Page 1

Fanclubblad van “Boerenkapel De Zwiebels”

Kerst Editie


Beste Fanclubleden en Club van 50 leden,

De laatste weken van 2013 zijn ingegaan, het was een jaar met veel activiteiten. Veel rond Alpe d’Huzes, maar natuurlijk ook leuke festivals, een gezellig carnaval en een geweldig weekend wijnfeesten. Verrassing optredens en als afsluiter zwarte pieten optredens. Uw kunt hier wat terugblikken lezen geschreven door leden en fans, te beginnen met de voorzitter. We hopen dat u onze kersteditie met veel plezier zal lezen.

Terugblik 2013 door Frans Rietbroek Beste Fans, Deze terugblik begint eigenlijk al in juni 2012, het moment waarop de Zwiebels beslissen dat we in 2013 als muzikale ondersteuning naar Alpe d’Huzes gaan. Na augustus 2012, als we de definitieve toezegging hebben dat we mogen komen, begint het pas echt. In de maanden september t/m december 2012 worden sponsors benadert, acties in de steigers gezet en afspraken voor de bus en appartementen vastgelegd. Voor mij was de droom die uitkwam, optreden en cd met Marianne Weber, geweldig. U heeft er ongetwijfeld heel veel over gelezen op onze website en alles is nog na te lezen, dus heeft het niet zoveel nut om al die geweldige verhalen in deze kerst editie te herhalen. Omdat dit een digitale uitgaven is hierbij de link naar ons Alpe d’Huzes nieuws. http://www.dezwiebels.nl/alp-d-huzes-2013/alp-d-huzes-nieuws.html


Hier kunt u vanaf het begin alles teruglezen over deze memorabele actie van onze kapel. Natuurlijk was er meer te genieten, zoals ons optreden in Sneek, waar we de vlootschouw mochten openen. Deze ervaring blijft mij mijn hele verdere leven bij, die tienduizenden mensen langs de kant van het water, ongelofelijk en niet na te vertellen. Ik krijg er nog kippenvel van als ik er aan terug denk. Het optreden in Maastricht, een persoonlijke wens van mij die in vervulling kwam. Uiteraard de wijnfeesten, die elk jaar weer speciaal zijn en niet te vergelijken met een jaar ervoor. Ja, 2013 was voor Boerenkapel de Zwiebels een jaar om nooit meer te vergeten en ook nooit meer zal voorkomen. Maar terugkijken is in de laatste maanden van het jaar altijd goed en moet je ook blijven doen, maar niet te lang, want de toekomst is belangrijker. Denkt u er maar eens over na, dit geldt ook voor u privÊleven: Als je met je gezicht naar het verleden staat dan sta je met je Daarom maar eens kijken wat de toekomst ons te bieden heeft. De leden van de kapel hebben een lijst met uitdagingen opgesteld die we in januari 2013 gaan bespreken, in een tijdlijn zetten en daarna wordt u via onze fanclub en website op de hoogte gehouden. Bedanken. Eind van het jaar is ook zo’n moment waarop je mensen moet bedanken voor alles wat ze voor de club hebben gedaan. En om niemand te vergeten, ook mezelf niet, ga ik geen namen noemen. Hierbij bedank ik namens de Boerenkapel de Zwiebels iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan ons zo succesvolle jaar 2013.

Frans Rietbroek Voorzitter Namens alle Zwiebels wens ik u en uw familieleden een Vrolijk Kerstfeest en een Spetterend, Gelukkig en Gezond 2014


Trio van desserts Moelleux au chocolat

6 300 gr 225 gr 15 gr 45 gr

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

eieren chocolade (puur) suiker ongezouten boter bloem

Laat de chocolade samen met de boter ‘au bain marie’ smelten Klop de eieren met de suiker (flink opslaan totdat de massa bijna wit ziet) Voeg er daarna de bloem aan toe Meng daarna de chocolade met de eieren Schenk dit mengsel in kleine vormpjes de vormpjes in een voorverwarmde oven (180°c) plaatsen gedurende 7 à 15 minuten. De bedoeling is dat de buitenkant ‘gebakken’ is en het binnenste nog vloeibaar.

Crème Brûlée 6 stuks eigeel 95 gram suiker 1/2 liter room 50 gram poedersuiker ½ vanillestokje

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Klop de eierdooiers met de suiker op. Breng de room samen met het uitgeschraapte vanillestokje aan de kook laat het 10 minuten trekken. Verwijder het vanillestokjes schenk de warme room al roerend bij het eimengsel. Giet de crème in 4 potjes (schaaltjes) gaar ze au-bain-marie 45 minuten in een voorverwarmde oven van 120°C. Laat het afkoelen in de koelkast Bestrooi ze daarna met suiker en brand dit met een brander Doe dit kort voor het serveren zodat de koele crème brulée een warme knapperige toplaag Heeft.


Macarons met witte chocolade Macarons 40 ml water 150 g suiker 110 g eiwit 150 g amandelpoeder 150 g poedersuiker 0.5 tl cacaopoeder Verwarm de oven voor op 160 ยบC. Kook in een pan het water met de suiker tot 118 ยบC. 1. Klop met gebruik van een mixer 55 gram eiwit stijf 2. schenk de suikersiroop er in een dun straaltje bij. 3. Laat circa 10 minuten koud kloppen. 4. Meng in een kom amandelpoeder, het resterende eiwit, poedersuiker en cacaopoeder. 5. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. 6. Vul een spuitzak met glad spuitmondje met het eiwitschuim. 7. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat gelijke dopjes. 8. Laat de macarons 3 uur drogen op kamertemperatuur. 9. Bak de macarons in de oven in circa 8 minuten droog. Witte chocolade ganache 300 ml room 50 g suiker 575 g witte chocolade 1. Breng de room met de suiker aan de kook. 2. Meng de chocolade door de room, haal de pan van het vuur en laat rustig smelten. 3. Schep de ganache in een spuitzak en laat in de koelkast opstijven. 4. Spuit een toef ganache op de platte kant van een macaron en duw er een tweede tegenaan. Decoreren met vruchten en cress


30-8,31-,1-9 Geweldig weekend wijnfeesten Bernkastel kues. Ingezonden door één van de duitse fans Hallo liebe Zwiebels. . Jedes Jahr freuen wir uns auf unsere Vereins fahrt nach Bernkastel kues...dieses Jahr haben wir sogar unseren Bus in den Farben Gelb - Schwarz geschmückt! . .Unser Höhepunkt in den 3 Tagen sind natürlich eure Auftritte auf dem Marktplatz und auf der Wein Straße..Angelique sagt immer : " sobald ich Freitag Abends den ersten Ton von De Zwiebels höre, geht das Wochenende los! " Es ist immer wieder schön für uns, die mosel Landschaft zu genießen, einen leckeren Wein zu trinken, eure Musik zu hören und mit euch zu feiern.. für mich seid ihr ganz ganz tolle Musiker , Vorbilder und Menschen .. und ich freue mich jedes jahr darauf euch alle wieder zu sehen Wir wünschen euch und euren Familien eine tolle Weihnachtszeit und ein Erfolgreiches und Musikalisches Jahr 2014 .. Wir sehen uns nächstes Jahr im September wieder .. vielleicht und hoffentlich auch früher Liebe Grüße aus Deutschland, Angelique und "NurBlech" (das ist unser neuer vereins Name ! Angelique Gabel

Zusje van Angelique


De Zwiebels vertellen hier hun dromen en kerstwensen voor 2014 Liefst dromen ze van ………………………………………………………… Dat 2014 maar net zo mooi mag worden als dit jaar, en ik veel aanhang mag zien. tijdens activiteiten en

Dat ik ook in 2014 jullie een prettig kerstfeest kan Gelukkig en gezond jaar en dat iedereen zijn wenselijke wensen maar mogen uitkomen.

Mijn droom is een nieuwe trompet. Met mijn gezin heel het jaar genieten voor de open haard.


Allemaal gezond en gelukkig blijven

Ik wens iedereen veel geluk, gezondheid en een muzikaal 2014

Iedereen fijne kerstdagen, gelukkig Nieuwjaar, veel gezondheid en veel gezelligheid bij de optredens van de Zwiebels


Ik heb niks meer te dromen, al mijn dromen zijn uitgekomen. Ik wens iedereen vooral veel gezondheid, dat is het aller belangrijkste

Nog een keer top optreden zoals Alpe d’huzes, Griekenland, of een ander gigantisch mooi optreden, en een muzikaal gezond 2014. Ik hoop dat we veel optredens gaan doen en veel festivals winnen. Ik wens iedereen fijne feestdagen en dat het maar een mooi muzikaal 2014 mag worden

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar


Dat het voor iedereen in alle opzichten een beter jaar mag worden als in 2013.

Droom: volgend jaar trouwen. Leuke optredens, allemaal lekker gezond blijven en blijven lachen.

Wens: Ajax voor de 4 de keer op rij kampioen. Droom: een vakantie naar de Caribean en een audi Q7

Droom: een week naar het buitenland met de Zwiebels en gezin, all inclusive, overdag fam time, s’avonds spelen in hotels. Gezondheid voor iedereen.


Iedereen een crisisloos 2014

Een wereldreis met de Zwiebels maken. Een zeer prettig, leuk kerstfeest en gezond Nieuwjaar.


Heerlijke eiersalade met roomkaas en ham INGEDIËNTEN: 4 hardgekookte eieren 75 gram kaas 1/16 lt. Crème fraiche ½ eetlepel witte wijnazijn zout en versgemalen peper

100 gram roomkaas 1 sjalotje 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel whisky

BEREIDING: Pel de eieren en hak ze fijn. Snij de roomkaas en de ham in kleine stukjes. Pel en snipper het sjalotje. Maak een sausje van de crème fraiche, mayonaise, azijn, whisky, sjalot snippers en zout en peper. Meng de stukjes ham en kaas door het sausje. Serveer het op ca. 24 toastjes.

Contributie 2014 Wilt u in 2014 weer gebruik maken van de kortingen bij evenementen en betrokken blijven bij De Zwiebels. Betaal dan op tijd de contributie voor de fanclub zodat u van alles op de hoogte blijft en gebruik kan maken van de voordelen. De Zwiebels kunnen alle steun gebruiken dus ook nieuwe fanclubleden en club van 50 leden zijn van harte welkom, misschien mensen in uw omgeving die net als u de Zwiebels een leuke goede kapel vinden. Bijdrage fanclub € 18,- p.p per jaar (2e persoon in een gezin samen € 30 ,-) reknr.NL31INGB0006364583 Dit geldt niet voor de club van 50 hiervoor ontvangt u een factuur.


Wist U datjes over onze Boerenkapel De Zwiebels Voorzitter Frans raakt in een trance Als ie met zijn bekkens slaat Het is een publieksvermaker Daar zijn de Zwiebels mee gebaat.

Martin met de grote trom slaat er lustig op los Hij lacht er altijd bij Zijn hoedje staat stevig op zijn kop En Mary staat te filmen aan zijn zij.

Jan met zijn Percussie Zwaait dat ding maar in het rond Toch wil liever gaan schuiven Het schuim staat dan op zijn mond.

John met zijn gele wollen petje Slaat driftig op zijn kleine trom Zijn uitstraling tijdens het slaan Daar kijkt iedereen voor om.

Cor speelt op de bariton Heeft ooit bij een raad van elf gezeten Hij heeft een droge humor En spelen kan ie zeker weten.

Ook Appie is van de bariton Haagser dan Haags kan hij praten Een ado fan in hart en nieren Maar bariton spelen kan hij niet laten.

Ron toet speelt op zijn trompet Is ook een muzikaal leider van deze bende Hij hoort en ziet echt alles Is het niet goed, dan krijg je op je lende.

Raymond is ook een trompettist Het ie een echte lachebek Ook Zwiebel PR is echt zijn ding En af en toe ook wel een humorgek.

Patrick is de jongste trompetist Solo spelen kan hij heel goed Zijn hobby is rondjes rijden in zijn bus En twitteren dat zit in zijn bloed.

Hans speelt de trombone Het ie een gouwe vent Zit ook in de Duitsland commissie En heb je hem nodig komt ie aangerend.

Ivo speelt de trombone Zijn humor is helemaal leuk Ook is hij penningmeester van deze club Heeft ie ’t op zijn heupen lig je in een deuk.

Ed vind de trombone zijn ideaal Ook heeft hij grote trom gespeeld Is een Scheveninger in hart en nieren En AJAX is de club die hem streelt.

Arthur is de langste Trombonist Is weggeweest maar weer terug gekomen Zit in het bestuur doet algemene zaken En zit graag boven een afgrond te dromen.

En dan hebben we Rob de Bruijn Over hem weet ik nog niet zo veel Vervangt de bekkenist wanneer nodig Maar is in de muziek wel multifunctioneel.

En natuurlijk Pieter van Rosse Hij houdt van de sousafoon Als je ziet hoe hij kan spelen Dat is soms echt niet gewoon

Lesley van der Hoeven staat ook vooraan Zijn sousafoon is z’n grote kameraad Is soms druk en praat de oren van je kop Maar met spelen blijft die altijd in de maat

Nel Rietbroek


Honderd gele knuffels Vorig jaar rond deze tijd had ik besloten dat ik nou eindelijk eens moest gaan stoppen met roken en eens wat meer moest gaan bewegen. Dat had ik niet helemaal zelf bedacht, want onder het aardappeltjes schillen riep Bert Kranenbarg via Radio 2 mensen op om zich aan te melden bij een "uitdaging" van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Ja, inderdaad, die van het brandwondencentrum. Wat was hun doel? Bewijzen dat stoppen met roken je zoveel gezonder maakt dat je een berg op kunt fietsen... de Alpe d'Huez welteverstaan, die je nu niet bepaald een heuveltje kunt noemen. Na een paar zeer serieuze onderzoeken (waar ik best blij om was want ik ben van boven tot onder doorgelicht) mocht ik meedoen. We waren met acht mensen; mannen, vrouwen, jong en oud. Het enige dat we echt met elkaar gemeen hadden was dat we rokers waren. Vanaf die tijd is mijn leven aardig in het teken van “niet roken”, “veel !! sporten”, en “geld inzamelen” komen te staan. Wat heeft dit alles nu in hemelsnaam met de Zwiebels te maken??? Nou....... Weet je hoe het voelt als je eindelijk na 5,5 uur bergbeklimmen boven komt en de Zwiebels staan, vlak voor de finish je op te wachten? Dat voelt als thuiskomen!!! Zoals jullie weten hebben de Zwiebels tijdens hun Alpe d'Huzes actie alles uit de kast getrokken om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De mannen gingen afvallen, muziek maken, een cd opnemen, met Marianne Weber optreden en bonbons verkopen. HEEL VEEL bonbons! En ik mocht helpen.. zo leuk om te doen! Er waren maar weinig mensen die “NEE” konden zeggen als ik ze vroeg of ze alsjeblieft die gele rakkers met de instrumentjes aan een nieuw repertoire kon help... oh nee, wacht even... dat vroeg ik helemaal niet! Het meeste van de tijd stond ik met een schorre stem te blèren om boven de muziek uit te komen en was mijn verkooppraatje meer een mimespel. Ik hield mijn blad met bonbons omhoog, gebaarde dat ze twee euro waren en hoopte dat ze de woorden “voor het goede doel” meekregen... en dat kregen ze :)) Kilo's bonbons zijn er verkocht (uiteraard niet alleen door mij!) en uiteindelijk is er meer dan 10.000 keiharde euro's binnen gekomen. Zwiebels, daar mogen jullie trots op zijn!!!!!!! Hier in huize Helene/Arthur was het een rare laatste week. We gingen allebei richting Frankrijk maar hadden hele verschillende koffertjes bij ons. Uiteraard was mijn instrument groter dan die van Tuur (tja, een fiets IS nu eenmaal groter dan een trombone) en had ik ook veel meer zooi om mee te slepen. Tuur ging met de Zwiebelbus en ik zat in één van twee volgepropte transitbusjes. De sfeer in het dorp was geweldig. Iedereen die er liep was deelnemer, supporter of vrijwilliger.


De Zwiebels sliepen in het dorp zelf maar ik sliep in een dorpje verderop waardoor ik met de kabellift op en neer moest tussen Alpe d'Huez en mijn bedje. Dat was geweldig.... in de eerste week van juni in je korte broek in het zonnetje sneeuwballen gooien..... fantastisch toch!? Nou had ik als voorbereiding o.a. een keer of 7 de Cauberg op- en afgefietst maar toen ik eenmaal voor de echte berg stond zonk de moed in mijn schoenen.. die is HOOG en nog erger STEIL!!!!!!! Maar ja, het was 7 uur in de ochtend, ik stond met mijn NCRV helmpje op en hier had ik keihard voor getraind... hup met de geit!!!! Na zo'n 750 meter gebeurde wat ik eigenlijk al verwacht had.. mijn hartslagmeter sloeg op hol, mijn benen veranderde in pap en ik wist dat een half jaar trainen toch niet genoeg was. Maar, de berg en ik hadden een afspraak... hij zou stil blijven liggen en ik zou naar boven gaan!!! Ik moest en zou boven en over de finish komen. De sfeer tijdens de wandeling naar boven was geweldig.. zo veel mensen... lopend, fietsend, oude mensen, jonge mensen, muziek, alles was er en alle emoties kon je tegenkomen. Lachende mensen, huilende mensen, ontroerde mensen en behulpzame mensen. Heel vaak werd tegen me gezegd: “stap weer op, we duwen je een stukje!” Tja, weten zij veel dat ik wel heel stoer met de fiets aan mijn hand liep, maar dat mijn plan veranderd was? Mijn uitdaging was om steeds naar de volgende bocht te lopen... als ik dat gewoon 21 keer zou doen, zou ik op mijn lauweren mogen rusten. Ruim vijf uur later gebeurde er iets prachtigs: de weg werd vlakker, er stonden nog meer mensen langs de kant en wist ik dat ik er was.... bijna dan... maar ik wist dat de gele bende niet ver weg meer kon zijn. Ik stapte op mijn fietsje en werd bijna als vanzelf naar de finish toe geduwd. Iedereen klapt en joelt voor de deelnemers en de keren dat je zomaar vanuit het niets een schouderklopje krijgt zijn ontelbaar. En toen zag ik ze... op een groot breed balkon van een houten hotel stonden “mijn” jongens! Wat ik op dat moment voelde is eigenlijk niet te omschrijven. Er kwamen zoveel emoties naar boven. Voor dit moment had ik zo lang en hard getraind. Ik zag een zwiebelvinger naar me wijzen en hoorde “daar is ze!”

Ik was helemaal kapot en kreeg honderd gele knuffels!!!! Ik stond te trillen op mijn benen en de tranen liepen over m'n wangen maar ik moest verder. De finishlijn moest nog gehaald worden! Je begrijpt dat ik nu zoveel energie had dat het laatste stukje een peulenschilletje was (dat het vanaf dat moment alleen nog maar berg AF waarts ging heeft daar uiteraard niiieeeets mee te maken!)

Mijn team zou de dag erna ook nog in het dorp blijven, maar omdat jongste dochter de volgende dag jarig was mocht ik mee naar huis in de Zwiebelbus!!!


Mijn teamgenoot gooide me 's morgens vroeg ergens af, ik stapte de zwiebel bus in, zakte op een stoel en ik was thuis :) Ik was klaar!!! Voor mij lag de echte finish zo'n 900 meter voor de officiële finishlijn en is één van de mooiste herinneringen aan mijn Alpe d'HuZes avontuur.

Helene


Open repetitie 2013’.

Gezien het feit dat we reeds 1 x eerder een geslaagde ‘open repetitie’ hadden gehad, besloten we in 2012, dat er in 2013 toch maar een vervolg moest komen op deze leuke avond. Alleen hadden we in 2012 nogal veel te doen.,…….. alle gebruikelijke optredens, repetities, maarnatuurlijk ook de voorbereiding en alles wat met onze Alpe d’Huzes reis te maken had. Ik kan u vertellen dat het allemaal redelijk hectisch was en dat we samen echt ‘bergen’ hebben verzet, maar dat zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn. We planden 13 April in als datum voor de 2e ‘open repetitie’.Er was echter ook nog een wens om eens een workshop te doen met o.a Frank v.d Poel,en Arjan v.d. Dussen, grootmeesters op resp., Trompet en Slagwerk. Hmmmmmmm weet je wat, dat doen we op dezelfde dag, beginnen we lekker om 10.00 uren slaan we 2 vliegen in 1 klap. Tussen de bedrijven door waren we natuurlijk keihard aan de slag om onze Alpe d’Huzes actie tot een groot succes te maken, en dat lukte ondertussen aardig, want we hadden uiteindelijk al met Marianne Weber in het circustheater gestaan en de cd met haar opgenomen. Naar de Alpe d’ Huzes gaan was 1, maar we wilden ook nog een mooi bedrag meenemen,en dat was 2……….. Wellicht kunnen we dan op die 13e April ook nog een loterij doen ……..?????Maar natuurlijk doen we dat, dus we gingen (tussen alle andere activiteiten door) ook nog even hier en daar wat leuke prijsjes ritselen om ook bij deze loterij een flink bedrag voor de Alpe d’Huzes op te halen. De voorbereidingen waren gedaan, en 13 April was aangebroken. (13 April was overigens 1 van de vele historische data die de Zwiebels in 2013 gekend hebben)

De sfeer op betreffende ochtend was (zoals altijd) super, maar toch net ff anders omdat er 2 ongelofelijke toppers op bezoek zouden komen die een workshop gingen geven. Iedereen dolenthousiast en zo leergierig als een stel jonge honden, en zo gingen we ook aan de slag. Eerst het slagwerk onder leiding van Arjan v.d. Dussen, nauwlettend gadegeslagen door de overige muzikanten, ja ja, als er wat te leren valt, staat iedereen paraat !!!Kort daarna kwam Frank v.d. Poel, die vervolgens met de ‘blazers’ aan de gang ging. Eerst even lekker stukje inspelen, toetertjes lekker warm blazen, en de maestro kon zodoende ook meteen bekijken wat voor muzikaal vlees hij in de kuip had, 1 ding was wel duidelijk,het was in ieder geval meer dan genoeg vlees ………………..Een en ander ging absoluut niet onverdienstelijk, maar het is geweldig om van een ‘prof’ tips en op en aanmerkingen te krijgen over techniek en meer van dat soort dingen. Ook kregen we een soort van biologieles want er vlogen termen in het rond waar de gemiddeldehuisarts waarschijnlijk een minderwaardigheidscomplex zou krijgen ……. Al met al zeer gezellig en leerzaam, en daar ging het allemaal om. Na de pauze ging Arjan v.d. Dussen er vandoor, en ging de totale groep verder onder leiding van Frank v.d. Poel. En dat zijn de momenten dat alles op zijn plek moet vallen, en ja, dat deed het ook. Geweldig om te horen hoe die fijne kneepjes op zo’n moment HET verschil maken. Gezamenlijk ook nog 2 nieuwe nummers erin geramd, en alles aan het eind van de dag nog eens gezamenlijk doorgespeeld. De tijd zat erop, en we gingen samen met Frank nog een lekker drankje nuttigen, en even nababbelen over hoe de dag was gegaan, en dat was reuze gezellig. Ondertussen was het eten gearriveerd en gingen we gezamenlijk aan de warme (Chinese) hap. Nadat deze was verorbert begonnen we met de voorbereidingen van de avond, en moest er best nog wel een hoop gedaan worden, maar met zo’n fanatieke ploeg kan je alles


aan,makkie !!!! Rond 19.30 ging de zaal open en kwamen de eerste bezoekers langzaam binnen stromen, en rond 19.50 was het aardig vol en gingen we gezamenlijk naar boven, naar het grote repetitie lokaal. Toen iedereen een plekje had gevonden werd de avond geopend door showmaster Ivo en werd ook bekend gemaakt welk nummer er door de fans gekozen was. Dit was wel even spannend,want je weet niet echt waar je aan toe bent en wat je kan verwachten. Ein Stern was het gekozen nummer………… en na het een keer beluisterd te hebben kwam het ons wel bekend voor, dus ja, aan de bak dan maar. Welke toonsoort gaan we kiezen, wie gaat wat spelen ??????? Een uitdaging die we graag aangaan, zoals we dat met elk nummer doen. Eerst maar eens de inzet regelen, en dat duurde precies 5 minuten…….De repetitie verliep prima, en aangemoedigd door het publiek krijg je dan toch wel kippenvel als je hoort wat er in een half uur tijd gespeeld wordt…………….Ik weet dat iets in een half uur spelen geen probleem is, maar wel als je e.a. zonder muziek doet en je de toonsoort en de partijen ter plekke moet verzinnen. Na een kleine pauze waarin we even lekker met de aanwezigen konden bijkletsen gingen we snel verder om het nummer ‘af’ te maken. Dat lukte redelijk, maar de Zwiebels deinzen er nooit voor terug om een paar weken later, e.a. gewoon weer te veranderen, gewoon omdat het ‘beter’ kan…….Hierna ook nog even de nummers laten horen welke we overdag met Frank v.d. Poel en Arjan v.d. Dussen ingestudeerd hadden, Radar Love en Little Green bag. Klaarblijkelijk erg populaire muziek want het publiek vond het leuk en klapte en zong vrolijk mee. Hierna was de repetitie ten einde en gingen we terug naar ons clublokaal, om onder het genot van een hapje en drankje te kijken naar een leuke power point presentatie over onze Alpe d’Huzes reis. Gelukkig maar dat iedereen van een beetje humor houdt, want dat zat er meer dan genoeg in ……..De avond vloog mede hierdoor voorbij, en het was tijd geworden voor de grande finale, een loterij waarvan de opbrengst volledig ten goede kwam van de Alpe d’Huzes. Ja inderdaad, volledig ……….. alle prijzen waren volledig gesponsord, en / of beschikbaar gesteld door onze leden, en dat geeft toch wel een heel goed gevoel………. De loterij liep als een speer, en op deze momenten besef je wat een actie als Alpe d’Huzes inhoudt, en DAAR deden we het met zijn allen voor. Het was een geweldige dag, met een super eind resultaat, 3 nieuwe muziek stukken, een workshop van 2 toppers, en vervolgens een avond met ALLEMAAL toppers, en daar zijn we dankbaar voor. Namens de Zwiebels bedanken we iedereen die aanwezig was, en iedereen die zich op wat voor manier dan ook, heeft ingezet om deze dag zo geslaagd te maken. Ron Toet


Een kerstwens voor ieder Mens

De Kerstman is een grappige man met een baard, die zijn pakjes verspreidt door elke haard. Kerstboompje optuigen met slingers en ballen, En de hond die ze met zijn staart weer naar beneden laat vallen. Maar als in deze donkere dagen, Een engel ons zou vragen om een wens te doen, Zouden wij dan vragen om een miljoen? Geluk, gezond- en wijsheid, Zijn niet te koop voor geld. Oorlog, misdaad en verdeeldheid, Brengen ons veel geweld! Nee, wat wij zouden wensen, Is vrede op deze aard, Die is voor alle mensen, Het allermeeste waard!!

Frans en Nel Rietbroek wensen u een Gezellige Kerst en een gelukkig, voorspoedig en gezond 2014


De Zwiebels in de Sneekweek

Het beloofde een pracht weekend te worden, de temperatuur ging naar grote hoogte, de camping was besproken voor 3 nachten en de caravan werd gepakt. Donderdag 1 aug. reden we naar Sneek, naar camping “het pasveer”, ong. 3 km. Buiten Sneek, caravan neergezet, luifel eraan en klaar, ’s avonds op de fiets naar het centrum op zoek naar de Mootz, waar de Zwiebels zaterdags moesten spelen. Wat een bedrijvigheid in Sneek, de hele stad werd in orde gemaakt voor het feestweekend. Vrijdag 2 aug. was het werkelijk BLOEDHEET, maar niet zeuren, we hebben er lang op moeten wachten. Wij moesten naar de kade bij de waterpoort, daar vragen naar Harm Rozenberg, iedereen kende hem dus dat moest goed komen. De eerste de beste maar direct gevraagd, toeval of niet de beste man steekt zijn hand uit en zegt dan ben jij John van de zwiebels, aangenaam Harm Rozenberg! Wat een giller! Harm vertelde met welke boot de zwiebels ’s avonds tijdens de rondvaart door de grachten mochten meevaren. Het was een skutsje, helemaal gerestaureerd , een plaatje. Stugge friezen? Wij hebben ze niet gezien, de fietsen mochten bij de beste man in de voortuin. Sneek centrum werd steeds voller, ook werden er steeds meer zwiebels gesignaleerd, vooral op de terrasjes achter een lekker koud biertje. Je moest je toch tot een uur of 8 vermaken! ’s Avonds werd er verzameld bij de Waterpoort, eerst werd op de kade gespeeld , toen het donker werd gingen de zwiebels aan boord en voeren onder de welbekende klanken weg richting de grachten, waar het zwart stond van de mensen! Tijdens de hele route was het gigantisch druk, overal waar je keek stonden de mensen rijen dik opgesteld en genoten ze van de muziek en het hele waterspektakel. De vaarroute eindigde bij de haven, van daaruit werden de zwiebels samen met de putkapel met de bus teruggebracht naar het centrum ,waar het geen doorkomen was van de mensen, laat staan een plekje vinden om te zitten. Maar dit was een onvergetelijk optreden. De hotels, jeugdherberg en camping werden opgezocht voor een welverdiende nachtrust. Pieter en Patrick vertrokken zelfs naar huis om de volgende dag te moeten werken! Zaterdag 3 aug. was weer een warme dag en besloten werd een sloepje te huren, niet iedereen ging mee, wij bleven lekker op de camping , beetje fietsen, makkie aan. ’s Avonds richting de Mootz, de kroeg waar “we” moesten spelen, het was er nog rustig in de straat, maar voor hoelang? Een uur later kon je over de “hoofden lopen”. De zwiebels speelden de sterren van de hemel. Wat een feest! Nu maar hopen op een herhaling tijdens de sneekweek 2014! Rita van der Poel

Even Voorstellen:


Even voorstellen: Ik ben Michael Visser 49 jaar jong. Samen met Patricia van Vliet heb een zoon van bijna 4 die dol is op alles wat met muziek te maken heeft. Heb gespeeld bij de Zwiebels van 1985 tot 2002. In die tussen liggende tijd heb ik qua muziek alleen iets gedaan met een damesorkest uit Den Hoorn. 3 Jaar heb ik geprobeerd ze bij te sturen om het muzikaal op een aardig niveau te brengen wat ook resulteerde op het eerste kapellenfestival in Mijdrecht met een eerste prijs. Inmiddels is het orkest ontbonden omdat er te weinig leden waren. Bij de Eastend Sixteen Swing Band en de Hofstadter Musikanten zorg ik, bij grotere optredens, voor de live registratie van het geluid. Sinds de actie van de Alp Du Huzes ben in weer contact gekomen met de Zwiebels, Ron Toet, Frans Rietbroek en Ivo Cornet. Daar heb ik vertelt dat het wel weer eens tijd werd om wat te gaan doen in de muziek maar wat precies was niet duidelijk. Tijdens de zomervakantie is er nog diverse malen contact geweest en tijdens het ONKD hebben we de knoop doorgehakt en ben ik weer terug gekomen bij de De Zwiebels om mij verdienstelijk te maken op de Bariton samen met Appie en Cor. Mary Sandy en Rita kwamen met de vraag of ik nog wat leuke gebeurtenissen wist uit het verleden. Er is in die jaren tot 2002 eigenlijk zoveel gebeurt dat ik er genoeg over kan schrijven, maar dat zou een lang verhaal kunnen worden vandaar dat ik een paar dingen zo vermeld. De optredens bij de Jolige Mina's, Ons Brabant in de Houtrusthal en Jeugdherberg Ockenburg, De Ooien Pieren in de houtzagerij, De Meulenwiekers (en met name de Carnavals dinsdagavond liggen bij vele nog in het geheugen) De grobbenknotsen van VV Scheveningen, FEN avond in Motel Eindhoven waar de wijnfeesten zijn begonnen, Festivals in Zoelen, Noordwijkerhout, Bemmel, Poeldijk en Delft (vergulde Blaasbalg volgens mij staat die in het lokaal) De optredens van WEM voor Delta Lloyd op diverse locatie met Michel Nusse. Piet van Veen zijn kalkoenen drive in in Monster. Marbo productions met vele braderieĂŤn, Opening Heineken unit in Wateringen, ROPARUN in Parijs, Allereerste wijn feest in Rachtig met tien man, Kermis in Santpoort, De gehandicapte carnaval bij Hartenkamp in Heemstede met zes man en dan afzakken naar Arie Aardappel, Carnavals dinsdag met de trein vanuit Den Haag naar Den Bosch. En verder, ja verder alle feesten, partijen, bruiloften en andere activiteiten die eigenlijk te veel zijn om op te noemen. Vragen over deze feestjes uit de oude doos blijven altijd welkom, want herinneringen op halen uit die tijd is toch wel erg leuk.

Groetjes, Michael Visser

Even voorstellen:


Even voorstellen:

Er werd mij gevraagd om een stukje te schrijven voor het fanclubblad om mijzelf voor te stellen en om te vertellen hoe ik bij de Zwiebels terecht ben gekomen dus bij deze... Ik ben Rob 31 jaar uit Den Haag.. Ik ben al sinds mijn 8e met muziek bezig ooit begonnen als klein mannetje bij de promenadeband.. heb in de 23 jaar bij verschillende verenigingen in de slagwerksectie gespeeld en verschillende instrumenten (Trompet Trombone) (geprobeerd) te bespelen maar ben altijd weer terug gegaan naar het instrument wat ik het beste kan spelen.. ;-) de kleine trom.. Hoe ben ik bij de Zwiebels terecht gekomen........!! Ik ken de Zwiebels al jaren en heb de Zwiebels vaak genoeg zien spelen bij verschillende festivals en tijdens de carnaval.. het begon eigenlijk in 2011. Ik ben toen samen met mijn zus en zwager (Patricia en Melchior) voor de eerste keer mee geweest naar Bernkastel... dit weekend heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat ik lid ben geworden van de fanclub en me eigen had voorgenomen om het jaar daarop weer mee te gaan.. dus 2012 wederom een fantastisch weekend.. Vorig jaar Carnaval begon het balletje een beetje te rollen toen heb ik een tijdje staan praten met Joop Steeneke. en die vertelde mij dat ze binnen de Zwiebels opzoek waren naar een "reserve bekkenist" Dus daar heb ik even over nagedacht, toen na een tijdje naar een repetitie geweest en daarna eigenlijk niet meer weggegaan. Inmiddels al verschillende optredens meegedaan met de mannen.. en heb het erg naar mijn zin binnen de vereniging.. Gr Rob


Agenda 2014: Proosten met de Zwiebels op het nieuwe jaar, U komt toch ook!!!!

Zaterdag 4 januari Nieuwjaars receptie aanvang: 20.00 uur Clubgebouw Engeringstraat 40 Loosduinen

Zaterdag 25 januari Kapellen festival Kakefonie in Reeuwijk Aanvang 20.00 uur

Zaterdag 1 februari Het Zeemanshuis in Schevenigen Aanvang 16.00 uur http://www.dezwiebels.nl/agenda.html

Sandy, Mary en Rita wensen uw:


Z

alig

kerstfeest

Waanzinnig 2014 Iedereen veel geluk in het nieuwe jaar En veel gezondheid Beste wensen Een muzikaal 2014 Leuke en gezellige feestdagen Samen met uw dierbare

Nieuwsbrief de zwiebels kerst 2013  
Nieuwsbrief de zwiebels kerst 2013  
Advertisement