Page 15

UUSI RAUMA

14 – Keskiviikko 17. 4. 2013

Pasi Katajamäki:

Median kuluttaja vaatii enemmän Nopeat uutiset digitaalisina, taustat, tapahtumat, seuraukset ja ihmiset printissä.”

Tällä hetkellä ja tulevaisuudessa monet viestintäalaan liittyvät muutostekijät johtuvat siitä, että kuluttajalla on mahdollisuus päästä käyttämään valtavaa määrää informaatiota ja palveluita kotoa, työpaikalta ja mobiililaitteella missä tahansa. – Suuri muutos on se, että toiminta on lisäksi kaksisuuntaista, käyttäjät tuottavat ja kommentoivat sisältöä

aiempaa enemmän. – Kuluttajien osallistuminen sisällöntuotantoon ja sen jakoon pakottaa koko viestintäalan miettimään uusia palveluita ja toimintamalleja. Näin arvioi median tämän hetken muutostrendejä Marva Median vastaava päätoimittaja Pasi Katajamäki.

Laatusisällöstä maksetaan Katajamäen mukaan mahdollisuus osallistua sisällöntuotantoon, sen jakamiseen ja kommentointiin on tehnyt kuluttajista entistä vaativampia. – Tämä näkyy siinä, että

he edellyttävät mediasisällöltä paljon, varsinkin koska maksullisten mediapalvelujen rinnalla on ilmaista sisältöä. Myös tietoisuus nykypäivän teknologian mahdollistamista palveluista on saanut kuluttajat vaatimaan niitä itselleen. Näistä palveluista ollaan valmiita maksamaan, jos sisältö on riittävän laadukasta.

Ei eletä umpiossa Katajamäki muistuttaa, että viestintäala ei todellakaan voi elää missään umpiossa, vaan se joutuu olemaan yhä enemmän jatkuvassa vuorovaikutuksessa ulkopuolisen maail-

man kanssa. Näin on toimittava, jos aikoo pysyä mukana muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. – Ulkoiset toimijat ja ennen kaikkea uudet toimintatavat voivat muodostaa alan toimijoille isoja uhkia, mutta usein ne ovat myös käännettävissä mahdollisuudeksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Esimerkiksi toimittajan työ helpottuu, jos hän osaa hyödyntää kuluttajien tuottamaa sisältöä oikein.

Aina pitää olla ennakkoluuloton

menestykseen, on se helppo. Uusia asioita pitää olla valmis ottamaan käyttöön ennakkoluulottomasti, eikä esimerkiksi paperilehtikään saa vanhentua päivän aikana. – Nopeat uutiset digitaalisina, taustat, tapahtumat, seuraukset ja ihmiset printissä. – Tämän mielessä pitäen me teemme työtä, jotta tuotteet ja niiden sisältö vastaisivat eri muodossaan entistä paremmin kuluttajien, lukijoiden ja tilaajien sekä ilmoitusasiakkaiden vaatimuksia ja toiveita nyt ja tulevaisuudessa, painottaa Marva Median vastaava päätoimittaja Pasi Katajamäki.

Jos pitää antaa lyhyt resepti sisällön kautta tapahtuvaan

LUKIJAMARKKINOINTI

Toimitusketjujohtaja Vesa Aikko

Jakelupäällikkö (Rauman Suorajakelu), Minna Myllykangas

Jakeluesimies

Jakeluesimies

Pia Lainio

Sari Ylitalo

JAKELUPÄIVYSTÄJÄT

Tilaustenhoitaja Sari Aikko

KEHITYS

Heikki Marva:

Medialla suuria mahdollisuuksia Sanomalehdet ovat pitäneet pintansa etenkin paikallisten ja maakunnallisten uutisten sekä paikallisilmoitusten välittäjänä. Maailmanlopun ennusteet ovat olleet turhan synkkiä, vaikka totta onkin, että media-alan murros koskettaa voimakkaasti myös Raumalla. Marva Groupin toimitusjohtaja Heikki Marva näkee media-alan tulevaisuuden paljon myönteisemmässä valossa kuin moni muu. Marva uskoo, että medialla on suuria mahdollisuuksia edessään – lukijoiden uutisnälkä kun ei kuole koskaan. – Mediamarkkinahan kasvaa koko ajan. Ihmisten ajankäytöstä media lohkaisee yhä suuremman osan ja medialiiketoiminta tulee siksi kasvamaan. Media-alan muutosvauhtia Heikki Marva kuvailee ”sangen reippaaksi”. Ympäröivä maailma muuttuu niin painamisessa kuin mediassa, ja eri mediavälineiden pitää muuttua maailman mukana.

Paikallisuus valttina

Tilaustenhoitaja Riikka Valtonen

Tilaustenhoitaja

Tiina Rintanen

Päivystäjä Tellervo Väli-Mattila

Päivystäjä

Sisko Haikonen

Kehityspäällikkö Lauri Tuomola

PAINO

Tuotantopäällikkö

Asiakasyhteyshenkilö

Lasse Suominen

Olli Sjöman

Myyntisihteeri Kristiina Heino

Rotaatiomestari Jyrki Kaunismäki

Rotaatiopainaja Sami Lehtosola

Rotaatiopainaja Janne Venho

Rotaatiopainaja Toni Salminen

Rotaatiopainaja Mika Vuorinen

Rotaatiopainaja Ari Keränen

Rotaatiopainaja Jere Keränen

– Lehdet ja organisaatiot muuttuvat, ja murros koskee myös radiota ja televisiota. Me vastaamme lukijoiden ja ilmoittajien tarpeitten muutoksiin entistä voimakkaammalla panostuksella paikallisuuteen. Kuuntelemme asiakasta ja tuotamme asiakkaille kiinnostavia sisältöjä, Heikki Marva alleviivaa. Uutis- ja aikakauslehdistä Länsi-Suomea, Helsingin Sanomia, Talouselämää ja Suomen Kuvalehteä päivittäin seuraava Marva uskoo, että tulevaisuudessa historioitsijat huomaavat, kuinka alussa media-alan murros oli Suomessa, kun elettiin vuotta 2013. – Ei logistiikka-alakaan kuollut purjelaivakauden jälkeen, vaan muutti muotoaan – ja on kasvanut noista ajoista valtavin harppauksin, Marva huomauttaa.

Uusi Rauma 17.4.2013  

Uusi Rauma 17.4.2013

Uusi Rauma 17.4.2013  

Uusi Rauma 17.4.2013

Advertisement