Page 1

Şcoala Gimnazială Nr.165 Bucureşti

Clasa a IV-a B Înv. Mariana FEHER


Ţi-e frică de ghinion? Fugi cât te ţin picioarele de fantome şi spirite rele? Nicăieri nu te poţi ascunde mai bine decât într-un costum de Halloween! De câţiva ani încoace, noaptea de 31 octombrie ne pune imaginaţia la încercare. Pentru o zi, am fost atracţia petrecerii organizate la noi în clasă sau, de ce nu, în grupul nostru de prieteni. Joi, în clasa noastră, dovlecii fermecaţi, scheleţii, fantomele şi vrăjitoarele au fost în centrul atenţiei. Activitatea clasei noastre a constat în prezentările realizate de noi privind sărbătoarea de Halloween în Marea Britanie, în America şi, de ce nu, în România; cântece, dansuri, cu prăjiturile făcute de părinţii noştri, expoziţie de desene, dovleci şi, nu în ultimul rând, o paradă a costumelor.


Cu siguranţă, sărbătoarea de Halloween a prins foarte bine şi în România. Povestea cunoscută, sau doar una dintre ele, spune că spiritele persoanelor care au murit în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, aceasta fiind singura speranţă de a avea o viaţă după moarte. Celţii considerau că toate legile spaţiului şi timpului sunt suspendate în această zi, permiţându-le spiritelor să interacţioneze cu cei vii. În noaptea de 31 octombrie, sătenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig si pentru a deveni astfel nedoriţi. Aceştia se îmbrăcau în tot felul de costume caraghioase şi participau la parade gălăgioase în cartierul lor, încercând să fie cât mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau în căutarea celor vii.


Conform tradiţiei multiplelor activităţi extracurriculare, am organizat şi anul acesta sărbătoarea de Halloween, cu scopul alungării notelor rele şi ghinionului din şcoală! Un lucru este cert: am învăţat că nimic nu se compară cu obiceiurile noastre strămoşeşti, cunoscute de către toţi românii. Asta nu înseamnă că nu trebuie să respectăm şi să cunoaştem tradiţiile şi cultura celorlalte popoare. Sintagma - unitate în diversitate - a făcut deliciul sărbătorii de Halloween de anul acesta din clasa noastră. Urarea noastră, pentru voi, este:

Happy Halloween!


Halloween_2013  

activitate extracurriculara