Page 8

HENKILÖ

Näyttelijä Kristiina Hakovirta ottaa työssään haltuun rankkoja tunteita. Vastapainoa tuovat koiralenkit ja valokuvaaminen. Vaikka työ ajoittuu iltoihin, marttailukin on mahdollista. ANU KYLVÉN //KUVAT LAURA VESA

NÄYTTÄMÖLTÄ ENNÄTTÄÄ MARTTAILTAAN

P

ari vuotta sitten Kristiina Hakovirralla oli tyhjä olo. Hänellä oli ollut koiria 25 vuoden ajan, mutta enää ei kotona kuulunut kynsien rapinaa. Perheen viimeisin novascotiannoutaja oli kuollut eikä Kristiina uskaltanut ottaa uutta koiraa, sillä viimeinenkin lapsista oli muuttamassa kotoa pois. Kuka koiraa ulkoiluttaisi kiireisellä esityskaudella, kun Kristiina on paljon teatterilla? Onneksi ovat rakkaat työkaverit. Nimittäin Kristiinan näyttelijäkollegat, pariskunta, jolla on haipakkaa paitsi työnsä myös pienten lasten tahdittaman arkirumban kanssa. Heidän kultainennoutajansa Elli kaipaa välillä ulkoiluttajaa ja Kristiina puolestaan koiraseuraa. Nyt Kristiina saa Ellin kaverikseen melkein aina, kun haluaa. – Se on täydellinen win-win-tilanne, Kristiina hymyilee. »

KUK A

Kristiina Hakovirta » Syntyi vuonna 1958 Hollolassa. » Näyttelijänä Tampereen Työväen Teatterissa vuodesta 1987. Vuoden alussa oli 40-vuotistaiteilijajuhla. Nyt mukana mm. Billy Elliot -musikaalissa ja Sofokleen Antigonessa. Kuumia aaltoja -karaokeshow jatkuu TTT-klubilla. » Asuu Tampereella yksin, kolme parikymppistä poikaa ovat muuttaneet omilleen. » Tamperelaisen Vauhtimarttojen jäsen.

8 | MARTAT 5 | 2019

08-12_Kristiina H.indd 8

27.9.2019 10.43

Profile for Marttaliitto ry

Martat-lehti 5/2019  

Martat-lehti 5/2019