Senvårsbroschyr 2022

Page 1

Det bästa för trädgården Trädgårdsinspiration 2022

Kompakta buskar Se sidan 12-13

Enkelt och gott! Se sidan 2-3

En yvig och levande trädgård Se sidan 10-11


Välkommen till oss Vi vill att du lyckas! BoGrönt finns från Vellinge i söder till Skellefteå i norr. Bland oss hittar du både stora och små trädgårdsbutiker där alla är unika på sitt sätt. Tradition blandas med förnyelse och trender. En sak har vi gemensamt – vi kan trädgård. Hos oss kan du få råd som hjälper dig att lyckas i din trädgård.

Övervintring och Växtzoner För buskar och träd används oftast geografisk indelning i olika zoner (1-8) som vägledning. Gynnsamma planteringsförhållanden kan göra att en växt utvecklas bra även i andra zoner. Övervintring av perenna växter påverkas i ännu högre grad av andra faktorer än geografi. Vi inför därför under året, på rekommendation från våra odlare, märkning med nya övervintringsbokstäver som utgår ifrån sannolikheten att lyckas om växten planteras i lämpligt läge: A: Övervintrar pålitligt. A*: Övervintrar pålitligt i väldränerat läge. B: Övervintrar vanligtvis. B*: Övervintrar vanligtvis i väldränerat läge. C: Övervintrar ibland. C*: Övervintrar ibland i väldränerat läge. D: Övervintrar inte. – : Erfarenhet saknas. Under året kan det förekomma att växer och skyltar är märkta med den tidigare koden för härdighet. Om du är osäker, fråga personalen.

2

Krukor och dekorationer i broschyren är enbart inspiration och säljs inte i butik, om inget annat anges.

Från

99:Hinkar

Hinkarna finns i olika färger, blått, vitt, rött, orange.


När du inte vill vänta! Det är ju inte bara blommor som är snyggt i kruka. Kombinera goda bär i krukor och gör din egen bärkompott på terrassen. Terrassbären ger skörd direkt.

498:Terrassbjörnbär

Rubus BrazelBerry® ’Baby Cakes’® Har ett högt prydnadsvärde tack vare det vackra och kompakta växtsättet. Frukterna är stora, läckra, aromatiska, friska och mognar i juli-september. Läge: sol. H: 100 cm. Zon 1-3.

Naturgödslad plantjord 40 liter. 3 för 179:79:-/st

498:Terrasshallon

Rubus BrazelBerry® ’Raspberry Shortcake’® Terrasshallon med kompakt växtsätt. Behöver ej stödjas. Passar i små trädgårdar, i krukor på balkong och på uteplatsen. Får rikligt med stora söta bär. Mognar: juli-september. Läge: sol-halvskugga. H: 90 cm. Zon 1-4.

498:Terrassblåbär

Vaccinium BrazelBerry® ’Pink Breeze’® Kompakt terrassblåbär som får rikligt med bär med smak av vilda blåbär. Passar i små trädgårdar, i krukor, på balkong och på uteplatsen. Mognar i juli-augusti. Läge: sol-halvskugga. H: 90 cm. Zon 1-4.

Träull för trädgården

Håller jordgubbar och bär rena och fräscha. 100% naturlig. 850 g. 149:-

3


4


En trädgård med liv och rörelse En port, en häck, en grind, en pergola, slingrande gångar och nivåskillnader ger spänning både för barn och vuxna. Inred din trädgård i olika rum och se till att linjerna svänger och böljar över trädgården. Det får din trädgård att se större ut än den är. Det finns många sätt att dela in en trädgård i olika rum att gå på upptäcksfärd i. Kanske kan barnen få en alldeles egen hörna med något gott att äta?

275:Polstjärnan

Rosa ’Polstjärnan’ Kraftigväxande och mycket härdig klätterros, översållas med små vita blommor som doftar svagt. Skuggtålig, trivs i väldränerad, näringsrik jord. Blommar: juni-juli. Läge: sol-skugga. H: 4 m. Zon: 1-7.

205:Klätterhortensia

Hydrangea petiolaris En pålitlig klätterväxt som kan fylla ut stora ytor med åren. Den klättrar själv med hjälp av sina sugrötter på väggar och liknande. Översållas av flata, vita blomställningar, Läge: sol-skugga. H: 6 m. Blommar: juni-juli.

285:Bruddeutzia

Deutzia gracilis Blommar överdådig med vita klockformade blommor. Anspråkslös med stort prydnadsvärde. Blommar: maj-juni. Läge: sol-skugga. H: 1 m. Zon: 1-3.

Från

29:Smultron

Fragaria vesca En av barnens favoriter! Plantera smultron i rabatterna, perfekt marktäckare som också smakar sommar! Skörd från juni-augusti. Läge: sol. H: 25 cm. Blommar: juni-sept.

Från

495:Blåbär

Vaccinium BrazelBerry® ’Perpetua’® Får söta, blå bär som mognar i två omgångar under juli och september. Vacker röd höstfärg. Höjd: 150 cm. Läge: sol-halvskugga. Zon: 1-4.

189:Rabarber

Rheum rhabarbarum Den är inte bara god i pajer, saft och i krämer, den är även väldig dekorativ i rabatten. Med sina stora blad och majestätiska blomning pryder den sin plats i rabatten. 5


Med smak av sommar Kom in till oss och hitta din egen favorit. Vi har många sorters bärbuskar, fruktträd och en och annan liten exotisk växt som till exempel kiwi.

249:Kiwi

Actinidia arguta ’Issai’ Minikiwi är en liten annorlunda och klättrande klätterväxt. Den ger små lite syrliga frukter som man kan äta direkt. Läge: sol. Härdighet: 1-3.

275:Röda krusbär

Ribes uva-crispa ’Mme Sanssouci’® Easycrisp® Röd Lite större, röda söta krusbär som mognar i juli. Frisk krispig smak. Stor skörd. Motståndskraftig mot sjukdomar. Zon: 1-5. 6

289:Kiwi

Actinidia chinensis ’Jenny’ Exotisk klätterväxt som trivs i ett skyddat läge i din trädgård eller växthus. En äkta Kiwi med goda frukter. Läge: Sol. Härdighet: 1-2 (3 i skyddad läge). Självfertil.

275:Gröna krusbär

Ribes uva-crispa ’Mr.Green’® Easycrisp® Grön Lite större, gröna söta krispiga krusbär som mognar i juli. Stor skörd. Zon: 1-5.

275:Gula krusbär

Ribes uva-crispa ’Solemio’® Easycrisp® Gul Krispiga, stora gula söta krusbär. Det låter som ett måste i trädgården! Mognar i juli. Frisk krispig smak. Zon: 1-5.


275:Svarta vinbär

Ribes nigrum ’Ben Gairn’ Ben Gairn ger rikligt med stora och saftiga, svarta goda bär i långa klasar. Mognar i juli-aug. Upprätt växtsätt. Läge: sol-halvskugga. Zon: 1-5.

Röda vinbär

Ribes rubrum ’Rosetta’ Rikligt med skörd. Fin till saft och sylt. Mognar i juli-aug. Brett växtsätt. Läge: sol. Zon: 1-5.

275:275:Krusvinbär/Jostabär

Ribes x nidigrolaria ’Josta’ är en korsning mellan krusbär och vinbär. Bären blir lite större än vinbär men mindre än krusbär. Fruktköttet är ljust med mörkt skal. Den taggfria busken växer upprätt likt vinbärsbusken och blir ca 1-1,5 meter i höjd.

7


Hanna& Rebeccas

TRÄDGÅRDSTIPS

Tänk nytt i kruka!

Från

Vad vore sommaren utan blommor och grönska? I år precis som tidigare år vill vi ha mycket planteringar i kruka. Detta är det enklaste och det mest effektiva vis att skapa en trivsam uteplats eller entré på. Det är det första som vi trädgårdsinspiratörer sätter på plats för att skapa en härlig miljö. Stora krukor ger en lugn och inramad känsla på uteplatsen. Men i år ska vi tänka lite annorlunda. Mycket mer praktiskt, ekonomiskt och hållbart. Det många inte tänker på är att det går utmärkt att ha perenner och buskar i kruka. Dessa återkommande skönheter som levererar igen och igen. Att plantera perenner och buskar i kruka innebär att man då har växter som återkommer år från år, dessutom större och finare än året innan. Självklart kan man blanda in klassiska

8

499:-

sommarblommor, men det finns mycket att tjäna på att satsa på perenner och buskar som bas i sina planteringar. Tänk på att välja buskar som är lite mindre i växtsättet, så som japansk lönn och hortensia t.e.x. En favorit hemma hos oss båda är olika funkior i kruka. De passar alldeles ypperligt om du har ett lite skuggigare ställe med krukor. Tänk på att välja en planteringsjord av god kvalitet i dina krukor, och tillsätt gödning kontinuerligt under sommaren, då kommer växterna växa sig stora och frodiga! Lycka till! Kram Hanna och Rebecca

Hanna Schagerlöv och Rebecca Strömblad är trädgårdsinspiratörer och föreläsare med ett speciellt intresse för livet i trädgården. Tillsammans har de närmare 20 års erfarenhet av trädgård, odling i växthus och att inreda ute, något de gärna delar med sig till dig!

Krukan Bullaren

Finns i olika storlekar.


95:Funkia

Hosta ’Big Daddy’ Utmärkt för trädgårdens lite skuggigare platser. Stora, blådaggiga blad och vita blomklockor på höga stänglar. Funkiaskotten är ätliga. Blommar: juli-aug. Läge: halvskuggaskugga. H: 50-60 cm. Härdig: B.

95:Funkia

Hosta ’Guacamole’ Mycket tålig och vacker perenn som har stora, ljusgröna blad med en lite mörkare kant. Blommar med söta, väldoftande blommor på höga stänglar. Funkiaskotten är ätliga. Blommar: juli-aug. Läge: halvskuggaskugga. H: 50-60 cm. Härdig: B.

695:Japansk lönn

Acer palmatum ’ Bloodgood’ En perfekt karaktärsväxt. Smal, upprättväxande buske med femflikiga röda blad på våren som övergår till en djup lila-röd färg för att på hösten bli rubinröd. Zon: 1-3.

95:Funkia

Hosta ’Wide Brim’ Utmärkt för trädgårdens lite skuggigare platser. Gröna blad med gul kant. Funkiaskotten är ätliga. Blommar: juli-aug. Läge: halvskuggaskugga. H: 50-60 cm. Härdig: B.

649:-

75:-

(750:-)

Fikonträd

Ficus carica Här i Sverige kan vi odla fikon i kruka som vi ställer utomhus under sommarhalvåret och övervintrar inomhus på vintern. De flesta sorterna har zon mellan 1-2.

Astilbe

Astilbe chinensis ’Color Flash’/’Beauty of Ernst’ En lättskött, marktäckande och långlivad perenn som har smala ljusrosa plymer. Läge: sol-halvskugga. H: 50 cm. Härdighet: B.

Hanna& Rebeccas TRÄDGÅRDSTIPS

9


En yvig och levande trädgård Samla dina favoriter och skapa ett hörn i trädgården där perennerna själva får betämma hur mycket plats de vill ha.

55:Rysk marton

Eryngium planum ’Blaukappe’ Blåsilvriga, tistellika blommor och med ett stabilt växtsätt. Lockar till sig humlor och bin. Blommar: juli-sept. Läge: sol. H: 80 cm. Härdig: B.

65:Solhatt Magnus

Echinacea purpurea ’Magnus’ Underbar klassisk solhatt som är en stor favorit hos fjärilar, humlor och bin. Blommar: juli-aug. Läge: sol. H: 100 cm. Härdig: B.

65:-

95:Trädgårdsnäva Rozanne

Geranium ’Rozanne’ (’Gerwat’) (PBR) En underbar, lättskött perenn med fantastiskt lång blomning. Blommar: juni-okt. Läge: sol-halvskugga. H: 60 cm. Härdig: B.

10

Ulleternell

Anaphalis triplinervis Silvrigt bladverk med ulliga vitgula blommor. Fin i rabatter och stenparti. Blommar: juli-aug. Läge: sol-halvskugga. H: 40 cm. Härdig: A.

95:Perovskia Blue Spire

Perovskia atriplicifolia ’Blue Spire’ En fin halvbuske med finflikiga silvrigt grågröna blad som blommar med små violetta blommor i täta ax. Blommar: aug-sept. Läge: sol. H: 100 cm. Härdig: C.

2 för

399:Snigel Effekt

199:(119:-/st)

R-dress

Effektiv mot mördar- Ger ny växtkraft till sniglar och andra sniglar gamla rabatter med i trädgården. 1 kg. perenner, buskar och träd. 50 liter.


11


Bra pris!

Trädgårdstok Dasiphora (Potentilla frut.) ’Lovely Pink’

220:-

Trädgårdstok

Dasiphora (Potentilla frut.) ’Lovely Pink’ Varmt rosa enkla och halvfyllda blommor som håller färgen bra hela sommaren. Den bästa rosablommande sorten. Blommar: juli-okt. Läge: sol-halvskugga. H: 70-80 cm. Zon: 1-4. 12


Lättskötta och frodiga rabatter Använd kompakta buskar och låt de skapa stommen i din trädgården. Blanda med perenner så får du stora ståtliga rabatter.

365:Syren

Syringa Bloomerang ’Dark Purple’ En underbar kompakt dvärgsyren som blommar hela sommaren med doftande blommor i 10-15 cm stora klasar. Blommar: Maj-juni. Kan återkomma med senare blommning. Läge: sol-halvskugga. H: 1,5 m. Zon: 1-4.

305:Rönnspirea

Sorbaria sorbifolia ’Sem’ Det finflikiga bladverket är rosa-rött vid lövsprickningen, senare grönt innan det övergår i röda höstfärger. Blommar med krämvita upprätta blomställningar. Blommar: juli-augusti. Läge: sol-skugga. H: 1 m. Zon: 1-5.

129:-

315:Spirea

Spiraea Double Play ’Red’ Nya löv spricker ut i lila och blir sedan mörkgröna. Kompakt växtsätt och lämplig i rabatt, samplantering eller kruka. Blommar: juni-aug. H: 60-70 cm. Zon: 1-5.

Skadekryps Effekt

Spray. 0,5 liter. 219:-

Hönsgödsel

Är en långtidsverkande och allsidig gödsel för trädgården. 15 liter.

13


Rosor Efter den fantastiska blomningen kommer det vackra nypon De är fina i dekorationer och pryder en trädgård i vinterprakt.

275:Ros ’Wasagaming’

Rosa rugosa ’Wasagaming’ En mycket fin rugosa som förtjänar att odlas betydligt mer! Första blomningen är den kraftigaste och vackraste, sedan följer i regel flera flor ända in på hösten. Får talrika nypon. Blommar: juni-höst. Läge: sol-skugga. H: 1,5 m. Zon: 1-6.

275:Polkagrisros

Rosa Mundi Kallas Polkagrisros för sina strimmiga blommor i karminrött med rosa och vitt. Doft av körvel, mandel och mysk. Fin som häck och den får rikligt med nypon. Blommar: juni-juli. Läge: sol-halvskugga. H: 1-1,2 m. Zon: 1-6.

Extra bra pris!

275:Pimpinellros

Rosa spinosissima`Singel Cherry’ En tidig, härdig, lättodlad och frisk ros. Bladverket får mycket vackra höstfärger. Blommar: maj-juni. Läge: sol-halvskugga. H: 2 m. Zon: 1-6.

14

275:Modern buskros

219:Ogräs Effekt

Rosa ’Scharlachglut’ Rikblommande, lättodlad Spray. 1 liter. ros med mycket stora scharlakansröda enkla blommor i stora klasar. En riktig bi- och humleattraktion. Blommar: juni-juli. Läge: sol-halvskugga. Zon: 1-5.


Gör ditt eget nyponte! Det här behöver du: 2,5 dl vatten 1 msk nyponskal Råsocker eller honung Så här gör du: 1. Rensa nyponskalen. 2. Blanda nyponskalen med vattnet. Koka 3-4 minuter. Låt stå och dra i 5 minuter. 3. Sila och söta efter smak med rårörsocker eller honung. 4. Servera varmt eller kallt.

15


Plocka din egen bukett direkt från trädgården! 16


Låt det vackra få komma in! Vad är väl mer sommar än att kunna gå ut i trädgården och plocka blommor som är fina i en bukett.

75:Rosa Brudslöja

Gypsophila paniculata ’Festival Pink Lady’ Har ett buskigt växtsätt. Blommar med ett flor av rosa, halvfyllda blommor. Fin som snittblomma. Blommar: juni-aug. Läge: sol. H: 50 cm. Härdig: B+.

55:Myskmalva

Malva moschata Gammal trädgårdsväxt. Finast i naturlika och lite vilda rabatter. Blommar: juni-sept. Läge: sol-halvskugga. H: 50 cm. Härdig: B.

65:Jätteprästkrage

Leucanthemum x superbum ’Polaris’ Får mängder av vita enkla blommor under hela sommaren. Kraftig uprätt växtsätt. Extra dekorativ i större grupper. Blommar juni-juli. H: 60-80 cm. Läge: sol. Härdig: A.

65:Jättedaggkåpa

Alchemilla mollis Jättedaggkåpa är en fantastiskt vacker kantväxt eller marktäckare som snabbt fyller ut rabatten. Blommar: juni-aug. Läge: sol-halvskugga. H: 40 cm. Härdig: A.

95:Stjärnflocka

Astrantia major Claret Underbar stjärnflocka som lockar till sig bin och fjärilar. Blommar: juni-aug. Läge: sol-halvskugga. H: 60 cm. Härdig: A.

65:Stäppsalvia

Salvia nemorosa ’Caramia’ Vacker i rabatter och grusträdgård. Älskas av fjärilar och bin. Blommar: juni-sept. Läge: sol. H: 40 cm. Härdig: B+.

17


Stilrent och stillsamt Snyggt, sobert och elegant. En mer stillsam rabatt i vitt och grönt viskar fram sin elegans och får oss att varva ner.

75:Raggträjon

Dryopteris affinis ’Angustata Crispata’ En tålig och härdig ormbunke som finns vildväxande i naturen. Anspråkslös woodlandväxt som även klarar ljusare lägen så länge jorden är fuktig. Läge: halvskuggaskugga. H: 80 cm. Härdig: A.

65:-

95:-

Brunnäva

Blomsterfunkia

Geranium phaeum ’Album’ Mycket lättodlad woodlandväxt som snabbt bildar en tät matta. Kravlös, klarar i princip alla jordar i sol-skugga. Blommar: juni-juli. H: 50-60 cm. Härdig: A.

Stora plantor!

Hosta fortunei ’Francee’ En utmärkt marktäckare som får stora, vågiga blad med vita kanter och söta blommor på höga stänglar. Ätliga skott. Blommar: juli-augusti. Läge: sol-skugga. H: 40-50 cm. Härdig: A.

Stora plantor! Bra pris!

Bra pris!

398:Glansmiskantus

Miscanthus sinensis ’Morning Light’ Prydnadsgräs ger liv till trädgården med sina långa sirliga blad och tillför en vacker struktur även höst och vinter. Låt gräset stå oklippt över vinterhalvåret, då skyddar du ditt gräs bäst.

18

398:Glansmiskantus

Miscanthus sinensis ’Variegatus’ Är ett vackert gräs med breda gröna blad och gulvita ränder. Blommar på hösten med rödbruna vippor. Låt gräset stå oklippt över vinterhalvåret, då skyddar du ditt gräs bäst.


Diamantrör Calamagrostis brachytricha

Årets perenn 2022 2 för

189:(99:-/st)

Ros- & perennjord

För blomstrande rabatter. 40 liter.

95:-

Diamantrör

Calamagrostis brachytricha Växer upprätt i täta tuvor med gröna blad. Grönskar tidigt på våren och får gul höstfärg. Diamantrören är som vackrast i slutet av augusti. De skira, fluffiga blomvipporna utvecklas och är då ljust rosatonade med inslag av grönt. Vipporna är några decimeter långa och efterhand övergår färgen i silvergrått. Läge: sol-halvskugga. H: 50-80 cm. Härdig: A.

Juryns Motivering ”Diamantrör är ett förtrollande vackert prydnadsgräs som kombinerar skönhet med anspråkslöshet och en härdighet som räcker för hela landet. Perennagruppen har därför utsett diamantrör, Calamagrostis brachytricha, till Årets perenn 2022.” 19


XL plantor

XL plantor

XL plantor

Bra pris!

Kantnepeta Nepeta ’Cat’s Pajamas’

205:-

Kantnepeta

Nepeta ’Cat´s Pajamas’ Torktålig, kompakt perenn. Rikblommande med blå blommor från försommar in på hösten. Höjd ca. 35 cm. Bredd ca. 45 cm. Placering i sol i vanlig trädgårdsjord. Lockar till sig fjärilar, humlor och bin. 20

XL plantor

XL plantor

XL plantor


XL plantor

XL plantor

XL plantor

XL plantor

XL plantor

XL plantor

Bjud in bin, humlor & fjärilar Vi som har lyckan att ha en trädgård, altan eller balkong, kan göra ganska mycket för att hjälpa insekter och andra smådjur att hitta föda och boplatser. Alt som behövs är vatten, växter och små krypin.

198:Stjärnflocka

Astrantia ’Star of Billion’ Perenn som passar fint i blandade rabatter. Vacker som snittblomma, går bra att torka. Lockar till sig fjärilar och frösår sig lätt. Läge: halvskugga-skugga. H: 60 cm. Blommar: juni-juli. Härdig: A.

Stäppsalvia

Salvia nemorosa ’Pink Dawn’ En mycket användbar perenn som passar fint i båda rabatt och kruka. Älskad av bin, humlor och fjärilar. Rosa blommor. H: ca. 40 cm. Läge: sol. Härdig: C.

285:Buddleja

269:-

219:Insektsbad

Insekter behöver också vatten. Lägg lite lekakulor i insektsbadet så att insekterna kan landa på dem när de dricker vatten.

245:Röllika

Buddleja ’Blåvinge’ Härdig fjärilsbuske med silveraktigt bladverk Achillea ’Sassy Summer Sangria’ Utmärkt växt till rabattoch kompakta väldoftande blomklasar på sensommaren. och stenpartier som också passar perfekt i kruka. Blommar: juli-sept. Läge: sol. H: 1,5 m. Zon: 1-3. Mycket lämplig till snitt och som eternell. Blommar: juni-aug. Läge: sol. H: 80 cm. Härdig: A+. 21


Följ trenden – ät mera grönsaker! Våga experimentera och blanda olika grönsaker i din odling. Köp färdiga plantor och testa många olika sorter. Botanisera loss hos oss!

2 för

100:(59:-/st)

2 för

100:(59:-/st)

Pumpa

Cucurbita moschata Pumpa är enkelt att odla och plantorna växer sig snabbt stora. Pumpa går att koka, steka, rosta, pickla och baka med. Eller bara vacker dekoration.

2 för

100:22

Solanum lycopersicum Körsbärstomaten, även kallad cocktailtomat eller cherrytomat, är ju som godis. Den är ofta sötare än en vanlig tomat.

Cucurbita pepo Squash innehåller bland annat kalium, vitamin A, folsyra och massor av karoten och vitamin C. Den är ett måste i sommarköket!

Tomatkruka med spaljé

119:-

(59:-/st)

Gul körbärstomat

Squash

55:Tomatnäring 250 ml.

Ört- och grönsaksjord

För ekologisk odling. Näringsrik, 100% naturlig jord. 40 liter.

249:-


Bästa pizzasåsen 500 g färska tomater 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 2-3 msk olivolja 3 msk tomatpurè Salt Svartpeppar färsk basilika 1 tsk socker

Gör så här: 1. Skålla, skala, kärna ur och hacka tomaterna. 2. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken blank i en kastrull. 3. Häll i tomaterna och rör ner tomatpurén. 4. Låt det småputtra på svag värme i ca 40 min. 5. Smaka av med salt, peppar och lite socker. 6. Vänd ner den färska basilikan i såsen. Vill du ha den lite hetare, hacka i lite färsk chili.

2 för

100:(59:-/st)

Från

59:Tomatplantor

Stort urval av olika sorter.

Basilika

En självklarhet på pizzan.

23


Få finaste gräsmattan!

649:Algomin Robot 600 m2.

129:-

169:-

Gräsfrö Reparera Gräsfrö Exklusiv För kala fläckar och små skavanker. Ger den mest eleganta gräsmattan. Växer snabbt. 1 kg. Växer långsamt. 1 kg.

149:Gräsfrö Villa Plus Passar dig som vill ha en vacker och slitstark gräsmatta. 1 kg.

Välkommen till din närmaste BoGrönt butik!

Terranova tel. 27 77 33 www.vaxthusetlinds.se

ÖPPET: Vardagar 9-19 Lördagar 9-17 Söndagar 9-17 Priserna gäller tom 2022-05-22 eller så långt lagret räcker. Reservation för ev tryckfel. Lokalt kan lägre priser och variationer i sortimentet förekomma.