Page 1


SCHOLIEREN WANDELEN VOOR WATER Zes kilometer lopen met zes liter water op je rug. Voor veel kinderen in ontwikkelingslanden is dat dagelijkse kost. Tienduizend Nederlandse basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 hebben op woensdag 19 maart tijdens de sponsorloop Wandelen voor Water ervaren hoe zwaar dat is. Het startschot in Vlaardingen werd om 10:00 uur gegeven in de Polderpoort. Er liepen 300 Vlaardingse schoolkinderen door de broekpolder. Verspreid over verschillende wandelroutes in het land verwachten meer dan 400 scholen een zo hoog mogelijk sponsorbedrag op te halen. Dit jaar betreft van een project in EthiopiĂŤ. Samen met ZOA wordt hier gewerkt aan een gezonde basis voor de gemeenschap door de toegang tot veilig drinkwater en schone wc's te verbeteren. Zo kunnen gevaarlijke, besmettelijke ziektes als cholera worden voorkomen.

SCHOON WATER VOOR ETHIOPIE Het doel van ZOA is om ervoor te zorgen dat in 2015 23.000 schoolkinderen en circa 25.000 dorpelingen toegang hebben tot schoon drinkwater en goede wc's. Daarom liepen vandaag 300 leerlingen van 4 scholen in Vlaardingen voor dit project. Meer informatie hierover vindt u op www.wandelenvoorwater.nl.

KENNISDELING Naast het inzamelen van sponsorgeld bestaat het programma van Wandelen voor Water ook uit kennisoverdracht. Kinderen krijgen voorafgaand aan de sponsorloop gastlessen en informatie om hen een beter besef te geven over de situatie waarin veel van hun leeftijdsgenoten zich bevinden. Zo leren zij dat drinkwater en goede hygiĂŤne belangrijke voorwaarden zijn voor een goede gezondheid.

LANDELIJKE INITIATIEF Wandelen voor Water is een landelijk initiatief georganiseerd door Aqua for All. ZOA verzorgt elk jaar een groot aantal sponsorlopen rond Wereld Waterdag, 22 maart. In Vlaardingen wordt Wandelen voor Water mogelijk gemaakt door Rotary Club Vlaardingen.

2 Rotaryclub Vlaardingen | Joh. Willem Frisolaan 22 3136 BG Vlaardingen


WAT WAS DE OPBRENGST? Wethouder Sport en Onderwijs maakte rond 11:30, toen alle leerlingen binnen waren, de balans op. 300 leerlingen liepen zes kilomter met zes liter water en haalden bijna 7.900 euro op voor Wandelen voor Water. Een enorme prestatie.

ROTARY CLUB VLAARDINGEN Rotaryclub Vlaardingen maakte voor de tweede keer dit landelijke evenement in Vlaardingen mogelijk. Rotaryclub Vlaardingen, serviceclub en onderdeel van een wereldwijde organisatie die zich ten doel stelt zich dienstbaar te maken aan de gemeenschap, lokaal, nationaal en internationaal.

SAMEN ZIJN WIJ TOEGEWIJDE VRIENDEN EN BUREN DIE IN ONZE VRIJE TIJD HET VERSCHIL WILLEN MAKEN.

Meer informatie: o

Rotary.nl/Vlaardingen

o

Zoa.nl

o

Wandelenvoorwater.nl

o

Facebook.com/rotaryclubvlaardingen

Voor de redactie: Martijn Verbeek, 0641367500

3 Rotaryclub Vlaardingen | Joh. Willem Frisolaan 22 3136 BG Vlaardingen


4 Rotaryclub Vlaardingen | Joh. Willem Frisolaan 22 3136 BG Vlaardingen


5 Rotaryclub Vlaardingen | Joh. Willem Frisolaan 22 3136 BG Vlaardingen


6 Rotaryclub Vlaardingen | Joh. Willem Frisolaan 22 3136 BG Vlaardingen


7 Rotaryclub Vlaardingen | Joh. Willem Frisolaan 22 3136 BG Vlaardingen


8 Rotaryclub Vlaardingen | Joh. Willem Frisolaan 22 3136 BG Vlaardingen


9 Rotaryclub Vlaardingen | Joh. Willem Frisolaan 22 3136 BG Vlaardingen

140323 persbericht wandelen voor water  
140323 persbericht wandelen voor water  

Rotary Club Vlaardingen. Wandelen voor Water 2014.

Advertisement