Page 18

18

MMM • april 2013

Mange kunder – det svære er

TMN Crew arbejder med at skaffe mandskab til entreprenørfirmaer og anlægsgartnere, men det er ikke et traditionelt vikarbureau. ”Hold fokus på opgaven – lej dig til kompetencerne” er firmaets slogan, og indehaver Tony Harritz understreger igen og igen, at det ikke handler om at levere arbejdskraft fra arbejdsløshedskøen, men at det handler om at finde præcis de medarbejdere, som matcher opgaven. - Vi koncentrerer os smalt om entreprenørbranchen og anlægsgartnere. Vi leverer alt fra GPS dozerføreren til håndmanden, og det kan være fra én mand i det par dage til et helt kloaksjak i to år, fortæller Tony Harritz. TMN Crew blev etableret 1. marts 2012, og allerede i løbet af det første år havde firmaet 50 ansatte og opnåede en omsætning på tæt ved otte millioner kr. Tony Harritz har netop været i gang med at ansætte en afdelingsleder i Jylland, og med det på plads forventer han at nå op på ca. 100 ansatte i 2013. Tony Harritz har selv arbejdet med maskinudlejning gennem 15 år bl.a. hos Pitzner og Cramo og har senest været ansat i personalebureauet Kebok. - Den typiske entreprenør tænker kun på rekruttering af medarbejder, når han står og mangler dem. Jeg har fokus på rekruttering hele tiden. Jeg arbejder hele tiden med at spotte folk, der gerne vil arbejde på denne måde og som har kvalifikationerne og indstillingen i orden. Vores folk skal komme ud på en arbejdsplads, og i løbet af en time skal de være i fuld gang med at tjene penge til kunden. - Den filosofi indebærer også, at vores folk har Klasse III arbejdstøj, og vi er netop i gang med at introducere værktøjspakker, så vi også kan udleje det værktøj, der hører til en bestemt arbejdsfunktion – eksempelvis en rørlægger, en håndmand, en nedbryder osv. Det opbygger vi efter dialog med kunder, som efterspørger, at de kan få løst en opgave fleksibelt og uden en masse afledt arbejde hos dem selv.

TMN Crew A/S ansatte i løbet af få måneder 50 m Tony Harritz har konstant fokus på at skaffe sig b

1.

2. 4.

1)TMN Crew formidler alt fra specialiserede dozerførere til anlægsgartnere og håndmænd til entreprenørarbejde – alle med høje kvalifikationer. 2): Tony Harritz har etableret TMN Crew for et år siden efter at have arbejdet med maskin- og materieludlejning i 15 år. 3): Sidste år have TMN Crew op til 50 mand i arbejde hos entreprenører og maskinudlejningsfirmaer. 4): TMN Crew formidler højt specialiserede medarbejdere – hidtil primært på Sjælland. Firmaet er i gang med at åbne afdeling i Jylland. (Foto: Lars Kenner).

Udfordringer og variation

- Vores største kunder er maskinudlejere, som udlejer maskiner med fører. De har måske ikke fuld udnyttelse af deres fører hele tiden, men i kraft af, at vi har mange kunder, så kan vi flytte mandskabet rundt, og vores oplevelse er, at vi sagtens kan finde arbejde til folkene, fordi vores folk er virkeligt dygtige. Vi har også fået henvendelser fra flere af de største entreprenørfirmaer, men jeg har måttet sig nej til nogle, fordi jeg ikke kunne levere tilstrækkeligt kvalificerede folk med kort varsel. Sidste år var Tony Harritz alene om at håndtere de op til 50 mand, der kørte hos kunderne. I dag er der tre-fire ansatte på kontoret i Roskilde og en afdelingsleder på vej i Jylland. - Når vi åbner i Jylland, er det i første omgang, fordi vi har en del kunder, der løser arbejdsopgaver i Jylland, og de vil gerne benytte os til at bemande maskiner også i det jyske. Det kræver, at vi løbende følger med i, hvilke folk, der er til rådighed og får hyret dem ind, når de er klar til det. - Når vi er i stand til at levere folk til opgaverne, hænger det også sammen med, at vi har folk, der godt vil flytte sig, så sidste år hentede vi i perioder folk fra Fyn og Jylland til at køre maskiner på Sjælland. I det hele taget går vi efter den type medarbejdere, der gerne vil have udfordringer og variation i arbejdet. Nogle kan godt lide, at de kommer ud til meget forskelligartede opgaver og møde nye kolleger og måske nye typer arbejdsopgaver. Vi opgraderer også folk løbende. Har jeg ikke lige manden, der har kørt en 22 ton gravemaskine med Microfyn, så har jeg måske én, der har kørt en mindre maskine i en del år, gør det godt, og som gerne vil prøve noget nyt.

Den nye E-serie kombinerer Hydrema’s mangeårige tradition med knækstyrede grave-/læssemaskiner med den allernyeste teknologi. Det kendte knækstyrede chassis og graveren med 280º svingområde er selvfølgelig bibeholdt - hertil kommer alt det nye...

DE

MMM APRIL 2013  
MMM APRIL 2013  

mmm,april,2013