Page 1

InSPIRE MAgAZine JuLI 2012 | PRIJS €5,95 voor vor M g E v E r s E n F o t o g r a F E n

F o T o G R A F I E G R A F I S C H o n T W E R P I n S P I R AT I E T Y P o G R A F I E QuoTESTIPSEnTRuCSlIFESTYlEPoRTFolIoSCARRIÈRETIPS


Marloes van der Linde Ruinerweg 7 7958 RA Koekange 05 22 45 28 11 06 53 28 32 36 marloesvdlinde@live.nl

Ai2design Rob Houweling L.O. laan 24 7943 CW Meppel 0522 25 41 10 info@ai2design.nl

Deltion College Mozartlaan 15 8031 AA ZWolle 038 85 03 695 Luitsen Madhuizen lmadhuizen@deltion.nl

Stageverslag 2012 Inspire Magazine 13 feb - 13 juli inleverdatum: 6 juli 2012 ook online te zien via issu.com/marloesvanderlinde


INSPIRE / inhoud

Loveshoot fotopagina’s

28

Artikel: tijd om je carrière een boost te geven!

32

Less is more

34

Design checklist

37

column: de grafisch vormgever onderweg

4

Lifestyle: waarom jezelf tekst? moet geloven Artikel: Hoe schrijf je jij eeningoede

7 38

Niemand is perfect 10 tips over fotografie

9

42

Artikel: Marloes vertelt over stage lopen

11

Scan portfolio deze QR-code! Product Marloes van der Linde Folder drieluik: Stralend & Mooi Website ontwerp: Barracuda Informatie INSPIRE magazineAi2design Social media vormgeving/folder:

17 46 18 20 22 47

Inspirilinks

26

Loveshoot fotopagina’s

28

Artikel: tijd om je carrière een boost te geven!

32

Less is more

34

Design checklist

37

Lifestyle: waarom jij in jezelf moet geloven

38

10 tips over fotografie

42

Scan deze QR-code!

46

Informatie INSPIRE magazine

47


INSPIRE / column

Column

De grafisch ontwerper onderweg

En dan is het af. En kun je als ontwerper met gezonde zelfkritiek het ontwerp aanschouwen en waarderen. Aan het einde van het ontwerptraject is het moment waarop je kunt zien of het ontwerp past in zijn omgeving, hoe het ingezet en gebruikt wordt, of het zijn doel dient. Alsof je er in vogelvlucht overheen vliegt, zie je de weg die je bent gegaan en kun je beoordelen of het past in het landschap.

Vier keer linksaf En zo zijn we ineens op de ontwerpweg beland. Waarop de ontwerper keuzes maakt, experimenteert, schetsen weggooit en ideeën omarmt. Meestal bewandelt de ontwerper dus een slingerweg. Heuveltje op, bergje af, slootje over. Kruispunten, afslagen, omleidingen. Vier keer linksaf is tenslotte ook rechtdoor.

En natuurlijk stel je jezelf alle vragen... Was het een goed idee om op dat ene moment die beslissing te nemen? Heeft het compromis het beter gemaakt? Is mijn eigen stijl, mijn handtekening voldoende of te veel aanwezig? Hoe kijk je terug op de samenwerking met de opdrachtgever? En vooral die ene vraag: Is het gelukt? Is het gelukt een oplossing te vinden op de vraag? De antwoorden komen vaak pas bovendrijven als er wat tijd is verstreken en het ontwerpstof langzaam is neergedwarreld.

Ook onderweg brengt openheid je verder. Open staan voor ideeën, ook voor die van anderen! Open staan voor kritiek van de collega-ontwerper. Open staan voor de reactie van je opdrachtgever. En tegelijkertijd open zijn in het aangeven van je eigen verwachtingen als ontwerper. Open staan voor de fouten die je in het verleden hebt gemaakt, voor de ervaringen die je hebt opgedaan. De weg naar een ontwerp is altijd een reis. Met soms onverwachte, soms voorspelbare wendingen. En juist dat, wat er onderweg gebeurt, die ervaringen bepalen uiteindelijk het antwoord op de vraag: Is het gelukt? En dan kom je eigenlijk tot de ontdekking dat het resultaat voor de ontwerper een andere waarde heeft dan voor de opdrachtgever. De weg naar het design draagt bij aan de waarde van de ontwerper zelf.

Witte delen op de kaart Hoe anders is dat aan het begin van het ontwerptraject! Als alles nog open ligt, de witte delen van de kaart nog moeten worden ingevuld en de weg ernaartoe nog onbekend is. Dan hangt de spanning in lucht van een nieuwe uitdaging, de nieuwsgierigheid naar de nieuwe opdracht.

Door: Anne van Riet | designdirector Designagain.

Zoals bij het ontwikkelen van een visual identity, doorgaans een lang traject. Aan het ontwerpteam de taak om de persoonlijkheid van de organisatie in kaart te brengen, te ‘lezen’ en te leren kennen. Dat doen zij aan de hand van de drie pijlers: gedrag, communicatie en symboliek. De pijlers die de organisatie dragen.

et i R n a v e n n A

Alle designers zijn denkers Tijdens het eerste gesprek met de opdrachtgever vormen zich vaak al beelden en kleuren in het creatieve brein. Alle designers zijn denkers, veel designers zijn beelddenkers. En als het gaat om het organiseren en structureren van informatie is dat een handige eigenschap! Want wat je eigenlijk doet als ontwerper is het maken van een visuele vertaling van de strategie van de organisatie. ‘Open’ en direct met de opdrachtgever praten is dus absoluut een voorwaarde als je onderweg bent naar effectief design.

bron: Cultuurgids.avro.nl PAGINA 5


make it

simple

m emorable

inviting to

look at

fun

to

read


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed ligula diam, fringilla sed dictum sed, viverra sed nibh. Vestibulum id arcu vitae ligula rhoncus vehicula. Aliquam eu volutpat erat. HoE SCHRIJF JE EEn Nullam nec massa augue. Vestibulum vestibulum goeDe teKst? rhoncus venenatis. Fusce sed lectus eget nunc mattis facilisis nec in dui. In hac habitasse platea dictumst. Mauris a dictum lacus. Vestibulum fringilla urna non elit venenatis dictum. Nunc congue velit id mi consectetur eget porttitor elit iaculis. Mauris ut erat non leo ornare imperdiet ac at tellus. In sed ligula tellus.Aenean eu arcu metus. tonec a facilisis nibh. Donec nec lacus diam. quis mollis mi imperdiet. commodo eleifend leo, et condimentum odio pretium imperdiet. Sed volutpat feugiat porta. In at nisl orci. Etiam nec venenatis dolor. Fusce tincidunt tempus accumsan. Phasellus bibendum quam eu massa lobortis id pulvinar libero luctus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed ligula diam, fringilla sed dictum sed, viverra sed nibh. Mauris a dictum lacus. Vestibulum fringilla urna non elit venenatis dictum. Nam eget dolor enim. Vivamus sit amet metus eget est convallis accumsan vitae lacinia tortor. Morbi dolor urna, sollicitudin ac imperdiet ac, aliquam in tellus. Duis sapien, non tr INSPIRE / tips&trucs

Een goede tekst in jouw reclame campagne is van essentieel belang. De vormgeving kan nog wel zo perfect zijn, maar zodra de tekst niet aanspreekt of geen duidelijke boodschap heeft, kunt u de lezer niet overtuigen stappen te ondernemen waarvan jij wilt dat ze die maken.

"Ik schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte" Blaise pascal

INSPIRE Magazine geeft een snelcursus hoe jij een goede tekst kunt schrijven!

tip 1

Wat wordt jouw boodschap? Je leest het goed: boodschap. Geen twee, drie of vier boodschappen. Eentje maar. Vat die voor jezelf samen in één zin.

Cijfer jezelf weg. Vertel de lezers niet hoe geweldig jouw product of dienst is. Wél welk voordeel hij eruit haalt!

tip 5

tip 2

Probeer niet te schrijven voor een doelgroep. Dat lukt niet. schrijf voor één persoon. Wil je bijvoorbeeld een ouder publiek aanspreken? Schrijf dan voor je grootmoeder!

Denk aan de luie lezer. Lezers willen zo snel mogelijk zo veel mogelijk weten. Alineatiteltjes vatten de inhoud samen in één oogopslag.

tip 6

tip 3

Wil je dat de lezer iets koopt? Naar jouw website doorklikt? Als de call to action (Uw lezer precieze instructies geven en ‘op zijn startknop duwen’) niet dodelijk duidelijk is, doet uw lezer helemaal niets.

Laat de tekst liggen. Het liefst een nacht, maar zeker een uur als je niets anders kunt. Doe even iets anders, dan vallen vreemde schrijfkronkels zo door de mand.

tip 7

tip 4

Zeg wat je wilt schrijven. Vertel in je hoofd, of tegen een plant, muur of scherm, wát je wilt zeggen. Vermijd zo de angst voor het witte blad.

Lees jouw tekst hardop. Zo hoor je meteen waar het niet lekker loopt, of waar je naar adem hapt midden in een zin.

tip 8

bron: sCHriJF.bE

PAGINA 7


INSPIRE / inhoud

if you don’t have any shadows, you’re not standing in the light.


“Niemand is perfect.

Staan in het licht zou goed moeten zijn, maar dan moet je ook enkele zwakke punten of slechte eigenschappen hebben, want niemand is helemaal goed of helemaal slecht. Licht en schaduw horen bij elkaar. "Schaduw" wordt vaak gebruikt voor de slechte kant van een persoon, vooral als hun zwakheden of ongewenste eigenschappen onbewust zijn voor hen (zoals onbewust een laag gevoel van eigenwaarde). Mensen praten over hun 'schaduwkant'. Het is OK om een aantal schaduwen of ongewenste eigenschappen te hebben, want dat betekent dat je ook een aantal echt goede eigenschappen hebt. Goede en slechte eigenschappen hebben is menselijk.� Written by Kacey

PAGINA 9


INSPIRE / artikel

MARLOES VERTELT OVER

STAGE LOPEN

“Een halfjaar heb ik stage gelopen biaj Ai2design. Zonder te weten wat er zou komen stapte ik 13 juli voor het eerst binnen bij dit bedrijf. In dit artikel vertel ik over mijn ervaringen met deze stage, wat ik er van geleerd heb, wat mij tegenviel en tips voor stagiaires die in hetzelfde schuitje zitten als ik.” Natuurlijk wist dat het stageleven heel anders ging worden dan het schoolleven. Lange dagen van 9 tot 5, veel minder vrije tijd, de hele dag geconcentreerd, en het kletsen en lachen ging ik natuurlijk missen. Toch ben ik er snel aan gewend geraakt en viel het mij allemaal niet tegen. De lengte van een dag viel heel erg mee, de dag ging meestal snel om en ook op stage mocht je soms even wat voor jezelf doen. Ook was het fijn dat je als je ‘s avonds thuis kwam niks meer voor school hoefde te doen. Je hebt dus wel echt elke avond een vrije avond, wat niet zo is als je naar school gaat. Deze stage heeft mij veel belangrijke dingen van het vak van een grafisch vormgever in laten zien, zowel positieve als negatieve dingen. Het heeft mij dan ook laten nadenken wat ik hier later mee wil doen. Wat ik vooral heel leuk vond aan stage was dat je nu met echte opdrachten bezig was. Wat je maakt wordt echt gepubliceerd. Je doet het écht ergens voor. Ik vond het super leuk om te zien dat wat ik had gemaakt, later bijvoorbeeld in de krant stond. Het idee dat ik het heb gemaakt en dat nu heel veel mensen het zouden zien motiveert mij heel erg. Ook

vind ik het leuk dat ik veel zelf mocht doen, zo kon ik vaak zelf bedenken hoe iets er uit mocht zien. En liep ik tegen bepaalde problemen aan die ik dan zelf mocht oplossen, wat natuurlijk erg leerzaam is. Wat mij tegenviel was de lange dagen staren naar een beeldscherm. Op zich vind ik op de computer werken niet vervelend, maar als het 8 uur achter elkaar is vind ik het toch wat lang. Ook het feit dat je veel meer op de wensen van de klant in moet gaan vond ik moeilijk, in plaats van iets maken naar je eigen smaak. Ik vindt het lastig om iets te maken wat ik zelf eigenlijk niet zo ‘mooi’ vindt. Ook vind ik het altijd jammer als ik een advertentie moet maken die dezelfde vormgeving moet behouden als eerdere advertenties. Dat is natuurlijk logisch, maar zo kun je je dus niet echt creatief uiten, omdat je de uitgaanspunten van het oude ontwerp gebruikt.

“Deze stage heeft mij veel belangrijke dingen van het vak van een grafisch vormgever in laten zien”

het bedrijf A i 2 d e s i g n i s e e n e e n m a n s b e d r i j f w a t bij Rob thuis gevestigd is. Vroeger h e e f t h e t b e d r i j f i n a n d e re p a n d e n g ewerkt en heeft het andere namen g e h a d , m a a r h e t i s l a t e r w a t k l e i n s c h aliger geworden. Het bedrijf is nu g e v e s t i g d i n h e t h u i s v a n R o b z e l f . D e naam Ai2design betekend All in 2 d e s i g n . A l l i n 2 o m a a n t e t o n e n d a t h et bedrijf grafische vormgeving én w e b d e s i g n w a a r m a a k t . R o b h o u d t z i ch bezig met de klantencontacten, g a a t l a n g s b i j d r u k k e r s e n h i j g a a t over de financiën. Bij Ai2design i s d e s t a g i a i re v o o r n a m e l i j k v e r a n t w o ordelijk voor de vormgeving. Rob k i j k t h i e r b i j o v e r d e s c h o u d e r m e e o m zo zijn mening, aanwijzingen en e v e n t u e l e a a n p a s s i n g e n t e g e v e n . E r vindt overleg plaats tussen Rob e n m i j , o m s a m e n t o t e e n i d e e t e k omen. Hij heeft vaak zelf al een c o n c e p t , m a a r s t a a t o o k o p e n v o o r d e ideeën van mij. Als een stagiaire e e n v a a rd i g h e i d n i e t b e z i t , z o a l s b i j voorbeeld het realiseren van een w e b s i t e , d a n v r a a g t h i j d a a r e e n f reelancer voor. De werkzaamheden b e s t a a n v o o r a l u i t h e t o n t w e r p e n v a n flyers, advertenties, huisstijlen, b ro c h u re s e n w e b s i t e s .

PAGINA 10


INSPIRE / artikel

dagverloop en regels D e d a g e n b ij Ai2design zijn van 9 tot 5. We werken elke dag van d e w e e k , maar op vrijdagmiddag om 12 uur wordt het weekend i n g e l u i d . R ob is flexibel als het gaat om tijden, als je iets later komt m a a k t h i j d aar geen probleem van. Als ik ‘s ochtends aankom zet i k d i re c t d e iMac aan en ik begin met een bestaande opdracht, of i k o v e r l e g o ver een nieuwe opdracht met Rob. Als er geen opdracht i s , d a n w e r k ik aan mijn stageverslag of ga ik tutorials op inter net t e l e z e n o f i nspiratie opdoen. D e re g e l s d ie ik heb gemaakt met Rob zijn heel logisch. Als ik ziek b e n b e l i k Rob en ik meld erbij wanneer ik weer verwacht terug t e k o m e n . Vakantiedagen plannen we in met goed overleg. Het is m o g e l i j k a l s het niet te druk is, of als er geen klant komt. Dit telt o o k v o o r e en dag dat je bijvoorbeeld naar de tandarts moet, of als j e l a t e r k o mt door een doktersbezoekje.

werkplek Mijn werkplek is gevestigd in het huis van Rob en zijn vrouw. Als je de voordeur inloopt ben je gelijk op de goede plek. Hier staan 2 bureau’s, 1 voor Rob en 1 voor mij. Rob werkt achter een PC, ik werk achter een iMac en we hebben allebei een eigen printer. Verder heb ik op mijn bureau nog 2 gewone PC’s staan (om bijvoorbeeld websites te controleren die we gemaakt hebben), een scanner en een snijmat. Naast mijn bureau staat een kast met de boekhouding, printpapier, mapjes en andere spullen van het bedrijf. Op de iMac staan alle Adobe CS4 programma’s in het nederlands, dus ik heb al het nodige bij de hand. De server heet ‘NAS’ en alle klantenbestanden kun je hier op vinden. Het bevat een archivering van klantennaam naar jaartal naar maand, waar iedereen zich aan hoort te houden om bestanden van 4 jaar geleden ook nog terug te kunnen vinden. Als ik van achter de iMac naar rechts kijk, kijk ik de woonkamer in. Af en toe zijn Rob zijn kleinkinderen hier en ook loopt Jackie de Jack Russel hier altijd rond, wat heel veel gezelligheid met zich meebrengt.

PAGINA 13


INSPIRE / artikel

doelstellingen Voordat ik aan mijn stage begon heb ik een aantal doelstellingen voor mijzelf opgesteld. Dit is erg belangrijk om je goed te kunnen richten op bepaalde dingen. Als je weet wat je wilt leren, kun je dit ook makkelijker bereiken.

SNELLER EN bEtER OmgaaN mEt DE PROgRamma’S

INzIEN Wat hEt bEROEP ‘gRafISch VORmgEVER’ Nu Echt INhOuDt

mIJ gOED RIchtEN OP DE WENSEN VaN DE kLaNtEN

behaald

gedeeltelijk behaald

behaald

Ik heb continu met verschillende CS programma’s gewerkt en ik ben er dan ook zeker sneller en beter in geworden. Als ik iets niet wist zocht ik dit op op internet en zo kwam ik steeds meer te weten. Door middel van steeds problemen op te lossen onthoud je de oplossingen beter. Deze doelstelling is dus zeker behaald.

Tijdens mijn stage heb ik ingezien dat het beroep ‘grafisch vormgever’ heel veel computerwerk is. Op zich is dit logisch, maar ik kwam er nu pas achter dat 8 uur achter elkaar achter een computer zitten toch best ‘saai’ kan zijn. Van de andere kant weet ik nog niet hoe het er in een groter bedrijf aan toe gaat, waar je ook te maken krijgt met art directors, Copywriters, enzovoort. Hier ben ik nog erg benieuwd naar. Verder weet ik nu dat ik de ontwerpwereld wel heel leuk vind, het geeft altijd een goed gevoel als je een opdracht goed hebt afgewerkt.

Op stage leer je pas echt hoe je te werk gaat als grafisch vormgever. Je ontwerpt niet meer iets naar eigen tevredenheid, maar vooral naar tevredenheid van de klant. Dit vond ik soms moeilijk, omdat het niet goed voelt om iets waar je zelf tevreden over bent te veranderen. Soms word een verandering voor jou dan een verslechtering. Maar klant is koning! Ik heb ook geleerd dat je soms ‘brutaal’ moet zijn en je eigen idee ook moet blootgeven, als het een slecht idee is wordt het vanzelf afgekeurd en is er niks aan de hand. Nee heb je, ja kun je krijgen!

ConClusie Ik ben tevreden over deze stageperiode. Ik heb veel dingen geleerd, ik heb ervaren wat het vak echt is, ik heb voor- en nadelen gezien van het beroep grafisch vormgever. Ook ben ik verder gaan kijken naar wat ik in de toekomst nou echt wil gaan doen. Ik wil graag in de design-wereld blijven, maar ik wil waarschijnlijk wel verder gaan dan grafisch vormgever. Sowieso staat er nog een HBO opleiding op de planning. Een iets hogere functie in de ontwerpwereld spreekt mij ook erg aan. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst mij nog gaat brengen!

PAGINA 14


A lway s

g ive a little more

than you

promise.


INSPIRE / product

PRO DU C TEN

Iedere week toont INSPIRE Magazine het portfolio van een grafisch vormgever of fotograaf. Deze week aandacht voor het portfolio zien van Marloes van der Linde die zij heeft opgebouwd tijdens haar stage bij Ai2design. Ze laat verschillende producten zien en vertelt daarbij hoe het allemaal in zijn werk is gegaan.

PAGINA 17


INSPIRE / product

handtekening:

9,50 9,50 17,50 8,50 8,50 15,50

tijd:

UW SPECIALIST AAN HUIS

28-03-12 09:43

€ 20,00

UW SPECIALIST AAN HUIS

&MOOI

STRALEND € 28,50

€ 90,00

9,50 9,50 17,50 8,50 8,50 15,50

€ 37,50

Losse behandelingen (alleen te boeken bij behandelingen)

Bruidsmake-up make-up inclusief proefmake-up Feestmake-up te denken aan (schoon)moeder, zus, vriendin Bruidsmanicure vijlen en lakken van de nagels en verzorging van de handen Bruidsarrangement behandeling de luxe + bruidsmake-up en bruidsmanicure

€ € € € € €

Duo-behandeling (±45 min) dieptereiniging, milde scrub, verwijderen van onzuiverheden, gezichtsmasker en dag/nachtcrème (de behandelingskosten zijn per persoon)

Wimpers verven Wenkbrauwen verven Wimpers en wenkbrauwen verven Harsen van bovenlip Harsen van kin Harsen van bovenlip en kin

Behandeling de luxe (± 90 min) € 54,50 als complete behandeling + oogbehandeling

28-03-12 09:42

“Is het niet heerlijk om in uw eigen omgeving een ontspannende gezichtsbehandeling te krijgen en daarna zelf de deur niet meer uit te hoeven?”

28-03-12 09:42

Verras uw moeder, zus, vriendin of collega met een cadeaubon van Stralend & Mooi.

Even voorstellen

Mijn naam is Marleen van de Looi en ik ben STIVAS gediplomeerd schoonheidsspecialiste. Na het behalen van mijn diploma heb ik een aantal jaren werkervaring opgedaan in schoonheidssalons en in een beautyfarm. In de loop der tijd heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd en heb ik voldoende ervaring opgedaan om cliënten goed te kunnen behandelen en te adviseren. Nu ben ik voor mezelf begonnen als ambulant schoonheidsspecialiste. Met dit concept kom ik graag bij u thuis.

folder_stralendenmooi_drukker.indd 2

Complete behandeling (± 75 min) als standaard behandeling + epileren en massage van gezicht, hals en decolleté

€ 44,50

Behandeling de luxe (± 90 min) € 54,50 als complete behandeling + oogbehandeling Duo-behandeling (±45 min) dieptereiniging, milde scrub, verwijderen van onzuiverheden, gezichtsmasker en dag/nachtcrème (de behandelingskosten zijn per persoon)

€ 37,50

Losse behandelingen (alleen te boeken bij behandelingen) Wimpers verven Wenkbrauwen verven Wimpers en wenkbrauwen verven Harsen van bovenlip Harsen van kin Harsen van bovenlip en kin

€ € € € € €

9,50 9,50 17,50 8,50 8,50 15,50

Bruidsbehandelingen

Bruidsmake-up make-up inclusief proefmake-up Feestmake-up te denken aan (schoon)moeder, zus, vriendin Bruidsmanicure vijlen en lakken van de nagels en verzorging van de handen Bruidsarrangement behandeling de luxe + bruidsmake-up en bruidsmanicure

€ 90,00 € 28,50

STRALEND

&MOOI UW SPECIALIST AAN HUIS

€ 20,00 € 155,00

28-03-12 09:43

folder_stralendenmooi_drukker.indd 2

U kunt telefonisch of per email een afspraak maken.

BEHA NDE L IN G E N

Verras uw moeder, zus, vriendin of collega met een cadeaubon van Stralend & Mooi.

Marleen van de Looi tel: 06 43 03 69 46 stralendenmooi@gmail.com

VERTROUWD

De behandeling kan alleen plaats vinden op locaties op de begane grond, indien er een lift aanwezig is kan de behandeling ook plaats vinden op andere etages

CON TACT

Afspraken die niet 24 uur van te voren zijn afgebeld, worden voor 50% in rekening gebracht

Is het niet heerlijk om in uw eigen omgeving een ontspannende gezichtsbehandeling te krijgen en daarna zelf de deur niet meer uit te hoeven? U kunt op uw eigen gekozen tijdstip en locatie uw specialist aan huis laten komen. U kunt ervan uitgaan dat ik alles mee neem, van een comfortabele behandelstoel tot alle benodigdheden voor de beautysalon, die binnen enkele minuten bij u op locatie geïnstalleerd staan. Heerlijk ontspannend voor meerdere gelegenheden. Een Duo-behandeling samen met uw moeder, zus of vriendin is ook mogelijk.

Uw specialist aan huis

cadeaubon 1 jaar na datum geldig met bedrag en handtekening.

28-03-12 09:43

UW SPECIALIST AAN HUIS

Het werkgebied is tot 25 km vanaf Zwolle

U kunt telefonisch of per email een afspraak maken.

&MOOI

Er moet heet water en stroom aanwezig zijn

STRALEND

CON TACT tijd:

“Is het niet heerlijk om in uw eigen omgeving een ontspannende gezichtsbehandeling te krijgen en daarna zelf de deur niet meer uit te hoeven?”

STRALEND

Stralend & Mooi is de schoonheidsspecialist die bij u thuis komt. Voor een optimale behandeling moet u met de volgende zaken rekening houden: Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is om de behandelstoel te plaatsen

UW SPECIALIST AAN HUIS

Uw specialist aan huis

Handig om te weten

Marleen van de Looi STRALEND tel: 06 43 03 69 46 &MOOI stralendenmooi@gmail.com

VERTROUWD

STRALEND UW SPECIALIST AAN HUIS

U kunt telefonisch of per email een afspraak maken.

handtekening:

folder_stralendenmooi_drukker.indd 1

UW SPECIALIST AAN HUIS

datum: .............................................................

€ 155,00

&MOOI

Marleen van de Looi tel: 06 43 03 69 46 stralendenmooi@gmail.com

€ 20,00

Handig om te weten

CADEAUBON

€ 28,50 tijd:

UW SPECIALIST AAN HUIS

Complete behandeling (± 75 min) als standaard behandeling + epileren en massage van gezicht, hals en decolleté

€ 90,00

AFSPRAKEN

Is het niet heerlijk om in uw eigen omgeving een ontspannende gezichtsbehandeling te krijgen en daarna zelf de deur niet meer uit te hoeven? U kunt op uw eigen gekozen tijdstip en locatie uw specialist aan huis laten komen. U kunt ervan uitgaan dat ik alles mee neem, van een comfortabele behandelstoel tot alle benodigdheden voor de beautysalon, die binnen enkele minuten bij u op locatie geïnstalleerd staan. Heerlijk ontspannend voor meerdere gelegenheden. Een Duo-behandeling samen met uw moeder, zus of vriendin is ook mogelijk.

Marleen van de Looi tel: 06 43 03 69 46 stralendenmooi@gmail.com

CON TAC T

Stralend & Mooi is de schoonheidsspecialist die bij u thuis komt. Voor een optimale behandeling moet u met de volgende zaken rekening houden:

Bruidsmake-up make-up inclusief proefmake-up

€ 44,50

De behandeling kan alleen plaats vinden op locaties op de begane grond, indien er een lift aanwezig is kan de behandeling ook plaats vinden op andere etages

9,50 9,50 17,50 8,50 8,50 15,50

BEHA NDE L IN G E N

€ € € € € €

CON TACT

Afspraken die niet 24 uur van te voren zijn afgebeld, worden voor 50% in rekening gebracht

U kunt telefonisch of per email een afspraak maken.

Het werkgebied is tot 25 km vanaf Zwolle

Wimpers verven Wenkbrauwen verven Wimpers en wenkbrauwen verven cadeaubon 1 jaar navan datum geldig met bedrag en handtekening. Harsen bovenlip Harsen van kin Harsen van bovenlip en kin

€ 155,00

cadeaubon 1 jaar na datum geldig met bedrag en handtekening.

handtekening:

datum: .............................................................

Er moet heet water en stroom aanwezig zijn

Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is om de behandelstoel te plaatsen

Er moet heet water en stroom aanwezig zijn

Het werkgebied is tot 25 km vanaf Zwolle

Afspraken die niet 24 uur van te voren zijn afgebeld, worden voor 50% in rekening gebracht

goed voor : .......................................................

&MOOI

“Is het niet heerlijk om in uw eigen omgeving een ontspannende gezichtsbehandeling te krijgen en daarna zelf de deur niet meer uit te hoeven?” UW SPECIALIST AAN HUIS

STRALEND UW SPECIALIST AAN HUIS

Bruidsbehandelingen

De behandeling kan alleen plaats vinden op locaties op de begane grond, indien er een lift aanwezig is kan de behandeling ook plaats vinden op andere etages

Marleen van de Looi tel: 06 43 03 69 46 stralendenmooi@gmail.com

&MOOI

Handig om te weten

handtekening: Losse behandelingen (alleen te boeken bij behandelingen)

S T R AFeestmake-up LEND

28-03-12 09:42

Stralend & Mooi is de schoonheidsspecialist die bij u thuis komt. Voor een optimale behandeling moet u met de volgende zaken rekening houden:

datum: ............................................................. UW SPECIALIST AAN HUIS

tijd:

STRALEND

&MOOI

28-03-12 09:43

Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is om de behandelstoel te plaatsen

naam: .............................. ..............................

folder_stralendenmooi_drukker.indd 1

U kunt telefonisch of per email een afspraak maken.

&MOOI

AFSPRAKEN

U kunt telefonisch of per email een afspraak maken.

€ 37,50

dieptereiniging, milde scrub, verwijderen van onzuiverheden, gezichtsmasker en goed voor : ....................................................... dag/nachtcrème (de behandelingskosten zijn per persoon)

STRALEND

datum:

U kunt telefonisch of per email een afspraak maken.

28-03-12 09:42

stralendenmooi@gmail.com

UW SPECIALIST AAN HUIS

€ 44,50

&MOOI

AFSPRAKEN

“Is het niet heerlijk om in uw eigen omgeving een ontspannende gezichtsbehandeling te krijgen en daarna zelf de deur niet meer uit te hoeven?”

& M O Ostralendenmooi@gmail.com I

UW SPECIALIST AAN HUIS

CADEAUBON Duo-behandeling (±45 min)

(schoon)moeder, het behalen van mijn diploma heb ik een aantal ja& M teOdenken O I aandatum: zus, vriendin ren werkervaring opgedaan in schoonheidssalons en in een beautyfarm. In de loop der tijd heb ik diverse Marleen vanBruidsmanicure de Looi vijlen cursussen en trainingen gevolgd en heb ik voldoentel: 06 43 03 69 46 en lakken van de nagels en verzorging van de handen de ervaring opgedaan om cliënten goed te kunnen stralendenmooi@gmail.com Bruidsarrangement behandelen en te adviseren. Nu ben ik voor mezelf behandeling de luxe + begonnen als ambulant schoonheidsspecialiste. Met naam: bruidsmake-up en bruidsmanicure dit concept kom ik graag bij u thuis. .............................. ..............................

Marleen van de Looi tel: 06 43 03 69 46

Marleen van de Looi

S T R A L E N D tel: 06 43 03 69 46

STRALEND

Behandeling de luxe (± 90 min) € 54,50 als complete behandeling + oogbehandeling

Marleen van de Looi tel: 06 43 03 69 46 stralendenmooi@gmail.com

Mijn naam is Marleen van de Looi en ik ben CON TACT STIVAS gediplomeerd schoonheidsspecialiste. Na

datum:

De behandeling kan alleen plaats vinden op locaties op de begane grond, indien er een lift aanwezig is kan de behandeling ook plaats vinden op andere etages

UW SPECIALIST AAN HUIS

Complete behandeling (± 75 min) als standaard behandeling + epileren en massage van gezicht, hals en decolleté

Even voorstellen

UW SPECIALIST AAN HUIS

Afspraken die niet 24 uur van te voren zijn afgebeld, worden voor 50% in rekening gebracht

&MOOI

STRALEND

&MOOI

UW SPECIALIST AAN HUIS

Marleen van de Looi tel: 06 43 03 69 46

stralendenmooi@gmail.com

naam: .............................. ..............................

folder_stralendenmooi_drukker.indd 1

Verras uw moeder, zus, vriendin of collega met een cadeaubon van Stralend & Mooi.

&MOOI

Het werkgebied is tot 25 km vanaf Zwolle

STRALEND

CADEAUBON

folder_stralendenmooi_drukker.indd 1

STRALEND

&MOOI

goed voor : .......................................................

Uw specialist aan huis Is het niet heerlijk om in uw eigen omgeving een ontspannende gezichtsbehandeling te krijgen en daarna zelf de deur niet meer uit te hoeven? U kunt op uw eigen gekozen tijdstip en locatie uw specialist aan huis laten komen. U kunt ervan uitgaan dat ik alles mee neem, van een comfortabele behandelstoel tot alle benodigdheden voor de beautysalon, die binnen enkele minuten bij u op locatie geïnstalleerd staan. Heerlijk ontspannend voor meerdere gelegenheden. Een Duo-behandeling samen Umet W S Puw E C I moeder, A L I S T A A Nzus H U Iof S vriendin is ook mogelijk.

STRALEND

Er moet heet water en stroom aanwezig zijn

BEHA NDE L IN G E N

folder_stralendenmooi_drukker.indd 2

folder_stralendenmooi_drukker.indd 2

Mijn naam is Marleen van de Looi en ik ben STIVAS gediplomeerd schoonheidsspecialiste. Na het behalen van mijn diploma heb ik een aantal jaren werkervaring opgedaan in schoonheidssalons en in een beautyfarm. In de loop der tijd heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd en heb ik voldoende ervaring opgedaan om cliënten goed te kunnen behandelen en te adviseren. Nu ben ik voor mezelf begonnen als ambulant schoonheidsspecialiste. Met dit concept kom ik graag bij u thuis.

VERTROUWD

Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is om de behandelstoel te plaatsen

CON TACT

Bruidsmake-up € 90,00 make-up inclusief proefmake-up STRALEND AFSPRAKEN Feestmake-up € 28,50 & (schoon)moeder, M O O I datum: te denken aan zus, vriendin Bruidsmanicure € 20,00 Marleen van de Looi tel: 06 43van 03 69 vijlen en lakken de46nagels en stralendenmooi@gmail.com verzorging van de handen Bruidsarrangement € 155,00 behandeling naam:de luxe + bruidsmake-up en bruidsmanicure .............................. ..............................

Mijn naam is Marleen van de Looi en ik ben STIVAS gediplomeerd schoonheidsspecialiste. Na het behalen van mijn diploma heb ik een aantal jaren werkervaring opgedaan in schoonheidssalons en in een beautyfarm. In de loop der tijd heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd en heb ik voldoende ervaring opgedaan om cliënten goed te kunnen behandelen en te adviseren. Nu ben ik voor mezelf begonnen als ambulant schoonheidsspecialiste. Met dit concept kom ik graag bij u thuis.

Bruidsbehandelingen

€ € € € € €

CON TAC T

Bruidsbehandelingen

Even voorstellen

U kunt telefonisch of per email een afspraak maken.

Wimpers verven Wenkbrauwen verven Wimpers en wenkbrauwen verven Harsen van bovenlip Harsen van kin Harsen van bovenlip en kin

Handig om te weten Stralend & Mooi is de schoonheidsspecialist die bij u thuis komt. Voor een optimale behandeling moet u met de volgende zaken rekening houden:

Even voorstellen

datum: .............................................................

UW SPECIALIST AAN HUIS

&MOOI

STRALEND

Losse behandelingen (alleen te boeken bij behandelingen)

€ 37,50

Marleen van de Looi tel: 06 43 03 69 46 stralendenmooi@gmail.com

Duo-behandeling (±45 min) dieptereiniging, milde scrub, verwijderen van onzuiverheden, gezichtsmasker en dag/nachtcrème (de behandelingskosten zijn per persoon)

UW SPECIALIST AAN HUIS

STRALEND

Behandeling de luxe (± 90 min) € 54,50 als complete behandeling + oogbehandeling

Verras uw moeder, zus, vriendin of collega met een cadeaubon van Stralend & Mooi.

CON TACT

€ 44,50

UW SPECIALIST AAN HUIS

CADEAUBON

Complete behandeling (± 75 min) als standaard behandeling + epileren en massage van gezicht, hals en decolleté

Is het niet heerlijk om in uw eigen omgeving een ontspannende gezichtsbehandeling te krijgen en daarna zelf de deur niet meer uit te hoeven? U kunt op uw eigen gekozen tijdstip en locatie uw specialist aan huis laten komen. U kunt ervan uitgaan dat ik alles mee neem, van een comfortabele behandelstoel tot alle benodigdheden voor de beautysalon, die binnen enkele minuten bij u op locatie geïnstalleerd staan. Heerlijk ontspannend voor meerdere gelegenheden. Een Duo-behandeling samen met uw moeder, zus of vriendin is ook mogelijk.

&MOOI

&MOOI

goed voor : .......................................................

BEHA NDE L IN G E N

Uw specialist aan huis

STRALEND

cadeaubon 1 jaar na datum geldig met bedrag en handtekening.

VERTROUWD


INSPIRE / product

F OLD E R STRAL E ND & M OOI

Voor een schoonheidsspecialiste die werkt onder de naam ‘Stralend & Mooi’ heb ik samen met Rob een logo, 2luik-folder, afsprakenkaart en cadeaubon ontworpen. Deze klant had een laag budget, en wilde dus veel voor weinig. Ze vroeg in eerste instantie alleen om een 3luik-folder, maar omdat ze nog geen logo had moest deze ook gemaakt worden. In het logo moest een vlinder komen, dit kwam naar voren in de schets van de klant. Toen het logo en de folder werden gemaakt, bedachten Rob en ik dat de tekst die in de folder moest komen te staan ook op een 2luik-folder paste. We hebben toen bedacht dat zij op 1/3 van het A4 een afsprakenkaart en cadeaubon kon laten maken, zodat ze meer producten had voor hetzelfde geld. Links onder kun je zien hoe de verschillende producten nu ingedeeld waren op het A4. De klant vond dit een goed idee, dus op die manier zijn we verder gegaan. Het ontwerp van deze producten hebben veel veranderingen doorgemaakt. Het lettertype is van schreefloos naar schreef gegaan, zo ook de tekst van de folder. Dit omdat het schreefloze lettertype een modernere uitstraling had, maar de doelgroep van deze klant juist ouder was, en een schreefletter hier beter bij paste. Het logo en de folder hebben veel verschillende kleuren gehad: geel, cyaan, roze. En ten slotte zijn er veel tekstwijzigingen doorgevoerd.

PAGINA 19


INSPIRE / product


INSPIRE / product

W E BSIT E ONT W E R P BARRA C UDA

Deze website, gecreëerd voor Barracuda-shop.nl had een aantal belangrijke doelen. Up-to-date vormgeving, straight forward (met 2/3 klikken naar je product) en klantvriendelijkheid stonden bovenaan. Barracuda-shop heeft een grote concurrent, dus zaak was om deze te evenaren of liever te overtreffen. We namen de site van deze concurrent als uitgangspunt, maar het mocht er niet te veel op gaan lijken. Een moeilijke, maar uitdagende opdracht. Er zijn voor deze website verschillende concepten gemaakt, maar deze sloot het beste aan bij de wens van de klant. Hij was bij het eerste ontwerp al erg tevreden en schreef dan ook “Wij vinden de voorstellen erg goed, hier kunnen we wat mee. De basis is goed, mooi.” Dit is natuurlijk leuk om te horen en motiverend om verder te gaan. Na wat besprekingen heeft de klant nog een aantal toevoegingen doorgegeven en de menustructuur is op verzoek veranderd. De vormgeving bleef zo goed als hetzelfde. Toen de klant had aangegeven dat het zo goed in elkaar zat, zijn er vervolgpagina’s gemaakt in dezelfde stijl. De website is gerealiseerd door een freelancer van Ai2design en de klant hebben wij hiermee tevreden gesteld. Als je nieuwsgierig bent naar de volledige en werkende website, ga dan naar www.barracuda-shop.nl

PAGINA 21


INSPIRE / product

LOGO EN HUISSTIJL de basis van uw communicatie

ADVERTENTIES EN MULTIMEDIA communiceren met uw markt

WEBSITES van concept/ontwerp tot realisatie

administratiekantoor

administratie & advies

Oosterboerweg 13 - 7943 KE Meppel tel. 0522 243088 mob. 06 54927365 email. jansenleo@planet.nl KvK: 0 40 53 59 5

administratie & advies

oosterboerweg 13 7943 ke meppel tel. 0522 243088 mob. 06 54927365 fax. 0522 243099 email. jansenleo@planet.nl oosterboerweg 13 7943 ke meppel

grafische vormgeving / webdesign

“de stad vol vaart” Groenmarkt 11 - 11a 7941 KT Meppel Telefoon 0522 - 25 16 91 Telefax 0522 - 26 23 31

BRUISEND MEPPEL na

info@tapilux-meppel.nl www.tapilux-meppel.nl

I N S PA N N I N G nu tijd voor

ONTSPANNING

t. 25 35 00

Meppel

“de stad vol vaart”

BRUISEND MEPPEL voor

SAMENWERKING en om ABN Amro 623082829 K.v.K. Zwolle nr. 53664582 BTW nr. NL194720536B01

Op al onze transacties zijn van toepassing Groenmarkt 11 - 11 a de Algemene Voorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen, 7941 KT Meppel gedeponeerd 1 december 2005

Groenmarkt 11 - 11 a 7941 KT Meppel

TE VIEREN!

Meppel

ai2design is een bureau dat anders wil communiceren met, en voor haar klanten. Helder, doordacht, fris en fruitig, soms stekelig als de markt hier om vraagt.

t. 25 35 00

‘functioneel en to the point’

With compliments

ai2design zorgt voor het groeien, bloeien en optimaal communiceren van de producten en/of diensten voor uw markt.

Op al onze werkzaamheden zijn, afhankelijk van de aard van de werkzaamheden, van toepassing: Vervoer: de algemene voorwaarden Vervoerscondities 2002 (AVC2002), gedeponeerd ter griffe van de Arrondisimentsrechtbanken te Amsterdam en Rotterdam; ingeval van grensoverschrijdend vervoer van zaken over de weg in aanvulling op het CMR-verdrag

‘creatief in communicatie’ Meer informatie of een afspraak? ai2design beschikt over een groot netwerk van professionals met wie wordt samengewerkt op diverse terreinen, zoals communicatie, marketing, tekst, fotografie, illustratie en internet publicaties. ‘maatwerk als het moet’

a m t e i

L.O. Laan 24 7943 CW Meppel 06 - 549 074 16 (0522) 25 41 10 info@ai2design.nl www.ai2design.nl

“creatief, functioneel & to the point”

Wij zijn ook te vinden op:

LCF grafische vormgeving / webdesign

grafische vormgeving / webdesign


INSPIRE / product

F OLD E R AI 2 D E SIGN

Om mijn stagebedrijf zelf wat meer te promoten hebben Rob en ik een aantal dingen in gang gezet. Ten eerste moest er een folder komen van Ai2design, waarin de kwaliteiten van het bedrijf terugkwamen en waar een stukje portfolio in moest zitten. Ook hebben we Social Media in het leven geroepen. Ik heb Facebook, Twitter en Linked-in aangemaakt voor Rob, in de stijl van Ai2design. Het was de bedoeling op deze manier het bedrijf wat meer in het licht te brengen om zo ook weer nieuwe klanten te krijgen. De Social Media pagina’s moesten in de stijl van Ai2design zijn, en goed aansluiten op de website. We hebben dus dezelfde teksten en foto’s gebruikt om herkenbaarheid terug te laten komen. In de folder zijn ook veel elementen van de site terug te vinden. Een fruitige achtergrond, frisse teksten (over hoe wij communiceren) en een duidelijk portfolio. Ook het lettertype hetzelfde als in de huisstijl van Ai2design.

PAGINA 23


anneke tessa krull


anneke tessa krull


INSPIRE / links

INSPIRILINKS VOOR DE WWW - LOVERS

Ook op internet zijn ontzettend veel interessante en inspirerende elementen te vinden. INSPIRE magazine is voor u op ontdekking gegaan en heeft alle bruikbare links eens voor u op een rijtje gezet. Enjoy!

www.mameara.com Deze site heeft veel verschillende dingen te bieden als het aankomt op vormgeven. Je kunt er zowel inspiratie opdoen door naar werk van anderen te kijken, als jezelf verbeteren in verschillende programma’s door middel van de tutorials op deze site te volgen. Ook zijn er fonts, brushes, patronen en wallpapers te downloaden. Het laatste nieuws op gebied van vormgeving of software hiervoor hoef je zeker niet te missen als je deze site in de gaten houdt!

www.logopond.com Deze site kan veel hulp bieden wanneer je bezig bent met een nieuw logo-ontwerp. Met meer dan 5.000 logo’s is het haast niet mogelijk dat er geen logo bij zit dat u aanspreekt. Ook bestaat deze site uit verschillende vormen als je kijkt naar professionele logo’s en logo’s die als hobby zijn gemaakt door een amateur. Dit alles zorgt voor veel variatie. Ook erg handig aan deze site is dat je bijvoorbeeld kunt zoeken op zwart wit logo’s of bijvoorbeeld logo’s van alleen sport clubs. Zo kun je gerichter zoeken en inspiratie opdoen over bepaalde onderwerpen.

PAGINA 26


INSPIRE / links

www.webdesignlovers.ch Voor iedereen die geïnteresseerd is in webdesign! Weg met alle standaard websites. Originaliteit is op deze website het hoofdonderwerp. Een overdosis aan inspiratie voor het maken van een website. Deze website heeft allerlei mooi vormgegeven websites voor jou opgezocht en ze op een rijtje gezet. Op grafisch gebied, maar ook op dynamisch gebied. Je kunt doorklikken naar de website en hem ook live bekijken. Naast webdesign heeft deze website je nog meer te bieden, dus waar wacht je nog op? Pak je laptop en laat je inspireren!

www.sterkwerk.net Deze website is de moeite waard om een kijkje op te nemen. Op deze site vind je de wereld aan vormgeving en vooral erg veel verschillende elementen. Je kunt hier terecht voor animatie, architectuur, fotografie, grafisch, illustratie, industrieel ontwerp, typografie, kunst, websites en meer! Deze site kan je wereld verbreden omdat het zich niet beperkt tot 1 of 2 onderwerpen. Ook kun jij hier jouw stem laten tellen. Als jij een artikel interessant vind klik je op “Ik vind dit sterk” en zo laat jij de maker van dit artikel weten dat jij fan bent!

HEB JIJ OOK EEN WEBSITE ONTDEKT DIE DE MOEITE WAARD IS?

Stuur de site + het waarom dan naar inzending@inspire.nl. Zet er even bij waarom deze website inspirerend is en waar de website over gaat. Misschien komt jouw website-aanbeveling dan volgende week wel in INSPIRE magazine en kun je alle INSPIRE-lezers hier van laten genieten!

PAGINA 27


going back to the corner where I first saw you, gonna camp in my sleeping bag. I’m not gonna move, got some words on cardboard, got your picture in my hand, saying, if you see this girl, can you tell her where I am, some try to hand me money, they don’t understand. I’m not broke. I’m just a broken hearted man. I know it makes no sense, but what else can I do? How can I move on when I’m still in love with you. ‘cause if one day you wake up and find that your missing me and your heart starts to wonder where on this earth I can be. thinking, maybe you’d come back here to the place that we’d meet and you’d see me waiting for you on the corner of the street. So I’m not moving, I’m not moving. Policeman says, son you can’t stay here, I said there’s someone I’m waiting for, if it’s a day, a month, a year. gotta stand my ground, even if it rains or snows. If she changes her mind, this is the first place she will go. ‘cause if one day you wake up and find that your missing me and your heart starts to wonder. Where on this earth I can be, thinking, maybe you’d come back here, to the place that we’d meet and you’d see me waiting for you on the corner of the street. So I’m not moving. People talk about the guy who’s waiting on a girl, there are no holes in his shoes, but a big hole in his world. Maybe I’ll get famous as the man who can’t be moved and maybe you won’t mean to, but you’ll see me on the news and you’ll come running to the corner, cos you’ll know it’s just for you. I’m the man who can’t be moved. ‘cause if one day you wake up and find that your missing me and your heart starts to wonder where on this earth I can be. thinking, maybe you’d come back here to the place that we’d meet and you’d see me waiting for you on the corner of the street. So I’m not moving, I’m not moving. going back to the corner where I first saw you. gonna camp in my sleeping bag. I’m not gonna move.


loveshoot


crea

tief

spontaan


INSPIRE / carrière

Tijd om je ca

een boost te

your comfort zone

rrière

geven!

where the magic happens

Regel een coach

Carriere maken is net topsport. Er zijn geen topsporters zonder coach, dus durf hulp te vragen. Een coach kan nieuwe inzichten geven en kan laten zien op welke manier je naar een hoger niveau kan. Er leiden meerdere wegen naar Rome. Je hoeft je carriere niet alleen aan te pakken.

Wees authentiek

Laat zien wie je bent. Zorg dat je geen grijze muis wordt, maar deel wat je voelt. Praat niet na wat een ander zegt, deel alleen een overtuiging of mening waar je echt achter staat. Het belangrijkst is dat je zelf weet wie je bent en wat je kan.

Werk aan hoe je overkomt

Dit noemen wij persoonlijke marketing en sales. Hoe ga je jezelf profileren? Hoe kom je over op anderen? Benadruk jouw krachten en breng dat over. Kijk ook wat anderen doen en doe vooral niet hetzelfde. Zorg dat je onderscheidend bent.

Werk met passie

Zorg dat je werk doet waar je gepassioneerd over bent. Dat straalt overal doorheen. Doe werk waar je energie uit haalt.

Wees servicegericht

Heb wat over voor anderen. Help andere of een organisatie en ga niet alleen voor je eigen hachje. Dit is goed voor een netwerk en je netwerk is een belangrijk deel van je carrière. Als je een stapje verder zet, word je hier ook voor beloond. Een bonus is het gevolg van goed werk, niet de reden waarvoor je werkt.

PAGINA 32


INSPIRE / carrière

je kan het!

WERk VANuIt tALENtEN

Hoe kom je er achter wat je talenten zijn? Vraag het mensen uit je directe omgeving: familie, vrienden en collega’s. Durf feedback te vragen, daar leer je van. Werk vanuit deze talenten.

WEES cRISISPROOF

De crisis is er, maar laat je er niet door leiden. Denk in kansen. Mensen die op hun vijftigste worden ontslagen denken vaak dat een nieuwe werkgever niet op ze zit te wachten. terwijl deze mensen juist ontzettend veel kennis en werkervaring in pacht hebben. kijk wat jij de arbeidsmarkt te bieden hebt. Schrijf op waar je goed in bent en wat je voor een ander kan betekenen. Dan vergeet je vanzelf dat de crisis er is.

BLINk ERgENS IN uIt

Zorg dat je weet waar je goed in bent. kijk naar je talenten: de dingen waar je van nature goed in bent. Je competenties, dingen die zijn aangeleerd, zijn minder belangrijk. Leg de focus op je talenten.

VERRuIM JE HORIZON

Zoek iemand of iets die een ander licht op de dingen werpt, die voor jou de rol van blikopener kan vullen. Leer buiten de kaders denken.

kOM uIt JE cOMFORt ZONE

ga jezelf verdiepen, investeer in je zelf. Volg opleidingen, bezoek interessante lezingen en doe dingen die je normaal niet zou doen. Bewandel de onbekende paden. Voelt je huidige functie of bedrijf niet goed, ga dan op zoek naar iets nieuws. bron: MEtro CarriÈrE / Floor siMonsE PAGINA 33


LESS

IS MORE


“Eenvoud

is soms beter dan complexere uitwerkingen van bijvoorbeeld een tekst of ontwerp: simpliciteit. Door zo een ontwerp, bijvoorbeeld voor een website, simpel te houden, kun je de focus op de kern leggen wat tot een beter resultaat leidt dan wanneer zo een ontwerp overladen wordt met elementen die geen toegevoegde waarde hebben. Simpliciteit kan in deze context omschreven worden als "de afwezigheid van onnodige elementen" of zelfs korter "de essentie". Vooral bij het ontwerpen van informatiesystemen waar gebruikers mee moeten werken, is simpliciteit van belang. Men dient hier namelijk eenvoudig mee om te kunnen gaan. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat simpliciteit gelijk is aan saai of oppervlakkig. Ook wordt gedacht dat simpliciteit een kwestie is van reduceren van iets dat meer compleet is dan het simpele eindresultaat. Beide zijn echter onwaar. Simpliciteit vergt zelfs een andere denkwijze en serieuze inspanning.� www.jeroen.com


design checklist believe in yourself. stay up all nig ht. work outside of your habits. know when to speak up. Collaborate. don't proCrastinate. get over your self. keep learning . form follows funCtion. find inspiration everywhere. network. eduCate your Client. trust your gut. ask for help. make it sustainable. Question everything . have a ConCept. learn tot take some CritiCism. make me Care. use spell CheCk. do your researCh. sketCh more ideas. the problem Contains the solution. think about all the possibilities. PAGINA 37


INSPIRE / lifestyle

Als je succes wilt hebben, in welk aspect van je leven ook, dan zul je erin moeten geloven. Geloven in het doel dat je wilt bereiken, maar vooral ook geloven in jezelf.

Maar vaak saboteren we daarbij onszelf, je bent je eigen grootste vijand. Wie is er het meest kritisch als er een kilootje is aangekomen? Wie let het meeste op alles wat niet lukt en negeert de (kleine/grote) successen die er zijn? Wie let er op alles wat je niet hebt en negeert alles wat je wel hebt? Wie twijfelt er het meest aan jouw competenties en vaardigheden? Dat ben jezelf. Dit alles weerhoudt jou ervan om werkelijk succesvol te zijn. Natuurlijk, een beetje zelfkritiek en –reflectie kan nooit kwaad. Maar je moet er niet in doorschieten. Anders probeer je nooit eens iets nieuws en ontloop je ieder risico. En zonder dat, geen succes. Er zijn vele factoren, ook buiten jezelf, die invloed hebben op het bereiken van jouw einddoel, maar de belangrijkste ben jezelf. JIJ bepaalt in hoge mate je eigen succes. Dit kan je ontmoedigen. Maar de keerzijde is dat je dus zelf waanzinnig veel invloed hebt. Als jij in jezelf gelooft en bereid bent om nieuwe wegen in te slaan, risico te nemen en er vol voor te gaan, dan twijfel ik er niet aan dat je zult slagen. Hoeveel weerstand en tegenslag je ook tegenkomt, als jij in jezelf blijft geloven en doorzet, dan zul jij je doel bereiken.

Volg je gevoel

Het maakt niet uit hoeveel lef je hebt of wie je bent, besluiten om je leven (op een bepaald front) compleet om te gooien is absoluut doodeng. Je kunt vooraf niet weten wat er allemaal op je pad zal komen en welke tegenslagen je zult moeten overwinnen. En vaak kom je die pas tegen op het moment dat er geen weg meer terug is. Bij iedere beslissing die je gaandeweg zult moeten nemen, moet je je afvragen welke beslissing jou dwingt om in jezelf te geloven. Niet de weg van de minste weerstand of de veilige route, maar die weg die je uitdaagt en waarvan het idee alleen al je vrolijk en angstig tegelijk maakt. Dat is de weg en beslissing die je zal uitdagen en de juiste kant uitstuurt. “Maar wat als mijn gevoel fout blijkt te zijn?” Ja, dat kan zeker gebeuren. Je zult foute keuzes maken in het leven en verkeerde wegen inslaan. Maar niet die fout keuze is wat jou maakt of je (on)geluk bepaalt, maar hoe je ermee omgaat. Als je leert van wat er fout gaat in je leven, dan kan die ene fout keuze of die tegenslag nodig zijn geweest om daarna de goede keuze te maken. En het kan maken dat je je huidige situatie, of een nieuwe weg die je in gaat slaan, veel meer waardeert. Zolang je in jezelf blijft geloven, dan bestaan foute keuzes eigenlijk niet eens.

Schrijf op wat jou uniek maakt

Alhoewel we met meer dan 6 miljard mensen op deze planeet wonen, is ieder van hen uniek. Ook jij. En zelfvertrouwen begint bij weten en beseffen wat jou uniek maakt. Waarin onderscheid jij jezelf van anderen? Schrijf dat op. Denken is niet genoeg, opschrijven is van wezenlijk belang. Dat dwingt je om datgene goed onder worden te brengen, dat te structureren en ordening aan te brengen en maakt jouw zelfbewustzijn en zelfvertrouwen honderd keer sterker en krachtiger. Want ondanks al die dingen die jij niet kent of kunt, die anderen wel kunnen, weet je ook dat er dingen zijn waar jij beter of uniek in bent. Dat is ook de kracht waarop jij voort moet bouwen.

Kijk terug op tegenslagen

Het leven gaat niet altijd over rozen. Je bent een beetje gekneusd door de tegenslagen die je hebt meegemaakt, maar je hebt ze wel overleefd. Wat leer je van die tegenslagen. Niet alleen wat je niet kunt of waarin je (nog) niet bent geslaagd, maar ook dat je de kracht hebt om die tegenslagen te boven te komen. Dat vertrouwen en geloof kan je helpen bij de tegenslagen die nog komen gaan. Ook die zul je uiteindelijk overwinnen. Heb jij nog geen enkele tegenslag meegemaakt? Dan neem je misschien wel te weinig risico’s in je leven. Wie geen risico’s neemt, heeft niet echt geleefd.

Claim je dromen en je leven

Jij bepaalt zelf hoe je je leven wilt leven en welke dromen je wilt najagen. Laat niemand je daarvan afbrengen. Natuurlijk zullen er mensen zijn die je wijze raad geven en je wijzen op alle risico’s die er aan jouw beslissingen hangen. Maar laat je daardoor niet weerhouden om het heft in eigen hand te houden. Jij leeft niet andermans leven of laat je leiden door andermans beslissingen. Jouw leven is van jou alleen. Jij bent verantwoordelijk!

Versterk je geloof dat het goed komt Zelfs als je niet de beste beslissingen hebt genomen, kun je altijd opnieuw beginnen. Je leven is niet verloren bij de eerste (of laatste) mislukking. Iedere dag heb je de kans om een nieuwe beslissing te nemen, nieuwe wegen in te slaan. Al ben je tachtig jaar, het is nooit te laat. Nogmaals, het is allemaal aan JOU.

bron: springleven.nl PAGINA 38


“Just because you fail once, doesn’t mean you’re gonna fail at everything keep trying, hold on, and always, always, always believe in yourself, because if you don’t, then who will?”


anneke tessa krull


anneke tessa krull


INSPIRE / fotografie

fotog r a f i e de -woord (vrouwelijk) 1 de techniek en kunst van het maken van lichtbeelden; 2 fotografieën afdruk van een fotografische opname, foto

IN DE FOTOGRAFIE BESTAAT GEEN GOED OF FOUT. TOCH ZIJN ER VALKUILEN WAARIN ELKE FOTOGRAAF AAN HET BEGIN VAN ZIJN HOBBY IS GESTAPT. DOOR DEZE TE BENOEMEN, KUN JE BETER NADENKEN OVER HOE JE ERMEE OMGAAT. WORD JE ERVAN BEWUST, PROBEER ZE TE VERMIJDEN, OF GEEF ZE EXPRES EEN PLAATS IN JE FOTOGRAFIE.

TEVEEL IN BEELD

1

Als fotograaf snijd je een stuk uit de werkelijkheid. Je kunt keuzes maken over wat je wel en niet wilt laten zien. Daar kun je bewust mee bezig zijn door je af te vagen wat je met een foto wilt vertellen. Bij alles wat er in de foto te zien is, kun je bedenken of dat een functie heeft. Blijft de foto net zo goed als je één van die 6 bomen weglaat? Hoort dat stopcontact achter je model of kun je het weglaten? Vaak worden foto’s sterker als je de beeldinformatie beperkt. Laat bewust elementen weg en zie hoe je foto ervan opknapt.

WACHTEN OP MOOI WEER

2

Omdat veel foto’s gemaakt worden als het mooi weer is, hebben we veel mooiweer-foto’s. Dat levert vaak clichébeelden op. Vroeg in de ochtend of laat op de namiddag is het licht veel interessanter en je doet er goed aan om je fotosessie dan juist in te plannen. Wat voor de meeste mensen slecht weer is, kan voor de fotograaf juist het beste weer zijn. Bij regenbuien, onweer of donkere luchten, waar net een baan licht doorheen schijnt, komt er drama tevoorschijn waar je als fotograaf dankbaar gebruik van kunt maken.

LEKKER VEEL SCHIETEN EN WISSEN Vroeger was fotograferen een soort pianospelen zonder geluid. Je maakte een foto op film en moest wachten tot die verwerkt was om het resultaat te kunnen aanschouwen. De digitale manier van fotograferen is een zegening voor de fotografie, want je ziet meteen wat je hebt gemaakt en kunt zoveel schieten als je wilt. Dat heeft zijn nadelen, want fotografen gaan daardoor schieten als kippen zonder kop, zonder te kijken of te bedenken hoe het beter kan. Probeer dat kijken en het azen op het beste moment waar fotografen in het analoge tijdperk op aangewezen waren, te gebruiken in je fotografie.

4

DAT ZET IK WEL RECHT MET BEELDBEWERKING Hoe beter je foto is op het moment dat je hem makt, hoe meer je er later mee kunt doen. Verkeerde belichting kun je recht trekken maar je krijgt extra ruis als wisselgeld terug. Als je lui en gemakkelijk bent bij het fotograferen, zul je later tijdens de beeldbewering vaak bezig zijn met het ‘oppoetsen van een drol’. Als de belichting meteen al goed zit, heb je goud in handen en wordt je beeldbewerkingsproces erop gericht om het mooie subliem te maken.

5

GEEN GEDULD

3

Als fotograaf moet je het doen met de werkelijkheid zoals die zich op het moment aan je voordoet. Die is vaak saai en niet interessant. Toch maken mensen op deze momenten foto’s. Dat kan anders. Soms kun je later terugkomen of wachten op een beter moment. Bij elke foto die je maakt kun je bedenken of je hem niet beter op een ander moment kunt maken. Bijvoorbeeld als er op die plaats beter licht is of als er minder mensen zijn die het beeld verstoren.

Ongewenste elementen in beeld Kijk goed of alles wat er in beeld is, daar wel hoort en of een foto opknapt als je wat weglaat of toevoegt. Meestal zijn er bij foto’s in steden mensen in beeld op beginnersfoto’s worden die gewoon voor lief genomen. Op foto’s van de betere fotograaf staan ze waar ze het beeld versterken. Als je mensen fotografeert let dan bovendien op hun gelaatsuitdrukking. Die is cruciaal.

PAGINA 43

6


INSPIRE / fotografie

9

2

ADRIAN SOMMELING

BART DE BURGH

De fotograaf van deze foto heeft goed nagedacht over het perspectief. Hij kan het kind goed weergeven doordat hij een lager standpunt heeft aangenomen.

7

DeZE FOTO IS OP EEN VROEG TIJDSTIP GESCHOTEN EN DAT IS DE REDEN DAT HET een INTERESSANT BEELD IS GEWORDEN. DE MIST EN DE MOOIE KLEUREN VAN ZONSOPGANG IS WAT DEZE FOTO GOED MAAKT.

DE ACHTERGROND VERGETEN

HET VERKEERDE PERSPECTIEF

De achtergrond is in een foto vaak bijzaak, want het gaat om het hoofdonderwerp. Toch vult die achtergrond vaak meer dan de helft van het beeld. Zorg er dus voor dat je ziet wat er in de achtergrond gebeurt en probeer de achtergrond en voorgrond op elkaar te laten aansluiten. Als je iemand met een rode jas fotografeert, kun je dat doen door hem voor iets roods in de achtergrond te zetten. Verder knappen je foto’s ervan op als je een stapje opzij doet en zo storende elementen in de achtergrond buiten beeld laat.

Bij elk onderwerp hoort de ideale lens. Als je een portret maakt met een groothoeklens, worden de gelaatstrekken van de persoon onnatuurlijk weer-gegeven. Verder weg gaan staan en inzoomen levert een natuurlijke foto op. Wees je bewust van dit effect en probeer je lens aan te passen aan je onderwerp. Kijk wat andere fotografen gebruiken die in jouw genre werken en neem dat als uitgangspunt.

9

CAMERA OP AUTOMAAT LATEN STAAN ALLES VANAF OOGHOOGTE SCHIETEN

8

Veel foto’s worden gemaakt vanaf ooghoogte. Dat houdt in dat de horizon vaak in het midden staat en dat de invalshoek op het onderwerp door het standpunt wordt gedicteerd: kleinere mensen dan de fotograaf worden van bovenaf gefotografeerd en grotere mensen van onderaf. Kleine kinderen en dieren worden een hoopje met als achtergrond e vloer. Het is beter om je standpunt aan te passen aan het onderwerp. Waar de camera staat is niet belangrijk, maar waar het onderwerp in beeld staat wel. Probeer daar rekening mee te houden. Ga door je knieën of verhef je als dat de foto ten goede komt.

De camera kan niet zien wat je fotografeert. Daarom moet je het inschatten van de belichting niet overlaten aan de camera. Fotografeer met de ideale belichting in het achterhoofd en werk daarnaar toe. Het kan altijd beter dan de automaat doet. De belichting kun je tijdens het fotograferen optimaliseren,door op diafragmavoorkeuze te werken kun je de scherpte-diepte dicteren en met de sluitertijd regel je de belichting. Zelfs de ISO-waarde is te gebruiken om een kwalitatief betere foto te krijgen. Één van de beste methoden om je technisch niveau te verhogen: zet je camera een maand lang op manual. Maak een foto en kijk op het scherm of de belichting beter kan. Maak dan een nieuwe, beter belichte foto. Gebruik het histogram om de belichting te controleren.

bron: ZOOM.NL PAGINA 44

10


it’s not what you look at that matters, it’s what you see.


INSPIRE / informatie

VOOR MEER PORTFOLIO SCAN DEZE QR-CODE OF GA NAAR MARLOESVANDERLINDE.BLOGSPOT.NL

PAGINA 46


INSPIRE / informatie

Nabericht: dit magazine is gemaakt in opdracht van een stageverslag. Het weerspiegelt mijn stage bij Ai2design. Het laat zien wat ik het afgelopen jaar gemaakt heb, en wat mij bezig heeft gehouden, ook buiten stage om. Dit magazine is bedoeld om mensen te inspireren door middel van foto’s, teksten, quotes en werk van anderen en van mij. Overnemen zonder bronvermelding niet toegestaan. Marloes van der Linde

Fotografie: Marloes van der Linde Jill Martowirono (pagina 11, 12, 15, 42)

Tekst: Marloes van der Linde Informatiebronnen: Zoom Magazine www.jeroen.com www.schrijf.be www.quotesondesign.com www.springleven.nl www.iloveillustration.blogspot.com www.cultuurgids.avro.nl verder dank aan: Joost van Dijk Rob Houweling Drukwerkdeal.nl

PAGINA 47


don’t

be afraid

of silly idea’s inspire

Stageverslag Inspire Magazine  

door Marloes van der Linde

Advertisement