Page 1

Duurzame voordelen bij Martin Schilder “In Business�

Onze Fleetsales afdeling is het centrale aanspreekpunt voor de zakelijke klant en werkt zeer nauw samen met de diverse productspecialisten binnen de Martin Schilder Groep. Neem contact met ons op via het telefoonnummer (072) 54 10 769 of per email via fleetsales@martinschilder.nl www.martinschilder.nl


Duurzame voordelen bij Martin Schilder “In Business” Voor ú als zakelijke rijder, particuliere rijder of als ondernemer kunnen fiscale regelingen een gunstig effect hebben op de totale kosten die de aanschaf van een auto met zich meebrengt. Juist door goed te kijken waar extra voordeel te behalen valt. Het is dus zaak om de Volkswagen, SEAT, ŠKODA en Audi modellen die dit jaar duurzame voordelen kunnen bieden, scherp in het vizier te krijgen. Deze brochure helpt u hierbij. Een actueel en uitgebreid overzicht van alle motoriseringen en energielabels per model kunt u vinden op de website: www.groeneselectie.nl

20% modellen 2013

A1

A1 Sportback

A3 3-deurs

A3 Sportback

A3 Limousine

A4 Limousine

up!

Polo

Golf VII

Golf Variant

Jetta

Passat

Passat EcoFuel

Passat Variant

Citigo

Fabia

Fabia Combi

Rapid

Octavia HB

Octavia Combi

Roomster

Superb

Superb Combi

Mii

Ibiza SC

Ibiza

Ibiza ST

Leon

Leon SC

Toledo

Altea

Altea XL


Voorbeeld berekening bij 14% bijtelling

Voorbeeld berekening bij 20% bijtelling

➔ Cataloguswaarde = € 25.490,-

➔ Cataloguswaarde = € 25.490,-

➔ Bijtelling = 14%

➔ Bijtelling = 20%

➔ Loonbelastingtarief = 42%

➔ Loonbelastingtarief = 42%

➔ Uw bijtelling bedraagt: € 24.590,- x 14% x 42% / 12 maanden =

➔ Uw bijtelling bedraagt: € 24.590,- x 20% x 42% / 12 maanden =

€125,per maand

€178,per maand

14% modellen 2013

A3 3-deurs ultra

up! BMT

Citigo

Mii

A3 Sportback ultra

up! EcoFuel

Citigo Cng

Mii CNG

Polo BlueMotion

Fabia Greenline

Ibiza SC Ecomotive

Golf BlueMotion

Golf TGI Ecofuel

Fabia Combi Greenline

Octavia Greenline

Ibiza Ecomotive

Ibiza ST Ecomotive

Jetta Hybrid

Leon SC Ecomotive

Leon Ecomotive


Huidige fiscale regelingen op autogebied In 2013 kan voor personenauto’s gebruik gemaakt worden van twee vormen van investeringsaftrek en mogelijk regionale subsidies:

Rekenvoorbeeld Volkswagen Golf BlueMotion

Investeringsbedrag incl. BTW Investeringsbedrag excl. BTW

€ 26.990 € 22.452

Aftrek Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA max. 28%) Milieu-investeringsaftrek (MIA 13,5%)

€ 6.287 € 3.031

Totale extra aftrek

€ 9.318

KIA: kleinschaligheidsinvesteringsaftrek De gewone kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) van maximaal 28% kan gebruikt worden als ondernemers zelf investeren in een zeer zuinige personenauto. De auto mag daarvoor in 2013 een maximale CO2-uitstoot hebben van 88 gram/km bij diesel of 95 gram/km in overige gevallen.

MIA: milieu-investeringsaftrek Nieuw in 2013 is een extra aftrekmogelijkheid bovenop de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Die extra aftrek betreft 13,5% milieu-investeringsaftrek (MIA) op de aanschaf van een nieuwe auto die aan bovengenoemde CO2-uitstootnormen voldoet. De investering moet daarvoor binnen drie maanden na het tekenen van de order worden aangemeld bij Agentschap NL. Deze milieu-investeringsaftrek kan ook worden toegepast bij operational lease. De leasemaatschappij doet dan zelf de aanvraag voor deze aftrekpost en zal dit in het leasetarief verwerken. De totale investeringsaftrek kan door deze nieuwe regeling in 2013 oplopen tot 41,5%!

Regionale subsidies Niet alleen de landelijke overheid, maar ook diverse provincies en gemeentes bieden subsidies aan ten behoeve van de aanschaf van schonere auto’s. Denk hierbij aan subsidies voor aardgas die relevant kunnen zijn voor onze modellen. * Deze pagina is louter informatief van aard. Aan genoemde rekenvoorbeelden kunnen geen rechten worden verleend. Genoemde gegevens zijn bijgewerkt tot en met maart 2013.

Rekenvoorbeeld Volkswagen Polo BlueMotion

Investeringsbedrag incl. BTW Investeringsbedrag excl. BTW

€ 16.490 € 13.794

Aftrek Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA max. 28%) Milieu-investeringsaftrek (MIA 13,5%)

€ 3.682 € 1.862

Totale extra aftrek

€ 5.724


Bijtellingspercentage Met behulp van onderstaand schema, kunt u uw huidige bijtellingspercentage opzoeken. Tijdvak

2013

2014

2015

Eerste tenaamstelling in tijdvak

Eerste tenaamstelling in tijdvak

Eerste tenaamstelling in tijdvak

60 maanden

60 maanden

60 maanden

14%

≤ 95 gram

≤ 88 gram

≤ 82 gram

20%

96 t/m 124 gram

89 t/m 117 gram

83 t/m 110 gram

14%

≤ 88 gram

≤ 85 gram

≤ 82 gram

20%

89 t/m 112 gram

86 t/m 111 gram

83 t/m 110 gram

Bijtelling Benzine*/ Aardgas

Diesel*

Elektrisch Motorrijtuigenbelasting

0% Vrijstelling t/m 110 gram (benzine) en t/m 95 gram (diesel)

7% Vrijstelling t/m 50 gram (ongeacht brandstof)

*Rijdt u in een hybride? Afhankelijk van of het een benzine- of dieselmodel is, zijn bovenstaande regels toepasbaar.

Verwachte regelingen in 2014 Per 1 januari 2014 worden wederom de CO2 normen van de bijtellingscategorieën aangescherpt. Het aantal beschikbare auto's in de 14% categorie en de 20% categorie wordt verminderd. De definitieve regelingen worden op Prinsjesdag (17 september 2013) bekend gemaakt in het Belastingplan 2014. Voor sommige auto’s gaat het bijtellingspercentage na 1 januari 2014 omhoog en stijgt het bijtellingsbedrag. Het kan dus interessant zijn om juist vóór 1 januari 2014 zakelijk een nieuwe auto aan te schaffen. Onze Fleetsales medewerkers adviseren u hier graag in.


Duurzame voordelen bij Martin Schilder “In Business”: Het centrale aanspreekpunt voor de zakelijke klant Onze Fleetsales afdeling biedt u als zakelijke klant het voordeel van “one stop shopping” en wij streven er dagelijks naar om u op het gebied van mobiliteit volledig te ontzorgen. Naast de levering van onze merken Volkswagen, Audi, SEAT ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens is ook het beheer van alle aanvullende diensten professioneel aanwezig. Van onderhoudscontracten tot full operationele lease, van tijdelijke verhuuroplossingen tot het beheer van uw eigen wagenpark. Zelfs voor een privé leasecontract voor de medewerkers zonder zakelijke auto kunt u bij ons terecht. Wilt u het bestaande wagenpark vergroenen en de CO2-uitstoot verlagen, informeer dan bij de Fleetsales afdeling naar de mogelijkheden. Neem contact op met één van onze accountmanagers voor een kennismaking en een advies op maat. Ons team staat klaar om u er van te overtuigen dat de Martin Schilder Groep als totaalaanbieder van mobiliteit ook voor u de juiste partner is.

Duurzame voordelen bij Martin Schilder “In Business” -

Gedrukt in Nederland Hoewel bij het samenstellen van deze brochure uiterste zorgvuldigheid is betracht, aanvaardt Martin Schilder Groep geen enkele aansprakelijkheid voor gebruik van deze informatie in specifieke situaties. Deze brochure is louter informatief van aard. De tekst van deze brochure is bijgewerkt tot 1 juli 2013. Niet uitgesloten is dat bij volgende parlementaire behandeling wijzigingen optreden in de in deze brochure omschreven plannen en wetsvoorstellen.

www.martinschilder.nl

Brochure Duurzame Voordelen  
Brochure Duurzame Voordelen  

Martin Schilder "In Business". www.martinschilder.nl. Contact: fleetsales@martinschilder.nl

Advertisement