Page 1

The world of a Designer.

created by: Martijn Smulders


Inhoud pagina 1: Inhoud pagina 3: interview met Martijn Smulders pagina 5: het merk MsD pagina 7: gaming for life

pagina 13: music makes your life

pagina 9: In de ban van een game!

pagina 15: streetview

pagina 11: personal information 2.0

pagina 17: artikel pagina 19: de film wereld pagina 21: toekomst droom

1


2


Interview met de ontwerper van MsD.

Een interview met Martijn Smulders de persoon achter het nieuwe merk ‘MsD’. Zijn personal brand, persoonlijke topics en meer wordt in dit magazine besproken

H

allo ik ben Martijn Smulders een 17 jarige jongen. Ik ben net klaar met de Havo en ben nu naar het HBO overgestapt. Naar de opleiding Communicatie en Multimedia design en daarvan de Communicatie kant. Naar mijn mening zit ik hier helemaal goed op mijn plaats. Ik wil graag in de design wereld verder. Dat hoop ik dan ook te bereiken met deze opleiding. Ik vind het erg leuk om producten en andere dingen zoals logo’s te ontwerpen. Dit wil ik graag doen door naar dingen met een frisse open blik te kijken en ook samen te werken met anderen en dan ook naar anderen te luisteren. Want ik denk dat je met samenwerking in de praktijk het meeste bereikt.

3

Ik sta dan ook open voor de mening van anderen en ik denk dan ook dat hier een groot pluspunt van mij in zit voor een baan in de design wereld omdat je daar toch eigenlijk altijd in projecten werkt. Door het feit dat ik het ontwerpen van producten en alles heel leuk vind en een van mijn favoriete bezigheden gamen is, hoop ik dat ik een baan kan krijgen binnen de game design en dan daar mijn ontwerpen kan gaan maken. Nu ga ik eerst zorgen dat ik mijn HBO studie zo snel mogelijk afmaak en dan ga ik voor de volle 100% werken om een baan te vinden die perfect bij mij past en dan ook het liefst in de game design en dan weet ik zeker dat dat ook gaat lukken.


W

e moesten 100 vragen over jezelf verzinnen voor de course en hier bespreek ik er een paar. Ik heb de vraag met het antwoord er op neer gezet om jullie nog wat meer informatie over mijzelf te geven. HEB JE BEPAALDE DOELEN IN JE LEVEN? Ja ik heb wel wat doelen in mijn leven. Zoals zo snel mogelijk mijn opleiding op een goede manier afsluiten. daarna het vinden van een goede en leuke baan. Zorgen voor een leuk gezin dat ik goed kan onderhouden. WAAROM DOE JE DEZE OPLEIDING? Omdat ik graag ontwerper wil worden het maakt mij niet zoveel uit of het nou logo’s, reclame of iets in de game is. Het liefst zou ik iets in de game wereld gaan doen. Bijvoorbeeld het ontwerpen van landschappen en poppetjes. Dat hoop ik met deze opleiding te bereiken. BEN JE TROTS OP WIE JE BENT? Ja ik ben trots op wie ik ben. Ik maak mijn eigen keuzes in mijn doen en laten. Daarmee bepaal ik zelf wie ik ben en hoe ik over kom. Hier ben ik trots op en tevreden mee.

STA JE OPEN VOOR NIEUWE MENSEN? Ja ik sta open voor nieuwe mensen. Kennis maken met nieuwe mensen is over het algemeen leuk maar er zitten altijd wel mensen bij die je niet zo leuk vind. Als je er niet voor open staat kom je er ook niet achter of je ze wel of niet aardig vind. Ik vind dan ook dat je iedereen een kans moet geven. BEN JE GOED IN CONTACTEN ONDERHOUDEN? Als ik mensen aardig vind is het wel leuk om contact te houden met ze en wil ik daar ook graag moeite voor doen. Soms lukt dat gewoon niet omdat ik geen tijd heb maar ik probeer het zeker altijd. BEN JE VAAK BEWUST VAN HOE JE OVERKOMT OP ANDEREN? Ik ben me er bewust van, maar weet niet zeker of ik wel altijd goed overkom. Ik probeer positief over te komen en andere in hun waarde te laten. BEN JE BLIJ MET DE KEUZES DIE JE HEBT GEMAAKT? Er zijn veel keuzes die ik heb gemaakt in mijn leven. Ik ben niet met alle keuzes even blij, maar ik heb ze zelf gemaakt en kan dus niemand anders de schuld geven dat er ook foute keuzes zijn gemaakt. Over het algemeen ben ik blij met de keuzes die ik heb gemaakt.

4


Het merk: msD

M SD

Mijn logo:

Dit lettertype heb ik gekozen omdat ik het erg mooi vind en het ook sierlijk is maar daarnaast toch kracht uitstraalt. Om die kracht van het lettertype te versterken heb ik gekozen voor een zwart/rood combinatie van kleuren. De lettercombinatie MsD heb ik gekozen omdat de M en de S de beginletters zijn van mijn voor en achter naam en de D omdat ik het hele woord design erbij niet mooi vond en omdat ik alleen de Ms niet echt normaal vond om als logo te gebruiken omdat het ook een ziekte is. De S heb ik kleiner dan de andere 2 letters gedaan omdat ik die letter minder belangrijk vond en omdat ik het er zo ook mooier uit vind zien. Ik heb het strak tegen elkaar aan gezet omdat ik niet wil dat mijn logo te veel ruimte inneemt maar ook niet te weinig vandaar dat de letters zelf vrij groot zijn. Op deze manier is mijn logo tot stand gekomen. Mijn inspiratie heb ik gaandeweg het proces opgedaan voornamelijk door gewoon te gaan schetsen en de beste punten van elke schets te combineren tot een logo.

5


D

mijn visite kaartje MIJN VOORKANT Is tot stand gekomen doordat in de opdracht werd vermeld dat je persoonlijke gegevens er in moesten en dit heb ik links onder gezet om het niet al te veel de aandacht te laten trekken maar toch niet helemaal weg te laten vallen. Ik heb er voor gekozen om mijn merknaam boven aan het kaartje te zetten en de beginletters van elk woord met het zelfde lettertype als mijn logo te schrijven en ook groter te doen dan de rest zodat het duidelijk was waar mijn logo voor staat. Dit logo heb ik er ook groot op gezet want het moet duidelijk naar voren komen. MIJN ACHTERKANT is tot stand gekomen omdat ik nog eens duidelijk mijn logo naar voren wil laten komen om te zorgen dat mensen het sneller onthouden. Met mijn slogan erop wil ik duidelijk maken wat de bedoeling is van mijn merk.

6


‘gaming for life’ S

Hier even wat wat informatie over mijn favoriete hobby. Deze is voor zoveel jongens het zelfde namenlijk Game!

“ top nou eens met game, je krijgt er vierkante ogen van!! ”. Dit is een van de zinnen die je in het leven van een gamer zolang je nog bij jou ouders woont heel vaak voorbij hoort komen. Ik ben begonnen met gamen toen ik de eerste gameboy color kreeg voor mijn verjaardag en sindsdien ben ik eigenlijk nooit meer opgehouden met gamen. Er zit wel een groot verschil in de tijd die ik game, dit hangt namelijk heel nauw samen met de tijd die ik heb en de andere opdrachten die ik nog moet doen. Maar er zijn natuurlijk dagen waarin ook ik dit maar al te vaak gehoord heb en ook nog zal horen, want als fanatieke gamer zit je toch wel een paar uur achter elkaar achter je schermpje. Als daar natuurlijk tijd voor is. Want hoe fanatiek ik ook ben gamen staat bij mij niet op de eerste plaats, ik vind het belangrijk dat ik eerst de dingen doe die in het leven gewoon gedaan moeten worden zoals school en werken. Maar in mijn vrije uurtjes zit ik toch wel vaak achter mijn pc, Xbox 360 of playstation 3 ( beter bekent als Ps3) . Ik heb een redelijk duidelijke onderverdeling in games. Op de pc speel ik rpg/mmo games of soms strategie spellen. Daarentegen speel ik op de Xbox en Ps3 vaak shooters. Dit komt omdat ik echt een hekel heb aan de besturing van shooters op de Pc en de besturing met een controller daarentegen veel fijner vind. Het nadeel van mijn veranderende game stijl is wel dat ik nooit echt super pro wordt in een game op een bepaalde console. Maar al zeg ik het zelf ik kan toch aardig mee gamen op elke console. Zoals ik net ook al zei het ligt er ook een gedeelte aan welke game we spelen, en als het een team game is waar ik ook erg fan van ben ligt het ook weer aan het team. Het grootste nadeel van team games vind ik dat je soms ook echt een slecht team hebt of juist een hele slechte tegenstander.

7

Daar zit ook wel weer een uitdaging in. Als je namenlijk een slecht team hebt maar wel een paar goede spelers is het de kunst om zelfs met dat slechte team te winnen van de tegenstander omdat je je dan nog beter voelt bij de overwinning omdat je het toch maar hebt klaar gespeeld met veel minder spelers dan dat het normaal zou gaan. Aan het feit van een slechte tegenstander doe je ook niet veel maar persoonlijk vind ik de game dan ook niet meer super leuk omdat je dan gewoon te makkelijk wint. Maar zonder dat we naar deze kleine punten kijken ben ik toch wel echt verslaafd aan het gamen. Ik ben dan ook altijd als ik vrij heb op te stoken voor een lekker potje gamen het liefst natuurlijk met vrienden omdat je dan toch weer sociaal bezig bent terwijl je eigenlijk een ding doet wat vaak alleen wordt gedaan. Ik ben dan ook zeker niet zo’n iemand die zich eenzaam opsluit op zijn kamer en verder niet meer tegen iemand praat totdat de game voorbij is of hij er genoeg van heeft. Als er niemand is die kan of wil gamen zet ik gewoon mijn msn aan en ga ik zitten multitasken om toch in contact te blijven met mijn vrienden. Ik snap niet dat mensen de hele dag kunnen game zonder ook maar iets anders te doen. Vaak zitten ze helemaal in de gamen en zijn dan ook helemaal van de wereld. Daar heb ik nog nooit last van gehad en dat hoop ik ook nooit te hebben. Voor de komende tijd zal ik zeker in mijn vrije tijd nog wel even doorgaan met gamen voor zolang het kan want ooit komt er dat moment dat je met vrouw en kinderen thuis zit en een baan hebt waar je veel tijd aan kwijt bent. Maar voor die baan hoop ik ook eigenlijk iets te vinden binnen de game design dus als ik geluk heb vind ik dat en dan kan ik nog wat langer doorgaan met mijn grootste passie. Met die baan hoop ik dan ook de games die er zijn te kunnen verbeteren en samen met een team nieuwe te ontwikkelen. Daarmee wil ik de nieuwe generatie gamers vermaken.


In de ban van de game! Hier een stuk over mijn favoriete game. Namenlijk Lord of the rings online het is een gedeeltelijke free to play game. Ik wil jullie wat vertellen over de gameplay en de graphics van het spel.

H

et is een MMO rpg game gemaakt door turbine inc. Het spel is gebaseerd op de razend populaire film tryologie Lord of the Rings. Maar het verhaal dat je kent is alleen maar het begin! In het spel wordt de verhaal lijn van de lord of the rings films wel gevolgd. Maar je speelt er nog honderden questen omheen en je bepaalt zelf wanneer je de verhaal lijn volgt. De wereld van middle earth zit vol met monsters en slechte mensen die allemaal gehoorzamen aan Sauron. Maar de free people of middle earth verzetten zich er tegen. In het spel maakt je een character aan waarbij je kan kiezen uit vier races die ook echt uit de film komen. Namelijk: De mensen, De elfen, De dwergen en De hobbit. Als je je race heb gekozen is het de bedoeling dat je een class kiest die ook allemaal op verschillende personen uit de film gebaseerd zijn. Ze komen niet allemaal even duidelijk naar voren in de film maar sommige komen ook uit de boeken.

9

Middle earth word in een nieuw jasje gestoken. Van de groene velden van de Shire tot aan het zwarte fort Barad-dur wordt met een prachtige graphics weergegeven in de game. Niet heel Middle Earth is al speelbaar maar er komen stukken van het prachtige landschap bij per update. Aan elk detail is gedacht alles is zoals het in de film ook te zien is. Je kan elk deel van Middle earth (zolang het gemaakt is) verkennen, alleen of met je vrienden. Er zijn miljoenen spelers per dag online. Ze komen uit allerlei verschillende landen om samen Middle Earth te verkennen, de vijand van de Free People te verslaan en Frodo te helpen bij zijn queste om de ring naar mount doom te brengen en hem te daar vernietingen.


re

r ndcht

een.

en, n aar

D

e reden dat ik deze spread in mijn magazine geplaatst heb is omdat de graphics van het spel adembenemend zijn. Omdat ik een game designer wil worden spreekt mij dit geweldig aan. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de graphics. Zo kun je de graphics in stellen tussen very low en ultra high. Dit heeft turbine zo gedaan omdat de graphics op ultra high een goede computer vereist maar als je hem op very low zet kun je hem ook op een slechtere computer spelen. Maar zelfs op very low ziet de graphics er geweldig uit, dus op deze manier is het voor iedereen leuk om te zien. Wat al een leuke lokker is voor het spel. Maar de gameplay van het spel is ook zeker niet verkeerd. DUS IK ZEG TOP GAME.

10


personal information 2.0 Nog even wat verder ingaan over mezelf, wat ik wil bereiken in mijn leven. De eigenschappen die mij, mezelf maken. We moesten voor school een moodboard maken. Een moodboard is een versameling plaatjes waarmee je zonder tekst iets kan uitdrukken. Deze staat op de volgende pagina.

i

k heb gekozen voor een combinatie van verschillende handelingen met handen omdat het lekker onduidelijk is en het mensen na laat denken wat ik ermee zou bedoelen. Voor mezelf is het echter wel meteen duidelijk wat ik er mee bedoel. Daarnaast kon ik met de handen goed uitbeelden wat ik wil laten zien over mezelf in een moodboard en daarom heb ik er dan ook voor gekozen om het op deze manier te doen. De eigenschappen die ik wilden uitbeelden staan hier naast onder elkaar vermeld.

Eigenschappen: * ongeduldig * zelfstandig * kan op hem bouwen * behulpzaam * goede samenwerking * open

11


live the moment, live free! cause life is changing fast!

13


music makes your life! Muziek kan je inspireren tot nieuwe ontwerpen of tot een beslissing bij je daden. Maar het kan je ook rust geven of helpen als je ergens over na moet denken. Daarnaast kan het ook zeker het gevoel dat je hebt versterken of verslechteren dit hangt af van de muziek die je beluistert.

M

uziek be誰nvloed je leven zeer. Muziek kan je stemming bepalen of je helpen bij keuzes die je moet maken. Zelf luister ik vaak muziek als ik na moet denken, als ik me verveel, als ik inspiratie nodig heb, of als ik in een slechte stemming ben ga ik leuke en happy muziek luisteren en dan word ik vanzelf weer vrolijk. Muziek heeft me erg geholpen in de tijd dat ik nu op deze opleiding zit. Het helpt me nadenken en rustig te blijven in stressvolle weken die vol zitten met huiswerk of ander werk voor school of voor arbeid. Mijn favoriete muziek soorten zijn pop, hardstyle en house. De toepassing van de muziek verschilt, maar soms speel ik het gewoon door elkaar af voor een nog beter effect bij bijvoorbeeld bij een moment dat ik inspiratie nodig heb. Muziek heeft me niet alleen in mijn opleiding bijgestaan maar ook in de rest van mijn leven. Het heeft mij vaak gekalmeerd en ook vaak ge誰nspireerd en verder ook vaak geholpen met keuzes

! t! Lets turn up that bass!

14


‘streetview’ In de Streetview opdracht moesten we een plaats opzoeken waar we een goede of leuke herinnering aan hadden. De street view staat op de volgende pagina en hieronder staat een stukje tekst bij de afbeelding.

T

urkije is een prachtig en heerlijk warm land. Samen met mijn ouders ben ik er al zeker 5/6 jaar achter elkaar op vakantie geweest steeds op een andere plek in het land maar wel altijd aan de kust, de turkse riviëra zo geheten. Het is er altijd lekker warm en we hebben eigenlijk bijna alleen maar mooie hotels en steden en dorpjes gezien in de tijd dat we er waren. Zoals in de inleiding vermeld staat moesten we iets kiezen waar we een goede of slechte herinnering aan hebben. Ik heb voor Turkije gekozen omdat ik er veel goede maar ook wel een paar slechte herinneringen aan heb. Zo heb ik er als goede herinneringen veel vrienden en vriendinnen aan over gehouden en er ook heel erg leuk mee kunnen feesten. Daarnaast hebben ze er heerlijke turkse stoombaden waar ik ook meer dan eens op bezoek ben geweest voor een heerlijke ‘schrub massage’ wat ook nog eens goed is voor je huid. Het heerlijke eten daar is ook zeker een goede herinnering. Daarnaast kun je er heerlijk in de zee zwemmen of gewoon lekker bij het zwembad hangen. In elk hotel is er ook nog een animatie team wat je ‘s avonds vermaken en dat is echt prachtig om te zien het zijn de grootste comedianten af en toe.

15

Daarnaast heb ik daar een van de leukste sporten ooit ontdenkt namenlijk: raften. Hierbij ga je met een boot een snel stromende rivier af, hierin zitten allerlei bochten en stroomversnellingen. Het is een woeste maar enorm leuke rit.

Jammer genoeg zitten er ook een paar slechte herinderingen aan. Zo ben ik er een keer flauw gevallen door vitamine tekort omdat het eten er gewoon te lekker is en er dan niet ook nog groenten bij kan. Als slechtste herinnering heb ik het feit dat onze familie een keer bestolen is ergens in de stad op een hele rare manier die ook echt alleen mogelijk is op een reis in een nieuw gebied of land.

Ook al heb ik dan wat slechte herinneringen aan de vakantie’s toch heb ik Turijke gekozen voor mijn streetview opdracht.


Artikel Een interview met Martijn Smulders Martijn Smulders is een jongen die open staat voor veranderingen. Met de komst van het internet had hij dan ook helemaal geen probleem. Wij hebben hem wat vragen gesteld over hoe hij de verandering in de samenleving ervaart sinds de komst van het internet. Hoeveel tijd mensen aan internet verspillen verschild per persoon, in Martijns geval was het antwoord op deze vraag dat hij er redelijk veel tijd met internet bezig is per dag. Hij zoekt informatie op internet of maakt gebruik van social media om maar een paar van zijn bezigheden op internet als voorbeeld te gebruiken. Hij doet dit alleen thuis omdat hij geen internet op zijn telefoon heeft en het dus niet mobiel op internet kan. Hij vind het ook niet nodig om overal online te kunnen. Soms is het echter wel handig zegt hij voor bijvoorbeeld trein tijden of je rooster. Waar besteed hij dan zijn tijd aan op internet. Net zoals velen aan Social media omdat hij graag in contact wil blijven met zijn vrienden. Maar hij heeft nooit nieuwe vrienden gemaakt via social media die hij nu in ‘real life’ ziet. Martijn vind vrijheid van meningsuiting erg belangrijk en vind dan ook dat er maar een klein beetje controle op social media moet komen. Om te zorgen dat er geen chaos ontstaat omdat mensen wel steeds meer zonder nadenken dingen op internet gaan posten en sommige zijn toch negatief voor de samenleving. Daar moet wel op gecontroleerd worden maar niet op wat mensen over zichzelf op internet posten.

17

We wilden het interview afsluiten door te kijken of Martijn vond dat de samenleving voor- of achteruit was gegaan met de komst van het internet. Hierop meldde hij dat de samenleving er op vooruit is gegaan met de komst van internet. Bedrijven kunnen makkelijk informatie uit wisselen onderling en/of binnen het bedrijf. Daarnaast kunnen mensen makkelijker, goedkoper en sneller contact houden met hun vrienden en familie. Dus hij vindt de samenleving een stuk beter functioneert omdat door de snelle uitwisseling van gegevens veel geld bespaard word. Mijn plaats is namelijk in alle opzichten veranderd ten opzichte van de oude samenleving met de komst van internet. Via social media ben ikzelf iets beroemder geworden om het zo maar even te noemen en naast mij vele anderen. Omdat je makkelijker mensen kan berichten over wat er in je leven speelt.


De film wereld Hier nog een stukje over de film wereld en de veranderingen daar in. Mijn persoonlijke mening van de films van nu en vroeger

Z

oals ieder normaal mens kijk ook ik wel eens een filmpje of het nou alleen is of met vrienden. Ik heb een mijn 17 jarige leven er al menig film op zitten. Van romantische films tot kei harde actie films. Tussen al die films zitten natuurlijk ook een paar films die van wat mindere kwaliteit zijn, en natuurlijk een paar die er met vlag en wimpel boven uitsteken. Mijn favoriete films is nog steeds de Lord of the Rings tryologie. Niet alleen omdat het een geweldig verhaal is maar ook omdat de film gewoon geweldig is gemonteerd en de beeld kwaliteit perfect is. Als je kijkt naar hoe de films vroeger waren zwart/wit en zonder geluid. Mogen wij in deze tijd met zelfs de slechtste films niet meer klagen. De film wereld is er zo snel op vooruit gegaan dat het niet leuk meer is om een film van een jaar geleden te kijken omdat die film dan al weer zo veel verouderd is dat het nergens meer op lijkt. De films veranderen niet alleen omdat de kwaliteit van het bewerken steeds beter wordt maar ook de stijl van kleding en de manier van communiceren steeds veranderd. Doordat de kwliteit van het bewerken van films steeds beter wordt onstaan er steeds mooiere special effects en worden de personages ook steeds beter weer gegeven. Het is nu dan ook maar afwachten hoe de film industrie zich gaat ontwikkelen, en hoe de films er dan over een paar jaar weer uit zien. Ik kan haast niet wachten om de films van de toekomst te zien.

19

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van de film industrie is de 3D film. Dit houdt in dat je de film met een speciale bril op moet kijken omdat dan het beeld ook echt uit je televisie komt. Het nadeel wat hierbij komt kijken is dat als er alleen nog maar 3D films komen je verplicht wordt om een 3D televisie en zo’n brilletje aan te schaffen. Daarnaast heb je ook nog een dvd speler nodig die een 3D dvd af kan spelen. Er komen dus heel wat kosten bij die nieuwe ontwikkeling kijken. Maar als je mijn mening zou vragen zou ik zeker zeggen maak die kosten want de films die je dan te zien krijgt zijn het zeker waard. Dus zelfs met die dure kosten die er bij komen kijken is het een ontwikkeling die je niet zou willen missen. Hoe veder de industrie zich ontwikkeld hoe lager deze kosten zullen worden. Dan is de vraag alleen is het op dat moment het nog wel waard? of is er ondertussen al weer een nieuwe, betere ontwikkeling geweest. We zullen het pas weten als het gebeurd is. Dit is ook een van de nadelen binnen de game en film wereld als je iets nieuws koopt heb je altijd het feit dat er na een paar jaar of maanden al weer iets nieuws en beters is ontwikkeld. Dit zullen we altijd wel houden totdat er niks beters meer kan worden ontwikkeld. Als je het aan mij vraagt gaat dit echter nooit gebeuren niet meer in de tijd die wij leven althans.


20


Mijn toekomst droom

Hoe zie ik mezelf over een paar jaar en hoe wil ik die droom bereiken. Dit is het laatste wat ik in dit magazine wil vermelden. Om te beginnen ga ik nu eerst zo snel mogelijk mijn HBO studie communicatie en multimedia design afmaken. En dit hoop ik ook te doen zonder enige studie vertraging omdat ik in het begin een foute keuze heb gemaakt voor een opleiding. Nu zit ik daarentegen naar mijn gevoel helemaal op mijn plaats op deze opleiding en deze wil ik dan ook graag afmaken. Na mijn opleiding hoop ik een baan te kunnen krijgen binnen de game design maar als dat niet zou kunnen om de een of andere reden wil ik wel gewoon een designer worden. Het maakt niet uit of het nou logo’s zijn of magazine’s of iets anders maar toch zou ik graag willen meewerken aan nieuwe ontwerpen voor mijn grootste hobby namenlijk gamen. Hier ga ik dan ook met man en macht aan werken om dit doel in mijn leven te bereiken! Daarnaast wil ik natuurlijk een leuk gezin stichten en daar gelukkig mee leven. Dit is mijn toekomstdroom en daar ga ik hard aan werken.

21


22


M SD

A designers magazine

magazine  

mijn magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you