Page 1

af Martin D. Christensen

P O R T F O L I O


P O R T F O L I O


1

OP // REOLSYSTEM Reolsystemet OP blev lavet i forbindelse med min afgang på Arkitektskolen Aarhus. Reolen er udarbejdet med sparring fra Fredericia Furniture. Grundideen er at lave et modulært reolsystem, hvor de funktionelle elementer også agerer konstruktive elementer i systemet. Det har jeg opnået ved at bruge kiler i samlingerne, der med sine konstruktive egenskaber går ind og låser og stabiliserer systemet med hjælp fra hylder og kasser.

Designet af Martin D. Christensen


2


4


2

POET // SKRIVEBORD Skrivebordet POET blev designet og lavet under mit ophold på møbelsnedkerskolen i København. Møblet er skabt ud fra tanken om at skabe et møbel uden brug af søm og skruer, og som samtidig er optimeret til flat packaging. Resultatet af disse benspænd blev POET. Bordet er lavet ud fra et simpelt konstruktivt princip, hvor benene er indespændt mellem de to bordplader, hvoraf den nederste agerer sarg i konstruktionen. Benene holdes på plads ved hjælp af kiler, hvilket giver en fleksibilitet, da benene er nemme at afmontere ved transport. Der er udover det konstruktive, lagt en lang række æstetiske overvejelser i udformningen, specielt er der lagt fokus på overgangene. Det ser man f.eks i mødet mellem bordplade og ben, hvor benene går fra at være runde til at blive firkantede i mødet med “kassen”, og underlægger sig på denne måde kassens formsprog. Det ses desuden i overgangen mellem de to bordplader, hvor der sker retningsskifte i åreretningen. Skrivebordet er idag sat i produktion hos det Århusbaserede firma Nordic Tales.

Designet af Martin D. Christensen


6


8


3

RAMMESAVS

TABURET / Martin D. Christensen

TAUT // TABURET

Denne taburet blev designet til FSC Design Award 2013 og er inspireret af det gamle snedkerværktøj, rammesaven. Ved at rotere pinden, strammes snoren og læderet spændes ud. Taburetten er en leg med kræfterne - når en person sætter sig, bliver trykket fra kroppen omdannet til træk i snoren - altså går det fra en vertikal til en horisontal kraftpåvirkning. Taburetten er i sit udtryk og materialevalg inspireret af 50’ernes møbelkunst. Taburetten blev Runner UP ved FSC Design Award 2013

Designet af Martin D. Christensen


10


12


14


4

WASTE // BÆNK Denne bænk blev udviklet til Århus Havn i 2012. Jeg har i dette projekt taget udgangspunkt i de resourcer, der ligger i en industriel havn - helt konkrete resourcer i form af materialer. Bænken er lavet af en gammel jernbanesvælge som siddefladde og brugte paller som ryglæn. Jeg har så vidt muligt forsøgt at bearbejde materialerne så lidt som muligt, for at bibeholde de historiske lag og den råhed, der er indeholdt i materialerne. Ben og holder til ryglæn er lavet af simple stykker bøjet ubehandlet stål, der over tid vil opnå samme rå og industrielle udtryk som resten af bænken. Bænken er idag udstillet hos Langhoff og Juul i Aarhus.

Designet af Martin D. Christensen


16


18


5

POLYGRIF // PROMOVERINGSPRODUKT Polygriffen blev designet i forbindelse med FSC Design Award 2012, med tanken om at skabe et ikonisk promoveringsprodukt for FSC. FSC’s opgave er at sørge for bæredygtigt skovbrug og i den forbindelse vil de gerne skabe fokus på mindre kendte træsorter, som ofte går til spilde i søgen på mere ædle træsorter rundt om i verden. Polygriffen skal derfor ses som en kreativ “trævareprøve”, som kan sendes rundt til møbelproducenter og andre samarbejdspartnere, for at vise de mindre kendte træsorter. Polygriffen bliver sat i produktion ultimo 2014 og bliver en del af en større lancering fra FSC.

Designet af Martin D. Christensen


POLYGRIF

Polygriffen blev designet i forbindelse med FSC Design Award 2012, med tanken om at skabe et ikonisk promoveringsprodukt for FSC. FSC’s opgave er at sørge for bæredygtigt skovbrug og i den forbindelse vil de gerne skabe fokus på mindre kendte træsorter, som ofte går til spilde i søgen på mere ædle træsorter rundt om i verden. Polygriffen skal derfor ses som en kreativ “trævareprøve”, som kan sendes rundt til møbelproducenter og andre samarbejdspartnere, for at vise de mindre kendte træsorter.

20


22


6

LOT // LYGTE Lommelygten LOT blev lavet i forbindelse med en udstilling i Berlin, hvor der var fokus på den moderne nomade. Som nomade har man brug for at have så lille en oppakning som muligt, og en vej til at minimere oppakningen er at medbringe multifunktionelle genstande. Jeg ville derfor skabe et multifunktionelt lys. Det er tanken at lommelygten LOT kan varetage alle de lyssituationer, man kan have brug for, når man er afsted på tur: lommelygte, bordlampe og loftslampe. Med LOT er det muligt at transformere lommelygten, som har et meget direkte lys, til en bord- eller loftlampe, som har et mere diffust og indirekte lys. Da lommelygten er lavet af kork og der er medfølgende knappenåle, er det muligt at pinne, hvad du nu lige har ved hånden, på lygten for at diffusere lyset. Det kunne evt være et engangsplastikkrus, et stykke papir, en brugt chipspose eller lign. kun fantasien sætter grænser, og produktet ændrer sig med brugerens kreativitet.

Designet af Martin D. Christensen


24


26


7

BULB // PENDEL Lampen BULB blev lavet til en udstilling, som var en del af Copenhagen Design Week 2011. Udstillingens tema var Think Twice, hvor man skulle tage udgangspunkt i et produkt, der efter brug er værdiløst. Jeg tog udgangspunkt i glødetrådspæren, dels fordi jeg aldrig ved hvad jeg skal gøre af dem, når de er brændt ud og dels fordi de var midt i en udfasningsperiode. Lampen består af 48 udbrændte glødetrådspærer, som danner sfære omkring en energisparepære, der er monteret i midten. Det kolde lys fra sparepæren bliver diffuseret gennem glasset på de udbrændte glødetrådspærer, der vender deres desperate øjne mod beskueren. Lampen vandt 1. præmie til Think Twice konkurrencen, Copenhagen Design Week 2011

Designet af Martin D. Christensen


28


30


8

TEA CLIP // TEÆG Dette produkt blev til under en live design konkurrence i Malmø. Opgaven var, at vi skulle designe et emne, der kunne bruges i forbindelse med køkkenet, og som holdt sig inden for målene 300 x 150 x 100 mm. Vi havde to dage til at løse opgaven. Produktet tager udgangspunkt i den problemstilling, der opstår, når man har brygget te med teæg: Man har altid brug for en ekstern holder efterfølgende, så den ikke laver mærker på bordet. Svaret på denne problemstilling er et teæg, der griber om glassets kant. Dette resulterer i en våd og en tør side, hvor den tørre side efter brygningen agerer holder, så bordet ikke bliver skadet. Emnet er en to-komponentstøbning i silikone, med forskellig hårdhedsgrad. Produktet vandt 1. præmien ved live design konkurrencen, Plastmessen Malmø, 2013. Projektet blev udarbejdet i samarbejde med Mads Ulrik Husum og Anne Krogh Jessen

Designet af Martin D. Christensen


32


34


9

CHOBBY // FOOD CHOPPER Med udgangspunkt i eksisterende elektronik og en allerede defineret funktion, skulle vi designe et nyt produkt. Vi fik til opgave at redesigne en food chopper, som synes at være et infillprodukt mellem en blender og en foodprocesser. Det givne elektronik var en simpel dc elektromotor og rotorblade. Resultatet blev CHOBBY, der har fået sit navn fra formen. Formen er lavet ud fra tanken om, at man skal kunne vippe maskinen frem og tilbage mens den hakker, for at opnå et mere jævnt resultat. Det er opnået ved at lave en runding på skålen, der gør det nemt at gå fra stående til kantende position. Det var i designprocessen vigtigt at opnå så enkelt et udtryk som overhovedet muligt og lade formen forklare funktionen - altså gøre brug af affordancebegrebet. Det har været målet at få hele den øverste del af apparatet til at udtrykke én stor knap. Det er gjort ved at beklæde skallen, som omkranser elektronikken, med silikone, for at opnå et ensartet udtryk. Formen inviterer brugeren til at lægge sin hånd på toppen og bruge maskinen. Produktet blev designet i samarbejde med Gitte Langborg Hansen

Designet af Martin D. Christensen


36


38


40


Martin D. Christensen info@machvaerk.com +45 28223617


Portfolio  

By Martin D. Christensen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you