Page 1


FLYWEIGHT JACKET

MINIMAAL GEWICHT, MAXIMALE PERFORMANCE LICHTGEWICHTEN VOOR TRAILS

www.jack-wolfskin.com


EXPEDITION: PERFECTION VALLEY

BAFFIN ISLAND

ATHLETE TESTED. EXPEDITION PROVEN.

PHOTO: RIKY FELDERER

Anti Matter Jacket Supremely lightweight, packable climbing shell 319 g

+

Minimalist full zip fleece

+

Lightweight alpinist pant 454 g

379 g

Total weight

Verto Micro Hoodie

Meteor Pant

Infiesto Full Zip

+

Featherweight down jacket 245 g

=

Verto Climb Collection 1397 g

Less weight. More pitches. The North Face athletes Hansjörg Auer, Iker and Eneko Pou pushed fast and light to their extreme to free climb new routes on Baffin Island, Canada. With individual pieces weighing less than some quick draws, the Verto Climb Collection is the ultimate lightweight system of apparel for the wall. Iker kept the Verto Micro Hoodie stashed on his harness, pulling it out at belays and when temperatures dropped. ®

View the collection + expedition thenorthface.com


Hiken – Val di Fassa

De Val di Fassa boomgrens   voorbij

Het bleke gesteente van de Dolomieten kleurt in het ochtendgloren prachtig rood. 14 LIFT Magazine


LIFT Magazine 15


LET’S GO OUTSIDE

Advertorial

Wandelen blijft één van de meest populaire activiteiten. Steeds meer mensen trekken erop uit. Geniet u van het leven buiten, maakt u graag een wandeling in het bos. Gaat u de bergen in of genieten van een citytrip? Dan wordt wandelen pas echt ontspannen met het juiste materiaal. Grisport heeft altijd voor iedereen een paar goede wandelschoenen.

GARDA

ASPEN LOW

JUMP

Speciaal voor dames heeft Grisport de Garda ontwikkeld. Een lichte wandelschoenen die een waterdichte en ademende Spo-Tex voering heeft. De Vibram zool is licht, slijtvast, geeft grip en is zeer sterk. Verkrijgbaar in de kleuren blauw, fuxia, zwart en lichtgrijs.

De ideale lage en lichte wandelschoen voor mannen en vrouwen. De Spo-Tex voering maakt de schoen ademend en waterdicht. De Vibram zool is slijtvast, geeft grip en is zeer sterk. Verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart, fuxia en grijs.

Een kinderschoen die voldoet aan de eisen van een echte wandelschoen. De Jump heeft een stevige Vibram zool, belangrijk voor groeiende kindervoeten. De Spo-Tex voering maakt de schoen waterdicht. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Maten 36-42 Prijs € 99,95

Maten 36-47 Prijs € 99,95

Maten 27-38 Prijs € 89,95

De Trail is waterdicht en ademend. De sterke Vibram zool is licht, slijtvast, geeft veel grip en is zeer sterk. Grisport is erin geslaagd om voor de energieke wandelaar een schoen te ontwikkelen die voldoet aan een eigentijdse look. Maten 36-47 Prijs € 99,95

TRAIL LOW

Voor meer informatie: Antar Shoe Tel. 0525 - 68 14 20 www.grisport.nl


Trekking – Alpe-Adria-Trail

van de Alpen naar de Adriatische Zee Alpe-Adria-Trail Tekst & foto’s: Ruben Schipper

De Alpe-Adria-Trail loopt van de Großglockner in de Oostenrijkse Alpen, via de Julische Alpen in Slovenië naar de Adriatische zee bij Trieste in Italië. LIFT-reporter Ruben Schipper liep vier etappes van de 690 kilometer lange route. Het is zomer 1968 als de twaalfjarige Nederlandse Ron Kapteyn aan de voet van de Großglockner zijn eerste stappen zet op het ijs van de Pasterzegletsjer. Anno 2012 is de inmiddels 55-jarige Kapteyn ranger in het Nationalpark Hohe Tauern en gidst ons over dezelfde gletsjer. Het is moeilijk voor te stellen dat het ijs – niet eens zo lang geleden – bijna tot aan de rand van het uitzichtpunt Kaiser-Franz-Josefs-Höhe kwam. Nu heeft de gletsjer zich vele honderden meters teruggetrokken. Het gesmolten ijs stroomt, deels onder de grond, door het Mölltal, in de richting van de Adriatische Zee. Al wandelend gaan wij het water achterna. Castello di Duino aan de Adriatische Zee, eindpunt van de Alpe Adria Trail.

32 LIFT Magazine


LIFT Magazine 33


Avontuur – Westoever

Bij een wandeling op de Westoever zou je bijna vergeten dat dit een van meest betwiste landstroken ter wereld is.

46 LIFT Magazine


Op de grens tussen Israël en Palestina

Wandelen op de Westoever Tekst & foto’s: Laurens Samsom

De Westelijke Jordaanoever is een van de meest betwiste landstroken in de recente geschiedenis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gebied niet bekend staat als toegankelijke wandelregio. Dat is jammer, want met een enkele voorbereidingen zijn hier de prachtigste tochten te maken, zonder andere wandelaars tegen het lijf te lopen.

De Israëlische Westoeverbarrière of Israëlische muur vlakbij checkpoint Qalandia.

LIFT Magazine 47


Fly & Hike – Alpen

Fly

Hike 56 LIFT Magazine


& Red Bull X-Alps Tekst: Timo de Boer

Op 7 juli klinkt het startschot van de Red Bull X-Alps: een adventure race waarbij de deelnemers zo snel mogelijk lopend en vliegend met een paraglider van Salzburg naar Monaco moeten zien te komen. Ferdy van Schelven (29) is de enige Nederlander van de in totaal 32 atleten uit 21 landen, die deze strijd aangaat.

Bij zijn eerste deelname aan de X-Alps, in 2011, eindigde Ferdy verrassend op een zevende plaats. “Vliegen is voor mij bijna net zo natuurlijk als lopen”, aldus de Flying Dutchman die al sinds zijn tiende aan paragliding doet. Toch nam Ferdy pas vijf jaar geleden voor het eerst deel aan een wedstrijd. “Dat was in Nieuw-Zeeland, waar ik door anderen werd aangemoedigd om mee te doen. De wedstrijd won ik vrij overtuigend, waarna ik eigenlijk pas besefte dat ik aardig bedreven in paragliden ben. In Nieuw-Zeeland heb ik ook veel gewandeld met een rugzak en een tentje, wat ik ook supergaaf vind om te doen. Toen was de link natuurlijk snel gelegd om een keer deel te nemen aan de X-Alps, waar je zowel vliegend als lopend maximaal op de proef wordt gesteld.”

over de Alpen

Links: De X-Alps voert de deelnemers langs de hoogste toppen van de Alpen.

Boven: Door de slechte weersomstandigheden in 2011 kon er vaak niet gevlogen worden en moesten vele honderden kilometers te voet worden afgelegd.

LIFT Magazine 57


Vooruitblik

Sierra de Gredos Circo de Gredos is een van de mooiste gebieden van de Spaanse Sierra de Gredos en een wandelbestemming bij uitstek.

Het volgende nummer verschijnt half juli

Extr LIFT a: Ladi Edit es ion

Een spec ia Van LIFT le uitga ve Mag for l adie s on azine met l y. V hi avon ke- en b ol ike ture n, m mee ode r. en

Wandelen en zeilen over het Wad

Op stap met Reinhold Messner

Seven Summits van Saalbach Hinterglemm

Wadlopen is een unieke belevenis die iedere Nederlander eens in zijn leven gedaan moet hebben. Nog mooier is het, je wadwandeling te combineren met een zeiltocht op een klipper.

Reinhold Messner beklom als eerste mens ter wereld alle veertien bergen hoger dan achtduizend meter. LIFT ging met deze levende legende op stap door zijn geboortestreek Zuid-Tirol.

Wie in Saalbach Hinterglemm de pas erin houdt, kan in zeven uur zeven pittige bergtoppen beklimmen. LIFT-reporter Daan Vermeer ging de uitdaging aan.

66 LIFT Magazine


www.regatta.com


www.haglofs.com/ intense

monochrome BY haglรถfs

LIFT Magazine #3 2013  

Wandelen, trekking en actieve vakanties

LIFT Magazine #3 2013  

Wandelen, trekking en actieve vakanties

Advertisement