Page 1

COMMUNICATION AND MEDIA DESIGN

HOGESCHOOL UTRECHT

MARLOES PENNINGS

PORTFOLIO


PROJECT 1


2011


WAT?

Een concept voor vrijwilligers. De naam AB moet worden gepromoot.

DE DOELGROEP

Jeugd van 14 tot en met 18 jaar.

WANNEER?

Januari 2011 tot Juni 2011

DE OPDRACHTGEVER De Slinger Jongeren

SAMENVATTING

We hebben een website ontwikkeld waar men ervaringen kan uitwisselen over het vrijwilligerswerk wat ze gedaan hebben. Ook kan men kijken welke mogelijkheden er zijn qua vrijwilligerswerk. Door het inchecksysteem van Foursquare kan men sparen voor interessante kortingen bij voor hen interessante instellingen.


CHECK IN MET FOURSQUARE EN SPAAR VOOR AANTREKKELIJKE KORTINGEN BIJ JOU FAVORIETE WINKELS

HET CONCEPT We zetten promotieteams in op MBO scholen. Deze teams komen in verschillende klassen om het opkomende fenomeen wij zijn A.B. uit te leggen en te promoten. Ze delen postcards uit met het logo en de site van A.B. en de website van foursquare. Ook hangen ze posters op in de gangen. Verder worden er flyers uitgedeeld op de gangen of buiten, en ook in de stad. Ge誰nteresseerde kunnen naar de site gaan en informatie vinden over het concept. Ze kunnen zich ook meteen aanmelden. Als ze zich hebben aangemeld, kunnen ze allerlei ervaringen vinden van anderen die al vrijwilligerswerk hebben gedaan. Ze kunnen aanbevelingen vinden voor vrijwilligerswerk en ze kunnen ook vinden welke partners er meewerken, welke partners zich hebben aangesloten etc. Aanmelden voor vrijwilligerswerk moet wel gewoon via de instantie. De site www.wijzijnab.nl is geen vacaturebank maar een site die ervaringen uitwisselt. Als iemand vrijwilligerswerk gaat doen bij bijvoorbeeld de tivoli kan diegene als hij aanwezig is inchecken met foursquare. Het idee van het inchecken is dat hij kan sparen voor korting bij voor hem interessante instanties.


HET LOGO VOOR DE PROJECTGROEP

HET LOGO VOOR HET CONCEPT (ONGEBRUIKT)

HET LOGO VOOR HET CONCEPT (GEBRUIKT)


DE POSTER VOOR HET CONCEPT A3 Formaat. Wordt opgehangen in de school en in de stad.


DE FLYER VOOR HET CONCEPT

A6 Formaat. Worden uitgedeeld in scholen en in de stad.


DE POSTCARD VOOR HET CONCEPT Uitdelen op MBO scholen.


DE WEBSITE VOOR HET CONCEPT


PROJECT 2


2010


WAT?

Een concept over cultuur. We hebben een tentoonstelling georganiseerd om interessante inzendingen over cultuur weer te geven.

DE DOELGROEP

Jeugd van 14 tot en met 18 jaar.

WANNEER?

September 2010 tot januari 2011

DE OPDRACHTGEVER CultuurBewust.nl

UITGEVOERD Op 17 April

SAMENVATTING

De studenten kunnen hun visie van cultuur uploaden op de website. Dit kan in de vorm van een filmpje, foto, gedicht, lied of een theaterstuk. De vijftig beste inzendingen worden tentoongesteld op Culturele Zondag op de Uithof te Utrecht.


JOUW VISIE IN ONZE EXPOSITIE? DOE MEE AAN ONZE WEDSTRIJD!

HET CONCEPT

CultuurBewust.nl is een landelijk georiënteerd cultuur- webmagazine voor jongeren, door jongeren en op zoek naar nieuwe lezers én verslaggevers. De uitdaging aan ons is om met weinig budget zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Cultuur is voor iedereen anders op te vatten en heeft dus voor iedereen andere betekenis. Hieraan hebben we de wedstrijd ‘Cultuur is’ gekoppeld. De wedstrijd houdt in dat deelnemers hun eigen visie over cultuur kunnen uploaden op de subsite van CultuurBewust.nl. Dit kan in de vorm van film, kunst, literatuur, muziek en theater. Aan het eind van deze actie worden de beste werken geëxposeerd en beoordeeld door een vakkundige jury. De campagne en expositie gaan we toetsen in samenwerking met Culturele Zondag op 17 April op de Uithof te Utrecht om er achter te komen of het concept sterk en klaar is voor een landelijke actie. Culturele Zondag geeft ons zekerheid voor een geïnteresseerd publiek, promotie en middelen.


DE POSTER VOOR HET CONCEPT

A3 Formaat. Wordt opgehangen in de scholen en op de Uithof.


DE WEBSITE VOOR HET CONCEPT


DE POSTCARD VOOR HET CONCEPT Uitdelen op MBO scholen en in de stad.


PROJECT 3


2011


WAT?

Verzin een concept dat ieder mogelijk onderwerp kan hebben.

DE DOELGROEP De reiziger

WANNEER?

September 2011 tot november 2011

SAMENVATTING

Het boekje around the world gaat de hele wereld over. Reizigers schrijven er hun ervaringen en belevingen in op, en geven het weer door aan mensen die ze tegenkomen. Deze schrijven ook hun verhalen erin. Zo krijg je een boek vol met verhalen van anderen, welke je kunt lezen of bij kunt vullen met je eigen ervaringen.


EEN BOEK DAT DE WERELD RONDGAAT VOL MET ERVARINGEN EN BELEVINGEN.

HET CONCEPT Het concept ‘around the world’ speelt in op een probleem. Men houdt, ondanks het internet, toch nog van tastbare dingen. Ze willen dingen vast kunnen pakken. Ook is de trend op dit mo- ment om anderen te volgen. Als iemand op reis is, kan diegene niemand volgen, tenzij ze een Internet café of iets dergelijks opzoeken. Maar het nadeel van Internet is dat het niet tastbaar is. Ook moet hier veel moeite voor gedaan worden. Men wil op een gemakkelijke manier mee met de trend het ‘volgen van anderen’ mee kunnen gaan. Vandaar dat wij een boekje hebben bedacht dat mensen mee kunnen nemen op reis en hun er- varingen in op kunnen schrijven. Dan kunnen ze het doorgeven aan mensen die ze tegenkomen, en zo kun je verhalen van anderen terug lezen en je eigen ervaringen delen. Het boek voorziet dus in de behoefte dat je ook op reis, zonder Internet, ervaringen kunt delen en anderen kunt volgen. Ook is het tastbare aspect aanwezig. Ook kan jouw boek worden gevolgd. In de kaft zit een ingebouwde chip met GPS signaal. Zo kan je kijken waar jouw boek allemaal komt. Natuurlijk is het jammer dat je nadat je het boek door hebt gegeven de verhalen niet meer kan terugzien. Hier is ook een oplossing voor. Wan- neer het boekje vol is, kan je het gratis opsturen naar de uitgeverij in Nederland. Deze organise- ert een paar dagen per jaar een expositie waar alle verhalen worden tentoongesteld.


HET BOEKJE

Wordt maar een beperkte oplage van gemaakt


DE POSTER

Wordt in verschillende reiswinkels opgehangen


PROJECT 4


2011


WAT?

Verzin een concept dat ieder mogelijk onderwerp kan hebben, als het maar commercieel is.

DE DOELGROEP

De muziekliefhebber

WANNEER?

September 2011 tot november 2011

SAMENVATTING

Een site die via je muziekprogramma de artiesten vindt die jij interessant vindt. Op basis van deze artiesten zoekt de site de bijbehorende concerten. Zo hoef je dus nooit meer een concert te missen.


BLIJF AUTOMATISCH OP DE HOOGTE VAN DE CONCERTEN DIE VOOR JOU INTERESSANT ZIJN

HET CONCEPT Wij creëren een site die informatie geeft over concerten die alleen voor jou aantrekkelijk zijn. Hiervoor heb je natuurlijk een account nodig. Alleen is het niet handig als je wéér een nieuw account hebt, zo kun je door de bomen het bos niet meer zien. Je kunt je heel gemakkelijk inloggen via facebook. De concerten vinden we door naar jou persoonlijke muzieksmaak te kijken. Deze krijgen we door je mediaspeler te synchroniseren, hiervoor moet je natuurlijk wel eerst toestemming geven. Hierdoor krijg je een lijst met concerten in Nederland die voor jou interessant zijn. Dit kan heel onoverzichtelijk zijn, want de meeste mensen hebben duizenden nummers in hun media afspeellijst. Natuurlijk zijn er niet in het tijdsbestek van een jaar alle artiesten die een concert geven in Nederland, dat scheelt dus. Maar stel je vind het nog onoverzichtelijk, kun je de lijst filteren op meest recente artiesten en meest gedraaide nummers. Verder heb je ook nog de zoekoptie om te zoeken op artiest, genre, stad en datum. Hierdoor kun je dus gemakkelijk vinden wat je zoekt. Bij ieder concert is er de optie om direct tickets te kopen. Dit maakt het voor de gebruiker dus gemakkelijker. Hij hoeft nu niet naar een externe site om het concert weer opnieuw op te zoeken en daar tickets te kopen. Wel gaat de ticket verkoop via een externe site, waar wij samenwerking mee hebben afgesloten. Door de koppeling met Facebook is het ook mogelijk om concerten te delen met vrienden. Je kunt door één druk op de knop ‘like’ het concert op je wall zetten. Hier kan je natuurlijk een tekst bij typen. Ook is er de optie om een privé bericht naar vrienden te sturen met de concert informatie. Zo kun je je vrienden dus ook persoonlijk uitnodigen.


DE SITE Prototype


PROJECT 5


2009


WAT?

Een concept over Diergaarde Blijdorp. We moesten meer jongeren naar de dierentuin krijgen.

DE DOELGROEP

Jeugd van 12 tot en met 16 jaar

WANNEER?

Januari 2009 tot april 2009

DE OPDRACHTGEVER Diergaarde Blijdorp

SAMENVATTING

Het concept bestaat uit twee delen. Het ene deel is het tijdschrift dat op scholen wordt uitgedeeld. Het andere deel zijn de interactieve spellen die in de dierentuin zelf staan.


HET CONCEPT Voor de dierentuin zijn er twee campagnes van ons in ontwikkeling: het tijdschrift en de spelen. De twee campagnes worden in verschillende media gepresenteerd en gemaakt. Het eerste project dat van start zal gaan is het tijdschrift, dat iedereen informatie zal geven over de spellen die er komen in de dierentuin en natuurlijk de Fotografie wedstrijd. Het tweede project is het plaatsen van verschillende spellen door de dierentuin. De spellen zullen natuurlijk met de dieren te maken hebben. HET TIJDSCHRIFT Dit tijdschrift laten we in scholen verspreiden. Een belangrijk onderdeel van het tijdschrift is dat het voor de jeugd aantrekkelijk moet zijn, zodat ze erin gaan bladeren. De fotowedstrijd houdt in dat bij de binnenkomst de jeugd een speciale wegwerpcamera krijgt. Met deze camera of hun eigen camera moeten ze foto’s maken die in het tijdschrift geplaatst zullen worden. De beste foto’s vallen in de prijzen, er zijn met name vrijkaartjes voor de dierentuin te winnen. Om dichter bij de jeugd te komen zullen wij een Hyves gadget maken, zodat ze hun eigen weetjes en verhalen over dieren kunnen achterlaten. Ook kunnen zij de foto’s zo op een makkelijke manier naar het tijdschrift sturen. DE SPELLEN Door een webcam foto van de kinderen te maken bij de ingang kunnen ze zich met hun eigen kaart aanmelden bij een spelletje. Zo verschijnt hun eigen gezicht op de monitor in het personage. Elk kind krijgt de mogelijkheid om het spel twee keer te spelen. Zodat ze niet alleen bij het spel blijven maar ook verder in de dierentuin wandelen. De spellen zullen zo verspreidt worden in de dierentuin dat de kinderen een speciale route moeten afleggen om overal te komen. Natuurlijk zal er een Perscampagne komen om de spellen te promoten. Om de doelgroep makkelijker zelfstandig naar de dierentuin te laten komen zorgen we voor gecombineerde bus/entreebewijzen. Er stopt regelmatig een bus bij de ingang van de dierentuin. Eventueel is het ook te lopen vanaf het Centraal Station Rotterdam.


PROJECT 6


2011


WAT?

Een concept over de toekomst. Het domein was gezondheid en de trend was de gebruiker heeft de macht.

DE DOELGROEP Iedereen die zijn gezondheid wil meten.

WANN?

Maart 2011.

DER AUFTRAGGEBER? Media Future Week 2011

DIE ZUSAMMENFASSUNG

Een apparaat wat aangeeft als je gezondheid niet goed is. Het kan aangeven wanneer je bijvoorbeeld te weinig vitaminen binnen hebt gekregen.


HET CONCEPT De gebruiker heeft de macht over zijn eigen lichaam. Hij kan door middel van een hulpmiddel zijn eigen gezondheid checken en wanneer nodig verbeteren. Het hulpmiddel bestaat een soort armband met daaronder een chip die op je huid ligt. Deze chip scant je lichaam wanneer je maar wilt, hij meet onder andere je temperatuur, je bloedspiegel, vitaminewaarden, ijzerwaarden, hormoonwaarde etc. Ook kan dit device ‘beginnende’ ziektes opsporen en raadplegen of je een arts moet bezoeken. Uit de armband komt een hologram scherm waar de gegevens op staan geprojecteerd. Hierop staat bijvoorbeeld dat je niet genoeg ijzer binnen hebt gekregen, en geeft dan aan wat je zou kunnen eten/drinken om dit ijzer tekort aan te vullen. Deze gegevens zijn puur voor jezelf, ze worden niet vrijgegeven. Dit kan natuurlijk wel, als je een onnatuurlijkheid ziet kun je doorspelen naar de dokter. Ook kun je je gevens doorsturen naar een centrale database. Met deze gegevens kunnen anoniem worden gebruikt voor onderzoek, je kunt deze ook doorsturen. Als je dit doet, kan je zorgverzekering je korting geven op de ziektekostenverzekering. Daarnaast biedt deze armband perspectief voor chronisch zieken op het gebied van voeding. Bijvoorbeeld mensen die diabetes hebben, kunnen zien wat ze nodig hebben om geen negatieve reactie op voedsel te krijgen. Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn dat je in de supermarkt deze armband kunt raadplegen welke producten je moet kopen om je voedingswaarden binnen te krijgen. Ook op het gebied van sporten kan deze armband een positieve draai geven. Tijdens de sport kan het je spiermassa, vetpercentage, bloedwaarde, zuurstofgehalte etc. weergeven. Zo kun je zien of je lichaam voldoende energie heeft om verder te sporten. Kortom, deze armband meet wat je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.


VORDERINGEN


2009 TOT HEDEN


VORDERINGEN De opdracht was dat je een bordspel om moest zetten in een online game. Hier zijn een aantal pagina’s van de online game. We hadden levensweg gekozen als bordspel.


VORDERINGEN Dit is de eerste poster die ik heb gemaakt voor mijn allereerste project. Het moest over Starbucks gaan.


VORDERINGEN Een vormgeving van woorden. De opdracht was om drie woorden vorm te geven en daarvan een geheel te maken.


SAMEN


VATTING


photo by Mirko Meerwaldt

PORTFOLIO_2  
PORTFOLIO_2  

mijn portfolio voor mijn stage

Advertisement