Page 10

UUSI RAUMA

Pääkirjoitus Pasi Katajamäki pasi.katajamaki@marvamedia.fi

Rauman ja Marva Median päivä Tänään juhlitaan taas Raumaa ja aivan aiheesta, ikääkin kaupungilla on jo kunnioitettavat 571 vuotta. Kuten asiaan kuuluu, päivään mahtuu kymmeniä erilaisia tapahtumia ja torillakin tavataan, missäpä muuallakaan. Kaupunki lupaa, että Rauma-päivänä ”Sinä olet tähti”. Rauman kaupunki käynnisti uuden valtuustokauden alussa strategiatyön, jonka tarkoitus on etsiä Rauman ja raumalaisten tulevaisuuden kannalta keskeisiä asioita ja muodostaa yhteinen Rauman Tarina. Torilla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa Rauman tulevaan tarinaan. Ja kun ollaan nykyaikaisia, mahdollisuus siihen on myös facebookissa. Lupaus on, että facebook-vieraina on kehittämisideoistaan tunnettuja raumalaisia, ja kaikki näkyy tietenkin isolla screenillä suuren maailman tapaan. Kuten hyvin tiedämme, torilla on paljon viisautta, etenkin Lukon pelien jälkeisinä päivinä. Nyt tuota viisautta ja ideoita voi antaa ja jakaa vapaasti käyttöön Rauman Tarinan kirjoittamiseen ja vaikuttaa tulevaisuuteen. Historia ja perinteet ovat hieno asia, ja niitä pitää kunnioittaa. Kaikki tuntevat sanomalehti Länsi-Suomen, kaupunkilehti Uuden Rauman ja paikallisradio Ramonan sekä niiden verkkosivut ja Raumalainen.fi -portaalin. Niilläkin on historiaa ja perinteitä vaikka muille jakaa. Mutta joskus on aika uudistua ja se tapahtuu tänä päivänä, Rauman lisäksi tänään on myös aivan uuden Marva Median päivä. Jotta kykenemme entistä paremmin palvelemaan lukijoita, tilaajia, kuuntelijoita ja ilmoitusasiakkaita, meillä on nyt tarjota uudenlainen mediapalvelu. Oleellista on, että uudistuksen yhteydessä Marva Groupin mediat, Länsi-Suomi, Uusi Rauma ja Ramona yhdistyvät uudeksi Marva Media -monimediayhtiöksi. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että meillä on yksi monimediatoimitus. Se tekee sisältöä niin printtiin kuin sähköisiinkin tuotteisiin. Mediankuluttajan näkökulmasta saamme päällekkäisyyksiä pois, tarjonta sekä samalla palvelu paranevat ja laajenevat. Kehitystyön edetessä Uusi Rauma, Radio Ramona ja Raumalainen.fi yhdistyvät lopulta monikanavaiseksi kaupunkimediaksi. Jotta saavutetaan jotain uutta, pitää jostain vanhasta olla valmis luopumaan. Ensi vuoden alussa Uusi Rauma ja Ramona jäävät nimenä historiaan. Uusi monikanavainen kaupunkimedia nimetään Raumalainen.fi -brändin mukaan, siihen on kaikkien varmasti helppo samaistua. Hyvää Rauma-päivää ja tervetuloa uudistuvan Marva Median pariin!

35

VUOTTA

KAUPUNKILEHTI

Onnea, 571-vuotias Rauma!

Tekstiviestin v Anna Riutta-Salo Vuosi on jo vierähtänyt Rauman 570-vuotissynttäreistä – tänään Rauma on jälleen vuoden vanhempi. Rauma-päivänä kaupunki täyttyy monenlaisesta ohjelmasta, ja Pyyrman trumputta esimerkiksi Kipparin puiston avajaisissa ja kauppatorilla. Rauma-päivän kunniaksi pysäytimme raumalaiset miettimään, millä tavoin he kuvailisivat kotikaupunkiaan yhdellä tekstiviestillä, lyhyen hissiajelun aikana tai Twitter-twiitillä (140 merkkiä).

Pieni mutta riittävä Moni tuntuu arvostavan Rauman mukiinnmenevää kokoa. – Rauma on juuri sopivan kokoinen kauupunki. Raumalla on nyt aistittavissa eteennpäin menemisen meininkiä ja yhdessä tekeemisen henkeä. Kaupunginjohtaja Koski on eltuonut yritysmyönteisyydellään ja asenteeluulaan uutta uskoa kaupunkimme tulevaisuuteen, kiittelee Rauman Nuorkauppakamarin rin puheenjohtaja Jussi Lehto. – Rauma on ihmisen kokoinen ja sikses hyvin toimiva kaupunki, jonka henkinen pohohja on keskiaikaisessa kateellisessa kalastajakyakylässä. Jos tämän kanssa pystyy elämään, niin elämä on mallillaan, toteaa kirkkoherra Sepeppo Sattilainen. Katseltavaa riittää, vaikkakin melko pienessä paketissa. – Kotoisa, viihtyisä ja idyllinen pikkukaukaupunki, jolla on paljon annettavaa, nähtävää ävää ja koettavaa niin asukkaille kuin turisteillekin. ekin. Raumaa ei voi olla rakastamatta, sanoo puolestaan Tiina Salonen. n tul– Ei olla omia eikä vieraita. Jokainen on ymäslut jostakin tullista, kaikki ollaan vain käymässä, Tuomo Grundström pohtii.

Idyllinen ja merellinen Pyörällä pääsee vaikka Otanlahteen mertaa haistelemaan. Myös putiikit ja kahvilat muistetaan stetaan mainita. – Ota polkupyörä mukaan! Rauma on puistoja, putiikkeja, taidetta, museoita, kahviloita. a. Ihana päivä pyöräillen: Huipennus piknik meren en rannalla auringonlaskussa, tekstaisi koulutussuunnituunnittelija Kristina Haavisto Raumasta. – Ensi silmäyksellä englantilainenkin rakastui merelliseen, idylliseen ja lämminhenkiseen en Rauaumalaimaan. Vuoden päästä siitä hänestä tuli raumalainen, optikko Noora Kaitila kertoo. – Idyllinen ja viihtyisä pikkukaupunki.. Merellisyys näkyy ja tuntuu. Kieli takaa oman,, vahvan identiteetin, sanoo Rauman kaupunginteatterin teatterin markkinointipäällikkö Petteri Kangas. a. Edes lokit eivät ärsytä merikaupungissa. – Kesällä Raumalla parasta on meri ja saaristo aristo lokkien huudon kera. Talvella kaupungin ykkönen on tietenkin itseoikeutetusti Rauman Lukko, vinkkaavat Vanhassa Raumassa työskentelevät kultasepät Kaisa Juhola ja Sanni Jakoleff.

Nautiskelua kaikessa rauhassa Raumaa kuvaillaan nautiskelijoille sopivaksi paikaksi, jossa vierailevan kannattaa varata riittävästi aikaa. – Rauma on juuri oikea kaupunki elämästä nautiskelijoille. Vanha Rauma, meri, tapahtumat, kahvilat, putiikit ja rauhallinen elämänrytmi luovat idyllin, johon ei voi olla ihastumatta, luettelee kansanedustaja Kristiina Salonen. – Kaunis pikkukaupunki, jossa on autenttinen tunnelma ja jonka nähtävyyksien keskiöön voi tutustua kävellen. Leppoisa mieli ja kiireetön aikataulu ovat Raumankävijälle evästyksistä parhaat, sillä keskustan pikkukahvilat terasseineen houkuttelevat kupposelle. Jos haluaa nautiskella alkuperäisasukkaiden jaaritteluista kaunistempoisella, ainutlaatuisella Rauman giälellä, kannattaa käydä nauttimassa pystykahvit torilla. Ja sama raumaks,

Rauma on musiikkikaupunki, jossa soitto soi ja laulu kaikuu.”

Kuoronjohtaja Jani Huhtala

kuvailee Teija Liukas-Uusitalo. Rauman kaupunginjohtaja luottaa raumalaiseen yhteistyöhön ja reiluun meininkiin. – Rauma on kaupunki, jossa asiat hoidetaan yhteistyössä ja jossa vallitsee hyvä ja reilu yhteishenki kaikilla tasoilla. Rauma-henki vie kaupunkiamme eteenpäin nyt ja tulevaisuudessa, uskoo kaupunginjohtaja Kari Koski.

”Raumalaisuus pitää kokea” Raumalaisuuden voi nähdä monelta eri kantilta. – Rauma o turvalline sisäänpäin lämpiävä länssuama-

Uusi Rauma 17.4.2013  

Uusi Rauma 17.4.2013

Uusi Rauma 17.4.2013  

Uusi Rauma 17.4.2013

Advertisement