Page 1

MARTINI.ENGBERG 2014 Industriel Design Portfolio

Martin I. Engberg 2014

1


INDHOLDSFORTEGNELSE

04 - 05

Curriculum Vitae

06 -09

Elektrisk cykel

10 - 13

LED Standerlampe

14 - 17

Græshoppebur til køkkenet

18 - 21

Flyidentitet

22 - 23

Foodprocessor

24 - 27

Projekter udenfor skolen

Martin I. Engberg 2014

2


PROJEKTER

s.6

s.10

s.14

s.18

s.22

s.24 Martin I. Engberg 2014

3


CURRICULUM VITAE NAVN:

Martin Ingwersen Engberg

FØDSELSDATO:

25.10.1991

PASSION:

Industriel design, Bildesign, Surfing, Svømning, Rejse

Hej! Jeg er igang med min Bachelor på 4. semester i Industriel Design på Kunstakademiets Designskole. Jeg har altid tænkt over nye løsninger til problemer jeg stødte på. I starten var det min hobby at tegne biler. Men efterhånden udviklede det sig til mit passion og mit mål. Jeg valgte at søge ind på Industriel Design i Danmark, for at få en bred uddannelse indenfor Industriel Design. Mit mål er at kunne gøre en forskel i de projekter jeg kommer til at arbejde med. Jeg har valgt at søge på udveksling til Umeå, da jeg igennem en årrække kun har hørt godt om skolen. Igennem bøgerne “Design Sketching” og “Learning Curves” har jeg været imponeret over det høje visuelle niveau. Derudover fandt jeg en bog omkring Designskolen i Umeå på biblioteket, hvorefter at have læst den vidste jeg, at jeg ville søge på udveksling dertil. Jeg søger til Umeå for at få en oplevelse, møde nye mennesker og lærer. Mit mål med udvekslingsopholdet er, at få mest ud af facilitterne, eleverne og lærerene!

Martin I. Engberg 2014

4


CURRICULUM VITAE

UDDANNELSE 2012 - present

Industriel design, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Danmark, Bachelor program

2012

AVI - Akademiet for visuel innovation, Daghøjskoleophold, 4 måneder

2011

Rødding Højskole, Design og innovation, Højskoleophold, 4 måneder

2007 - 2010

Frederiksborg gymnasium, Naturvidenskabelig linje

SOFTWARE

Adobe Photoshop Adobe Illustrator Adobe InDesign Rhino Solidworks Keyshot Vray T-Splines MS Office

TEGNEEVNER

Frihåndskitsering med blyant, kuglepen og markertegning Tegne og render med tablet

SPROG

Dansk - Modersmål Engelsk - Flydende Fransk - Basic Tysk - Basic

ANDET

Kursus i Træværksted Kursus i Metalværksted Kursus i 3D printer og CNC Kursus i Modelbyggeri Kørekort

Martin I. Engberg 2014

5


1#

ELEKTRISK CYKEL med integreret batteri 5 ugers projekt - 2014 4. semester

Martin I. Engberg 2014

6


Nuværende målgruppe

RESEARCH

Min målgruppe

PLACERING AF BATTERI

Hvordan kan jeg omplacere eller integrere batteriet på de nuværende elcykler? Projektet begyndte ved at jeg analyserede de eksisterende elcykler på det danske marked. Herefter kiggede jeg på det noget bredere udenlandske marked. Igennem interviews med cykelforhandlere fandt jeg at aldersgruppen for køb er 50+, hvor jeg vil fokusere på de yngre købere af elcykler. Alder: 50+

Nuværende løsning Stor boks under bagagebærer

Alder: 20+ Udenlandske løsninger Motor nede i navet

Kabler ned langs stellet

Individuelt projekt

Martin I. Engberg 2014

7


IDEGENERERING Igennem skitsering pü forskellige løsninger til placering af batteriet og min research endte jeg ud med at lave en elcykel med integreret batteri. Jeg tegnede derfor nogle thumbnails, hvor jeg udvalgte en cykel form med integreret for- og baglygte. Her ses div. skitser fra processen.

VALGTE KONCEPT

TIDLIGE SKITSER

Individuelt projekt

Martin I. Engberg 2014

8


I miljø

ENDELIGT PRODUKT Mit endelige design fokuserede på at skabe et visuelt let cykelstel, som gør at cyklen føles let. Derudover er der grafisk gjort brug af hvid og gråtoner, til at adskille stellet fra batteriet. Designet inkorporere bag- og forlygten i stellet, så batteriet bliver fuldt udnyttet.

Beskrivelse af cyklen

BATTERI

LED FORLYGTE

LED BAGLYGTE

ELMOTOR

Individuelt projekt

Martin I. Engberg 2014

9


2#

LED STANDERLAMPE 5 ugers projekt - 2013 3. semester

Martin I. Engberg 2014

10


RESEARCH + IDEGENERERING Samarbejde med LIGHTYEARS I dette projekt var jeg sammen i en gruppe om at lave et bud på en ny lampe til firmaet LIGHTYEARS. Denne lampe skulle gøre brug af LED teknologien. Udover at lave en ny lampe havde vi en LED ekspert indover samt besøg ved flere lysfirmaer. Testning af LED med opalt glas.

Inspiration fra morselamper

Gruppe projekt - Tegninger lavet af mig

Papmodel af åben / lukke mekanismen.

Martin I. Engberg 2014

11


ENDELIGT PRODUKT

Her ses en 3D visualisering af standerlampen. Vi valgte at gøre lampen lidt rå i stilen ud fra en analyse af Lightyears portefølje. Der er derfor brugt sandblæst aluminium og en matsort farve, som går igen ved flere elementer.

Exploded view

Knap til at indstille lamellerne, der kan indstilles mellem slukket, tændt og åbnet.

1. Slukket Gruppe projekt - 3D model og renderings lavet af mig

2. Tændt

3. Åbnet Martin I. Engberg 2014

12


Kontekstbillede

ENDELIGT PRODUKT

Mockup modellen var med til at illustrere de 2 lysfunktioner som standerlampen giver. Når den er lukket skabes et stemningslys i rummet. Når man lukker op for lamellerne kan det bruges som arbejds-/læselys.

Lukkede lameller

Gruppe projekt - 3D miljø lavet af mig

Åbnede lameller

Martin I. Engberg 2014

13


3# GRÆSHOPPEBUR TIL KØKKENET 5 ugers projekt - 2013 3. semester

Martin I. Engberg 2014

14


RESEARCH

Vores emne omhandlede køkkenet. Jeg besluttede at undersøge fremtidens køkken. Her fandt jeg en rapport fra der konkluderede at i år 2050 vil vi støde på en madkrise. Alternative madvarer blev derfor anbefalet her bl.a. insekter. Jeg undersøgte derefter hvilke insekter var spiselige og smagte godt. Her nåede jeg frem til at græshopper var nemme at opdrætte og smagte godt. Derfor valgte jeg at arbejde med græshopper og lave et opdrætsbur til køkkenet.

Min hovedkilde til hvordan man skulle opdrætte græshoppere, kom fra private hjems opdræt af dem til at fodre krybdyr. Der var derfor flere videoer og forumsdiskussioner at trække på

13 kg. foder -> 1 kg protein

1.5-2 kg. foder -> 1 kg protein

Individuelt projekt

80% af verdens population spiser allerede insekter i deres daglige madindtag.

Martin I. Engberg 2014

15


IDEGENERERING Efter min research begyndte jeg på funktionsskitser. Her tænkte jeg over hvordan æggene fra græshopperne skulle separeres fra de voksne, hvordan man skulle fodre dem osv. Derefter gik jeg igang med at formgive buret. Jeg ville have at det skulle fremstå rent og pænt, men stadig have referencer til insekter.

ENDELIGT DESIGN FORMGIVNING

FUNKTION

Individuelt projekt

Martin I. Engberg 2014

16


Endeligt produkt Mit endelige produkt er en græshoppefarm/beholder til køkkenet, hvor græshopperne opdrættes til at spise, dermed giver brugeren et proteintilskud. Det består af en voksen- og nymfebeholder, som adskiller de voksne fra nymferne. Der kan derfor tilføjes flere nymfebeholder, ved større bestande. Æg rørende transportere æggene fra voksnebeholderen til nymfe. En boks til at nedfryse og derefter spise de voksne er også inkluderet. Boksen har indbygget LED, som tiltrækker de voksne græshoppere ned i boksen.

De 2 bure sammen

1. Opdræt

2. Dræbe/frysning

3. System til at låse fast

4. Mad

Individuelt projekt

Martin I. Engberg 2014

17


4#

FLYIDENTITET

5 ugers projekt - 2013 2. semester

Martin I. Engberg 2014

18


RESEARCH

Opgave: Lav visuel identitet for opfundet flyselskab + 2 produkter dertil.

Målgruppe

I dette projekt skulle vi skabe en visuel identitet til et imaginært flyselskab. Jeg valgte at tage udgangspunkt i Silicon valley businessfolk. Ud fra dette præmis fandt jeg inspiration fra forskellige teknologiske objekter, og skabte et logo samt flyenes grafik. Vi skulle herefter skabe 2 produkter til dette flyselskab. Jeg valgte at fokusere på indtjekningsskrankene.

Moodboard

Flyets design

Bæredygtighed Executive Business Luksus

Individuelt projekt

Logo design

farveholdning

Martin I. Engberg 2014

19


PRODUKT Check-in skranken til Silicon Airways ligger sig stilmæssigt op af flyselskabets identitet. De samme grå nuancer er brugt som i logoet. Derudover er skranken let og en smule futuristisk at se på både visuelt men også materialerne brugt. Der er en info skærm samt en vægt måler skærm.

Individuelt projekt

FORMGIVNING

Martin I. Engberg 2014

20


PRODUKT

Check-in standeren er det andet produkt. Her kan flypassageren hurtigt tjekke ind og få sin billet til afgangen. Designet ligger sig op af indtekningsskranken, så brugeren ikke er i tvivl om hvilket flyselskab standeren tilhører. Standeren er udstyret med en touch skærm.

FORMGIVNING

Individuelt projekt

Martin I. Engberg 2014

21


5#

FOODPROCESSOR

1 uges projekt - 2013 3. semester

Martin I. Engberg 2014

22


FUNKTION

RESEARCH + PRODUKT Et kort 1 uges projekt, hvor vi skulle arbejde med semantik. Her fik vi et blad hver, som repræsenterede en målgruppe. Jeg fik et blad omhandlende sund livstil. Vi skulle derfor lave et produkt målrettet læserne af bladet. Mit produkt blev en Nespresso inspireret maskine, til at lave grød/ smoothie ud fra nogle beholdere. Maskinen ville så tilføje proteiner, kulhydrater, cand og vitaminer + mineraler i pulver form. En tilhørende app med 3 valgmuligheder: “Weight loss”, “Health” og “Weight gain” får maskinen til at justere på den doserede mængde.

FARVEVARIANTER

MOODBOARD

Grød

Individuelt projekt - 2013

Martin I. Engberg 2014

Smoothie

23


6#

PROJEKTER UDEN FOR SKOLEN 2012-2014

Martin I. Engberg 2014

24


B&O tandbørste

Et kort en uges projekt, hvor målet var at lave en model i Cipertool. Jeg valgte at lave en tandbørste, som skulle ramme æstetiken hos B&O.

Individuelt projekt - 2012

Martin I. Engberg 2014

25


MOVE 2030

I vinteren 2013 havde vi en uges fri. Her valgte jeg at bruge ugen pü at udarbejde et konkurrence foreslag til MOVE2050. Det blev en üben bil, som udnyttede fremtidens selvkørende bilers sikkerhed.

Individuelt projekt - 2013

Martin I. Engberg 2014

26


BILSKITSER Min passion indenfor design er biler. Jeg har tegnet biler siden jeg var helt lille. Derfor laver jeg div. projekter ved siden af skolen, hvor jeg øver mig i at blive bedre.

Individuelt projekt - 2014

Martin I. Engberg 2014

27


HĂ…BER VI SES! Maeng@edu.kadk.dk

Martin I. Engberg 2014

28

INDUSTRIAL DESIGN PORTFOLIO - MARTIN ENGBERG  

4. Semester Industrial Design at the Royal Danish Academy of Fine Arts.

INDUSTRIAL DESIGN PORTFOLIO - MARTIN ENGBERG  

4. Semester Industrial Design at the Royal Danish Academy of Fine Arts.

Advertisement