Page 1

Zie de geschiedenis van Vancouver & Bowen Island

Kom meer te weten over the Celebration of Light Festival Lees over het prachtige landschap in en om Vancouver

Vancouver & omgeving editie


Inhoudsopgave

pagina - Aanleiding om naar 3 Canada te gaan - Waarom Vancouver? 5 - Geschiedenis Vancouver 7 - Rocky Mountains 11 - Bowen Island 13 - Celebration of Light Festival 15 - Cultus Lake 19 - Deep Cove 21 - Lynn Canyon 23 - Nieuwe Vrienden 25


02


Aanleiding om naar

In 2011 begon ik in Amsterdam een CMD studie aan de HvA deze ging echter niet zo goed door dat mijn Engels niet al te goed was waardoor ik een van de Engelse boeken vrij wel niet verstond en ik een 5 haalde voor mijn tentamen. Nu had ik ook nog de pech dat precies dat vak verplicht was en dat ik meteen een BAS (Bindend Afwijzend Studieadvies) te pakken had en daardoor mijn propedeuse niet kon halen. Dus ik stopte in December 2011 met mijn studie en toen kwam mijn moeder op het idee om misschien een talen cursus te gaan doen in het buitenland. Na een beetje informatie via het internet te hebben gekregen heb ik nog een gesprek gehad met reis organisatie en daarna stond het eigenlijk al vast dat ik zou gaan. Eerst was het plan dat ik eerst mijn auto rijbewijs zou halen maar dit duurde een beetje lang dus 17 juni was de dag dat ik voor het eerst alleen weg zou gaan naar een ver land voor 7 weken.


04

Canada te gaan

Ook een grote reden dat ik mijn studie niet haalde was omdat ik slecht in spelling ben dit door dat ik een best erg dyslexie heb waardoor taal en dan ook nog in het Engels me niet veel beter af ging. Daarom hadden ik en mijn ouders er ook voor gekozen dat ik niet zomaar een land zou gaan waar ze Engels spreken maar dat ik daar ook naar school zou gaan. Ik zou naar een soort zomer school gaan, als je er aan denkt dan heb je meteen het idee dat het iets heel ergs is maar dat viel best mee omdat de docenten er ook echt op ingesteld zijn en ze zorgen ook nog een beetje voor plezier in de klas en het is ook niet stom weg voor je uit staren en een paar uur lang grammatica in je hoofd proberen te stampen.

bron afbeelding: http://schitterendegebreken.files.wordpress.com/2010/05/7-vancouver-skyline.jpg


Waarom Vancouver?

De beslissing dat ik naar Canada en dan naar Vancouver zou gaan was ruim van te voren besloten in het gesprek met de reis organisatie. Er waren meerdere landen waar ik naar toe kon gaan voor het goed leren van Engels. Ik kon naar Engeland gaan, ik kon naar Amerika gaan, ik kon naar AustraliĂŤ gaan, ik kon naar New Zeeland gaan of naar Canada. Ik koos voor Canada omdat ik Amerika erg duur vond, Engeland te dichtbij en te saai vond en AustraliĂŤ en New Zeeland was net winter periode in de tijd dat ik zou gaan. Dus koos ik voor Canada, ik kon ook nog kiezen tussen Vancouver of Torronto ik koos voor Vancouver omdat ik al een keer eerder in Torronto was geweest.

Verblijf in Vancouver.

Ik kwam 18 juni aan in Vancouver daar werd ik opgehaald door taxi en naar mijn slaapplaats gebracht ik sliep in een studentenhuis samen met andere mensen die of ook een talencursus deden of die er waren voor een stage. Ik kwam aan op een zondag middag daardoor had ik nog halve dag voordat ik al naar mijn eerste school dag moest.

Rond 17:00 uur kwamen de eerste bewoners van het huis terug en werd ik voorgesteld en gingen we nog even naar de supermarkt en daarna koken. De volgende dag ging ik alleen naar school, de eerste dag was erg saai het was enkel allemaal toetsjes afnemen en wachten, aan het einde van de dag kreeg ik te horen wat voor level Engels ik had en in welke klas ik terecht zou komen. Ik kreeg Engels level 11 uit 17 dat was ongeveer advanced Engels mijn eerste echte school dag was ook niet al te best ik had het idee dat ik echt de grootste klootzak als leraar. Maar aan het einde van de week vond ik mijn leraar toch niet meer zo erg dit kwam door dat hij een van de Japanse meisjes drop had laten eten aangezien ze beweerden dat ze alles lusten. Ik had ook nog een beetje salmiak drop mee van huis waarbij zelfs de leraar over zijn nek ging. Al met al was de school na de eerste week niet meer zo erg ik haalde de toetsen met gemak en was na 2 weken alweer op level 12. Aan het einde van de maand gingen we ook met de klas op een soort schoolreisje. Mijn klas had alleen wel het voordeel met mijn leraar


06

aangezien hij gewoon als plan had we huren een auto en gaan naar Cultus Lake (lees meer pagina 20 & 21) en de andere klassen gingen misschien een dagje naar het strand of in de avond uit eten maar meer niet. De leraar koos ook voor Cultus Lake omdat er geen openbaar vervoer of organisatie naartoe gaat en dat je er alleen per auto naartoe kan gaan. Dus van wat ik eerst dacht dat het een stomme leraar was bleek achteraf een super leraar te zijn. Na 4 weken was ik echter naar Engels level 13 uit 17 gegaan wat betekende dat ik naar een andere klas zou gaan met een andere leraar. De nieuwe leraar was op het begin erg vreemd hij dacht dat het onze concentratie verbeterde als hij de hele tijd een soort van meditatie muziek afspeelde, dit zorgde meer voor hoofdpijn en irritatie. Na ongeveer 2 dagen de meditatie muziek aan gehoord te hebben was ik het zat en zij ik er wat van, de leraar (Marcel was zijn naam) vroeg me van wat voor soort muziek ik en zij ik er wat van, de leraar (Marcel was zijn naam) vroeg me van wat voor soort muziek ik

hield ik zij: Hardstyle, Hardcore, House en Dubstep. Het grappige was dat hij toen Dubstep opzette en dat we sinds dien alleen nog maar Dubstep hebben gehoord tijdens zijn lessen. Ook ontwikkelde ik mij zo dat ik elk weekend wel iets te doen had waardoor ik op de maandag super moe was en eigenlijk de hele dag in de les aan het slapen was, dit weerhield mij er niet van om gewoon nog goede cijfers te blijven te halen en Marcel zij ook vaak wel tegen nieuwe leerlingen zo van ‘’ Oh that is just Marlon he is always sleeping Monday morning, but tomorrow he will be awake’’. Tijdens mijn verblijf in Vancouver heb ik samen met huisgenoten en klas genoten veel plezier gehad en hebben wij ook vele uitstapjes gedaan in en om Vancouver. Zo ben ik samen met een paar huisgenoten naar de Rocky Mountains gegaan en ben ik met klasgenoten naar Lynn Canyon en Deep Cove geweest. Ook zijn we vaak naar het strand gegaan en bijna elke dinsdag naar de bioscoop dit omdat op dinsdag de bioscoop goedkoper was.

bron afbeelding: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/76/Vancouver_City_2_by_ajithrajeswari.jpg


Geschiedenis Vancouver

Archeologische vondsten bewijzen dat het gebied rond Vancouver al zeker 9000 jaar bewoond is. De eerste westerling die er ooit voet aan wal zette was de Spaanse ontdekkingsreiziger José María Narváez. Hij verkende enkel Point Grey, een westelijk gelegen gedeelte van Vancouver. In 1792 werd hij gevolgd door kapitein George Vancouver, die later de stad en het eiland voor de kust (Bowen Island) van een naam voorzag. In 1861 kwamen er door de Cariboo Goudkoorts 25.000 mannen naar de monding van de rivier Fraser, het huidige grondgebied van Vancouver. In 1862 volgde de eerste Europese vestiging. In 1863 werd er een zaagmolen gebouwd, wat het begin was van de hout economie in Vancouver, gaandeweg volgden er meer zaagmolens. In 1867 opende ‘Gassy’ John Deighton een legendarisch café voor de zaagarbeiders, lange tijd vormde dit café het centrum van de stad. In 1886 werd de stad Vancouver officieel ingehuldigd, wat haar één van de jongste steden van Canada maakt.


08

De stad groeide snel in 1881 woonden er in de stad nog maar 1000 inwoners, maar aan het einde van de eeuw waren dat er al 20.000, en in 1911 al 100.000. De economie van de stad werd bepaald door grote maatschappijen als de Canadian Pacific Railway (CPR), de invloed van vakbonden was ook erg groot. In 1930 vonden er stakingen plaats, die geleid werden door de Communistische Partij van Canada. Uitendelijk kreeg de stad de huidige vorm door een samensmelting met Point Grey en South Vancouver. Vancouver groeide uit tot de derde grootste stad van Canada. De stad is door de toestroom van vele immigranten door de tijden heen erg multicultureel. Meer dan de helft van inwoners heeft dan ook niet Engels als moedertaal. En ook tegenwoordig is het nog erg Multicultureel zo heeft Vancouver een van de grootste Chinatowns ter wereld.

bron afbeelding: www.wallpaperswide.com/vancouver-wallpapers.html


10

bron afbeelding: http://www.janaczek.com/uploads/kitkat-gr.jpg


Rocky Mountains

De Rocky Mountains of ook wel kortweg de Rockies genoemd vormen een groot hooggebergte in het westen van Noord – Amerika. De Rockies beslaan een gebied van wel 4800km dat in Mexico begint en door de Verenigde staten en Canada loopt naar Alaska. De hoogste bergtop van de Rockies ligt op 4402 meter boven zeeniveau en is de Mount Elbert in Colorado. Het gebergte werd 80 a 55 miljoen jaar geleden gevormd door de laramide orogenese. Erosie door water en gletsjers heeft het gebied sindsdien omgevormd tot diepe valleien en steile bergtoppen. Aan het einde van de laatste ijstijd begonnen zich mensen te vestigen in de Rocky Mountains. Tegenwoordig zijn grote stukken van de bergketen beschermd als nationale parken en bosgebieden. In het Canadese deel van de Rocky Mountains bevinden zich vier nationale parken. De parken Banff, Jasper, Kootenay en Yoho, samen met drie provinciale parken in Britsch Columbia vormen zij een werelderfgoed locatie.


12

In de zomer van 2012 ben ik samen met 4 vrienden 5 dagen door de Canadese Rocky Mountains gereisd we begonnen zaterdag in Vancouver en reden toen naar Valemount en zijn de volgende dag verder gereden naar Banff onderweg daar naartoe hebben we het Jasper park gezien en de Columbia Icefields ( een gletsjer waar je stuk omhoog kan gaan). Zondag avond kwamen we aan in Banff waar we 1 dag bleven de volgende dag zijn we naar Lake Louise gegaan en daarna naar Moraine Lake beide meren zijn super mooi lichtblauw van kleur dat komt door een bepaald soort mineralen in de grond. In de middag kwamen we bij Moraine Lake aan waar we eerst een beetje hebben gewandeld waarna we als stunt in het meer zijn gesprongen, ook al was het zomer het meer had ongeveer een water tempratuur van 4 graden Celsius

Dinsdag ochtend vetrokken we weer van af Banff en reden we naar het dorpje Golden helaas werd de laatste dag een beetje verpest door een grote hoeveelheid regen, onderweg zagen we wel weg gespoelde auto’s, huizen en bomen dit was wel bijzonder om te zien. Woensdag ochtend reden we van af Golden weer terug naar Vancouver en zijn we onderweg gestopt bij de Othello Tunnels dit waren tunnels door een 3 bergen heen die ooit waren gemaakt voor treinen maar ze zijn nooit in gebruik gegaan. Woensdag avond kwamen we weer terug in Vancouver. De korte reis van 5 dagen was een hele belevenis ik heb erg veel plezier gehad en het was zeker de moeite waard tijdens mijn reis heb ik veel mooie landschappen gezien en dieren waaronder ook een aantal wilde beren en elanden. bron afbeelding: http://www.sfu.ca/~robson/robpics2.html


Bowen Island

Bowen Island is een klein eiland niet ver van Vancouver en ligt ongeveer 2km van de kust van het vasteland. Het eiland heeft een kleine 3000 bewoners en is bereikbaar met de pont vanaf Horseshoe Bay of met gebruik van een watertaxi. Toen Spaanse ontdekkers arriveerden aan de west kust van Canada hebben zij vele plaatsen naar de straat van Georgia genoemd, Bowen Island heette eerst Isla de Apodaca (naar een Mexicaans dorp van Apodaca, in noord – oost Nuevo León provincie – genoemd naar een bisschop, Salvador de Apodaca y Loreto) door de Spaanse kapitein José María Narváez in juli 1791. In 1860 kreeg het eiland door George Henry Richards de naam Bowen Island genoemd naar admiraal James Bowen. Tot 1871 bleef Bowen Island gehuld in wildernis daarna werden er langzamerhand huizen gebouwd en kwamen er mensen wonen, ook werd er een steenfabriek geopend die bakstenen maakte voor de groeiende stad Vancouver. Na een aantal jaar vestigden zich een aantal zware industrieën op Bowen Island zoals een explosieven fabriek, een las fabriek en er werden een aantal mijnen geopend. In de eerste helft van de 20ste eeuw werd Bowen Island gedomineerd door de Union Steamship Company die zich bezig hield met een resort in de Snug Cove, deze werd echter gesloten rond 1960 en daarna werd alles weer rustig op Bowen Island.


14

Bowen Island is een mooi groen eiland is gemakkelijk bereikbaar vanaf Vancouver met het openbaar vervoer. In de zomer van 2012 ben ik samen met een paar vrienden er naar toe geweest het is een prachtig en rustig eiland, er rijden nauwelijks auto’s en veel huizen zien er zo uit als 50 jaar geleden. De mensen die je er tegenkomt zijn vriendelijk en behulpzaam. Het is een prachtig eiland als je even weg wilt uit de drukte en even wilt genieten van de rust en de natuur dan is Bowen Island zeker de moeite waard. Er zijn vele mooie wandelroutes door bossen en over kleine bergen met mooie uitkijk punten en waterfallen. Bowen Island Ligt ongeveer een uur rijzen van af Vancouver en men kan zich gruime tijd vermaken met tenminste 20km aan wandel wegen of misschien een aangename dag aan het strand met een prachtig uitzicht op een van de andere eilanden. bron afbeelding: http://www.sfu.ca/~robson/robpics2.html


Celebration of

The Celebration of Light Festival of letterlijk vertaald de viering van het light festival is het grootste event van Vancouver, maar niet alleen dat het is ook nog eens de grootste vuurwerk competitie in de wereld. Elk jaar komen er per avond van het event wel zo een 400.000 bezoekers naar het Light Festival. Het spektakel word mede mogelijk gemaakt door ‘’Not For Profit Vancouver Fireworks Festival Society’’ Deze organiseren het festival elk jaar in de zomer van 2012 werd het festival voor de 22ste keer gehouden waarbij er voor 39miljoen Canadese Dollar werd gespendeerd. Het Celebration of Light Festival is opgedeeld over 3 dagen en elke dag doet een bepaald land de vuurwerk show. De vuurwerk show is geassocieerd met muziek en duurt in totaal zeker een half uur tot 3 kwartier. Het Light Festival word gehouden in het water voor English Bay in Vancouver vanaf een boot in het water wordt het vuurwerk afgeschoten.

Toeschouwers zitten en staan over heel English Bay en naburige stranden toe te kijken. Het Festival is erg populair dus je moet er ook zeker vroeg bij zijn wil je kans maken op een goede zitplaats, sommige mensen houden zelfs van af 10 uur in de ochtend al een plek bezet. Niet alleen van af het strand maar ook van af boten wordt het spektakel aanschouwd, veel Canadese hebben boten en varen op de dag van het Festival naar Vancouver om daar vlakbij English Bay voor anker te gaan, ze kunnen niet al te dichtbij komen want water politie houd een grote kring om de vuurwerk boot vrij.


16 Light festival

eigen indruk

Aan het einde van de zomer in 2012 ben ik samen met ongeveer 6 vrienden naar the Celebration of Light Festival gegaan in Vancouver we kwamen ongeveer om 6 uur in de avond aan en toen al was het heel erg druk. De straten naar het strand waren afgesloten overal liepen mensen en de bussen reden ook vrijwel niet meer. We zochten een plek om het vuurwerk goed te kunnen zien en moesten toen vanaf 6 uur to 10 uur wachten. Tijdens het wachten haalden we om beurten iets te eten en te drinken in een van de vele kleine etens tentjes in de buurt die als kool uit de grond kwamen. Toen de zon bijna onder was kwamen de eerste schoten al en daarna hebben we aan een stuk door genoten van al het moois wat de lucht in werd geschoten. Na ongeveer iets meer dan een half uur was het afgelopen en stond ook opeens iedereen op en ging naar huis.

Honderd duizenden mensen liepen door de straten auto’s hadden geen kans meer om weg te rijden en mensen die de andere kant op moesten als de groep ook niet. Ik ben naar de eerste avond van het Light Festival geweest het was super mooi maar voor een echte vuurwerk liefhebber die het ook zelf af wil steken is een keer naar het Light Festival meer dan voldoende.

http://hondacelebrationoflight.com.s138413.gridserver.com/blog/wp-content/uploads/2012/05/brandlive.bestpublicentCOL.photo1_.Fireworks-2.jpg


18

bron afbeelding: http://adsoftheworld.com/media/print/bmw_motorrad_maze?size=_original


Cultus Lake


20

Cultus Lake was vroeger een belangrijker plaats voor spirituele missies van het Stó:lo volk. Ook al wel het hete eerst Chinook Jargon en dit betekend: voornamelijk slecht, nutteloos, nergens goed voor. Maar het zelfde woord kon ook betekenen vrijheid zonder doel of simpel weg ‘’niks’’. Cultus Lake Park is een meer gecombineerd met een gemeenschap en een provinciaal park in de Fraser Vallei provincie British Columbia. De bron van Cultus Lake is de Swelzer River, het meer zelf is aangenaam warm en de omgeving omrond het meer is een populaire plek voor recreatie geworden. Cultus Lake en omgeving is erg populair voor het vissen, water skiën, wind surfen en wandelen.

eigen indruk

Cultus Lake is een prachtig meer met mooie bossen er om heen ik ben in de zomer van 2012 met mijn klas van een soort zomer school er naartoe gegaan. Cultus Lake is alleen met eigen vervoer bereikbaar en niet met het openbare vervoers middelen het is een mooi meer waar je in kan waterskiën, windsurfen, kanoën, jet skiën en zwemmen. mijn klas mocht een klasse uitje kiezen en het werd Cultus Lake, mijn leraar huurde een extra auto waarin een klasgenoot ging rijden en toen gingen we met twee auto’s naar Cultus Lake. Cultus Lake is een kleine 2 uur rijden van af Vancouver. We kwamen rond een uur of 12 aan en een deel van de klas ging meteen even jet skiën, ik ben zelf niet gegaan vond het te duur het was 75 dollar voor een half uur, dat vond ik wat prijzig. Maar desalniettemin was het een super dag we gingen zwemmen en daarna lekker bbq. Een aantal Aziatische meisjes uit mijn klas hadden eigen eten mee genomen voor op de bbq en gingen zelf wat bereiden. Ik mocht het ook proeven het was wel lekker maar wel heel erg anders. Kortom het was een super dag. Cultus Lake is voornamelijk geschikt voor mooi weer en het is leuk voor jong een oud aangezien er ook nog vlakbij een groot waterpark is.


22

Deep Cove De naam Deep Cove komt zowel van een kleine groep mensen in het meest noordelijke gelegen deel van Vancouver, maar ook van de geografische naam van de kleine baai naast het dorp. Deep Cove of ook wel Deepwater zoals het vroeger genoemd werd, ligt te midden van de vis en schelp vangt gebied van de zee Squamisch inboorlingen die daar al voor duizenden jaren leefden, en nu nog steeds leven. Engelse en Spaanse ontdekkers vonden de baai rond de 18de eeuw. Later rond de 19de eeuw werd het gebied rond om Deep Cove gebruikt voor de vangst en het fileren van walvissen. Deep Cove werd begin 1900 populair bij de inwoners van Vancouver om er in de zomer naartoe te gaan, voor de zomer gelegenheden werden er kleine vakantie huizen gebouwd. Het inwoner aantal steeg langzaam in 1960 tot 1970, omdat de toegang tussen Deep Cove en Vancouver verbeterde. Dit kwam door de bouw van de Second Narrows brug. Tegenwoordig is Deep Cove nog steeds erg populair voor de Vancouver en de omringende andere baaien. Ik ben met een aantal klasgenoten naar Deep Cove gegaan aan het einde van de zomer in 2012. Van af Vancouver is het ongeveer 1 uur rijden met de bus en dan kom je aan in het midden van het dorpje. Het dorp ziet er voornamelijk nog behoorlijk ouderwets uit, het dorp is ook niet groot je loopt er zo doorheen binnen 5 minuten. Op een super mooie zomer dag ben ik er naartoe gegaan we zijn eerst een beetje door het dorp gelopen waarna we naar het water zijn gelopen, helaas konden we geen kano’s meer huren dus zijn we maar gaan wandelen. We zijn eerst een stuk langs het water gaan lopen waarna we in een straat kwamen met allemaal woonhuizen aan het einde was een jachthaven waar we een super mooi uitzicht hadden op Deep Cove. Toen we weg gingen uit de jachthaven ontdekten we een klein weggetje naar boven we volgden het, en kwamen nog bij een klein watervalletje. Na een tijdje gingen we weer terug naar het dorp onderweg namen we nog een mooie foto (zie pagina 27 boven aan). Eenmaal terug in het dorp zijn we nog een beetje rond gelopen en hebben we in een cafÊ een van de specialiteiten van Deep Cove geproefd honing donuts, ze lijken helemaal niet op donuts meer op een mislukte bal met een heel klein gaatje er nog net in, maar goed ze zijn super lekker. Daarna gingen we weer terug naar Vancouver. Het was een kort uitstapje naar Deep Cove maar het was zeker de moeite waard, het is een prachtig klein dorpje en niet ver van Vancouver wat zeker de moeite waard is om naar toe te gaan als je in de buurt bent.


lynn Canyon Lynn Canyon ging officieel open voor publiek in 1912 en is sinds dien een populaire bestemming voor touristen en lokale mensen. Lynn Canyon is een prachtige locatie voor een picknick, een wandeling of een verfrissende duik in een van de vele zwem kuilen. Rondom Lynn Canyon ligt Lynn Canyon Park, het park was ooit eens maar 12 hectare groot maar tegenwoordig is het 617 hectares groot. Ook is Lynn Canyon het 2 na grootste bos ter wereld met bomen van een leeftijd tussen de 80 en 100 jaar oud. In Lynn Canyon Park bevind zich een gigantische brug die zich 50 meter boven Lynn Canyon bevind, de brug werd particulier gebouwd in 1912 toen het park geopend werd. Ook bied Lynn Canyon Park verscheidene wandel routes aan die ook naar andere parken in de omgeving leiden zoals Lynn Headwaters of River Park. Lynn Canyon Park bevind zich boven in North Vancouver en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken, ik ben samen met 2 klasgenoten er naartoe geweest in de zomer van 2012. Het is een prachtig gebied wat je absoluut moet zien vooral op een warme dag is het erg aangenaam om er naartoe te gaan. Je kan bijna de hele tijd in het bos wandelen waar het met warm weer erg aangenaam is, ook kan je met mooi weer lekker zwemmen in een van de vele zwemplekken en als je het aan durft kun je van een rots afspringen en 7 meter naar beneden vallen in het water. Lynn Canyon Park is absoluut de moeite waard om naartoe te gaan als je van natuur houd en of van wandelen het is een beetje bergachtig gebied met niet altijd even rechte wegen maar met een klein beetje inspanning kan je erg veel moois vinden in dit prachtige gebied.


24


nieuwe vrienden

Tijdens mijn reis naar Vancouver heb ik vanaf de eerste dag al meteen vrienden gemaakt en dat waren mijn huisgenoten uit het studenten huis dit ging ook redelijk snel omdat we meteen de tweede dag met zen allen uit eten gingen vlakbij het studenten huis. Behalve mijn huisgenoten heb ik ook veel vrienden gemaakt via de reis organisatie waarmee we aantal keer leuke activiteiten hebben gedaan zo zijn we een keer gaan paintballen en zijn we meerdere malen naar het strand gegaan, ook was er elke woensdag een soort kroegavond waar we gezellig onder het mom van een drankje gezellig met elkaar konden praten en daarna misschien nog uit gingen.


26 Maar de meeste tijd heb ik wel verbracht met mijn klasgenoten na een paar weken had ik ook een Duitse jongen in mijn klas en een paar weken later nog een Duits meisje met hun trok ik veel op ook omdat we ons niet altijd even goed aan de regels hielden en gewoon Duits praten in plaats van Engels. Samen met mijn klasgenoten ben ik een paar keer weg geweest zo zijn we samen met de leraar naar Cultus Lake gegaan en zijn we ook naar het strand, zwembad, Deep Cove en Lynn Canyon gegaan we zijn ook een paar keer gezellig met elkaar gaan eten. Ook nu dat ik weer terug thuis ben heb ik nog steeds met een aantal van mijn daar gemaakte vrinden contact en ik ga ook zeker proberen zoveel mogelijk van hen weer opnieuw te kunnen zien!


Deze eenmalige editie van Marlon magazine is gemaakt voor het vak Brand Design van de HBO studie Communicatie Multimedia Design. Dit magazine is gebasseer op mijn eigen reis naar Vancouver in Canada in het magazine laat ik verscheidene plaatsen zien waar ik naartoe ben geweest en die in de meeste gevallen ook absoluut de moeite waard zijn om naartoe te gaan. Dit Magazine is gemaakt door: Marlon Scholten en mag niet zonder mijn toestemming vervuldigd worden

bron afbeelding: www.globeimages.net/data/media/3/Lake_Agnes_Banff_National_Park_Canada.jpg

Marlon Magazine  
Marlon Magazine  

i had to make a magazine for one of my classes from my study

Advertisement