Page 1

LOGO ONTWERP

Martijn Spiering


Well Water is een Nederlands bedrijf dat zich op een duurzame manier inzet voor een betere

wereld.

Door een verantwoord en duurzaam productieen leveringsproces weet Well Water garant te

staan voor het behoud van het milieu

Tevens heeft Well Water wereldwijd diverse ontwikkelingsprojecten lopen om iedereen van

schoon drinkwater te voorzien.

Deze projectperiode ben ik ben ik bezig geweest met het ontwerpen van een nieuwe huisstijl voor Well Water. In dit verslag is laat ik zien hoe het

logo tot stand is gekomen.


INHOUD 1 INSPIRATIE 2 SCHETSFASE 3 UITWERKING


INSPIRATIE


MUJJO Dit logo is volledig opgebouwd uit driehoekige vlakken. Door het gebruik van verschillende kleuren wordt diepte aangetoond. Zo zijn de schaduwen donkerder gemaakt waardoor er een ruimtelijk effect ontstaat.

DBDS Ook dit logo heeft veel diepte door het gebruik van driehoekige vlakken. Het logo is in slechts ĂŠĂŠn kleurstelling uitgewerkt, maar door het gebruik van verschillende tinten binnen deze kleur ontstaat een ruimtelijk effect .


Vyclone Ook hier wordt gebruik gemaakt van verschillende vakken om een figuur te creĂŤeren. Het speelse lettertype steekt af tegen de geometrische vormen van het logo, waardoor het geheel een stuk spannender wordt.

Cock Dit is een combinatie van schilderen en grafisch vormgeven. De vlakken zijn geschilderd, en zijn vervolgens digitaal aan elkaar geplakt. Ondanks de hoekige vlakken blijft de illustratie levendig door gebruik van natuurlijke kleuren.


IJsbeelden Festival De lijnen die diagonaal door de afbeelding lopen doen denken aan breuklijnen die vaak in ijs te zien zijn. Ook is er voor een mysterieuze kleurstelling gekozen om bezoekers nieuwschierig te maken.

Celadon Dit logo is wat eleganter dan andere inspiratielogo’s. Het logo is volledig opgebouwd uit lijnen. Door lijnen dichter op elkaar te plaatsen ontstaat meer diepte op bepaalde punten, waardoor het logo levendiger wordt.


F3 Door verschillende letters en cijfers in elkaar over te laten lopen ontstaat een beeldmerk waar niet de tekens niet direct te herkennen zijn. Verder is er gekozen voor een diapositieve kleurstelling waardoor het logo opvalt.

Gravity Het silhouet van de letter bestaat volledig uit bubbels. Deze bubbels worden snel geassocieerd met water. Hierdoor wordt het logo herkenbaar en wordt de associatie met water meteen gemaakt.


SCHETSFASE


Letters als vormen Geinspireerd op de ontwerpen van Piet Zwart. Door letters over elkaar te plaatsen ontstaat een abstract figuur.

Levende waterdruppelds Geïnspireerd door Max Kisman. Met eenvoudige en illustratieve vormen worden ‘levende figuren’ gecreëerd die een verhaal vertellen. Zo zijn hier waterdruppels afgebeeld die beiden verschillende poses uitbeelden. Links een ‘helpende hand’, rechts een vreugdesprong.

Nederland waterland Nederland is een echt waterland en Well Water is een Nederlands merk. De linker afbeelding is een druppel water gevormd naar het silhouet van Nederland. Er is wederom een ‘levend figuur’ te zien. Rechts nog enkele schetsen met het silhouet van Nederland.


UITWERKING


Presentatieschets Ik heb ervoor gekozen de schets met het silhouet waar Nederland in driehoeken staat afgebeeld verder uit te werken. Eerst heb ik een presentatieschets gemaakt, om te laten zien hoe het logo er definitief uit komt te zien


Uitwerking Ik heb na het maken van een presentatieschets de omtreklijnen van de vlakken uitgetekend op een raster. Hierdoor heb ik de tekening snel en doeltreffend digitaal kunnen uitwerken. Op deze pagina is het verloop van schets op papier tot de digitale uitwerking te zien.


Kleuronderzoek Op deze pagina is het logo te zien in verschillende kleurstellingen. Ik heb zowel de Pantone kleuren als de bijbehorende CMYK-waarden er onder gezet. Het is belangrijk om bij het drukken rekening te houden met de gekozen kleurstelling. De meeste printers printen in CMYK-kleurstelling.

PANTONE U 20% CMYK 0 0 0 20

PANTONE U 80% CMYK 0 0 0 80

PANTONE U 20% CMYK 0 0 0 20

PANTONE U 80% CMYK 0 0 0 80

PANTONE U 40% CMYK 0 0 0 40

PANTONE 297U CMYK 50 0 0 0

PANTONE U 40% CMYK 0 0 0 40

PANTONE 367U CMYK 50 0 75 0

PANTONE U 20% CMYK 0 0 0 20

PANTONE U 80% CMYK 0 0 0 80

PANTONE U 20% CMYK 0 0 0 20

PANTONE U 80% CMYK 0 0 0 80

PANTONE U 20% CMYK 0 0 0 20

PANTONE U 80% CMYK 0 0 0 80

PANTONE U 40% CMYK 0 0 0 40

PANTONE 143U CMYK 0 50 75 0

PANTONE U 40% CMYK 0 0 0 40

PANTONE 272U CMYK 50 50 0 0

PANTONE U 40% CMYK 0 0 0 40

PANTONE U 50% CMYK 0 0 0 50


Fontonderzoek Bij het logo heb ik gekozen voor schreefloze letters. Het logo is strak en geometrisch. Een fontfamilie met schreefletters zou hier niet bij passen. Voor de logo’s rechts afgebeeld heb ik gekozen voor het lettertype Helvetica Neue. Dit is ook het lettertype van het uiteindelijke logo.

well

WELL

Helvetica Neue

Well WELL Well WELL Futura

Well WELL

well water

Akurat

Well WELL Well WELL Century Gothic

Well WELL Well WELL

wellwater

wellwater


Grootte Links het definitieve logo. Verder is hier te zien hoe het logo zich in verschillende groottes verhoudt. Hier moet rekening mee gehouden worden bij bijvoorbeeld plaatsing op briefpapier of bij het gebruik van het logo als favicon op een website.


Kleur Hier is te zien hoe het logo er op verschillende achtergronden uit ziet. Ook is te zien hoe het logo er uit ziet als deze gedrukt wordt in grijswaarden of in een monotone kleurstelling.


Logo Well Water  
Logo Well Water  

Ik ben bezig geweest met het ontwerpen van een nieuwe huisstijl voor Well Water. In dit verslag is laat ik zien hoe het logo tot stand is ge...

Advertisement