Page 1

JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:08 Page 1

Bewust Leven E E N G O ED N I EU W S M AGA Z I NE

HET GEMEENSCHAPSBLAD Hoe de Journey Intensive mijn leven redde De visie van een Journey Practitioner wordt bewaarheid in Israel Het Verbinden van onze Gemeenschap - Ontmoet een paar van onze Ambassadeurs Stop the Foodfight - Bevriend raken met Eten Assisi - Ontdek de nieuwe zesdaagse Pelgrimage van Brandon

THE JO U RNE Y S E M I N ARS NAJAAR 2 0 1 1


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:08 Page 2

Opwindende update van Brandon, met het laatste nieuws over de Journey in Europa en vanuit de hele wereld! Namaste lieve Vriend(in), Welkom terug na de zomervakantie! Ik vertrouw er op dat je hebt kunnen uitrusten en je weer hebt kunnen opladen voor het nieuwe najaar dat voor de deur staat. Er is zo veel plezier bij het voorbereiden van de Europese tour en ik kan niet wachten om je mijn opwindende nieuws te vertellen. Er staan veel veranderingen en ontwikkelingen te gebeuren sinds de laatste keer dat ik je schreef en ik wil je op de hoogte brengen met wat er aan het gebeuren is binnen the Journey, zowel in Europa als ook wereldwijd.

Een nieuwe herziene versie van het originele Helende reis boek komt er aan! Allereerst is er geweldig nieuws over het Journey boek in Europa. Ik weet zeker dat je je, als Journey grad, bewust bent van hoeveel het Journeywerk zich door de jaren heen ontwikkeld heeft, hoe het gegroeid en uitgebreid is. Dat het verfijnder en gebruiksvriendelijker is geworden en hoe nieuw en krachtig werk steeds weer geboren wordt. Bij het aanbieden van de Journey Intensive ben ik mij meer en meer

2

www.thejourney.com

bewust hoe regelmatig ik het allernieuwste werk bij de nieuwkomers moet introduceren en hun echt onder te dompelen in het laatst ontwikkelde werk. Steeds vaker realiseer ik mij hoe ‘prehistorisch’ het originele werk aanvoelt, zelfs een beetje verouderd, vergeleken met het vanzelfsprekende, op de man af, krachtige proceswerk dat we heden ten dage bieden. Dus afgelopen juni heb ik een herziene, bijgewerkte versie van het originele Journey boek geschreven, dat allereerst in december in Duitsland te koop zal zijn en vanaf het voorjaar 2012 in andere landen. In het boek staat onder andere wat er met the Journey en met Journey Outreach over de hele wereld gebeurd is en nu gebeurt. Aan het einde van het boek staat nieuw diepgaand proceswerk, met instructies en al (wat overigens, hou je vast, in zijn nieuwste vorm geïntroduceerd zal worden op de Journey Intensives dit najaar). Dus hou je ogen open wanneer het boek in jouw land uitgebracht wordt, zodat je het nieuwste, meest bijgewerkte proceswerk kunt introduceren bij je vrienden.

Een krachtige en nieuwe uitbreiding in onze serie Journey boeken ‘Living the Journey’ Er komt ook een prachtige, verrassende uitbreiding op onze Journey bibliotheek. Het heet ‘Living the Journey” en het is een compilatie van verhalen van zeer krachtige ontroerende Journey processen van mensen die hun leven geheeld hebben met

de Journey methode. Het bevat vijftien inspirerende, avontuurlijke reizen waarbij je, zoals ook in het originele Journey boek, wordt meegenomen op een persoonlijke reis van de verschillende schrijvers. Een reis door hun uitdagingen, hun pijn, hun mislukkingen en uiteindelijk de bevrijding en heling die ze ervoeren door het werk. Het is zo open, rauw, eerlijk en overtuigend geschreven dat ik tijdens het lezen vaak heb zitten huilen alsof ik zelf door iedere val, vernedering, iedere uitdaging en uiteindelijk hun triomf ging. Je kan het boek bijna niet wegleggen en de verhalen zijn geschreven als therapeutische metaforen die uit zich zelf heling kunnen veroorzaken, alleen al door ze te lezen. Ik heb een introductie geschreven voor het boek en een speciaal, op maat gemaakt, proces, zodat mensen die het lezen niet alleen ontroerd worden door de verhalen, maar ook geïnspireerd worden om op hun eigen levensreis verder te gaan en een uniek proces te ervaren. ‘Living the Journey’ wordt gelijktijdig met het nieuwe herziene Journey boek uitgebracht. Deze verhalen zijn niet alleen inspirerend als ‘kippensoep voor de ziel’. Ze laten zien hoe we werkelijk kunnen helen, zowel fysiek als emotioneel. In onze harten, onze relaties en onder de meest uitdagende omstandigheden in ons leven. En het allerbelangrijkste is dat ze ons aanzetten onze eigen reizen te beginnen of voort te zetten. We hebben dus beide boeken om naar uit te kijken in het komende seizoen.


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:08 Page 3

India zal in ons internationale schema opgenomen worden vanaf januari 2012! Ook heb ik opwindend nieuws over ons internationale schema. Zoals je vast wel weet heeft de Journey Seminars in de afgelopen jaren de Intensives naar 38 landen gebracht en dit jaar hebben we eindelijk besloten om India in ons tourschema op te nemen. Al een tijdje vraagt India naar dit werk, mensen schrijven brieven en sturen verzoeken op Facebook en smeken dat de Journey naar hun land komt. Het afgelopen voorjaar vond er een spontane samenloop van omstandigheden en gebeurtenissen plaats rond dezelfde periode, wat mij uiteindelijk overtuigde gehoor te geven aan deze sterke oproep. Ik kon de rem er niet meer op houden. Het kwam van alle kanten; via dromen, in meditaties, door brieven, uitgevers, promotors, practitioners. In ‘Vision Questing’ en ga zo maar door. Dus, om een lang verhaal kort te maken, gaan we in India, in 2012-2013 niet alleen Journey Intensives aanbieden, maar het hele ‘Life Transformation Practitioners’programma! Na onze ‘In the Presence’pelgrimage met onze Journey practitioners in januari 2012 zullen we op een boekpresentatie tournee gaan waarbij we drie uur durende avond-workshops gaan geven in Mumbai, Pune, Delhi en Chennai of Bangalore. Kevin zal medio mei weer naar India gaan om de ‘Manifest Abundance Retreat’ aan te bieden en we zullen gezamenlijk, van december 2012 tot en met februari 2013, teruggaan om het complete ‘Practitioners Programme’ af te maken. Dus het zijn inderdaad opwindende tijden! Om genoeg ruimte te creëren in ons enorm drukke internationale schema hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om onze jaarlijkse tour en het ‘Practitioners Programme’ in Australië en Nieuw Zeeland voor even los te laten, zodat deze tijd beschikbaar wordt om India en haar grote dorst naar dit werk te kunnen bedienen. Ondanks dat we het heel jammer vinden dat we onze geliefde ‘Aussies’ en ‘Kiwi’s’ niet zullen zien voor 2014, was de roep voor dit werk van moeder India zo sterk dat

we er simpel gezegd gehoor aan moesten geven. Dus als je je geroepen voelt om India te dienen dan ben je meer dan welkom om met ons mee te gaan als trainer op de Journey Intensives, die plaats zullen hebben in vier weekends, vroeg in 2012, startend met het weekend van 10 tot 12 februari en eindigend met het weekend van 2 tot 4 maart. Zodra ons schema vast staat zullen we je de exacte data en locaties laten weten.

Journey Intensives door heel Europa in dit najaar…wees er bij! Maar nu terug naar de Europese tour. Allereerst kun je ontspannen! We zullen onze Europese tour gewoon voortzetten en bieden dit najaar Intensives aan in Praag, Birmingham, Zürich, Utrecht, Hamburg, en Tel Aviv. En er zullen ook nog Intensives met andere presentatoren plaats vinden……dus kom alsjeblieft ons trainersteam versterken. Kom en doordrenk jezelf met de krachtige aanwezigheid van ‘Grace’ die alomtegenwoordig is tijdens onze evenementen, en verdiep je eigen reis, terwijl je een omarming en steun bent voor alle nieuwelingen die komen. We hebben een gratis ‘Trainers training’ en op zowel zaterdag als zondag krijg je de gelegenheid om te processen terwijl je de nieuwe deelnemers ondersteunt in hun ontwaken en helen. Het is een prachtig en krachtig cadeau voor jezelf en een echte familie reünie! En denk ook alsjeblieft een moment aan diegenen die je lief hebt. Wie van je vrienden of familieleden heeft The Journey nog niet ervaren? Nodig ze alsjeblieft uit om mee te gaan. Het is tijd dat we allemaal onze lampenkappen afdoen en ons helende licht over ons leven laten schijnen.

Voor de toegewijde liefhebbers van de Waarheid hierbij de gevorderde retraitres in dit najaar: Ik zal ook, voor we op weg gaan naar India begin december de ‘Advanced No Ego’ , voor No Ego grads en de ‘Abundance Retreat’ aanbieden, die, als je ‘m nog niet gevolgd hebt zeer de moeite waard is, zeker om ook het nieuwe werk te ervaren!

Kevin zal ook zijn ‘Visionary Leadership Programme’ aanbieden, waarover je zeker van andere grads en via Facebook gehoord zult hebben. Het is werk dat je omver blaast. Dus check het schema en kom ons op zoveel mogelijk evenementen vergezellen!

Het meest geweldige nieuws...Brandon biedt een zes daagse Pelgimage in Assisi aan! En nu het laatste sappige nieuwtje. Ik heb een geweldige mededeling voor diegenen die misschien wel in stilte zaten te verlangen om mee te gaan naar India, op de ‘Satsang Pelgimage”, maar bij wie het nog nooit gelukt is; voor de allereerste keer bied ik in juni 2012 een vijfdaagse ‘Spirituele Satsang Pelgrimage’ aan in Assisi en omgeving, waar we ons kunnen onder dompelen in de prachtige, bijzondere energie. Zitten op plekken waar St. Franciscus in stilte heeft gezeten en waar hij zijn preken over universele liefde, compassie en vergeving ( écht Journeywerk ☺) heeft gegeven. Ik stel deze pelgrimage open voor alle Journey grads. Het wordt voor iedereen individueel een persoonlijke en krachtige ervaring! Ik twijfel er niet aan dat het stormloopt voor deze reis, dus als je je geroepen voelt en je plek veilig wil stellen vul dan zo snel mogelijk een aanmeldingsformulier in. Dus, geliefde vriend(in), het ziet er naar uit dat we een opwindende tour voor ons hebben dit najaar en ik kijk er naar uit om je onderweg te zien. Check het schema en zet de data in je agenda en dan zullen we samenkomen in liefde!

Tot die tijd, heel veel liefs en alle goeds gewenst,

www.thejourney.com

3


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:09 Page 4

Bevriend raken

met Voedsel Toen Kevin in april van dit jaar ‘Stop the Foodfight’ in Nederland voor de Europese markt introduceerde wist hij dat dit seminar mensen zou helpen om verbluffende resultaten te boeken. Wat hij niet wist was dat het, in korte tijd, sommigen uit de eigen Journeyfamilie zo zou beïnvloeden. Pepé en Katrien die in Nederland the Journey vertegenwoordigen en het kantoor voor hun rekening nemen waren allebei aanwezig bij het seminar in april. Zij zien vanaf dag één al de resultaten. Hier zijn hun opmerkelijke verhalen…

Genietend van hun nieuw verworven vrijheid in de wereld van voeding

Pepé’s verhaal

Katrien’s verhaal

Pepé had een hele andere relatie met voedsel. Tot ver in de twintig was hij dun en sprieterig, totdat hij in een tijdsbestek van ongeveer anderhalf jaar 30 kilo aankwam, ondanks dat hij gemiddeld en gezond at. Hij bezocht artsen, maar er was niets te vinden. Vanaf dat jaar strijd hij al met voedsel. “Het kwam zelfs tot een punt dat een diëtiste mij vertelde dat ze niet meer wist wat ze uit mijn dieet moest halen om te zorgen dat ik afviel”, vertelt Pepé. Hij kon alleen nog maar een significante hoeveelheid gewicht verliezen met zogenaamde ‘crash’- diëten en uiteindelijk kwam hij het verloren gewicht, en een beetje meer, weer aan door de tijd die er op volgde. Bij zijn laatste poging maakte hij gebruik van, door dokters voorgeschreven, zeer gerenommeerde repen en shakes. Hij verloor ongeveer 20 kilo…..en bijna al zijn haar! Dat was het…genoeg was genoeg…..geen ge-dieet meer!

Katrien had niet de intentie om met ‘Stop the Foodfight’ gewicht te verliezen. Ze wilde eindelijk afrekenen met haar ongezonde eetpatroon. Ze legt uit; ‘De drang om iedere dag ladingen chocolade, koekjes en, als het voorradig was, ijs naar binnen te werken maakte dat ik mij een ‘loser’ voelde en mijn lijf was min of meer moe, de hele tijd”. Om die vermoeidheid tegen te gaan dronk ze iedere ochtend drie dubbele espresso’s en “Dat was alleen maar om de dag te starten”.

Sinds hij bij ‘Stop the Foodfight’ aanwezig was is Pepé’s hele bewustzijn rondom voeding en gewichtsproblemen radicaal veranderd vertelt hij; “Ik werd mij bewust van het feit dat het nooit met voeding te maken had gehad”. Ergens diep van binnen ontdekte hij meerdere issues die verbonden waren met de behoefte de controle te behouden en om zichzelf te beschermen tegen emotioneel leed. Dat zorgde er voor dat hij al dat extra gewicht met zich mee droeg, ondanks welke dieetpoging dan ook. Pepé omschrijft het opruimen van deze issues als “soms wat pijnlijk, maar nooit zo pijnlijk als het meeslepen van al dat gewicht, al die jaren”. Zijn hele voedsel inname is nu als vanzelf veranderd. Hij eet alleen wat werkelijk goed voelt en zijn lichaam voedt op een ontspannen gezonde manier. Het gewicht valt langzamerhand, als vanzelf van hem af. “Ik voel me als herboren, energiek, fit, positief en bovenal vol vertrouwen in de toekomst.” “Mijn lichaam zal zijn ideale gewicht en vorm vanzelf vinden”. Geen spanning en druk meer, alleen nog maar pure moeiteloze vrijheid na al die jaren van strijd”. “Het is niet dat de verleiding nooit meer voor de spreekwoordelijke deur staat, maar er is nu een vrije keuze in plaats van een onbewust patroon dat de boventoon voert!”

Of je nou te veel of te weinig eet, of dat je strijd hebt met welk soort eten of eetpatroon dan ook, een blijvende verandering komt alleen tot stand als je herkent dat je ongezonde relatie met voedsel gedreven wordt door diepe en al lang vergeten emotionele issues. Deze emotioneel geladen herinneringen en geconditioneerde patronen van lang geleden zullen je, in stilte, blijvend saboteren totdat je ze opruimt, net als Pepé en Katrien! Dus wat let je?

4

www.thejourney.com

Bij ‘Stop the Foodfight’ ontdekte Katrien haar saboteurs en het viel haar op dat de drang om haar lichaam vol te proppen met ‘junk’ voedsel daarna als vanzelf verdween. Dit, verklaart ze’ was geen door het verstand gecontroleerde daad, maar het lichaam zelf weigerde om ongezond voedsel tot zich te nemen. Op het moment dat haar verstand haar nu vertelt dat ze behoefte heeft aan ‘comfort voedsel’ met een basis van suiker vraagt ze zich af: ‘Wat is hier werkelijk?” Sinds ‘Stop the Foodfight’ zijn er opvallende veranderingen in haar lichaam en haar leven. “Het voelt alsof ik aan het transformeren ben, niet alleen in mijn lijf, het heeft effect op heel mijn zijn en het voelt geweldig!”

STOP the food fight! LONDEN 17 - 20 November 2011 The Park Inn Hotel, Heathrow Introductielezing 8 Oktober 2011 The Park Inn Hotel, Heathrow Speciale aanbieding voor Journey Grads: Neem 1 vol betalende vriend of vriendin mee en jouw plaats is voor de halve prijs Breng 3 volbetalende vrienden mee en jij kan VOOR NIETS komen Om te boeken bel je +44 (0)1656 890400 of bezoek www.stopthefoodfight.org


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:09 Page 5

Het Verbinden van de Journey Gemeenschap Op de hoogte te blijven is één van de meest belangrijke dingen die we kunnen doen om met oude en nieuwe vrienden contact te houden. Helaas is er tegenwoordig met het emailverkeer en de nieuwe media steeds moeilijker om tijd vrij te maken om je vrienden echt te zien, of zelfs maar even te bellen. Vroeger belden Brandon en Kevin iedere Journey grad na een evenement, om te vragen naar hun ervaring en of ze nog hulp en vragen hadden. Zelfs alleen maar een kort belletje maakt dat mensen zich gesteund voelen en ervaringen kunnen delen in de gemeenschap en dat is genoeg om diezelfde gemeenschap levend en dynamisch te houden. Door de jaren heen is de organisatie enorm gegroeid en dat betekende dat ze niet meer in staat waren om iedereen te bellen en persoonlijk contact te onderhouden met alle ‘grads’ wereldwijd, een op een of in groepsverband. Nu is het onze sterke wens om terug te gaan naar die basiswaarden van persoonlijk contact. Met veel uitwisseling en steun voor elkaar hoopt de Journey de Gemeenschap nieuw leven in te blazen en te stimuleren dat ‘grads’ weer deze persoonlijke aandacht en verbinding krijgen; dat waar deze organisatie uiteindelijk voor staat. Deze verbinding zal beginnen met de Ambassadeurs. Een journey Ambassadeur is iemand die voorop loopt in de Journey Gemeenschap in een bepaalde regio of land. De rol van een Ambassadeur is om een of meerdere netwerken op te bouwen in zijn regio of land. Elke regio kan zijn eigen Introductie lezingen organiseren of de Ambassadeur ondersteunt anderen daarbij. De Ambassadeur zet in zijn regio ook een telefoonboom op dat het garant staat voor het levende en ademende contact en dat de nieuwe ‘grads’ verwelkomt na hun eerste Journey Intensive.

Ongeveer iedere twee maanden zal er in elke regio een groepsdag of middag worden georganiseerd. Er zal een specifiek onderwerp worden voorbereid in samenspraak met de vertegenwoordigers van de Journey per land. Er kunnen nieuwe technieken gedeeld worden en het zal een moment zijn om elkaar in ontspannen sfeer te ontmoeten en processen uit te wisselen. Op deze dagen worden de mensen ook geïnformeerd over nieuw werk, nieuwe evenementen of veranderingen in de organisatie. Het is dus ook een kans om weer volledig op de hoogte te zijn met het nieuwste werk! Om weer terug te gaan naar het samenkomen en ervaringen uitwisselen in de Journey Gemeenschap is werkelijk waar het allemaal om gaat.

Maak kennis met een aantal vann onze Ambassadeurs

Debs Burgess, Groot-Brittannië

Lisa McCorrie, Groot-Brittannië

Rangana Choudhuri, Groot-Brittannië

Melanie Murphy, Groot-Brittannië

Bret Lancaster, Groot-Brittannië

Ruthe Bleakley-Thiessen, Duitsland

Dorothe Trassl, Duitsland

Joerg Stawicki, Duitsland

Markus Toepfer, Duitsland

Friedericke Hemsath, Duitsland

Martina Tiemann, Duitsland

Gabi Sonnleitner, Oostenrijk

We willen jullie hier alle Ambassadeurs per land voorstellen. Er zijn er vier voor Engeland, drie voor Duitsland, vier voor Nederland en één voor België. Binnenkort zullen zij hun netwerken in hun land op gaan zetten en we hopen dat je ze zult steunen.

Laten we samen blijven zorgen voor contact in onze groeiende Journey Gemeenschap

en en een Groepsuitwisseling om geweldige manier ten... vrienden te ontmoe

Mary Eichler, Oostenrijk

Zou je graag een helpende hand willen bieden? Jouw regionale Ambassadeur zal je de komende weken bellen. ...en ou de vrie ndscha laten o ppen w pbloeie eer te n

Dus laat ze weten dat je bereid bent te helpen en zo zal de Gemeenschap gaan groeien www.thejourney.com

5


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:10 Page 6

Hoe de Journey Intensive

Mijn leven redde! April 2004: Ik had mijzelf op gegeven voor de ‘Journey Intensive’ met Brandon in mijn woonplaats Birmingham. Het was de meest sombere en donkere periode in mijn leven. Op mijn 35ste voelde mijn bestaan als een uitgestelde lange dood. Ik was meer dan radeloos en in mijzelf gilde ik dat het moest stoppen. Als dit de optelsom van het leven was dan wilde ik er mee stoppen, maar hoe kon ik? Ik had zo’n sterk geloof in God en ik was een therapeut. Wat een hypocrite zou ik zijn als ik me zou laten gaan. Diep van binnen was ik al maanden een praatziek wrak zwelgend op de bodem van een zwart gat, na al vijftien jaar met man en macht te hebben gevochten tegen een onvermijdelijk gat, dat ze zenuwinzinking noemen.

Ik was een kei geworden in het ‘zombiën’ als verdedigingsstrategie Tien jaar eerder, op de gevoelige leeftijd van 25 was ik verbazingwekkend genoeg gescheiden, vervreemd van bijna al mijn vrienden en familie, mijn huis kwijt geraakt en ik werd achtervolgd voor 30.000 pond schuld van mijn man. Ik had een tijdelijke baan en salaris als secretaresse, woonde piepklein en alleen, met mijn bezittingen uit het verbroken huwelijk in een 3 x 4 kamertje in een zusterflat bij het ziekenhuis waar ik werkte, terwijl mijn geliefde honden, die ik redde uit een asiel toen mijn man ze daar gebracht had, in mijn auto leefden in de garage van het ziekenhuis. Niemand wist hier ook maar IETS van. Ik hield de situatie verborgen en de pijn die ik voelde, maar anderen dachten dat ik alleen maar iets vermoeider was dan anders. In de tien jaar die volgden werd ik een meester in het ‘zombiën’ als verdedigingsstrategie, zonder dat anderen wisten wat voor een kwelling ik doorstond. Een beetje zoals in mijn tienerjaren overleefde ik al seen machine, een workaholic, zeer kundig en zelfstandig, met weinig verwennerij op het gebied van voedsel, slaap , lichamelijke beweging of vrije tijd. Ik was als het ware getrouwd met mijn kwade, strenge Siamese tweelingzusje. Op een gegeven moment ben ik naar een Christelijke psycholoog gegaan. Het was de eerste keer in mijn leven. Ik kon eenvoudigweg niet nog een keer door de cirkel van desastreuse emoties van groeiende zelfhaat en de pijn van afwijzing die volledig uit de hand liep. In deze staat kon ik mijzelf herkennen in iemand met een persoonlijkheids storing uit de boeken. In een sessie gilde ik hardop: ‘wat is er mis met mij?’ ‘Er is mij niets ergs overkomen, iedereen zou denken dat ik keer op keer verkracht ben, gezien de heftige emoties die mij in hun bezit schijnen te hebben.’ De psycholoog zei met een hele zachte stem twee simpele woorden; ‘… ..emotioneel misbruik’…..Ik viel stil. Voor het eerst in mijn leven drong het tot mij door; in mijn

6

www.thejourney.com

administratieve baan had ik niets meer opgebouwd dan papier verschuiven, 8 uur per dag en schuld omdat ik vreselijk achterliep. Ik nam mijn toevlucht in uitslapen en leefde vanuit mijn auto, een maand lang. Het was de enige plek waar ik troost vond. Ik verkleedde mij in mijn pyjama, deed de leuning achterover en sliep totdat het licht werd. Soms deed ik de motor aan om warm te worden. Ik trok me terug in de bosjes om mijn behoefte te doen en ik werd een regelmatig bezoeker van zwembaddouches. Of ik ging heel vroeg naar mijn werk voordat iedereen er was en waste mijzelf in de toiletten. Ik was zo dankbaar voor de lunches op het werk en de overblijfselen nam ik mee voor mijn avondeten. Ik voelde me als een bedelaarster. En nog steeds wist niemand hoe mijn leven er uit zag. Het was meer als een bestiaal bestaan en het was simpeler dan het leven dat ik gestopt was….totdat ik het boek oppakte dat mij als het ware riep vanaf de plank in de winkel de vorige zomer. Dat was 7 jaar geleden. Ik bevind me in zo’n andere emotionele en

fysieke staat nu, in staat om mijn oude remmingen en blokkades te herkennen en er geen last van te hebben. Ik leef in een droom, meer tevreden en voldaan dan ik ooit gekend heb. Om me stabile te voelen en in staat om uitdrukking te geven, in plaats van te sabotteren en leuk te vinden wat ik doe voelt zo veel vrediger. Al deze veranderingen manifesteerden zich nagenoeg in perfectie, zo in detail en dicht bij mijn gebeden dat het mij nog steeds ontzag inboezemd. Ik kan me niet voorstellen iets anders te doen dat me meer plezier brengt. Ik heb mijzelf ondergedompeld in het Journeywerk, ik gebruik het constant bij zielen in nood, de afgelopen 7 jaar. Op een dag, bracht mijn zelfonderzoek zeer gedetailleerd aan het licht dat India mijn beste leermeester zou zijn en op de een of

Lisa McCorrie, na de Practitioners opleiding

andere manier was ik er vijf dagen later! Mijn doel was om in de verste uithoek van India terecht te komen, ergens waar nog geen hulp of missionariswerk geboden werd, en daar iets op te zetten.

En hoe de Manifest Abundance Het transformeerde! Vier maanden later leidde ik mijn eigen groep in de Dominicaanse Republiek. De deelnemers waren hoofdzakelijk veroordeelden of ex-gedetineerden. Twee van de meer gerehabiliteerde deelnemers werden ons toegewezen als vertalers, bewakers en begeleidden ons dag en nacht. Nadat ik met beiden meerder processen had gedaan was de verandering in hun gedrag zo evident dat andere gedetineerden in de rij stonden voor een process. En daaruit volgend leidde ik mijn eerste tweetalige Journey Intensive in de Dominicaanse Afkick Kliniek. Tussen al het reizen door heb ik dat eerste jaar zeker 150 Helende reizen gedaan, alleen maar met de Journey Intensive in Birmingham als ervaring. Nu zeven jaar later ben ik de tel kwijtgeraakt! Mijn leven heft zeker een andere wending gekregen sinds ik eerst die eerste Journey Intensive en daarna de Manifest Abundance Retraitre deed. Vandaag de dag staat mijn leven in schril contrast met mijn leven uit de tijd dat ik net gescheiden was. Het is een leven van continu delen, manifesteren en dienen, iets dat mij zon’n voldoening geeft. Ik voel me zo veel beter afgestemd op God, terwijl ik zeker zie dat ik ‘werk in ontwikkeling’ ben Ik dank God voor de slechtste ervaringen in mijn leven die geleid hebben tot waar ik nu sta. Hoe besmettelijk kan dit manifesteren zijn!!!

Denk eens na... wie in je leven heeft gebrek aan veerkracht en kan heling in zijn of haar leven gebruiken?

Nodig ze uit voor de komende Journey Intensives, geef ze het Journey boek of zorg dat ze een proces krijgen.

Kijk op pagina 10 voor het Europese Journey schema, of kijk op de website.


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:10 Page 7

Wat hebben al deze mensen gemeen...? Hoe de Journey mijn leven veranderde met alleen maar één Journey proces! Ik ontmoette Barry Philips, een Journey practitioner in 2008 en mijn leven veranderde compleet na één sessie met hem. Als kind was ik door mijn stiefvader misbruikt en lichamelijk en geestelijk mishandeld door beide ouders. Tegen de tijd dat ik 12 was verkocht ik wiet en op mijn 14e rookte ik het zelf. Ik trouwde met een alcoholist en kreeg 7 kinderen. Na de laatste klappen vluchtte ik voor mijn man en liet mijn kinderen achter bij mijn moeder. Ik kwam naar Watford, in de hoop een nieuw huis te krijgen en een nieuw leven te starten. Dat ging helemaal mis en ik eindigde op de straat en leefde daar ongeveer 9 jaar, met hier en daar een brake in opvangtehuizen en logerend op iedere bank die ik maar kon vinden. Ik werd zelf alcoholist en gebruikte ook drugs om de pijn en kwelling die ik voelde te verzachten. Ik kwam ook een aantal keer in aanraking met Justitie. IK WAS MIJZELF KWIJT! .....Een ruwe diamant, met zo’n verwarde geest. Ik haalde mijn verleden en heden compleet door elkaar, denkend dat er geen hoop voor mij was en dat er nooit iets zou veranderen. En daar was Barry met zijn JOURNEY THERAPIE. Journey therapie heeft mij een gevoel van vrijheid laten zien, VRIJHEID, HELDERHEID VAN GEEST en met de acceptatie van alles dat er in mijn verleden is gebeurd kwam ook de VERGEVING. Ik heb veel processen gedaan sinds 2008, door de Journey Therapie CD’s te gebruiken en de boeken geven mij een innerlijke kracht, waarvan ik me nooit bewust ben geweest. Ik wil nu de Blijdschap, DE VRIJHEID en de GEESTELIJKE RUST, die je kunt krijgen met de Journey, met andere delen. L. Green

Aggressieve kanker verdween in twee maanden.

Drie maanden geleden werd er bij mijn opa de meest aggressieve vorm van prostaatkanker geconstateerd. Hij is altijd al een pionier van alternatieve benaderingen geweest, zit in het bestuur

van de Raad voor Alternatieve Geneeswijzen en is een van de oprichters van het Osteopatische College in Londen. Zo’n man weigert natuurlijk een chemokuur en bestralingen. In plaats daarvan ging hij zelf aan de slag met een RAW Food dieet en Journeywerk (zijn dochter is een Journey Practitioner). Precies zoals Brandon het deed toen haar baarmoeder tumor verdween. Binnen twee maanden wist hij zijn kanker te kunnen reduceren tot maar 13 procent en dat betekent volledige remissie, dat is perfect normaal. Hij ziet er uit als 60 jaar oud en is vitaal, gezond en stralend. Hij wordt 82 de maand....wat een geweldig verjaardagscadeau voor hem en ons allemaal! Sally Glover

Onvruchtbaarheid of blokkades opruimen? Toen mijn gyneacoloog vertelde dat ik geen kinderen kon krijgen was ik verslagen. Moeder worden en een gezin te stichten was altijd mijn droom geweest. Een vriendin en Journey practitioner nodigde mij uit om een proces te doen en raad eens.......twee weken later was ik zwanger. Ik ben nu moeder van twee gezonde kinderen en zo ongelooflijk blij en dankbaar voor het levensveranderende werk van Brandon. Carolin B.

Het ziekenhuis al een héééle tijd niet van binnen gezien! Door kanker was er een groot gedeelte van mijn darm weg gehaald in 2004. dat jaar daarna leek alles weer oké, tot er in 2005 complicaties ontstonden die te maken hadden met littekenweefsel rond de titanium nietjes die gebruikt waren tijdens de operatie. De drie jaar daarna ben ik een aantal keer door een pijnlijke procedure gegaan waarbij ze het littekenweefsel eruit trekken door een opblaasbaar apparaat je darm in te brengen. Zelfs na negen keer is het einde nog niet in zicht. Ik besloot om de alternatieve geneeswijzen te raadplegen, in de vorm van een natuurgenezer. In aanvulling op een speciaal dieet en een grote schoonmaak vroeg mijn huisarts of ik een boek wilde lezen; The Journey.

...zij hebben Journey proceswerk gedaan!

Diezelfde maand, september 2008 ging ik naar mijn eerste Journey Intensive en op 17 december had ik mijn laatste procedure bij de darmspecialist. Ik heb daarna het ziekenhuis nooit meer van de binnenkant gezien. Ik ben door gegaan met het Journeywerk en heb ook wat processen gedaan waar ik de jongere ik vergeven heb voor de operatie. Op z’n zachtst gezegd zijn zowel mijn fysieke als geestelijke gezondheid sindsdien zienderogen vooruit gegaan. Dan O’Connelly

Geen depressie meer! In 1997 overleed de man waarmee ik 19 jaar was getrouwd aan kanker, na een periode van 4 lange jaren strijd. Deze periode trok een zware wissel op ons allebei en onze prachtige kinderen. Russel wilde zo graag leven, maar zijn lichaam zat vol met kanker, hij was zo zwak. Na zijn dood was ik uitgeput en doodmoe van alle zorgen waarmee ik al die tijd geleefd had. Ik was de weg compleet kwijt en kwetsbaar. Binnen de kortste keren schoot ik in een depressie waar ik maar niet leek uit te komen. Ik was een opgeleid maatschappelijk werkster en psycholoog en ik zocht hulp in mijn beroepsgroep. 4 jaar lang had ik iedere week gesprekken. Ik lag de hele tijd in bed pogend om mijn zelfmoordgedachten buiten te sluiten. Het voelde als een ‘tijd in de hel’....In die tijd raadde iemand mij het boek van Brandon aan. Zodra ik het las wist ik dat deze methode mij zou helpen. Ik vond meteen iemand in de plaats waar ik woonde en die geaccrediteerd was. Ze had diezelfde dag plaats en in die sessie voelde ik de depressie meteen verdwijnen. Drie processen later kon ik mijn medicatie al aan de kant schuiven. Na die eerste sessie keek ik de practitioner aan en zei; “Dit is geweldig!” Ik voelde het trauma van die periode zo van me afglijden. Ik meen me te herinneren dat ik hardop zei; Als ik een herinnering uit de baarmoeder, waar mijn proces plaatsvond, kan oplossen dan kan de hele wereld genezen!” Sinds die tijd ben ik trouw gebleven aan dit werk. Ik doe op regelmatige basis proceswerk en blijf steeds meer opruimen. Het is de meest krachtige set gereedschap die ik ken! Joanie McMahon

Is er iemand in jouw directe omgeving, een vriend of kennis, die problemen heeft in zijn of haar leven, ziekte, depressie, relatieproblemen of werkstress?

Maak ze duidelijk dat de Journey voor iedereen is en dat het mensen verandert en beter maakt op het diepste niveau! Laat ze weten dat de heelheid misschien maar één proces van ze verwijderd is!

We hebben een prachtig najaarsschema in Europa, kom en doe mee! www.thejourney.com

7


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:10 Page 8

In Beweging, of in een

Sleur? ”

In kunst kan de hand niets groters uitvoeren dan wat het hart heeft geïnspireerd. ~ Ralph Waldo Emerson

het is ongeveer vier jaar geleden dat ik wat tijd vrij nam om na te ontstegen. Ik ken mijzelf niet meer terug in vergelijking met vijf jaar denken over hoe Journeywerk van toepassing zou zijn op bewust geleden. Ik voel meer vrolijkheid, uitgelatenheid en vrijheid op leiderschap. Er kwamen verzoeken binnen voor toepassingen van dagelijke basis. dit werk op een meer zakelijke en mindier spirituele manier en ik kon er niet langer omheen. Ik wist dat we Ben je op weg naar vrijheid, of zijn er nog steeds zeer krachtig en diep transformerend gereedschap tot onze beschikking hadden en ik had het gevoel dat ze manieren waarop je je klein houdt? Sta je alleen zeker van toepassing zouden kunnen zijn op dit gebied, open voor waarheid of omarm je hem volledig? dus ik nam een paar maanden vrij voor een persoonlijke retraitre, om me te openen en te bidden en te zien wat er op zou komen. Deze herkenning was een katalysator. Het dreef een sterke wil Ik had toen ongeveer dertien jaar Journeywerk achter de rug en ik had fulltime voor Brandon gewerkt. Ik had mijzelf zeker elf jaar daarvan helemaal ondergedompeld in de theorie en de praktijk van het werk en zeven jaar bepaalde delen van het werk onderwezen. Toch miste ik iets toen ik mij opende met de vraag over bewust leiderschap. Het dekte niet de lading. Toen ik dat inzag schaamde ik mij diep dat ik, ondanks al het diepe helende en transformatieve werk dat ik gedaan had door de jaren heen, mijzelf nog steeds klein hield. Ik zocht nog steeds excuses en speelde nog steeds het haatdragende slachtoffer dat anderen de schuld gaf. Het leven, het universum overlaadde mij met verantwoordelijkheden en omstandigheden die mijn ware potentie onderdrukten. Ik realiseerde mij dat ik al een aantal jaar mijn Journey processen op de automatische piloot deed. Ik vertelde mijzelf dat ik volop in beweging was, maar het was eigenlijk een sleur.

Ik had mijzelf afgedraaid van het mysterie, de magie en van het onverwachte. Heel subtiel, of misschien wel minder subtiel had ik een bepaalde verwachting over wat het Journeywerk kon doen en hoe het er uit zag. Een bepaald idee hoe de waarheid er uit zag, hoe verandering en ontwikkeling er uit zagen en ik dacht dat ik het allemaal wel wist. Ik had mijzelf afgedraaid van het mysterie, de magie en van het onverwachte en daardoor werd het resultaat van mijn processen natuurlijk voorspelbaar, wat arrogant - de spelletjes en strategieën verdwenen onder mijn eigen comfortabele radar. Soms had ik zelfs het meest mooie en bijzondere voor lief genomen en dat eiste zijn tol. Mijn vragen waren erg simpel: “In het leven en in het Journeywerk, ben je in beweging of in een sleur?” “Ben je op weg naar vrijheid of zijn er nog steeds manieren waarop je je klein houdt, sta je alleen open voor waarheid of omarm je hem volledig?” De resultaten zijn iedere verwachting die ik maar kon hebben

8

naar de oppervlakte om te veranderen, te stoppen, en te openen en om mijzelf in alle bescheidenheid over te geven aan wat het leven van mij wil en mij wil leren in de context van leiderschap. Ik begon mij af te vragen, terwijl ik met al mijn overgebleven issues geconfronteerrd werd en die opruimde, of dit niet voordelig zou kunnen zijn voor meer dan alleen mijn persoon. En vanaf dat moment besloot ik mijzelf te gebruiken als een ‘laboratoriumrat’ van het bewustzijn, niet aleen door mijzelf te openen voor alle issues, maar door ze ook actief op te gaan zoeken en grotere diepten van vrijheid te ontdekken. Sinds die tijd is Visionary Leadership door de hele wereld gepresenteerd, met verbluffende resultaten. Het is waar dat als je je onbewuste beperkingen opruimt en je je ware grootte en leiderschapspotentieel ontdekt, sterke veranderingen plaatsvinden, niet alleen voor jou, maar ook voor anderen om je Druk je stempel met heen die je beïnvloedt. Visionary leadership

Maak contact met je kracht en visie en bekrachtig jezelf en anderen om je heen, op een authentieke manier VL Advanced Module I 24 - 29 oktober 2011 Nederland VL Advanced Module II 28 november - 3 december 2011 Nederland Conscious Coaching 23 - 25 maart 2012 Nederland VL Advanced Module III 26 - 31 maart 2012 Nederland wees geïnspireerd bij www.consciouscompany.com

www.thejourney.com


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:11 Page 9

De visie van een Journey Practitioner

wordt waarheid in Israel ‘Ik wil deze methode leren’, was het eerste dat ik tegen mijzelf zei toen mijn schoonmoeder mij het boek van de Helende reis gaf. Binnen twee dagen had ik het boek uit gelezen en mijn interesse was zo gewekt dat ik nauwelijks kon wachten op de eerste Journey Intensive in Israel in 2008. Mijn eerste ervaring met een Journey proces was op die retraitre met Brandon Bays.

verspreiden en zo zouden veel meer kinderen kennis kunnen maken met het werk. Ik kan je vertellen dat ik enorm opgewonden was over dit idee. Toen ik thuis kwam had ik vreselijk veel energie en ik vertelde steeds meer mensen over mijn ervaringen op de Practitionersweek. Achter elkaar verschenen er mensen die ik kon gebruiken voor mijn casestudies….er ontstond zelfs een wachtrij! En voor ik het wist had ik alle casestudies af, Ik was behoorlijk nerveus... terwijl ik met iedereen mijn visie waarheen zou ‘Grace’ mij leiden? deelde over de volwassenen, onderwijzers en hulpverleners. Op een gegeven moment had ik zoveel Alles veranderde, herinner ik me nu, vanaf feedback van vrienden en collega’s dat moment wist ik zeker dat er iets gekregen dat er een datum geprikt werd om speciaals en authentieks aan het gebeuren een presentatie te houden voor het was. Zowel in mijzelf als ook in de Journey Ministerie van Onderwijs. Ik was er zo vol community. Toen wist ik nog niet precies wat van, dat had iedereen wel door. Het werd het was, maar ik wist dat er een missie op 1 oktober 2008. Ik verwachtte niet zo veel mij lag te wachten. Ik kon het niet precies aanwezigen in de periode van benoemen, maar ik wist wel dat het voorbereiding, net na de zomervakantie. Er werkelijkheid ging worden. Ik besloot toen was maar weinig tijd voor promotie. Meer ook dat ik door zou gaan met de opleiding dan 100 mensen vanuit heel Israel tot Journey Practitioner om zo ook uit te verwachtte ik niet, zeker gezien het alleen vinden wat ‘Grace’ voor mij in petto had. maar gepromoot werd onder onderwijzend Ik geef eerlijk toe dat ik behoorlijk nerveus personeel en niemand had ooit eerder was vlak voor de Practitionersweek. zoiets ondernomen. Waarheen zou ‘Grace” mij

Foto's van Dorit Segev's eerste stappen in Israel

roodgloeiend en het is heel erg druk geweest. Tot mijn verbazing heeft de manager van de staf van de President ook zijn interesse getoond om dit werk in leiden? Doordat ik mijn zijn team te gaan gebruiken. Daar komt vliegtuig bijna miste begon ik Een hele natie naar vrijheid begeleiden nog bij dat andere religieuze groepen in te twijfelen. Toch liet ik mij werd een brandend plaatje op mijn netvlies Israel geïnteresseerd zijn om dit werk voetje voor voetje leiden…en samen te gaan gebruiken. zo begon de magie. Er is zeker nog een hoop te doen. Tot nu Ik was blij verrast en geschokt toen er 550 Tijdens de Practitionersweek had ik een toe zijn we begonnen het werk te delen met mensen verschenen. Het was totaal diepgaand proces, waarin ik mijzelf iedereen in en rond Israel en dat is en blijft onverwacht en geweldig tegelijkertijd. bevrijdde van de ketenen van slavernij en één van de grootste cadeaus! Woorden kunnen niet beschrijven hoe mijzelf openstelde voor vrijheid. Mozes was nederig en dankbaar ik mij voelde…zoveel mijn mentor tijdens dat proces en dat was mensen te zien maakte dat mijn visie en ook het moment waarop ik een bredere droom werkelijkheid werden. Mijn visie voor Israel zag. ‘De hele staat Israel levensdoelproces was zich werkelijk aan het begeleiden in vrijheid’ werd een beeld dat manifesteren. Sinds die prachtige dag in mijn hele lijf en leden gegrift stond en het Gevorderde cursussen/ gebeuren er de hele tijd de meest is zo diepgaand tot op de dag van Practitioners programma opwindende dingen. vandaag. Mijn levensdoel begon zich in die Manifest Abundance, Europa Het Ministerie van Onderwijs week te ontvouwen. Mijn hele zijn, mijn onderzoekt nu verschillende 2 - 5 December 2011 ziel, de atmosfeer; alles veranderde en het voorstellen om de Journey in het proces zorgde er voor dat ik alles op papier Healing with Conscious Communication onderwijsprogramma op te zette en het werd meer dan alleen maar 4 - 6 November 2011 nemen. En tot mijn woorden op een vel papier. Liberating Kids Shining Potential verbazing zijn Langzamerhand ontvouwde mijn levensdoel 7 November 2011 hulpverleners bezig om zich, mede via mijn huidige baan bij het met de Journey methode Ministerie van Onderwijs in Israel. Hoe de Advanced No Ego te werken in groepen Journey gebruikt zou kunnen worden om 9 - 13 November 2011 van leerlingen en onderwijzers, hulpverleners, ministers in No Ego Retreat onderwijzers. Om heel Israel te bereiken. Mijn intuïtie vertelde 28 April - 5 Mei 2012 heel eerlijk te zijn, dat kinderen zouden blijven komen en mijn telefoon gaan, maar ik wilde eerst de volwassenen Life Transformation Week staat vanaf die en de leraren bereiken en op die manier 6 - 14 Juli 2012 dag zou het werk zich sneller kunnen

www.thejourney.com

9


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:11 Page 10

Journey Intensives in Europa Kom sluit je aan bij ons trainersteam. Dompel jezelf onder in de krachtige energie van ‘de alomtegenwoordige ‘Grace’ op onze evenementen en verdiep je Journeywerk, terwijl je de omarming verzorgd voor de nieuwelingen die komen. We hebben gratis trainers-trainingen en zowel op zaterdag als zondag kun je een proces uitwisselen, terwijl je de deelnemers support in hun ontwaken en helen. Het is een prachtig cadeau voor jezelf en een echte familie reünie! met Brandon: Birmingham, UK

24 & 25 September 2011

Zurich, Zwitserland

1 & 2 Oktober 2011

Utrecht, NL

8 & 9 Oktober 2011

Johannesburg, ZA

15 & 16 Oktober 2011

Hamburg, Duitsland

29 & 30 Oktober 2011

Praag, Tsjechië

5 & 6 November 2011

Tel Aviv, Israel

24 – 26 November 2011

Evenementen met Presentatoren: Kassel, Duitsland 3 & 4 September 2011 Padova, Italië 17 & 18 Sept 2011 Stuttgart, Duitsland 24 & 25 Sept 2011 Milano, Italië 1 & Oktober 2011 Leipzig, Duitsland 8 & 9 Oktober 2011 Bari, Italië 15 & 16 Oktober 2011 Stockholm, Zweden 22 & 23 Oktober 2011 Salzburg, Oostenrijk 15 & 16 Oktober 2011 Frankfurt, Duitsland 5 & 6 November 2011 Rovaniemi, Finland 26 & 27 November 2011

En denk op dit moment alsjeblieft aan diegene die belangrijk voor je zijn. Nodig diegenend ie nog nooit een Journey ervaring hebben gehad uit en neem ze mee. Het is tijd geworden dat we allemaal de lampenkappen afzetten en ons leven helen.

Radicale Heling Journey De eerste online cursus van The Journey Om de Journey makkelijk toegankelijk te maken voor iedereen hebben we onze eerste online thuis studie cursus gemaakt. Deze cursus is ontworpen om het journeywerk bij nog meer mensen te introduceren. De vijf modules bevatten krachtige leerstof, meditaties, elicitaties, proceswerk en zijn zeer bevrijdend. Het materiaal werkt krachtig bij iedereen voor wie de Journey nieuw is. Het is ook geweldig om keer op keer te blijven gebruiken, met Brandon in je huiskamer, die alle processen begeleidt.

Check de speciaal voor deze cursus ontworpen website: www.radicalhealingjourney.com

10

Het is onze diepste wens dat het journeywerk in ieders huis terecht komt. Iedereen zou de kans moeten krijgen zijn leven en relaties te helen en toegang te krijgen tot zijn ware potentieel. Deel dit geweldige nieuws met vrienden en laat ze weten dat dit geweldige werk met brandon ervaren kan worden vanuit hun eigen huis.

Dat de hele wereld maar vrede, heling en heelheid op ieder niveau mag ervaren! www.thejourney.com


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:11 Page 11

Hoop en Heling in Zuid Afrika In een gemeenschap doorspekt van geweld, verkrachting, drugsverslaving en armoede zijn kinderen kwetsbaar. De gemiddelde cijferlijsten op scholen zien er slecht uit. Woede en agressie zijn aan de orde van de dag. Ondanks dat de omstandigheden van nu er slecht uitzien is er hoop en rust in de harten van sommigen. Door de Journey hebben veel kinderen en een aantal volwassenen geleerd hun pijn los te laten en de pure diamant binnenin te ontdekken.

Als het Journey Programma bij onze leraren kan komen dan kunnen we geweldvrije scholen krijgen en goeie burgers. Het Alexandra schoolproject startte in 2008 op de KwaBhekilanga lagere school. Het initiatief van drie Journey practitioners, Junior Morundu, Juditte Nthabiseng Schlebusch en Jay Bhana is uitgegroeid tot een breed perspectief de laatste drie jaar. vandaag de dag werken 5 Journey practitioners dagelijks met meer dan 1000 kinderen in 35 klassen. Ze beslaan alle klassen van de lagere school, waarbij elke klas iedere week een Journey proces krijgt op school. Op de Kwa-Bhekilanga school is de Journey door het school support team van het Departement van Onderwijs en ook de afgevaardigde van het Departement van Onderwijs zelf gekwalificeerd als ‘belangrijkste gereedschap bij hulpverlening in geval van trauma, lage prestaties of ‘leermoeilijkheden’. Sinds het afgelopen jaar kunnen ze ook rekenen op de steun van Mevr. Z. van Eck, de Onderwijs Inspecteur en specialist van het Departement van Onderwijs. Zij superviseert het werk en zegt: “De Journey in het klaslokaal hoort nu bij het onderwijskundig basispakket, als één van onze aanpakken voor hulpverlening. Hulpberlening vindt plaats met leraren en leerlingen die: • verkracht of misbruikt werden • een zel;fmoordpoging deden • slachtoffer of getuige zijn geworden van moord en geweldpleging. • gelabeld zijn met chronische lichamelijke aandoeningen zoals astma, epilepsie, enz. De leraren vertellen dat er door de Journey minder geweld, drugsgebruik, tienerzwangerschappen plaatsvindt. De schoolresultaten zijn beter, het gedrag, zowel binnen als buiten de klas is verbeterd en het zelfvertrouwen van leerlingen gin vooruit. Een leraar in het bijzonder zegt; “Als het Journey Programma bij onze leraren kan komen dan kunnen we geweldvrije scholen krijgen en goeie burgers.’ Een andere leraar meldt; ‘Ieder jaar komen er zwangerschappen voor in iedere klas vanaf de groep 5. Mijn klas, waar we regelmatig de Journey gebruiken maakt me trots, want er heeft nog geen enkele zwangerschap plaats gevonden, daar waar het normaal gesproken wel gebeurde. De leraren van één specifieke leerling uitten hun verbazing en dankbaarheid over zijn vooruitgang. Voor

de Journey kwam hij iedere dag geheel onder de drugs naar school, totaal verwilderd en levend op de straat.” Na een paar Journey processen is hij nu “terug op school, iedere dag clean en hij leeft weer thuis.” Een leraar zei: “Wat heb je met hem gedaan? Hij is zo normaal en goed.” De leerlingen zien ook de voordelen. Een leerling deelt; “Voordat ik een Journey deed vocht ik met iedereen die mijn rust verstoorde.” Na de Journey had ik het vertrouwen dat ik mijn geduld kon bewaren.” Nu praat ik met iemand die met mij wil vechten.” Iemand anders vertelde over zichzelf; “Ik was een dief en een vechtersbaas, ik had geen respect....Ik was een dronkaard en een leugenaar en ik noemde mijzelf een slechte jongen.” Door de Journey heb ik mijn ouders en mijzelf vergeven...Ik ben nu ‘Vuyo (plezier), niet meer slecht.” In oktober 2010 verloren door een tragisch auto-ongeluk twee mensen het leven, waaronder een leerling, vlak voor de Kwa-Bhekilanga school. Tijdens een pauze werd er een groeps-rouwproces gedaan. Deze werd bijgewoond door leerlingen, leraren, management en alle officials van het Ministerie van Onderwijs. Een psychologe was zo onder de indruk dat ze vanaf die tijd geen enkele Journey intensive of Advanced Skils heeft gemist. Na die keer heeft ze al een paar keer een rouwproces op andere scholen aangevraagd. Het werk van Journey Practitioners in Afrika maakt klaarblijkelijk een verschil. Het brengt blijdschap, vrede, en liefde in de harten van mensen die onder zeer uitdagende omstandigheden leven. Financieel gesteund door de practitioners zelf en een enkele sponsor, maakt dat ze steun nodig hebben om dit werk voort te zetten en uit te breiden. Ga naar de Journey Outreach pagina om uit te vinden wat je aan hulp zou kunnen bieden. www.journeyoutreach.org.

Binnenkort! De Journey Kerstmarkt! Kijk uit naar onze online koopjesmarkt op of rondom 1 november 2001. Vul je Channoeka- Kerst- Sinterklaas of Vakantie wensenlijst met al onze producten, en er zijn zelfs voor de allereerste keer cadeaubonnen voor je geliefden.

Zorg er voor dat we je emailadres hebben zodat we je de link kunnen sturen voor onze online Kerstmarkt! www.thejourney.com

11


JOURNEY LC NEWS H 09.11:Layout 1 05/09/2011 11:11 Page 12

Vergeving

Liefde Compassie Vergezel Brandon naar Assisi op een 6-daagse Satsang Pelgrimage Voor de allereerste keer biedt Brandon in juni 2012 een zesdaagse spirituele Satsang Pegrimage aan naar Assisi en omgeving, waar we ons onder zullen dompelen in de sterke en prachtige sfeer daar, zittend op plaatsen waar Sint Franciscus in stilte zat en waar hij zijn diensten hield over universele liefde, compassie en vergeving. Het reisschema en de prijs zullen de komende weken rondgemaakt worden. We verwachten dat deze exclusieve Satsang Pelgrimage in ItaliĂŤ een grote respons zal hebben en toch houden we de groep beperkt zodat het zijn intieme karakter behoudt. Als je mee zou willen op deze exclusieve reis registreer dan al vast je interesse door meteen assisi@thejourney.com te mailen. Dit zal je voorrang verlenen bij het boeken. We hopen dat het jou gelukkige bestemming is om met ons mee te gaan op deze levens-transformerende pelgrimage in de voetstappen van Sint Fransiscus van Assisi.

The Journey, PO Box 2, Cowbridge, CF71 7WN, UK +44 (0)1656 890 400 nederland@thejourney.com www.thejourney.com

Bewust Leven  

Opwindende update van Brandon, met het laatste nieuws over de Journey in Europa en vanuit de hele wereld!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you