Page 1

Anellaments d'ocells per Tirant, Ismael i Júlia Aquesta activitat la vam fer el dimarts dia 25 al matí, a la Reserva Natural de Sebes. Allà ens vam trobar amb l'Eladi, un expert d'ocells. Ens va explicar que havia posat una xarxa per atrapar els ocells .

Van anar a la xarxa a mirar si hi havia ocells i en vam trobar 7, els vam posar en una bosseta i després els vam portar a una tauleta i els vam pesar, medir la tersera ala i li vam bufar la panxa per mirar si tenia sufient greix pel viatge de la migració. Els vam deixar anar quan ja estaven anellats. Ens va agradar molt perquè quan tornin tindrem molta informació. Guerra de coixins i altres trapelleries per Jan, Ariadna, Xavier M. Durant aquestes colònies ens ho hem passat molt bé. Alguns hem fet moltes trapelleries però les mestres també, perquè ens van fer fotos sense demanar-nos permís.

A la última nit, er celebrar els aniversaris de la Núria, en Xavier Molina, en Paul, la Irene i en Roger ens vam menjar totes les galetes i caramels, vam veure sucs que van portar. Cada nit feiem guerra de coixins. Des del llit ens tiràvem els coixins, encara que alguns s'amagaven sota al llit o darrera dels armaris.


Observatori d'ocells per Roger, Salvador, Irene, Aymane És una caseta per observar ocells. És de fusta i té unes finestres estretes i allargades sense vidres .

Teníem prismàtics per observar els animals que hi havien a la llacuna. Vam veure corbs marins, martinets blancs, orenetes, un blauet, polles d'aigua i libèl·lules ! El Castell de Flix per Sahoni, Pau i Gerard Co.

El castell està situat dalt d'un turó. Té quatre torres. La torre central té un forat que havia servit de cisterna d'aigua. En una altra torre hi ha una bandera de Catalunya. Entre les torres hi ha un mur per protegir el castell. Té forma triangular. El van construir per vigilar si venien enemics a lluitar amb la gent del poble.


Els ratpenats peer Lluís M, Andrea i Gerard Ca. En Jaume, un expert en ratpenats, ens ha explicat que els ratpenats són cecs. Fan uns sons que els impedeixen xocar contra objectes i els humans no els poden sentir.

La pell de les seves ales és molt fina i per això no es poden posar al sol. Dormen cap per avall dins de coves o en caixes especials molt juntets per donar-se escalfor. Hi ha moltes especies de ratpenats, mengen insectes i algunes espècies sang. El Museu del Camí de Sirga Júlia I, Lucía i Alex El Museu del Camí de Sirga és un lloc on hi ha objectes que s'utilitzaven antigament . El Camí de Sirga era un cami que estava a les bandes del riu i que servia per fer navegar al llagut contracorrent. La gent estirava les cordes, que es deien sirgues, que anaven lligades a l'embarcació.

La gent havia de ser molt forta perquè havien de dominar molt de pes.


Taller d'orientació per Maria, Natàlia i Xavier A. En aquest taller vam posar-nos en grups. A cada grup hi havia nou o vuit nens, més els monitors: l'Oriol, la Montse, la Marta, la Magda i la Candelaria. Cada grup tenia un mapa amb dibuixos i la distància entre un dibuix i l'altre. Haviem d'anar-los seguint fins arribar al castell.

Dos grups van anar pel camí correcte, que eren el de l'Oriol i el de la Marta i els altres grups pel camí incorrecte. El camí era molt difícil i llarg. Feia molta pujada. El grup que va arribar primer al castell va ser el de la Montse. Ens vam divertir molt però també ens vam cansar molt! El pas de Barca per Ada, Núria i Daniel El pas de barca el van fer amb dos llaguts que anaven junts amb una plataforma a sobre, tirades per una corda que passava d'una banda a l'altre.

Poden passar-hi cotxes i persones per travessar el riu i arribar a l'altra banda. Als costats de la barca hi van posar una barana de ferro que impedeix que els cotxes caiguin al riu. Hi ha unes cadenes que enganxen la barca a les puntes del pas de la barca i totes les persones ajuden al barquer a enganxar la barca. Quan plou i fa mal temps, impedeixen que la barca es mogui i vagi a l'altra banda del riu. El trajecte va ser molt tranquil i ens ho vam passar molt bé.

Colònies tercer  

Textos fets pels nens de 3r B