__MAIN_TEXT__

Page 1

1 2019 ASIAKASLEHTI

Rakastu arkeen

Marja Hintikka:

Joulu on maagista aikaa

KAPE AIHINEN 24/7

TÄYTTÄ ELÄMÄÄ SUURPERHEESSÄ

LAUTAPELIN MATKA KOTIIN


STINA-TUNIKA HAAVEILLEN ROOSA

54,90 €

Tiesitkö, että

MARTINEX.FI

Martinexilla työskentelee kuusi designeria, jotka suunnittelevat esimerkiksi näitä ihastuttavia Muumi-kuoseja?


Tehdään niin arki kuin joulukin yhdessä Arki on usein täynnä vilskettä ja vilinää. Riittämättömyyden tunne nostaa helposti päätään. Mutta onneksi kaiken ei tarvitse olla täydellistä. Kuten koti ja siellä asuva perhe, myöskään yhdessä vietetyt hetket eivät ole virheettömiä. Ja juuri niissä on hetkien kauneus. Me täällä perheyritys Martinexilla teemme töitä iloisemman arjen puolesta – juhlijoille, leipojille, koti-ihmisille, lahjoja metsästäville, nautiskelijoille, touhuajille. Niille, joille elämä on leikkiä. Niille, joille leikki on elämää. Perheille, kaiken sorttisille. Sillä paras arki tehdään yhdessä. Tehdäänhän yhdessä myös tuleva joulu!

Anmari Korpinen Päätoimittaja Pssst. Pitelet käsissäsi ensimmäistä asiakaslehteämme.

28

Toivottavasti se tuo sinulle iloa, oivalluksia ja hyvää mieltä! Kuulemme mielellämme sinusta. Anna palautetta tai kerro toiveitasi lehden sisällöstä toimitus@martinex.fi Teemme tätä lehteä juuri sinulle!

Tästä kerromme 4 Pelin matka 8 Lempeä joulukalenteri 10 Joulun parhaat macaronit 12 Pehmeät paketit 14 Kape Aihinen 24/7 18 Lahjavinkit 20 Verkkokauppiaan päivä 22 Tonttuja on moneksi 24 Marja Hintikan joulu 27 Vekkulit paketit 28 Eväslaatikkosirkusta suurperheessä

Rakastu arkeen by Martinex nro 1/2019 Päätoimittaja Anmari Korpinen Ulkoasu Minna Hätinen Sähköposti toimitus@martinex.fi Puhelin 050 464 9770, ma-pe klo 9-16 Postiosoite Martinex Oy, Rakastu arkeen, PL 46, 21201 Raisio ISSN 2670-0360

10

14

24

Rakastu arkeen by Martinex on Martinex Oy:n asiakas- ja sidosryhmälehti Tämän lehden sinulle tekivät: Serena Granström, Janita Lehto, Tiia Leppäkoski, Petra Mamia, Jasmina Mero, Outi Pekanheimo, Sami Repo, Johanna Tirronen ja Hanna Velling Kustantaja Martinex Oy Paino Newprint Oy, Raisio 2019 Seuraava numero ilmestyy maaliskuussa 2020 Lehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa, maalis- elo- ja marraskuussa www.martinex.fi

3

martinex.fi


MEILLÄ MARTINEXILLA

PELIN MATKA

Teksti Serena Granström Kuvat Petra Mamia

Miten lautapelit syntyvät? Kuka niitä oikein keksii? Päätimme ottaa selvää mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin peli päätyy kotipöydälle. Pelikon tuoteryhmäjohtaja Jenni Jalava on pitkälti vastuussa siitä, mitä Pelikon lautapelejä suomalaisissa kodeissa pelataan.

IDEOINTI Mistä peli-ideat syntyvät? Kuka pelit keksii? Peli-ideat syntyvät osittain tarvelähtöisesti, esimerkiksi kun tarvitsemme uuden pelin johonkin lisenssiin. Meillä Pelikossa pelejä keksivät minä ja suunnittelijamme Aleksi, mutta suuri osa uusien pelien ideoista tulee ulkopuolisilta pelinkeksijöiltä. Kuinka paljon pelinkeksijöitä on ja miten sellaiseksi pääsee? Suomessa ammattimaisia pelinkeksijöitä, jotka elävät pelkästään pelejä keksimällä, ei ole kovinkaan montaa, mutta maailmalla heitä on paljon. Olemme tehneet muun muassa israelilaisen, itävaltalaisen, hollantilaisen, saksalaisen, amerikkalaisen, ruotsalaisen ja tanskalaisen pelinkeksijän pelejä. Pelinkeksijäksi tai -suunnittelijaksi pääsee pitkälti tuurilla, mutta sitä varten voi opiskella muotoilua tai graafista suunnittelua. Ei siis ole mitään tiettyä opinahjoa, vaan pitää olla ”peli-ihminen”.

martinex.fi

Miten jatkoon pääsevät peli-ideat valitaan? Tärkeää on, että ideassa olisi jotain freesiä. Uusia pelimekanismeja tuskin keksitään enää, mutta niiden yhdistelmiä kylläkin. Aiomme pitää pelitehtaamme täällä Raisiossa vauhdissa, joten etsimme pelejä, joita voimme valmistaa täällä ja jotka sopivat meidän tarpeisiimme, esimerkiksi Muumiin ja Angry Birdsiin. Pelaamme ja testaamme Aleksin kanssa vuosittain 5001000 peliä tai peli-ideaa. Niistä jää jäljelle noin 30 peliä, joita pelataan ahkerasti lisää ja myös testautetaan ulkopuolisilla kohderyhmillä. Lopulta minä, Aleksi ja tuoteassistenttimme Laura päätämme mitä pelejä ryhdytään tekemään ja kenelle. Peli-idea voi myös muuttua matkan varrella. Joskus menestyspeli voi osua aivan eri kohderyhmään kuin oli suunniteltu. Ja toisinaan aivan mielettömän hieno peli voi flopata.

SUUNNITTELU Miten pelin suunnittelu etenee? Aleksi vastaa pelin ilmeen ja värimaailman suunnittelusta kokonaisuudessaan. Osan hän kuvittaa itse, osa tehdään lisenssiin ja osaan on tehnyt kuvituksia vaikkapa design-osastomme Outi. Miten ja missä vaiheessa pelilaudan muoto ja malli määrittyvät? Osassa pelilauta määrittyy heti, kun peli-idea on nähty. Tarkemmin tämä kuitenkin hahmottuu vasta siinä vaiheessa, kun jokin peli on päätetty tehdä ja sitä ryhdytään suunnittelemaan tarkemmin. Kuka keksii pelien kysymykset? Riippuu aivan pelistä. Osa peli-ideoista pitää sisällään jo koko sisällön, jolloin myös kysymykset tulevat meille valmiina pelinkeksijöiltä. Me käännämme ja sovitamme ne Suomen tai Ruotsin kulttuuriin sopiviksi.

4

Miten peliä lähdetään varsinaisesti tuottamaan? Pelin osat ja hinnoittelu on tehty jo ennen kuin ideaa on lähdetty kauhean rajusti viemään eteenpäin. Näin säästymme siltä, että olemme suunnitelleet ja hioneet kuntoon täydellisen tuotteen, jonka hinta on sitten ihan liian korkea. Kun kaikki on valmista, laitamme painettavat asiat painoon, varmistamme että kotelo- ja pelilautapahveja on riittävästi ja että muoviosat on tilattu.


MEILLÄ MARTINEXILLA

Suomalaisia pelejä pelataan pitkin maailmaa! Smart10 on valloittanut jo 13 maata.

Jenni Jalavan työhuoneesta löytyy peli poikineen. Pelikossa testataan vuosittain 500–1000 peliä tai peli-ideaa.

5

martinex.fi


MEILLÄ MARTINEXILLA Kuka kokoaa ja pakkaa pelit? Oma henkilökuntamme tai kesätyöntekijät, joita meillä työskentelee 10-20 joka kesä. Lisäksi meillä on vakiotalkoolaisia, esimerkiksi urheiluseurojen nuoria, jotka pakkaavat pelejämme viikoittain.

MAAILMALLE

TESTAUS Kuka pääsee testaamaan pelejä? Meidän kaikkien omat perheet täällä Martinexilla ja Pelikolla, kaverit ja vaikkapa päiväkodit. Meille voi myös hakea pelintestaajaksi! Mitkä ovat testiryhmän mittarit? Testiryhmän mittareina ovat uutuusarvo, haluaako peliä pelata uudestaan, viihdearvo ja yleinen fiilis.

TUOTANTO Missä pelit valmistetaan? Peleistämme 90 % tehdään täällä Raisiossa, muoviosia lukuun ottamatta. Loppuosa koostuu pelistä, joiden osat ovat Suomessa vaikeasti tai kalliisti tuotettavia, joten ne kannattaa tehdä valmiiksi muualla. Mistä pelinappulat tulevat? Pahviset kiekot tulevat Suomesta, muut osat pääosin Kiinasta. Meillä on siellä muoviosien valmistaja, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä pian 30 vuotta.

Miten ja milloin pelit valikoituvat kauppoihin? Omassa verkkokaupassamme myymme kaikkia pelejämme. Jälleenmyyjillemme eli kaupoille uudet pelit esitellään myyjiemme toimesta. Sisäänostajat valitsevat mitä ottavat myyntiin. Jouluksi tulevat uutuuspelit esitellään ensi kerran jo tammikuussa eli lähes vuosi ennen kuin niitä voi ostaa. Valtaosa joulun uutuuspeleistä valmistuu kesän aikana. Kuinka pitkä aika koko tähän prosessiin menee? Nopeimmillaan uusi peli voidaan tehdä kolmen, neljän kuukauden aikana. Useimmat pelit hautuvat meillä kuitenkin noin vuoden. Mutta esimerkiksi Smart10-tietopeliä tehtiin reilut kaksi ja puoli vuotta. Kuinka kauan yhtä peliä yleensä valmistetaan ja pidetään valikoimissa? Useimmiten vähintään vuosi. Mutta esimerkiksi Afrikan tähteä ainakin 70 vuotta! Joka pelin kohdalla toiveissa on se 70 vuotta, mutta osa peleistä hyytyy jo ensimmäisen vuoden jälkeen. Koskaan ei voi tietää, mistä pelistä tulee menestys ja pitkäikäinen pelaajien suosikki. Onko maata tai aluetta, jossa lautapelit ovat erityisen suosittuja? Saksa on varmasti kaikkein pelihulluin maa. Mutta kyllä me täällä Suomessakin pelaamme paljon, kouluissa ja kotona. Meillä on pitkä ja pimeä talvi, mikäs sen mukavampaa kuin lautapeli-ilta perheen tai ystävien kanssa!

Tulevatko pelit aina kokonaisuudessaan yhdestä koneesta? Ei, pelin valmistamiseen tarvitaan jopa 12 konetta, eikä tässä vielä huomioida nappuloiden tekemistä. Niihin tarvitaan vielä pari konetta lisää.

martinex.fi

6


MEILLÄ MARTINEXILLA EKOLOGINEN PELIKO ·Perustettu 1987, siirtyi perheyritys Martinexille 2003 ·Peleistä 90% valmistetaan Raision pelitehtaalla, myös Suomen suosituin peli Afrikan tähti ·Pelit ovat pääosin 100% kierrätyskuidusta valmistettua paperia ja pahvia ·Pelien paperiarkit asemoidaan mahdollisimman täyteen ·Kaikki ylijäänyt paperi ja pahvi joko kierrätetään tai käytetään uudelleen ·Kaikki pelien osat pakataan käsin

VOITTOISA PELIKO Viimeisimmät saavutukset

Raision pelitehtaalla ollaan kesällä kuin Korvatunturilla. Joulu on lautapelien huippusesonki.

7

Smart10 ·Vuoden aikuisten peli 2017, Ruotsi ·Vuoden aikuisten peli 2019, Tanska ·Top10 Spielzeug 2019, Saksa Get Mammoth ·Vuoden Perhepeli –finalisti 2019, Ruotsi The Build Up ·Vuoden Partypeli 2018 Kobra Paw ·Vuoden Peli –finalisti 2018 Name It ·Vuoden Partypeli –finalisti 2018 Bananagrams ·Vuoden Perhepeli –finalisti 2017 Kivi ·Vuoden Partypeli 2016 Muumipeikon kalaretki ·Vuoden Lastenpeli 2016 Missä on pikku pupu ·Vuoden Lastenpeli 2016, Ruotsi WeeoooWeeooo ·Vuoden Lastenpeli –finalisti 2016, Ruotsi Pentago ·voittanut lukemattomia pelipalkintoja ympäri maailman

martinex.fi


JOULU

Joulu tulee, ota rennosti! Joulukuu voi olla stressaavaa aikaa, vaikka jouluvalmisteluista nauttisikin. Erilaiset jouluvalmistelut, todo-listat, lahjalistat, ostokset ja omat sekä muiden odotukset voivat luoda paljon

paineita, jolloin joulukuusta voikin tulla helposti suorittamista. Mutta sen ei tarvitse. Tässäpä lista helpottamaan joulustressiä. Valitse itsellesi sopivin ja merkitse tehdyksi. Done! Teksti Serena Granström & Tiia Leppäkoski Kuvitus Minna Hätinen

Ruoka

Siivous

Lahjat

Koristelu

Tuunaan valmisruokia, täydestä menee! Pizza maistuu joulunakin. Juhannuskinkku ja joulukinkku, parasta maailmassa! Normiruuilla mennään! Olen kutsunut itseni ystävän joulupöytään. Vieraat tuovat tullessaan!

Anoppi tulee käymään… Lapset ja mies pääsevät töihin. Siivoamme yhdessä joululaulujen tahdissa. Siivoan ensi vuonna. Siivosin jo juhannuksena, done! Meillä on aina kaikki tip top. Pikasiivous aatonaatona riittää. Sytytän kynttilät, siistiä tuli!

Sukkapuikot ovat kilisseet viime joulusta lähtien. Annan lahjaksi aikaani, ihan parasta! Voinko sanoa, että joulupukki on tainnut eksyä? Tilaan netistä. Ostin itselleni ihanan lahjan! Aattoaamunakin ehtii. Olen ollut kiltti, en malta odottaa!

martinex.fi

8

Miksi? Vähempi on enempi! Vaihdan verhot. Siis vaihtaako joku verhot? Koristelen kodin heti joulukuun alussa. Onko pakko? Tontut asuvat meillä ympäri vuoden.


JOULU

Lempeästi kohti joulua 2019

2

1

Sytytä kynttilä

6

Onnea Suomi

11

Muista vaihtaa verhot

16

Tapaa ystäviä

21

Syö piparitaikina ja yritä leipomista huomenna uudestaan

Teroita luistimet

13

12

Hymyile naapurille

Käy joulumarkkinoilla

Lucian päivä

18

Ei hätää, vielä tänään lahjat jouluksi osoitteesta martinex.fi

23

22

Joulupaniikki

Anna halaus

9

Hymyile itsellesi

Maista glögiä

9

Huolehdi päivittäisestä suklaansaannista

5

4

Siivoa kaapit

8

Ota villasukat esiin

17

3

Kirjoita kirje Joulupukille

14

Katso joululeffa

10 10

Pyjamapäivät lähestyvät: osta Herkutjoulupyjamat tele koko perheelle (sivu 17)

15

Nuku pitkään

19 20

Muista joulukuusi

Juhannukseen enää 180

päivää

24

Hyvää & ennen kaikkea Rauhallista Joulua!

martinex.fi


JOULU

Somat

JOULU ± macaronit

Ennakoi ja valmista jo etukäteen ihania macaroneja joulun jälkiruoaksi. Macaronit voi pakastaa ja niiden maku vain paranee vanhetessaan. Jouluna tarvitsee pelkästään herkutella!

Idea & resepti Janita Lehto Kuvat Tiia Leppäkoski

ti!

au nitelma: n n u u s n ä Päiv

martinex.fi

10


JOULU

1

4

3 2

6

5

MACARONIT 3 valkuaista hyppysellinen suolaa 35 g sokeria 2,5 dl mantelijauhoja 3 dl (200 g) tomusokeria elintarvikevärejä

Erottele kananmunan valkuaiset ja laita ne muutamaksi tunniksi kylmään, jotta ne vatkautuvat helpommin. 1. Siivilöi ensin tomusokeri ja sitten mantelijauho samaan kulhoon. Jotta macaroneille tulee sileä pinta, siivilöi ne vielä kerran yhdessä. 2. Vatkaa valkuaiset, suola ja puolet sokerista muutaman minuutin ajan ja lisää loput sokerista. Marenki on valmis, kun se on kiiltävää ja napakkaa.

Varo vatkaamasta marenkia liian kovaksi. 3. Sekoita varovasti nostellen joukkoon mantelitomusokeriseos ja väriaine. 4. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota haluamasi kokoisia macaroneja. Anna macaronien kuorettua huoneen lämmössä ennen uuniin laittoa noin 30–40 minuuttia. Macaronit paistuvat 150–160 asteessa n. 8–13 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden varovasti veitsen tai lastan avulla nostamalla macaronia ylös. Macaronit ovat valmiita, kun ne nousevat juuri ja juuri nätisti

11

pelliltä. 5. Koristele puolet macaronien kuorista pikeerillä (voit ostaa kaupasta valmista ja värjätä itse) 6. Pursota täyte koristelemattomille puolikkaalle macaronesta ja laita koristeltu puolikas täytteen päälle.

NUTELLAPIPARKAKKUTÄYTE 50 g voita 100 g Nutellaa 100 g piparkakkuja

Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Vatkaa voi ja Nutella vaahdoksi. Murskaa piparit hienoksi jauhoksi ja lisää vaahdon joukkoon. Laita vaahto pursotinpussiin ja täytä macaronit.

martinex.fi


JOULU

Perheyritys Martinexilla suunnitellaan vaatteita, jotka lapsesi valitsisi ja jotka kestävät laadukkaina myös seuraaville käyttäjille. Meidän perheeltä sinun perheellesi.

Muumi Purppurakukkamekko. 25,90 €

martinex.fi

12


JOULU Juhlahetkikukkaro 12,90 €

Nuuskamuikkunenhuppari 39,90 €

Juhlahetkipussukka 16,90 € Paratiisikylpytakki 29,90 €

Suloisen pehmeät paketit

Viidakkopyjama, sininen 29,90 €

Nipsu, 51 cm 49,90 €

Myy Haaveilee –haalari 39,90 €

Purppurakukkapyjama, punainen 17,90 €

© Moomin Characters™

Jekut-haalari 39,90 €

Sujauta pakettiin ihana Muumi-kuosinen pyjama, pehmolelu tai pussukka, niin joulun suosikkilahja on valmis!

Primadonnan hevonen, 25 cm 29,90 €

13

martinex.fi


monessa sopassa KAPEN LUSIKKA ON MUKANA

Teksti Anmari Korpinen Kuvat Sami Repo

JOS ESIINTYY TV-OHJELMISSA, TOIMII RAVINTOLOITSIJANA, KIRJOITTAA RESEPTIKIRJOJA, SUUNNITTELEE KEITTIÖVÄLINESARJAN, LANSEERAA UUTTA RAVINTOLAA JA VALMENTAA JUNIORIKIEKKOILIJOITA ON VUOROKAUDESSA OLTAVA ENEMMÄN TUNTEJA KUIN MEILLÄ MUILLA. KAPE AIHINEN TEKEE NÄITÄ KAIKKIA JA KERTOO ELÄMÄN OLEVAN TÄYTTÄ MUTTA HYVÄÄ. 1. MITÄ KAIKKEA TYÖRINTAMALLESI KUULUU TÄLLÄ HETKELLÄ? Ajelen parhaillaan Kuopiota kohden Kaappaus keittiössä -sarjan viimeisiin kuvauksiin ja Kokkisota-ohjelman uudet jaksot tulevat eetteriin nyt marraskuussa. Reseptikirja Kapen parhaat on juuri julkaistu ja Martinexin kanssa yhteistyössä suunniteltu Sen seitsemän välinettä -keittiövälinesarja on onnellisesti kaupoissa. Pyöritämme Olli Kolun ja Arttu Salovaaran kanssa Roster-ravintolaa Turussa ja alkuvuodesta avaamme Helsingin ydinkeskustaan uuden ravintolan.

2. MITEN IHMEESSÄ EHDIT TEHDÄ TÄTÄ KAIKKEA? Tykkään ihan älyttömästi kaikesta mitä teen! Ja mulla on myös todella hyviä tyyppejä ympärilläni, joiden kanssa saan työskennellä: mahtavia työntekijöitä, loistavia yhteistyökumppaneita ja upeita brändejä,

14

kuten BMW, Miele ja Martinex. Ja kun onnistuu siinä mitä tekee, tulee niin hyvä fiilis, että jaksaa taas porskuttaa.

3. KERRO UUDESTA KEITTIÖVÄLINESARJASTASI: MISTÄ IDEA SYNTYI, MITEN YHTEISTYÖ SUJUI JA MIKSI JUURI SEITSEMÄN VÄLINETTÄ? Olen viime vuosina tavannut yli 60 suomalaista perhettä ja tutustunut heidän keittiötouhuihin ja todennut että keittiövälineissä less is todellakin more, hittoon kaikki turhat vempeleet ja vitkuttimet. Ihmisillä on turhaa tavaraa keittiön kaapit täynnä. Sopivasti tähän saumaan Martinexilla työskentelevä ystäväni Susanna otti yhteyttä, että mitäs Kape jos tehdään yhdessä kunnon keittiövälineet. Ja mehän tehtiin. Sen seitsemän välinettä -keittiövälineissä yhdistyy mun ammatilliset näkemykset ja Martinexilla oleva pitkä kokemus tuotesuunnittelusta. Olen käyt-


PERSOONA

tänyt nyt vuoden ajan Pätevä-kasaria sekä kokkiveistä ja leikkuulautaa, enkä juuri muuta ole tarvinnut. Keittiössä todellakin pärjää seitsemällä välineellä.

4. IRTISANOUDUIT SAVOY-RAVINTOLASTA HELSINGISSÄ JA OSTIT ROSTER TURKU -RAVINTOLAN. OLET NYKYÄÄN 100% YRITTÄJÄ. MILTÄ SE ON MAISTUNUT? ASUT KUITENKIN HELSINGISSÄ, MITEN SUKKULOINTI KAHDEN KAUPUNGIN VÄLILLÄ ON SUJUNUT? Yrittäjänä olen käynyt jo kaikki tunneskaalat läpi, on ihanaa ja on stressaavaa. Ja jälkimmäistä ainakin silloin kun katson pankkitiliä. Luulen, että jossain vaiheessa jokainen huipputekijä tahtoo tehdä jotain ihan omaa. Olin 14 vuotta Savoyn keittiöpäällikkönä ja viime toukokuussa tuli se kuuluisa oikea aika ja paikka heittäytyä. Ravintolan pyörittämisessä vaikeinta on saada se kannattavaksi, onneksi mulla on huipputiimi. Olli Kolun kanssa vedetään Rosteria vuoroviikoin, mutta onhan tämä sukkulointi kahden kaupungin välillä aina jostain pois, mun pojilta, ravintolalta tai omasta vapaa-ajasta.

5. SINULLA ON KAKSI POIKAA. OVATKO HE INNOSTUNEET KOKKAILUSTA? Ei, ei, edustan tässä kohtaa sanontaa ”suutarin lapsella ei ole kenkiä”. Pojat saavat olla mitä ovat ja minä huolehdin ruokapuolen. Kundit harrastavat lätkää, futista ja säbää, joten energiahuolto on tärkeää. Meillä onkin tarkat ruoka-ajat ja ruokaa pitää olla riittävästi suuren kulutuksen takia.

6. MITÄ RUOKIA TEILLÄ SYÖDÄÄN ARKISIN? Ihan perusruokia, mutta olen tarkka raaka-aineista, niiden tulee olla priimaa. Suosikkiruokia ovat spagetti bolognese, pasta carbonara, nakkikeitto, kanapasta ja jättiuuniperunat. Sisäfilepihveillä herkuttelemme kerran viikossa, yleensä viikonloppuisin. Olemme hiukan huonoja kalansyöjiä, mutta kyllä sitäkin menee.

15


PERSOONA Ruokaympyrän mukaan pyritään syömään.

7. MITEN TUULETAT ITSEÄSI, HARRASTUKSEN PARISSA TAI MUUTEN? Olen ikuisesti sydämeltäni jääkiekkoilija, ja poikien valmennushommat ovat minulle hyvää tuuletusta kaikesta muusta. Ja tietty bisse tai viini hyvällä ruualla kavereiden kanssa on kiva tapa rentoutua. Tykkään myös ihan vaan löhöillä sohvalla, mutta siihen on kyllä liian vähän aikaa.

8. OLETKO PERINTEISEN SUOMALAISEN JOULURUUAN YSTÄVÄ VAI LÖYTYYKÖ JOULUPÖYDÄSTÄSI JOTAIN ERIKOISEMPAA? Kyllä, kyllä, kyllä! Rakastan, kunnioitan ja arvostan suomalaista jouluruokaa ja meillä syödään todella perinteisesti jouluna, ei tosiaan mitään roseepippuri-aurajuusto-hommia. Joulu on joulu ja juhannus on juhannus. Perinteet kunniaan, prkle!

9. ONKO SINULLA JOULURUOKIEN VALMISTUKSEEN LIITTYVÄÄ VINKKIÄ

Aloittakaa ajoissa ja tehkää yhdessä – koko perhe mukaan ruuanvalmistukseen! Suunnitelkaa etukäteen kuka käy kaupassa ja milloin, kuka tekee minkäkin ruuan ja niin edelleen. Ja sitäkin voi miettiä, että tarvitseeko tarjolla olla ihan kaikkea mahdollista. Jos sukua kokoontuu enemmänkin voi pitää nyyttärit eli sopia etukäteen kuka tuo mitäkin. Ja sitten tällaisena ruokalähettiläänä toivon, että aattona voitaisiin nauttia ruokailusta rauhassa, pitkän kaavan mukaan. Lapsiperheissä se voi olla mahdotonta, kun muksuilla on aina niin kiire avaamaan lahjoja, että ruokailu on nopeasti ohi.

10. MITÄ TOIVOT ENSI VUODELTA? Toivon, että ravintolani menestyvät, henkilökunta viihtyy ja voisin olla maailman paras isä.

Ojennusmagneettilista 29,90 €

Lankkuleikkuulauta 49,90 € Ääretönyleispannu 59,90 €

JAETTAVAKSI, JONKA AVULLA VOISI VÄLTTÄÄ TARJOILUJEN AIHEUTTAMAA STRESSIÄ?

Sammiokeittokattila 59,90 €

Päteväkasari 44,90 €

Käteväkokkiveitsi 37,90 €

Näppärä-keittiöveitsi 24,90 €

Kapen mukaan ihmisillä on turhaa tavaraa keittiön kaapit täynnä, sillä kokkailuun ei tarvita kaiken maailman hilavitkuttimia vaan kunnon perusvälineet. Siksi syntyi Kape Aihinen x Martinex keittiövälinesarja Sen seitsemän välinettä, joilla pärjää 24/7.

martinex.fi

16


Hengähdä hetkeksi joulutunnelmaan!

Ihastuttava lahjaidea ystävälle!

Koti Glögi-purkki 8,90 € | Koti Glögi-muki 3,90 € | Koti Glögi-tarjotin 9,90 €

MARTINEX.FI


JOULU

10

METKAA& NOKKELAA

3

lahjavinkkiä

Glitza Muumi Deluxe, säihkettä päivään glitterillä! 29,90 €

EKOLOGINEN VALINTA FabBrix – Suositut rakennuspalikat nyt puusta valmistettuina. Vahatut palikat sopivat yhteen tunnettujen merkkien kanssa. 17,90 €

Väritä, koristele ja leiki!

Harry Potter -pehmolelut, 10 cm. 12,90 €

Suloiset puput odottavat kaveria!

1

Jungle life myynnissä viikolla 47

2

TEKEMISTÄ JOULUNPYHIIN

9

4

5

6

Fuzzikins 39,90 €

Smart10, taktinen tietopeli. 35,90 €

Angry Birds valloittaa rakennuspalikkasarjana. 9,90 €

Jännittävä ja taktinen koko perheen peli

Muumipalapeli, 1000 palaa. 16,90 €

10 8

Lalaboom-puuhalevy. 29,90 € Monipuoliseen leikkija toimintahetkeen!

7

Get Mammoth 26,90 €

PERHEEN PIENIMMILLE

Stella-valas, toiminnallinen pehmolelu. 59,90 €

Kuvat: Martinex Oy ja valmistajat martinex.fi

18


Tänä jouluna käperrytään mukaviin

perhepyjamiin

ja nautitaan rennosta yhdessäolosta!

Noël-yöasut aikuisille 34,90 € ja lapsille alk. 17,90 €.

MARTINEX.FI


MEILLÄ MARTINEXILLA

Verkkokauppiaan päivä

Live 5 v.

Lego 7 v.

Maanantai 30.9.2019 Teksti Jasmina Mero Kuvat Tiia Leppäkoski & Jasmina Mero

7.30 Kello soi ja tekee parhaansa herät-

koiman suunnittelua yhdessä leivonta- ja

13.05 Tsekkaan varastolla pakettien toi-

7.40 Kello soi uudelleen. Kyllä, olen tor-

kanssa. Black Friday on meille todella

jan tilausmäärä on yllättänyt ja pakkaajina

tääkseen minut uuteen päivään.

kuttaja. En yksinkertaisesti kykene nopeisiin heräämisiin. Kutsun nyt bordercolliet Liven ja Legon vielä hetkesi kainaloon. Kyllä, olen myös koiraihminen.

7.50 Nopean puhelimen selauksen jäl-

keen sängystä ylös ja kohti uutta viikkoa.

8.45 Toimistolla Raisiossa. Mietin jälleen kerran kuka siivoaisi työpöytäni kaaoksen – kiirettä on pukannut. Mutta olen lukenut, että myös Albert Einsteinilla, Thomas Edisonilla ja Steve Jobsilla oli

taloustuotteiden tuotepäällikkö Susannan merkittävä kampanja, jonka suunnittelu

on aloitettu jo hyvissä ajoin alkusyksyllä.

11.30 Lounas. Syön pääsääntöisesti töissä,

mitustilanteen. Edellisen viikon kampanon muutama uusi kiireapulainen. Hyvin sujuu!

sillä pääkonttorimme sijaitsee hieman syrjässä, joten lounaspaikkoja ei kovin läheltä löydy. Tänään lounaana jokin ei-niin-hyvä

mikroateria, taas kerran. Ehkä vielä jonain päivänä opin tekemään kotona sen verran enemmän päivällistä, että siitä riittäisi evääksi seuraavaan päivään.

sekasortoiset työtilat ;-)

13.20 Käyn sähköpostien kimppuun.

panjan materiaalit pois verkkokaupasta.

taas päässyt kertymään.

9.00 Puran sunnuntaina päättyneen kam-

Viikonlopun ja aamun jäljiltä niitä on

9.30 Puhelinpalaveri verkkokauppamme

14.15 Selvitän Brexitin vaikutuksia

toimittajan kanssa. Olemme tekemässä

UK-toimituksiin. Iso-Britanniaan myy-

muutamia ostoa helpottavia uudistuksia ja

dään paljon com-kaupastamme ja Brexit

käymme läpi muutosten yksityiskohtia. Jes, hyvältä vaikuttaa!

vaikeuttaa toimituksia merkittävästi.

10.15 Päivitän myyntiraporttiin edellisen

12.00 Jatkan Black Friday -tuote-

me kehitystoimenpiteet näkyvät selkeästi

on saada valikoima valmiiksi tällä

viikon avainluvut. Ilahdun, että tekemämluvuissa. Kehitys kehittyy siis oikeaan suuntaan.

10.30 Black Friday -kampanjan tuotevali-

martinex.fi

valikoiman hiomista. Tavoitteena viikolla, jotta pääsemme hyvissä

ajoin jatkamaan kampanjan muita valmisteluja.

20

14.45 Hiomme mediasuunnittelija Tiian kanssa seuraavalla viikolla julkaistavan kampanjamme ilmettä. Päätämme

kokeilla tällä kertaa gif-muotoisia kuvia uutiskirjeessämme.

15.30 Anna varastolta soittaa, että kuplamuovi on käymässä vähiin. Keskeytän


MEILLÄ MARTINEXILLA meneillään olevan homman ja teen nopeasti täydennystilauksen.

KUKA? · Jasmina Mero, 30, Martinexin ja Aarikan verkkokauppias. · Asuu Kaarinassa miehensä ja kahden koiransa kanssa. · Harrastukset: agility, jooga, lukeminen ja valokuvaus.

15.45 Alan hahmottelemaan kevään budjettia. Seuraavan vuoden lukuja on aina yhtä vaikea

arvioida, mutta lopulta olen melko tyytyväinen lopputulokseen. Päätän hioa budjetin loppuun huomenna. Olen huomannut, että yön yli

nukuttua asiat näkee useimmiten vähän eri

kulmasta, joka helpottaa isompien kokonaisuuksien hahmottamista.

17.00 Päivän päätteeksi vaihdan kauppaan

uusia bannereita ja nostan uutuus-tuotteita näkyvämmille paikoille.

17.40 Kotona! Vastassa kaksi maailman parasta hännänheiluttajaa. Puolisoni on lenkittänyt koirat jo aiemmin, joten ehdimme vaihtaa

päivän kuulumiset ja syödä rauhassa ennen iltamenoja.

18.30 Nappaan koirat autoon ja lähden agilitytreeneihin. Vapaa-aikani kuluu suurimmaksi

osin Liven ja Legon kanssa eri lajeja harrastaen. 21.15 Takaisin kotona. Pieni hengähdys Netflixin ääressä ennen iltatoimia.

22.50 Suuntaan nukkumaan. Tällä kertaa jopa melko ajoissa, sillä olen iltaihminen ja useimmiten nukkumaanmenoaikani venyy lähemmäksi puolta yötä.

Zzz…

21

martinex.fi


JOULU

Ihan tonttuna Minkä sortin tonttu olet?

Tiesitkö, että on olemassa monenlaisia tonttuja? Kyllä! Joulutonttu, Metsätonttu, Kotitonttu, Saunatonttu ja vaikka miten monta muuta. Tontut pitävät huolta paitsi toisistaan myös ihmisistä, eläimistä ja luonnosta. Tontut näkevät maailmassa aina voittopuolisesti hyvää. Mikä seuraavista tontuista tuntuu sinusta omimmalta?

martinex.fi

Itsevarma Farkkutonttu ei pelkää erottua joukosta. Hänen mielestään aivan jokainen saa olla juuri sellainen kuin on ja pukeutua niin kuin haluaa. Erityisesti jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Farkkutontun mielestä olisi hienoa, jos jokainen voisi olla aidosti oma itsensä. Hän muistuttaa, että meistä jokainen on ainutlaatuinen ja yhtä arvokas!

22

Saaristotonttu

Farkkutonttu

Teksti Serena Granström Kuvat Petra Mamia

Neulenuttuinen Saaristotonttu rakastaa saaristoa ja merta, luonnon karua kauneutta ja sään yllätyksellisyyttä. Hän kuuntelee mielellään meren ääniä, laineiden kevyttä liplatusta tai myrskyn raivoamista. Saaristotontun harras toive on, että Saaristomeri pysyisi puhtaana ja uiminen olisi aina turvallista.


Glittertonttu on elämänilon ja juhlatunnelman lähettiläs. Hän löytää myönteisen puolen mistä tahansa asiasta ja onnistuu kääntämään kaikki vaikeudet mahdollisuuksiksi. Glittertontun lasi on aina vähintäänkin puoliksi täynnä. Hänen mielestään asenne ratkaisee aina. Glittertontun jokaisessa päivässä on ripaus juhlaa ja kimalletta. Bling! Bling!

23

Musiikkitonttu

Glittertonttu

JOULU

Kilisee, kilisee kulkunen, helkkyen, välkkyen… Musiikkitontun lähestymisen kuulee jo kaukaa. Hänen tonttulakissaan oleva kulkunen soi kauniisti askelten tahdissa. Tontun mielestä jokaiseen hetkeen, mielialaan ja tilanteeseen löytyy aina sopiva laulu. Taitaapa Musiikkitonttu myös tanssahdella mielellään!

martinex.fi


PERSOONA

Marjan sopivasti

imelä joulu MARJA HINTIKKA PANOSTAA JOULUVALMISTELUISSA ITSELLEEN TÄRKEISIIN ASIOIHIN. TUNNELMASTA VASTAAVAT LASTEN ILO JA JOULUN TAIKA.

Teksti Hanna Velling Kuvat Johanna Tirronen

Marja haluaa aloittaa jouluvalmistelut mahdollisimman aikaisin, sillä joulu on hänelle vuoden kohokohta. Se ei silti tarkoita sitä, että hän siivoaisi kodin katosta lattiaan ja stressaisi viikkotolkulla. Marjalle riittää, kun lattiat ovat puhtaammat kuin lapsiperheen keskivertomaanantaina, ja hänen kodissaan pesemättömätkin ikkunat voi koristella. – Minulle joulu on maagista aikaa. Haluan palata lapsuuden joulufiiliksiin ja suorastaan lietson sitä omille lapsilleni. Meillä on joulukalenterien lisäksi joulusukat, joihin tonttu tuo joulun alla joka päivä jotain pientä, vaikka viestilapun tai keksin.   Parina jouluna perheessä on ollut myös tonttuovi, joka etsitään yhdessä lasten kanssa. Viime vuonna ovi ei ollutkaan huoneen nurkassa, vaan ikkunalla, ettei perheen nuorin olisi tutkinut sitä liian perusteellisesti.

martinex.fi

JAETTUA ILOA OMASSA RYTMISSÄ Joulu merkitsee Marjalle ennen kaikkea yhdessäoloa. Se on hetki, jolloin on tilaisuus rauhoittua, vilkaista menneeseen vuoteen ja katsoa tulevaan.   Marja viettää aattoillan oman perheen kesken, mutta tarjoaa lähisuvulle joulupuuroa aiemmin päivällä. Kolmilapsiselle perheelle on helpompaa kutsua läheisiä ihmisiä piipahtamaan kotonaan ja sitten nauttia joulunvietosta omassa rytmissään. Heillä nukutaan päiväunia aattonakin ja pukki tulee käymään pienille lapsille sopivaan aikaan. – Tänä vuonna ajattelin kopioida ystävältäni idean järjestää valtava puurojuhla viikkoa ennen joulua. Adaptoin hyviä ideoita muilta. Kenenkään ei tarvitse hirttäytyä suvun traditioihin. Voit valita itsellesi vain tärkeim-

24

mät asiat, panostaa niihin ja nauttia valmisteluista.   Marjalle tärkeitä asioita ovat joulukuusi, imelletty perunalaatikko ja graavikalat. Joulukuusi saa tässä perheessä notkua upeista lasikoristeista, eikä haittaa, vaikka joka vuosi joitain menee rikki.

KAUNIS KATTAUS JA PERINTEITÄ PÖYTÄÄN Marjan joulupöydässä on kotimaisia perinneherkkuja. Puoliso Ile vastaa kinkusta kastikkeineen ja Marja tekee laatikot. – Haluan säilyttää joulussamme perinneruoat ja jopa muinaisen ruokakulttuurin ainekset. Olen hionut perunalaatikon reseptiä, sillä laatikot ovat parhaita itsetehtynä. Mutta olen sitä mieltä, että mitä ei jaksa tehdä itse, voi ostaa valmiina. Tekeminen


PERSOONA

- EN HALUA PELKISTÄÄ. JOULU ON RUNSAUDEN-

Kuvauspaikka: Saari-keittiö, Helsinki. Kukat: Kukkakaari Lauttis

SARVI.

KUKA: Marja Hintikka, 41 v., on toimittaja-juontaja, jonka joulupöydässä istuvat puoliso Ilkka ”Ile” Uusivuori ja heidän 6-, 4- ja 2-vuotiaat lapsensa. AJANKOHTAISTA: Marja juontaa marraskuussa 2019 alkavaa Luokkajuhlatohjelmaa sekä keväällä 2020 alkavaa Villa Hintikkaa. Molemmat ohjelmat nähdään MTV3:lla.

25

martinex.fi


PERSOONA kannattaa myös ajoittaa oikein ja tehdä joitain puolivalmiiksi pakastimeen.   Jonain jouluna Marjakin jätti perunalaatikon tekemättä ja nautti ystävän äidin tekemää paistovalmista perunalaatikkoa. Joululeivät Marja ostaa aina valmiina, mutta tuunaa siirappivedellä mieleisekseen. Myös joulutortut syntyvät pakastetaikinasta.   Joulupöydän kattaminen aloitetaan Marjan perheessä jo aattoaamuna. Se kohottaa mukavasti tunnelmaa iltaa kohti. Esiin kaivetaan kristallilasit, isovanhemmilta peritty astiasto ja hopea-aterimet. Tekstiileissä Marja voi oikaista ja laittaa pöydälleen kertakäyttöliinan. – Meillä ei ole mitään niin hienoja astioita, ettei niitä voisi käyttää. En halua pelkistää. Joulu on runsaudensarvi.

KYYTIÄ PIPARKAKKUTALOLLE Vaikka Marja vaalii perinteitä, hän on luonut myös uusia joulutraditioita. Marja ja pitkäaikainen ystävä,

martinex.fi

toimittaja Jenny Lehtinen järjestävät joka syksy piparitalkoot. Jennyllä on ”maailman paras piparkakkutaikina”. Marja hoitaa paikalle talkoojuomat, glögit ja terästykset.   Piparkakkutalon harjannostajaiset ovat olleet jonain vuonna jo lokakuussa. Tapanina talon päivät ovat luetut, kun Jenny perheineen saapuu Smash The Gingerbread House -juhlaan. Juhlaväen joukosta arvotaan, kuka saa mäsäyttää talon palasiksi. Traditioon kuuluu tietty vasara ja kannustuslaulu. Sitten syödään yhdessä piparit ja jäljellä olevat joulukarkit. – Tällä traditiolla olemme luoneet elämyksen, jota lapset rakastavat. Se on yhteistä puuhastelua ilman tuskaisuutta, että koska sen talon saa syödä. Meillä se on tapaninpäivä.   Marja kehottaa myös rajaamaan lasten kanssa puuhaamisen ja omat jouluvalmistelut. Näin kaikilla säilyy taianomaisuus ja nautinto vuoden tärkeimmästä juhlasta. – On paljon omista odotuksista kiinni, millaisen joulun itsellesi luot, jouluihminen sanoo.

26

MARJAN JOULUPÖYDÄN HERKUT:

·Alkukalat: graavisiika ja -lohi, siian ja muikun mäti, perunat ·Leivät: saaristolaisleipä ja joululimppu ·Laatikot: imelletty perunalaatikko, lanttulaatikko ja porkkanalaatikko ·Kinkku ja kastike ·Jälkiruoka: karpalokiisseli kermavaahdolla (tänä vuonna tilalle jouluhalko) IMELLETTY PERUNALAATIKKO HINTIKAN TAPAAN

Tästä määrästä tulee 1 iso vuoka + 2 pientä vuokaa 3 kg perunoita (Van Gogh) max 1 dl luomuvehnäjauhoja vajaa 1 l punaista maitoa n. 2 tl suolaa n. 2 rkl tummaa siirappia 3 rkl sulaa voita pinnalle voinokareita Ohje: Keitä perunat kuorineen. Säästä jonkin verran keitinlientä. Survo perunat. Auta tarvittaessa sauvasekoittimella. Ohenna keitinvedellä. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Laita imeltymään kannen alle 50–60 °C uuniin tai vesihauteeseen. Lisää (vähintään) puolen tunnin kuluttua loput jauhot. Anna imeltyä muutama tunti/yön yli. Ohenna imeltynyt seos maidolla ja mausta suolalla ja siirapilla. Kaada seos voideltuun vuokaan, noin puolilleen, ettei kuohu yli. Lisää voinokareet. Paista 130–150 °C vähintään 3 h (4–5 h ok), kunnes väri on kellanruskea (ei keltainen).


JOULU

1.

Vekkuli paketti japanilaiseen tapaan ·Vihreää teetä 200 g ·Tuutikin joulu -teepurkki ·Kaino-keittiöpyyhe ·Pom-Pom -hiuspompula

Aseta lahja keskelle pyyhettä vinottain. Taita pyyhkeen kulma lahjan alle.

2.

+ Kierrä pyyhkeen vastakkainen kulma lahjan ympäri ja nosta ensin taitettu reuna lahjan päälle.

Tuutikin joulu teepurkki 8,90 €

+

Kainokeittiöpyyhe 6,90 €

Pom Pom hiuspompula Aarikka, 10,50 €

Kokeile paketointiin myös näitä:

3.

·helmet ·napit ·nauhat ja narut

·oksat ·kävyt ·kukat

·valokuvat ·kiiltokuvat ·lasten piirustukset

Ideat & paketointi Outi Pekanheimo Kuvat Petra Mamia

·sanomalehti ·tapetti ·voimapaperi

Taita molemmat sivut siisteiksi "nipuiksi" ja nosta lahjan päälle.

4. Solmi niput yhteen pompulalla.

27

martinex.fi


PERSOONA

“ Iso

perhe tekee elämästä rikasta.“

Eväslaatikkosirkusta, lihapullia ja arjen juhlaa Teksti Hanna Velling Kuvat Johanna Tirronen

Kun perheessä on viisi lasta ja paljon harrastuksia, vaatii arki organisointia ja rentoa asennetta. Toimittaja Taru Marjamaa kertoo, miten hän siitä selviää.

Mitä suurperhe antaa elämääsi? Olen aina rakastanut vauvoja ja lapsiperhe-elämää. Iso perhe tekee elämästä rikasta. Eri-ikäiset perheenjäsenet pitävät ajatukset hyvin arkisissa asioissa kiinni ja haaveilijaäidin jalat maassa. Opettelen erilaisten luonteiden nyansseista, miten voimme pelata parhaiten yhteen. Iloitsen lasteni pienistä arkisista asioista, onnistumisista, lasten kaverisuhteista ja hyvistä ajatuksista, joita heillä on yhteiskunnasta ja ihmissuhteista. Onko jotain, josta suurperheen takia joutuu luopumaan? Extempore-asioita tulee tehtyä harvemmin. Kaikki pitää olla tarkkaan suunniteltua, jotta homma toimii. Maailmanympärysmatkat olemme saaneet unohtaa, kuten myös moottoripyöräilyharrastuksemme ja kaksipaikkaiset autot. Harrastavatko lapset ja miten organisoitte sen? Luisteluharjoitukset pyörivät 6 kertaa viikossa ja siihen päälle kilpailut. Laji on vaatinut koko perheeltä paljon. Kuljetuksia, lapselta itsenäistä kulkemista nyt vanhempana, eväslaatikkosirkusta ja varustehuoltoa. Etenkin luisteluharrastuksessa vanhempiatyöl-

martinex.fi

listää varainkeruu. Myös futis kuuluu yhden lapsemme arkeen. Pelejä on viikoittain ja toisinaan joukkueella on myös ulkomaan reissuja.

Miten olet voinut yhdistää vaativan työnsi perhe-elämään? Äitini asuu lähellä ja on auttanut paljon. Myös mieheni on ollut aina hyvä, osallistuva isä. Hän osaa ja tietää kaikki lasten asiat, joten voin huoletta olla illan pois, jos vain maltan. Taaperon ja monen lapsen äitinä haluan kuitenkin iltarientojen sijaan tulla suoraan töistä kotiin. Tekevätkö lapset kotitöitä? Palkitaanko heitä? Isommat lapset tyhjentävät astianpesukoneen, imuroivat ja vievät roskia. He saavat kotitöistään viikkorahaa. Miten toimitte arjen ruoanlaitossa? Käymme kolme kertaa viikossa kaupassa, välillä ekologisuuden nimissä pyörillä reput selässä. Ostamme samoja tuttuja, toimivia ruoka-aineita, joista valmistetut ruuat tekevät kauppansa. Lapsemme pitävät eniten perinteisestä itsevalmistetusta kotiruuasta. Jotta homma ei menisi liian helpoksi, jokaisella lapsella on omat suosikkiruokansa. Kunhan viimeinen lapsemme lennähtää pesästä, en valmista enää ikinä jauhelihasta mitään!

28

Katatteko kauniisti arkeen? Esteetikkona unelmoin, että saisin jokaiselle arkikattauksellekin lautasliinat pöytään. Niin ei kuitenkaan aina tapahdu. Hyvät pöytätavat vaaditaan kuitenkin kaikilta, niin nopeammilla arjen ruokahetkillä kuin viikonloppuisinkin. Meillä jokainen lapsi osaa kattaa pöydän, ja siitä olen kovin iloinen. Pienikin lisäkäsipari arjen ruokahärdellissä auttaa. Millaisia juhlatraditioita perheellänne on? Halloweeniä olemme juhlistaneet joka vuosi ja pitäneet useammat Halloween-juhlatkin kurpitsoineen ja asuineen. Joulu on perheemme suosikkijuhla, jonka koristelua alamme suunnitella heti Halloweenin jälkeen. Joulukuussa fiilistelemme joulua herkkuineen ja kattauksineen uuteen vuoteen asti. Juhliessamme pienempiä juhlia yhdessä syöminen ja kerääntyminen pyöreän ympärille on jokaisen perheenjäsenen mieleen. Uutta vuotta olemme juhlineet monesti tuttavaperheen luona kuten myös vappua. Koko perheemme nauttii näistä juhlista, joissa useimmiten on pukeutumisteema.


PERSOONA

“ Extemporeasioita tulee tehtyä harvemmin.“

29

KUKA: Taru Marjamaa, 43 v., on TV-toimittajana MTV3-uutisissa. PERHE: Toimitusjohtajana työskentelevä 43-vuotias puoliso, lapset Minni, 14 v., kaksoset Matilda ja Mio, 13 v., Marius, 7 v. ja Amanda, 1 v. TARUN VINKIT SUURPERHEARKEEN: 1. Rentous: Kaikkea ei ehdi, vaikka haluaisikin. Sienestys ja viikonloppureissut maalle eivät onnistu, kun lapsilla saattaa olla kisat tai harjoitukset. Silloin keksitään kivaa tekemistä kodin lähistölle. Perhe-elämän ei tarvitse olla täydellistä tai harmonista. Kaikenlaiset tunteet sallitaan, kun on seitsemän erilaista ihmistä saman katon alla. Koti on paikka, jossa jokainen saa olla oma itsensä. 2. Aikataulutus: Sunnuntai-iltaisin tsekkaamme seuraavan viikon haasteet, ja yleensä niitä on riittänyt. Isoon seinäkalenteriin merkataan menot, jotta muutkin tietävät niistä. Harrastuksiin kuljetusten haasteista on selvitty kimppakyydeillä. 3. Vanhempien oma huone: Makuuhuone on tila, jossa luen ja rentoudun telkkaria katsellen. Olen sisustanut makuuhuoneen harmonisesti niin, ettei ärsykkeitä ole paljon. Huone on vain meidän aikuisten käytössä. Myös lapsillamme on omat huoneensa. Kunnioitamme perheenjäseninä kunkin omaa tilaa. 4. Kulttuurin kuluttaminen: Perheenjäseniämme yhdistävät musiikki ja elokuvat. Niistä meillä riittää yhteistä juteltavaa. Myös perheen yhteisiä matkoja on mukava muistella yhdessä.

martinex.fi


#mymartinex Kiitos upeista kuvista, ihanat asiakkaamme! Tägääthän Insta-kuviin jatkossa @martinex.fi #mymartinex ja voit voittaa 50 € lahjakortin!

@lau

rahas s

u

tion

llec

co min

o

ymo

@m

@edit

bykris ta uastic

@moomenth

@nordicsunb

eams

a1 pauliin

@julia

@martinex.fi @martinexoy Martinex Oy

eiti

kun

iis @d

Voita lahjakortti! Valitsemme Instagramissa kuukausittain kuukauden kuvan #mymartinex -hashtagin alta ja palkitsemme käyttäjän 50 euron lahjakortilla. Muistathan tägätä meidät kuviisi: @martinex.fi ja #mymartinex. Tilin tulee olla julkinen, jotta pääsemme ihastelemaan otoksiasi. Nähdään Instagramissa!


Joulu

made in Finland

aarikka.fi


HAISULICOLLEGEPAITA

MARTINEX.FI

22,90 €

JEKUT-PAITA

19,90 €

Lahja sinulle!

Lahja ystävälle!

alennus seuraavasta tilauksestasi koodilla:

alennus seuraavasta tilauksestasi koodilla:

-10 % 10MXMGZ1

-10 % 10MXMGZ2

Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Koodi voimassa 31.12.2019 asti.

Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Koodi voimassa 31.12.2019 asti.

martinex.fi

martinex.fi

Profile for MartinexOy

Martinex - Rakastu arkeen  

Tutustu Martinexin ensimmäiseen Rakastu arkeen -asiakaslehteen, jossa haastateltavana mm. Marja Hintikka ja Kape Aihinen!

Martinex - Rakastu arkeen  

Tutustu Martinexin ensimmäiseen Rakastu arkeen -asiakaslehteen, jossa haastateltavana mm. Marja Hintikka ja Kape Aihinen!