Page 1

ouders

Als ouder wil je graag dat jouw kind gelukkig opgroeit. Je wilt het kind iets meegeven waardoor het goed kan functioneren. In dit biografische boek de unieke ervaring over de gevoelens, de letterlijke uitspraken, de indrukken en wensen van Jazz in de leeftijd tussen twee en half en vier jaar oud. Ik hoop dat de ervaringen met Jazz anderen kunnen helpen hun kind te begrijpen en te begeleiden.

Ik koos

Geef jouw kind wat het fijn vindt! Een leuk, spannend en uitdagend leven.

Andere onderwerpen in dit boek zijn: Hoog gevoeligheid, Mexicaanse griep, pleidooi voor meer lichtzinnigheid in de opvoeding en in het onderwijs (verslag van een lezing door Gerrit Breeuwsma ontwikkelingspsycholoog) en het virtuele leven van kinderen (verslag van een lezing door dr. Martine Delfos, expert op dit gebied).

Situatie uit het boek Jazz vertelt over een meisje bij hem op de peuterspeelzaal: “Oma zij heeft het Syndroom van Down met haar moet je wat meer geduld hebben. Zij heeft ook wat meer aandacht nodig. Zij is heel lief.” Zijn ouders gaven eerder uitleg. Later kwam Jazz daar op terug en vroeg aan zijn moeder: “Wat voor droom heeft Afani ook nog maar?” “Het Syndroom van Down.”

Mary Ritsema

HUMORISTISCH PRIKKELEND VERBAZEND INFORMATIEF BIOGRAFISCH

Mary Ritsema Illustraties door Heleen Hoving-Begeman

Boek: Ik Koos Mijn Ouders  

DOELGROEP: Ouders van hele jonge kinderen en aanstaande ouders. Ook zeer geschikt voor (aanstaande) grootouders. Kinder) Artsen/verpleegk...

Advertisement