTIPLIER

Torque Multiplier Absolutt løsningen for trange steder og hvor det er umulig å komme til med annet verktøy. Leveres i flere forskjellige utgaver. Torque Multiplier gir deg ut moment på 9.760 Nm

Page 7


MERKER Maskin K. Lund har en rekke anerkjente produkter

KOMPRESSORER

Performance That Pays Champion har produsert kompressorer siden midten av 1900 tallet. Helt siden starten har de lagt stor vekt på jevn og høy kvalitet. Motorer med høyt startmoment, høy virkningsgrad, ventilsystem, balansering, etc. Champion utstyrer sine kompressorer med kvalitetsdeler.

MOMENTVERKTØY

Mer enn 20 års erfaring med girboksteknikk og -konstruksjon har ledet frem til vår siste generasjon episykliske girbokser. RAD-serien er designet for ekstrem kraft i bruk i en rekke bransjer verden over. Momentverktøy som strammer over 15000 Nm. Batteriverktøy på 7000 Nm.

SLANGETROMLER

Skal du velge en slangetrommel er det viktig å påse at diameter innvendig på slangen klarer å levere den luftmengde luftverktøyet trenger. Vi kan tilby et stort sortiment av slangetromler. Vi kan også tilpasse slangetromler til spesielle formål.

ANDRE LEVERANDØRER

Vi er importør av mange kjente merker som Yokota, Red Rooster, Toku, Koken. Vi har egen katalog, kontakt oss.

Page 8

ANDRE MERKER


HMS Maskin K. Lund tar HMS på alvor

Markedsledende på vibrasjonssvakt verktøy Verktøy med høye vibrasjoner kan gi store skader og negative helseeffekt. Vi jobber for at folk skal få øynene opp for at det finnes alternative verktøy med mindre vibrasjon, forteller Maskin K. Lund. Vibrerende verktøy utgjør en helserisiko og kan blant annet føre til såkalte hvite fingre eller Hånd-armvibrasjonssyndrom (HAVS). HVAS kan komme som følger av bruk av arbeidsutstyr som overfører mekaniske vibrasjoner til hånd og/eller arm. De som arbeider med vibrerende verktøy over lengre tid er utsatt for dette. Maskin K. Lund forteller at det finnes mye ulikt utstyr man må være oppmerksom på. – Bransjer som bruker nålebankere med stor vibrasjonsverdi er spesielt utsatt. Nålebankere brukes av mange til å pusse eller slå av rust på båter og skip, eller til å slå av slagg i forbindelse med flere produksjoner. Også de som bruker muttertrekkere over lang tid er utsatt for vibrasjon. Han legger til at også mer vanlig utstyr som slipemaskiner, motorsager og gressklippere også kan føre til vibrasjonsskader. – Brukerne av vibrerende verktøy har også rett på en behagelig arbeidshverdag. Over tid risikerer man at langvarig vibrasjonseksponering gir kroniske helseskader på blodårer, nerver, muskler og ledd. Vibrasjonsverdier i verktøy uttrykkes som akselerasjon og oppgis i m/s². Når maskinens vibrasjonsstyrke overstiger 2,5 m/s² skal leverandøren opplyse om dette. Andelen vibrering avgjør hvor lenge man kan jobbe med utstyret. Jo høyere vibrasjonstid, jo kortere kan en person bruke utstyret før man må ha pause eller trenger avløsning. – Bedre verktøy kan være med på å redusere sykemeldinger, og bedriftseiere burde få øynene opp for hva som finnes av alternativer på markedet. Våre nålebankere med lav vibrasjon gjør jobben sikkert og trygt. Det har skjedd en viktig utvikling på utstyr og nye nålebankere har et anti-vibrasjonssystem som eldre modeller ikke har, forteller Maskin K. Lund som oppfordrer til å investere i vibrasjonssvakt verktøy. Faktaboks: Hva er HVAS og hvite fingre? Hånd-arm-vibrasjonssyndrom (HVAS) er en fellesbetegnesle på vevskade forårsaket av vibrasjon i hånd og/eller arm. Tilstanden kan være med å øke faren for å rammes av Raynauds fenomen, ofte kalt likfingre på folkemunne. Raynauds fenomen er ikke en sykdom i seg selv, men en tilstand der blodårene i deler av kroppen trekker seg sammen og klemmer av blodstrømmen. Det skjer vanligvis på fingre og tær.

i Page 9


HMS Maskin K. Lund tar HMS på alvor

HÅND - ARM VIBRASJONER ER EN UTFORDRING. Høye vibrasjoner kan gi store skader og negative helseeffekter. Hånd-Arm Vibrasjons Syndrom (HAVS). Hva er hånd- og armvibrasjoner Hånd- og armvibrasjoner er mekaniske vibrasjoner som overføres fra arbeidsutstyr til hånd og/eller arm. Hvor vanlig er dette: Eksponering av vibrasjon Den mengde vibrasjoner som du kan utsette deg for i løpet av en arbeidsdag avhenger av utstyrets vibrasjonsverdi, og hvor lenge du jobber med maskinen (eksponeringstiden). Utstyrets vibrasjonsverdi: Vibrasjonsverdien uttrykkes som akselerasjonen og oppgis i m/s² (meter pr. sekund i andre). Når maskinens vibrasjonsstyrke overstiger 2,5 m/s² skal leverandøren opplyse om dette. Eksponeringstiden Den tiden en utsettes for vibrasjonen i løpet av dagen. Det vil si den tiden man bruker utstyret aktivt og holder knappen inne i løpet av arbeidsdagen. Hvem rammes av dette: De som jobber mye med slipemaskiner, nålerustbanker, motorsager, muttertrekkere, meiselmaskiner, gressklippere etc. Hvilke bransjer er særlig utsatt: De bransjer som er særlig utsatt for dette er spesielt de som bruker nålebanker med stor vibrasjonsverdi. Nålebanker brukes av mange, pusse og eller slå av rust på båter og skip, de som bruker nålebanker til å slå av slagg i forbindelse med flere produksjoner. Samtidig er stor bruk av muttertrekkere over lang tid også utsatt for vibrasjon. Helserisiko: Det er vanlig å skille mellom akutte og kroniske helseeffekter Akutte effekter kan være: - Nedsatt blodgjennomstrømning - Nedsatt følelse med eventuelt dårligere finmotorikk og økt muskelaktivering.

i

Kroniske effekter er: helseeffekter som kan oppstå ved langvarig vibrasjonseksponering ved at vibrasjonene kan gjøre skader på blodårer, nerver, muskler og ledd. Hva er forskjellen på utstyret: Et verktøy med stor vibrasjonsverdi vil nok gjøre jobben noe raskere enn et verktøy med lav vibrasjonsverdi. Vår nålebanker med lav vibrasjon ≤ 2 m/s² gjør jobben sikkert og trykt. Forskjellen mellom selve verktøyet er at utviklingen har gått videre og ikke stått stille på dette viktige området. Nye nålebanker på har anti-vibrasjonssystem som eldre modeller ikke har. I tabellen under ser du hva som er anbefalt av tider ved bruk av vibrasjonsverktøy. Kilde: helsenorge.no

Page 10


HMS Maskin K. Lund tar HMS på alvor

I tabellen under ser du hva som er anbefalt av tider ved bruk av vibrasjonsverktøy. Akselerasjons nivå en kombinasjon av metode og verktøyvalg.

Tidsfaktoren til man når den anbefalte titaksdosen (bør ikke overstiges) og til man når grenseverdi (skal ikke overstiges)

Akselerasjon m/s2

Eksponeringstid (( 25-75% av arbeidssyklus) som man kan jobbe før man når tiltaksverdi på 2.5 m/s2

Eksponeringstid (( 25-75% av arbeidssyklus) som man kan jobbe før man når grensverdi på 5.0 m/s2

2

Mer en 8,0 t

Mer en 8,0 t

3

5,6 t

Mer en 8,0 t

4

3,1 t

Mer en 8,0 t

5

2,0 t (120 min)

8,0 t

6

1,4 t (84 min)

5,6 t

7

1,0 t (60 min)

4,1 t

8

0,8 t (48 min)

3,1 t

9

0,6 t (36 min)

2,5 t

10

0,5 t (30 min)

2,0 t

11

0,4 t (24 min)

1,7 t

12

0,3 t (18 min)

1,4 t

13

0,3 t (18 min)

1,2 t

14

0,3 t (18 min)

1,0 t

15

0,2 t (12 min)

0,9 t

16

0,2 t (12 min)

0,8 t

17

0,2 t (12 min)

0,7 t

18

0,1 t (6 min)

0,6 t

19

0,1 t (6 min)

0,6 t

OK, Trenger ikke gjennomføre detaljert risikovurdering.

Detaljert risikovurdering må utføres.

Verktøy/metode som bare kan benyttes i korte arbeidsoperasjoner pr. dag.

i

Page 11


LUFTLEKKASJE OG SERVICE

Trykkluft kan være en av de dyreste energikilde bedriften har. I gjennomsnitt er det ca. 25 % luftlekkasje i norske bedrifter. Luftlekkasje koster. Spar store beløp på utbedring av trykkluftanlegget. En motor på 160 kW produserer ca. 30m3/min. 8700 Timer i året, 15 660 000m3 luft x 15 øre pr m3, utgjør 2 350 000 kr i året. Med 25 % lekkasje blir kostnader på ca. 590 000 kr per år. En enkel lekkasjetest kan raskt identifisere lekkasjer og kutte bedriftens kostnader.

i

Lekkasjetest Vi kan raskt utføre en lekkasjetest på anlegget. For å identifisere luftlekkasje stenges anlegget og man måler trykkfall. Trykkfall målt på tid indikerer hvor stort problem luftlekkasjen er i anlegget. En enkel og rask metode for testing av luftlekkasje. Identifisering av lekkasjested Lekkasjesøket utføres under produksjon. Ved hjelp av moderne sensorer kan vi identifisere små og store lekkasjer. Lekkasjestedet blir merket etter størrelse på lekkasjen for å kunne gjøre prioriteringer for utbedring. Etter utført søk utarbeides en rapport som omfatter lekkasjesteder og kostnader for utbedring. SelectCare designet for ro i sjelen For å holde trykkluftsystemene gående 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, har Ingersoll Rand utformet SelectCare avtale, et fem års alt omfattende vedlikeholdsprogram for kompressorer samt lufttørkere. Et fast beløp dekker alle kostnader. Ingen skjulte ekstrakostnader. Vi kan også tilby tjenester som sikrer luftkvalitet i henhold til ISO 8573-1, optimalisering av anlegg, kostnadseffektiv og pålitelig drift, samt tilpassede serviceavtaler til ditt eksiterende anlegg.

Page 12

Reduser energiutgiftene med IntelliSurvey Produksjon av trykkluft og luftlekkasjer i anlegget kan være en større kostnaden en du tror. Ved bruk av IntelliSurvey fra Maskin K. Lund kan vi vurdere om deres bedrift har den rette kompressor for deres formål. Vi kan anbefale deg riktig størrelse på kompressor og anlegg, ut i fra dagens og framtidig behov. IntelliSurvey kan avdekke luftlekkasjer og store forbruksvariasjoner av trykkluft. Disse parameterne kan være med å redusere dine kostnader ved investering og drift. Ved midlertidig installasjon av IntelliSurvey, i ditt eksisterende anlegg, kan vi logge og dokumentere forbruk over tid. Resultatet av loggingen kan hjelpe oss å optimalisere ditt eksisterende anlegg eller ved ny investering. Optimal produksjon av trykkluft er med på å redusere kostnader og spare miljøet.


HAMMER MEKANISME

Muttertrekkere leveres med forskjellige typer hammermekanisme. Noen har Twin-Hammer, Jumbo-Hammer, Swinging Hammer og noen andre type hammere for mer spesial verktøy. Mest brukte hammere er Twin-Hammer, det er denne type hammer som gir minst vibrasjon og er mest behagelig for deg som bruker. I mange tilfeller kan feil valg av muttertrekker med feil hammermekanisme forårsake at du ikke får utført jobben på en tilfredsstillende måte. Noen muttertrekkere er mer kostbare enn andre typer. Industrimodeller er satt sammen av høykvalitetsmateriale for påkjenning og lang levetid.

Twin Hammer slagmekanisme er mer balansert og har to hammere som flytter kreftene i to retning.

Jumbo Hammer skaper mer kraft ettersom all hammermasse flyttes i en retning.

Svingende Hammer har kortere levetid da den består av mange små deler i hammer mekanismen.

i

Det å passe på og vedlikeholde din muttertrekker er viktig, da holder den lenger. Bruk noen dråper med olje hver dag. Riktig olje er muttertrekkeren sin beste venn

Page 13


STARTPAKKER På www.mkl.no under Hydraulikk finnes det flere startpakker.

STARTPAKKE Performance under Pressure

Kapasitet 22 tonn Høyde 165 mm Slag 50 mm

STARTPAKKE HULLSYLINDER

KUN 13 999.-

Bygg på senere

Bygg på senere

Eksklusive merverdiavgift.

april 2020 Gjelder fra 1. å. Bestill n Bygg på senere

Bygg på senere Bygg på senere

STARTPAKKE INNEHOLDER: Kasse, sylinder, pumpe, slange, adapter, manometer Bygg på senere med andre komponenter.

Stålfjæra 11 - 0975 Oslo - PB 21 Kalbakken - 0901 Oslo - Telefon: 22 90 02 00 - firmapost@mkl.no - www.mkl.no

Prisene kan forandres uten varsel.

Page 14


STARTPAKKER På www.mkl.no under Hydraulikk finnes det flere startpakker.

STARTPAKKE Performance under Pressure

Kapasitet 22 tonn Høyde 165 mm Slag 50 mm

STARTPAKKE HULLSYLINDER

KUN 13 999.-

Bygg på senere

Bygg på senere

Eksklusive merverdiavgift.

april 2020 Gjelder fra 1. å. Bestill n Bygg på senere

Bygg på senere Bygg på senere

STARTPAKKE INNEHOLDER: Kasse, sylinder, pumpe, slange, adapter, manometer Bygg på senere med andre komponenter.

Stålfjæra 11 - 0975 Oslo - PB 21 Kalbakken - 0901 Oslo - Telefon: 22 90 02 00 - firmapost@mkl.no - www.mkl.no

Prisene kan forandres uten varsel.

Page 15


BATTERI VERKTØY


Den virkelige kvalitet


BATTERISERIE 12 VOLT

Vår 12 volt batteriserie er utviklet for lit mer robust bruk. Kompakt design med gummihåndtak for sikkert grep og minst mulig vibrasjoner. Slagfast og kjemikalie resistent hus som tåler “juling” og bli sluppet i bakken gjentatte ganger fra mindre høyder uten å ta skade av det. Trinnløs variabel hastighet med elektronisk brems når avtrekkeren slippes. Batteriet er plassert i bunnen av håndtaket av den enkle årsak at maskinene kan stå stabilt på arbeidsbenken.

Maskin: D1130 Volt: 12 Ah: 2.0 Nm: 23 Rpm: 0-400/1.600 Chuck: 10 mm Vekt: 1.10 Lengde: 190 mm

Maskin: D1410 Volt: 12 Ah: 2.0 Nm: 23 Rpm: 0-400/1.600 Chuck: 1/4” Hex Vekt: 1.10 Lengde: 190 mm

Maskin: W1110 Volt: 12 Ah: 2.0 Nm: 135 Rpm: 0-1.900 Slag: 3.300 Vekt: 1.05 Lengde: 150 mm

Maskin: W1120 1/4” Volt: 12 Ah: 2.0 Nm: 135 Rpm: 0-2.700 Slag: 3.300 Vekt: 1.04 Lengde: 150 mm

Maskin: W1130 3/8” Volt: 12 Ah: 2.0 Nm: 135 Rpm: 0-2.700 Slag: 3.300 Vekt: 1.04 Lengde: 150 mm

Page 18

Lykt: L1110 Volt: 12 Ah: 2.0 Lumen: 180 Høyde: 217 mm Justering: Vridbart lysehode Vekt: 0.58


BATTERISERIE 12 VOLT

Vår 12 volt serie er i hovedsak tiltenkt bilbransjen, men kan absolutt brukes i andre bransjer. Skal du utføre oppgaver på trange steder, inneskjermer, demontering innvendig i bilen, da er verktøyet ypperlig. En liten og hendig beltesliper for mindre små oppgaver, stikksag for utskjæring av plater, etc. Bits trekker med slag som leverer 135 Nm, perfekt for mindre skruer i motorrommet og andre plastikkomponenter som skal demonteres eller monteres.

Maskin: G1811 Volt: 12 Ah: 2.0 Belte: 10 x 330 mm Rpm: 7.000 Trinnløs: Ja Vekt: 2.23 Lengde: 134 mm

Maskin: R1120 1/4” Volt: 12 Ah: 2.0 Nm: 40 Rpm: 0-260 Slag: Vekt: 0.98 Lengde: 235 mm

Maskin: C1101 Volt: 12 Ah: 2.0 Db: 77 Rpm: 3.300 Metalltykkelse: 1.5 mm Vekt: 2.14 Lengde: 298 mm

Maskin: R1130 3/8” Volt: 12 Ah: 2.0 Nm: 40 Rpm: 0-260 Slag: Vekt: 0.98 Lengde: 235 mm

Maskin: G1621 Volt: 12 Ah: 2.0 Trinnløs: Ja Rpm: 2.200/7.600 Chuck: Quick change Vekt: 1.30 Lengde: 144 mm

BL1203 2.0 Ah

Page 19


BATTERISERIE 20 VOLT

Vår 20 volt batteriserie har mange av de samme egenskapene som vår 12 volt serie. Men er utviklet for ennå mer robust bruk. Kompakt design med gummihåndtak for sikkert grep og minst mulig vibrasjoner. Slagfast og kjemikalie resistent hus som tåler “juling” og bli sluppet i bakken gjentatte ganger fra mindre høyder uten å ta skade av det. Trinnløs variabel hastighet med elektronisk brems når avtrekkeren slippes. Batteriet er plassert i bunnen av håndtaket av den enkle årsak at maskinene kan stå stabilt på arbeidsbenken. Maskin: W5111 Volt: 20 Ah: 2.5 Nm: 240 Rpm: 0-1.900 Slag: 2.800 Vekt: 1.60 Lengde: 154 mm

Maskin: W5130 3/8” Volt: 20 Ah: 2.5 Nm: 240 Rpm: 0-1.900 Slag: 2.900 Vekt: 1.60 Lengde: 168 mm

Maskin: W5133 3/8” Volt: 20 Ah: 2.5/5.0 Nm: 550/750 Rpm: 0-2.100 Slag: 3.300 Vekt: 2.0/2.3 Lengde: 170 mm

Maskin: W5153 1/2” Volt: 20 Ah: 2.5/5.0 Nm: 550/750 Rpm: 0-2.100 Slag: 3.300 Vekt: 2.0/2.3 Lengde: 170 mm

Maskin: W7152 1/2” Volt: 20 Ah: 5.0 Nm: 2040 Rpm: 0-1.900 Slag: 2.450 Vekt: 3.4 Lengde: 207 mm

Page 20

Maskin: W7252 1/2” Volt: 20 Ah: 5.0 Nm: 2040 Rpm: 0-1.900 Slag: 2.450 Vekt: 3.6 Lengde: 257 mm


BATTERISERIE 20 VOLT

Vår 20 volt serie er en kraftpakke som leverer høy kvalitet og styrke gang etter gang. Gjennomtenkt kvalitet som skal kunne brukes hardt. Når du prøver den så forstår du at her er det tenkt på brukeren, og ikke minst kvaliteten på verktøyet. Det skal holde, og du som bruker skal absolutt være fornæyd.

Maskin: W5330 3/8” Volt: 20 Ah: 2.5 Nm: 245 Rpm: 0-1.900 Slag: 3.000 Vekt: 2.06 Lengde: 439 mm

Maskin: R3130 3/8” - R3150 1/2” Volt: 20 Ah: 2.5 Nm: 73 Rpm: 0-225 Slag: Vekt: 2.0 Lengde: 408 mm

Maskin: LUB5130 Volt: 20 Ah: 2.5 Trykk: 431 bar Flow: 75 g/min Slange: 762 mm Vekt: 3.70 Lengde: 490 mm

Maskin: W5350 1/2” Volt: 20 Ah: 2.5 Nm: 245 Rpm: 0-1.900 Slag: 3.000 Vekt: 2.06 Lengde: 439 mm

Maskin: W7172 3/4” Volt: 20 Ah: 5.0 Nm: 2040 Rpm: 0-1.900 Slag: 2.450 Vekt: 3.5 Lengde: 207 mm

Maskin: D5140 Volt: 20 Ah: 5.0 Chuck: 13 mm Nm: 80 Vekt: 2.45 Lengde: 245 mm

BL2022 5.0 Ah BL2012. 2.5 Ah Page 21


VERKSTED VERKTØY


Auto

Industri


SKRALLER 1/4” -3/8” -1/2”

Ingersoll Rand luftskraller er tiltenkt å brukes i lette verkstedapplikasjoner for montering eller demontering. Når bolten først er løsnet med et annet verktøy, det samme når en skal stramme en bolt eller mutter. En luftskralle tåler ikke å bli brukt som en latmannsarm. Ingersoll Rand har flere typer av luftskraller, noen med kompositthus, korte og lettere. Noen er mer robuste en andre, og som tåler noe mer.

1207MAX-D3 3/8” 1207MAX-D4 1/2”

1105MAX-D2 1/4” 1105MAX-D3 3/8”

109XPA 3/8” 1099XPA 1/2”

107XPA 3/8” 1077XPA 1/2”

2015MAX 3/8” 2025MAX 1/2”

170 3/8” 1770 1/2”

105-D2 1/4” 105-D3 3/8”

1/2” SKRALLE Maskin. nr 1099XPA 1207MAX-D4 1077XPA 1770 2025MAX

Nm 14 - 87 14 - 81 14 - 61 14 - 81 61 - 190

Nm max 103 88 73 81 244

rpm 220 200 160 160 7 100

Slag 2 100

kg 1.51 kg 1.45 kg 1.25 kg 1.17 1.54 kg

Lengde 306 mm 275 mm 276 mm 262 mm 332 mm

Luftinntak 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

Slange 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm

L/s 1.9 1.9 1.9 1.9 1.7

L/s max 11.3 10.8 8.8 10.0 9.0

dB(A) 92.4 85.0 94.4 94.8 96.6

m/s2/K(1) 2.5 / 0.7 3.2 / 1.1 < 2.5 2.8 / 0.7 17.4 / 3.0

103 88 73 41 34 81 244

220 200 160 300 220 160 7 100

2 100

1.50 kg 1.45 kg 1.24 kg 0.65 kg 0.64 kg 1.16 1.54

306 mm 275 mm 276 mm 187 mm 186 mm 262 mm 332 mm

1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm

1.9 1.9 1.9 1.6 1.4 1.9 1.7

11.3 10.8 8.8 9.4 8.5 10.0 9.0

92.4 85.0 94.4 88.9 81.8 94.8 96.6

2.5 / 0.7 3.2 / 1.1 < 2.5 5.7 / 1.0 5.1 / 0.9 2.8 / 0.7 17.4 / 3.0

41 34

300 220

-

0.65 kg 0.64

187 mm 186 mm

1/4” 1/4”

10 mm 10 mm

1.6 1.4

9.4 8.5

88.9 81.8

5.7 / 1.0 5.1 / 0.9

3/8” SKRALLE 109XPA 1207MAX-D3 107XPA 1105MAX-D3 105-D3 170 2015MAX

14 - 87 14 - 81 14 - 61 7 - 34 7 - 27 14 - 81 61 - 190

1/4” SKRALLE 1105MAX-D2 105-D2

Page 24

7 - 34 7 - 27


MUTTERTREKKER 1/4” -3/8”

Ingersoll Rand setter standarden når det gjelder styrke, holdbarhet, vibrasjon og pålitelighet. Hver muttertrekker som har Ingersoll Rand navnet preget inn gjenspeiler våre forpliktelser til å levere nyskapende verktøy, design, maksimal komfort, sikkerhet, effektivitet, og servicevennlighet. Ingersoll Rand var de som introduserte Twin Hammer mekanismen for å redusere vibrasjoner.

2115QTiMAX 3/8” Twin-hammer

2115XP 3/8” Twin-hammer

15QMAX 3/8” Twin-hammer

216B 3/8” Ball & cam impact mechanism 211 3/8” Jumbo-hammer 2101XP 1/4” Swinging-hammer

i

Husk å tilføre verktøyet olje 10Z4 3/8” MUTTERTREKKERE Maskin. nr 2115QTiMAX 2115XP 216B 211 2102XP 15QMAX

Nm 34 - 312 34 - 285 20 - 217 27 - 170 34 - 54 520

Nm max 407 370 271 204 68 650

rpm 15 000 15 000 8 500 10 000 11 000 6 000

Slag 1 500 1 500 1 600 1 500 1 250 1 350

kg 1.13 kg 1.13 kg 1.27 kg 1.09 kg 0.63 kg 1.10 kg

11 000

1 250 0.63 kg

Lengde 151 mm 151 mm 196 mm 168 mm 165 mm 117 mm

Luftinntak 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

Slange 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm

L/s 1.9 1.9 1.4 1.2 0.8 1.9

L/s max 8.0 8.0 9.0 5.2 8.6 8.0

dB(A) 93.2 94.0 90.0 104.0 85.8 89.7

m/s2/K(1) 7.5 / 1.8 7.5 / 1.8 5.2 / 1.0 5.9 / 1.6 4.4 / 0.8 5.5 / 0.9

10 mm

0.8

8.6

85.8

4.4 / 0.8

1/4” MUTTERTREKKER 2101XP

34 - 54

68

165 mm 1/4”

Page 25


MUTTERTREKKER 1/2”

Vi utvikler heletiden våre muttertrekkere for å være noen hakk foran konkurrentene. Titanium og kompositt gjør oss til nummer 1 i markedet. Sammen med styrke og holdbarhet er vibrasjon en viktig fokus for oss.

2235QTiMAX 2235QTi-2MAX (50 mm anvil) Twin-hammer

2235QXPA Twin-hammer

2125QTiMAX Twin-hammer

2130XP Twin-hammer

36QMAX Twin-hammer

2135QXPA 2135QXPA-2 (50 mm anvil) Twin-hammer

2125XP Twin-hammer

2135QTL-2 for dekkskifte. Max 100 nm tiltrekk. 1058 Nm i revers. Twin-hammer

1/2” MUTTERTREKKERE Maskin. nr 2235QXPA 2235QTiMAX 2235QTi-2MAX 2135QXPA 2135QXPA-2 2135QTL-2 2130XP-TL 2125QTiMAX 2125XP 36QMAX

Nm 1 220 1 220 1 220 68 - 746 75 - 100 34 - 474 47 - 75 (2) 34 - 340 34 - 310 640

(2) Momentbegrensning

Page 26

Nm max 1 760 1 760 1 760 1 490 1058 816 816 450 410 815

rpm 8 500 8 500 8 500 9 800 11 000 9 500 7 800 15 000 15 000 8 000

Slag 1 220 1 220 1 220 1 250 1 250 1 200 1 150 1 500 1 500 1 300

kg 2.10 2.10 2.20 1.80 2.00 1.90 1.90 1.14 1.14 1.10

Lengde 193 mm 193 mm 244 mm 187 mm 242 mm 187 mm 187 mm 155 mm 155 mm 117 mm

Luftinntak 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

Slange 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm

L/s 2.1 2.1 1.9 1.9 1.9

L/s max 11.3 11.3 11.3 10.8 11.3 10.4 14.2 8.0 8.0 8.0

dB(A) 91.9 91.9 91.9 90.7 106.4 94.3 94.4 93.2 94.0 91.3

m/s2/K(1) 9.0 / 2.8 9.0 / 2.8 7.7 / 2.7 13.3 / 4.6 13.8 / 4.8 8.9 / 2.0 10.0 / 1.5 7.5 / 1.8 7.5 / 1.8 8.1 / 1.2


MUTTERTREKKER 3/4”

Muttertrekkere er designet for å demontere bolter og muttere. I praksis brukes de også til å stramme muttere og bolter. Men vær oppmerksom på at bolter og muttere lett kan bli skadet av den høye kraften til en muttertrekker. Dette kan få konsekvenser når det gjelder produktansvarsforskrifter og ISO-sertifisering. Tilstramming av muttere og bolter bør gjøres med dreiemoment justerbare verktøy. Se side 25 og utover.

2145QiMAX 2145QiMAX-3 (75 mm anvil) 2145QiMAX-6 (150 mm anvil) Twin-hammer

2161XP 2161XP-6 (150 mm anvil) Twin-hammer

261 261-3 (75 mm anvil) 261-6 (150 mm anvil) Jumbo-hammer

259 Swinging-hammer

3/4” MUTTERTREKKERE Maskin. nr 2145QiMAX 2145QiMAX-3 2145QiMAX-6 2161XP 2161XP-6 261 261-3 261-6 259

Nm 271 - 1 220 271 - 1 220 271 - 1 220 407 - 1 356 407 - 1 356 271 - 813 271 - 813 271 - 813 271 - 1 085

Nm max 1 830 1 830 1 830 1 695 1 695 1 491 1 491 1 491 1 424

rpm 6 300 6 300 6 300 6 000 6 000 5 500 5 500 5 500 6 500

Slag 1 150 1 150 1 150 1 025 1 025 1 000 1 000 1 000 1 000

kg 3.35 3.79 4.23 5.35 5.94 5.62 5.90 6.21 4.0

Lengde 217 mm 293 mm 369 mm 216 mm 370 mm 224 mm 300 mm 376 mm 218 mm

Luftinntak 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8”

Slange 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 10 mm

L/s 4.0 4.0 4.0 4.7 4.7 4.5 4.5 4.5 3.8

L/s max 15.1 15.1 15.1 21.5 21.5 17.9 17.9 17.9 14.2

dB(A) 96.3 96.3 96.3 94.7 94.7 98.1 98.1 98.1 91.6

m/s2/K(1) 8.7 / 2.7 8.1 / 1.2 8.1 / 1.2 9.8 / 1.8 9.8 / 1.8 10.4 / 1.3 10.4 / 1.3 10.4 / 1.3 6.4 / 0.8

Page 27


MUTTERTREKKER 1”

Ingersoll Rand 1” muttertrekkere leveres i mange forskjellige størrelser og med forskjellig slagmekanisme. Noen til det lit mer normale bruk, noen til mer robust bruk i utsatte områder hvor påkjenningen er stor for verktøyet.

2155QiMAX 1” Twin-hammer

295A 1” Swinging-hammer

2171XP 1” 2171XP-6 1” Twin-hammer

271 1” Jumbo-hammer

280-EU 1” 280-6-EU 1” Jumbo-hammer

2850MAX 1” Swinging-hammer

2175MAX 1” Swinging-hammer

2175MAX-6 1” Swinging-hammer

1” MUTTERTREKKER Maskin. nr 295A 2155QiMAX 2171XP 2171XP-6 271 280-EU 280-6-EU 2850MAX 2175MAX 2175MAX-6 (2) ved 8.3 bar

Page 28

Nm 136 - 1 220 271 - 1 220 407 - 1 356 407 - 1 356 271 - 1 224 203 - 1 356 203 - 1 356 2 715 2 580 2 580

Nm max 2 400 (2) 1 830 1 695 1 695 1 491 2 169 2 169 2 850 (2) 2 715 2 715

rpm 5 000 6 300 6 000 6 000 5 500 6 000 6 000 5 500 4 500 4 500

Slag 700 1 150 1 025 1 025 1 000 750 750 770 740 740

kg 9.98 3.36 5.47 6.76 5.67 9.98 10.8 8.8 8.2 9.1

Lengde 290 mm 225 mm 226 mm 360 mm 226 mm 330 mm 470 mm 334 mm 254 mm 406 mm

Luftinntak 1/2” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 1/2” 1/2” 1/2” 1/2” 1/2”

Slange 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 19 mm 19 mm 19 mm

L/s 4.7 4.0 4.7 4.7 4.7 4.7 4.7 6.61 6.7 6.7

L/s max 17.5 15.1 21.5 21.5 17.9 26.0 26.0 26.45 26.76 26.76

dB(A) 97.0 96.3 94.7 94.7 98.1 109.1 109.1 107.7 112.5 112.5

m/s2/K(1) 8.6 / 1.0 8.7 / 2.7 10.3 / 1.3 9.9 / 3.0 13.2 / 1.1 24.1 / 3.4 21.8 / 3.8 12.6 / 3.6 11.8 / 3.6 11.2 / 3.4


MUTTERTREKKER 1”

Våre 1” muttertrekker med lang anvil og stor kraft gjør oss til en stor leverandør til tungbilindustrien og entreprenører.

2850MAX-6 1” Swinging-hammer

285B-6 1” Swinging-hammer

631L 1” Swinging-hammer

280-6-EU 1” Jumbo-hammer

1” MUTTERTREKKER Maskin. nr 2850MAX-6 285B-6 631L 280-6-EU

Nm

Nm max 2 715 2 850 136 - 1 220 2 400 (2) 271 - 3 390 4 300 203 - 1 356 2 169

rpm 5 500 5 000 3 500 6 000

Slag 770 700 700 750

kg 9.8 12.6 16.6 10.8

Lengde 486 kg 519 mm 624 mm 470 mm

Luftinntak 1/2” 1/2” 1/2” 1/2”

Slange 19 mm 13 mm 13 mm 13 mm

L/s 6.61 4.7 7.1 4.7

L/s max 26.45 17.5 26.4 26.0

dB(A) 107.7 99.8 108.4 109.1

m/s2/K(1) 10.3 / 1.9 9.0 / 2.7 12.7 / 2.5 21.8 / 3.8

(2) ved 8.3 bar

Page 29


SLIP

Våre slipemaskiner er små hendige og har forskjellig hastigheter. Kompositthus for bedre arbeidsfølelse.

5108MAX

307B

5102MAX

LA429-EU

335SC4A 330SC4A 325SC4A

308B

301B

330XC4A 325XC4A

302B

320AC4A 314AC4A 312AC4A

426

RETTSLIPER Maskin. nr 335SC4A 330SC4A

Feste 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4”

kW 0.28 0.25

rpm 35 000 30 000

Vekt 0.40 kg 0.40 kg

Lengde 166 mm 166 mm

Luftinntak 1/4” 1/4”

Slange 10 mm 10 mm

L/s 3.8 3.8

L/s max 14.2 14.2

dB(A) 78.4 77.2

m/s2/K(1) 3.0 / 0.8 3.8 / 1.9

330XC4A 325SC4A 325XC4A 5108MAX 308B 307B LA429-EU

6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 3 mm + 6 mm

0.25 0.30 0.30 0.30 0.25 0.19 0.42

30 000 25 000 25 000 25 000 25 000 28 000 22 000

0.62 kg 0.40 kg 0.62 kg 0.46 kg 0.46 kg 0.33 kg 0.54 kg

244 mm 166 mm 244 mm 172 mm 172 mm 125 mm 142 mm

1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm

3.8 3.8 3.8 2.8 3.3 2.8 1.8

14.2 15.1 15.6 11.8 13.2 11.3 9.4

80.2 78.6 78.6 83.3 92.0 83.0 91.0

< 2.5 2.6 / 1.1 < 2.5 1.8 / 0.8 3.7 / 1.2 4.5 / 1.1 3.2 / 1.7

0.30 0.25 0.30 0.30 0.25 0.19

20 000 14 000 12 000 20 000 20 000 21 000

0.55 kg 0.55 kg 0.55 kg 0.64 kg 0.58 kg 0.46 kg

170 mm 170 mm 170 mm 180 mm 175 mm 128 mm

1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm

3.8 3.8 3.8 2.8 2.8 2.8

15.1 14.2 15.1 11.8 10.8 11.3

78.6 80.2 78.6 84.1 90.0 91.8

2.5 / 1.1 3.2 / 0.7 3.4 / 1.0 3.3 / 1.1 5.5 / 1.5 5.9 / 1.0

VINKELSLIPER 320AC4A 314AC4A 312AC4A 5102MAX 302B 301B

Page 30

6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4”


PUSS

Ingersoll Rand pussemaskiner i forskjellige størrelser, med og uten sirkulærbevegelse. Flere av maskinene har kompositthus og autobalanser.

Maskin: 4151-HL Skive: 150 mm Osilerende: 5 mm Rpm: 12000 kW: 0.15 Feste: 5/16”-24 Vekt: 0.86 Lengde: 190 mm Maskin: 4151-HL-2 Skive: 150 mm Osilerende: 5 mm Rpm: 12000 kW: 0.15 Feste: 5/16”-24 Vekt: 1.12 Lengde: 252 mm Maskin: 4152-HL Skive: 150 mm Osilerende: 2.5 mm Rpm: 12000 kW: 0.15 Feste: 5/16”-24 Vekt: 0.86 Lengde: 190 mm Maskin: 4152-HL-SR Skive: 75 mm Osilerende: 2.5 mm Rpm: 12000 kW: 0.15 Feste: 5/16”-24 Vekt: 0.84 Lengde: 155 mm

Maskin: 315-EU Plate: 70x445 mm Slag: 3000 kW: 0.22 Vekt: 2.77 Lengde: 445 mm

Maskin: 311A Skive: 150 mm Osilerende: 2.5 mm Rpm: 10000 kW: 0.19 Feste: 5/16”-24 Vekt: 1.90 Lengde: 248 mm

Maskin: 317A Skive: 75 og 125 mm Rpm: 18000 kW: 0.35 Feste: 7/16”-20 Vekt: 1.05 Lengde: 104 mm

Maskin: 312A Plate: 93x171 mm Slag: 8000 kW: 0.22 Vekt: 2.09 Lengde: 171 mm

Oppsamlingsposer til de fleste modeller

Page 31


PUSS OG SLIP

Ingersoll Rand er kjent for kvalitet, men har også stort fokus på Ergonomi, støy og vibrasjon. I dagens situasjon er vibrasjoner noe av det viktigste en må tenke på, sammen med styrken på verktøyet er Ingersoll Rand i førersete.

Maskin: 3103KA kit Maskin: 3103XPA verktøy Skive: 50-75 mm Feste: 1/4”-20 kW: 0.15 Vekt: 0.50 Lengde: 135 mm To hastigheter 10-15000

Maskin: 3128KA kit Maskin: 3128XPA verktøy Skive: 75 mm Osolerende: 5 mm Feste: 1/16”-24 kW: 0.15 Vekt: 0.60 Lengde: 145 mm To hastigheter 12-15000

Maskin: 3129KA kit Maskin: 3129XPA verktøy Skive: 75 mm Feste: 1/16”-24 kW: 0.22 Vekt: 0.60 Lengde: 155 mm To hastigheter 3.5-6400 Polering

Page 32

Maskin: 345MAX-M Rpm: 12000 kW: 0.66 Skive: 125mm - M14 Vekt: 1.56 Lengde: 245 mm

Maskin: 3445MAX-M Rpm: 12000 kW: 0.66 Skive: 115mm - M14 Vekt: 1.53 Lengde: 245 mm


DRILLER

Ingersoll Rand har et stort utvalg av driller med nøkkelfri chuck og standard chuck. Samt maskiner med forskjellige hastigheter og maskiner med og uten revers. Flere spesialdriller til monteringsjobber finnes i katalogen Assembly Solutions. Driller leveres også i ATEX utgave.

7802AKC - nøkkelfri chuck 7802RAKC - nøkkelfri chuck, revers

7802A - standard chuck 7802RA - standard chuck, revers

7807R-EU - standard chuck, revers

7803A - standard chuck 7803RA - standard chuck, revers

7803AKC - nøkkelfri chuck 7803RAKC - nøkkelfri chuck, revers

LA410-EU - standard chuck, revers

7804XP - standard chuck, revers DRILLER Maskin. nr 7803A 7803AKC 7803RA 7803RAKC 7802A 7802AKC 7802RA 7802RAKC 7807R-EU LA410-EU 7804XP

mm 13 13 13 13 10 10 10 10 10 10 6.5

Nm 28 28 28 28 7 7 7 7 5 2 3

kW 0.37 0.37 0.37 0.37 0.37 0.37 0.37 0.37 0.25 0.25 0.12

rpm 500 500 500 500 2 000 2 000 2 000 2 000 1 800 4 500 1 600

kg 1.63 1.63 1,64 1.64 1.31 1.35 1.30 1.36 1.07 0.91 0.80

mm 195 200 195 200 163 175 163 175 206 228 180

NPTF 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

mm 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

L/s 1.9 1.9 1.9 1.9 1.9 1.9 1.9 1.9 1.9 1.4 0.9

dB(A) 83.0 83.0 83.0 83.0 83.0 83.0 83.0 83.0 89.2 84.9 83.6

m/s2/K(1) <2.5 <2.5 <2.5 <2.5 2.8/0.7 2.8/0.7 2.8/0.7 2.8/0.7 <2.5 2.9/0.7 3.0/0.8

Page 33


KUTT OG SAG

De fleste produkter innen kutt og sag brukes i bil- og lastebilverkstedet.

529

4429

325B

7802SA

LA418A-EU

MASKINER Maskin. nr 4429 529 325B 7802SA LA418A-EU

Slag/min 5 000 9 500 4 200 4 200 20 000

Slag 10 mm 10 mm 30

Vekt 0.74 kg 0.70 kg 0.95 kg 1.27 kg 1.0 kg

Lengde 234 mm 246 mm 185 mm 239 mm 208 mm

Luftinntak 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

Slange 6 mm 6 mm 10 mm 10 mm 10 mm

L/s 1.9 0.5 1.9 1.9 1.8

L/s max 3.6 0.5 8.0 9.9 12.3

dB(A) 66.2 (2) 84.3 96.0 83.0 90.8 (2)

m/s2/K(1) 9.5 / 2.4 3.1 / 1.0 15.9 / 1.9 3.0 /1.0 6.7 / 2.5

327LS Dekk sliper

327-EU - standard chuck DEKK VERKTØY Maskin. nr 327LS 327-EU (2) Med eksosslange

Page 34

Feste 7/16” 10 mm

kW 0.38 0.38

rpm 3 000 22 000

Vekt 0.50 kg 0.73 mm

Lengde 216 mm 224 mm

Luftinntak 1/4” 1/4”

Slange 10 mm 10 mm

L/s 6.6 7.1

L/s max 12.6 12.6

dB(A) 77.4 (2) 87.9

m/s2/K(1) < 2.5 4.6 / 1.1


MEISEL

Ingersoll Rand meisel brukes både til å slå av nagler, dele profiler, meisle betong og eller andre oppgaver. Våre meisler 118 og 122 er våre mest solgte meisler som kommer i koffert med meisler. Denne meisel har desidert den laveste vibrasjon.

121/Q-EU rund 121/QH-EU hex

116-EU rund 116H-EU hex

119MAX rund (sett) 119MAXH hex (sett) 123MAX rund (sett) 123MAXH hex (sett)

119MAX... 123MAX...

LA426-EU rund (sett) LA427-EU hex (sett)

Brytegaffel 950019

TILBEHØR MEISEL Dele. nr 115-183 AVC10-183 9510 9500 116H-K5

Produkt Fjær Fjær Quick-change Meisel Meisel

Passer 116-EU, 116H-EU, LA426-EU og LA427-EU 121/Q-EU og 121/QH-EU For alle modeller (119 og 123) Runde, 5 stk Hexagon, 5 stk

9500

115-183

9510

MEISEL RUNDT FESTE Maskin. nr 121/Q-EU 119MAX 123MAX 116-EU LA426-EU

Slag 3 000 2 530 3 530 3 500 3 500

Feste 10.2 mm 10.2 mm 10.2 mm 10.2 mm 10.2 mm

mm 58 89 67 67 67

Vekt 1.59 kg 2.0 kg 1.80 kg 1.54 kg 1.54 kg

Lengde 194 mm 232 mm 183 mm 198 mm 198 mm

Luftinntak 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

Slange 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm

rpm 58 89 67 67 67

Vekt 1.59 kg 2.0 kg 1.80 kg 1.54 kg 1.54 kg

Lengde 194 mm 232 mm 183 mm 198 mm 198 mm

Luftinntak 1/4” 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

Slange 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm

L/s 1.4

1.4 1.4

L/s max 7.1 11 12 7.1 7.1

dB(A) 95.3 95.7 95.0 101.4 101.4

m/s2/K(1) 19.9 / 4.6 4.5 / 2.3 5.9 / 4.2 14.8 / 2.2 14.8 / 2.2

L/s max 7.1 11 12 7.1 7.1

dB(A) 95.3 95.7 95.0 101.4 101.4

m/s2/K(1) 19.9 / 4.6 4.5 / 2.3 5.9 / 4.2 14.8 / 2.2 14.8 / 2.2

MEISEL HEXAGON FESTE Maskin. nr 121/QH-EU 119MAXH 123MAXH 116H-EU LA427-EU

Slag 3 000 2 530 3 530 3 500 3 500

Feste 10.2 mm 10.2 mm 10.2 mm 10.2 mm 10.2 mm

L/s 1.4

1.4 1.4

Page 35


NÅLEBANKER OG POPNAGLEPISTOL

Nålebanker for å fjerne rust, maling, etc. Levers komplett med nåler, andre type nåler kan også leveres. Se vår industriserie om bruken er stor og over lang tid, eller vår serie med lav vibrasjon. Nålebanker med lav vibrasjon på side 134

Maskin: LA415-EU Nagelkapasitet: 2.4-6.35 mm Slaglengde: 16 mm Vekt: 2.0 Lengde: 197 mm

Maskin: LA437-EU Nagelkapasitet: 2.4-4.75 mm Slaglengde: 16 mm Vekt: 2.8 Lengde: 164 mm

Maskin: LA428-EU Power regulator Slaglengde: 215 mm Vekt: 1.3 Lengde: 356 mm 125-EU

i

SETT SOM INNEHOLDER 19 NÅLER Nåle. nr NS11-122-19 NS11-22-19 NS11-S22-19 NS11-B22-19

Material Stål Stål Rustfritt stål Berylium kobber

Lengds 178 mm 127 mm 127 mm 127 mm

Nålerustbanker og meisel med lav vibrasjon, se side 83

NÅLEBANKER Maskin. nr 125-EU

Slag 4 600

Feste -

rpm 28.6

Vekt 2.83

Lengde 465 mm

Luftinntak 1/4”

Slange 8 mm

L/s 3.8

L/s max 7.1

dB(A) 96.6

m/s2/K(1) 8.3 / 1.3

FETTPRESSE Maskin. nr 125-EU

Nagelkapasitet -

Slag 215

Vekt 1.3 kg

Lengde 356 mm

Luftinntak 1/4”

Slange 10 mm

L/s max -

dB(A) < 70.0

m/s2/K(1) < 2.5

16 16

2.8 kg 2.0 kg

164 mm 197 mm

1/4” 1/4”

10 mm 10 mm

0.03 (2) 0.03 (2)

89.0 86.8

3.2 / 0.7 < 2.5

POPNAGLEPISTOL LA437-EU LA415-EU

Page 36

2.4 - 4.75 mm 2.4 - 6.35


DELER

Det er alltid noe som blir slitt. Her har vi samlet noen dele nr på forskjellige produkter. Collets, Nut, Ring i front på muttertrekker, etc. På www.mkl.no/deletegninger finnes alle deletegninger på de fleste produkter vi selger.

Erickson Collets for G1 serie Erickson Collets nr Maskin DG110-700-G2 G1 DG110-700-6MM G1 DG110-700-G4 G1 AG210-699A G1

Størrelse 1/8” 6 MM 1/4” Collet Nut

5102MAX, 5108MAX, 301B, 307B, 302B, 308B Erickson Collets nr Størrelse CPN 301-700 1/4” 04552600 301-700B 6 MM 80128952 301-699 Collet Nut 04552592

CPN 04261053 03641602 03844750

Erickson Collets for M2 og G3 serie Erickson Collets nr Maskin Størrelse G160HD-700-6MM M2-G3 6 MM G160HD-700-1/4 M2-G3 1/4” DG121HD-700-M8 M2-G3 8 MM DG120HD-700-G6 M2-G3 3/8” DG-120-699A M2-G3 Collet Nut Retaining Kit Dele nr 2115-K425 2125QTI-K425 2145-K425 2155-K425

Maskin 3/8” 1/2” 3/4” 1”

Størrelse 2115 2125-2135 2145 2155

CPN 04261061

03844354

CPN 80107659 80107733 47118112 47118120

B A B

A

Page 37


INDUSTRI VERKTØY


Det riktige valg


DE FORSKJELLIGE MUTTERTREKKERE

Pneumatisk Bolting Produktiviteten har kommet et langt stykke på vei siden Ingersoll Rand introduserte den første Muttertrekker i 1934. Det som ikke er endret er vårt omdømme, vi har verktøy i verdensklassen, og som setter industristandarden når det gjelder styrke, holdbarhet, og pålitelighet. Hver muttertrekker som har Ingersoll Rand navnet preget inn gjenspeiler våre forpliktelser til å levere nyskapende verktøy, design, maksimal komfort, sikkerhet, effektivitet, og servicevennlighet.

2100XP-Serien Maintenance-duty classificatio

Perfekt for vedlikehold og reparasjon, 2100XP serien gir maksimal effekt og kontroll, sammen med uovertruffen pålitelighet, engineering og innovasjon. Ytelse: Ingersoll Rand Twin Hammer mekanismen er den sterkeste, mest holdbare og har slagverk med stor holdbarhet. Kontroll: Forrover og bakover velger sitter lett tilgjengelig for bruker, det samme gjør momentregulator. Komfort: Ergonomisk håndtak, gjennomgående finish som gir maksimal sikkert og komfortabelt grep.

2100MAX-Serien Heavy-duty classification

2100MAX-serien er førsteklasses kvalitetsverktøy for de mest krevende applikasjonene. konstruert med spesielle egenskaper for maksimal effekt, kontroll og pålitelighet. Den nye design er forbedret og gir bedre komfort og bekvemmelighet. Ytelse: Ingersoll Rand Twin Hammer mekanismen er den sterkeste, mest holdbare og har slagverk med stor holdbarhet. Kontroll: Fjærbelastet trigger og mer styrke. Effektregulator for tiltrekk og maks styrke i revers. Komfort: Det ergonomiske kompositthuset er lett, beskytter mot kald luft og gir en god operatørkomfort. Patentert Quiet Tool-teknologi - reduserer lydnivået.

Page 40


DE FORSKJELLIGE MUTTERTREKKERE

2900-Serien

Super-duty classification 2900-serien er designet med tanke på holdbarhet. Maskinen er beregnet for store produksjoner og tåler intensive oppgaver. Kontroll: 5-posisjons effektregulator bidrar til å justere styrken på 2902P1 og 2906P1. 90° vinkelmaskin tilgjengelig på modell 2920 og 2934. Pålitelighet: Ingersoll Rand Twin Hammer mekanisme (unntatt 2902P1). Komfort: Integrert lyddemper som reduserer støy. Ergonomisk støttehåndtak for avlastning.

Leveres med forskjellige holdegrep

2925-Serien

Super-duty classification 2925-serien kommer med en uslåelig funksjonsliste som oppfyller de strengeste krav og med høy ytelse og uslåelig holdbarhet i en supertung og industriell hverdag. Ytelse: Ingersoll Rand Twin Hammer mekanisme. Holdbarhet: Titanium hammerkasse gir en enestående holdbarhet. Corrode-XTM korrosjons behandlet deler som beskytter maskinen mot slitasje og rust. Tilpasningsevne: Motoren kan enkelt konverteres for maksimalt moment i tiltrekk hvor denne type applikasjoner er nødvendig. Leveres med forskjellige holdegrep

Page 41


DE FORSKJELLIGE MUTTERTREKKERE

3900-Serien

Super-duty classification Den revolusjonerende 3900 serien leverer rå kraft og er mer holdbar enn noen andre konkurrerende modeller. Maskinen har en rekke funksjoner og fordeler som gjør den til det eneste og letteste valget for fagfolk innen olje- og gass, anlegg, kraftindustrien og andre krevende industrier eller oppgaver. Ytelse: En Twin Hammer som leverer 6780 Nm i revers. Motor med stor ytelse, og hvor motor har 7-lameller med bronse endeplater. Maskinen kan enkelt konverteres om til maksimalt dreiemoment forover hvor denne type applikasjoner er nødvendig. Holdbarhet: Hammerkasse i Titan med enestående holdbarhet. Korrosjons- og slitesterke endeplater i bronse.

Leveres med forskjellige holdegrep

Page 42


DE FORSKJELLIGE MUTTERTREKKERE

5000-Serien

Super-duty classification 5000-serien er designet med tanke på holdbarhet. Delene i maskinen har gjennomgått en herding- og behandlingsprosess som gjør den til et monster i produksjonen, Alt dette gjør maskinen til bransjens mest slående og kraftigste slagverktøy. Opp til 108 500 Nm, for de meste krevende applikasjoner i verden. Ytelse: For rask demontering og montering av store festeanordninger. 599A1-EU-modellen er den kraftigste muttertrekker i verden.

ATEX-Serien Super-duty classification

ATEX sertifiserte muttertrekkere Ingersoll Rand har alltid tilbudt produkter som kan brukes i farlige og eksplosive miljøer. Samt muttertrekkere med hus i en spesielt gnistbestandig legering. Gnist kompositt-teknologi har muliggjort en ny serie av muttertrekkere som er fullt sertifisert til klassifikasjoner under den nye europeiske direktivene 2014/34/EU – vanligvis kjent som ATEX direktivene. Dette er verktøyet en velger når spesielle jobber skal utføres innen petrokjemisk, gruvedrift og i alle produksjons- eller prosessområder hvor farlige atmosfærer kan forekomme. Sikkerhet: ATEX-sertifisering EX h IIA T6 Gb X gjør at disse verktøyene skal brukes i potensielt eksplosiv atmosfære i samsvar med ATEX-direktivene 2014/34/EU Pålitelighet: Ingersoll Rand Twin Hammer slagverket. Kontroll: Fjærbelastet trigger gir presisjon og kontroll.

Leveres med forskjellige holdegrep Mer ATEX på de neste sider

Page 43


MOMENT PÅ BOLTER

i

Bolting Torques

DIN267 Bolt Grade: Bolt klasse består av to nummer som refererer til følgende egenskaper av bolten: Første siffer = 10 % av bruddbelastningen i kg / mm2 Andre siffer = 10 % av forholdet mellom minimums elastisk grense og minimale bruddbelastning. Bolt grade DIN267

3.6

4.6

4.8

5.6

5.8

6.8

8.8

10.9

12.9

Maks torque i Nm M4

7

0.85

1.1

1.5

1.4

1.9

2.3

2.9

4.1

4.9

M5

9

1.7

2.2

3.0

2.8

3.7

4.5

6.0

8.5

10

M6

10

2.9

3.8

5.1

4.8

6.4

7.7

10

14

17

M8

13

7.0

9.3

12

12

16

19

25

35

41

M10

17

14

19

25

23

31

37

49

69

83

M12

19

24

32

43

40

54

65

86

120

145

M14

22

39

51

68

64

86

105

135

190

230

M16

24

59

79

105

98

130

155

210

295

355

M18

27

81

110

145

135

180

215

290

405

485

M20

30

115

155

205

190

255

305

410

580

690

M22

32

155

205

275

260

345

415

550

780

930

M24

36

200

265

350

330

440

530

710

1000

1200

M27

41

295

390

520

490

650

780

1050

1500

1800

M30

46

395

530

710

660

880

1050

1450

2000

2400

M33

50

540

720

960

900

1200

1450

1900

2700

3250

M36

55

690

920

1250

1150

1550

1850

2450

3450

4150

M39

60

920

1200

1600

1500

2000

2400

3200

4500

5400

M42

65

1100

1500

1950

1850

2450

2950

3950

5550

6650

M45

70

1400

1850

2450

2300

3100

3700

4950

6950

8350

M48

75

1700

2250

3000

2800

3750

4450

5950

8400

10100

M52

80

2150

2900

3850

3600

4800

5750

7650

10800

12900

M56

85

2700

3600

4800

4500

5950

7150

9550

13400

16100

M60

90

3350

4450

5950

5550

7400

8900

11900

16700

20000

M64

95

4000

5350

7150

6700

8950

10700

14300

20100

24100

M68

100

4850

6500

8650

8100

10800

13000

17300

24300

29100

Page 44


INDUSTRI MUTTERTREKKERE

2900-Serien

2900-serien er designet med tanke på holdbarhet. Maskinen er beregnet for store produksjoner og tåler intensive oppgaver.

Maskin: 2902P1 3/8” Nm: 27-163 nm max: 244 Slag: 1500 Rpm: 10000 Vekt: 1.25 Lengde: 140 mm Slangetilkobling: 10 mm Luftforbruk I/s: 7.0

Maskin: 2906P1-EU 1/2” Nm: 54-475 nm max: 678 Slag: 1200 Rpm: 5000 Vekt: 2.72 Lengde: 175 mm Slangetilkobling: 10 mm Luftforbruk I/s: 10.8

Maskin: 2920B1-EU 3/4” Nm: 339-1085 nm max: 1492 Slag: 950 Rpm: 5000 Vekt: 5.98 Lengde: 318 mm Slangetilkobling: 13 mm Luftforbruk I/s: 17.0

Maskin: 2934B2-EU 1” Nm: 678-1490 nm max: 2034 Slag: 750 Rpm: 6600 Vekt: 8.39 Lengde: 286 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 22.1

Maskin: 2934P2-EU 1” Nm: 678-1490 nm max: 2034 Slag: 825 Rpm: 5300 Vekt: 9.07 Lengde: 219 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 22.1

Maskin: 2920B9-EU 3/4” Nm: 203-678 nm max: 746 Slag: 950 Rpm: 5000 Vekt: 10.75 Lengde: 445 mm Slangetilkobling: 13 mm Luftforbruk I/s: 17.0 Maskin: 2934B9-EU 1” Nm: 339-678 nm max: 1017 Slag: 780 Rpm: 5300 Vekt: 16.2 Lengde: 473 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 22.1

Page 45


INDUSTRI MUTTERTREKKERE

2925-Serien

2925-serien kommer med en uslåelig funksjonsliste som oppfyller de strengeste krav og med høy ytelse og uslåelig holdbarhet i en supertung og industriell hverdag.

Maskin: 2925RBP1Ti 3/4” Nm: 407-1288 nm max: 2169 Slag: 1050 Rpm: 5200 Vekt: 5.44 Lengde: 225 mm Slangetilkobling: 13 mm Luftforbruk I/s: 28.0

Maskin: 2925RBP3Ti 1” Nm: 407-1288 nm max: 2169 Slag: 1050 Rpm: 5200 Vekt: 5.44 Lengde: 230 mm Slangetilkobling: 13 mm Luftforbruk I/s: 28.0

Maskin: 2925RB2Ti 1” Nm: 407-1356 nm max: 2304 Slag: 900 Rpm: 6500 Vekt: 6.89 Lengde: 334 mm Slangetilkobling: 13 mm Luftforbruk I/s: 28.0

Page 46

Bruk nye og kraftige piper uten slark, da holder verktøyet lenger.

i

Smør muttertrekker hver dag, da virker den som den skal.


INDUSTRI MUTTERTREKKERE

3900-Serien

Den revolusjonerende 3900 serien leverer rå kraft og er mer holdbar enn noen annen konkurrerende modeller. Maskinen har en rekke funksjoner og fordeler som gjør den til det eneste og letteste valget for fagfolk innen olje- og gass, anlegg, kraftindustrien og andre krevende industrier eller oppgaver.

Maskin: 3940P2Ti 1” Nm: 678-2237 nm max: 3729 Slag: 800 Rpm: 5300 Vekt: 9.3 Lengde: 256 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 35.0 Maskin: 3940B2Ti 1” Nm: 678-2237 nm max: 3729 Slag: 800 Rpm: 6000 Vekt: 9.6 Lengde: 341 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 35.0

Maskin: 3940A2Ti 1” Nm: 678-2237 nm max: 3729 Slag: 800 Rpm: 6000 Vekt: 9.6 Lengde: 341 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 35.0

Maskin: 3942B2Ti 1” Nm: 1356-2644 nm max: 4407 Slag: 850 Rpm: 5000 Vekt: 10.5 Lengde: 361 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 44.0

Maskin: 3942A2Ti 1” Nm: 1356-2644 nm max: 4407 Slag: 850 Rpm: 5000 Vekt: 10.5 Lengde: 361 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 44.0

Maskin: 3955B2Ti 1-1/2” Nm: 2170-5290 nm max: 6780 Slag: 700 Rpm: 2750 Vekt: 15.7 Lengde: 423 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 37.0

Maskin: 3955A2Ti 1-1/2” Nm: 2170-5290 nm max: 6780 Slag: 700 Rpm: 2750 Vekt: 15.7 Lengde: 423 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 37.0

Page 47


INDUSTRI MUTTERTREKKERE

5000-Serien

5000-serien er designet med tanke på holdbarhet. Delene i maskinen har gjennomgått en herding- og behandlingsprosess som gjør den til et monster i produksjonen, Alt dette gjør maskinen til bransjens mest slående og kraftigste slagverktøy. Opp til 108 500 Nm, for de meste krevende applikasjoner i verden. Maskin: 5980A1-EU 1-1/2” Nm: 3119-7460 nm max: 13560 Slag: 1000 Rpm: 830 Vekt: 39.9 Lengde: 584 mm Slangetilkobling: 25 mm Luftforbruk I/s: 65.0 Maskin: 5982A1-EU 2-1/2” Nm: 5424-13560 nm max: 27120 Slag: 850 Rpm: 830 Vekt: 54.5 Lengde: 645 mm Slangetilkobling: 25 mm Luftforbruk I/s: 61.0 Maskin: 588A1-EU 2-1/2” Nm: 16270-33900 nm max: 67800 Slag: 550 Rpm: 355 Vekt: 97.5 Lengde: 646 mm Slangetilkobling: 25 mm Luftforbruk I/s: 73.0 Maskin: 599A1-EU 3-1/2” Nm: 35250-57000 nm max: 108500 Slag: 500 Rpm: 295 Vekt: 272 Lengde: 952 mm Slangetilkobling: 38 mm Luftforbruk I/s: 177.0

Page 48


INDUSTRI ATEX

ATEX

sertifiserte driller og muttertrekker

Ingersoll Rand har alltid solgt produkter som kan brukes i utsatte og eller eksplosive miljøer, og muttertrekkere med hus som har gnistbestandig legering. Gnist kompositt-teknologi har muliggjort en ny serie lette muttertrekkere som er fullt sertifisert til klassifikasjoner under den nye europeiske direktivene 94/9 / EF og 1999/92 / EF – vanligvis kjent som ATEX direktivene. Verktøyet er tiltenkt spesielle jobber innen petrokjemisk, gruvedrift bransjer og i alle produksjons- eller prosessområder hvor farlige atmosfærer kan forekomme. Maskin: 7802RAKCEX - nøkkelfri chuck ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X 10 mm chuck 0.37 kW 2000 rpm Vekt: 1.67 Lengde: 175 mm Slangetilkobling: 10 mm Luftforbruk I/s: 12.3 Maskin: 7803RAKCEX - nøkkelfri chuck ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X 13 mm chuck 0.37 kW 500 rpm Vekt: 1.64 Lengde: 200 mm Slangetilkobling: 10 mm Luftforbruk I/s: 12.7

Sikkerhet: ATEX-sertifisering

Maskin: 2131PSP 1/2” ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X Nm: 68-542 nm max: 813 Slag: 1250 Rpm: 9500 Vekt: 2.0 Lengde: 190 mm Slangetilkobling: 10 mm Luftforbruk I/s: 11.0 Maskin: 2145QiMAX-SP 3/4” ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X Nm: 271-1220 nm max: 1830 Slag: 1150 Rpm: 6300 Vekt: 3.35 Lengde: 217 mm Slangetilkobling: 13 mm Luftforbruk I/s: 15.1

Page 49


INDUSTRI ATEX

ATEX sertifisert muttertrekker Ingersoll Rand har alltid solgt produkter som kan brukes i utsatte og eller eksplosive miljøer, og muttertrekkere med hus som har gnistbestandig legering. Gnist kompositt-teknologi har muliggjort en ny serie lette muttertrekkere som er fullt sertifisert til klassifikasjoner under den nye europeiske direktivene 94/9 / EF og 1999/92 / EF – vanligvis kjent som ATEX direktivene. Verktøyet er tiltenkt spesielle jobber innen petrokjemisk, gruvedrift bransjer og i alle produksjons- eller prosessområder hvor farlige atmosfærer kan forekomme. Maskin: 2925RBP1TiEX 3/4” ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X Nm: 407-1288 nm max: 2169 Slag: 1050 Rpm: 5200 Vekt: 5.44 Lengde: 225 mm Slangetilkobling: 13 mm Luftforbruk I/s: 10.5 Maskin: 2155QiMAX-SP 1” ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X Nm: 271-1220 nm max: 1830 Slag: 1150 Rpm: 6300 Vekt: 3.35 Lengde: 225 mm Slangetilkobling: 13 mm Luftforbruk I/s: 15.1 Maskin: 2934B2SP-EU 1” ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X Nm: 678-1490 nm max: 2034 Slag: 750 Rpm: 6600 Vekt: 10.0 Lengde: 286 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 22.0 Maskin: 2940B2SP-EU 1” ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X Nm: 1360-2170 nm max: 2710 Slag: 850 Rpm: 5000 Vekt: 8.4 Lengde: 311 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 27.0 Page 50


INDUSTRI ATEX

ATEX sertifisert muttertrekker Ingersoll Rand har alltid solgt produkter som kan brukes i utsatte og eller eksplosive miljøer, og muttertrekkere med hus som har gnistbestandig legering. Gnist kompositt-teknologi har muliggjort en ny serie lette muttertrekkere som er fullt sertifisert til klassifikasjoner under den nye europeiske direktivene 94/9 / EF og 1999/92 / EF – vanligvis kjent som ATEX direktivene. Verktøyet er tiltenkt spesielle jobber innen petrokjemisk, gruvedrift bransjer og i alle produksjons- eller prosessområder hvor farlige atmosfærer kan forekomme.

Maskin: 3940B2TiEX 1” ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X Nm: 678-2237 nm max: 3729 Slag: 800 Rpm: 6000 Vekt: 9.6 Lengde: 341 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 35.0 Maskin: 3942B2TiEX 1” ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X Nm: 1356-2644 nm max: 4407 Slag: 850 Rpm: 5000 Vekt: 10.5 Lengde: 423 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 37.0 Maskin: 3955B2TiEX 1-1/2” ATEX 2014/34/EU - Ex H IIA T6 GB X Nm: 2170-5290 nm max: 6780 Slag: 700 Rpm: 2750 Vekt: 15.7 Lengde: 423 mm Slangetilkobling: 19 mm Luftforbruk I/s: 37.0

Page 51


INDUSTRI SLIP OG PUSS


NĂĽr det skal holde og brukes 24/7


TURBINSLIPER

Kraft får du med de nye Turbinslipere fra Ingersoll Rand. Den rå kraften og den ekstreme styrken gjør jobben på en kortere tid - selv under tunge arbeidsforhold. Oljebytte gjøres på et blunk, og det eneste du behøver å tenke på.

VT26A120SP955 Skivestørrelse: 125mm/5” Spindel: M14 Styrke: 2.6 Kw Trykk: 6.2 bar Hastighet: 12 000 Kutte dybde: 38.5mm Auto balanser: Ja Luftslange: 13mm Luftforbruk: 2 250 l/min Vibrasjon: 3.7 m/s2 ( 28927) (2,3) dB(A): 86 ( 15744) (1) Vekt: 2.2 kg Lengde: 299mm Høyde: 98mm iso

iso

Minimal arbeidsutmattelse: Anti-vibrasjons håndtak og lav støy sliter mindre på kroppen

VT26A085SP98 Skivestørrelse: 180mm/7” Spindel: M14 Styrke: 2.6 Kw Trykk: 6.2 bar Hastighet: 8 500 Kutte dybde: 59mm Auto balanser: Ja Luftslange: 13mm Luftforbruk: 2 250 l/min Vibrasjon: 4.0 m/s2 ( 28927) (2,3) dB(A): 86 ( 15744) (1) Vekt: 2.8 kg Lengde: 313mm Høyde: 106mm iso

iso

1. Usikkerhet på måling 3db 2. Usikkerhet på måling 2.1 m/s2 3. Verdier i henhold til EN 12096 God ergonomi og komfortabel håndretning: Spesielt utformet håndtak kombinert med fleksibelt 1800 roterbart.

Innebygget autobalansering: Denne funksjonen sikrer at slipeskivene slites jevnt og at hele levetiden utnyttes.

Page 54

Enkel i bruk: Integrert spindellås gjør at slipeskiver kan byttes på få sekunder.


TURBINSLIPER

Kraft får du med de nye Turbinslipere fra Ingersoll Rand. Den rå kraften og den ekstreme styrken gjør jobben på en kortere tid - selv under tunge arbeidsforhold. Oljebytte gjøres på et blunk, og det eneste du behøver å tenke på.

VT45A066SP995 Skivestørrelse: 230mm/9” Spindel: M14 Styrke: 4.5 Kw Trykk: 6.2 bar Hastighet: 6 600 Kutte dybde: 76.3mm Auto balanser: Ja Luftslange: 19mm Luftforbruk: 3 300 l/min Vibrasjon: <2.5 m/s2 ( 28927) (2) dB(A): 84 ( 15744) (1) Vekt: 4.3 kg Lengde: 324mm Høyde: 125mm iso

iso

Minimal arbeidsutmattelse: Anti-vibrasjons håndtak og lav støy sliter mindre på kroppen

VT45A085SP98 Skivestørrelse: 180mm/7” Spindel: M14 Styrke: 4.5 Kw Trykk: 6.2 bar Hastighet: 8 500 Kutte dybde: 51.3mm Auto balanser: Ja Luftslange: 19mm Luftforbruk: 3 300 l/min Vibrasjon: <2.5 m/s2 ( 28927) (2) dB(A): 87 ( 15744) (1) Vekt: 4.0 kg Lengde: 324mm Høyde: 125mm iso

iso

1. Usikkerhet på måling 3db 2. Usikkerhet på måling 2.1 m/s2 3. Verdier i henhold til EN 12096 God ergonomi og komfortabel håndretning: Spesielt utformet håndtak kombinert med fleksibelt 1800 roterbart.

Innebygget autobalansering: Denne funksjonen sikrer at slipeskivene slites jevnt og at hele levetiden utnyttes.

Enkel i bruk: Integrert spindellås gjør at slipeskiver kan byttes på få sekunder.

Page 55


INDUSTRI SLIP OG KAPP

Sliping, kutting og fjerning av materiale ved behov. Pålitelighet og holdbarhet er en selvfølge for Ingersoll Rand produkter. G1= for lette oppgaver M2= for tyngre sliping og kutting G3= er maskinen for de tunge og store jobber, denne maskin har også Auto balanseringssystem og anti-vibrasjon i håndtaket på alle (AV) modeller.

VINKEL SLIPEMASKINER Maskin. nr

Kw

G1A200PG4M M2A120RG4 M2A180RG4 G3A120PG4M G1A120PG4M

0.30 0.75 0.75 1.0 0.30

Hastighet (o/min) 20 000 12 000 18 000 12 000 12 000

Spennhylse kapasitet 6 mm 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm 6 mm

Skive diameter Vekt

Lengde

Luftinntak

Slange mm

L/s

-

152 mm 227 mm 227 mm 241 mm 152 mm

1/4” 3/8” 3/8” 3/8” 1/4”

8 10 10 13 10

11.8 19.8 19.8 26.0 8.96

0.50 1.62 1.62 1.90 0.50

RETTE SLIPEMASKINER Maskin. nr

Kw

G1H200PG4M G1H250PG4M G1H350PG4M M2H180RG4 M2H200RG4 M2H250RG4 G3H150PG4M G3H180PG4M

0.30 0.30 0.30 0.75 0.75 0.75 1.0 1.0

Hastighet (o/min) 20 000 25 000 35 000 18 000 20 000 25 000 15 000 18 000

Spennhylse kapasitet 6 mm 6 mm 6 mm 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm 6 mm

Skive diameter

Vekt

Lengde

Luftinntak

Slange mm

L/s

-

0.41 0.41 0.41 0.77 0.77 0.77 1.05 1.05

156 mm 156 mm 156 mm 213 mm 213 mm 213 mm 230 mm 230 mm

1/4” 1/4” 1/4” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8”

8 8 8 10 10 10 13 13

9.0 9.4 11.8 19.8 19.8 19.8 15.6 26.0

RETTE SLIPEMASKINER (FORLENGET) Maskin. nr

Kw

G1X200PG4M G1X250PG4M G1X350PG4M M2X075RG4 M2X180RG4 M2X200RG4 M2X250RG4 G3X150PG4M G3X180PG4M

0.30 0.30 0.30 0.75 0.75 0.75 0.75 1.0 1.0

Hastighet (o/min) 20 000 25 000 35 000 7 500 18 000 20 000 25 000 15 000 18 000

Spennhylse kapasitet 6 mm 6 mm 6 mm 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm + 1/4” 6 mm 6 mm

Maskin G1 G1 G1

Størrelse 1/8” 6 MM 1/4”

(1) Lyden reduseres med ca. 6 dB(A) ved bruk av eksosslange. (2) ISO28927 - 3-akse måling: vibrasjonsnivå / måleusikkerhet. Page 56

-

Vekt 0.59 0.59 0.59 1.35 1.22 1.22 1.22 1.70 1.70

Lengde 232 mm 232 mm 232 mm 304 mm 332 mm 332 mm 332 mm 359 mm 359 mm

Luftinntak 1/4” 1/4” 1/4” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8”

Slange mm 8 8 8 10 10 10 10 13 13

L/s 11.8 11.8 11.8 19.8 19.8 19.8 19.8 15.6 26.0

Erickson Collets for M2 og G3 serie

Erickson Collets for G1 serie Erickson Collets nr DG110-700-G2 DG110-700-6MM DG110-700-G4

Skive diameter

Erickson Collets nr G160HD-700-6MM G160HD-700-1/4 DG121HD-700-M8 DG120HD-700-G6

Maskin M2-G3 M2-G3 M2-G3 M2-G3

Størrelse 6 MM 1/4” 8 MM 3/8”


INDUSTRI SLIP OG KAPP

Sliping, kutting og fjerning av materiale ved behov. Pålitelighet og holdbarhet er en selvfølge for Ingersoll Rand produkter. G1= for lette oppgaver M2= for tyngre sliping og kutting G3= er maskinen for de tunge og store jobber, denne maskin har også Auto balanseringssystem og anti-vibrasjon i håndtaket på alle (AV) modeller.

Type 27 og 28 skive

VINKELSLIPER Maskin. nr

Kw

G1A200PP63 M2A090RP95 M2A120RP945 M2A120RP95 G3L086PP95 (3) G3A100PP96AV G3A120PP945AV G3A120PP95AV

0.30 0.75 0.75 0.75 1.0 1.0 1.0 1.0

Hastighet (o/min) 20 000 9 000 12 000 12 000 8 600 10 000 12 000 12 000

Spennhylse kapasitet 3/8”-24 M14 M14 M14 M14 M14 M14 M14

Skive diameter

Vekt

Lengde

Luftinntak

Slange

L/s

75 mm 125 mm 115 mm 125 mm 125 mm 150 mm 115 mm 125 mm

0.59 kg 1.62 kg 1.71 kg 1.77 kg 2.32 kg 2.32 kg 2.18 kg 2.09 kg

152 mm 236 mm 236 mm 236 mm 330 mm 245 mm 245 mm 245 mm

1/4” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8”

8 mm 10 mm 10 mm 10 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm

11.8 19.8 19.8 19.8 26.0 26.0 15.6 26.0

Type 1 skive

RETTE MASKINER Maskin. nr

Kw

G1H250PH63 M2X180RH63 G3X150PH64 G3X180PH63

0.30 0.75 1.0 1.0

Hastighet (o/min) 25 000 18 000 15 000 18 000

Spennhylse kapasitet 3/8”-24 3/8”-24 3/8”-24 3/8”-24

Skive diameter

Vekt

Lengde

Luftinntak

Slange

L/s

75 mm 75 mm 100 mm 75 mm

0.57 kg 1.48 kg 2.04 kg 2.04 kg

156 mm 339 mm 359 mm 359 mm

1/4” 3/8” 3/8” 3/8”

8 mm 10 mm 13 mm 13 mm

9.4 19.8 15.6 26.0

GRAVERINGSPENN EP50K-EU 18 750 slag Sliper DG600G2K-EU

60 000 rpm 0.08 kW

Collet med 1/8" innsats, kit inneholder 6 forskjellige slipere, 136 mm lang.

Leveres med 3 forskjellige nåler, Variabel hastighet. (1) Lyden reduseres med ca. 6 dB(A) ved bruk av eksosslange. (2) ISO28927 - 3-akse måling: vibrasjonsnivå / måleusikkerhet. (3) Forlenget vinkelsliper.

Page 57


INDUSTRI SLIP OG KAPP

Sliping, kutting og fjerning av materiale ved behov. Pålitelighet og holdbarhet er en selvfølge for Ingersoll Rand produkter. G1= for lette oppgaver M2= for tyngre sliping og kutting G3= er maskinen for de tunge og store jobber, denne maskin har også Auto balanseringssystem og anti-vibrasjon i håndtaket på alle (AV) modeller.

SLIPEPADS FOR G OG M SERIE Erickson Collets nr For G1 serie For M2 og G3 serie (medium) For M2 og G3 serie (fast)

Størrelse 50 - 75 mm 125 - 180 mm 230 mm

Størrelse 2” - 3” 5” - 7” 9”

VINKELPUSSEMASKINER Maskin. nr

Kw

G1A120PS4 G1A200PS4 M2L025RS9 M2L040RS9 M2L055RS9 G3L086PS10

0.30 0.30 0.75 0.75 0.75 1.0

Hastighet (o/min) 12 000 20 000 2 500 4 000 5 500 8 600

Spennhylse kapasitet 1/4”-20 1/4”-20 M14 M14 M14 5/8”-11

Hastighet (o/min) 12 000 12 000 20 000

Spennhylse kapasitet -

Skive diameter Vekt 0.50 kg 0.50 kg 1.90 kg 1.90 kg 1.90 kg 1.93 kg

Lengde

Luftinntak

Slange

L/s

152 mm 152 mm 318 mm 318 mm 318 mm 330 mm

1/4” 1/4” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8”

8 mm 8 mm 10 mm 10 mm 10 mm 13 mm

9.0 11.8 19.8 19.8 19.8 15.6

BÅNDSLIPER Maskin. nr

Kw

G1A120PS418 G1A120PS812 G1A200PS812

0.30 0.30 0.30

Bånd diameter

Vekt

Lengde

Luftinntak

Slange

L/s

457 X 6.35 305 X 12.7 305 X 12.7

0.54 kg 0.54 kg 0.54 kg

356 mm 273 mm 273 mm

1/4” 1/4” 1/4”

8 mm 8 mm 8 mm

9.0 9.0 11.8

PBA416

POLA 15000

Pola 15000 leveres uten utstyr

Kompakt og allsidige verktøy for høy presisjonsarbeid. 360 ° roterende hode på PBA modell.

BÅNDSLIPER Maskin. nr PBA416 POLA15000

Kw 0.22 0.22

RPM 14 800 15 000

Innfestning 6

Bånd 475 X 15 mm -

(1) Lyden reduseres med ca. 6 dB(A) ved bruk av eksosslange. (2) ISO28927 - 3-akse måling: vibrasjonsnivå / måleusikkerhet.

Page 58

Vekt 1.05 kg 0.65 kg

Lengde -

Luftinntak 1/4” 1/4”

Slange 10 mm 10 mm

L/s 6.6 6.5


INDUSTRI PRO

Industri PRO verktøyet er for de som jobber med store og tunge oppgaver, time etter time, dag etter dag. Sliping, kutting og fjerning av materiale, pålitelighet og holdbarhet er en selvfølge for Ingersoll Rand produkter.

Patentert rustfri stålmotor, motoren er vedlikehold og justerings fri.

RETT MASKIN MED ERICKSON COLLET Maskin. nr 61H120G4-EU 61H150G4-EU

Kw RPM 0.93 12 000 1.0 15 000

Skive -

Spennhylds 6 mm 6 mm

Vekt 1.9 kg 1.9 kg

Lengde 394 mm 394 mm

Luftinntak 3/8” 3/8”

Slange 13 mm 13 mm

L/s 17.5 18.9

dB(A) 86.6 89.8

m/s2/k(1) < 2.5 < 2.5

RETT MASKIN TYPE 16, 17, 18, 18R OG 19 Maskin. nr 61H120L6-EU 61H150L6-EU

Kw RPM 0.93 12 000 1.0 15 000

Skive -

Spennhylds 3/8”-24 3/8”-24

Vekt 1.93 kg 1.93 kg

Lengde 375 mm 375 mm

Luftinntak 3/8” 3/8”

Slange 13 mm 13 mm

L/s 17.5 18.9

dB(A) 86.6 89.8

L/s 17.5 18.4

dB(A) 80.9 85.4

m/s2/k(1) < 2.5 < 2.5

RETT MASKIN TYPE 16, 17, 18, 18R OG 19 Maskin. nr 77H90L10-EU 77H120L10-EU

Kw RPM 1.12 9 000 1.12 12 000

Skive -

Spennhylds 3/8”-24 3/8”-24

Vekt 2.73 kg 2.73 kg

Lengde 418 mm 418 mm

Luftinntak 3/8” 3/8”

Slange 13 mm 13 mm

m/s2/k(1) < 2.5 4.2 / 3.5

RETT MASKIN TYPE 1 Maskin. nr 61H120H63-EU 61H150H63-EU

Kw RPM 0.92 12 000 1.0 15 000

Skive 75 mm 75 mm

Spennhylds 3/8”-24 3/8”-24

Vekt 2.16 kg 2.16 kg

Lengde 400 mm 400 mm

Luftinntak 3/8” 3/8”

Slange 13 mm 13 mm

L/s 18.9 17.5

dB(A) 86.6 86.4

m/s2/k(1) < 2.5 4.2 / 3.5

RETT MASKIN TYPE 1 Maskin. nr 77H120H84-EU

Kw RPM 1.12 12 000

Skive 100 mm

Spennhylds 1/2”-13

Vekt 2.95 kg

Lengde 438 mm

Luftinntak 3/8”

Slange 13 mm

L/s 18.4

dB(A) 85.4

m/s2/k(1) 2.8 / 1.2

RETT MASKIN TYPE 1 Maskin. nr 88HL60H106-EU 99HL45H108-EU 99HL60H106-EU

Kw 1.50 1.75 2.25

RPM 6 000 4 500 6 000

Skive 150 mm 200 mm 150 mm

Spennhylds 5/8”-11 5/8”-11 5/8”-11

Vekt 5.14 kg 6.76 kg 6.14 kg

Lengde 508 mm 514 mm 521 mm

Luftinntak 1/2” 1/2” 1/2”

Slange 19 mm 19 mm 19 mm

L/s 28.8 33.0 39.7

dB(A) 79.4 82.0 85.8

m/s2/k(1) < 2.5 < 2.5 < 2.5

(2) ISO28927 - 3-akse måling: vibrasjonsnivå / måleusikkerhet.

Page 59


INDUSTRI PRO

Industri PRO verktøyet er for de som jobber med store og tunge oppgaver, time etter time, dag etter dag. Sliping, kutting og fjerning av materiale, pålitelighet og holdbarhet er en selvfølge for Ingersoll Rand produkter.

77A60P107M-EU

VINKELSLIPER Maskin. nr 77A60P107M-EU 77A75P107M-EU 77A60P109M-EU

Kw 1.12 1.12 1.12

RPM 6 000 7 500 6 000

Skive 180 mm 180 mm 230 mm

Spennhylds 5/8”-11 5/8”-11 5/8”-11

Vekt 4.1 kg 4.2 kg 4.2 kg

Lengde 447 mm 447 mm 447 mm

Luftinntak 3/8” 3/8” 3/8”

Slange 13 mm 13 mm 13 mm

L/s 18.4 18.4 18.4

dB(A) 85.9 85.9 104.7

m/s2/k(1) < 2.5 2.6 /0.8 2.4 / 0.8

VERTIKALSLIPER 180 MM TYPE 27 OG 28 Maskin. nr 88V60P107M-EU 88V85P107M-EU 99V60P107M-EU 99V85P107M-EU

Kw 1.56 1.64 2.25 2.25

RPM 6 000 8 500 6 000 8 500

Skive 180 mm 180 mm 180 mm 180 mm

Spennhylds 5/8”-11 5/8”-11 5/8”-11 5/6”-11

Vekt 4.0 kg 4.0 kg 5.1 kg 5.1 kg

Høyde 154 mm 154 mm 174 mm 174 mm

Luftinntak 1/2” 1/2” 1/2” 1/2”

Slange 19 mm 19 mm 19 mm 19 mm

L/s 28.8 31.2 39.7 39.7

dB(A) 89.2 86.9 84.4 106.0

m/s2/k(1) 3.1 / 0.9 4.1 / 1.3 2.8 / 0.9 3.6 / 1.1

VERTIKALSLIPER 230 MM TYPE 27 OG 28 Maskin. nr 88V60P109M-EU 99V60P109M-EU

Kw RPM 1.56 6 000 2.25 6 000

Skive 230 mm 230 mm

Spennhylds 5/8”-11 5/8”-11

Vekt 4.2 kg 5.1 kg

Høyde 154 mm 174 mm

Luftinntak 1/2” 1/2”

Slange 19 mm 19 mm

L/s 28.8 39.7

dB(A) 89.2 85.5

m/s2/k(1) 3.6 / 1.1 3.4 / 1.1

dB(A) 89.2 85.4

m/s2/k(1) < 2.5 < 2.5

VERTIKALSLIPER 150 MM TYPE 6 OG 11 Maskin. nr 88V60S106M-EU 99V60S106M-EU

Kw RPM 1.56 6 000 2.25 6 000

Skive 150 mm 150 mm

Spennhylds 5/8”-11 5/8”-11

(2) ISO28927 - 3-akse måling: vibrasjonsnivå / måleusikkerhet.

Page 60

Vekt 3.8 kg 4.8 kg

Høyde 154 mm 174 mm

Luftinntak 1/2” 1/2”

Slange 19 mm 19 mm

L/s 28.8 39.7


INDUSTRI PRO

Industri PRO verktøyet er for de som jobber med store og tunge oppgaver, timme etter time, dag etter dag. Sliping, kutting og fjerning av materiale, pålitelighet og holdbarhet er en selvfølge for Ingersoll Rand produkter.

77A60W107-EU

VINKELSLIPER Maskin. nr 77A25F107-EU 77A60W107-EU 77A45W109-EU

Kw 1.12 1.12 1.12

RPM 2 500 6 000 4 500

Skive 180 mm 180 mm 230 mm

Spennhylds 5/8”-11 5/8”-11 5/8”-11

Skive 180 mm 180 mm 180 mm

Spennhylds 5/8”-11 5/8”-11 5/8”-11

Vekt 3.81 kg 3.55 3.55

Lengde 446 mm 446 mm 446 mm

Luftinntak 3/8” 3/8” 3/8”

Slange 13 mm 13 mm 13 mm

L/s 17.5 18.4 17.5

dB(A) 89.2 85.9 83.3

m/s2/k(1) < 2.5 < 2.5 < 2.5

dB(A) 82.7 81.4 82.0

m/s2/k(1) < 2.5 < 2.5 < 2.5

7S60L-EU

VINKELPUSSEMASKIN Maskin. nr 7P24L-EU 7S48L-EU 7S60L-EU

Kw 0.6 0.6 0.6

RPM 2 400 4 800 6 000

Vekt 1.47 kg 1.47 kg 1.47 kg

Høyde 162 mm 162 mm 162 mm

Luftinntak 1/4” 1/4” 1/4”

Slange 10 mm 10 mm 10 mm

L/s 10.4 10.4 10.4

88S60W107-EU

VINKELPUSSEMASKIN Maskin. nr 88S60W107-EU 88S45W109-EU

Kw RPM 1.50 6 000 1.35 4 500

Skive 180 mm 230 mm

Spennhylds 5/8”-11 5/8”-11

Vekt 3.24 kg 3.24 kg

Høyde 152 mm 152 mm

Luftinntak 1/2” 1/2”

Slange 19 mm 19 mm

L/s 28.8 23.6

dB(A) 80.2 77.6

m/s2/k(1) < 2.5 < 2.5

dB(A) 85.2 94.4

m/s2/k(1) 5.9 / 2.1 7.8 / 2.7

77H30B106-EU

VINKELPUSSEMASKIN Maskin. nr 77H30B106-EU 77H50B106-EU

Kw RPM 1.12 3 000 1.12 5 000

Skive 150 mm 150 mm

Spennhylds 5/8”-11 5/8”-11

Vekt 3.32 kg 3.32 kg

Lengde 449 mm 449 mm

Luftinntak 3/8” 3/8”

Slange 13 mm 13 mm

L/s 17.5 18.4

(2) ISO28927 - 3-akse måling: vibrasjonsnivå / måleusikkerhet.

Page 61


INDUSTRI KLINKE

Klinkere er en samlingsprosess ved hjelp av slagkraft for å feste komponenter sammen permanent. Det finnes et bredt utvalg av naglematerialer, nagletrykk og komponent typer som kan settes sammen. Pålitelighet og holdbarhet er en selvfølge for Ingersoll Rand produkter.

RETT Maskin. nr AVC10C1-EU

Slag 3 200

Aksel dia 10.2

Slag lengde 48 mm

Aluminium 3 mm

Maskin. nr AVC10A1-EU

Slag 3 200

Aksel dia 10.2

Slag lengde 48 mm

Aluminium 3 mm

AVC12A1-EU AVC13A1-EU AVC26A1-EU

2 100 1 725 1 120

10.2 10.2 12.7

76 mm 101 mm 152 mm

5 mm 6 mm 10 mm

Dural & soft iron 3 mm

Vekt 0.94

Lengde 172 mm

Luftinntak 1/4”

Slange 8 mm

L/s 5.7

dB(A) 92.0

m/s2/k(1) 13.3 / 1.9

Dural & soft iron Vekt 3 mm 1.28

Lengde 152 mm

Luftinntak 1/4”

Slange 8 mm

L/s 5.7

dB(A) 92.0

m/s2/k(1) 13.3 1.9 /

5 mm 6 mm 8 mm

197 mm 222 mm 287 mm

1/4” 1/4” 1/4”

8 mm 8 mm 13 mm

6.0 6.0 6.6

91.1 94.2 92.6

8.0 / 1.8 8.0 / 1.8 8.0 / 1.8

Lengde Luftinntak Slange 354 mm 1/4” 13 mm

L/s 6.6

dB(A) 92.6

m/s2/k(1) 8.0 / 1.8

PISTOL

1.53 1.67 2.30

PISTOL Maskin. nr AVC26B1-EU

Slag Aksel dia 1 120 12.7

Slag lengde 152 mm

Aluminium 1o mm

Dural & soft iron Vekt 8 mm 3.20

Brazier head jackset

Flush head jackset

Modell. nr AV1-22C-4 AV1-22C-5 AV1-22C-6 AV1-22C-8 AV1-22C-10

Modell. nr AV1-126D

Størrelse bolthode 3 mm 4 mm 5 mm 6 mm 8 mm

Beehive (safety) spring retainers Modell. nr AVC1-83 AVC24-283

(1) ISO28927 - 3-akse måling: vibrasjonsnivå / måleusikkerhet.

Page 62

Jackset blank Slaghode 25 mm

Passer på Alle unntatt AVC26 AVC26

Modell. nr AV1-22S-16 AV1-22S-20 AV1-22S-24 AV1-22S-28 AV24-222S-26 AV24-222S-38

Aksel 10.2 mm 10.2 mm 10.2 mm 10.2 mm 12.7 mm 12.7 mm

Slaghode 13 mm 16 mm 19 mm 22 mm 21 mm 30 mm


NÅLEBANKER OG INDUSTRI MEISEL

Nålerustbanker og meisler som aggressivt fjerner maling og rust fra overflater som skal lakkeres. Perfekt for industriell overflatebehandling. Verktøy som får jobben gjort raskt og effektivt. Alle verktøy kan bruke både nåler og meisler.

RETTE Maskin. nr 172L-EU 172LNA1-EU 182L-EU 182LNA1-EU

Slag 5 500 5 500 4 000 4 000

Slag lengde 14 mm 14 mm 27 mm 27 mm

Vekt 1.69 kg 2.38 kg 1.84 kg 2.61 kg

Lengde 194 mm 349 mm 229 mm 381 mm

Luftinntak 1/4” 1/4” 1/4” 1/4”

Salange 8 mm 8 mm 8 mm 8 mm

L/s 5.7 5.7 6.1 6.1

dB(A) 107.5 107.5 107.2 107.2

m/s2/k(1) 11.6/2.6 12.5/1.8 12.7/2.0 10.1/1.7

dB(A) 107.2

m/s2/k(1) 8.5/1.2

RETT MED HÅNDTAK Maskin. nr 182G-EU

Slag 4 000

Slag lengde 27 mm

Vekt 2.41 kg

Lengde 325 mm

Luftinntak 1/4”

Salange 8 mm

L/s 6.1

SETT Maskin. nr

Slag

Slag lengde

Vekt

Lengde

Luftinntak

Salange

L/s

dB(A)

m/s2/k(1)

182K1-EU

4 000

27 mm

1.84/2.61 kg

229/381 mm

1/4”

8 mm

6.1

107.2

12.7/2.0

Replacement needles (sets of 19 needles) Modell. nr NS11-22-19 NS11-B22-19 NS11-S22-19 NS11-122-19

Materiale Steel Beryllium copper Stainless steel Steel

Nål lengde 127 mm 127 mm 127 mm 128 mm

Scaling chiseles Modell. nr WF-14F-7 WF-14F-12 WF-14B6 1/8 WF-14B-11 1/2 WF-14A-6 1/8 WF-14G-6 WF-14-7 1/8

Lengde 178 mm 305 mm 156 mm 292 mm 156 mm 152 mm 181 mm

i

Nålerustbanker og meisel med lav vibrasjon, bak i katalogen

Attachment for conversion of models 172L and 182L Modell. nr NS11-22-19 NS11-B22-19 NS11-S22-19 NS11-122-19

Materiale Steel Beryllium copper Stainless steel Steel

Nål lengde 127 mm 127 mm 127 mm 128 mm

(1) ISO28927 - 3-akse måling: vibrasjonsnivå / måleusikkerhet.

Page 63


INDUSTRI MEISEL

Meisel for bettong, stål, asfalt, etc. Lufthammer er ekstremt sterke og et kompakt verktøy. På grunn av den enkle konstruksjonen leverer verktøyet kraft og høy slagstyrke. Bruksområder: rengjøring av sveisesøm, etterbehandling av støpeformer, fjerning av fliser eller på betong. 3A1SA-EU

1A1SA-EU

1A2SA-EU

SA serie / Plain Arrow Retainer Maskin. nr 1A2SA-EU 2A2SA-EU 3A2SA-EU 4A2SA-EU 1A1SA-EU 2A1SA-EU 3A1SA-EU 4A1SA-EU

Slag 2 500 2 300 1 725 1 480 2 500 2 300 1 725 1 480

Aksel dia 17 17 17 17 15 15 15 15

Slag lengde 25 mm 51 mm 76 mm 102 mm 25 mm 51 mm 76 mm 102 mm

Vekt 6.70 kg 6.88 kg 7.56 kg 7.95 kg 6.70 kg 6.88 kg 7.56 kg 7.95 kg

Lengde 394 mm 406 mm 454 mm 480 mm 394 mm 406 mm 454 mm 480 mm

Luftinntak 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8”

Slange 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm

L/s 13.2 13.2 13.7 13.7 13.2 13.2 13.7 13.7

dB(A) 109.9 109.8 112.2 112.9 109.9 109.8 112.2 112.9

m/s2/k(1) 18.1/5.4 18.0/5.4 17.7/5.3 18.9/6.2 18.1/5.4 18.0/5.4 17.7/5.3 18.9/6.2

W2A1-EU

K2LA2SA-EU

WA Serie / Rubber Buffered Retainer Maskin. nr W1A2-EU W2A2-EU W3A2-EU W4A2-EU W1A1-EU W2A1-EU W3A1-EU W4A1-EU

Slag 2 500 2 300 1 725 1 480 2 500 2 300 1 725 1 480

Aksel dia 17 17 17 17 15 15 15 15

Slag lengde 25 mm 51 mm 76 mm 102 mm 25 mm 51 mm 76 mm 102 mm

Vekt 6.70 kg 6.88 kg 7.56 kg 7.95 kg 6.70 kg 6.88 kg 7.56 kg 7.95 kg

Gummi retainer B

Lengde 403 mm 416 mm 464 mm 489 mm 403 mm 416 mm 464 mm 489 mm

Luftinntak 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8” 3/8”

Slange 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm

L/s 13.2 13.2 13.7 13.7 13.2 13.2 13.7 13.7

dB(A) 109.9 109.8 112.2 112.9 109.9 109.8 112.2 112.9

m/s2/k(1) 17.5/5.8 17.3/5.7 13.7/4.5 18.5/5.9 17.5/5.8 17.3/5.7 13.7/4.5 18.5/5.9

JUMBO C 9001-EU

MDT3-EU

BREAKERS Maskin. nr MDT3-EU 9001-EU

Page 64

Vekt 9.3 kg 11.2 kg

Innfestning 19 X 51 mm JUMBO

Innfestning B C

Slag 2040 900

Slaglengde 76 229

Lengde 371 mm 572 mm

Luftinntak 1/4 3/8

Maks slangedim (mm) 13 13


INDUSTRI MEISEL

meiselutvalg

Stort utvalg meisler, ta kontakt for andre typer.

Rund Meisel for W serie Type Modell. nr A H3R-215F-12 A H3R-215F-18 A H3R-215F-24 A H3R-215F-36 B H3R-215B-12 C H3R-215M-12 C H3R-215M-18 C H3R-215M-24

Lengde 305 mm 455 mm 610 mm 915 mm 305 mm 305 mm 455 mm 610 mm

Vekt 0.8 kg 1.1 kg 1.3 kg 2.4 kg 0.8 kg 0.8 kg 1.1 kg 1.3 kg

Rund Meisel for SA serie Type Modell. nr Lengde A HH1-215F-12 305 mm A HH1-215F-18 455 mm A HH1-215F-24 610 mm A HH1-215F-36 915 mm B HH1-215B-12 305 mm C HH1-215M-12 305 mm C HH1-215M-18 455 mm C HH1-215M-24 610 mm

Vekt 0.8 kg 1.1 kg 1.3 kg 2.4 kg 0.8 kg 0.8 kg 1.1 kg 1.3 kg

Hexagon Meisel for W serie Type Modell. nr Lengde A H3R-214F-12 305 mm A H3R-214F-18 455 mm A H3R-214F-24 610 mm A H3R-214F-36 915 mm B H3R-214B-12 305 mm C H3R-214M-12 305 mm C H3R-214M-18 455 mm C H3R-214M-24 610 mm C H3R-214M-36 915 mm

Vekt 0.8 kg 1.1 kg 1.3 kg 2.4 kg 0.8 kg 0.8 kg 1.1 kg 1.3 kg 2.4 kg

Hexagon Meisel for SA serie Type Modell. nr Lengde A HH1-214F-12 305 mm A HH1-214F-18 455 mm A HH1-214F-24 610 mm A HH1-214F-36 915 mm B HH1-214B-12 305 mm C HH1-214M-12 305 mm C HH1-214M-18 455 mm C HH1-214M-24 610 mm C HH1-214M-36 915 mm

Vekt 0.8 kg 1.1 kg 1.3 kg 2.4 kg 0.8 kg 0.8 kg 1.1 kg 1.3 kg 2.4 kg

Page 65


NÅLERUSTBANKER MED LAV VIBRASJON

Som nevnt på side4, 5 og 6 under HMS er vibrasjon noe Maskin K. Lund tar på alvor. Mange maskiner har høye vibrasjonsverdier. Derfor har Maskin K. Lund stort fokus på dette når vi besøker kunder. Nålerustbankere har høye vibrasjonsverdier, men vi har noen maskiner som heter IPT med veldig lave vibrasjonsverdier som er absolutt noe for de som setter HMS i førersete. En nålerustbanker fra IPT er den best nålerustbanker du kan kjøpe på markedet. IPT er verdensledende på lav vibrasjon på sine nålerustbankere. I dag setter alle bedriftsledere vibrasjon i fokus, vibrasjon og HAVS er høyt prioritert. Men nålerustbanker fra IPT kan bruker trygt og sikkert bruke den time etter time.

Nålerustbanker GNV-28 Nålerustbanker PNV-19

Nålerustbanker SNV-18

NÅLERUSTBANKER MED PISTOLGREP Model Lengde Vekt Vibrasjon* Støy Frequency Luftforbruk Nåler 89 dB (A) 110 Hz 1.9 l/s| 19 PNV-19 272mm 2.4 3.2 m/s2 91 Hz 2.2 l/s 28 GNV-28 290mm 3.05 ≤ 2.5 m/s2 99 dB (A) *Per ISO 28927-9 (ISO 8662) gives ≤ 2.5 m/s2) 140mm lange nåler som er 3.2mm tykke NÅLERUSTBANKER RETT Model Lengde Vekt Vibrasjon* Støy Frequency Luftforbruk Nåler 86 dB (A) 115 1.4 l/s 18 SNV-18 195mm 1.65 3.2 m/s2 127mm lange nåler som er 3.2mm tykke. * Per ISO 28927-9

Page 66

Slangekupling Slangestørrelse 1/4” 10mm 1/4” 10mm

Slangekupling Slangestørrelse 1/4” 10mm


INDUSTRI STAMPER

Stamper og Vibratorer For stamping av betong, etc

130A1M-EU

241A1M-EU 441A2-EU

341A2M-EU

STAMPERE Maskin. nr 130A1M-EU 241A1M-EU 341A2M-EU 441A2-EU

Slag 870 1 590 1 550 1 750

Slag lengde 63 mm 102 mm 102 mm 102 mm

Vekt 5.2 12.2 15.8 21.4

Lengde 546 mm 1340 mm 1340 mm 1292 mm

Stampefot 64 mm 76 mm 146 mm 146 mm

Luftinntak 1/4” 3/8” 3/8” 3/8”

Slange 10 mm 13 mm 13 mm 13 mm

STAMPEFØTTER Del. nr 14SR-93R 14SR-83R-2-3/8 12SR-83

Forklaring Rubber-Tipped peen Rubber -Tipped butt Steel butt

Passer til verktøy 130A1M 130A1M 130A1M

Diameter Ø 60mm 60mm 64mm

Innfestning 1/2” 1/2” 1/2”

24SR-83R-3 24SR-93R 22SR-83-3X3/4 34SR-M183-5-3/4 44SR-M183-5-3/4

Rubber-Tipped butt Rubber-Tipped peen Steel butt Malleable butt Malleable butt

241A1M 241A1M 241A1M 341A2M 441A2

76mm 73mm 76mm 146mm 146mm

5/8” 5/8” 5/8” 7/8” 1”

Malleable butt

Rubber-Tipped peen

Steel butt Rubber-Tipped butt Vibratorer Godt utvalg innen vibratorer til vibrasjon av betong. VIBRATOR Maskin. nr DV28-EU DV35-EU DV45-EU DV55-EU DV65-EU DV75-EU DV105-EU

Diameter tupp 28 mm 35 mm 45 mm 54 mm 64 mm 76 mm 105 mm

Hz 300 308 283 283 300 300 225

VPM 18 000 18 500 17 000 17 000 18 000 18 000 13 500

Høyde 15 mm 25 mm 38 mm 45 mm 54 mm 64 mm 100 mm

Vekt 4.5 kg 6.1 kg 7.9 kg 9.1 kg 11.1 kg 14.5 kg 23.0 kg

Luftinntak 1” 1” 1” 1” 1” 1” 1”

Slange 10 mm 10 mm 10 mm 13 mm 13 mm 13 mm 13 mm

Page 67


PRODUKSJONS

UTSTYR


PRODUKSJONSUTSTYR

Hva er moment

Du har en kritisk jobb å gjøre. Hos Ingersoll Rand vet vi hva som står på spill. Derfor leverer vi de mest innovative og pålitelige DC-elektriske festesystemene i bransjen. Vi tilbyr både håndholdt og fastmonterte verktøy, sammen med kontroller og programvare for å gi deg et komplett system som forbinder brukere og applikasjoner sammen for å levere en kompromissløs kombinasjon av ergonomi, fart, holdbarhet og nøyaktighet som maksimerer produktiviteten.

Kalibreringsutstyr

Hva er en Transducer?

En (transducer) er en dreiemoment omformer som brukes til å måle dreiemomentet på et roterende system som tiltrekkingsmomentet blir påført kontinuerlige. En transduser konverterer stamdata til momentdata. Transdusert moment, vinkel og hastighetskontroll gir utmerket nøyaktighet samt sporbarhet og tillater flere konfigurasjoner. Hvordan fungerer et dreiemoment omformer? Rotasjonsmomentomformere måler in-line moment som er i utgangspunktet målinger tatt av transducer i mellom “rotasjonsmiddel” (for eksempel verktøyet) og gjenstanden blir rotert (for eksempel feste eller bolt). En typisk dreiemomenttransducer benytter “Wheatstone bridge” ordning. Enheten inneholder komponenter kalt stamme målere som konverterer belastning i akselen til en målbar elektrisk utgang ved å endre elektrisk motstand. Denne endring i elektrisk motstand kan omdannes til et signal og forsterket for å generere en ekstern lesing. Den elektriske tilkoblingen må passere mellom den stasjonære og roterende komponenter av rotasjonsmomentomvandleren. Dette gjøres via slip ringer. Dette består av to sett med komponenter, en rekke ledende bånd som er plassert rundt den roterende akselen til transduseren og a gruppe stasjonære børster

Page 69


PRODUKSJONSUTSTYR

INSIGHTqc Controller

Når vi prøver å oppnå enkle produksjonsmål i en kompleks produksjonsverden, tror vi at å ta kontroll over og forstå festeprosessen ikke behøver å være komplisert. Den nye Ingersoll Rand® INSIGHTqc er forskjellig, med design. INSIGHTqc-kontrolleren er designet for å være enkel å bruke, enkel å integrere, og gir en felles plattform for å møte våre kunders globale monteringsbehov. Enkel nok så alle kan bruke den, fleksibel nok til at du enkelt kan implementere endring, og i stand til å tilfredsstille dine krav. Denne kontrolleren tilbyr avansert strammingskontroll og en enkel brukeropplevelse for å forbedre effektiviteten på produksjonslinjer, og få jobben gjort riktig hver gang.

INSIGHTqc ™ Controller er 100 % kompatibel med våre QE og QM verktøy. Med INSIGHTqc ™, vil verktøyene ha 50 000 tiltrekkingsspor. Sammenlignet med 10 til 30 000 på konkurrenters produkter - som vil la brukerne forstå tilspenningsprosessen dreiemoment, vinkel, tid og dato.

• Løsne en mutter eller bolt må dreiemomentet vanligvis være større en når den skal strammes til. • For generelle forhold kan det ta opptil 2½ ganger inngangsmomentet å bryte løs en bolt eller mutter.

i

Page 70


PRODUKSJONSUTSTYR

Produksjonsverktøy hvor moment er påkrevd, samt ergonomi for bruker. Produksjonsverktøy er et viktig verktøy for de som utfører samme oppgaver hver dag, montering av møbler, kretskort, og andre type av komponenter. Maskinene leveres i forskjellige utgaver med forskjellige startmetoder. Leveres som direkte spindel eller forskjellige typer clutcher.

1RAMC1

1RLM2S5

1 Series Luft skrutrekkere Momentområde 0.3 til 5.2 Nm Hastighet 500 til 2.800 rpm Kompakt og lett

1RLMC1

QP1T10C1TD

QA1L05C1LD

QS1T20C1D

Q2 Series Luft skrutrekkere Momentområde 0.3 til 11.6 Nm Hastighet 250 til 2.000 rpm Kompakt og lett QP1S15D1TD

Page 71


PRODUKSJONSUTSTYR

Pulsverktøy med automatisk Shut-off funksjon og Non-sut-off funksjon. Dette verktøy er det beste om ergonomi er et tema. Ingen vridninger i håndledd. Justerbar Precision Shut-Off Clutch. Designet for kritisk festing hvor plast, kompositter eller metaller er utsatt. Anbefales for applikasjoner som krever presis momentstyring. Momentinnstillinger kan enkelt justeres uten demontering av verktøyet.

Q Series Pulserende verktøy Momentområde 11 til 160 Nm Hastighet 4.000 til 7.000 rpm Kompakt og lett

QS Series Pulserende verktøy Momentområde 4.5 til 210 Nm Hastighet 4.300 til 6.800 rpm Kompakt og lett

9 Series Momentområde 111.5 Nm Hastighet 300 rpm

9RSQ83-EU

Page 72


PRODUKSJONSUTSTYR

Driller hvor ergonomi og turtall er viktig. Drillene er utviklet for de som utfører jobber hvor verktøyet skal kunne ha en lang levetid, og hvor ergonomi er et absolutt møst. Maskinene leveres i forskjellige utgaver, pistol, vinkel eller som inline montert i reaksjonsarmer.

Forskjellige type driller til forskjellige type jobber Fra 1.1 til 31.1 Nm Hastighet 500 til 18.000 rpm Bor fra 6 til 13mm Ta kontakt med oss eller få tilsendt Asswmbly Solution katalogen som inneholder alt av monteringsverktøy/produksjonsverktøy.

Page 73


PULSMASKIN

RED ROOSTER momentnøkkel med elektronisk justerbar avstengning. Godt egnet for monteringsapplikasjoner hvor behovet for godt dreiemoment og nøyaktighet er viktig. Maskinen kan justeres i 50 trinn hvor hvert trinn har en tidssyklus. Bruk en momentnøkkel for å sette det aktuelle moment som ønskes. Maskinen har en Shut-Off funksjon som gjør den til en perfekt maskin når vi ser på vibrasjoner du som bruker utsettes for. Maskinen stenger automatisk av når moment er oppnådd. Kjennetegn: • Børsteløs motor • 20 Volt Lithium-lon batteri • Dynapact slagmekanisme • LED-status indikerer OK - NOK - TILBAKE - BATTERI LAV • Justerbart dreiemoment (50 trinn) • Totrinns trigger • Hastighet 2400 RPM • Kompakt og lett

Batteri og lader bestilles separat: • Lader 31084E • Batteri 20/2.0 Ah BB200E-320 • Batteri 20/4.0 Ah BB200E-340

Type

Volt

Ah

Innfestning

Boltkapasitet

RPM

Nm

Vekt

RRI-BI32T

20

2.0

3/8“

6 mm

2.400

6-32

1.0

RRI-BI55T

20

2.0

3/8“

8 mm

2.400

15-55

1.1

RRI-BI100T

20

2.0

1/2“

8-10 mm

2.400

25-100

1.1

RRI-BI120T

20

2.0

1/2“

8-12 mm

2.400

30-120

1.3

Page 74


OLJE Merkbar

forskjell


MOMENT


NĂĽr tiltrekk mĂĽ dokumenteres


KONTROLL


MOMENT

Den innovative QX-serien, et revolusjonerende skritt for hele produksjonsanlegget. Batteridrevet presisjonsverktøy som viser hvordan et smartere verktøy kan forbedre prosesskontroll, operatørkomfort og datakommunikasjon. I en enkel pakkeløsning gir dette verktøyet deg kontroll ved å bidra til å øke produktiviteten, redusere kostnadene og sikre et produkt av høy kvalitet på slutten av produksjonslinjen. Alle tiltrekk lagres i maskinen, eller kan sendes trådløst til en PC. Dokumentert utskrift på jobbene.

QXC-Serien (pistol)

Moment fra: 0.8 til 18.0 Nm • Verktøyholder: 1/4” - 3/8” • Volt: 20 • Kommunikasjon: USB eller trådløs • Vekt: 1.3 kg

QXC-Serien (vinkelnøkkel)

Moment fra: 1.0 til 80.0 Nm • Verktøyholder: 1/4” - 3/8” - 1/2” • Volt: 20 og 40 • Kommunikasjon: USB eller trådløs • Vekt: 9 - 22 kg

QXM Torque Multiplier.

Stort utvalg av reaksjonsarmer

QXC-Serien (pistol)

Moment fra: 40.0 til 2.000 Nm • Verktøyholder: 3/4” - 1” • Volt: 20 • Kommunikasjon: USB eller trådløs • Vekt: 3.62 - 6.8 kg

QXX-Serien (vinkelnøkkel)

Moment fra: 16.0 til 1.620 Nm • Verktøyholder: 3/4” - 1” • Volt: 20 og 40 • Kommunikasjon: trådløs • Vekt: 3.54 - 5.97 kg

Page 79


MOMENT

Ingersoll Rand gir deg en enestående teknologi, men vi vil gi deg full kontroll over teknologien. Vår prosesskommunikasjonsmodul gir mulighet for kontroll, Produktivitet og effektivitet. Hver prosesskommunikasjonsmodul kan kommunisere med opptil 10 individuelle QXX verktøy.

IKKE BARE KONTROLL MEN TOTAL KONTROLL Nøyaktighet: Ingersoll Rand har en patentert closed-loop transducer i verktøyet som gir nøyaktig dreiemoment, korrekte og sporbare resultater - det er presisjon hvor du trenger det mest. Kontroll: • En multifunksjonsdisplaymodul gir rask oppsett og tilbakemelding på alle QX verktøy. • Åtte konfigurasjoner for dreiemoment, vinkel og hastighet. Komfort: • Kompakt, lett og ergonomisk balansert, slik at operatøren kan arbeide uten å tenke på luft, hydraulikk, aggregater, etc. • Trådløs og kompakt, QX Series ™ er designet for sikker og ren drift.

Oilje og Gass

Infrastruktur

Tungt utstyr

Vindmøller

Jernbane

Kraft

Page 80


MOMENT OX Serie batteriskrutrekker QXN uten display, med USB overføring av data QXC med display og USB overføring av data QXX med display, USB og Wireless overføring av data • Kompakt, lett, ergonomisk og balansert uten noen begrensninger. Finjustere enkelt ved dreiemoment og vinkel transduser kontroll • Opptil 18 Nm på pistoltype og 80 Nm på vinkeltrekker • Hastighetsområde fra 10 % til 100 % • USB-port for å programmere og overføre data • Avanserte innstramningsstrategier dreiemoment / hastighet / vinkel • To 20 V batterier: 2,5 Ah for lett eller 5,0 Ah for lang kjøretid • 40 V batteri for høyt dreiemoment på vinkeltrekker

QXN Vinkeltrekker

QXN Pistol

QXN Vinkeltrekker med høyt dreiemoment

QXN Serie Pistoltrekker 0.9 til 18.0 Nm Maskin

CCN

Nm

rpm

kg(1)

mm

mm

In

Display

Com

Volt

QXN2PT04PQ4-Kit

47549941001

0.8–4.0

1500

1.30

215

20–26

1/4"

USB cable

20

QXN2PT04PS4-Kit

47549942001

0.8-4.0

1500

1.30

208

20–26

1/4"

USB cable

20

QXN2PT04PS6-Kit

47549943001

0.8–4.0

1500

1.30

212

20–26

3/8"

USB cable

20

QXN2PT08PQ4-Kit

47549938001

1.6–8.0

1150

1.30

215

20–26

1/4"

USB cable

20

QXN2PT08PS4-Kit

47549939001

1.6–8.0

1150

1.30

208

20–26

1/4"

USB cable

20

QXN2PT08PS6-Kit

47549940001

1.6–8.0

1150

1.30

212

20–26

3/8"

USB cable

20

QXN2PT12PQ4-Kit

47549935001

2.4–12.0

750

1.30

215

20–26

1/4"

USB cable

20

QXN2PT12PS4-Kit

47549936001

2.4–12.0

750

1.30

208

20–26

1/4"

USB cable

20

QXN2PT12PS6-Kit

47549937001

2.4–12.0

750

1.30

212

20–26

3/8"

USB cable

20

QXN2PT18PQ4-Kit

47549934001

3.6–18.0

500

1.30

215

20–26

1/4"

USB cable

20

QXN2PT18PS6-Kit

47549933001

3.6–18.0

500

1.30

212

20–26

3/8"

USB cable

20

Nm

rpm

kg(1)

mm

mm

In

Display

Com

Volt

(1) Vekt med batteri

QXN Serie Vinkeltrekker 1.0 til 80.0 Nm Maskin

CCN

QXN2AT05PQ4-Kit

47549932001

1.0-5.0

1213

1.60

552

9

1/4"

USB cable

20

QXN2AT10PS6-Kit

47549931001

2.0-10.0

936

1.60

525

13

3/8"

USB cable

20

QXN2AT15PS6-Kit

47549930001

3.0-15.0

600

1.60

525

13

3/8"

USB cable

20

QXN2AT18PQ4-Kit

47549929001

3.6-18.0

500

1.70

542

14

1/4"

USB cable

20

QXN2AT18PS6-Kit

47549928001

3.6-18.0

500

1.70

542

13

3/8"

USB cable

20

QXN5AT20PS06-Kit

47549927001

4.0-20.0

1045

2.70

578

13

3/8"

USB cable

40

QXN2AT27PS6-Kit

47550948001

5.4-27.0

330

2.10

552

17

3/8"

USB cable

20

QXN5AT30PS06-Kit

47549926001

6.0-30.0

775

2.90

582

17

3/8"

USB cable

40

QXN5AT30PS08-Kit

47549925001

6.0-30.0

775

2.90

582

17

1/2"

USB cable

40

QXN5AT35PS06-Kit

47549924001

7.0-35.0

640

2.90

582

17

3/8"

USB cable

40

QXN5AT35PS08-Kit

47549923001

7.0-35.0

640

2.90

582

17

1/2"

USB cable

40

QXN5AT40PS08-Kit

47549922001

8.0-40.0

545

3.00

586

22

1/2"

USB cable

40

QXN5AT80PS08-Kit

47561546001

12.0-80.0

375

3.00

586

22

1/2"

USB cable

40

(1) Vekt med batteri

Page 81


MOMENT OX Serie batteriskrutrekker QXN uten display, med USB overføring av data QXC med display og USB overføring av data QXX med display, USB og Wireless overføring av data • Kompakt, lett, ergonomisk og balansert for å jobbe uten begrensninger • Designet for fester som krever presisjon, sporbarhet og mobilitet • Styring av dreiemoment og vinkel • Opptil 18 Nm på pistoltype og 80 Nm på vinkelverktøy • Hastighetsområde fra 10 % til 100 % • USB-port for å programmere og overføre data • Display for å vise resultater og raskt oppsett • Avanserte innstramningsstrategier dreiemoment / hastighet / vinkel • 8 programmer eller 8 brukere

QXC Vinkeltrekker

QXC Pistol QXC Vinkeltrekker med høyt dreiemoment

QXNCSerie Pistoltrekker 0.8 til 18.0 Nm Maskin

CCN

Nm

rpm

kg(1)

mm

mm

In

Display

Com

Volt

QXC2PT04PQ4

47104039

0.8-4.0

1500

0.91

215

20-26

1/4"

+

USB cable

20

QXC2PT04PS4

47104047

0.8-4.0

1500

0.91

208

20-26

1/4"

+

USB cable

20

QXC2PT04PS6

47104054

0.8-4.0

1500

0.91

212

20-26

3/8"

+

USB cable

20

QXC2PT08PQ4

47103973

1.6-8.0

1150

0.91

215

20-26

1/4"

+

USB cable

20

QXC2PT08PS4

47103981

1.6-8.0

1150

0.91

208

20-26

1/4"

+

USB cable

20

QXC2PT08PS6

47103999

1.6-8.0

1150

0.91

212

20-26

3/8"

+

USB cable

20

QXC2PT12PQ4

47103916

2.4-12.0

750

0.91

215

20-26

1/4"

+

USB cable

20

QXC2PT12PS4

47103924

2.4-12.0

750

0.91

208

20-26

1/4"

+

USB cable

20

QXC2PT12PS6

47103932

2.4-12.0

750

0.91

212

20-26

3/8"

+

USB cable

20

QXC2PT18PQ4

47516834001

3.6-18.0

500

0.91

215

20-26

1/4"

+

USB cable

20

QXC2PT18PS6

47516834003

3.6-18.0

500

0.91

212

20-26

3/8"

+

USB cable

20

Nm

rpm

kg(1)

mm

mm

In

Display

Com

Volt

(1) Vekt med batteri

QXN Serie Vinkeltrekker 1.0 til 80.0 Nm Maskin

CCN

QXC2AT05PQ4

47510887010

1.0-5.0

1213

1.14

552

9

1/4"

+

USB cable

20

QXC2AT10PS6

47510887009

2.0-10.0

936

1.18

525

13

3/8"

+

USB cable

20

QXC2AT15PS6

47510887008

3.0-15.0

600

1.18

525

13

3/8"

+

USB cable

20

QXC2AT18PQ4

47510887007

3.6-18.0

500

1.27

542

13

1/4"

+

USB cable

20

QXC2AT18PS6

47510887006

3.6-18.0

500

1.27

542

13

3/8"

+

USB cable

20

QXC5AT20PS06

47517880014

4.0-20.0

1045

2.04

578

13

3/8"

+

USB cable

40

QXC2AT27PS6

47515592001

5.4-27.0

330

1.68

552

17

3/8"

+

USB cable

20

QXC5AT30PS06

47517880013

6.0-30.0

775

2.18

582

17

3/8"

+

USB cable

40

QXC5AT30PS08

47517880012

6.0-30.0

775

2.18

582

17

1/2"

+

USB cable

40

QXC5AT35PS06

47517880011

7.0-35.0

640

2.18

582

17

3/8"

+

USB cable

40

QXC5AT35PS08

47517880010

7.0-35.0

640

2.18

582

17

1/2"

+

USB cable

40

QXC5AT40PS08

47517880009

8.0-40.0

545

2.27

586

22

1/2"

+

USB cable

40

QXC5AT80PS08

47517880023

12.0-80.0

375

2.27

586

22

1/2"

+

USB cable

40

(1) Vekt med batteri

Page 82


MOMENT OX Serie batteriskrutrekker QXN uten display, med USB overføring av data QXC med display og USB overføring av data QXX med display, USB og Wireless overføring av data • Kompakt, lett, ergonomisk og balansert for å jobbe uten begrensninger • Designet for fester som krever presisjon, sporbarhet og mobilitet • Styring av dreiemoment og vinkel • Opptil 18 Nm på pistoltype og 80 Nm på vinkelverktøy • Hastighetsområde fra 10 % til 100 % •Trådløs kommunikasjon gjør det mulig å administrere data, kontrollprosess og justere verktøyet i sanntid (trenger PCM) • USB-port for å programmere og overføre data • Display for å vise resultater og raskt oppsett

QXX Vinkeltrekker

QXX Pistol

QXX Vinkeltrekker med høyt dreiemoment

• Avanserte innstramningsstrategier dreiemoment / hastighet / vinkel • 8 programmer eller 8 brukere

QXN Serie Pistoltrekker 0.9 til 18.0 Nm Maskin

CCN

Nm

rpm

kg(1)

mm

mm

In

Display

Com

Volt

QXX2PT04PQ4

47104062

0.8-4.0

1500

0.91

215

20-26

1/4"

+

Wireless

20

QXX2PT04PS4

47104070

0.8-4.0

1500

0.91

208

20-26

1/4"

+

Wireless

20

QXX2PT04PS6

47104088

0.8-4,0

1500

0.91

212

20-26

3/8"

+

Wireless

20

QXX2PT08PQ4

47104005

1.6-8.0

1150

0.91

215

20-26

1/4"

+

Wireless

20

QXX2PT08PS4

47104013

1.6-8.0

1150

0.91

208

20-26

1/4"

+

Wireless

20

QXX2PT08PS6

47104021

1.6-8.0

1150

0.91

212

20-26

3/8"

+

Wireless

20

QXX2PT12PQ4

47103940

2.4-12.0

750

0.91

215

20-26

1/4"

+

Wireless

20

QXX2PT12PS4

47103957

2.4-12.0

750

0.91

208

20-26

1/4"

+

Wireless

20

QXX2PT12PS6

47103965

2.4-12.0

750

0.91

212

20-26

3/8"

+

Wireless

20

QXX2PT18PQ4

47516834002

3.6-18.0

500

0.91

215

20-26

1/4"

+

Wireless

20

QXX2PT18PS6

47516834004

3.6-18.0

500

0.91

212

20-26

3/8"

+

Wireless

20

Nm

rpm

kg(1)

mm

mm

In

Display

Com

Volt

(1) Vekt med batteri

QXN Serie Vinkeltrekker 1.0 til 80.0 Nm Maskin

CCN

QXX2AT05PQ4

47510887005

1.0-5.0

1213

1.14

552

9

1/4"

+

Wireless

20

QXX2AT10PS6

47510887004

2.0-10.0

936

1.18

525

13

3/8"

+

Wireless

20

QXX2AT15PS6

47510887003

3.0-15.0

600

1.18

525

13

3/8"

+

Wireless

20

QXX2AT18PQ4

47510887002

3.6-18.0

500

1.27

542

13

1/4"

+

Wireless

20

QXX2AT18PS6

47510887001

3.6-18.0

500

1.27

542

13

3/8"

+

Wireless

20

QXX5AT20PS06

47517880007

4.0-20.0

1045

2.04

558

13

3/8"

+

Wireless

40

QXX2AT27PS6

47515592002

5.4-27.0

330

1.68

552

17

3/8"

+

Wireless

20

QXX5AT30PS06

47517880006

6.0-30.0

775

2.18

582

13

3/8"

+

Wireless

40

QXX5AT30PS08

47517880005

6.0-30.0

775

2.18

582

17

1/2"

+

Wireless

40

QXX5AT35PS06

47517880004

7.0-35.0

640

2.18

582

17

3/8"

+

Wireless

40

QXX5AT35PS08

47517880003

7.0-35.0

640

2.18

582

17

1/2"

+

Wireless

40

QXX5AT40PS08

47517880002

8.0-40.0

545

2.27

586

22

1/2"

+

Wireless

40

QXX5AT80PS08

47517880022

12.0-80.0

375

2.27

586

22

1/2"

+

Wireless

40

(1) Vekt med batteri

Page 83


MOMENT Bredt Netverk For Bred Produktivitet

Ingersoll Rand gir deg ikke bare en enestående teknologi, vi vil gi deg total kontroll over den teknologien. Vår Prosess Kommunikasjons Modul muliggjør flytbar linjeintegrasjon, fjernovervåking og enkel systemprogrammering som oversetter til maksimal produktivitet og effektivitet.

QX Serietm Prosess Kommunikasjons Modul (PCM) Power Cord

EU and UK cable

Tool Connections

Wireless tool connections (compatible with QXX)

Software

ICS Connect soft ware

Power Supply

100-240V AC input, 5V DC output

Communication

Ethernet to ICS

Fieldbus Options

Ethernet/IP, DeviceNet, Interbus-S, Profi bus, Modbus-TCP

Protocols

Open Protocol, Ethernet EOR, Serial EOR

Printers/Devices

Serial RS232, bar code, label printing

I/O

8 inputs/8 outputs, with behavior assignable through ICS soft ware, operates at 24V DC

I/O Power Supply

100-240V AC input, 24V DC output

Indicators

Power ON, System Ready, Wireless Activity, Ethernet Activity

Ambient Operating Conditions

0-50°C, 20/90% non-condensing humidity

Enclosure

IP52 mounted in upright vertical position

System Weight

1.4 kg

Overall Dimensions

291 mm x 103 mm x 210 mm

IC-PCM-2-EU Up to 10

Prosess Kommunikasjons Modul IC-PCM-2-EU

Sanntidsovervåkning

Data Arkivering

Prosess Kontroll QX Serie verktøy kan kommunisere med en datamaskin via USB-port og ICS-programvare eller via en mobil enhet med INSIGHT Connect appen.

Page 84


TRYKKTANKER

Vi utfører kontroll


MOMENT


16000 Nm uten slag


MOMENT

Mer enn 20 års erfaring med girboksteknikk og -konstruksjon har ledet frem til vår siste generasjon episykliske girbokser. RAD-serien er designet for ekstrem kraft i bruk i en rekke bransjer verden over, og disse muttertrekkerne tilbyr deg: • Det beste styrke-vekt-forholdet • Bredt dreiemomentspenn for å passe til mange bruksområder • Uovertruffen pålitelighet levert av en av de mest avansert konstruerte girboksene på markedet • Meget kompakt design, noe som gir lavere vekt og bedre tilgjengelighet • Kontrollert bolting - nøyaktighet på +/- 3 % og repeterbarhet på +/- 2 %

• Ekstremt kraftige muttertrekkere for kraftig bruk!

RAD DX-Serien

Luftstyrt fra 35 - 15.000 Nm RPM fra 3 - 275 Innfestning 1/2” - 11/2” Vekt 2.8 - 19.0

RAD 2-Speed Serien

Luftstyrt fra 150 - 4.000 Nm RPM fra 44 - 300 Innfestning 3/4” - 1” Vekt 3.7 - 7.6

RAD hjulbolt serien

med innebygget transduser verifisering

Luftstyrt fra 150 - 4.600 Nm RPM fra 10 - 30 Innfestning 3/4” - 1” Vekt 4.1 - 10.5

FRL-enhet:

Luftstyrt fra 275 - 2.450 Nm RPM fra 10 - 115 Innfestning 3/4” - 1” Vekt 3.6 - 12.4

• Lett verktøyholder (2 kg), laget av høytetthets-polypropylen • Inkluderer trykkmåler, fi lter, regulator og smører

SDM PLANETGIR Maks moment ut 680 Nm Ratio 1:23 - 1:93 Innfestning 1/4”, 3/8”, 1/2”, 3/4” Page 88

TV-RAD Serien


MOMENT

B-RAD SELECT serien

Digital B-RAD PLUS serien

V-RAD elektrisk serie

Batteri fra 50 - 7.000 Nm RPM fra 2 - 57 Innfestning 1/2” - 1” Vekt 3.2 - 7.3

Batteri fra 70 - 4.000 Nm RPM fra 9 - 39 Innfestning 3/4” - 1” Vekt 5.0 - 7.1

MV-RAD elektrisk serie

E-RAD BLU

E-RAD BLU-S Transducer

setter bolt standarden høyere

controlled

Elektronisk fra 135 - 16.500 Nm RPM fra 2 - 30 Innfestning 3/4” - 11/2” Vekt 5.4 - 20.1

Elektronisk fra 135 - 10.000 Nm RPM fra 2 - 30 Innfestning 3/4” - 11/2” Vekt 5.6 - 15.5

Elektrisk fra 65 - 8.000 Nm RPM fra 4 - 38 Innfestning 3/4” - 11/2” Vekt 3.9 - 12.7

RAD Smart Socket serie 200 - 16.200 Nm Innfestning 3/4” - 11/2” Vekt 1.2 - 7.2

Elektrisk fra 150 - 3.100 Nm RPM fra 4 - 29 Innfestning 3/4” - 1” Vekt 4.5 - 7.3

Offset gearboxes

fra

Stort utvalg av reaksjonsarmer og neseforlengere

OFFSET GIRBOKS som kan tilpasses alle RAD maskiner Page 89


MOMENT

35 - 15.000 Nm

Pneumatic RAD single & 2-speed The experience in gearbox engineering and design has brought about RAD’s latest generation in planetary gearboxes – RAD DX series. Designed for heavy duty usage in a variety of industries worldwide. RAD 2-speed series torque wrenches incorporate a precision engineered 2-speed gearbox designed for faster run down and quick reaction point positioning on time sensitive bolting applications. RAD DX series torque wrenches offer: • Unmatched reliability delivered by one of the most advanced engineered gear boxes on the market • The 2-speed models feature a unique fully automatic gearbox design, eliminating the time consuming switch between high and low speed gear • Very compact design resulting in lower weight and better accessibility • Wide torque range to suit multiple applications • The best power-to-weight ratio Extreme torque wrenches for heavy duty applications! All RAD Pneumatic tools include: • Reaction arm and retaining ring • Lubricating oil for the FRL unit • 3.6 meter hose • User manual • Lightweight FRL unit • Tool storage case • Calibration certificate • Safety instruction USB stick.

NEW!

Including tool storage case

A

C

D

C

213 B

233

ELECTRONIC

D

A

B

FRL Unit:

• Low weight (2kg) tool holder made from High Density Polypropylene • Includes pressure gauge, filter, regulator and lubrication At a surcharge, the RAD pneumatic series torque wrenches (excluding TV RAD) can be delivered according to EX specification. See RAD’s website for more information.

A

PNEUMATIC

C

A

C

B

B D

Toolkit

Tool

Drive size

Number

Model

Inches

Torque (Nm) Min

Max

Speed

Weight

RPM

Kg A

2-speed 15616 100 SL 15134 275 SL 13573 13575 475 SL 13539 10 GX 13549 19774 14 GX 19135 19775 20 DX 13565 34 GX 24717 24952 40 DX 13571 46 GX 26133 70 DX 15805 80 DX 23229 110 DX 26153* 150 DX * Storage case not available Page 90

2-speed 1/2“ or 3/4“ 3/4“ 3/4“ 3/4“ 3/4“ 1“ 1“ 1“ 1“ 1-1/2“ 1-1/2“ 1-1/2“ 1-1/2“

35 50 70 150 275 400 700 1.200 1.400 2.000 2.700 3.400 5.400

100 275 475 950 1.350 2.000 3.400 4.000 4.600 7.000 8.000 10.800 15.000

250 81 45 23 16 9 8 7 10 6 BATTERY 6 4 3

ELECTRIC

272 77 55 49

2.1 2.9 3.0 3.6 3.6 4.0 6.4 6.5 9.7 10.5 12.2 14.3 19.1

D

Dimensions (mm) C

2-speed B

B

D

C

D

2-speed

4.0 4.5 4.8 A

A

7.5 B D

161 D 170 170 225 225 203 248 C 242 300 275 299 308 350

232 257 257 302

62 70 224 A 62 70 B 224 62 70 224 63 70 224 63 70 225 69 70 224 78 84 241 81 A 84 241 C B 86 98 264 96 98 264 D 102 102 264 108 108 268 127 127 280 Repeatability of 3 % B

C


MOMENT

50 - 7.000 Nm

Battery B-RAD SELECT

B-RAD SELECT series torque wrenches offer high torque output and reliability combined with uncompromised cordless freedom. Up to 7.000 Nm The B-RAD SELECT is now even more powerful, faster and lighter.

Cordless torque! The B-RAD SELECT is especially suitable for installation and service jobs where electricity or compressed air are not available. Besides this, the B-RAD SELECT is also an ideal tool for valve actuation, load strapping and for driving spindles. The number of cycles per battery depends on stud length, lubrication and temperature. • Brushless motor • Automatic reaction arm release • Available in single and automatic 2-speed gearbox • Latest Lithium-ion 18V/5.2Ah battery technology.

A

C

D

B

ELECTRONIC

All B-RAD SELECT tools include: • Reaction arm and retaining ring • Two Lithium-ion 18V/5.2 Ah batteries with charger (For the B-RAD SELECT 4000 & 7000: 1x 5.2 Ah and 1x 8.0 Ah) • Calibration certificate • Weatherproof storage case • Safety instruction on USB drive • User manual.

D

A

C

PNEUMATIC

B D

With digital torque setting per 10 Nm! A

C B D

ELECTRIC

A

C

B

BATTERY

Toolkit

Tool

Number

Model

29594 B-RAD SELECT 275 28264 B-RAD SELECT 700 28266 B-RAD SELECT 1400 28267 B-RAD SELECT 1400-2 28268 B-RAD SELECT 2000 28269 B-RAD SELECT 2000-2 28270 B-RAD SELECT 4000 28271 B-RAD SELECT 4000-2 28272 B-RAD SELECT 7000 Repeatability of 3 %

Drive size

Torque (Nm)

Speed

D

Weight

Noise level

Inches

Min

Max

RPM

Kg

dB

1/2“ or 3/4“ 3/4“ 3/4“ 3/4“ 1“ 1“ 1“ 1“ 1-1/2“

50 170 300 300 400 400 815 815 1.400

270 700 1.400 1.400 2.000 2.000 4.000 4.000 7.000

47 21 10 71 6 19 3 19 2

3.2 3.5 3.5 4.3 4.0 4.9 6.0 6.7 8.8

65 65 OTHER 65 65 65 65 65 65 65

Dimensions (mm) A

B

C

228 A 231 B 231 279 244 298 285 337 295

63 63 63 63 69 69 81 81 95

68 C 67 67 67 69 69 81 81 95

D

D 262 262 262 262 262 262 266 266 272 Page 91

C


MOMENT

50 - 7.000 Nm

Battery - Bespoke Solutions B-RAD OFFSET

B-RAD EXT-R

The B-RAD SELECT is now available with an integrated offset link: ideal for tightening bolts in tight spaces!

Another addition to the standard B-RAD SELECT range is the extended reach version, so called the EXT-R. The EXT-R is the ideal wrench for working effortlessly in a standing position or for jobs above your head.

The B-RAD OFFSET is based on the standard B-RAD SELECT series and has all the same features that have made these torque wrenches so popular. There is one main difference: the torque multiplier is placed out of line with the motor with an offset link, and as a result, it reduces the total tool length above the bolt with 105mm.

Having difficulties tightening a deeply recessed bolt? With the B-RAD EXT-R you can likely reach it! The B-RAD EXT-R has especially been designed to increase ergonomics. With its very low weight and with an extra adjustable handle, you can assume the perfect working position. No more back aches, tired arms or working on your knees. Due to the large distance to the reaction arm, pinching risks are practically eliminated and therefore the EXT-R is extremely safe.

This provides operators with a more versatile tool as it enables them to use the wrench in places where bolts cannot be tightened with standard wrenches. The B-RAD OFFSET is calibrated including the offset link, so no conversion tables are needed as with conventional “add-on” offset links.

The B-RAD EXT-R series has the same features as the standard B-RAD SELECT and the robust extension can be ordered separately as well, making it possible to retrofit it Aon a standard B-RAD SELECT. C

In addition, it is worth knowing that the offset link can be retrofitted to any standard B-RAD SELECT model. 146 C 63 All B-RAD Offset tools include: 213

D

A

B

A B

63 • Reaction arm and retaining ring 233 63 • Two Lithium-ion 18V/5.2 245 120 Ah batteries with charger • (For the B-RAD Offset 4000 & 7000: 1x 5.2 Ah and 1x 8.0 Ah) • User manual • Calibration certificate C • Weatherproof storage case A • Safety instruction USB drive. B

A

C

B

B

Given the applications, the B-RAD EXT-R D is only available for the 700 Nm and 1400 Nm multipliers.

D 229

Included with the B-RAD EXT-R: • Extra handle for even greater ergonomics • Reaction arm and retaining ring • Two 18V / 5.2 Ah batteries with fast charger (18V/8.0 Ah optional) • User manual • Calibration certificate • Weatherproof storage case • Safety instruction USB drive.

C

D

D

D

A

C

C

A

C

B

B D

A

B

A

D

C

A A

B

B

A

C

C

C B

B D

D

E

D D

C

Toolkit

Tool

Drive size

Number

Model

Inches

OFFSET

B

A

201026

Min

Speed

Weight

RPM

Kg

Max

EXT-R

201025 D

Torque (Nm)

OFFSET B-RAD 275

1/2“ OR 2/4“

50

270

47

201000

B-RAD 700

3/4“

170

700

21

201001

B-RAD 700-2

3/4“

170

700

A

EXT-R A

OFFSET

Dimensions (mm) A

EXT-R

OFFSET

5.3

126

3.2 21

3.5

83

B

B EXT-R

110 C

6.5

OFFSET 63

50

800

63

50

860 D

63

C

D

EXT-R

OFFSET

EXT-R

68

352

352 A

245 C

201027

201003

B-RAD 1400

3/4“

300C

1.400

10

10

3.5

5.9

126

810

63

50

68

352

201028

201004

B-RAD 1400-2 D

3/4“ B

300

1.400

71

71

4.3

6.5

174

860

63

50

68

352

201029

B-RAD 2000

1“

400

2.000

6

4.0

139

69

50

352

201030

B-RAD 2000-2

1“

400

2.000

19

4.9

193

69

50

352

201031

B-RAD 4000

1“

800

4.000

3

6.0

180

81

50

356

201032

B-RAD 4000-2

1“

800

4.000

19

6.7

232

81

50

356

201033

B-RAD 7000

1-1/2“

1.400

7.000

2

9.3

190

95

50

Page 92

245

68 B

245 245

362 Repeatability of 3 %


MOMENT

70 - 1.400 Nm

Battery B-RAD-S: transducer controlled! The new B-RAD-S battery torque wrench is equipped with a built-in torque transducer that adjusts its power and precisely shuts-off based on its measurements on the bolt during tightening. The proven strain gauge technology makes the torque wrench insensitive to environment influences, such as friction, temperature and joint hardness. Thanks to the built-in transducer, this torque wrench tightens bolts according to the VDI/VDE 2862-2 standards.

Cordless torque!

Unlike competitors’ wrenches that measure the gearbox input torque, the B-RAD-S measures the torque applied on the bolt. Any misreading through gearbox wear or damage will have no effect on the applied torque

The B-RAD-S also features: • Brushless motor technology • Transducer torque and angle control • Bluetooth connectivity • Torque check function • Torque + angle limits • Data logging • Bolt counter • Torque control in anticlockwise rotation • Multi-user level password protection • Automatic reaction arm release • Selectable menu languages • Intelligent counter for life cycle and maintenance • Extremely low noise level – only 65 dB • Lithium-ion 18V / 5.2 Ah and 8.0 Ah battery technology A

C

Transducer controlled

D

146

C

213

B

233

All B-RAD-S tools include: D • Two Lithium-ion 18V/5.2 Ah batteries with charger • Reaction arm and retaining ring • Safety instruction on USB stick • Weatherproof storage case • Calibration certificate C • User manual.A

ELECTRONIC

PNEUMATIC

D

D

A

C

B

C

A

C

B D

ELECTRIC

A

A

C

B

B D

A

B

D

C

A A

B

BATTERY

C

D

C

D

B

D

A

B

229

A

C B

A

D

245

120

A

B

C B

63

A

B

A

63

63

D

B

C

B D

D

D C

OTHER

Toolkit

Tool

Drive size

Number

Model

Inches

B 200812 B-RAD 700-S 3/4“ C A 200814 B-RAD 1400-S 3/4“ Repeatability B +/- 2 %, Accuracy transducer +/- 1 % D

C

Torque (Nm)

Speed

Weight

Noise level

Dimensions (mm)

Min

Max

RPM

Kg

dB

A

B

C

D

70 140

700 1.400

21 10

5.3 5.3

65 65

261 261

63 63 A

71 71

262 262

D

A

B C

Page 93 C


MOMENT

30 - 7.000 Nm

Battery MB-RAD The MB-RAD series torque wrenches are ideal for applications where compressed air or electricity are not available. With advanced technology containing digital display and single increment torque settings.

MB-RAD features:

• Brushless motor technology • Torque + angle limits • Data logging • Bluetooth connectivity • Torque check function • Bolt counter • Torque control in anticlockwise rotation • Multi-user level password protection • Automatic reaction arm release • Selectable menu languages • Intelligent counter for life cycle and maintenance • Extremely low noise level – only 65 dB • Lithium-ion 18V / 5.2 Ah and 8.0 Ah battery technology

All MB-RAD tools include: • Reaction arm and retaining ring • Two Lithium-ion 18V/5.2 Ah batteries with charger (For the MB-RAD 4000 & 7000: 1x 5.2 Ah and 1x 8.0 Ah) • Calibration certificate • Weatherproof storage case • Safety instruction USB drive.

A

C

D

B

ELECTRONIC

D

A

C

PNEUMATIC

B D

A

C B D

ELECTRIC

A

C

B

BATTERY

Page 94

Torque (Nm)

D

Toolkit

Tool

Drive size

Speed

Weight

Noise level

Number

Model

Inches

Min

Max

RPM

Kg

dB

200920 200921 200922 200924 200926 200928

MB-RAD 275 MB-RAD 700 MB-RAD 1400 MB-RAD 2000 MB-RAD 4000 MB-RAD 7000

1/2“ or 3/4“ 3/4“ 3/4“ 1“ 1“ 1-1/2“

30 70 140 200 400 700

300 700 1.400 2.000 4.000 7.000

48 21 10 6 3 2

3.5 3.5 3.7 4.3 6.0 8.7

65 65 65 65 65 65

OTHER

Dimensions (mm) A

C

D

247 63 68 258 266 63 68 258 266 63D 68 258 276 69 69 262 301 81 81 268 322 95 95 277 Repeatability of 2 %

A

B

B

C

C


MOMENT

140 - 4.000 Nm

Electric V-RAD SELECT

Torque range: 140 – 4.000 Nm

The V-RAD SELECT electric series is the latest innovation of RAD electric torque wrenches used for the installation or removal of heavy duty fasteners where accuracy, power, and high safety standards are required. The V-RAD SELECT shares the same two simple buttons with the B-RAD SELECT to increase or decrease the torque in steps of 10 Nm.

V-RAD SELECT tool features:

• Advanced ultra-durable electric motor design • Extreme duty design to reduce maintenance cost and increase reliability • Equal power in forward and reverse • Easy “SELECT” torque setting with steps of 10 Nm • Low noise level – only 80 dB • Durable and compact • Clear Pass/Fail indication • Clear display. Repeatability of 4%

All V-RAD SELECT tools include: • Reaction arm and retaining ring • Weatherproof storage case • Safety instruction USB drive • User manual.

A

C

D

B

ELECTRONIC

D

A

C

PNEUMATIC

B D

A

C B D

ELECTRIC

Toolkit

Tool

Drive size

Number

Model

Inches

Min

Max

3/4“ 1“ 1“

140 200 400

1.400 2.000 4.000

25633 V-RAD SELECT 1400 25634 V-RAD SELECT 2000 25636 V-RAD SELECT 4000 Repeatability of 4 %

Torque (Nm)

Speed

Weight

Noise level

RPM

Kg

dB

A

10 6 3

3.9 4.2 6.2

80 80 80

304 304 338

BATTERY

Dimensions (mm) A

B

C

64 B69 81

78 78 78 D

D C

205 205 205 Page 95


MOMENT

65 - 11.000 Nm

Electric DIGITAL MV-RAD Torque range: 65 – 11.000 Nm

The MV-RAD will quickly tighten or loosen bolts with accuracy and reliability. The torque can be set by single increment or with 200 setting options. Torque and more parameters can be programmed individually on custom demands. In addition, this torque wrench is equipped with angle function.

The MV-RAD features a special Bolt Check function (optional)

This program allows the operator to check if an already tightened bolt is still within torque specification. The MV-RAD is able to verify the existing torque and will not add any extra torque while doing this. If the bolt requires further tightening, the tool will do so automatically and report the degrees of turn needed. The 230V or 115V power operation allows the MV-RAD to be used in a variety of places with only 80 dB noise level. Each pistol torque wrench comes fully calibrated in a storage case and includes reaction arm, calibration certificate and operating manual.

• High performance bolting tool with torque shut-off system • Pistol grip with OLED-Display • Single increment or 200 torque setting options • Angle function • Password protected • 360° rotatable handle • 8 Programmable presets • Programming on custom demands • Bolt check function (optional).

All MV-RAD tools include: • Reaction arm and retaining ring • Weatherproof storage case • Safety instruction USB drive • User manual.

A

C

D

C

213 B

23

ELECTRONIC

D

900 version

Standard version Toolkit

Tool

Drive size

Number

Model

Inches

Min

200278 200279 200289

MV-RAD 6 MV-RAD 14 MV-RAD 14-900

3/4“ 3/4“ 3/4“

65 140 140

200277

MV-RAD 20

1“

215

1“ 1“ 1-1/2“ 1“ or 1-1/2“ 1-1/2“ 1-1/2“ 1-1/2“ 1-1/2“ 1-1/2“

400 450 450 450 700 700 800 2.100 2.100

200469 MV-RAD 40 200283 MV-RAD 45 200284 MV-RAD 45 200345 MV-RAD 45-900 200287 MV-RAD 70 200325 MV-RAD 70-900 200286 MV-RAD 80 200395 MV-RAD 110 200466 MV-RAD 110-900 of 3 % PageRepeatability 96

Torque (Nm) Max

A

B

Speed

Weight

Noise level

RPM

Kg

dB

A

B

80 80 80

375 310 176

62 63 63

A

C

Dimensions (mm) A

C

D

78 78 73

205 210 D 390

650PNEUMATIC42 1.400 6 1.400 13

4.1 3,9 7.5

2.00

5

4.3

80

295

69

78

210

3 3 3 3 2 2 1 1 1

6.2 8.8 8.8 A 9.5 9.5 10.6 11.4 13.1 13.6

80 80 80 80 80 D 80 80 80 80

338 485 485 252 435 295 484 510 415

81 86 86 86 96 96 102 108 108

78 86 86 D 96 96 96 102 108 108

205 205 205 404 210 403 B 220 232 269

4.000 4.500 4.500 4.500 7.000 ELECTRIC 7.000 8.000 11.000 11.000

A

B D

B

C

C

B

A

C

C

A

C


MOMENT

135 - 15.000 Nm

Electronic E-RAD BLU: setting bolting standards higher E-RAD BLU series precision torque wrenches are designed to provide a high repeatability degree of +/2% for high torque applications in combination with advanced tool functions and data logging. This advanced electronic pistol grip torque wrench combines RAD’s proven gearbox design and AC Servo motor technology to reduce bolting time with at least 300% as compared to conventional hydraulic wrenches. Built and designed for high cycle, heavy-duty industrial usage, indoor and outdoor.

Reducing cost - Multiple wrenches can be used with one control box! E-RAD BLU tool kits include:

• E-RAD BLU (-S) wrench • Control box cable • Control box with USB and LAN port • Operator’s manual • Reaction arm and retaining ring • Calibration certificate • Data logging software • Safety instruction USB drive.

E-RAD BLU (-S) tool features:

• Highly advanced Data Logging and Tool Management features • Capable of torque and angle bolting sequence • Operator identification and Batch count to ensure traceability • Password protection for three user levels: basic, intermediate and advanced • LED indicator lights (Pass/Fail) located on both sides for maximum ergonomy • Life cycle and maintenance counters • Rotatable gearbox to avoid pinch hazard • Active cooler system on controller and wrench.

50 X 76 mm touch screen

Select toolkit and if needed additional wrenches:

A

C

D

C

21 B

23

ELECTRONIC

D

900 version

Standard version Toolkit

Wrench only

Tool

Drive size

Number

Number

Model

Inches

21985 22056 E-RAD BLU 950 24162 23330 E-RAD BLU 2000 21986 22057 E-RAD BLU 3400 22434 23113 E-RAD BLU 3400-900 21987 22058 E-RAD BLU 4000 200415 200416 E-RAD BLU4000 21988 22059 E-RAD BLU 8000 21989 22060 E-RAD BLU 10K 24224* 23748 E-RAD BLU 15K * 15K Available upon request with 16.500 Nm and 2-1/2“ SD Repeatability of 2 %

3/4“ 1“ 1“ 1“ 1“ 1-1/2“ 1-1/2“ 1-1/2“ 1-1/2“

Torque (Nm) Min 135 270 340 340 675 675 1.385 2.034 4.050

PNEUMATIC

ELECTRIC

Speed

Weight

RPM

Kg

Max 950 2.000 3.400 3.400 4.050 4.500 8.100 10.000 15.000

A

30 B 9 10 11 8 8 4 A 2 2

C

D

B

A

B

5.4 5.9 8.1 8.3 10.6 10.6 13.0 C 15.0 20.1

Dimensions (mm) A 340 340 380 220 430 430 430 430 466

B A

65 69 70 76 83 83 100 105 127

C

D

78 76 78 78 88 88 100 D 105 127

275 288 D 245 245 260 260 260 265 273

B

D B

C

C

A

Page 97


MOMENT

135 - 15.000 Nm

Electronic E-RAD BLU-S: transducer controlled Continuously measures and controls the actual applied torque to the bolt during the tightening process

In addition to the regular E-RAD BLU models, RAD also offers the E-RAD BLU with transducer controlled torque shut off (S). This system archieves a high torque accuracy of 1% and is especially suitable for situations where the E-RAD BLU is used for a wide variation of joint types (hard/soft).

What difference does the “S” make?

The “S” version of the E-RAD BLU distinguishes itself from the standard model in that it is equipped with a strain gauge torque transducer in the annulus of the gearbox. Instead of measuring the servo motor current to determine the precise shut off torque, the “S” goes a step further in that it actually controls the precise moment of the torque shut off by means of the torque transducer’s measurements.

Transducer controlled

With the E-RAD BLU-S the actual applied torque to the bolt is measured, making the E-RAD BLU-S extremely precise and insensitive to different joint conditions. As for the standard E-RAD BLU, already very precise, any inaccuracy caused by joint sensitivity can be corrected by performing a point calibration or a “BLU Call” on the joint with a Smart Socket™. With the E-RAD BLU-S this will not be necessary anymore.

E-RAD BLU (-S) control box

The E-RAD BLU Control box provides the interface for all E-RAD BLU wrenches. No matter which E-RAD BLU (-S) is connected, the control box will retrieve the model and calibration data from the wrench. This allows the operator to switch between multiple types of wrenches ensuring mistakefree operation. No torque conversion charts are needed, as opposed to conventional systems. The E-RAD BLU -S works on a standard control box with a recent software version. • Standard delivered with 230V control box (Product Number: 21220) and 4,5 m cable (21217) • Optional 120V control box (Product Number: 21221).

Select toolkit and if needed additional wrenches: A

C

D

146

C

213 B

233 D

A B

Page 98

63

Toolkit

Tool

Drive size

Model

Inches

26937C 26938 22759 D 25282 26939 29315

E-RAD ABLU 950-S E-RAD BLUB3400-S E-RAD BLU 4000-SD E-RAD BLU 8000-S E-RAD BLU 10K-S E-RAD BLU 15K-S C

3/4“ 1“ 1“ 1-1/2“ 1-1/2“ 1-1/2“

C

C Cable length selection

D

Description

Torque (Nm) Min

Max

135 340 675 1.385 2.034 4.050

950 3.400 4.050 D 8.100 10.000 15.000

A B

Cable assembly E-RAD BLU (middle) Cable assembly E-RAD BLU (long)

C

B D

229

A

C

B

A

A

D

245

Cableassembly E-RAD BLU (short, included with standard tool kit) B

C B

120

Number

Toolkit Number B 21217 D 21218 21219 A

A

B

A

63

63

D

C

Speed

Weight

RPM

Kg

A

Dimensions (mm) B

C

D

15 10 8 4 2 2

5.4 8.1 10.6 13.0 15.0 22.8

340 380 430 430 430 492

80 85 98 115 120 127

78 78 88 100 105 127

245 245 260 260 265 304

A Dimensions (ft/m)C length B 15 / 4.6 D 20 / 6.1 25 / 7.6 Repeatability +/- 2%, Accuracy transducer +/- 1%


MOMENT Accessories Reaction arms Each RAD tool includes a standard reaction arm. Please consult www.radtorque.eu for dimensions and part numbers.

Standard

Deep Socket

Double ended

Various models of weldable blanks

Custom designed reaction arms

If a standard reaction arm is not suitable for the job, RAD is able to provide you quickly with a custom engineered reaction arm fully, within safety standards. Check website for custom RA forms. In addition to this, blank weldable reaction arms can be supplied for quick and easy customization.

RAD Smart Socket™ serie Revolutionairy socket for measuring torque directly on the bolt up to 16.200 Nm with an accuracy of < 1% Uses RAD Torque’s transducer technology combined with custom sockets to measure the torque applied to the bolt during a torque cycle. By innovative design, the Smart Socket™ is no larger than a standard socket. It’s compact size and innovative technology makes the Smart Socket™ a perfect audit tool for inspecting bolted joints and can function as a master calibration for various torque tools.

Tool accessories

To further enhance the productivity and safety of RAD torque tools RAD has developed a wide range of accessories. For further details, please visit our website www.radtorque.eu.

Impact sockets

SDM gearbox

RAD nose extensions

Offset gearboxes

Page 99


MOMENT Safety RAD’s advanced safety systems Ergonomics and safety are very important during the design phase of any new RAD tool. In addition to making the job more ergonomic and safe, RAD wishes their tools to be easy to use, powerful, accurate and very reliable. RAD believes safety features should not impede workplace efficiency and speed, but should make workers aware of the risks involved in working with powerful tools. RAD has developed a range of ergonomic and safety enhancing features:

Ergonomic features:

• RAD’s patented planetary gear reduction drive system delivers 88 times less vibration than impact wrenches • No risk of HAVS injuries (Hand-Arm-Vibration-Syndrome) • Pistol grip trigger/control reduces operator fatique • RAD’s low profile reaction arm eliminates all the operational load on the operator.

Tool safety features:

• User manual • Double safety trigger (option) • Safety instructions on USB drive • Trigger guard kit for E-RAD series • Safety sliding reaction arm (option) • Hand guard kit for E-RAD and pneumatic series • Warnings and attention notifications on tool and case.

Trigger guard kit for E-RAD series

Page 100

Double safety trigger for pneumatic series

Hand guard kit for E-RAD and pneumatic series

Safety sliding reaction arm

Product

Safety feature

Suitable for

Number

DOUBLE SAFETY BUTTON

RAD Torque Tool model

25949 Number 200142 200143 200144 Number 15961 15959 15958 14491 15956 22931

B-RAD SELECT Double Safety Button DOUBLE SAFETY TRIGGER Double safety trigger for NPW 120 Double safety trigger for NPW 180 Double safety trigger for NPW 200 SWIVELLING TOOL HANDLE Swivelling tool handle Swivelling tool handle Swivelling tool handle Swivelling tool handle Swivelling tool handle Swivelling tool handle

All B-RADs RAD Torque Tool gearbox 100 SL, 275 SL, 475 SL, 10 GX, 14 GX, 20 DX 34 GX, 40 DX 46 GX, 70 DX, 110 DX, 150 DX RAD Torque Tool gearbox 14 GX 34 GX 40 DX 46 GX 80 DX 110 DX


MOMENT TILBEHØR

Back Wrensh

Med to størrelser i en, sparer du tid og eliminerer behovet for skiftenøkkel eller andre løsninger. No-Flog2 hjelper deg med å fremskynde bolteprosessen og forbedrer sikkerheten til operatøren. Finnes i 12 størrelser fra 27 til 120 mm og 1 1/6” til 4 5/8”. Mål Tykkelse C Lengde B Høyde A

Teknisk Informasjon Metric

Imperial

A

B

C

Weight

Tool Size Small A/F

Large A/F

Small A/F

Large A/F

No-Flog Size 1

27

32

1 1/16”

1 1/4”

51

mm

2.0

Inch

98

mm

3.9

Inch

15

0.6

0.3

No-Flog Size 2

36

41

1 7/16”

1 5/8”

62

2.4

119

4.7

15

0.6

0.4

No-Flog Size 3

46

50

1 13/16”

2”

75

3.0

141

5.6

20

0.8

0.6

No-Flog Size 4

55

60

2 3/16”

2 3/8”

89

3.5

166

6.5

20

0.8

0.8

No-Flog Size 5

65

70

2 9/16”

2 3/4”

100

3.9

190

7.4

25

1.0

1.0

No-Flog Size 6

75

80

2 15/16”

3 1/8”

112

4.4

213

8.4

25

1.0

1.3

No-Flog Size 7

-

-

3 1/2”

3 7/8”

136

5.4

257

10.1

30

1.2

2.2

No-Flog Size 8

-

-

4 1/4”

4 5/8”

163

6.4

310

12.2

30

1.2

3.3

No-Flog Size 9

85

90

-

-

126

5.0

242

9.5

25

1.0

1.7

No-Flog Size 10

95

100

-

-

138

5.4

266

10.5

30

1.2

2.3

No-Flog Size 11

105

110

-

-

153

6.0

297

11.7

30

1.2

3.1

No-Flog Size 12

115

120

-

-

165

6.5

320

12.6

30

1.2

3.5

UNI-BACK

mm

Inch

Kg

UNI-BACK

PART NO

HEX SIZE

A MM

B MM

C MM

PART NO

HEX SIZE

A MM

B MM

C MM

BK-24mm

24mm

6.4

133

19

BK-70mm

70mm

8.5

178

25

BK-27mm BK-30mm BK-32mm BK-34mm BK-36mm BK-38mm BK-41mm BK-43mm BK-45mm BK-46mm BK-48mm BK-50mm BK-55mm BK-60mm BK-65mm

27mm 30mm 32mm 34mm 36mm 38mm 41mm 43mm 45mm 46mm 48mm 50mm 55mm 60mm 65mm

6.4 6.4 6.4 6.4 6.4 6.4 6.4 6.4 6.4 6.4 6.4 6.4 6.4 6.4 8.5

133 133 133 133 133 133 133 133 133 133 133 133 133 133 178

19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 25

BK-75mm BK-80mm BK-85mm BK-90mm BK-95mm BK-100mm BK-105mm BK-110mm BK-115mm BK-120mm BK-125mm BK-130mm BK-135mm BK-140mm BK-145mm BK-150mm

75mm 80mm 85mm 90mm 95mm 100mm 105mm 110mm 115mm 120mm 125mm 130mm 135mm 140mm 145mm 150mm

8.5 8.5 8.5 12.7 12.7 12,7 12.7 12.7 12.7 16.9 16.9 16.9 16.9 16.9 16.9 16.9

178 178 178 267 267 267 267 267 267 356 356 356 356 356 356 356

25 25 25 38 38 38 38 38 38 50 50 50 50 50 50 50

Beskytt dine bolter og muttere for skader og rust. Letter jobben utrolig neste gang du skal demontere eller kontrollere moment.

Resultat etter 600 timer

Page 101


MOMENTNØKLER

Momentnøkler

Kraftige momentnøkler med 2-veis skrallehode og 72 tenner. Digital utgave med Peak, Track og Angle.

72 tenner Art. nr

Tapp

Moment område

Lengde mm

Vekt g

3426A1DG

1/4“

2-10 Nm

285

560

3426A2DG 3436A2DG 3446A1DG 3446A2DG

1/4“ 3/8“ 1/2“ 1/2“

4-20 Nm 20-100 Nm 40-200 Nm 60-340 Nm

325 430 490 590

640 1300 1460 1750

Momentnøkler med utskiftbare hoder

Som sett

Leveres fra 2 til 1000 Nm og som sett.

Art. nr

Nøkkel

Skrallehode

Åpen kjeft

Ring

345102D09MR

4-20Nm

JA

10,13,17

10,13,17

345104D08MR

10-60Nm

JA

10,13,17

10,13,17

345202D11MR

40-200Nm JA

13,14,15,17,19,22,24,27,30

345203D11MR

60-340Nm JA

13,14,15,17,19,22,24,27,30

Kun med åpen kjeft

Momentnøkkel 1“ Art. nr

Tapp

Moment område

Lengde mm

Vekt g

348622DG

1“

300-1500 Nm

1850

12200

Elektronisk momentnøkkel

Page 102

Art. nr

Tapp

Moment område

Lengde mm

Vekt g

343672AG

3/8“

27-135 Nm

460

1400

40-200 Nm 27-135 Nm 40-200 Nm

530 460 530

1500 1400 1500

344671AG 1/2“ 343872AG 3/8“ 344871AG 1/2“ Art. nr med 87 har Angle


MOMENTFORSTERKER

Momentforsterker

Lett å ha med seg ut på jobb. Stor og kraftig utveksling som letter jobben betraktelig.

3/4” inn 1” ut 400 til 2000 Nm Høyde 129mm Bredde 108mm 7.4 kg

1/2” inn 1” ut 170 til 4500 Nm 8.9 kg

Page 103


BOLTIGHT

Boltight

Hydraulisk Bolt Strekkere Boltight har vært ledende innen hydraulisk boltestrekking de siste ti årene. Våre strekkeverktøy leverer raske, nøyaktige og trygge løsninger for å stramme og løsne flere bolter samtidig. Vi er spesialister på å ta frem skreddersydde løsninger på kort tid. STANDARD BOLTESTREKKERE Boltight hydrauliske boltestrekkere er et standardutvalg utviklet for generell bruk i feltene. Verktøyet består av en hydraulisk sylinder, overgang, strekker og pipe. Utskiftbare adaptersett tilpasset en vanlig hydraulisk sylinder med kapasitet til å stramme flere boltedimensjoner.

TSR-TREKKER TSR Strekkere er utviklet for å øke produktiviteten og brukersikkerheten. Fjærreturmekanismen leverer automatisk stempelretur etter forsenkning av systemet mot slutten av trekkersekvensen. Dette sikrer at verktøyene er klar til neste trekking og starter på null slag.

XTRA-BELASTNINGSOMRÅDE Boltight Xtra-utvalget er utviklet for høye belastninger og reduserte dimensjoner. Med 30 % økt belastning enn standardutvalg og større anvendelig stempelslag, gir den brukere økt fleksibilitet, rask og nøyaktig drift.

HYDRAULISKE LÅSESYSTEMER Dette verktøyet er egnet for bolteforbindelser innen bruksområder som kraftverk og olje og gass Passer eksisterende turbindeler og bolter, og tilbyr en rask, stabil og sikker metode for kontroll av turbinklareringer. Design kan utvikles etter dine spesifikasjoner.

Utformingen av verktøyet er ideelt for bruk på vanlige flensdimensjoner. Verktøyets geometri og høye belastningskapasitet sikrer god montasje og at boltbelastningen er enkel å oppnå.

BOLTESTREKKERE FOR SUBSEA Boltestrekkere for subsea er spesialkonfigurert for bruksområder under havoverflaten. De er utstyrt med en nikkelbelagt ytterside som tåler høy boltspenning. Verktøyene er utstyrt med Boltight høytrykkstetninger i komposittmateriale som låses på plass uten justering.

FORANKRINGS STREKKERE Boltight-utvalget av boltestrekkere til forankringsbolter er spesialutviklet til forankring av vindturbiner og forankringsbolter. De oppfyller de nøyaktige kravene til vindkraftindustrien samtidig som de er både pålitelige og brukervennlige. Boltight-strekkere er tilgjengelig på lager for de vanligste bruksområdene for vindturbiner.

HYDRAULISKE MUTTRE Hydrauliske muttre gjør strekking av bolter med større diameter enklere og mer nøyaktig. En hydraulisk pumpe aktiverer det interne jekkesystemet slik at kraften fra selve pumpen brukes for å strekke til en bolt med veldig stor diameter. Ettersom ingen muttre roterer under trekking, kan det utføres på trange steder. Samtidig elimineres torsjon og event. skade på gjenger. De hydrauliske muttrene kan kobles sammen for samtidig strekking, som sikrer at alle bolter i forbindelsen blir jevnt belastet med samme høye og nøyaktige forspenning.

Page 104

TYPHOON-STREKKERE Boltight Typhoon-utvalget av boltestrekkere tilbyr høy belastning og lav profil på trange steder som krever høy og nøyaktig forspenning, slik som vindturbiner. Strekkerne bruker høy belastning (multi-trinns og ett-trinns), noe som er ideelt for radiale hindringer og vertikale hindringer.


BOLTIGHT

PUMPER Vi leverer en rekke pumper tilpasset ulike boltetrekkere. Tilgjengelige pumper inkluderer: Håndpumper, luftpumper, elektriske pumper, pumper med rask og enkel stempelretur samt pumper i rustfritt stål Tilgjengelig med følgende utgangseffekter: 1000 bar, 1500 bar og 2500 bar (høyere trykk er tilgjengelig på forespørsel)

SKREDDERSYDDE LØSNINGER Nord-Lock Group er banebrytende innen innovative bolteløsninger , og vi jobber kontinuerlig med å løse nye utfordringer for våre kunder. Hvis du opplever problemer med bolting, kan du stole på at vi finner den mest effektive og kostnadseffektive løsningen for deg.

MULTIBOLTSTREKKERE Dette verktøyet med skreddersydd design for samtidig strekking reduserer installasjonstiden sammenlignet med individuelle verktøy. Det reduserer også antall hydraulikkslanger og hydrauliske koblinger.

MOTORVERKTØYSETT Tilgjengelige verktøysett for installasjon og vedlikehold av gass- og dieselmotorer. Vi har sett på lager for ulike originalmotorer, men kan også skreddersy sett etter dine spesifikke diesel- eller gassmotorer. Alle verktøysett leveres i en boks med pumpe, slanger og brukerveiledning. Tilgjengelige motorverktøysett:

Page 105


SUPERBOLT

Superbolt Multi-jackbolt Tensioners

Superbolt-produkter brukes i på store forbindelser i industrien. Superbolt er foretrukket i romfart, gruvedrift, olje og gass, petrokjemi, smiing og presser, kraftproduksjon, marin og mange andre bransjespesifikke bruksområder. Kundefokuserte løsninger som optimaliserer bolteprosessen fra start til slutt, har gjort Superbolt til det pålitelige valget over hele verden. Superbolt var verdens første til å revolusjonere muttere og bolter med multi-jackbolt tensioner (MJT) i 1984. Siden da har Superbolt bevist sin teknologi i titusenvis av vellykkede installasjoner. Superbolt tensioner er enkle å jobbe med og gir en overveldende mekanisk fordel med sin unike design som deler lasten mellom flere små jackbolter. Når den er installert riktig, MJT-tilkoblinger er pålitelige og kan holde seg stramme på ubestemt tid. Selv MJT-er av enorme størrelser, er trygge og kan installeres eller fjernes av en enkel operatør med vanlig håndverktøy.

Superbolt Prinsippet Superbolt muttrer/bolter er designet som direkte erstatning for konvensjonelle muttere og bolter. Momentskruene strammer mutteren eller bolthodet mot en herdet underlagsskive. Dette gir et nøyaktigere og sikrere strekk i bolten enn tradisjonell momentverktøy gjør. Låsingen og forspenning av bolten gjøres med håndverktøy.

Superbolt Load-Sensing Lastovervåkning Gjort Enkelt!

Når som helst, hvor som helst. Overvåke forhåndslast (forspenning) på den smarte måten. En betydelig innovasjon i måten å kunne overvåke klemkraft og belastning i sanntid. Superbolt LoadSensing Tensioner (LST) er en av Nord-Lock Groups Industri 4.0 utviklinger. En patentert og oppdatert versjon av Superbolt, har innebyggede målesensorer som kontinuerlig analyserer boltens størrelse i proposjon til variasjoner av forspenningen i bolten. Samtidig kan denne nyheten gi muligheter til fjernovervåking og gi live data, alt innenfor en nøyaktighet +/-5% En ekte innovasjon i felten for overvåking av forhåndslast (forspenning)

Page 106


SUPERBOLT

Superbolt EzFit EzFit mekaniske ekspansjonsbolter gir stor radiell ekspansjon og klemkraft i ett boltesystem. De er spesialutviklet for roterende koblinger eller bevegelsessystemer som krever bolter som overfører skjærkraft. Dette innovative produktet erstatter store passbolter eller presspasninger uten behov for modifikasjoner. Nøkkelen i denne løsningen er den ekspanderende spennhylsen som tilpasses det maskinerte hullet. Spennhylsen krever mindre toleranse på tilpassede deler enn det som er vanlig med presspasninger, noe som betydelig reduserer maskineringstid. Standardutvalg EzFit mekaniske ekspansjonsbolter kan designes med den nyeste FEA-teknologien for alle typer koblinger for bolter med en diameter fra 20 mm (3/4”) og oppover. Unike egenskaper og fordeler med både hydrauliske og mekaniske ekspansjonshylser og koblingsbolter kan kombineres etter dine spesifikke krav. EzFit mekaniske ekspansjonsbolter brukes på mange viktige bruksområder i en lang rekke industrier, slik som koblinger på drivverk, turbiner, motorer, generatorer, kompressorer på skip samt erstatning for styrepinner ved overføring av tverrbelastning på grunnankre.

Superbolt HyFit HyFit, den hydrauliske ekspansjonsbolten fra Superbolt, ble utviklet for å oppnå tettere forbindelse (mindre slark) i forbindelsene mellom hydraulikk sylinder og infestning. Ekspansjonsboltene kan etterstrammes ved slitasje. Alternativet er kostbar remaskinering og bytting av kostbare komponenter.

Page 107


MOMENT TILBEHØR

Torque Multiplier

Torque Multiplier MISSING LINK gjør jobben enklere, raskere og smartere. Perfekt til rørgater og andre steder hvor plassen er minimal. Hvor ofte står du ikke ovenfor problematikken med plassen, pipa er for høy, fastnøkkel passer ikke inn. Med Torgue Multiplier løser du oppgaven på en enkel måte. Finnes også i tommer. Leveres med 1/2” – 3/4” og 1” Drive | Ratio 3:1 – 4:1 og 6:1 | 22 til 100 mm | 4 890 Nm Maks OPTIONAL REACTION ARM

MISSING LINK 1/2“ DRIVE, 4:1 RATIO

MODEL

A MM

B MM

C MM

D MM

TC-050 TC-075-4-1 TC-075-6-1

92.25 120.65 127

41.148 60.452 66.548

114.3 133.35 158.75

68.062 72.898 98.298

MAX: 340 NEWTON METERS IN / 1360 NEWTON METERS OUTPUT PART NO

HEX

A

B

C

D

E

F

TC-050-4-1-22MM-S TC-050-4-1-24MM-S TC-050-4-1-27MM-S TC-050-4-1-30MM-S TC-050-4-1-32MM-S TC-050-4-1-36MM-S TC-050-4-1-41MM-S TC-050-4-1-46MM-S TC-050-4-1-50MM-S TC-050-4-1-55MM-S TC-050-4-1-60MM-S

22 MM 24 MM 27 MM 30 MM 32 MM 36 MM 41 MM 46 MM 50 MM 55 MM 60 MM

13.5 12.0 11.1 12.0 11.1 11.1 11.1 11.1 11.1 11.1 11.1

15.1 13.5 12.7 13.5 12.7 12.7 12.7 12.7 12.7 12.7 12.7

151 151 151 151 151 151 151 151 151 151 151

70 70 70 70 70 70 70 70 70 70 70

222 222 222 226 226 228 231 234 236 239 242

32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32

MISSING LINK 3/4“ DRIVE, 4:1 RATIO MAX: 815 NEWTON METERS IN / 3260 NEWTON METERS OUTPUT PART NO

HEX

A

B

C

D

E

F

TC-075-4-1-22MM-S TC-075-4-1-24MM-S TC-075-4-1-27MM-S TC-075-4-1-30MM-S TC-075-4-1-32MM-S TC-075-4-1-36MM-S TC-075-4-1-41MM-S TC-075-4-1-46MM-S TC-075-4-1-50MM-S TC-075-4-1-55MM-S TC-075-4-1-60MM-S TC-075-4-1-65MM-S TC-075-4-1-70MM-S TC-075-4-1-75MM-S TC-075-4-1-80MM-S

22 MM 24 MM 27 MM 30 MM 32 MM 36 MM 41 MM 46 MM 50 MM 55 MM 60 MM 65 MM 70 MM 75 MM 80 MM

21.3 20.3 18.8 17.3 16.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3

23.6 22.6 21.1 19.6 18.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6

212 212 212 212 212 212 212 212 212 212 212 212 212 212 212

95 95 95 95 95 95 95 95 95 95 95 95 95 95 95

309 309 309 309 309 309 312 315 317 320 323 325 328 331 334

45 45 45 45 45 45 45 45 45 45 45 45 45 45 45

MISSING LINK 3/4“ DRIVE, 6:1 RATIO MAX: 815 NEWTON METERS IN / 4890 NEWTON METERS OUTPUT

Page 108

PART NO

HEX

A

B

C

D

E

F

TC-075-6-1-32MM TC-075-6-1-36MM TC-075-6-1-41MM TC-075-6-1-46MM TC-075-6-1-50MM TC-075-6-1-55MM TC-075-6-1-60MM TC-075-6-1-65MM TC-075-6-1-70MM TC-075-6-1-75MM TC-075-6-1-80MM TC-075-6-1-90MM TC-075-6-1-100MM

32 MM 36 MM 41 MM 46 MM 50 MM 55 MM 60 MM 65 MM 70 MM 75 MM 80 MM 90 MM 100 MM

23.3 21.3 18.8 16.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3 14.3

25.6 23.6 21.1 18.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6 16.6

355 355 355 355 355 355 355 355 355 355 355 355 355

102 102 102 102 102 102 102 102 102 102 102 102 102

476 476 476 476 476 479 481 484 487 490 493 498 504

45 45 45 45 45 45 45 45 45 45 45 45 45


MOMENT TILBEHØR

Torque Multiplier

Torque Multiplier MISSING LINK Z serie for piper. Leveres med 1/2” – 3/4” og 1” Drive | Ratio 4:1 og 6:1 | 4 890 Nm Maks OPTIONAL REACTION ARM MODEL

A MM

B MM

C MM

D MM

Z46 Z460 Z600

92.25 120.65 127

41.148 60.452 66.548

114.3 133.35 158.75

68.062 72.898 98.298

MODEL Z46 Z460 Z600

INPUT DR OUTPUT DR 1/2“ 3/4“ 1“

MULTIPLICATION MAX TORQUE RATIO INPUT / OUTPUT

3/4“ 1“ 1-1/2“

4:1 4:1 6:1

338 / 1355 Nm 813 / 3253 Nm 813 / 4880 Nm

ACCURACY +/- 7.5 % +/- 7.5 % +/- 7.5 %

MEASURE MODEL Z46 Z460 Z600

A MM 26.924 34.798 47.498

B MM 151.13 211.84 266.19

C MM 44.704 61.722 77.724

D MM 31.75 44.45 44.45

E MM 223.01 307.85 369.82

F MM 19.05 25.4 38.1

G MM 69.85 95.25 101.6

Page 109


MOMENT TILBEHØR

Torque Multiplier

Torque Multiplier XCELINK FOR KONSTANT ROTASJON Leveres med 3/4” og 1” Drive | Ratio 3:1 og 4:1 | 9 760 Nm Maks XCELINK, CONSTANT ROTATION, STANDARD PIN REACTION 3/4“ DRIVE - RATIO 3:1 MAX: 1152 NEWTON METERS IN / 3456 NEWTON METERS OUTPUT PART NO

HEX

A

CTC-075-3-1-24MM-S CTC-075-3-1-27MM-S CTC-075-3-1-32MM-S CTC-075-3-1-36MM-S CTC-075-3-1-41MM-S CTC-075-3-1-46MM-S CTC-075-3-1-50MM-S CTC-075-3-1-55MM-S CTC-075-3-1-60MM-S CTC-075-3-1-65MM-S CTC-075-3-1-70MM-S CTC-075-3-1-75MM-S CTC-075-3-1-80MM-S

24mm 27mm 32mm 36mm 41mm 46mm 50mm 55mm 60mm 65mm 70mm 75mm 80mm

14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm

B

C

D

17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm 17mm 104mm 51mm

E 54mm 59mm 65mm 70mm 75mm 81mm 87mm 92mm 98mm 103mm 108mm 114mm 120mm

F

G

H

207mm 38mm 19mm 209mm 38mm 19mm 212mm 38mm 19mm 215mm 38mm 19mm 218mm 38mm 19mm 220mm 38mm 19mm 223mm 38mm 19mm 226mm 38mm 19mm 229mm 38mm 19mm 231mm 38mm 19mm 234mm 38mm 19mm 237mm 38mm 19mm 239mm 38mm 19mm

XCELINK, CONSTANT ROTATION, STANDARD PIN REACTION 3/4“ DRIVE - RATIO 4:1 MAX: 1152 NEWTON METERS IN / 4608 NEWTON METERS OUTPUT PART NO

HEX

A

CTC-075-4-1-24MM-S CTC-075-4-1-27MM-S CTC-075-4-1-32MM-S CTC-075-4-1-36MM-S CTC-075-4-1-41MM-S CTC-075-4-1-46MM-S CTC-075-4-1-50MM-S CTC-075-4-1-55MM-S CTC-075-4-1-60MM-S CTC-075-4-1-65MM-S CTC-075-4-1-70MM-S CTC-075-4-1-75MM-S CTC-075-4-1-80MM-S

24mm 27mm 32mm 36mm 41mm 46mm 50mm 55mm 60mm 65mm 70mm 75mm 80mm

14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm 14mm

Page 110

B

C

D

17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm 17mm 131mm 51mm

E 54mm 59mm 65mm 70mm 75mm 81mm 87mm 92mm 98mm 103mm 108mm 114mm 120mm

F

G

H

233mm 38mm 19mm 236mm 38mm 19mm 239mm 38mm 19mm 242mm 38mm 19mm 244mm 38mm 19mm 247mm 38mm 19mm 250mm 38mm 19mm 253mm 38mm 19mm 255mm 38mm 19mm 258mm 38mm 19mm 261mm 38mm 19mm 263mm 38mm 19mm 266mm 38mm 19mm


MOMENT TILBEHØR

Torque Multiplier

Torque Multiplier XCELINK FOR KONSTANT ROTASJON Leveres med 3/4” og 1” Drive | Ratio 3:1 og 4:1 | 9 760 Nm Maks XCELINK, CONSTANT ROTATION, STANDARD PIN REACTION 1“ DRIVE - RATIO 3:1 MAX: 2440 NEWTON METERS IN / 7320 NEWTON METERS OUTPUT PART NO

HEX

A

B

C

D

E

F

G

H

CTC-100-3-1-50MM-S CTC-100-3-1-55MM-S CTC-100-3-1-60MM-S CTC-100-3-1-65MM-S CTC-100-3-1-70MM-S CTC-100-3-1-75MM-S CTC-100-3-1-80MM-S CTC-100-3-1-90MM-S CTC-100-3-1-100MM-S

50mm 55mm 60mm 65mm 70mm 75mm 80mm 90mm 100mm

19mm 19mm 19mm 19mm 19mm 19mm 19mm 19mm 19mm

23mm 23mm 23mm 23mm 23mm 23mm 23mm 23mm 23mm

138mm 138mm 138mm 138mm 138mm 138mm 138mm 138mm 138mm

68mm 68mm 68mm 68mm 68mm 68mm 68mm 68mm 68mm

96mm 101mm 107mm 112mm 118mm 123mm 129mm 140mm 151mm

288mm 290mm 293mm 296mm 298mm 301mm 304mm 309mm 315mm

51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm

25mm 25mm 25mm 25mm 25mm 25mm 25mm 25mm 25mm

XCELINK, CONSTANT ROTATION, STANDARD PIN REACTION 1“ DRIVE - RATIO 4:1 MAX: 2440 NEWTON METERS IN / 9760 NEWTON METERS OUTPUT PART NO

HEX

A

B

C

D

E

F

G

H

CTC-100-4-1-50MM-S CTC-100-4-1-55MM-S CTC-100-4-1-60MM-S CTC-100-4-1-65MM-S CTC-100-4-1-70MM-S CTC-100-4-1-75MM-S CTC-100-4-1-80MM-S CTC-100-4-1-90MM-S CTC-100-4-1-100MM-S

50mm 55mm 60mm 65mm 70mm 75mm 80mm 90mm 100mm

19mm 19mm 19mm 19mm 19mm 19mm 19mm 19mm 19mm

23mm 23mm 23mm 23mm 23mm 23mm 23mm 23mm 23mm

174mm 174mm 174mm 174mm 174mm 174mm 174mm 174mm 174mm

68mm 68mm 68mm 68mm 68mm 68mm 68mm 68mm 68mm

96mm 101mm 107mm 112mm 118mm 123mm 129mm 140mm 151mm

323mm 326mm 329mm 331mm 334mm 337mm 340mm 345mm 351mm

51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm

25mm 25mm 25mm 25mm 25mm 25mm 25mm 25mm 25mm

Page 111


MOMENT TILBEHØR

Torque Multiplier

Torque Multiplier XCELINK FOR KONSTANT ROTASJON Leveres med 3/4” Drive | Ratio 3:1 og 4:1 | 4 600 Nm Maks XCELINK, CONSTANT ROTATION, HUB STYLE 3/4“ DRIVE - RATIO 3:1 MAX: 1150 NEWTON METERS IN / 3450 NEWTON METERS OUTPUT PART NO

HEX

A

B

C

D

E

F

G

H

CTC-075-3-1-24MM-H CTC-075-3-1-27MM-H CTC-075-3-1-32MM-H CTC-075-3-1-36MM-H CTC-075-3-1-41MM-H CTC-075-3-1-46MM-H CTC-075-3-1-50MM-H CTC-075-3-1-55MM-H CTC-075-3-1-60MM-H CTC-075-3-1-65MM-H CTC-075-3-1-70MM-H CTC-075-3-1-75MM-H CTC-075-3-1-80MM-H

24mm 27mm 32mm 36mm 41mm 46mm 50mm 55mm 60mm 65mm 70mm 75mm 80mm

10mm 11mm 11mm 12mm 12mm 13mm 13mm 14mm 14mm 15mm 15mm 16mm 16mm

11mm 11mm 12mm 12mm 13mm 13mm 14mm 14mm 15mm 15mm 16mm 16mm 17mm

25mm 27mm 30mm 33mm 36mm 40mm 42mm 46mm 49mm 53mm 56mm 59mm 63mm

156mm 156mm 156mm 156mm 156mm 156mm 156mm 156mm 156mm 156mm 156mm 156mm 156mm

60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm

102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm

241mm 243mm 246mm 249mm 252mm 256mm 258mm 262mm 265mm 269mm 272mm 275mm 279mm

38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm

XCELINK, CONSTANT ROTATION, HUB STYLE 3/4“ DRIVE - RATIO 4:1 MAX: 1150 NEWTON METERS IN / 4600 NEWTON METERS OUTPUT PART NO

HEX

A

B

C

D

E

F

G

H

CTC-075-4-1-24MM-H CTC-075-4-1-27MM-H CTC-075-4-1-32MM-H CTC-075-4-1-36MM-H CTC-075-4-1-41MM-H CTC-075-4-1-46MM-H CTC-075-4-1-50MM-H CTC-075-4-1-55MM-H CTC-075-4-1-60MM-H CTC-075-4-1-65MM-H CTC-075-4-1-70MM-H CTC-075-4-1-75MM-H CTC-075-4-1-80MM-H

24mm 27mm 32mm 36mm 41mm 46mm 50mm 55mm 60mm 65mm 70mm 75mm 80mm

10mm 11mm 11mm 12mm 12mm 13mm 13mm 14mm 14mm 15mm 15mm 16mm 16mm

11mm 11mm 12mm 12mm 13mm 13mm 14mm 14mm 15mm 15mm 16mm 16mm 17mm

25mm 27mm 30mm 33mm 36mm 40mm 42mm 46mm 49mm 53mm 56mm 59mm 63mm

196mm 196mm 196mm 196mm 196mm 196mm 196mm 196mm 196mm 196mm 196mm 196mm 196mm

60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm 60mm

102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm 102mm

281mm 283mm 286mm 289mm 292mm 296mm 298mm 302mm 305mm 309mm 312mm 315mm 319mm

38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm 38mm

Page 112


MOMENT TILBEHØR

Torque Multiplier

Torque Multiplier XCELINK FOR KONSTANT ROTASJON Leveres med 1” Drive | Ratio 3:1 og 4:1 | 9 760 Nm Maks XCELINK, CONSTANT ROTATION, HUB STYLE 1“ DRIVE - RATIO 3:1 MAX: 2440 NEWTON METERS IN / 7320 NEWTON METERS OUTPUT PART NO

HEX

A

B

C

D

E

F

G

H

CTC-100-3-1-50MM-H CTC-100-3-1-55MM-H CTC-100-3-1-60MM-H CTC-100-3-1-65MM-H CTC-100-3-1-70MM-H CTC-100-3-1-75MM-H CTC-100-3-1-80MM-H CTC-100-3-1-90MM-H CTC-100-3-1-100MM-H CTC-100-3-1-105MM-H CTC-100-3-1-110MM-H CTC-100-3-1-115MM-H CTC-100-3-1-120MM-H

50mm 55mm 60mm 65mm 70mm 75mm 80mm 90mm 100mm 105mm 110mm 115mm 120mm

13mm 14mm 14mm 15mm 15mm 16mm 16mm 17mm 18mm 19mm 20mm 20mm 21mm

14mm 14mm 15mm 15mm 16mm 16mm 17mm 18mm 19mm 19mm 20mm 20mm 21mm

42mm 46mm 49mm 53mm 56mm 59mm 63mm 70mm 76mm 80mm 83mm 87mm 90mm

208mm 208mm 208mm 208mm 208mm 208mm 208mm 208mm 208mm 208mm 208mm 208mm 208mm

80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm

137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm

330mm 334mm 337mm 341mm 344mm 347mm 351mm 358mm 364mm 368mm 371mm 375mm 378mm

51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm

XCELINK, CONSTANT ROTATION, HUB STYLE 1“ DRIVE - RATIO 4:1 MAX: 2440 NEWTON METERS IN / 9760 NEWTON METERS OUTPUT PART NO

HEX

A

B

C

D

E

F

G

H

CTC-100-4-1-50MM-H CTC-100-4-1-55MM-H CTC-100-4-1-60MM-H CTC-100-4-1-65MM-H CTC-100-4-1-70MM-H CTC-100-4-1-75MM-H CTC-100-4-1-80MM-H CTC-100-4-1-90MM-H CTC-100-4-1-100MM-H CTC-100-4-1-105MM-H CTC-100-4-1-110MM-H CTC-100-4-1-115MM-H CTC-100-4-1-120MM-H

50mm 55mm 60mm 65mm 70mm 75mm 80mm 90mm 100mm 105mm 110mm 115mm 120mm

13mm 14mm 14mm 15mm 15mm 16mm 16mm 17mm 18mm 19mm 20mm 20mm 21mm

14mm 14mm 15mm 15mm 16mm 16mm 17mm 18mm 19mm 19mm 20mm 20mm 21mm

42mm 46mm 49mm 53mm 56mm 59mm 63mm 70mm 76mm 80mm 83mm 87mm 90mm

262mm 262mm 262mm 262mm 262mm 262mm 262mm 262mm 262mm 262mm 262mm 262mm 262mm

80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm 80mm

137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm 137mm

384mm 388mm 391mm 395mm 398mm 401mm 405mm 412mm 418mm 422mm 425mm 429mm 432mm

51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm 51mm

Page 113


PUMPER Vi har pumper til ALLE formĂĽl Landbaserte installasjoner Offshore installasjoner


PUMPER

Ingersoll Rand, ARO er en ledende verdensomspennende produsent av pumper som er konstruert for å levere ytelse og service. Våre luftdrevne membranpumper, stempelpumper, filtre, regulatorer,er konstruert for brukervennlighet. Med en 85 års kunnskap av førsteklasses produktytelse og serviceutvikling, tilbyr ARO pumper for kunder og næringer over hele verden, inkludert kjemisk ndustri, produksjon, energi, farmasøytisk, gruvedrift, ATEX/EX og mye mer.

Diaphragm Pumps Piston Pump & Packages Lubrication Equipment

Food Handling

Pharmaceutical Processing

Cosmetic Production

Canning and Bottling

Page 115


PUMPER

Vi har applikasjoner til alle oppgaver Sammen Finner Vi Løsninger Lim, fugemasse og maling Kjemisk prosess Generell produksjon smøring keramikk Kosmetikk og legemidler Mat og Drikke Marine Gruvedrift Olje gass emballasje Maling og belegg Printing Papirmasse og papir Solenergi Vask og desinfisering Vann og avløpsvann

Page 116


PUMPER

Stempelpumper

ARO® stempelpumper brukes til pumping av et stort utvalg av væsker og kan håndtere en rekke viskøse/tyktflytende væsker og trykkforhold og kan løse en rekke behov. Vi lanserer et stort utvalg av modeller for pumping av olje, fett, maling, sprøytebelegg, lim, fugemasse og mye mer.

Page 117


PUMPER

Membranpumper

Luftdrevne membranpumper er laget for generelt bruk. De kan pumpe alt fra rene, lettflytende til etsende væsker, slipende og tyktflytende væsker med store partikler uten å skades av det. Pumpene er luftdrevne og kan brukes i eksplosive farlige områder. De fleste ARO® membranpumper er ATEX-sertifisert (CE Ex11 2GD X).

IKKE-METALLISK: Polypropylene Pump Kynar (PVDF) Pump Groundable Acetal Pump METALLISK: Aluminium Pump Stainless Steel Pump Cast Iron Pump

Page 118


PUMPER

Fett Og Smørepumper

ARO® smørepumper er en kraftig industri pumpe for enkel flytting av væsker fra fat, spann eller andre beholdere. Motoroljer, giroljer, transmisjonsvæske, og standard- og industrifett. ARO® olje- og fettpumper tilbys fra 3: 1 til 100: 1-ratio for å oppfylle kravene i ethvert bruksområde, fra servicegarasjer til smøring av tung gruve- eller anleggsutstyr. Pålitelige Ytelse Varighet Lav vedlikeholdstid

Page 119


PUMPER

Slangepumper

ARO peristaltiske pumper - også kjent som slangepumper eller rørpumper - gir en pålitelig og enkel løsning for å flytte nesten hvilken som helst væske i en rekke markeder og applikasjoner. Peristaltiske slangepumper og peristaltiske rørpumper kan overføre, dosere eller måle en rekke væsker.

Page 120


SIMPLAIR

SimplAir. Rørsystem fra Ingersoll Rand for transport av luft. Rør er i rundprofil aluminium og alle koblinger i hard plast. Anlegget kan raskt monteres opp og har mange forskjellige uttak og muligheter. Monteringstid er 60 % mindre enn tradisjonelle rørsystemer, 15 % mindre enn konkurrerende modulære rørsystemer.

Leveres i lengder a 5 meter og dimensjoner 20, 25, 32, 40, 63, 80, 110 og 158 mm Systemet monteres raskt opp og passer til de fleste bedrifter. Spesielt godt egnet for bilverksteder.

Page 121


EQOFLUIDS

En mengde applikasjoner for transport av luft, vann, vakuum og olje. EQO-serien består av trykktestet aluminiumsrør med pulverlakk fra 20 mm til 160 mm. Størrelser som passer for 0-70 bar. Tetninger og festeringer i rustfritt stål. Den glatte boringen i rørene sørger for ekstremt stor luftgjennomstrømning. Perfekt for de som ønsker å skille luft, olje, nitro, etc

FARGEKODER PÅ PRODUKT Farge Navn Trykk EQO fluids Deler EQO air Luft 16 bar EQO h20 Vann 16 bar EQO nitro Nitrogen 16 bar EQO fire Brann 16 bar EQO vac Vakuum < 10m bar EQO air HP Luft 70 bar EQO oilHP Olje 70 bar EQO h20HP Vann 200 bar

Page 122


ERGONOMI

Ergonomi er viktig for deg som bruker. Samme jobb hver dag, uke etter uke kan påføre kroppen din skader gjennom tiden. Ergonomiarmer hjelper både deg som bruker, gjøre arbeidsdagen bedre og mer komfortabel. Samtidig vil bedriften tilrettelegge for mindre sykefravær. Gulvmodell som kan svinges over arbeidsstykket eller arbeidsbenk. Flere modeller er tilgjengelige i vært produktprogram.

Modell med en glidearm for heve og senke.

Karbonarmer som tar opp vridninger fra verktøyet. Karbonarmer leveres i forskjellige typer og styrker.

Balanseblokker hjelper deg å redusere tunge løft. Gjør du samme arbeidsoppgaver på samme sted avlaster balanseblokken vekten på verktøyet. Balanseblokker kan og er montere på alle våre typer av ergonomi armer.

Arbeidsbenk med innlagt luft og eventuelt strøm. Benken har glideskinne med luft for enkelt å kunne utføre dine arbeidsoppgaver.

Vi har hjulpet bedrifter med mange løsninger. Den viktigste løsningen er at de ansatte kan utføre arbeidsoppgaver og trives i jobben. Tilrettelegg og spar slitasje på kroppen.

Page 123


STARTERE

Ingersoll Rand Engine Startsystemer er designet, bygget og testet for ü gi optimal ytelse, helt fra starten ... og gjennom hele livet. De skaper ren kraft fra det naturlige miljøet, og er perfekte for et bredt spekter av industrielle, marine og automotive applikasjoner. Ingersoll Rand airstartere er fleksible og effektive. Ingersoll Rand tilbyr godt over 200 katalogiserte modeller ink. turbinluftsstartere, et omfattende utvalg av muligheter og data pü hundrevis av spesielle applikasjonsluftstartere for ekstreme forhold.

Page 124


LUFTMOTORER

Ingersoll Rand luftmotorer skaper kraft, er fleksible og effektive. Med uendelig variabel hastighet og dreiemoment er vĂĽre motorer perfekte for et bredt spekter av industrielle applikasjoner fra 0,10 til 30 hestekrefter, 23-26 000 omdr./min.

Ta kontakt med oss pĂĽ Telefon: 22 90 02 00

Page 125


SLANGETROMLER

Slangetrommel

Skal du velge en slangetrommel er det viktig å påse at diameter innvendig på slangen klarer å levere den luftmengde luftverktøyet trenger. Vi kan tilby et stort sortiment av slangetromler. Vi kan også tilpasse slangetromler til spesielle formål. Vi kan hjelpe deg med det, vi selger tromler som er produsert i Skandinavia. Tromler som tåler en trøkk, tromler med kvalitetsslanger. Du kan velge blant forskjellige tromler og med forskjellige slangetyper.

Hvor mye luft trenger du Vi kan hjelpe deg med det, men da trenger vi å vite eksakt hva type utstyr du bruker. Noe verktøy trenger mye luft, andre mindre luft. Og noen ganger er det mange brukere som jobber samtidig. Hvor mye luft bruker luftverktøyet 1/2” Muttertrekker på maks i 1 minutt bruker 600-700 I/min, men “ingen” holder en muttertrekker inne i 1 minutt. Normalt er ca. 5 sekunder, da bruker den ca. 180 I/min. Slipemaskiner bruker mye luft over tid. Det kan være greit å ha en stor tank om en bruker mye pusse og slipeutstyr. luftforbruk på maskiner 1/2”: fra 8 til 14 l/sek 3/4”: fra 14 til 21 l/sek 1”: fra 15 til 28 l/sek Vinkelsliper: fra 10 til 19 l/sek Pussemaskiner: fra 4 til 14 l/sek

Type 3/4”

Type 315

Page 126

Type 335 Medium open


SLANGETROMMEL 315 SERIE

Funksjoner og fordeler: Hus i støtsikkert PP / Polyprolene - Egnet for tøffe omgivelser Ultralett og myk PU flettet slange - Komfortabel slangeegenskaper også ved lave temperaturer

100% Ester PU 100% Ether PU

Fra 6 til 15 meter “ekte arbeidslengde” Full-flow design - Passende for verktøy som forbruker opp til 12 l /sek

-30°C - +60°C

Opphengs brakett med 200° rotasjon

6m - 15m

A: 137 mm - B: 375 mm - C: 264 mm - D: 180 mm

Polar: Sort slange

Slange lengde

Slange dia

Lede slange

Slange materiale

Temp og trykk

Kobling Inn/Ut

315 PU Short

6m

6.5 x 10

1.5 m

Ester-PU (100%)

-20°C til +60°C 12 bar

315 PU Standard

10 m

8 x 12

1.5 m

Ester-PU (100%)

315 PU Polar

10 m

8 x 12

1.5 m

315 PU High-Flow

9m

10 x 14

315 PU Long Reach

15 m

6.5 x 10

Type

Vekt

Vare.nr

1/4” - 1/4” BSPT

4.0 Kg

315.0314

-20°C til +60°C 12 bar

1/4” - 1/4” BSPT

4.5 Kg

315.1001

Ether-PU (100%)

-30°C til +60°C 12 bar

1/4” - 1/4” BSPT

4.5 Kg

315.1009

1.5 m

Ester-PU (100%)

-20°C til +60°C 12 bar

1/4” - 1/4” BSPT

4.5 Kg

315.1102

1.5 m

Ester-PU (100%)

-20°C til +60°C 12 bar

1/4” - 1/4” BSPT

4.5 Kg

315.1200

Page 127


SLANGETROMMEL 316 OG 317 SERIE

Funksjoner og fordeler

Hus i støtsikkert PP / Polyprolene - Egnet for tøffe omgivelser Unoflex flettet slange i høy kvalitet, myk og behagelig også ved lave temperaturer. Blå PU Ester i Ø: 6,5x10mm - 8x12mm - 10x14mm Svart PU-Ether i Ø: 8x12mm - 10x14mm Blå SofTech PVC i Ø: 8x12,5mm - 10x15mm

PVC / PUR

Slangelengde opp til 16 meter Full-flow design - Passende for verktøy opptil 15 l /sek

-30°C - +60°C

317 PU

Opphengs brakett med 200° rotasjon

Modell 316 har en slangestyringsmekanisme. Modell 317 har slangestyringsmekanisme og en sakte tilbaketrekk av slange.

14m - 16m

Trommel 317 med brems for sikker tilbaketrekk

316 SofTech Dimensjoner Trommel 317: A: 190 mm - B: 400 mm - C: 277 mm - D: 185 mm Trommel 316: A: 190 mm - B: 435 mm - C: 277 mm - D: 185 mm Slange lengde

Slange dia

Lede slange

Slange materiale

Temp og trykk

Kobling Inn/Ut

317 PU Standard

16 m

8 x 12

1.5 m

Ester-PUR (100%)

-20°C til +60°C 12 bar

317 PU Polar

16 m

8 x 12

1.5 m

Ether-PUR (100%)

317 PVC SofTech

16 m

8 x 12.5

1.5 m

316 PU Standard

16 m

10 x 14

316 PU Polar

16 m

316 PVC SofTech

14 m

Type

Page 128

Vekt

Vare.nr

1/4” - 1/4” BSPT

5.0 Kg

317.1000

-30°C til +60°C 12 bar

1/4” - 1/4” BSPT

5.0 Kg

317.1200

PVC (100%)

-25°C til +60°C 12 bar

1/4” - 1/4” BSPT

5.0 Kg

317.1800

1.5 m

Ester-PUR (100%)

-20°C til +60°C 12 bar

3/8” - 3/8” BSPT

6.2 Kg

316.1000

10 x 14

1.5 m

Ether-PUR (100%)

-30°C til +60°C 12 bar

3/8” - 3/8” BSPT

6.2 Kg

316.1200

10 x 15

1.5 m

PVC (100%)

-25°C til +60°C 12 bar

3/8” - 3/8” BSPT

6.8 Kg

316.1800


SLANGETROMMEL 320 SERIE

Funksjoner og fordeler Alle mekaniske deler er i metall - Egnet for tøffere omgivelser Ultralett og myk PU flettet slange - Komfortabel slangeegenskaper også ved lave temperaturer

100%PUR (soft Ester)

Ø 8x12mm / 15 m eller Ø10x14 mm / 12 mm arbeidslengde

320 PU 10x14/12m

-20°C - +60°C

Full-flow design - Passende for verktøy opp til 10 l / sek Opphengs brakett med 200° rotasjon

< 15 m

NEW !

320 PU 8x14/15m

A: 174 mm - B: 376 mm - C: 341.5 mm - D: 208.5 mm Slange lengde

Slange dia

Lede slange

Slange materiale

Temp og trykk

Kobling Inn/Ut

320 15 meter

15 m

8 x 12

1.5 m

Ester-PUR (100%)

-20°C til +60°C 20 bar

320 12 meter

12 m

10 x 14

1.5 m

Ester-PUR (100%)

-20°C til +60°C 20 bar

Type

Vekt

Vare.nr

1/4” - 1/4” BSPT

9.8 Kg

320.2000

1/4” - 1/4” BSPT

9.8 Kg

320.1000

Page 129


SLANGETROMMEL 334 OG 335 SERIE

Funksjoner og fordeler Åpen design i stål og rustfritt stål (AISI 304) Opptil 20 meter ekte arbeidslengde på slange - Egnet for tøffe omgivelser Valgfritt tilbehør Opphengs brakett med 170° rotasjon Ultralett Ester-basert PU (100 %) flettet slange - For industrielle miljøer Tilbehør: Brakett: Vare. nr. 395.1065 Ultrasoft Ether-basert PU (100 %) flettet slange - For områder med lave temperaturer ned til -30°C High-grade, Heavy Duty gummislange - For sliping eller andre utsatte miljøer.

< 1500 I/min (25 I/sek)

PUR, PVC eller Gummi

Svivel med stor flow / med PU Ether-pakning - Passende for verktøy opptil 25 l / sek!

RubTech

334 Polar PU

-30°C - +70°C

< 20 m

A: 170 / 210 mm - B: 455 / 480 mm Type

Slange lengde

334 PU 334 Polar

15 m

10 x 14 mm

MAX 18m

15 m

335 RubTech

Slange materiale

Temp og trykk

Ester-PUR (100%)

-20°C til +60°C 20 bar

Ether-PUR (100%)

-30°C til +60°C 20 bar

Rubber SBR (100%)

-30°C til +70°C 20 bar

10/13/16 mm

-30°C til +70°C 20 bar

13 x 18 mm

Ester-PUR (100%)

-20°C til +60°C 20 bar

13 x 18 mm

Ether-PUR (100%)

-30°C til +60°C 20 bar

Rubber SBR (100%)

-30°C til +70°C 20 bar

Rubber SBR (100%)

-30°C til +70°C 20 bar

13 x 20 mm

335 RubTech

20 m

10 x 17 mm

335 NO Hose

MAX 20 m

10/13/16 mm

Page 130

På forespørsel

10 x 17 mm

335 PU 335 Polar

Lede slange

10 x 14 mm

334 RubTech 334 NO Hose

Slange dia

På forespørsel

Kobling Inn/Ut

3/8” - 3/8” BSP

3/8” - 3/8” BSP

3/8” - 3/8” BSP

3/8” - 3/8” BSP

Vekt

Vare.nr

11.5 Kg

334.1000

11.5 Kg

334.1200

13.4 Kg

334.1100

10.1 Kg

334.7000*

12.0 Kg

335.1000

12.0 Kg

335.1200

13.9 Kg

335.1100

10.6 Kg

335.1103 335.7000*


SLANGETROMMEL 335 RUSTFRITT

Funksjoner og fordeler Åpen design i rustfritt stål AISI 316 - Egnet for ekstreme tøffe miljøer Rubtech gummi SBR flettet slange - For industrielle miljøer

Gummi

High-grade, Heavy Duty gummislange - For sliping eller andre utsatte miljøer

335 w/o hose

Høyt trykk svivel med PU Ether pakninger - Utviklet for trykk opp til 180 bar

-30°C - +70°C

Opptil 18 meter arbeidslengde på slange Opphengs brakett med 170° rotasjon Tilbehør: Brakett: Vare. nr. 395.6065

< 20 m

335 RubTech

A: 210 mm - B: 480 mm Slange lengde

Slange dia

Lede slange

Standard Rubber

20 m

10 x 18

Opsjon

Standard Rubber

15 m

13 x 20

Opsjon

Reel w/o hose

MAX 20 m

10/13

Type

Slange materiale RubTech (SBR 100%) w/o hose

Temp og trykk

Kobling Inn/Ut

-30°C til +70°C 16 bar

3/8” - 3/8” BSP

13.9 Kg 335.6103

-30°C til +70°C 20 bar

3/8” - 3/8” BSP

13.9 Kg 335.6100

Opp til +150°C 200 bar

3/8” - 3/8” BSP

10.6 Kg 335.6000

Vekt

Vare.nr

Page 131


KABELSNELLE 3 X 1.5 MM2

Funksjoner og fordeler 230VAC - 2.300 eller 3.000 watt strømkapasitet Utvendig tilgjengelig Thermo-Fuse 2300W/10A 3000W/13A

Rød LED strømindikator Gummi / Neopren-kabel H07RN-F - Komfortabel håndtering også ved lave temperaturer

360.1000

6 eller 15 meter arbeidslengde

Gummi H07RN-F

Opphengs brakett med 200° rotasjon

-20°C - +60°C

6m/15m

362.1000

Dimensjoner Trommel 360: A: 106 mm - B: 275 mm - C: 193 mm - D: 120 mm Trommel 362: A: 137 mm - B: 375 mm - C: 264 mm - D: 180 mm Kabel lengde

Kabel dia

Lede kabel

Kabel materiale

360 Versjon EU

6m

3 x 1.5 mm2

1m

362 Vesjon EU

15 m

3 x 1.5 mm2

1m

Type

Page 132

Temp og strøm

Kontakt

IP

Vekt

Vare. nr

Gummi / Neopren H07RN-F

-30°C til +60°C 1000/2300 W

Schuco F/M

40

4.0 Kg

360.1000

Gummi / Neopren H07RN-F

-30°C til +60°C 1000/3000 W

Schuco F/M

42

6.85 Kg

362.1000


KABELSNELLE 3 X 2.5 MM2

Funksjoner og fordeler 230VAC - 3.200 watt strømkapasitet IP 44 miljøtestet Rød LED strømindikator

3200W/16A

Gummi / Neopren-kabel H07RN-F - Komfortabel håndtering også ved lave temperaturer 20 meter arbeidslengde

Gummi

Opphengs brakett med 200° rotasjon Ved maks strømforbruk må hele kabel være ute av trommel -20°C - +60°C

< 20 m

Dimensjoner A: 195 mm - B: 420 mm - C: 350 mm - D: 185 mm Type 363 Versjon EU

Kabel lengde

Kabel dia

Lede kabel

Kabel materiale

20 m

3 x 2.5 mm2

1m

Gummi / Neopren H07RN-F

Temp og strøm

Kontakt

IP

Vekt

-30°C til +60°C 1600/3200 W

Schuco F/M

44

9.5 Kg

Vare. nr 363.1000

Page 133


SPIRALSLANGE MED GUMMI BESKYTTER

Funksjoner: Ender på 150 mm / 500 mm Topp kvalitet, PUR råstoff 98 Shore A Leveres med svivel i enden og fast i motsatt ende.

Tekniske data: Arbeidstrykk: 8 bar (ved 23°C) Sprengningstrykk: 25 bar (ved 23°C) Temperaturområde: -20°C ~ + 60°C

Slange ID x OD

Arbeidslengde

Lang ende

Kort ende

Vare. nr

5x8

2 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.2201

5x8

3 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.2301

5x8

4 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.2401

5x8

6 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.2601

5x8

8 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.2801

6.5 x 10

2 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.3201

6.5 x 10

4 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.3401

6.5 x 10

6 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.3601

6.5 x 10

8 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.3801

8 x 12

2 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.4201

8 x 12

2 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.4202

8 x 12

4 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.4401

8 x 12

4 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.4402

8 x 12

6 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.4601

8 x 12

6 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.4602

8 x 12

8 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.4801

8 x 12

8 meter

Swivel 3/8” BSPP

Fast 3/8” BSPP

150.4802

11 x 16

2 meter

Swivel 3/8” BSPP

Fast 3/8” BSPP

150.6203

11 x 16

4 meter

Swivel 3/8” BSPP

Fast 3/8” BSPP

150.6403

11 x 16

6 meter

Swivel 3/8” BSPP

Fast 3/8” BSPP

150.6603

11 x 16

8 meter

Swivel 3/8” BSPP

Fast 3/8” BSPP

150.6803

13 x 19

10 meter

Swivel 3/8” BSPP

Fast 3/8” BSPP

150.7004

100% PUR

Med svivel -20°C - +60°C

2/4/6/8 m

Page 134


SPIRALSLANGE MED SPIRAL BESKYTTER

Funksjoner: Ender på 150 mm / 500 mm Topp kvalitet, PUR råstoff 98 Shore A Leveres med svivel i enden og fast i motsatt ende.

Tekniske data: Arbeidstrykk: 8 bar (ved 23°C) Sprengningstrykk: 25 bar (ved 23°C) Temperaturområde: -20°C ~ + 60°C

Slange ID x OD

Arbeidslengde

Lang ende

Kort ende

Vare. nr

5x8

2 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.2211

5x8

3 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.2311

5x8

4 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.2411

5x8

6 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.2611

5x8

8 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.2811

6.5 x 10

2 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.3211

6.5 x 10

4 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.3411

6.5 x 10

6 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.3611

6.5 x 10

8 meter

Swivel 1/4” BSPP

Fast 1/4” BSPP

150.3811

8 x 12

2 meter

Swivel 3/8” BSPP

Fast 3/8” BSPP

150.4212

8 x 12

4 meter

Swivel 3/8” BSPP

Fast 3/8” BSPP

150.4412

8 x 12

6 meter

Swivel 3/8” BSPP

Fast 3/8” BSPP

150.4612

8 x 12

8 meter

Swivel 3/8” BSPP

Fast 3/8” BSPP

150.4812

Slange ID x OD

Arbeidslengde

Lang ende

Kort ende

Vare. nr

6.5 x 10

2 meter

250 Kobling

Stål plugg Eur-std

150.3205

6.5 x 10

4 meter

250 Kobling

Stål plugg Eur-std

150.3405

6.5 x 10

6 meter

250 Kobling

Stål plugg Eur-std

150.3605

6.5 x 10

8 meter

250 Kobling

Stål plugg Eur-std

150.3805

8 x 12

2 meter

250 Kobling

Stål plugg Eur-std

150.4205

8 x 12

4 meter

250 Kobling

Stål plugg Eur-std

150.4405

8 x 12

6 meter

250 Kobling

Stål plugg Eur-std

150.4605

8 x 12

8 meter

250 Kobling

Stål plugg Eur-std

150.4805

100% PUR

Med svivel

-20°C - +60°C

2/4/6/8 m

Page 135


POLYURETHANE SLANGE PUR

Funksjoner: Ultra lett med stor fleksibilitet PUR 85 shore A Overlegen slitestyrke

100% PUR

-20°C - +60°C

10 - 100 m

Page 136

Tekniske data: Arbeidstrykk: 20 bar (ved 23°C) Sprengningstrykk: 25 bar (ved 23°C) Temperaturområde: -20°C ~ + 60°C

Slange ID

Slange

Lengde

Vekt pr. meter

Vekt pr. rull kg Vare. nr

6.5

10.0

10 meter

54 gr

0.54

120.2100

6.5

10.0

25 meter

54

1.35

120.2250

6.5

10.0

50 meter

54

2.70

120.2500

6.5

10.0

100 meter

54

5.40

120.2000

8.0

12.0

10 meter

73

0.73

120.3100

8.0

12.0

15 meter

73

1.10

120.3150

8.0

12.0

20 meter

73

1.46

120.3200

8.0

12.0

25 meter

73

1.83

120.3250

8.0

12.0

50 meter

73

3.65

120.3500

8.0

12.0

100 meter

73

7.30

120.3000

10.0

14.0

10 meter

73

0.73

120.5100

10.0

14.0

15 meter

73

1.10

120.5150

10.0

14.0

20 meter

73

1.46

120.5200

10.0

14.0

25 meter

73

1.83

120.5250

10.0

14.0

50 meter

73

3.65

120.5500

10.0

14.0

100 meter

73

7.30

120.5000

13.0

18.0

10 meter

139

1.39

120.7100

13.0

18.0

15 meter

139

2.09

120.7150

13.0

18.0

25 meter

139

3.48

120.7250

13.0

18.0

50 meter

139

6.95

120.7500

13.0

18.0

100 meter

139

13.90

120.7000


POLYURETHANE SLANGE PUR

Funksjoner: Ultra lett og stor fleksibilitet PUR 85 shore A Overlegen slitestyrke

Tekniske data: Arbeidstrykk: 20 bar (ved 23°C) Sprengningstrykk: 25 bar (ved 23°C) Temperaturområde: -20°C ~ + 60°C

Med svivel

Slange ID x OD

Lengde

Med fast kobling

Vare. nr

Fast/Svivel og endeplastikk

Vare. nr

6.5 x 10

10 meter

1/4” BSP

170.2100

Fast+Svivel 1/4” BSPP

170.2110

8 x 12

10 meter

1/4” BSP

170.3100

Fast+Svivel 1/4” BSPP

170.3110

8 x 12

15 meter

1/4” BSP

170.3200

Fast+Svivel 1/4” BSPP

170.3210

8 x 12

20 meter

1/4” BSP

170.3300

Fast+Svivel 1/4” BSPP

170.3310

10 x 14

10 meter

3/8”BSP

170.4101

Fast 1/4” BSPP

170.4110

10 x 14

15 meter

3/8” BSP

170.4201

Fast 1/4” BSPP

170.4210

10 x 14

20 meter

3/8” BSP

170.4301

Fast 1/4” BSPP

170.4310

Slange ID x OD

Lengde

Med fast kobling

Vare. nr

Endeplastikk med fast kobling og svivel

Vare. nr

6.5 x 10

10 meter

250 Eur-std

170.2105

250 Eur-std

170.2110

8 x 12

10 meter

250 Eur-std

170.3105

250 Eur-std

170.3110

8 x 12

15 meter

250 Eur-std

170.3205

250 Eur-std

170.3210

8 x 12

20 meter

250 Eur-std

170.3305

250 Eur-std

170.3310

10 x 14

10 meter

250 Eur-std

170.4105

250 Eur-std

170.4110

10 x 14

15 meter

250 Eur-std

170.4205

250 Eur-std

170.4210

10 x 14

20 meter

250 Eur-std

170.4305

250 Eur-std

170.4310

Page 137


ULTRAFLEX POLAR MEST FLEKSIBEL

Funksjoner: Ultra lett, stor fleksibilitet og vannavstøtende ETHER 80 shore A Overlegen slitestyrke

Tekniske data: Arbeidstrykk: 20 bar (ved 23°C) Sprengningstrykk: 60 bar (ved 23°C) Temperaturområde: -30°C ~ + 60°C Slange ID

Slange OD

Lengde

Vare. nr

8.0

12.0

100 meter

121.3002

10.0

14.0

15 meter

121.5152

10.0

14.0

50 meter

121.5502

10.0

14.0

100 meter

121.5002

13.0

18.0

50 meter

121.7502

Med svivel Type

Slange ID x OD

Lengde

Tilkobling

Vare. nr

8 x 12

10 meter

1/4” M gjenge

171.3100

8 x 12

10 meter

3/8” M gjenge

171.3101

Kobling/plastikk 8 x 12 beskyttelse 8 x 12

15 meter

1/4” M gjenge

171.3200

15 meter

3/8” M gjenge

171.3201

8 x 12

20 meter

1/4” M gjenge

171.3300

8 x 12

20 meter

3/8” M gjenge

171.3301

10 x 14

10 meter

1/4” M gjenge

171.5100

10 x 14

10 meter

3/8” M gjenge

171.5101

10 x 14

15 meter

1/4” M gjenge

171.5200

10 x 14

15 meter

3/8” M gjenge

171.5201

10 x 14

20 meter

1/4” M gjenge

171.5300

10 x 14

20 meter

3/8” M gjenge

171.5301

Slange ID x OD

Lengde

Tilkobling

Vare. nr

8 x 12

10 meter

Eur-std standard

171.3105

8 x 12

15 meter

Eur-std standard

171.3205

8 x 12

20 meter

Eur-std standard

171.3305

10 x 14

10 meter

Eur-std standard

171.5105

10 x 14

15 meter

Eur-std standard

171.5205

10 x 14

20 meter

Eur-std standard

171.5305

Fitting presset på

Type

Kobling og plugg presset på

Page 138


RUBTECH EN FLEKSIBEL SLANGE

Funksjoner: Lang holdbarhet, stor fleksibilitet og vannavstøtende SBR 80 shore A Overlegen slitestyrke

Tekniske data: Arbeidstrykk: 16 bar (ved 23°C) Sprengningstrykk: 60 bar (ved 23°C) Temperaturområde: -30°C ~ + 70°C

Slange ID

Type Presset på fittings Presset på fittings

Type Presset på kobling Presset på kobling

Slange ID x OD

Lengde

Slange OD

Lengde

Vare. nr

8

15

50 meter

131.2500

10

17

100 meter

131.3000

10

17

50 meter

131.3500

13

20

100 meter

131.4000

13

20

50 meter

131.4500

Tilkobling

Vare. nr

10 x 17

10 meter

3/8” M gjenge

172.5101

10 x 17

15 meter

3/8” M gjenge

172.5201

10 x 17

20 meter

3/8” M gjenge

172.5301

13 x 20

10 meter

1/2” M gjenge

172.7101

13 x 20

15 meter

1/2” M gjenge

172.7201

13 x 20

20 meter

1/2” M gjenge

172.7301

Slange ID x OD

Lengde

Tilkobling

Vare. nr

10 x 17

10 meter

Eur std kobling

172.5125

10 x 17

15 meter

Eur std kobling

172.5225

10 x 17

20 meter

Eur std kobling

172.5305

13 x 20

10 meter

Eur std kobling

172.7125

13 x 20

15 meter

Eur std kobling

172.7225

13 x 20

20 meter

Eur std kobling

172.7305

Page 139


ULTRA SOFTTECH PVC SLANGE

Funksjoner: Myk og fleksibel UV og vannavstøtende slange i PVC Oppfyller RoHS- kravet og er fri for silikon En gummi-look-a-lignende slange Slange ID

Slange OD

Lengde

Vekt pr. rull

Vare. nr

10.0

15.0

50 meter

7.25

126.8500

Fitting presset på Slange ID x OD Hun gjenger

Hurtigkobling/ plugg

Page 140

Tekniske data: Arbeidstrykk: 20 bar (ved 23°C) Sprengningstrykk: 60 bar (ved 23°C) Temperaturområde: -25°C ~ + 60°C

Lengde

Tilkobling

Vare. nr

10 x 15

10 meter

3/8” M gjenge

176.5100

10 x 15

15 meter

3/8” M gjenge

176.5200

10 x 15

20 meter

3/8” M gjenge

176.5300

10 x 15

10 meter

Eur-std kobling

176.5105

10 x 15

15 meter

Eur-std kobling

176.5205

10 x 15

20 meter

Eur-std kobling

176.5305


HURTIG KUPLINGER

Informasjon: Kuplinger er en super viktig del av verktøyet. Alle luftverktøy trenger en mengde med luft, feil valg av kupling vil føre til feil kraft i verktøyet.

Luftgjennomstrømning 310 kupling 1100 l/min 320 kupling 1850 l/min 410 kupling 3500 l/min

Kuplinger Serie 023 (Cejn 310) Kupling Konisk Utvendig Gjenge

Kkupling Innvendig Gjenge

Plugg Konisk Utvendig Gjenge

231113

1/4”

231213

1/4”

235110

1/8”

231117

3/8”

231217

3/8”

235113

1/4”

231121

1/2”

231221

1/2”

235117

3/8”

235121

1/2”

Kuplinger Serie 025 (Cejn 320) Kupling Konisk Utvendig Gjenge

Kupling Innvendig Gjenge

Plugg Konisk Utvendig Gjenge

251113

1/4”

251213

1/4”

255110

1/8”

251117

3/8”

251217

3/8”

255113

1/4”

251121

1/2”

251221

1/2”

255117

3/8”

255121

1/2”

Kuplinger Serie 027 (Cejn 410) Kupling Konisk Utvendig Gjenge

Kupling Innvendig Gjenge

Plugg Konisk Utvendig Gjenge

271113

1/4”

271213

1/4”

275113

1/4”

271117

3/8”

271217

3/8”

275117

3/8”

271121

1/2”

271221

1/2”

275121

1/2”

271126

3/4”

271226

3/4”

275126

3/4”

025 er standard kupling og samme som 250 kupling

Bytt i tide, lekkasjer er kostbart

Page 141


FILTER - REGULATORER - TÅKESMØRER

REN LUFT ER EN VIKTIG INGREDIENS Ingersoll Rand har i over 100 år vært industriledende innen design og produksjon av kompressorer, pneumatiske verktøy og luftforberedende utstyr. Ren luft er en viktig ingrediens for drift av verktøy og maskiner. Derfor er det viktig med filtre, regulatorer og tåkesmører, som på en utmerket måte får verktøyene og utstyret til å fungere på topp ytelse. FILTER: Filter forhindrer at partikler og andre forurensende stoffer påvirker verktøyet. Partikler kan forårsake overdreven slitasje og svikt av utstyr.

REGULATOR: Singel regulator for redusering av trykk. Alt verktøy skal ha ett angitt trykk. Verktøy som får alt for stort trykk kan på sikt bli svekket.

REGULATOR MED DRENERING: Det er alltid vann i trykkluften om det ikke er installert en adsorbsjonstørke. Vann i verktøyet er med på å redusere egenskapene og levetiden.

TÅKESMØRER: Alt verktøy skal smøres. En tåkesmører vil alltid forlenge levetiden på verktøyet og samtidig gi deg som bruker en mer behagelig hverdag.

ARO-FLO SERIES: Alle filter, regulator eller tåkesmørere kan monteres opp separat eller sammen som en online stasjon. Dreneringskopp leveres enten i metall eller polycarbonate.

Page 142


SVIVEL - SLANGER - ETC

er en super viktig del til verktøyet. Alle luftverktøy trenger en mengde med luft, feil valg av kobling vil føre til feil kraft i verktøyet. Reduser trykket inn i verktøyet med vår TOOLREG. Svivel med 3600. Smørepotter for montering på verktøyet for sikker smøring at verktøy.

INLINE SMØRING Konstant Part. nr Innfestning L01-C2-A29 1/4”F x 1/4”F BSP L01-C2-E29 1/4”F x 1/4”M BSP L01-C3-A29 3/8”F x 3/8”M BSP BLUB16C-A3 1”F x 1”F BSP 16LUB16C-A3 1”F x 1”F BSP Periodisk 3LUB8 1/2”F x 1/2”F BSP 6LUB12 3/4”F x 3/4”F BSP 8LUB12-A3 3/4”F x 3/4”F BSP 16LUB16-A3 1”F x 1”F BSP

Flow i/min 1 000 1 000 1 000 9 900 9 900

Kapasitet ltr 0.007 0.007 0.007 0.30 0.30

Vekt 0.10 0.10 0.10 0.95 2.00

2 820 2 820 4 920 9 900

0.11 0.20 0.30 0.56

0.45 0.70 0.95 2.00

3600 SVIVEL Aluminium og Stål med justerbar flow Part. nr Innfestning Flow l/sek ASA-1/4 1/4” NPT 11.8 Kompositt og stål ASC-1/4 1/4” NPT 15.5 Aluminium og Stål AS-3/8 3/8” NPT 21.2 AS-1/2 1/2” NPT 28.3

Regulator for luftstrøm

Stort utvalg av spiralslanger

KOBLINGER Kobling 310 320 410

Flow i/min 925 2 100 3 900

Trykk bar 16 16 16

Flow diameter mm 5.3 7.6 10.4

Reduserer trykket fra 12 bar og ned til valgfritt trykk

Page 143


KOMPRESSOR

Med høy driftsikkerhet


KOMPRESSOR

hvor mye luft trenger du

Vi kan hjelpe deg med det, men da trenger vi å vite eksakt hva type utstyr du bruker. Noe verktøy trenger mye luft, andre mindre luft. Og noen ganger er det mange brukere som jobber samtidig.

hvor mye luft bruker luftverktøy

1/2” Muttertrekker på maks i 1 minutt bruker 600-700 I/min, men “ingen” holder en muttertrekker inne i 1 minutt. Normalt er ca. 5 sekunder, da bruker den ca. 180 I/min. Slipemaskiner bruker mye luft over tid. Det kan være greit å ha en stor tank om en bruker mye pusse og slipeutstyr.

luftforbruk på maskiner 1/2”: fra 8 til 14 l/sek 3/4”: fra 14 til 21 l/sek 1”: fra 15 til 28 l/sek 1-1/2”: fra 19 til 44 i/sek Vinkelsliper: fra 10 til 19 l/sek Pussemaskiner: fra 4 til 14 l/sek

i

Page 145


PRODUKTSPEKTER

Air Tech er enkelt! Vi tilbyr et bredt spekter av oljesmurte skruer, stempel, skovle (vane), scroll og portable kompressorer, pluss et komplett sortiment på etterbehandlingsutstyr. Vi utvikler kontinuerlig våre produkter for å sikre at vi alltid kan tilby våre kunder kvalitetsprodukter med rask levering og høy fokus på kundebehandling. Trykkluftløsningene våre blir solgt og betjent gjennom et verdensomspennende distribusjons- og forhandlernettverk og brukes til applikasjoner i industri- og håndverkssektoren. I flere tiår har filosofien vår vært å bruke lokale, uavhengige distributører for våre produkter, slik de er bevist å være: Rask responstid og kundefokusert Fleksibel etter kundens krav Eksperter på sitt felt Serviceorientert og fult lager Velg et alternativ på de påfølgende sider. Mer utfyllende tekniske informasjon får du ved å henvende deg til vårt hovedkontor.

Page 146


STEMPELKOMPRESSOR 1.1 - 7.5 kW Champion stempelkompressorer er pålitelige, sterke og langvarige. Champion serien inkluderer oljefri, oljesmurt og lydløs kompressor, noe som gjør dem ideelle til en rekke verksteder og industrielle formål. Kompressorutvalget har lave støynivåer og vår stillegående serie har integrerte kontrollpaneler. De er designet med brukervennlighet og service. Alle Champion stempelkompressorer er utstyrt med autentiske stempler av høy kvalitet for en lengre levetid og bedre ytelse. SUNNY: Kompressorer fra 0,75 til 7,5 kW på tank og lydløs versjon. Denne serien inkluderer modeller som ikke er beregnet for heavy duty bruk.

POLAR: Kompressorer fra 1,5 til 7,5 kW på tank og lydløs versjon. Denne serien tilfredsstiller behovene til de mest krevende sluttbrukere og forskjellige applikasjoner og bransjer.

OLJE SMURTE KOMPRESSORER: Pumpeenheter med støpejernsylinder som gir utmerket slitestyrke som garanterer lang levetid og høy pålitelighet. De er egnet for heavy duty bruk.

STILLEGÅENDE KOMPRESSORER: Er utviklet for å tilfredsstille markedets etterspørsel etter kompressorer som har redusert støy, pålitelige, økonomiske og enkle å vedlikeholde.

OLJEFRI: Små modeller for spesifikk bruk, med luft som er garantert fri for urenheter. Laget i støpt aluminium med spesielle rustfrie stålventiler.

BENSIN OG DIESEL KOMPRESSORER: Kompressorer som er tilgjengelige i både bensin- og dieselversjoner, robuste med lavt energiforbruk. Kompressorene er ideelle for kommersielle, bil- og landbruksapplikasjoner, servicebiler, etc. Med selvjusterende turtallsfunksjon, enkel oppstart, sylinder i støpejern. Page 147


STEMPELKOMPRESSOR

BASE, LINE, PRO & ADVANCED SERIES

PÅLITELIG OG STERK, EGNET FOR PROFESJONELL BRUK Champion har alltid vært assosiert med langvarige produkter av høy kvalitet. Stempelkompressorer programmet inkluderer: • Ensylindret, single-stage med direktedrift for 230 volt som er egnet for semi-profesjonell bruk. • Tosylindret, single-stage med reimdrift for bruk i verksteder. • Tosylindret, two-stage med reimdrift til industriell bruk. Valg av two-stage modeller vil garantere en lavere arbeids temperaturer takket være en kjøling mellom det første og det andre kompresjonstrinnet som igjen gir en høyere luftleveranse. Dette oppnås ved å dele kompresjonsfasen i to trinn (to sylindere med forskjellige volumer). Andre viktige egenskaper som skiller seg ut med denne type kompressorer er: • Lavt turtall på pumpeenheten • Lavt støynivå • Riktig forhold mellom størrelsen på enheten, motorkraft og tankkapasitet Base Serie Serien oljesmurt kompressor med direktedrift er ideelle for hobby og semi-profesjonelle applikasjoner. Leveres i kraftområde fra 2 til 3 HK(1.5-2.2 kW) med tankkapasitet fra 3 til 100 liter og arbeidstrykk opp til 9 Bar. Line Serie Denne serien reimdrift og oljesmurt kompressor er beregnet for semi-profesjonell, profesjonell og lett industriell bruk. Serien er produsert i EU og er tilgjengelig i kapasitetsområde fra 2 til 15 HK og med tankkapasitet fra 25 til 900 liter og trykk opptil 11 Bar. Pro-serien Serien har et omfattende utvalg, leveres som oljesmurt og har reimdrift for profesjonell og industriell bruk. Seriene er produsert i EU og er definert med overlegen levetid og har høy konstruksjons kvalitet på deler. Tilgjengelig i kapasitetsområde fra 2 til 15 HP og med tankkapasitet fra 25 til 500 liter og trykk opptil 11 Bar. Avansert serie Denne range av kompressorer tilbyr absolutt det beste i klassen for å tilfredsstille etterspørselen fra profesjonelle og industrielle applikasjoner. Seriene representerer ”beste i klassen” og skiller seg ut med sin kraftige montering, nyskapende tekniske løsninger, detaljer og design. Kapasitetsområde fra 3 til 15 HK og med tankkapasitet fra 50 til 900 liter og trykk opptil 15 Bar.

Velg RIKTIG løsning Direkte drev aluminiumspumpe • Enkel utnyttelse • Olje flader smøring • Støpejernsylindere • Aluminium stempel med 3 ringer • Spesielle inox stålventiler • Effektiv og god ventilasjon

Reimdrevet støpt aluminiumspumpe

• Overlegen volumetrisk effektivitet • Aluminium finner på sylindre med støpejernsforinger • Rask avledning av varmen gjennom etterkjølere • Reimskive med høy luftstrøm • Sikteglass for oljenivå

Page 148

Reimdrevet støpejernsylinder

• Overlegen volumetrisk effektivitet • Støpejernsylinder for lengre levetid • Rask avledning av varmen gjennom etterkjøler • Reimskive med høy luftstrøm • Sikteglass for oljenivå


SKRUEKOMPRESSOR 2.2 - 90 kW Champion tilbyr et bredt utvalg av kompressorløsninger med en rekke av forskjellige teknologier i våre forskjellige maskiner som skruekompressor, stempelkompressor, vanekompressor, scroll og portable maskiner. Og en komplett range av etterbehandlingsutstyr. Våre On-Off og frekvensstyrte maskiner passer perfekte for små og mellomstore bedrifter som industri og verksteder. Produktprogrammet, løsninger og design gjør at våre løsninger er bygget for kontinuerlig drift under de mest krevende forhold. Vi har stor vekt på modularitet, ytelse, energieffektivitet, lave drifts- og vedlikeholdskostnader. Samtidig er den enkle å bruke som den er å installere. Kompressoren er mer enn bare en økonomisk investering, kompressoren er nøkkelen til en viktig komponent i produksjons- og serviceprosesser og Champion leverer jevn luft med høy kvalitet til lav pris.

• Oljesmurte • Enkelttrinns roterende skruekompressor • Modeller med fast og variabel hastighet • Star / Delta starter • Trykkområde 5 - 13 bar • Elektrisk motor 2,2kW til 90kW - IE3 • Modulær design inkludert tank og tørke • C-PRO 1.0, C-PRO 2.0 & C- MASTER • Utvidede garantier tilgjengelig

Page 149


SKRUEKOMPRESSOR 2.2 - 5.5 kW KA Serien

En kompressor med avansert teknologi som er resultatet av en nøyaktig forsknings- og utviklingsprosess som har gitt oss en ekstremt stillegående kompressor og miljøvennlig takket være et redusert strømforbruk. Støynivå Meget lave støynivåer er oppnådd (61 - 66 dB (A)) takket være optimalisert luft og kjøling, slik at kompressoren kan installeres nære bruksstedet. Start / stopp operasjonen Start / stopp-modus reduserer energiforbruket da kompressoren bare kjøres når det er nødvendig. C-PRO 1.0 kontrollenhet (valgfri for KA 4 og 5) Den elektroniske C-PRO 1.0-kontrolleren gir brukeren data på totale driftstimer, driftstemperatur og tilleggsinformasjon, som for eksempel: • Luftfilterbytte • Bytte av oljefilter • Bytte av separatorfilter • Oljeskift • Vanlige råd om vedlikehold • Justering av trykkinnstilling kan enkelt justeres via kontrolleren

Luft/olje separasjonssystem

Økt pålitelighet kombinert med reduserte slanger og tilkoblinger er løst ved å integrere en blokk som fungerer som luft-olje-separasjon og filter. Effektiviteten av filtreringen sikrer ekstremt lave nivåer av gjenværende olje, tilsvarer maks. 3 ppm. Blokken rommer oljefilter, oljeseparasjonsfilter, minimum trykkventil, sikkerhetsventil, oljetermostat og tilbakeslagsventil.

Innsugsventil /filter

Forbedret virkningsgrad på den vertikal monterte sugeventil. Inntaksluft strømmer gjennom en rett linje, som garanterer lavere belastningstap. PÅ/AV drift og avlast styres via en magnetventil. Dette ventilkonseptet er spesialdesignet for å holde antall komponenter til et minimum, for å sikre lang holdbarhet og lave vedlikeholdskostnader.

Overføring

Belteoverføringen er installert med balanserte reimskiver i støpejern og skrålager. Beltene er av god kvalitet for å sikre den største påliteligheten. Båndstrammesystemet er forenklet takket være en enkelt justeringsskrue, som garanterer lettere kontroll og utskifting.

Standard utstyr

• Star / Delta start (Premium versjoner) • C-PRO 1.0 kontrollenhet (Premium versjoner) • Overbelastningsrelé • Start / stopp kontrollnøkkel med trykkbryter (KA2-KA5) • Start / Stopp trykknapp. PÅ / AV hovedbryter (Premium versjoner) • IE 3 elektriske motorer, isolasjonsklasse: F • Overvåkning av oljenivå, visuelt nivåindikator • Overføringsbelte • Oljetermostat •Sikkerhetsutstyr for: - Overoppheting av motor - Kompressoroveroppheting, automatisk stopp ved 110 ° C • Indikatorer for driftsforholdene: - Trykk - Time meter • Lakkert med epoksypulverbelegg

KA Package kompressorer

med kjøletørke, filtre og tank KA-Package kompressorene kan enkelt og raskt installeres i ethvert miljø.

Valgfri

En rekke alternativer er tilgjengelige for å sikre en komplett og integrert løsning. KA Package kompressorene kan utstyres med filtersett som også har bypass og som garanterer at luften blir behandlet før den kommer inn i fabrikken. Filtrene reduserer partikler og dannelsen av kondensat i rørsystemet. Page 150


KJØLETØRKE FlexiDry CT: Energibesparende kjøletørke

Den nye generasjonen av energibesparende kjøletørke har vår bransje ikke bare omutviklet sitt tilbud for trykkluftbehandling, men også konseptet med termisk lagring, noe som førte til den internasjonale suksessen for CT kjøletørke. Den nye FlexiDry har en viktig fordel når det gjelder energisparing, driftssikkerhet og driftskostnader da CT kjøletørke er i stand til å tilpasse seg de virkelige behovene til trykkluftsystemet. Kjøletørke reguleringssystemet styrer tørkefunksjonen og sikrer den mest effektive metoden for trykklufttørking, og oppnår i høy grad energisparing og utmerket duggpunktstabilitet under dynamiske forhold. • Ny høyeffektiv varmeveksler • Høyeste energibesparelser • Minste trykkfall • Laveste miljøpåvirkning • Redusert karbonavtrykk • Enkel installasjon • Enkel service • Maksimal pålitelighet

Vedlikehold er like enkelt som alltid Rask og enkel service

Disse kompressorene er designet for å sikre enkel tilgang til vedlikeholdspunkter. Alle skap paneler kan enkelt fjernes for å gi full tilgang til alle servicepunkter.

Page 151


SKRUEKOMPRESSOR FM og FM RS 7 - 22 kW FM FIXED SPEED, FM RS VARIABLE SPEED KOMPAKT & PÅLITELIG SKRUKOMPRESSORER - FM-SERIEN

FM & FM RS skruekompressorer opp til 46 ºC omgivelsestemperatur Det sjenerøse ventilasjonssystemet sikrer optimal kjøling, lave utløpstemperaturer, best ytelse og pålitelighet under de tøffeste forhold.

Premium kvalitetsskrue

FM-serien har høykvalitets skrue produsert i Finland ved bruk av topp moderne produksjonsteknikker. Skrueenheten er designet med fokus på pålitelighet og effektivitet. Rotorene er nøyaktige og grundig sjekket og målt med et datastyrt kontrollsystem. Enduro skrueelement har en flat spesifikk strømforbrukskurve, som muliggjør effektiv bruk av skrueelementet i store turtall. For modellene FM 15-22 har Tamrotor Enduro skrueenheten integrert luft, oljeutskiller og oljefilter som gir en veldig kompakt design og forbedret vedlikehold.

FM & FM RS skruekompressorer med kjøletørke og tank

Basert på hva kundebehovet er kan kompressorene kombineres med forskjellige alternativer for å tilby det som måtte passe deg. Fra en frittstående kompressor til komplett pakke. • Kompressor som gulvmodell • Tankmontert kompressor • Komplett pakke inkludert kompressor, kjøletørke og tank

Ny avansert kontroller C-PRO 2.0 sikrer pålitelig drift og kontinuerlig overvåking av driftsparametere.

• 3 analoge innganger • Flerspråklig: engelsk / tysk / fransk / italiensk / spansk • Standard sekvenskontroller som kan koble opp til 8 enheter (7 enheter On/Off og 1 frekvensstyrt) • Standard Modbus • 15 feiloppføringer i minnet • Kontinuerlig systemovervåking

Enkelt vedlikehold

FM-kompressorer er designet for å sikre enkel tilgang til vedlikeholdspunkter. Paneler på maskinen kan enkelt fjernes for å gi full tilgang til alle servicepunkter. Dessuten reduserer det begrensede antall bevegelige deler og servicekostnadene. Kompakt design med et fotavtrykk på 0,4 m2 for ramme 1 og 0,5m2 for ramme 2; FM-serien tilbyr en av de mest kompakte kompressorer på markedet. FM innovativ design har også lavt støynivå som tillater installasjon tett på bruksstedet.

Høyeffektiv motor

• Internasjonal effektivitetsklasse 2 (IE3) som standard. • IP 55-kapsling • Full ytelse opp til 46°C omgivelsestemperatur

Page 152


SKRUEKOMPRESSOR FMRS 7 - 22 Kw Kompressoren med variabel hastighet: En smart løsning

Kompressorer med variabel hastighet kan effektivt og pålitelig håndtere det varierende luftbehovet som finnes i de fleste bedrifter. Kompressorene øker turtallet og senker turtallet for å matche lufttilførselen av luftbehovet når det varierer. Den rette kompressoren med variabel hastighet i riktig applikasjon gir betydelige energibesparelser og en stabil, jevn luftforsyning. = Energibesparelser og lavere CO2-utslipp til miljøet.

Den intelligente C-PRO 2.0-kontrolleren

Enkelhet C-PRO 2.0-kontrolleren var designet for å gjøre operatørenes grensesnitt mot frekvensomformeren transparent. Denne nye generasjonskontrolleren har ekstrafunksjoner for kompressorer med variabel hastighet som visning av stasjonsstatus og fleksibel PID innstilling i henhold til applikasjonen. Du trenger ikke å være ekspert på frekvensomformere for å betjene kompressoren. Kontrolleren tar vare på detaljene og justerer kompressorytelsen automatisk for å oppfylle dine skiftende luftsystemkrav - og sparer energi. Å endre utløpstrykket er like enkelt som å trykke på en knapp.

Page 153


SKRUEKOMPRESSOR FM og FM RS 30 - 75 kW FM FIXED SPEED - FMRS VARIABLE SPEED NY GENERASJON HØY EFFEKTIV SKRUEKOMPRESSOR

Premium effektiv luftendring

Ny FM-serie 30-75 kW har skrueelement av førsteklasses kvalitet designet og produsert in house. Produksjonsprosessen bruker siste CNC maskiner, kombinert med online laserteknologi, for å opprettholde nøyaktige produksjonstoleranser. Fokusområdet på vår topp moderne skrueenhet har vært høy effektivitet og pålitelighet. Den integrerte design gir oss en kompakt løsning som letter servicen og minimerer lekkasjerisikoen.

Høyeffektivt kjølesystem

Takket være det optimale kjølesystemet, kan kompressoren arbeide i høye omgivelsestemperaturer opp til 46°C.

Maksimal holdbarhet

Vi maksimerer levetid og holdbarhet ved å eliminere plast og termoplastisk rør, og erstatt dem med korrosjonsbestandig rustfrie stålrør og sinkbelagte karbonstålrør. For enkelt vedlikehold bruker vi viton koblinger og tetninger som tåler høyt trykk.

Designet for servicevennlighet

Serviceteknikere har enkel tilgang til service da de raskt og enkelt kan fjerne alle dører på få sekunder. Vi har også sørget for at service tilgjengligheten på komponenter, inkludert filtre, er lett tilgjengelige og at ingen rør trenger å kobles fra for å betjene separatoren.

Optimalisert drivkonsept

Med direkte kobling eller gir kobling, den beltefrie FM 30-75-serien kompressorområdet reduserer ikke bare overføringstap, det forbedrer effektivitet og reduserer støy. Det viktigste er at den gir større pålitelighet og reduserte vedlikeholdskostnader.

Energieffektiv motor

Høy effektivitets TEFC IE3 motorer er standard på hele FM 30-75 skruekompressor serien, noe som ikke bare reduserer strømforbruket, men også CO2-utslipp.

Ny avansert kontroller C-PRO 2.0 sikrer pålitelig drift og gir en kontinuerlig overvåking av driftsparametrene. • 3 analoge innganger • Flerspråklig: engelsk / tysk / fransk / italiensk / spansk • Standard sekvenskontroller som kan koble opp til 8 enheter (7 enheter On/Off og 1 frekvensstyrt) • Standard Modbus • 15 feiloppføringer i minnet • Kontinuerlig systemovervåking

iConn Industry 4.0 alternativ

C-PRO 2.0 har muligheten til å koble seg på iConn overvåkingsenhet, iConn er den smarte, proaktive overvåkningstjenesten i sanntid som leverer dybde info om systemet til våre trykkluftbrukere. Det muliggjør nøyaktig produksjonsplanlegging, total trygghet og beskyttelse. Det holder brukerne informert om ytelse, samtidig som de fremhever potensielle problemer før de blir et problem. • Tilstandsbasert overvåking • Forutsigbart vedlikehold • Optimalisering av full luftproduksjonskontroll • Ekstern dataintegrasjon

Page 154


SKRUEKOMPRESSOR FM FMRS 90-132 kW FM FIXED SPEED - FMRS VARIABLE SPEED Den nye generasjonen

Industries over hele verden er avhengig av Champion skruekompressorer for tilførsel av høy kvalitet på trykkluften. FM/FMRS 90-132 kompressor serie inkluderer det beste av Champion sin teknologi, design, kvalitet, pålitelig, økonomisk og effektiv ytelse i en helt ny pakke.

Høy effektivitet på skrueelement

FM/FMRS serien skrueelementer er produsert inhouse med det nyeste CNC maskiner, og med online laserteknologi, for å opprettholde nøyaktige og produksjons toleranser. Champion sin satsing på kvalitet sikrer FM / FMRS kompressor serien med det høyeste nivå av pålitelighet og ytelse som gir lave driftskostnader gjennom kompressorens levetid.

Maksimal holdbarhet

Vi maksimerer levetid og holdbarhet ved å eliminere plast og termoplastisk rør, og erstatt dem med korrosjonsbestandig rustfrie stålrør og sinkbelagte karbonstålrør. For enkelt vedlikehold bruker vi viton koblinger og tetninger som tåler høyt trykk.

Optimalisert drivkonsept

Med direkte kobling eller gir kobling, den beltefrie FM / FMRS 90-132 serien kompressorområdet reduserer ikke bare overføringstap, det forbedrer effektivitet og reduserer støy. Det viktigste er at den gir større pålitelighet og reduserte vedlikeholdskostnader.

Energieffektiv motor

Høy effektivitets TEFC IE3 motorer er standard på hele FM / FMRS 90-132 skruekompressor serien, noe som ikke bare reduserer strømforbruket, men også CO2-utslipp.

Page 155


SKRUEKOMPRESSOR FM/FMRS 90-132 kW KSV FlexiAir

Teknologi med variabel hastighet tillater betydelige energibesparelser på minst 25% av energikostnadene. Kompressorer med variabel hastighet kan effektivt og pålitelig håndtere det varierende luftbehovet som finnes i de fleste bedrifter. Kompressorene øker turtallet og senker turtallet for å matche lufttilførselen av luftbehovet når det varierer. Den rette kompressoren med variabel hastighet i riktig applikasjon gir betydelige energibesparelser og en stabil, jevn luftforsyning

Kraftig inntaksfilter

Smuss og støv som kommer inn i kompressoren kan påvirke smøremiddel og levetid på maskinen. Inntaksfilter med en effektivitetsgrad på 99 % er standardutstyr på FM/FMRS serien.

Designet for servicevennlighet

Serviceteknikere har enkel tilgang til service da de raskt og enkelt kan fjerne alle dører på få sekunder. Vi har også sørget for at service tilgjengligheten på komponenter, inkludert filtre, er lett tilgjengelige og at ingen rør trenger å kobles fra for å betjene separatoren.

C-MASTER-kontroller

Kontrollsystemet sikrer pålitelig drift og gir en kontinuerlig overvåking av driftsparametere, viktig for å redusere dine driftskostnader. Kontrolleren har også muligheten til å ha programmerbare innganger og utganger, kontrollere tilleggsutstyr, samt gi klare og lesbare instruksjoner. • Smart beregning av energikostnader • Klar tekstindikator • Flere språk • Mikroprosessorstyring • Visning av trykk, temperatur og driftstid • Høy temperatur, høyt trykk og revers beskyttelse • Påminnelse om filter- og oljeskift • Lav 24V / DC kontrollspenning • Intelligent beskyttelse i ekstreme miljøer • Sikker betjeningsbeskyttelse • Flere inngangspunkt for trykk / temperatur • Integrert sekvensstyring (opptil 8 kompressorer) • Kommunikasjon med RS-232-serien for lokal overvåking • Valgfri RS-485 Ethernet kommunikasjon for fjernovervåking via Airbus485 ™ eller Modbus RTU

Page 156


TRANSPORTABLE

Designet for å vare

Champion transportable kompressorer Designet for de mest krevende forhold.

Byggeprosjekter med høy presisjon krever effektivitet og påliteligheten til kompressorer og at den er av høyeste kaliber. Champion tilbyr et bredt utvalg av transportable kompressorer, og har et godt rykte innen bransjen for akkurat det. Kompressorer som oppfyller krav fra en rekke mobile trykkluftsapplikasjoner. C-serien fra Champion er i stadig utvikling og garanterer høy energieffektivitet, lave utslipp og mange andre innovasjoner, som gjør daglig drift og vedlikeholdsoppgaver mye enklere.

Førsteklasses ingeniørkunst

Endring av utslippslovgivning er en viktig driver for utvikling, men Championas lidenskapelige ingeniørteam streber også etter å oppnå best mulig ytelse til de laveste driftskostnadene. C-serien kompressorer oppfyller utslippsstandardene i samsvar med direktiv 97/68 / EF. I tillegg er kompressorene kompakte og lette, noe som er en preferanse for mange kunder. Skrueelementet er den viktigste komponenten i kompressoren. Derfor holder Champion design og produksjon i eget hus ved å bruke det nyeste innen teknologi, kombinert med online teknologi. Det resulterer i pålitelighet, og ytelsen sikrer at driftskostnadene forblir lave gjennom kompressorens levetid.

AirPlus

Skreddersydde kompressorløsninger som passer din applikasjon. Champion tilbyr mange alternativer og tilbehør så kunden kan konfigurere kompressoren i samsvar med de spesifikke krav kunden har. Foruten forskjellige komponenter for luft behandling, integrerte generatorer, falset bunn, verktøykasser, slangetrommel, osv. kan monteres på fabrikken.

En sikkerhet for din maskin

Når du kjøper en kompressor i Champion C-serien, kan du være trygg på at du får en sikker maskin. Mobile 5-garanti tilbyr ekte beskyttelse i opptil 5 år. Kompressorelementer og kontroller¹ dekker vi uten ekstra kostnad. Få service på kompressoren av autorisert personell i samsvar med Champions vedlikeholdsplaner, sikrer at du får omfattende beskyttelse opptil 5 år (opp til maksimalt 10.000 driftstimer). Med Mobile 5 fra Champion, holder vi arbeidsstyrken i arbeid. ¹Vilkår, betingelser og eksklusjoner gjelder.

Noen tall:

7 - 12 bar 15.5 kW 1.0 - 1.4 m3/min Honda GX 630 155 kg Lengde 890 Bredde 635 Høyde 670

Page 157


TRANSPORTABLE

CMP-P21 TO CMP-P31 Det nye Stage V range Yanmar motor sitter i alle CMP-P21 til CMP-P21 modeller. Kompressorene oppfyller all gjeldende krav til EU lovgivning for dieselmotorer. Noen tall: 7-12 bar g - 16.5-18.9 kW - 2.0-3.0 m3/min CMP-P36-10 TO CMP-P51 Det svært suksessrike Champion serien CMP-P36-10 til CMP-P51 drives av en stille, vannkjølt Yanmar 4-sylinder dieselmotorer. Leveres med dieselpartikkelfilter som standard for å oppfylle EUs stage V utslippskrav. Noen tall: 7-10 bar g - 35 kW - 3.5-5.0 m3/min CMP-P56-14 TO CMP-P77 Denne nye serien med kompressorer skiller seg ut for det lave diesel forbruk, som er 10 % mindre enn forrige område. Disse moderne kompressorene er utstyrt med et dieselpartikkelfilter som er bygget etter den nyeste utslippsstandarden stage V. Noen tall: 7-14 bar g - 53.7 kW - 5.5-7.6 m3/min CMP-P86-14 TO CMP-P141-9 Designet for de tøffeste forhold som vei og anlegg, dette spekteret av kompressorer tilbyr enestående pålitelighet, ytelse og trykkluftkvalitet. Noen tall: 5-14 bar g - 90-105 kW - 8.6-13.3 m3/min CMP-P201TS-24 TO CMP-P271TS-9 TurboScrew kompressor med sin unike patenterte bi-turbo teknologi gir en overlegen dieseleffektivitet. Med vekt på under 3.500kg og super ren ytelse som står i samsvar med direktiv 97/68/EF stage V Noen tall: 9-24 bar g - 180-224 kW - 20-27 m3/min

Page 158


SKRUEKOMPRESSOR

Skruekompressor

Ingersoll Rand’s R-serie er basert på egenproduserte skruelementer. R-serien er en kompakt og kostnadseffektiv kompressor utviklet for god kapasitet og passer til de fleste applikasjoner. Skrukompressoren er designet med tanke på lavt støynivå og lave vibrasjoner. Velger du en R-serie maskin fra Ingersoll-Rand har du valgt kvalitet i verdensklasse. Driftsikre maskiner mellom 5 og 11 kW som har den optimale leveringsmengde og en gjennomtenkt produktpakke som er driftsikker for din bedrift.

leveres som

SKRUEKOMPRESSORER Modell

kW

Bar

l/min

R5.5i

5.5

7.5

0.85

R5.5i

5.5

8.5

0.81

R5.5i

5.5

10

0.72

R5.5i

5.5

14

0.48

R7.5i

7.5

7.5

1.13

R7.5i

7.5

8.5

1.08

R7.5i

7.5

10

0.96

R7.5i

7.5

14

0.70

R11i

11

7.5

1.63

R11i

11

8.5

1.60

R11i

11

10

1.42

R11i

11

14

1.13

Gulvmodell Gulvmodell med tørke På tank 270 ltr tank På tank med tørke 270 ltr tank

Page 159


SKRUEKOMPRESSOR

Nirvana og Sierra

ISO 8573

Nirvana oljefri. En effektiv frekvens-styrt oljefri skrukompressor. Nirvana oljefri kompressor gir deg overlegen driftssikkerhet, effektivitet og produktivitet i nye og eksisterende anlegg. Det er kun Ingersoll-Rand som tilbyr Nirvana Oilfri, verdens første oljefrie luftkompressor med ekte frekvensstyring. En kompressor til kritiske oljefrie bruksområder som krever optimal luftkvalitet og driftssikkerhet. Ved å tilpasse en ny type modulær vekselretter for variabel hastighet med en HPM® permanent magnetmotor (HYBRID PERMANENT MAGNET®), er IR igjen først ute, denne gangen med en oljefri luftkompressor med ekte frekvensstyring. Nirvana Oil Free kompressor er en to-trinns skruekompressor med færre roterende deler enn andre skruekompressorer i samme klasse. Med en HPM® permanent magnetmotor på Nirvana Oil Free, heves standarden for driftssikkerhet.

Class 0

Oil-Free Air

HPM Motor HPM® magnetmotor eliminerer problempunkter, tap av effektivitet og kompressorsvikt Ingersoll Rands høyeffektiv HPM® motor har nesten ingen slitedeler. Elektromagnetiske spoler på statoren produserer en sterk magnetkraft mellom statoren og en rekke permanente magneter på rotoren som gir variabel rotasjonshastighet. Skulle motoren bli utsatt for et katastrofalt spenningsstøt eller en annen elektrotermisk hendelse som måtte skade en eller flere motorspoler, er det lett for en autorisert montør å skifte ut motoren på anlegget. Denne frekvensstyrte motoren er energi økonomisk med myk start og optimalt strømforbruk. Med en HPM® permanent magnetmotor blir standarden for driftssikkerhet forhøyet til et nytt nivå. HPM® motoren driver kompressoren direkte og uten motorlager. Det er derfor ingen tannhjul, remskiver, remmer, koplinger eller tetninger på motoraksler som kan slites ut, forårsake lekkasje eller trenge utskifting. Muligheten for skjevinnstilling blir også eliminert. Page 160


SKRUEKOMPRESSOR

R-Serie 37-225 kW

Ingersoll Rand skruekompressorer gir deg gode drifts-funksjoner, fordeler og stort utvalg av varianter. Mix og match med variabel og konstant hastighet- motorer med 1-trinns eller 2-trinns skrueenheter for å oppnå det eksakte balanse mellom kapasitet og driftsøkonomi !

i

Effektivt for konstant forbruk

On/off kompressorer 1-trinns skrue Ingersoll Rand R-Serie on/off kompressorer med effektiv IE-3 motor for konstant forbruk.

n

Effektivt for variabelt forbruk

Nirvana frekvensstyrte (VSD) kompressorer 1-trinns Ingersoll Rand VSD kompressorer maksimerer til fulle potensialet ved frekvensstyrt teknologi. Kun Nirvana VSD bruker Hybrid Permanent Magnet (HPM) motor, den mest effektive motor tilgjengelig.

Leverer opp til 15% mer luft med en 2-trinns airend enn en 1-trinns kompressor, men forbruket av energi er det samme.

ie

Premium effektivitet for konstant forbruk

Premium on/off kompressor, 2- trinns Ingersoll Rand R-Series, maksimalt effektiv on/off kompressor som best egnet til kontinuerlig drift, høy-effektiv IE3 TEFC induksjonsmotor, og meget høy leveringsmengde pga. 2-trinnsteknologien.

ne

Premium effektivitet for variabelt forbruk

Premium Nirvana VSD Compressors Ingersoll Rand R-Series, maksimalt effektiv frekvensstyrt kompressor som er laget for variabelt forbruk , HPM-motor, og meget høy leveringsmengde pga. 2-trinns-teknologien.

Page 161


HØYTRYKK OG VAKUUM

Type 30 - Høytrykk

2 til 4-trinns oljesmurt støpejernskompressor, platemontert - 35 - 345 bar Ingersoll Rand Type 30 høytrykkskompressor er ideell for bransjer som kraftverk, trafostasjoner og som motorstarter. Vår høytrykkskompressor er pålitelig, holdbar og har et enkelt vedlikehold. Kompressoren leveres som standard med mellomkjøler og sikkerhetsventil for hvert trinn, samt auto start/stopp med regulering via pressostat.

Typiske bruksområder • Kraftverk og trafostasjoner • Industrielle applikasjoner • Krav til høy driftssikkerhet og lave driftskostnader

Type 30 - VAKUUM 1 til 2-trinns oljesmurte vakuumpumper Ingersoll Rand Type 30 vakuumkompressorer er designet for vakuum applikasjoner som matemballasje, prosessanlegg, og grafisk industri. Maksimalt vakuum på over 754 mm Hg) er tilgjengelig med disse maskiner, avhengig av kundens behov. Typiske bruksområder • Matindustri, prosessanlegg og grafisk industri • Krav til høy driftssikkerhet og lave driftskostnader

Page 162


SENTRIFUGALKOMPRESSORER

Våre sentrifugalkompressorer er de mest effektive og pålitelige enhetene på markedet, og den kompakte utformingen gjør dem enkle å installere der de trengs. Alle komponenter i disse kompressorene er montert med røropplegg og kablet slik at de en enkle å koble til med ett punkt til luft og elektrisitet. Centac(R) tekniske prosesspakker kan også leveres i samsvar med de strenge kravene til olje- og gasskunder og API standarder.

Med over 22 000 Centac(R)-kompressorer installert over hele verden, har Ingersoll Rand markedets bredeste installerte base for oljefrie sentrifugalkompressorer. Leverer 800 m3/min

Page 163


ETTERBEHANDLING

Lufttørker brukes for å unngå problemer som kommer av kondensvann i trykkluftnettet. Gjennom å tørke trykkluften kan man: - Redusere risikoen for driftsproblemer - Forhindre fuktighet - Redusere korrisjon i rørnett - Redusere muligheten for bakterievekst - Forhindre ising i luftverktøy - Spare verktøy og pneumatikk for reparasjoner Kjøletørkere kommer i flere forskjellige utgaver, men de gir i all hovedsak et trykkduggpunkt på 3-5°C. Adsorbsjonstørkere er tørkere som gir et meget lavt trykkduggpunkt, helt ned til -40°C. men også ved enkelte behov helt ned i -70°C. Dette for de som bruker luften utendørs, eller i tidvis kalde lokaler, samt til industri med krav til ekstrem tørr luft. Når ekstremt tørr luft er viktig Ingersoll Rand innovative modulære luft tørker gjør det enklere og rimeligere enn noensinne å levere luft som er av høy kvalitet og en komprimert luft for instrumentering, prosessutstyr, eller produksjonslinjer - nesten uansett hvor det er nødvendig. Kaldregenererte Ingersoll Rand kaldregenererte adsorpsjonstørker leverer trykkluft kvalitet til en konstant kvalitet med -40°C til -70°C trykkduggpunkt. Våre kaldgenererte tørkere er enkle å betjene, pålitelig og svært økonomiske. Varmregenererte Ingersoll Rands varmregenererte adsorpsjonstørkere gir en ekstern varmekilde som forbedrer effektiviteten til tørkingen og gir lavere driftskostnader. Den oppvarmede tørken levere en konstant luft kvalitet, -40°C trykkduggpunkt for kritiske applikasjoner Luftkvalitet er blant annet avhengig av riktig filtrering. Ingersoll Rand filter er designet og bygget for eksepsjonell ytelse. Ingersoll Rand’s avanserte trykkluftiltre reduserer forurensning i luftstrømmen som igjen beskytter kritiske prosesser og verdifullt utstyr. I mange applikasjoner er ren trykkluft en viktig faktor og Ingersoll Rand filter, utviklet gjennom flere tiår, er konstruert med komponenter som forlenger levetiden og opprettholder pålitelig ytelse. Luftkvaliteten er viktig for levetiden til verktøy eller prosesser som blir drevet av trykkluft. Ta vare på dine driftsmidler gjennom høy luftkvalitet levert av Ingersoll Rand.

Page 164


KONDENSAT OG OLJE VANNUTSKILLER

FLUIDRAIN® drenerer kondensat fra trykkluftsystemet. En magnetventil i kombinasjon med en elektronisk timer gjør at du slipper å tenke på kondens. FLUIDRAIN® kan installeres på alle komprimerte luft systemkomponenter (kompressorer, etter kjølere, tørker, filtre, trykkbeholdere, etc.), uavhengig av størrelse eller kapasitet - justere intervall og utløps tider som passer det enkelte trykkluft system. FLUIDRAIN® er designet for å være den beste og mest fleksible timer i verden. De fleste sluttbrukerprogram oppfylles ved å kombinere FLUIDRAIN® timer med et enormt utvalg av ventil. AIR-SAVER® Reduserer energiforbruket. Et trykkluftsystem vil ha trykklufts tap gjennom rørledningsforbindelser, koblinger, etc. Sparer minst en tank med komprimert luft hver dag. Kuleventil – Airsaver Reduser energiforbruk med installasjon av en kuleventil etter trykktank. Enkelt og kostnadseffektiv investering som reduserer energiforbruk, serviceutgifter og øker kompressorens levetid. Kuleventilen kommer med en timer som åpner og stenger lufttilførsel til produksjon. Luftanlegg med lekkasje vil medføre at kompressoren går selv uten forbruk av trykkluft. Kuleventilen opprettholder trykk i tank og unngår uønsket drift av kompressor.

Mye kondens på tanken, monter Fluidrain SEPREMIUM The best separating solutions Alle som har trykkluftutstyr har behov for å kontrollere og behandle oppsamling av kondens. Dette er av økonomiske og tekniske årsaker, samt stadig økende juridiske bestemmelser og etterspørsel. Det rensede vann tilfredsstiller lovens krav om utslipp. Olje og vannutskiller Olje og vannutskiller i kompressoranlegg er påkrevet av norske myndigheter. Kondensen som inneholder olje og vann må behandles som farlig avfall og behandles forskriftsmessig. Oljen filtreres og skilles ut fra kondensatet. Ta vare på miljøet, invester i olje/vannutskiller. Maks utslipp er 10 mg pr. liter konsentrat. Page 165


APEX BITS

Bits

APEX® er markedsleder innen festeverktøy som bits, piper, fastnøkler og dreiemomentprodukter som er konstruert for de tøffeste industrielle applikasjonen. APEX Fastening Tools produktlinje ble opprinnelig grunnlagt i Dayton, Ohio i 1933 som APEX Machine and Tool Company. APEXs kompetanse består av mer enn 80 års erfaring og forpliktelse til å betjene sine kunder innen bilindustrien, luftfart, energi, elektronikk og generelle næringer med et bredt spekter av kvalitets- og holdbarhets løsninger for å øke produktiviteten for sluttbrukeren og med sikkerhet i tankene. APEXs feste løsninger kan tilpasses for å møte spesifikke applikasjonsbehov og er tilgjengelig for kunder over hele verden.

Kvalitet Bits Starter Med Kvalitet Stål APEX® u-GUARD ™ Anti-Mar Beskyttelse Når operatørens sikkerhet og systembeskyttelse teller.

APEX® Sockets Gir eksepsjonell ytelse med større styrke og lengre levetid.

APEX® Bits Produsert av høykvalitet stål og for å motstå de mest utfordrende miljøene

Page 166

For å sikre at våre bits oppfyller eller overgår etterspørselen etter kvalitet - i tillegg til eventuelle militære og offentlige spesifikasjoner som MIL-B-9946/5 - starter vi med vårt proprietære, høyverdige verktøystål og produserer hver komponent til noen av de tøffeste toleranser i bransjen. Som et resultat varer våre produkter konsekvent opptil ti ganger lengre enn konkurrentene, og unngår problemer som alt for tidlig slitasje. For teamet ditt betyr dette økt produktivitet og færre vedlikeholdskrav. Harde bits gir overlegen slitestyrke, men mangler holdbarhet for å stå opp til dreiemoment. Av denne grunn tilbyr vi de fleste av våre produkter i tre forskjellige hardhetsnivåer, slik at du kan velge riktig bits for ditt spesifikke program.


SERVICE

En del av verktøyet


HYDRAULIKK


Løft Skyv Trekk Spenn


PUMPER


LARZEP HYDRAULIKK

Hydraulikk tilbake i Maskin K. Lund. Hydraulikk har tidligere vært en stor produktportefølje, vi har gleden av å kunne implementere dette tilbake i Maskin K. Lund. Merket som skal selges gjennom Maskin K. Lund er Larzep. Industrien, Entreprenører, Offshore og andre som har behov for hydraulikk til sine oppgaver. Produktet passer utmerket inn i Maskin K. Lund sin portefølje da vi har et stort antall kunder og forhandlere i denne kategorien. Larzep har tidligere vært distribuert gjennom Kolos på Sola. Kolos inngår i gruppen hvor Maskin K. Lund også inngår. Det er besluttet at Larzep passer inn i Maskin K. Lund. Kunder som ønsker å forholde seg til Kolos vil bli som tidligere. Kataloger og produktblader kan fortløpende bli oppdatert, for helt sikkert og trygt valg, se hjemmesiden til Larzep.

Page 171


LARZEP HYDRAULIKK

Utvalget av hydraulikksylindere er stort, fra minste slaglengde til store tunge løft.

Page 172


LARZEP HYDRAULIKK

Pumper, koblinger og slanger

Page 173


LARZEP HYDRAULIKK

Tilbehør

Page 174


UTVALG

SM SINGLE ACTING SPRING

SAM ALUMINIUM SINGLE ACTING

SH SINGLE ACTING HOLLOW PISTON

RETURN CYLINDERS

CYLINDERS, SOLID PISTON

CYLINDERS, SPRING RETURN

Capacity Tn/(kN) 5 (49)

10 (109)

15 (163)

23 (228)

30 (303)

50 (487)

75 (713) 100 (911) 140 (1.380) 220 (2.156)

Stroke mm 25 76 127 180 232 25 54 105 155 205 257 307 355 25 54 105 155 205 257 307 355 25 51 102 159 210 261 310 362 60 150 210 60 102 160 200 250 339

Model LARZEP SM00502 SM00508 SM00513 SM00518 SM00523 SM01002 SM01005 SM01010 SM01015 SM01020 SM01025 SM01030 SM01035 SM01502 SM01505 SM01510 SM01515 SM01520 SM01525 SM01530 SM01535 SM02302 SM02305 SM02310 SM02315 SM02321 SM02326 SM02331 SM02336 SM03006 SM03015 SM03021 SM05006 SM05010 SM05016 SM05020 SM05025 SM05034

A mm 110 168 219 276 328 90 121 172 247 301 352 402 454 127 155 205 275 327 379 426 477 140 166 217 277 327 379 430 480 165 270 340 176 227 285 325 376 465

160

SM07516

285

330

SM07533

495

60 150 260 60 150 260

SM10006 SM10015 SM10026 SM14006 SM14015 SM14026

180 300 449 190 320 470

150

SM22015

340

Capacity Tn/(kN)

23 (228)

30 (303)

50 (487)

100 (911)

140 (1.380)

200 (1.947)

Stroke mm 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 50 100 150

Model LARZEP SAM02305 SAM02310 SAM02315 SAM02320 SAM02325 SAM02330 SAM03005 SAM03010 SAM03015 SAM03020 SAM03025 SAM03030 SAM05005 SAM05010 SAM05015 SAM05020 SAM05025 SAM05030 SAM10005 SAM10010 SAM10015 SAM10020 SAM10025 SAM10030 SAM14005 SAM14010 SAM14015 SAM14020 SAM14025 SAM20005 SAM20010 SAM20015

A mm 156 206 256 306 356 406 172 222 272 322 372 422 180 230 280 330 380 430 210 260 310 360 410 460 225 275 325 375 425 234 284 334

Capacity Tn/(kN) 12 (121) 22 (217) 30 (302) 60 (578) 100 (1.018)

Model LARZEP SH01204 SH01208 SH01215 SH02205 SH02208 SH02215 SH03006 SH03015 SH06008 SH06015 SH10008 SH10015

A mm 124 176 300 165 203 318 197 322 223 315 282 367

SAH ALUMINIUM SINGLE ACTING CYLINDERS, HOLLOW PISTON, SPRING RETURN

Capacity Tn/(kN) 22 (217) 30 (302) 60 (578) ACCESSORIES FOR SM AND D MODELS

Stroke mm 40 76 150 50 76 150 64 150 76 153 80 150

100 (1.018)

Stroke mm 50 100 150 50 100 150 50 100 150 50 100 150

Model LARZEP SAH02205 SAH02210 SAH02215 SAH03005 SAH03010 SAH03015 SAH06005 SAH06010 SAH06015 SAH10005 SAH10010 SAH10015

A mm 183 253 323 210 278 350 243 298 363 260 327 397

Page 175


UTVALG

SP-SMP SINGLE ACTING LOW HEIGHT CYLINDERS,

STX SINGLE ACTING PANCAKE CYLINDERS,

LOAD OR SPRING RETURN

LOCK NUT, TILTING SADDLE

Capacity Tn kN 10 109 20 214 30 303 50 486 100

911

Stroke mm 40 40 60 60 60 150

Model LARZEP SP01004 SP02004 SP03006 SP05006 SP10006 SP10015

Model LARZEP SMP01004 SMP02004 SMP03006 SMP05006 SMP10006 SMP10015

A mm 89 101 125 125 141 254

Capacity Tn kN 50 496 100 929 150 1.407 230 2.199 300 3.036 400 4.008 500 5.114

4

44

10 22 30 50 75 100 150

100 228 287 487 713 954 1.450

Page 176

Model LARZEP SX00406 SX00416 SX01011 SX02211 SX03013 SX05016 SX07516 SX10016 SX15016

Model LARZEP SMX00406 SMX00416 SMX01011 SMX02211 SMX03013 SMX05016 SMX07516 SMX10016 SMX15016

A mm 33 43 43 52 59 68 79 87 100

A mm 125 137 148 155 173 180 195

TELESCOPIC CYLINDERS

OR SPRING RETURN

Stroke mm 6 16 11 11 13 16 16 16 16

Model LARZEP STX05004 STX10004 STX15004 STX23004 STX30004 STX40004 STX50004

SLX LOW HEIGHT SINGLE ACTING

SX-SMX SINGLE ACTING LOW PROFILE CYLINDERS, LOAD

Capacity Tn kN

Stroke mm 50 45 45 45 45 45 45

Capacity Tn kN 4

43

10

111

23

232

30 50 75

309 496 727

Stages No. 2 3 2 3 2 3 2 2 2

Stroke mm 17 23 18 40 27 32 29 26 26

Model LARZEP SLX00417 SLX00423 SLX01118 SLX01140 SLX02327 SLX02332 SLX03129 SLX05026 SLX07526

A mm 45 54 55 89 75 96 89 96 114


UTVALG

STC SINGLE ACTING LOCK NUT

SAT ALUMINIUM SINGLE ACTING

SATM ALUMINIUM SINGLE ACTING

CYLINDERS, LOAD RETURN

CYLINDERS, LOCK NUT, LOAD RETURN

CYLINDERS, LOCK NUT, STOP RING, SPRING RETURN

Capacity Tn/(kN)

30 (303)

51 (496)

95 (929)

144 (1.407)

224 (2.199) 310 (3.036) 409 (4.008) 522 (5.114) 611 (5.987) 831 (8.149) 1.085 (10.644)

Stroke mm 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 150 300 150 300 150 300 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300

Model LARZEP STC03005 STC03010 STC03015 STC03020 STC03025 STC03030 STC05005 STC05010 STC05015 STC05020 STC05025 STC05030 STC10005 STC10010 STC10015 STC10020 STC10025 STC10030 STC14005 STC14010 STC14015 STC14029 STC14025 STC14030 STC22015 STC22030 STC30015 STC30030 STC40015 STC40030 STC50015 STC50030 STC60005 STC60015 STC60030 STC80005 STC80015 STC80030 STC100005 STC100015 STC100030

A mm 141 191 246 296 355 405 153 203 261 311 366 416 180 230 285 335 391 441 195 245 309 359 415 465 328 488 351 511 370 530 390 550 311 421 581 348 458 618 392 502 673

Capacity Tn/(kN)

30 (303)

50 (487)

100 (911)

140 (1.380)

200 (1.946)

Stroke mm 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300

Model LARZEP SAT03005 SAT03010 SAT03015 SAT03020 SAT03025 SAT03030 SAT05005 SAT05010 SAT05015 SAT05020 SAT05025 SAT05030 SAT10005 SAT10010 SAT10015 SAT10020 SAT10025 SAT10030 SAT14005 SAT14010 SAT14015 SAT14020 SAT14025 SAT14030 SAT20005 SAT20010 SAT20015 SAT20020 SAT20025 SAT20030

A mm 173 223 273 333 383 433 193 243 293 353 403 453 216 266 326 376 446 495 234 284 345 395 465 515 249 299 364 414 479 529

Capacity Tn/(kN)

30 (303)

50 (487)

100 (911)

140 (1.380)

200 (1.946)

Stroke mm 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300

Model LARZEP SATM03005 SATM03010 SATM03015 SATM03020 SATM03025 SATM03030 SATM05005 SATM05010 SATM05015 SATM05020 SATM05025 SATM05030 SATM10005 SATM10010 SATM10015 SATM10020 SATM10025 SATM10030 SATM14005 SATM14010 SATM14015 SATM14020 SATM14025 SATM14030 SATM20005 SATM20010 SATM20015 SATM20020 SATM20025 SATM20030

A mm 204 254 304 354 404 454 216 266 316 366 416 466 258 308 358 408 458 508 282 332 382 432 482 532 296 346 396 446 496 546

Page 177


UTVALG

SPC SINGLE ACTING

SSC SINGLE ACTING

HIGH TONNAGE CYLINDERS, STOP RING, LOAD RETURN

HIGH TONNAGE CYLINDERS, LOAD RETURN

Capacity Tn/(kN) 51 (496) 95 (929) 144 (1.407) 224 (2.199) 310 (3.036) 409 (4.008) 522 (5.114) 611 (5.987) 831 (8.149) 1.085 (10.644)

Stroke mm 150 300 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300

Model LARZEP SPC05015 SPC05030 SPC10015 SPC10030 SPC14005 SPC14015 SPC14030 SPC22005 SPC22015 SPC22030 SPC30005 SPC30015 SPC30030 SPC40005 SPC40015 SPC40030 SPC50005 SPC50015 SPC50030 SPC60005 SPC60015 SPC60030 SPC80005 SPC80015 SPC80030 SPC100005 SPC100015 SPC100030

A mm 306 461 296 451 213 318 478 233 336 498 251 357 512 275 382 538 305 410 566 315 420 576 335 446 606 365 476 636

Capacity Tn/(kN) 144 (1.407) 224 (2.199) 310 (3.036) 409 (4.008) 522 (5.114) 611 (5.987) 831 (8.149) 1.085 (10.644)

Stroke mm 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300

T-TE-TD PULL CYLINDERS

Model LARZEP SSC14005 SSC14015 SSC14030 SSC22005 SSC22015 SSC22030 SSC30005 SSC30015 SSC30030 SSC40005 SSC40015 SSC40030 SSC50005 SSC50015 SSC50030 SSC60005 SSC60015 SSC60030 SSC80005 SSC80015 SSC80030 SSC100005 SSC100015 SSC100030

A mm 159 275 430 180 291 451 193 309 469 215 325 485 225 335 495 236 346 506 263 373 533 292 402 573

Capacity Tn kN 5

54

10

93

30

302

50

483

Stroke mm 140 140 140 150* 150* 150* 150* 150* 150*

Model LARZEP T00514/5G T00514/10G T01015 TE01015 TD01015 TE03015 TD03015 TE05015 TD05015

A mm 306 306 308 559* 559* 723* 723* 757* 757*

Type S/D S S S S D S D S D

SL SINGLE ACTING TELESCOPIC CYLINDERS

Available as special double acting and aluminium versions. Capacity Tn kN 135 15 163 194 20 194 303 30 303

Stages No. 2 3 2 3 2 3

Stroke mm 270 435 300 500 300 600

„a“ refers to the Closed Hight in all cylinders.

Page 178

Model LARZEP SL01427 SL01643 SL02030 SL02050 SL03130 SL03160

A mm 250 280 280 320 304 355


UTVALG

D DOUBLE ACTING CYLINDERS

Capacity Tn 10

20 30 50 75 100 150

200

350

550

Stroke mm 160 250 320 160 250 320 160 320 160 320 160 320 160 320 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300

Model LARZEP D01016 D01025 D01032 D02016 D02025 D02032 D03016 D03032 D05016 D05032 D07516 D07532 D10016 D10032 D15005 D15015 D15030 D20005 D20015 D20030 D35005 D35015 D35030 D55005 D55015 D55030

DH DOUBLE ACTING HOLLOW PISTON CYLINDERS

Capacity Push (kN) Pull (kN) 109 20 109 20 109 20 214 53 214 53 214 53 303 68 303 68 486 72 486 72 712 140 712 140 911 189 911 189 1.380 370 1.380 370 1.380 370 2.156 560 2.156 560 2.156 560 3.368 1.014 3.368 1.014 3.368 1.014 5.519 1.714 5.519 1.714 5.519 1.714

A mm 310 400 470 320 410 480 335 495 335 510 338 512 339 509 258 378 528 274 394 544 299 419 569 383 518 668

Capacity Tn 30 60

100 150

Stroke mm 150 250 80 150 250 38 76 150 250 200

Model LARZEP DH03015 DH03025 DH06008 DH06015 DH06025 DH10004 DH10008 DH10015 DH10025 DH15020

Capacity Push (kN) Pull (kN) 302 173 302 173 578 356 578 356 578 356 1.018 647 1.018 647 1.018 647 1.018 647 1.407 566

A mm 300 400 249 319 419 197 255 335 465 375

DM DOUBLE ACTING PRODUCTION CYLINDERS

See accessoriess for SM and D models on page...

Capacity Tn ACCESSORIES

4

8

15 DM: Metric threads

23

Stroke mm 28 79 155 28 79 155 257 159 260 159 260

Model LARZEP DM00403 DM00408 DM00416 DM00803 DM00808 DM00816 DM00826 DM01516 DM01526 DM02316 DM02326

Capacity Push (kN) Pull (kN) 34 12 34 12 34 12 86 44 86 44 86 44 86 44 139 73 139 73 228 93 228 93

A mm 186 237 313 223 274 350 452 389 490 425 526 Page 179


UTVALG

DDC DOUBLE ACTING HIGH

DDA ALUMINIUM DOUBLE ACTING

DAH ALUMINIUM DOUBLE ACTING

TONNAGE CYLINDERS

CYLINDERS

HOLLOW PISTON CYLINDERS

Capacity Tn/(kN) 51 (496) 95 (929) 144 (1.407) 224 (2.199) 310 (3.036) 409 (4.008) 522 (5.114) 611 (5.987) 831 (8.149) 1.085 (10.644)

Stroke mm 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300 50 150 300

Model LARZEP DDC05005 DDC05015 DDC05030 DDC10005 DDC10015 DDC10030 DDC14005 DDC14015 DDC14030 DDC22005 DDC22015 DDC22030 DDC30005 DDC30015 DDC30030 DDC40005 DDC40015 DDC40030 DDC50005 DDC50015 DDC50030 DDC60005 DDC60015 DDC60030 DDC80005 DDC80015 DDC80030 DDC100005 DDC100015 DDC100030

A mm 206 306 461 196 296 451 213 318 478 233 336 498 251 357 512 275 382 538 305 410 566 315 420 576 335 446 606 365 476 636

Capacity Tn/(kN)

50 (486)

75 (713)

100 (911)

140 (1.380)

200 (1.946)

Stroke mm 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300 50 100 150 200 250 300

Model LARZEP DDA05005 DDA05010 DDA05015 DDA05020 DDA05025 DDA05030 DDA07505 DDA07510 DDA07515 DDA07520 DDA07525 DDA07530 DDA10005 DDA10010 DDA10015 DDA10020 DDA10025 DDA10030 DDA14005 DDA14010 DDA14015 DDA14020 DDA14025 DDA14030 DDA20005 DDA20010 DDA20020 DDA20025 DDA20030

A mm 198 248 298 348 398 448 215 265 315 365 415 465 230 280 330 380 430 480 255 305 355 405 455 505 259 309 359 409 459 509

Capacity Tn/(kN) 30 (302)

60 (578)

100 (1.019)

150 (1.408)

Stroke mm 50 100 150 200 250 50 100 150 200 250 50 100 150 200 250 50 100 150 200 250

Model LARZEP DAH03005 DAH03010 DAH03015 DAH03020 DAH03025 DAH06005 DAH06010 DAH06015 DAH06020 DAH06025 DAH10005 DAH10010 DAH10015 DAH10020 DAH10025 DAH15005 DAH15010 DAH15015 DAH15020 DAH15025

A mm 217 267 317 367 417 225 275 325 375 425 256 306 356 406 456 261 311 361 411 461

Special Cylinders Available upon request: Up to 2.000 ton lifting capacity Ceramic Coating Stainless Steel Double acting locknut Double acting telescopic „a“ refers to the Closed Hight in all cylinders.

Page 180

Visit our Website or contact www.mkl.no


UTVALG

J CYLINDER-PUMP SETS

All sets include: Two meters hose (AP2020) Male coupler (AZ3120) Pressure gauge (AV10006) Gauge adaptor (AZ1502) * Without gauge: add „G“ to the reference

SINGLE ACTING, SPRING RETURN CYLINDER

SINGLE ACTING, SPRING RETURN CYLINDER Capacity Tn

kN

5

49

10

109

15

163

23

228

30 50 100

303 487 911

Stroke mm 76 127 54 155 257 105 155 51 102 159 261 362 210 160 150

Closed Height mm 168 219 121 247 352 205 275 166 217 277 379 480 340 285 300

Cylinder LARZEP SM00508 SM00513 SM01005 SM01015 SM01025 SM01510 SM01515 SM02305 SM02310 SM02315 SM02326 SM02336 SM03021 SM05016 SM10015

Hand Pump 1 stage W00307 JM00508 JM00513 JM01005

Hand Pump 1 stage W10607

JM01015 JM01510 JM02305 JM02310

Hand Pump 2 stage W20807

Hand Pump 2 stage W21807

Hand Pump 2 stage W22607

JM01025 JM01515 JM02315

JM02326

JM02336 JM03021 JM05016 JM10015

Air Hydraulic Pump Z12107 JMZ00508 JMZ00513 JMZ01005 JMZ01015 JMZ01025 JMZ01510 JMZ01515 JMZ02305 JMZ02310 JMZ02315 JMZ02326 JMZ02336 JMZ03021 JMZ05016 JMZ10015

LOW HEIGHT, SINGLE ACTING, SPRING RETURN CYLINDER Capacity Tn 10 20 30 50 100

Stroke

kN 109 214 303 486 911

mm 49 40 60 60 60

Closed Height mm 89 101 125 125 141

Cylinder LARZEP SMP01004 SMP02004 SMP03006 SMP05006 SMP10006

Hand Pump 1 stage W00307 JP01004

Hand Pump 1 stage W10607 JP02004

Hand Pump 2 stage W20807 JP03006 JP05006

Hand Pump 2 stage W21807

Hand Pump 2 stage W22607

Air Hydraulic Pump Z12107 JPZ01004 JPZ02004 JPZ03006 JPZ05006 JPZ10006

Hand Pump 2 stage W22607

Air Hydraulic Pump Z12107 JHZ01204 JHZ02205 JHZ03006 JHZ06008 JHZ10008

JP10006

SINGLE ACTING, HOLLOW PISTON CYLINDER Capacity Tn 12 22 30 60 100

Stroke

kN 121 217 302 578 1.018

mm 40 50 64 76 80

Closed Height mm 124 165 197 223 282

Cylinder LARZEP SH01204 SH02205 SH03006 SH06008 SH10008

ACCESSORIES

Hand Pump 1 stage W00307 JH01204

Hand Pump 1 stage W10607 JH02205

Hand Pump 2 stage W20807 JH03006

Saddles

Hand Pump 2 stage W21807

JH06008

JH10008

Hydraulic hoses

Hydraulic couplers

Fittings and manifolds

Pressure gauges Flow control valves Directional control valves

Page 181


UTVALG

WA HYDRAULIC ALUMINIUM HAND PUMPS

Z-ZR AIR HYDRAULIC PUMPS ZR

Z1

700 BAR Type

Usable oil

5 5

Oil displacement per stroke (cm3)

Model

cm

LARZEP

700 bar

20 bar

500 1.100

WA20507 WA21107

2.6 3.1

13.4 15

3

Z2 700 BAR

2.800 BAR Type

Usable oil

Model

Oil displacement per stroke (cm3)

cm3

LARZEP

2.800 bar

14 bar

S

1.000

WA21028

0.65

12.9

S: Single acting

W-X HYDRAULIC HAND PUMPS

Type

Usable oil

Model

Oil displacement per stroke (cm3)

S/D/SP/DP

cm3

LARZEP

700 bar

Low pressure

S S S SP S S S S S DP D D D

240 640 640 1.000 1.400 1.800 2.600 4.450 6.500 1.000 2.400 4.200 6.500

W20397 W10607 W20807 WP21007 W11407 W21807 W22607 W24507 W26507 XP21007 X22307 X24307 X26507

2.2 3.2 2.8 2.0 3.2 2.8 4.0 4.0 4.9 2.0 2.2 2.8 4.9

13 12 13 46 46 126 12 13.2 16.5 126.0

S: Single acting / SP: Single acting, foot pedal operated D: Double acting / DP: Double acting, foot pedal operated Page 182

Model

Type

Usable oil

Max. flow rate

LARZEP

S/D/SR/DR

cm3

700 bar

Z12107 Z14007 Z17007 Z19107 Z19207 Z22107 Z24007 Z27007 Z29107 Z20207 ZR12107 ZR14007 ZR17007 ZR19107 ZR19207 ZR22107 ZR24004 ZR27007

S S S S S D D D D D SR SR SR SR SR DR DR DR

2.100 4.000 6.900 10.000 20.000 2.100 4.000 6.900 10.000 20.000 2.100 4.000 6.900 10.000 20.000 2.100 4.000 6.900

0.14 I/min

1.000 BAR Model

Type

Usable oil

Max. flow rate

LARZEP

S

cm3

1.000 bar

Z12110

S

2.100

Z14010

S

4.000

S: Single acting D: Double acting SR: Single acting, remote control DR: Double acting, remote control

0.08 I/min


UTVALG

HBM-HBE HYDRAULIC POWERPACKS

HAZ AIR DRIVEN HYDRAULIC PUMPS

Model

Control

Type

Tank

Oil flow (I/min)

LARZEP

M/E

liters

liters

700 bar

50 bar

liters

700 bar

Low pressure

S

D

HB*3*** HB*4*** HB*5*** HB*6*** HB*7***

M/E M/E M/E M/E M/E

S/D S/D S/D S/D S/D

8.5-12.5-25-50-100 8.5-12.5-25-50-100 25-50-100 25-50-100 5

0.54 0.82 1.64 3.26 0.36

5.90 8.64 14.00 11.77 4.00

14 25 50 100

0.36 1.17 2.20 2.20

4 11

HAZ742 HAZ452 HAZ562 HAZ872

HAZ744 HAZ454 HAZ564 HAZ874

HBM: Manuel control valve

HBE: Solenoid valve

CONTROLL: M:Manual E: Electric

MOTOR: 115V / 230V / 400V 1ph / 3 ph 50 Hz / 60 Hz

Tank

Oil flow (I/min)

Model

S: Single acting D: Double acting

HAB BATTERY POWERED PORTABLE

TYPE: S: Single acting D: Double acting

POWERPACK

HAG PETROL HYDRAULIC PUMPS

Model

Flow at 700 bar

LARZEP

I/min

HAB1102

0.16

Oil Capacity

Voltage

Battery

liters

V

A-h

2.3

18

4

HFM-HFE SPLIT-FLOW POWERPACKS CONTROLL: M:Manual E: Electric TYPE: S: Single acting D: Double acting MOTOR: 230V / 400V 50 Hz / 60 Hz 3 Ph HFM: Manual control valve HFE: Solenoid valve

S: Single acting D: Double acting Tank

Oil flow (I/min)

Model

liters

700 bar

Low pressure

S

D

14 25 50

0.36 0.36 0.36

4 4 4

HAG742 HAG752 HAG762

HAG744 HAG754 HAG764

Outlet

Model

Type

Flow at 700 bar

No.

LARZEP

M/E

S/D

I/min

liters

HF*46*** HF*47*** HF*49*** HF*888**

M/E M/E M/E M/E

S/D S/D S/D S/D

0.4 0.9 2.0 1.3

100-150 100-150 100-150 150

4 8

Control

Tank

Page 183


UTVALG

WI MODULAR HAND PUMPS

WAP-WIP HYDROTEST HAND PUMPS

Hydrotest Pump

Max. Pressure

Capacity

Flow / stroke

Material Body

LARZEP

bar

liters

cc

WAP0025 WAP0035 WAP0045 WAP0050 WAP0100 WAP0040 WAP0070 WAP0300 WAP0500 WAP1000 WAP1300

25 35 45 50 100 40 70 300 500 1.000 1.300

12 12 21 38 38 13 13 100 100 100 100

11 14 14 20 20 18 11 18 / 3.5 18 / 3-5 18 / 3.5 18 / 3.5

Cast iron Cast iron Cast iron Cast iron Cast iron Mild steel Mild steel Mild steel Mild steel Mild steel Mild steel

Hydrotest Pump

Max. Pressure

Capacity

Flow / stroke

Material Body

LARZEP

bar

liters

cc

WIP0040

40

13

18

WIP0200

200

13

18

Model

Max. Pressure

Working pressure

Oil flow Per stroke

LARZEP

bar

liters

cc

WI1400 WI700 WI210 WI105 WI035

1.400 700 200 100 35

700 400 200 100 35

3 4 10 10 36

HEP ELECTRIC HYDROTEST PUMPS

Bronze & SS SS

HAP HYDROTEST PUMPS / BOLT TENSIONER PUMP Hydrotest Pump

Page 184

Max. Pressure

Capacity

Flow

LARZEP

bar

liters

I/min

HEP0020 HEP0050D HEP0120 HEP0180 HEP0250 HEP0500

20 50 120 180 250 500

12 100 100 100 -

15 8 4 13 13 13

Maximum Hydraulic Pressure (bar)

LARZEP

Air 6.9 bar

Air 5.1 bar

HAP0070 HAP0130 HAP0180 HAP0250 HAP0400 HAP0740 HAP1300 HAP1900 HAP2900

70 130 180 250 400 740 1.300 1.900 2.900

55 100 150 200 320 600 1.000 1.500 2.300

Bolt Tensioner Pump

Hydrotest Pump

Maximum Flow (I/min)

Air 4.1 bar

20% Max. P

40 80 100 150 240 440 770 1.100 1.800

16.2 8.5 6.1 4.1 2.6 2.1 0.67 0.40 0.25

Maximum Hydraulic Pressure (bar)

LARZEP

Air 6.9 bar

Air 3.5 bar

HAP2900BT

-

1.500

50% Max. P

80% Max. P

11.0 6.0 4.7 3.1 1.8 0.9 0.52 0.30 0.18

3.7 3.9 2.6 2.0 1.2 0.65 0.32 0.25 0.10

Maximum Flow (I/min)

Air 1.7 bar

20% Max. P

760

0.33

50% Max. P

80% Max. P

0.24

0.21


UTVALG

CY SPREAD CYLINDERS

CK HYDROTEST CHAIN CUTTERS

CY0122

CY1501 Capacity

Model

Type

Max. ø

kN

LARZEP

S/D/SB

mm

135 135 390 345 1.120

CK0016 CK0116 CK0130 CK0230 CK0250

SB S S D D

19 19 30 30 50

CY0109G Stroke

Model

Tn

Capacity kN

mm

LARZEP

1 0.8 15

10 8 150

75 189 10

CY0109G CY0122 CY1501

FU HYDRAULIC PULLERS

S: Single acting D: Double acting SB: Single acting built-in pump

CC HYDRAULIC CABLE CUTTERS

Capacity

Model

Type

Cable

Steel Rope

kN

LARZEP

S/D7SB

Max. ø mm

Max. ø mm

50 135 70 70 135 437 70 109 109 390

CC0018 CC0040 CC0075 CC0118 CC0140 CC0160 CC0175 CC0190 CC01120 CC0260

SB SB SB S S S S S S D

18 40 75 18 40 60 75 90 120 60

18 32 18 32 60 60

S: Single acting D: Double acting SB: Single acting built-in pump

CN HYDRAULIC NUT-SPLITTERS Capacity

Model

Type

kN

LARZEP

S/SB

135 437 1.134 135 345 135

CN0024 CN0152 CN0180 CN0224 CN0233 CN0324

SB S S S S S

Nut

Across Flates

M12 - M27 M27 - M52 M68 - M80 M12 - M24 M24 - M36 M10 - M24

19 - 41 41 - 80 100 - 115 19 - 36 36 - 55 19 - 36

Capacity

Model

Tn

LARZEP

5 10 20 30 50

FU0500 FU1000 FU2000 FU3000 FU5000

Hydraulic Part

Mechanic Part

JH00518/1 JH01204/1 JH02205/1 JH03005/1 JH06008/1

FU0500/M FU1000/M FU2000/M FU3000/M FU5000/M

FA SELF-CENTERING PULLERS Capacity

Model

Max. ø

Max. height

Tn

LARZEP

mm

mm

10 20 30 50

FA1000 FA2000 FA3000 FA5000

350 480 680 1.080

320 340 420 750

mm

S: Single acting SB: Single acting built-in pump Page 185


UTVALG

BS FLANGE SPREADERS

AA LIFTING CUSHIONS

Model

Max. Capacity

LARZEP

Tn

AA00617 AA01423 AA01928 AA03034 AA04341 AA06550

6 14 19 30 43 65

Stroke

Dimensions

Capacity

Stroke

mm

mm

Tn

175 235 280 345 410 500

300X300X28 420X420X28 510X510X28 620X620X28 750X750X28 920X920X28

5 10

Max. Flange thiskness

Jaw width (mm)

Model

Volume

mm

LARZEP

cm3

mm

min.

max.

25 55

BS00502 BS01005

18 78

2x57 2x92

70 110

155 226

PH PUNCHING HEADS Capacity

Model

Tn

LARZEP

Punching ø mm

15 35 45

PH015 PH035 PH045

8 - 18 6.4 - 20.6 8 - 24

CT-C/CX DYNAMOMETERS & LOAD CELLS

LOAD CELLS (COMPRESSION) DYNAMOMETERS (PULL) Capacity

Capacity

Scale

Scale

Tn

kN

LARZEP

Tn

5 10 30 50 100 150

44 99 287 486 953 1.449

CX00510 CX01010 C03010 CX05010 C10010 C15010

0.05 0.1 0.3 0.5 1 1.5

Tn

kN

LARZEP

Tn

5 10 30 50 100

49 98 303 486 1.026

CT00525 CT01025 CT03025 CT05025 CT10025

0.05 0.1 0.3 0.5 1

Page 186

Model

Model


UTVALG

B TROLLEY JACKS

A-AB-AC BOTTLE JACKS

AF HIGH LIFT HYDRAULIC TRANSMISSION JACKS

Capacity

Stroke

Model

A

Capacity

Stroke

Model

A

Tn

mm

LARZEP

mm

Tn

mm

LARZEP

mm

2 3 5 8 10 15 20 30 50 5 12

105 105 150 150 150 150 150 150 140 300 326

A10210 A10310 A10515 A10815 A11015 A11515 A12015 A13015 A15014 AB10530 AB11232

168 169 212 219 220 228 234 242 260 215 245

2 3 7 10 15 20

380 380 410 435 405 415

B02038 B03038 B06041 B10043 B15041 B20041

90 90 170 170 195 200

Capacity

A: Closed Height

Stroke

Model

A

Tn

mm

LARZEP

mm

300 750 1.200

850 820 815

AF30085 AF75082 AF120082

1.200 1.170 1.170

A: Closed Height

A: Bottle jack A: Closed Height AB: Telescopic bottle jack

HN AIR SERVICE JACKS

AU HYDRAULIC TOE JACKS Capacity (Tn) Saddle

Toe

20

8

30

12

60

14

Model

Stroke

Toe Height

LARZEP

mm

mm

Closed Height mm

AU02015 AU02030 AU03015 AU03030 AU06015 AU06030

152 305 152 305 152 305

67 67 73 73 73 73

276 452 281 470 327 533

Single acting, built-in pump

Capacity Capacity

Stroke

Model

Tn

mm

LARZEP

mm

15/30 18/30/60 15/25/50/80

88+83 91+72+74 66+56+68+60

HN231 HN360 HN480

150 180 180

A: Closed Height

A

Stroke

Model

A

Tn

mm

LARZEP

mm

30/60 50/80 25/50/80 100 150

110+117 196+222 167+171+180 445 554

HL06022 HL08042 HL08052 HL10044 HL15055

220 420 341 725 900

A: Closed Height

Page 187


LARZEP HYDRAULIKK

DLR PORTABLE HYDRAULIC CRANES

Max. height Extended jib

F HYDRAULIC LIFTING TABLES

Capacity

Model

Leg width

kg

LARZEP

mm

mm

650 1.000 2.000

DLR006 DLR010 DLR020

2.200 2.200 2.460

820 970 1.080

Capacity

Stroke

Model

A

kg

mm

LARZEP

mm

650 1.500 2.500

430 670 580

F00643 F01567 F02558

215 210 300

A: Closed Height

CA MAINTENANCE UNIT

EC-EE-EM-EZ PRESSES CE: With remote pendant A: Width clearance H: Max. height clearance FRAME B: Bench C: Column PUMP M: Hand pump E: Electric pump Z: Air pump

Capacity

Model

Tn

LARZEP

10

CA1014

CYLINDER S: Single acting D: Double acting Capacity Tn 10

20

30

60

120 250 Page 188

Frame B/C B B B B B B B B C C C C C C C C C C C C

Pump M/E/Z M Z E E M Z E E M Z E E M Z E E Z E E E

Model LARZEP ECM01115 ECZ01115 ECE01115 ECE01115-CE ECM02015 ECZ02015 ECE02015 ECE02015-CE EM03012 EZ03012 EE03116 EE03116-CE EM06018 EZ06018 EE06018 EE06018-CE EZ12018 EE12018 EE12018-CE EE25030-CE

A mm 350 350 350 350 500 500 500 500 500 500 500 500 860 860 860 860 880 880 880 1.080

H mm 376 376 376 376 376 376 376 376 930 930 930 930 935 935 935 935 910 910 910 1.000

Stroke mm 155 155 155 155 159 159 159 159 95 95 160 160 180 180 180 180 180 180 180 300

Cylinder S/D S S S S S S S S S S D D S S D D D D D D

Weight kg 41 42 75 80 85 90 150 155 120 121 135 140 456 456 480 485 720 750 755 2.100

VA-VB-VC-VZ PIPE BENDERS

Pipe

Model

LARZEP

Tn

1/2“ - 2“ 1/2“ - 3“

VB1527 VA2034

15 20

Built-in pump

Capacity

Tripod Yes No


KRAFTPIPER


KRAFTPIPER

ACTION er verdens største produsent av kraftpiper. Våre kraftpiper er holdbare, av høy kvalitet og konkurransedyktige priser og produsert av de beste materialene (chrom-molybdenum stål). ACTION-kraftpiper kan brukes til alle slags kraftverktøy som luft, elektrisk, hydraulisk eller batteri, og for alle slags applikasjoner, alt fra bilverksted til industrien. ACTION har stort lager, alt fra 1/4 “tapp til 2 1/2” tapp.

Kontakt oss for piper Eller last ned katalog på www.mkl.no - Tilbehør - Kraftpiper

SQUARE DRIVE ACTION impact sockets are available for square drives of 1/4” up to 2 1/2”. The shape of the square drive of these sockets is characterized by rounded off corners, so the square drive of the powertool has the best possible fit. This means that the torque is transmitted on a large area, not only the corners of the socket. This results in good endurance of the sockets and a long lifetime.

6-POINT SOCKETS The 6-point sockets manufactured by ACTION also have rounded off corners. The rounded corners allow some space for the points of the bolt head, so the torque is transmitted on the flanks of the bolt head, giving you better results. Driving the flanks also means that the wear on the points of the bolt head or nut is reduced. For 12 point sockets, a similar geometry is used.

SURFACE DRIVE SOCKETS Surface drive sockets are designed to drive only the center of the flank of a bolthead or nut. The surface drive sockets should be recommended for use on nuts with points that have worn off, but also for nuts of softer materials and polished nuts and boltheads.

The European regulation, directive of machinery 2006/42/EG and EN/ISO 11148-6 states that only IMPACT SOCKETS are to be used on power tools. All Action impact sockets are manufactured according to DIN 3121 and DIN 3129. Universal joints, reducing adaptors and thin wall sockets are supplied without warranty. Always wear safety goggles when using impact equipment. Do not hold the socket while in use. NOTE: If you can’t find the proper dimensions please contact us.

Page 190


KRAFTPIPER

ACTION er verdens største produsent av kraftpiper. Våre kraftpiper er holdbare, av høy kvalitet og konkurransedyktige priser og produsert av de beste materialene (chrom-molybdenum stål). ACTION-kraftpiper kan brukes til alle slags kraftverktøy som luft, elektrisk, hydraulisk eller batteri, og for alle slags applikasjoner, alt fra bilverksted til industrien. ACTION har stort lager, alt fra 1/4 “tapp til 2 1/2” tapp.

Page 191


Page 192


Page 193


Kontakt Ta kontakt med oss om du ikke finner den informasjon du ser etter. Vi har kataloger som er spesielt rettet mot de forskjellige virksomheter og områder.

Søk opp Maskin K. Lund på de forskjellige sosialemedia kanalene og bli en del av oss!

Maskin K. Lund AS Oslo: 22 90 02 00 Ålesund: 70 19 18 00 Sola: 51 64 81 50

Versjon: 1. 30.11.2020

Authorized Distributor of