Page 9

viihde Anna Riutta-Salo

Keskiviikko 7. 11. 2012 – 9

Kamal suvi takan Levanderi Lekkar paohas pojillt täsä tuana, ett olsik ny ollt takan viimäne suvi ko hän ol huvila isäntän. Kom boja stää sitt ihmettliivä, ni Lekkarill ol kyll aikalaill järjeline syy tähä luapumissehe. – Ei sinn enä kannat men. Tappajahyttyse iskivä, mingip pureskliva nilkoihi, saun ol valuvaaras ja päälsem bäätteks kirves klimmsatt polvehe!

Uus trafiikkarusell Se o nys sitt melkke reedas tua vanha hauttausmaa liikenneymbyrä, taikk niingo Nummellp pruukata sanno, Maikola ristoksen drafiikkarusell. Reedas ja reedas. Mahtak vaa ollakka. Eiköst tämse alstandin darkotuksen ols se, ett ko se läpitte aja, ni faartist täyty knaftat kon gerran giärttät täyty. Mutt jos se jää tomseks, Lensungattu pääse ajama melkken dratti käändämät Eteläkadull ja Kaunisjärvengadult melkke suara Nummengadull. Ett tämssi.

Tanssimaan. Juha Nurminen järjestää jo toistamiseen hyväntekeväisyystanssit Fåfänga Paviljongilla.

”Kaikki raha menee pikkupotilaiden hyväksi.”

Taas tanssitaan syöpälasten hyväksi

”Vakava aihe, mutta iloinen tapahtuma” Anna Riutta-Salo Viime syksynä joku saattoi hieraista silmiään, kun putkimies Nurminen otti ja järjesti varsin mittavat tanssiaiset TYKS:n syöpäosaston lasten hyväksi. Tulevana lauantaina Putkiliike Juha Nurminen Oy järjestää jo toistamiseen hyväntekeväisyystanssit Fåfänga Paviljongilla. – Yritän tehdä tästä sellaisen jokavuotisen jutun. Viime vuonna tanssit järjestettiin melkeinpä päivälleen samaan aikaan. Tänä vuonna tarkoitus

oli tanssia vähän aikaisemminkin jo, mutta kiireistä johtuen tapahtuma lykkääntyi, Juha Nurminen kertoo. – Yksin en suinkaan ole tapahtumaa järjestämässä. Esimerkiksi Esa Narmala antaa tilan käyttöön veloituksessa, järjestysmiehetkin tulevat Esan kautta. Juontaja Jarkko Kupiainen on hänkin mukana ilman palkkaa.

Kaikki hyväntekeväisyyteen Tapahtuman tuotto menee vii-

mevuotiseen tapaan lyhentämättömänä syöpälapsille. – Tämän tapahtuman tuoton kohdetta en aio muuttaa, Nurminen tokaisee. – Ympärilläni on ollut paljon syöpätapauksia, joten aihe on itsellenikin todella läheinen. Lapset valitsin kohteeksi sen takia, että heillä on vielä elämä edessä. Viime vuonna tuotto oli noin 2700 euroa. Nurminen tähtää tällä kertaa vähintään samaan, mieluiten tietysti suurempaankin pottiin. – Tavoite olisi nyt vähintään

sama. Kaikki raha menee pikkupotilaiden hyväksi.

Lapsille omaa ohjelmaa Illan esiintyjät ovat Rami Rafael ja Routalempi -orkesteri. – He tanssittavat aikuisempaa väkeä, mutta lapsiakaan ei ole unohdettu: uutuutena on lapsille suunnattua ohjelmaa, esimerkiksi karaokea ja ongintaa. Mahdollista on myös varata vaikka pikkujouluruokailu seisovasta pöydästä, Nurminen luettelee.

Vaikka tapahtuman aihe on vakava, Nurminen lupaa, että tapahtumassa nauretaankin. – Tapahtuma on ehdottomasti iloinen, eikä koko ajan puhuta syövästä. Tarkoitus on järjestää mukava hyväntekeväisyystapahtuma. ➤ Hyväntekeväisyystanssit la 10.11. klo 17 alkaen Fåfänga Paviljongilla. Liput 25 euroa paikan päältä tai ennakkoon puh. 0400 962 219.

Reedas ja reedas.

Liia hättäne

Arttu Wiskari on oma itsensä

Moottorpyärkilppailuis ol yks palkintopallillp päässy motorist juans samppanja sijast iha lailist viina potu suust. Se ol taktinen glumm. Ryypp anneta ennengo moottor käynnistetä.

Viiko vits Eine hermostunp pasiseerar kysys ensmäiselt styyrilt: – Mitä tapahtu jos mes seilam päi jäävuart? – Jäävuar jatka matkatas niingon dähängi saakk, vastas styyr.

Viiko sana klimssatta = luiskahtaa. Se vaan glimssatt mnuun gädestän.

KUUNTELE RAUMANGIÄLISE UUTISE ➔ www.ur.fi

Ari Anteroinen Arttu Wiskari yhtyeineen on kovaa vauhtia viimeistelemässä toista pitkäsoittoa. – Levy on melkein valmis, viilaillaan vielä vähän ja julkaistaan se sitten alkuvuodesta. Luvassa on samaa tuttua tarinankerrontaa, mutta on tässä myös tapahtunut jumalaton harppaus eteenpäin. Tekstit ovat edelleen isossa roolissa. Bändi on taasen saanut sovittaa enemmän, jatkaa Wiskari. Arttu ja pojat ovat tulossa keikalle Raumalle lauantaina. – Raumalla on aina ollut hie-

no meininki. Soitetaan tietenkin ne tutut biisit, mutta voin luvata, että tulevan levyn biiseistä ainakin puolet kuullaan. Miehestä välittyy ainakin median kautta sellainen kuva, että kyseessä on mukava ja hauska mies. Tunnistatko itsesi moisesta määritelmästä? – En minä paljoa stressaa, vaan olen oma itseni. Olen tällainen läskiperseinen suomalaismies. Tässä mitään imagoa tarvitse rakentaa, Wiskari naurahtaa. ➤ Arttu Wiskari Bar Hovissa 10.11.

Cactus Bandilla uutta virtaa Ari Anteroinen Raumalainen country- ja rootsbändi Cactus Band on kokenut miehistönvaihdoksia. Vanhoja tekijöitä kuusikossa ovat basisti Tero Sipilä, rumpali Jukka Suominen, kitaroita ja aika liudan muitakin kielisoittimia hallitseva Pekka Kuisma sekä laulusolisti Marja Gustafsson. Uusia nimiä ovat vanha Foxtetmies Ismo Vastamäki ja toisen polven cactuslainen, kitaraa soittava Katri Kuisma. Sipilän mukaan bändin uusi soundimaailma on hieman

akustisempi ja samalla monipuolisempi. Cactus Band haluaa kattaa musiikillaan koko roots-sanan, joten countryn eri variaatioiden lisäksi setissä on mukana myös bluesahtavampaa menoa. Uuden kokoonpanon, jota Tero Sipilä kutsuu nimellä Gen. Four, kanssa on käyty jo studiossakin. – Kolme biisiä on äänitetty ja ne ovat miksausta vaille valmiita. Lisääkin on vissiin luvassa, Katri Kuisma kertoo. ➤ Cactus Band Buena Vistassa 9.11. ja Dominossa 23.1.

Keikkaa pukkaa. Katri Kuisma ja Tero Sipilä ihailevat Cactus Bandin keikkajulistetta.

Sunrise kiskaisee taas! Ari Anteroinen Raumalainen raskaamman rokin ”ikämiesorkesteri” Sunrise heittää lauantaina keikan Kiskassa. – Kun kerran pyysivät, sanoo laulusolisti Tuomas Kaukomies. – Bändissä on myös tapahtunut sellaista, että saimme koskettimiin Ville Anttilan, joka myös säveltää ja sanoittaa. Tulossa onkin uusia biisejä, ainakin EP:n verran kamaa. Sunrise on mukana Markku Pekosen puuhaamalla joululevylläkin. – Vetomme on sen verran erikoinen, sillä meidän setissä ei ole ollut suomenkielisiä biisejä. Mutta joululevyllä teemme sellaisen rankemman version Leevi and The Leavingsien Jossain on kai vielä joulu -biisin. ➤ Sunrise, Ravintola Kiska 10.11.

Uusi Rauma 7.11.2012  

Uusi Rauma 7.11.2012

Advertisement