Page 1

Wellness step-by-step

Acupuntuur tegen rimpels Voor de rijpere huid met rimpels Richard heeft ruime ervaring in de acupunctuur. Terwijl hij zich specialiseerde in het behandelen van mensen met vermoeidheidsverschijnselen, burn-out en psychische en emotionele klachten, merkte hij dat deze mensen ook huidproblemen vertoonden. Richard onderzocht de oorsprong van de huidproblemen en de mogelijkheden om deze te verbeteren, waarna hij een eigen diagnosemethode ontwikkelde, samen met het bijbehorende studiemateriaal. De productlijn van Ries Cosmetics is gebaseerd op de Chinese geneeskunde en bevat water uit de Middellandse zee, aangezien dat volgens Richards onderzoek het meest identiek is aan de vochthuishouding in het lichaam.

kun je teruggrijpen op allerlei technieken, waaronder het effectieve aesthetic needling. In deze editie van Beauty Wellness Magazine zie je stap voor stap de werking van deze acupunctuurbehandeling. De

De diagnosemethode van Ries Cosmetics is gebaseerd op hoe het inwendige lichaam zich projecteert op het gezicht en de voeten, en combineert dit met de tongdiagnostiek. Iedere klacht die je vanaf de buitenkant waarneemt krijgt een bevestiging van de oorzaak via het tongbeeld. De kwaliteit van de huid en haar weerstand worden bepaald door twee factoren: de weerstand en vitaliteit van het inwendige systeem en de invloeden van klimatologische omstandigheden, zoals wind, kou en warmte. De vitaliteit van het inwendige systeem wordt bepaald door mentale, emotionele en fysiologische processen enerzijds en onder meer manier van leven en voeding anderzijds. Deze factoren zijn van invloed op onder andere de kwaliteit van de huid, voeten en het hele verouderingsproces.

behandeling wordt ondersteund met de producten van Ries Cosmetics, voor een optimaal egaliserend effect. Richard van Nessen, eigenaar en ontwikkelaar van Ries Cosmetics, richt zich met deze behandeling op de fronslijntjes en de neus-lipplooi.

2

1 3

n Galb Lever e

2

Milt en Maag

laas

Nieren, Blaas en Darmen

Bij deze behandeling concentreert hij zich op de fronslijntjes en de neuslipplooi. Volgens de tongdiagnostiek uiten fronslijntjes zich door een gezwollen middenstuk van de tong en een verticale lijn in het midden. De neus-lipplooi uit zich door een rode zijkant van de tong die enigszins naar beneden gezakt is.

n Galb

3

laas

1

afvalstoffen beter worden afgevoerd. De huid is daarna gereed om de naalden te zetten.

Lever e

Om de huid voor te bereiden op de aesthetic needling-behandeling stimuleert Richard eerst de doorbloeding, zodat de

Longen Hart

1 MENTAL / PSYCHE | 2 BODY / FYSIEK | 3 BASIS / GENETISCH Beauty Wellness | 00


1 1 | Start met het reinigen van het gezicht met een reinigingsproduct (cleanser). Pas de Shiatsu-techniek toe, waarbij je druk met de muis van je hand uitoefent op het gezicht. Hierdoor stimuleer je het bindweefsel en de doorbloeding. Bij de wangen pak je de huid vast en draai je deze naar beneden, met de zwaartekracht mee. Vanaf de neus stimuleer je de huid eveneens naar beneden.

4

5 5 | Verwarm een handdoek en leg deze over het fleecedoekje op het gezicht, zodat de oplossing in het doekje een optimale werking heeft.

4 | Leg het doekje vervolgens op het gezicht.

2

6

6 | Maak de nek los door hem op te tillen en naar links en naar rechts te draaien. Hierdoor kan de klant optimaal ontspannen.

2 | Dep de huid droog met een handdoek.

3 3 | Neem een bakje lauwwarm water met 2 gram van een speciaal masker om de huid te egaliseren (smoothskin mask). Laat hier gedurende vijf minuten een fleecedoekje in weken. 00 | Beauty Wellness

7

7

7 | Verwijder het fleecedoekje en stimuleer opnieuw de doorbloeding door middel van de Shiatsu-techniek.


Wellness step-by-step

8

8

8 | Meng 20 druppels van een op de huid afgestemd concentraat met een crème (Neutral crème) en breng dit serum aan op de neus-lipplooi. 11

9 9 | Meng op dezelfde manier 20 druppels van een op de huid afgestemd concentraat met een crème (Neutral crème) en breng dit serum nu aan op de fronslijntjes op het voorhoofd.

11

11

11 | De huid is nu in optimale conditie om de naalden te zetten. Zet de naalden opwaarts in de huid, voor een liftend effect. Start bij het begin van de rimpel en eindig bij het uiteinde van de rimpel. Zet ook een aantal naalden in de kaaklijn om de rimpel in de neus-lipplooi recht te trekken. Als je alle naalden hebt gezet, laat je ze 30 minuten zitten.

»

10 10 | Sluis de serums in met een ionisatieapparaat. Hierdoor komen de stoffen in de huid terecht en blijft het vocht op de huid liggen.

10

11

11

11

Beauty Wellness | 00


Wellness step-by-step

Ries Cosmetics biedt een totale cosmeticalijn voor de behandeling van binnenuit en van buitenaf. De lijn bestaat uit voedingsadviezen, voedingssupplementen, huidverbeterende producten en aesthetic needling. Door deze integrale aanpak wordt de aanmaak van stoffen in het lichaam gestimuleerd en worden de 100% natuurlijke, biologische producten beter opgenomen.

13 13 | Verwijder de naalden een voor een.

12 12 | Trek elke tien minuten de naalden een stukje omhoog om de doorbloeding te stimuleren. De naalden blijven in de huid vastzitten doordat je eerst het serum in de huid hebt gesluisd.

14 | Breng over het hele gezicht een serum of crème aan om de behandeling af te sluiten. 

14 De linkerkant op de foto is nog niet behandeld, de rechterkant wel.

12

Kijk mee!

Met dank aan

Ga snel naar www.beautywellness-magazine.nl om de video van deze behandeling te bekijken, waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Ries Cosmetics: Richard van Nessen | Model: Willy Groen Fotograaf: Ron Rutgers, www.foto-concept.nl Videoproducer: Jan de Blaauw

00 | Beauty Wellness

Ries Cosmetics Aesthetic needling step by step  

Ries Cosmetics Aesthetic Needling een complementair behandelplan bij anti-ageing wat faceliften en botoxen overbodig maakt.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you