Page 1

ATELIERUL CREAナ「IEI PASCALE - 30/31 APRILIE 2013 Clasa a III-a B

テ始v. Mariana Feher


ATELIERUL CREAŢIEI PASCALE

În fiecare an sărbătorim Paştele, însă de fiecare dată ne bucurăm de venirea lui ca şi când ar fi prima oară. Copiii sunt cei mai entuziasmaţi de sosirea Paştelui pentru că ei, cu această ocazie, se pot bucura de pictatul ouălor, de desene şi picturi specifice acestei sărbători. Realizarea obiectelor amuzante şi simbolice aduc o serie întreagă de beneficii şcolarilor, cum a r fi descoperirea unor talente artistice ascunse în spatele zâmbetului drăgălaş şi ghiduş. Abilitatea de a crea un obiect admirabil cu propriile mâini are cel puţin două consecinţe pozitive: materializarea unui produs obţinut prin efort plăcut şi gustul dulce al realizării obiectului cu propriile mâini.


ATELIERUL CREAลขIEI PASCALE


ATELIERUL CREAลขIEI PASCALE


ATELIERUL CREAŢIEI PASCALE

Folosirea inteligentă a mâinilor este o deprindere esenţială pentru viată, iar punerea în practică a câtorva activităţi tematice pentru Paşti este o bună metodă de a ajuta elevul să se dezvolte armonios şi să înţeleagă mai usor semnificaţia sărbătorii. Prin activităţile realizate pe parcursul celor două zile, c opiii au descoprit semnificaţia răstignirii şi a învierii lui Isus. Sărbătoarea de Paşti poate fi celebrată de copii prin activităţi tematice distractive, care să le solicite imaginaţia şi îndemanarea. Concluziile cu care copiii trebuie să rămână: despre dragostea lui Dumnezeu, despre jertfa lui Isus Hristos.


ATELIERUL CREAลขIEI PASCALE


ATELIERUL CREAลขIEI PASCALE


ATELIERUL CREAŢIEI PASCALE Primavăra este anotimpul renaşterii, moment în care redescoperim toate frumuseţile şi bogăţiile naturii. De-a lungul timpului, Iepuraşul şi Sărbătorile Pascale au devenit 2 simboluri de seamă care prevestesc sosirea celui mai minunat anotimp. Ouăle roşii simbolizează sângele vărsat de Fiul Domnului întru mântuirea omenirii şi miracolul renaşterii Sale, devenind elementul definitoriu al sărbătorii pascale. Paştele pentru români reprezintă una dintre cele mai importante sărbători religioase din an, fiind petrecută, de obicei în familie. Paştele necesită pregatire dinainte, oamenii ţinând post, pregătindu-se spiritual, mergând la biserică şi făcând curăţenie prin case. În preajma Paştelui casele se umplu de miresme de la feluritele mâncăruri tradiţionale: pască, drob de miel, ouă roşii şi multe altele. Paştele sărbătorit în familie este o tradiţie nescrisă, păstrată din generaţie în generaţie. De Paşte trebuie să fim mai buni, mai înţelegători, mai iertatori şi să ne bucurăm de compania celor dragi.


ATELIERUL CREAลขIEI PASCALE


ATELIERUL CREAลขIEI PASCALE


Scrisoarea Iepuraşului de Paşte

“Dragii mei,

În forfota din noaptea de Înviere în care împart cadouaşe copilaşilor cuminţi, nu m-am putut abţine să nu zăbovesc lângă minunatele voastre creaţii realizate special pentru mine. M-aţi impresionat profund cu micile voastre “atenţii” şi am decis că trebuie să vă las un bileţel de mulţumire binemeritat, scris din tot sufletelul meu de iepuroi. V-am urmărit cu atenţie tot anul şi, mai ales, în ultimele săptămâni. Sunt impresionat şi mândru de felul în care aţi crescut şi aţi ascultat de doamna învăţătoare. Apreciez eforturile pe care le faceţi pentru a-i ajuta pe părinţi când au nevoie de voi şi să ştiţi că nu am uitat cât de greu v-a fost să recunoaşteţi părţile de vorbire într-un text, spre exemplu. Dar m-am bucurat şi am ţopăit de bucurie când am văzut că nu aţi renunţat uşor şi aţi reuşit în toate! Bravo! Aţi învăţat multe în ultimul an şi aţi fost şi cuminţi! Pentru asta, dar si pentru minunatele creaţii artistice pe care le-aţi realizat cu atâta dragoste - meritaţi din plin darurile mele – unele delicioase, altele amuzante – şi sper vă bucuraţi de ele în frumoasa zi de Paşte împreună cu toţi cei dragi. Acum trebuie să plec. Este timpul să mai ţopăi din casă în casă, căci mai am mulţi copii de vizitat. Vă multumesc mult, mult de tot!

Paşte fericit şi Hristos a înviat! Cu multă dragoste,   Iepuraşul de Paşte!"


ATELIERUL CREAลขIEI PASCALE


ATELIERUL CREAลขIEI PASCALE


SĂRBĂTORI FERICITE!

Atelierul Creatiei Pascale  

Atelier de Paste

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you