Page 1


Redaktionen Karen Pedersen - karenpedersen48@gmail.com Martin Søgaard - dch@korgaard.dk Har du noget, du gerne vil have med i bladet, kan du maile det til en af overstående mail adresser. Redaktionen gør opmærksom på, at indholdet i bladets artikler ikke altid giver udtryk for foreningens officielle holdninger. Forsidehund: Thilde - Border Terrier ejes af Trine Poulsen 2


Formandens hjørne Året 2013 er et år jeg vil se tilbage på med stolthed for DcH Han Herred. Vi har efter lang tids venten endelig fået lov til at bygge nyt klubhus. Ansøgning om vand og toiletforhold er ikke endelig på plads endnu. Vi har fået at vide, at vi har fået en ny sagsbehandler. Vi håber det hjælper. Vi har søgt fonde om økonomisk hjælp og har fået 10.000 kr. fra Sparekassen Vendsyssel fonden. Vi søgte om 50.000 kr. Vi mangler dog stadig lidt inden vi har nået målet til, at realisere vores ønske om hus, vand og toiletforhold. Men vi kan søge igen og det gør vi. Pt. er vi en af de tre foreninger der kan få del i penge, som Super brugsen Brovst giver til foreningslivet efter hvordan kunderne stemmer. Vi skal ha det projekt op og stå så vi kan få noget mere plads inden døre til klubaktiviteter. Vi har haft stor aktivitet på træningsbanen. Det har givet gode resultater. Tom Klindt og Cocio kvalificerede sig til DM i Odense og opnåede en 6. plads i C-klassen. FLOT Tom og endnu engang tillykke. Mange andre har opnået oprykninger til højere klasser. Tillykke til jer. Vi

har 4 der har opnået point til hundeførermærket. Tillykke herfra. Vi har prøvet at lave en ugentlig træningsaften, kun med sportræning. Der har været fremskridt, men husk der skal træning til for at klare sig i B- og A-klasser. Vi har deltaget i venskabsdyster med Thisted, Thyholm og Sydthy. Desværre måtte vi aflevere pokalen til Thisted. Skal vi ikke prøve at vinde den tilbage i år. Vi har for første gang afholdt landsdækkende Rally konkurrence på Trekronerskolen. Vi synes selv det var en succes og gentager det, den 6. september 2014. Vi har også lagt billet ind på en landsdækkende Ckonkurrence, som afvikles den 14. juni 2014. Husk tilskuere er meget velkommen. Vi har kørt 3 hvalpehold igennem i 2013. 41 hvalpe i alt.

Fortsættes næste side 3


Lige før sommerferien besluttede Helle Vestergård sig for at, hun ville bruge mere tid på udstillinger med sin hund. Hun ønskede derfor at træde ud af bestyrelsen. Det er vi selvfølgelig kede af, men heldigvis havde vi en suppleant klar i kulissen. Vi siger velkommen til Martin. Til slut vil jeg sige tak til jer trænere for det som I giver os som hundeførere. Jeg ved ikke hvordan I har det, men jeg ser frem til hver træning. Det er ikke bare hyggeligt, men også lærerigt.

Tak til bestyrelsen for et godt og konstruktivt arbejde. I er virkelig positive. Det er en god forudsætning for samarbejde. Tak til jer der frivilligt bidrager til at vores lille klub kan fungere.

Allan

Hundetegn er lovpligtigt i Danmark Et hundetegn er ligesom en forsikring. Vi køber hundetegn i håbet om, at vi aldrig får brug for det. Det er imidlertid en hundejers lovpligtige ansvar, at hunden bærer et hundetegn eller hundeskilt i halsbåndet fra hunden er 4 måneder gammel. Som minimum skal et hundetegn indeholde navn og adresse på hundens ejer. Det er altså ikke nok på et hundeskilt bare at få ingraveret f.eks. hundens navn og dit telefonnummer, da dit eget navn og adresse skal fremgå.

4


5


Lidt orientering om Rævens dværgbændelorm Som bekendt har der været meget i pressen om rævens dværgbændelorm og i klinikken har vi også besvaret en masse henvendelser om rævens dværgbændelorm. Der er derfor nogle ting der lige skal slås fast. 

Rævens dværgbændelorm er ufarlig for hunde, og hunden vil næsten aldrig vise tegn på infektion. Man kan ikke se æggene i afføringen fra hunden.

Rævens dværgbændelorm kan være dødelig for mennesker, hvis infektionen ikke opdages i tide.

Hunde skal æde mus eller andre gnavere smittet med rævens dværgbændelorm for at kunne udskille æg.

Mennesker kan smittes ved kontakt med smittede ræve eller hunde. Desuden kan mennesker smittes ved at spise frugt og grønt forurenet med fæces fra smittede ræve eller hunde.

Hunde kan behandles effektivt med et ormemiddel der indeholder praziquantel.

Fødevarestyrelsen anbefaler behandling hver 4. uge til hunde i høj risikogruppe.

Rævens dværgbændelorm er fundet i Sønderjylland og ved Grindsted (Billund). Fortsættes næste side 6


Det er altså ikke alle hunde, der skal behandles regelmæssigt mod rævens dværgbændelorm. Hvis du mener at din hund er i højrisikogruppen skal du henvende dig til din dyrlæge for at få råd om evt. behandling af din hund. Vask hunden hvis den har fæcesrester på sig, har været i rævegrav eller i anden kontakt med ræve. Det samme gælder selvfølgelig for ejeren.

Af dyrlæge Poul Olesen Han Herred Dyrlægerne pbo@hhdyrlaeger.dk

7


Ved tilmelding til konkurrencer! Har I ikke betalt til tiden for sidste tilmeldingsdato, anses tilmeldingen som ugyldig og man kan derfor ikke deltage i konkurrencen. Bestyrelsen

Hundefoder kan bestilles ved Allan, så leverer han det i klubben.

Vestergade 3 – 9690 Fjerritslev - Tlf. 70 33 33 33 - www.nordea.dk

Søndre Allé 2 - 9460 Brovst - Tlf. 98 23 10 59 8


Salg af UNIQ foder Så yder hunden det optimale Special price for you my friend 12 kg. Sække Your Dog 200 kr. Basic 270 kr. Power 300 kr. Light 280 kr. Jørn Knudsen Skovbakken 20 - 9460 Brovst 51 88 31 70

Egons Køreskole Alt i foder og udstyr til hund og kat Stationsvej 2 - 9460 Brovst Åbent alle dage kl. 09 - 21

www.jekas.dk

Egon Nielsen Solkrogen 1 9460 Brovst 98 23 06 06 - 40 40 96 08 egon@brovst-koreskole.dk www.brovst-koreskole.dk 9


Flåtsæsonen er startet, hvad gør du? Flåtsæsonen er startet tidlig i år. Flåter kan overføre sygdomme til både hunde og mennesker (borreliose, anaplasmose og ehrlichiose). De 2 første sygdomme findes i Danmark men erhlichiosen kun optræder hos hunde der har været i udlandet. Bliver hunden smittet kan diagnosen være svær at stille og behandlingen er langvarig antibiotikakur (mindst 1 måned). Desuden er der risiko for kroniske mén hvis der går lang tid inden sygdommen behandles. Hvis du færdes meget med din hund, hvor der er mange flåter er der god grund til at overveje hvad du skal gøre. Der er flere muligheder. 

Vaccine mod Borreliose (den mest almindelige flåtinfektion herhjemme).

Spot-on præparater. Bekæmpelse af flåten på hunden. Vi har i klinikken gode erfaringer med Bayvantic der både virker forebyggende og dræbende mod flåter og lopper. Hunden skal behandles hver 4. uge i sæsonen. Film om Bayvantics virkningsmåde http://vimeo.com/44373656.

Halsbånd. Der er kommet et halsbånd, der på samme måde som Bayvantic virker forebyggende og dræbende overfor flåter og lopper, men dette halsbånd virker i 7-8 måneder dvs. hele flåtsæsonen. Halsbåndet hedder Seresto og foreløbig har vi kun gode erfaringer med dette. Seresto virker på samme måde som Bayvantic men det afskrækkende middel er ikke det samme. Seresto er et helt nyt produkt og er derfor på recept (som alle andre nye lægemidler mod parasitter).

Fortsættes næste side 10


Skal du syd for grænsen på sommerferie og hunden skal med vil jeg stærkt råde dig til at forebygge flåtinfektioner. Sydpå er der meget større risiko for at flåterne er inficerede og risikoen for alvorlig sygdom for hunden er meget større. Af dyrlæge Poul Olesen Han Herred Dyrlægerne pbo@hhdyrlaeger.dk

11


Aktivitetskal Marts 18/3

Trænermøde

Hos Inger kl. 19:00

24/3

Aftentræning starter

Træningspladsen

29/3

Venskabsdyst

Thisted

3/4

Hvalpe info hold 2

Klubhuset

7/4

Hvalpe test hold 1

Træningspladsen

9/4

Hvalpe start hold 2

Træningspladsen

Venskabsdyst

Trekronerskolen

14/6

Landsdækkende C-konkurrence

Trekronerskolen

28/6

Hvalpe test hold 2/Sommerafslutning Træningspladsen

April

Maj 17/5

Juni

Der kan forekomme ændringer, så hold jer opdateret på vores hjemmeside www.dchhanherred.dk

I kan også finde os på Facebook, så kom og være en del af os. www.facebook.com/DcHHanHerred 12


lender 2014 Juli Sommerferie

August 11/8

Opstart

Træningspladsen

14/8

Hvalpe info hold 3

Træningspladsen

20/8

Hvalpe start hold 3

Træningspladsen

6/9

Landsdækkende Rally-konkurrence

Trekronerskolen

13/9

Venskabsdyst

Thyholm

20/9

DM

Dronninglund

21/9

DM

Dronninglund

28/9

Opstart søndagstræning

Træningspladsen

Venskabsdyst

Sydthy

Hvalpe test hold 3/Jule afslutning

Træningspladsen

September

Oktober 4/10

November 29/11

13


Generalforsamling 2014 DcH Han Herred

Den 14. januar 2014 blev der afholdt generalforsamling på Trekronerskolen. Der var mødt ca. 20 deltagere op. Aftenen startede med at, Allan holdt sin beretning - se under formandens hjørne. Derefter fremlagde kassereren regnskabet som ser fint ud. Der var 3 på valg til bestyrelsen nemlig Inger Larsen (til kasserer), Karen Pedersen og Børge Pedersen. Alle havde ikke noget imod genvalg. Da der ikke var de store protester mod det, blev alle genvalgt. Ny som suppleant, i stedet for Martin Søgaard som er trådt ind i bestyrelsen, blev Henning Poulsen.

Bestyrelsen ser nu sådan ud. Allan Steffensen - formand Inger Larsen - kasserer Karen Pedersen - næstformand/ sekretær Børge Pedersen - bestyrelsesmedlem Martin Søgaard - bestyrelsesmedlem Søren Hegelund - suppleant Henning Poulsen - suppleant Ingen havde de store indvendinger mod klubbens arbejde. Årets hund blev Cocio med føreren Tom Klindt. Årets DcH’er blev Karen Nielsen. En fredelig og afslappet generalforsamling.

Årets Hund Cocio med Tom Klindt

Årets DcH’er Karen Nielsen

14


Østergade 23 9690 Fjerritslev www.superbrugsen.dk

Østergade 24 - 9640 Brovst - 96 44 02 44 Åbent alle ugens dage fra kl. 08 - 21 15


Spar Nord Løgstør

www.sparnord.dk

- din genvej til en god handel…..

Sæt din bolig til salg hos os – Vi finder køberne….

RING OG BESTIL ET GRATIS SALGSTJEK – …….HOS OS ER DET SOLGT ELLERS GRATIS!

- din lokale ejendomsmægler

Morten Brix

Statsautoriserede ejendomsmægler, MDE

98 23 24 44 Jernbanegade 8 - 9460 Brovst - www.edc.dk/mortenbrix 16


Opstart 2014 Efter en lang “mild” vinter startede vi op igen den 12. januar. Det var en uge senere end vi plejer, da vi af erfaring, ved at hundeførerne ikke er helt klar til det inden. Der var flot fremmøde. Efter en gang let træning med de respektive trænere, blev der serveret suppe i klubhuset. Selvom vinteren var mild, undgik vi ikke sneen. Vi måtte aflyse træning på træningspladsen ugen efter opstart, samt vi måtte tage et par søndage i en ridehal. Vi ønsker alle en rigtig god, hyggelig og lærerig sæson.

17


Forsidehunden Thilde Thilde er min dejlige Border Terrier, hun har lige rundet de 3 år. Efter hun er kommet i huset er der rigtig kommet liv og glade dage. En dejlige tøs med hendes egen mening, en bestemt dame som gerne vil have at det går efter hendes hoved, men med en ejer der er mere stædig en hunden, så er det ikke altid man får sin vilje.. Selvom en Border Terrier er en lille hund og ser noget så charmerende ud, så er det en jagthund, som er skabt til at lave noget. En Border Terrier er en Terrier med stort T, den er ikke bange for noget. Det er en lille modig hund, der elsker at være sammen med sin ejer, om der trænes, gåes tur eller hygges på sofaen. Det er en lille alsidig race, oprindelig avlet til rævejagt, som den stadig bruges til idag. Men er også rigtig god til stort set alle andre typer hundesport, om det er rally, lydighed, agility eller spor, så er den klar og den elsker det. Men den gider kun så længe det er sjovt, det der med at terpe den samme øvelse igen og igen går ikke. Så begynder de at stille spørgsmål om det virkelig kan være rigtigt at de skal 18

lave det samme igen, de har jo lige gjort det, en lille intelligent hund. Thilde går jeg rally med, og hun elsker det, især første tur rundt på banen. 2. gang kan man godt mærke at interessen falder lidt og jo flere ture på banen jo mindre interesse, for hun har jo lige vist at hun godt kan gå banen, så hvorfor gå den igen. Men bliver banen lavet om, så er hun top motiveret igen, typisk Terrier. Spor er det helt store hit, om det er blodspor eller kaninslæb, så er hun klar. Lige så aktiv hun er, når vi er ude at træne eller gå tur, lige så meget en putte hund er hun når vi er hjemme, sofaen er bedst, og især hvis man samtidig kan blive nusset på maven. Her i sommers fik hun et kuld hvalpe, hele 7 blev det til. Hun passede og plejede dem til UG. Jeg valgte at beholde en af hvalpene, en rigtig lille krudtugle, som jeg også håber kommer til at gå rally, når hun bliver gammel nok, og selvfølgelig spor, som hun allerede er hård til.

Fortsættes næste side


En rigtig dejlig race, hvis man er ind- da de kan finde på at smutte i en ræstillet på at få en Terrier i huset. Det vegrav, hvis den kommer forbi en… er vigtigt at de bliver socialiseret fra helt lille hvalp, der skal trænes et godt indkald. Og så skal man være indstillet på at ture i skoven ALTID er i snor, Trine & Thilde

19


Berit & Tessa

Tessa er min 2. Gl. Dansk hønsehund. Hun er født den 8. maj 2011, som den mindste i et kuld på 11 hvalpe. Jeg anskaffede hende med henblik på en dejlig familie og jagthund, grundet min gode erfaring med racen. Over for andre hunde optræder Tessa blid, hun er ikke typen, der starter en slåskamp. Er sent udviklet, ca. 2 ½ års alderen, så man skal bevare tålmodigheden. Vi har gennem 2½ år gået til lydighedstræning i DcH. Der har været både gode, men også dårlige dage, hvor Tessa havde besluttet sig til at teste mig til det maksimale. Lad os bare sige at vi ikke altid var lige stabile i vores præstationer. Efter hvert hvalpeholds træningssæson afholdes en prøve. Selvfølgelig skulle vi da deltage, det kunne jo ikke gå være end galt. Tessa og jeg skulle jo bare have en sjov og hyggelig dag, ja det fik vi. Hov så I røgen, da Tessa stak over til de andre hunde under prøven. Tak sagde dommeren med et glimt i øjet, det var den 20

prøve. Men jeg er kommet til den konklusion at vi bare må blive ved, så falder 10-øren nok på et tidspunkt. Her i 2014 er Tessa startet på Rallyholdet og har udviklet sig fra en særdeles livlig og meget lidt koncentreret hund, til en dejlig og opmærksom hund, der gerne vil arbejde. Rally er en forholdsvis ny hundesport. Vi skal gennemføre en bane hvor der står en række skilte. På hvert skilt står der oplysninger om, hvilke øvelser vi skal udføre. Jeg må kommunikere med Tessa undervejs, alt det jeg vil: Tale med hende, opmuntre gennem mit kropsprog og ikke bare stå stille og se kedelig og trist ud. Det kræver sin mand, så nu kommer vi begge glade og trætte hjem efter en dejlig dag i DcH. Nogen gange er det jo ikke kun hunden der skal lære, i visse tilfælde er det os som fører, der har brug for de sidste finpudsninger, for at det kommer til at sidde lige i skabet. Mange hundehilsner

Tessa & Berit


Gøttruphavevej 60 - 9690 Fjerritslev - 98 21 73 30 - 24 27 08 79

KRAGH´S JAGT & FISKEARTIKLER Stort udvalg i beklædning Nyt Hunde tegn & hundeartikler

www.kraghsfiskeriartikler.dk

Aggersundvej 322 - 9690 Fjerritslev - 98 21 31 21 - 21 47 77 31

21


Årets DcH T-Shirt Kr. 90,-

Kan bestilles i klubhuset Fås i dame-, herre– og børnestørrelser

Aabybro Dyrhospital & Petshop Østergade 54 - 9440 Aabybro - 98 24 10 47 Åbningstider Petshop

Åbningstider Dyrhospitalet

Daglig. 08:30 - 17:00 Onsdag. 08:30 - 18:00 Lørdag. 09:30 - 12:30

Daglig. 08:30 - 17:00 Onsdag. 08:30 - 17:00

Køb Specific foder online og få det leveret fragt frit uanset mængde. www.aabybrodyrehospital.dk www.facebook.com/AabybroDyrehospital

22


Bestyrelsen 2014 - DcH Han Herred

Formand: Allan Steffensen Erik Bannersvej 55, 9460 Brovst 98 23 01 93 - 25 21 21 40 aksteff@nordfiber.dk

Kasser: Inger Larsen Jeppe Åkjærsvej 4, 9460 Brovst 98 23 23 91 - 20 95 43 26 Isbil@turbopost.dk

Næstformand/sekretær: Karen Pedersen Farsøvej 142, 9640 Farsø 98 63 19 70 - 22 62 27 22 karenpedersen48@gmail.com

Bestyrelsesmedlem: Børge Pedersen Lørstedvej 183, 9690 Fjerritslev 98 21 50 40 - 29 92 49 78 hanjohsen@gmali.com

1. Suppleant: Søren Hegelund Langelunds Mark 26, 9460 Brovst 98 23 87 70 - 21 56 51 14 Bestyrelsesmedlem: Martin Korgaard Søgaard Grønnegade 6, 9690 Fjerritslev 51 80 54 35 dch@korgaard.dk

2. suppleant: Henning Poulsen Strandvejen 6, 9460 Brovst 24 52 70 48 23


DcH Han Herreds Trænere Uddannede Trænere

Eva Hansen

98 21 56 76

Bent Hansen

98 21 56 76

Søren Hegelund

98 23 87 70

21 56 51 14

Karen Nielsen

98 23 06 06

22 90 60 53

Villy Johansen

98 68 31 85

Karen Pedersen

98 63 19 70

22 62 27 22

Inger Larsen

98 23 23 91

20 95 43 26

Christina Lillienskjold

51 35 50 76

51 95 27 99

Træner Aspiranter René Aagaard

51 96 14 51

Trine Poulsen

40 17 65 80

Husk at melde afbud til din træner, hvis du er forhindret i at deltage til træning.

Husk! Der kan købes kaffe og hjemme bag i klubhuset. 24

DcH Han Herred - Go' Bid - Blad nr. 1 - 2014  
DcH Han Herred - Go' Bid - Blad nr. 1 - 2014  

Medlemsblad for DcH Han Herred

Advertisement