Page 1

Zomer 2011 Al 23 jaar de zonnigste zomervakanties bij Andorra-Specialist SunSki!

greizen e li v n e o t - au n gratis hotel - kindere l vanaf - hotels a achtingen 2 overn


AndorrA

Algemeen - Vervoer Hoog in de imposante Pyreneeën, als het ware ingeklemd tussen Frankrijk en Spanje, ligt het steeds populairder wordende vakantieparadijs Andorra Hoog in de imposante Pyreneeën, als het ware ingeklemd tussen Frankrijk en Spanje, ligt het steeds populairder wordende vakantieparadijs Andorra. Liefst 300 dagen per jaar met zonneschijn, fantastisch mooie bergen, veel vertier, lekker zonnen, zwemmen, terrasjes, wandelen, actief, noem het maar op... Het is er állemaal en dat is nu de reden voor steeds meer Nederlanders om hun vakantie, of een deel daarvan, in het Land van de Pyreneeën door te brengen. U wilde ook altijd al eens naar Andorra en de Pyreneeën? Dan heeft u nú de kans! Het prinsdom Andorra staat bekend om zijn prachtige natuur en de verrassend vele mogelijkheden om er actief bezig te zijn. Andorra heeft een fijn klimaat; de zomers zijn er zonnig en aangenaam maar niet overmatig heet. In de bergen adem je de nog zuivere en gezonde berglucht in. Andorra is te verkennen via een uitgebreid net van wegen en paden. Ook zijn er vele wandelpaden en wandelroutes. Je kunt te voet, per fiets, auto, jeep of te paard het gehele Andorrese landschap doorkruisen. Het leuke daaraan is dat er in Andorra nog niet zoveel regeltjes zijn. Je bent over het algemeen vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Trek er dus lekker op uit!

VERVOER Andorra per eigen vervoer: U krijgt van ons bij uw reisbescheiden een gedetailleerde kaart van Andorra. Hierop staan zelfs de kleinste weggetjes aangegeven. Deze kaart zal u tijdens uw vakantie goed van pas komen. Er zijn vele interessante (dag)tochtjes per auto te maken. Een aantal hotels kunt u al vanaf 2 nachten boeken hetgeen Andorra op doorreis naar (of terug uit) Spanje ook uiterst interessant maakt.

Andorra per vliegtuig KLM of Vueling en transfer: De prijs hiervoor is € 149,00 op basis van beschikbaarheid in de lage(re) boekingsklasse. Dit is exclusief de variabele tax. Op moment van drukken gids is dit: Vueling € 66,85 en KLM € 98,81.

Je vindt in Andorra vele bergmeren zoals het mooie Estany Engolasters gelegen op zo’n 1600 meter. Het ligt in een mooi bosrijk gebied en er zijn genoeg mogelijkheden om je er een hele dag te amuseren. Voor de jeugd is er een speelbos met touwbanen en hindernissen. Ook is er een restaurant met een fijn zonneterras. Vanaf hier is er een spectaculair uitzicht over de hoofdstad. Je ziet in één blik heel Andorra la Vella en Escaldes met o.a. Caldea en het regeringsgebouw liggen. Je ziet er de vele riviertjes het dal doorkruisen. Er zijn in Andorra veel mogelijkheden voor waterpret voor de kinderen zoals in het waterparadijs “Caldea”. Alle hotels die wij aanbieden hebben een buiten- of binnenbad en verder zijn er vele openbare zwembaden door heel het Prinsdom. Je vindt wat dat betreft eigenlijk alles wat je hartje begeert in Andorrra: Het land van de Pyreneeën! Met een oppervlakte van zo’n 465 km2 is Andorra het grootste ministaatje van Europa. Het telt ca. 68.000 inwoners. Het heeft de hoogstgelegen hoofdstad van Europa; Andorra la Vella. Dit is tevens het bruisende winkelhart van het dwergje van Europa. Andorra ligt midden in de Pyreneeën in de luwte van Frankrijk en Spanje. Men spreekt er Catalaans (officiële taal) maar ook Frans en Spaans. Ook met Engels SGR: kun je er over het algemeen goed terecht. Ons bedrijf is aangesloten bij de SGR. Binnen de grenzen van Hoewel Andorra geen EU-land is betaal je er de SGR-garantieregeling vallen wel met Euro’s. Het heet officieel Prinsdom van de in dit programma gepubliAndorra (Principat d’Andorra) en de staatsceerde reizen onder de garantie hoofden zijn de Franse president en de van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de Spaanse bisschop van Seo d’Urgel, maar die consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde twee laten zich er nauwelijks zien. Het dagereisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door lijkse bestuur van Andorra trekt zich niet zoveel financieel onvermogen de overeengekomen aan van de Europese regelgeving. Dat heeft tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de ook zo zijn voordelen want Andorra heeft het overeenkomst mede het vervoer omvat en de laagste BTW tarief van heel Europa van maar plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt 4%. Daarmee doe je dus al je eerste voordeel! zorg gedragen voor de terugreis. In de winkelstraten Avenida Meritxell en de Met SunSki reist u op zeker. Avenida Carlemany ligt een keur aan voorDat bewijzen we al 23 jaar! delige goederen in de etalages. Hier komen mensen van heinde en verre om te winkelen. SGR deelnemer nummer 1681 Dat er een laag belastingtarief is merk je ook bij Internet: www.sgr.nl de gewone dagelijkse aankopen. Alles is er nog prettig geprijsd en dat geldt ook voor je kopje koffie, een frisje of een biertje.

2

In ons zomerprogramma bieden wij de betere hotels aan met daarnaast een breed scala aan mogelijkheden om u te vermaken tijdens uw vakantie. Er zijn bergwandelingen, eventueel met gids te maken, dag-excursies met uw auto en dingen die u individueel kunt ondernemen. Verderop meer.

Reisorganisatie SunSki Grotestraat 131 NL-7471 BN Goor e-mail: info@sunski.nl

Tel.: 0547-260050 Fax: 0547-261010 www.sunski.nl

www.sunski.nl

tel. 0547 - 260050


Zijn de lagere boekingsklasses volgeboekt dan kan er nog geboekt worden tegen toeslag. Er zijn per dag meerdere lijndienstvluchten van Amsterdam naar Barcelona, dus heeft u veel keuzemogelijkheid v.w.b. uw vluchttijden. Kinderkorting op de vlucht met transfer t/m 11 jaar is € 35. Boekt u zelf uw vlucht? Prijs losse transfer v.v. € 70. Kind t/m 11 jaar € 35. Wij boeken geen losse vluchten of transfers zonder accommodatie. Tijden lijndienst shuttle naar de hoofdstad Andorra la Vella (dagelijks) heenreis vertrek vanaf Barcelona (T1) 10:30 13:00 15:00 17:00 20:00 aankomst Andorra la Vella 13:45 16:15 18:15 20:15 23:15 terugreis vertrek vanaf Andorra la Vella 05:00 08:00 10:00 12:30 15:15 aankomst Barcelona (T1) 08:15 11:15 13:15 15:45 18:15 De aankomsttijd bij uw hotel is altijd zo’n 45 min. later dan de hier gegeven tijd “aankomst Andorra la Vella”. Het vertrek terug naar Barcelona is dan ook altijd ca. 45 min. eerder.

I.v.m. de vaste vertrektijd van de transferbus moet u even op aansluiting wachten omdat uw vlucht wat vroeger aankomt. Dat is ook wel zo veilig mocht uw vlucht enige vertraging hebben. (T1 = de nieuwe Terminal 1) Openbaar vervoer Andorra: Andorra heeft een uitgebreid net van busdiensten. Diverse maatschappijen zoals de “Clippol”, de “Interurbana” en “Nadal” verzorgen op regelmatige tijden het vervoer tussen de plaatsen en de bezienswaardigheden. Het niet hebben van eigen vervoer is dus geen enkel probleem. Er is binnen 100 meter altijd een busstop bij onze accommodaties in Soldeu en Arinsal. Vanaf Anyós is er een locale bus naar La Massana en zo verder.

AndorrA

Activiteiten

Wat is er zoal te doen in- en om Andorra: Paardrijden: O.a. in Pal bij het skistation, in La Massana, Soldeu, in El Tarter en in Grau Roig. Rijden vanaf 1 uur tot meerdere dagen is zelfs mogelijk. Vissen: Het visseizoen loopt van midden april tot eind september. Visvergunningen haalt u bij de gemeente. Er wordt voornamelijk gevist op forel. Jeeptour: Er zijn in Andorra op veel plaatsen 4x4 jeeps te huur. Een adembenemend mooie jeeptocht die u kunt maken is die over de “Coll de la Botella”. Vanaf hier ga je vervolgens door een stukje Spanje met een boog weer terug naar Andorra. De tocht voert soms dwars door bergbeekjes en je komt in de natuur loslopende paarden tegen. Fantastisch mooie tocht! Andorra Buggytours: Vanuit Arinsal is het mogelijk om verschillende uitdagende ritten per 2 persoons Buggy te maken: De prachtige rit naar Tor via de “Coll de la Botella” duur 7-8 uur. De 3 dalen rit van ook een uur of 7. Een halve dag rit van zo’n 3 uur naar de Pic de Carroi. De Smokkellaars paden van 3,5 uur. Huur van een Buggy is tussen ca. 100 Euro voor de kortste rit en ca. 180 Euro voor de lange ritten per Buggy per dag. Golfen: In Xixerella op nog geen 2,5 km vanaf de plaats Arinsal ligt langs de bergbeek de golfbaan “Pitch & Putt El Torrent”. Deze baan heeft een kort parcours voor beginners en een lang parcours dat een uitdaging is voor de experts. Bij de golfbaan is een ruim zwembad met ligweide, een speeltuin en een bar/restaurant. Het zwembad is ook vrij toegankelijk voor niet-golfers. Het is hier mogelijk golfmateriaal te huren. Verder is er de “Ordino Golf Club” met 9 holes. Ook is er de “Grand Valira Golf Soldeu”. De baan ligt op 2250 meter hoogte en heeft 9 holes – 34 par met een totale lengte van 2590 meter (16ha). Hier is het ook mogelijk materiaal te huren. Peuterpark Pal: In Pal ligt midden in het Nationale Park het mooie peuterpark ook wel genoemd het “Pekepark”. Hier is van alles te doen voor de kleintjes. Je hebt hier een opblaasbaar kasteel, glijbanen een ballenbak en eigenlijk alles wat ze zich verder maar kunnen wensen. Erg leuk zijn ook de de electro-carts en de trampoline. In Pal hebben ze ook paarden en pony’s. Volop vermaak dus. Voor de wat oudere kinderen is het in Pal mogelijk om te bergkarten in Pal-skigebied. Vall Nord: (gebied rond Arinsal en Ordino/Arcalis) Actief: voor de grote(re)n zijn in Vall Nord een aantal Actief-pakketten te boeken: • Pakket 1: Familie avontuur. Ontdek Canyoning en Via Ferrata (Bergbeklimmen) • Pakket 2: 4 x 4 + Rafting • Pakket 3: Vallnord per Quad. In deze pakketten zit naast het onbeperkte gebruik van de skiliften tevens een groot scala aan activiteiten naar keuze. Te denken valt hierbij aan Boogschieten, Trampoline, Kabelbaan, afdaling met Kart of Electrische Kart, BTT en voor de kleintjes (t/m 11 jaar) onbeperkt gebruik van het kleuterpark. Gondels: in de (hoog)zomermaanden draaien in Andorra verschillende gondels. Deze brengen u snel en comfortabel de bergen in. Kanoën en raften: Net over de grens met Andorra ligt de plaats La Seo d’Urgel. Hier bevindt zich de fantastisch mooie, rustig gelegen Olympische kanobaan (Spelen 1992). Aan het water is een grote ligweide. Behalve kanoën is het hier ook mogelijk om te raften. Dit raften moet je zien als een eerste leuke kennismaking met het raften. Er is geen sprake van “wit” water. Het is dus geheel ongevaarlijk en ook erg leuk voor de kinderen. Er is een fijn terras met snackbar meteen aan het water. Ook een bezoekje aan de plaats La Seu zelf met zijn Middeleeuwse markt (dinsdagmorgen) en zijn kathedraal is zeker de moeite waard. Mountainbiken: In La Massana is het BTT en Free Biken bijzonder populair. Je ziet er tientallen bikers die met de bike in de Gondel naar boven gaan en vervolgens via een spectaculaire route weer afdalen. Veel bikers uit zowel Spanje als Frankrijk, maar ook steeds meer uit België en Nederland hebben hun weg gevonden naar deze mooie routes. Daarnaast zijn er meerdere parkoersen aangegeven in het skigebied.

tel. 0547 - 260050

www.sunski.nl

3


AndorrA

Activiteiten Motorrijders: Andorra wordt steeds meer ontdekt door motorrijders. Dit vanwege het goede klimaat en het relatief rustige verkeer op de mooie routes die er te rijden zijn. Mooie tochten voeren o.a. door de Vall de Nuria, het dal van Sort en de 2 Cerdanya’s. Er is verder een route om Andorra heen via La Seo en Puigcerda, eventueel via Font Romeu. Ook de 3 grote dalen binnen Andorra zijn zeer de moeite waard. Wandelexcursies en bergwandelen (Senderismo): Er zijn in Andorra zo’n 50 gemarkeerde wandelroutes. Van eenvoudig tot soms zeer pittig en tot op grote hoogte waar zelfs nog wat sneeuw ligt. Er is bij de VVV een gratis boekje verkrijgbaar met de wandelroutes. Over het algemeen kan gezegd worden dat stevige bergschoenen een must zijn. Tip: Heeft u geen bergschoenen? Koop ze van goede kwaliteit voordelig in Andorra!

Tobotronc: Hier vind je de langste Rollercoaster van Europa. Van de wereld zelfs wordt beweerd. Je suist ongevaarlijk -en als je wilt loeihard- van de berg af over een baan van meer dan 5 km! Een sensatie. Vanaf 12 jaar mag een kind alleen. Daaronder met ouder. Ook voor de ouders zélf zeer de moeite waard!

Tobotronc EN VERDER KUN JE IN NATURLANDIA: Schaatsen op een kunstijsbaan, Paardrijden, Paintball, Boogschieten, Quiads en mountainbiken Actief: Canyoning, Hanggliding, Paintball, Bungee Jumping...etc. Er is een restaurant met terras

De volgende excursies kunt u ONDER ANDERE doen met uw eigen auto De drie Valleien: Met deze dagexcursie krijgt u een complete indruk van Andorra. U ziet de 3 valleien, Canillo, Ordino en Pal. Hier ziet u diverse landschappen, dorpjes en kerkjes en de monumenten. De kaart die u van ons heeft gekregen komt hierbij goed van pas. Alle bezienswaardigheden staan erop.

In Ando hoeft u z rra ic te verve h niet len

Uitgaan: In Andorra zijn meerdere discotheken en natuurlijk zijn er ook vele heerlijke terrasjes.

De twee Cerdanyas: Een prachtige brede vallei die voor de ene helft in Frankrijk en voor de andere helft in Spanje ligt. Vandaar ook de benaming de twee Cerdanyas. Dit gebied geniet de meeste zonneschijn van Europa. Te bezichtigen zijn de plaatsen Font Romeu, Odeillo en Mont Louis. Ook de moeite waard is de plaats Llivia, een Spaanse enclave in Frankrijk waar het oude apotheekmuseum te bezoeken is. Op de terugweg naar Andorra is in Puigcerda een leuke wandeling rond het meertje te maken. Vervolgens via de Spaanse Cerdanya terug naar Andorra. Vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de Cadi bergketen.

4

Eten/culinair: De keuken in Andorra is een mix van de Franse en de Spaanse keuken. Dat wil natuurlijk zeggen dat je er verschrikkelijk lekker kunt eten! Ook de Andorrese keuken is nog deels behouden gebleven. Aan te bevelen gerechten hieruit zijn: Trinxat, Escudella en de Escalivada. Enkele beroemde restaurants in Andorra zijn de “Borda l’Avi”, een traditionele boerenhoeve omgebouwd tot restaurant en de “Prat del Colat”, waar heerlijke dagmenu’s worden geserveerd. Hier is ook een speeltuin. Voor Tapa’s ga je naar “Don Denis” in Escaldes. Getuige de foto’s aan de muur is Johan Cruijff daar ook meerdere keren te gast geweest.

Caldea: Caldea is een thermaal waterparadijs. In het futuristisch ogende gebouw, geheel uit glas, zijn alle relax mogelijkheden op basis van warm water samengebracht: sauna’s, jacuzzi’s, turks stoombad, romaanse baden, warme marmerbakken etc. Naturlandia: In Sant Julia vind u het prachtige themapark Naturlandia. Hier is genoeg te doen om je dagen te vermaken.

In de zomermaanden is er in de dorpen van alles te doen. Na een lange winter met veel sneeuw heerst er een opgewekte en opgeruimde sfeer. Zo is er elke week wel ergens een dorpsfeest waar volop vertier is voor jong en oud. Zowel overdag als ’s avonds. Gedanst wordt er o.a. op de “Sardanas” en er worden wervelende Flamencoshows gegeven. Caldea

www.sunski.nl

tel. 0547 - 260050


Arinsal: HOTEL PRINCESA PARC**** Dé kans om eens voordelig verwend te worden in een echt 4-sterren berghotel! Dat moet je gewoon eens dóen. U betreedt dit prachtige hotel via de ruime receptie met daarachter gelegen de lounge met fijne stoelen en een serre overkapping. Hier is ook een gezellige bar. Hier is gratis WiFi beschikbaar. Verder is er in het hotel een muziekbar, de Louvre zaal (ook met WiFi), een zaal met video spelen en er zijn bowlingbanen. Ook is er een internet mogelijkheid met meerdere PC’s. Hotel Princesa Parc heeft verder als een van de weinige hotels in Andorra een ruim verwarmd buitenbad met een ondiep kindergedeelte. Voor de kleintjes zijn er bij het zwembad speeltoestellen. Badhanddoeken mag u gratis gebruiken. Bij het zwembad is een deels afgescheiden terrasgedeelte met Barbeque- en lunchgerechten. Een aanrader én getest door SunSki!

Kin der en t/m 12 jaa r geh eel gra tis,

De kamers zijn modern en uitstekend ingericht en beschikken allemaal over TV, telefoon en een minibar. In de compleet ingerichte badkamer vindt u een ligbad met douche en er is een haardroger. U verblijft hier op basis van Halfpension met ‘s ochtends een zeer uitgebreid ontbijtbuffet; waar dus écht alles bijzit. U bedient zichzelf met verschillende soorten eieren (gebakken, scrambled, gekookt), worstjes, vele soorten beleg en soorten brood. Zo zijn er broodjes, stokbrood, zachte broodjes, getoast brood (zelf vers toasten) en bruin brood. Ook zijn er diverse fruitsoorten, cocktails en yoghurts. Te veel om op te noemen. Je kunt zelfs een glaasje (bubbel)wijn inschenken. Het diner in Princesa Parc is al even indrukwekkend. Het staat opgesteld op losse buffetten op een soort eilandjes in het restaurant. Door dit unieke systeem ontstaan er geen rijen en kunt u in alle rust uw maaltijd samenstellen. Er zijn aparte buffetten voor de voorgerechten en salades en aparte buffetten voor de hoofdgerechten. Bij de hoofdgerechten zijn altijd enkele soorten vlees en vindt u altijd pasta’s en vis. In het grill gedeelte is het zogenaamde “Showcooking”. Hier kunt u een stukje vlees of vis uitzoeken en dit door de kok laten bakken. Voor het dessert is er, hoe kan het ook anders, een apart buffet. Hier vindt u vele soorten desserts en ook huisgemaakte taarten.

Al l een de best e ho t els bij Ando rr A s peci peciA A l ist

Luxe kamer

Het zal u in Princesa Parc aan niets ontbreken. Kijkt u eens naar de goede kwaliteit/prijsverhouding!

Hotel Princesa Parc **** Halfpension prijzen per persoon per nacht, min. verblijf 2 nachten.

Kinderen t/m 12 geheel gratis op kamer bij de ouders. Extra ruime familiekamer € 12 per kamer per nacht toeslag. Het hotel organiseert animatie- en dansavonden en voor de kinderen is er een kinderclub in juli/augustus. Er is een gids die vrijwel dagelijks excursiewandelingen organiseert. Dit is een gratis service van het hotel. In het Relax gedeelte onder het hotel vindt u o.a. diverse sauna’s en een enorm bubbelbad ook wel de “Laguna” genoemd. Entree in de Relax is € 12 voor volwassen en € 10 voor kinderen. Kinderen zijn alleen toegestaan van 11.00 tot 15.00.

AndorrA

De Accomodaties

Standaard kamer

De fitness in het hotel mag u gratis gebruiken. U kunt uw auto bij het hotel parkeren op de parkeerplaats van het hotel (€ 3 p. dag) of in de garage van het hotel (€ 6 p. dag).

25/04 09/07 31/07 28/08

Periode t/m t/m t/m t/m

08/07 30/07 27/08 30/11

Halfpension 44 47 60 43

Toeslag luxe kamer € 5 p.p.p.n. Is ook mogelijk bij de extra ruime familiekamer. Korting 3e/4e persoon: 30%. 7=6, 14=12, 21=18 Toeslag 1-persoonskamer € 25. Vroegboekkorting: indien geboekt voor 01-04-11: 5%.

Arinsal: HOTEL MARVEL ARINSAL *** (voorheen Solana)

Kin d t/m 11 jaa r geh eel gra tis twe ede kin d 50% kor ting

Hotel Marvel Arinsal *** Halfpension prijzen per persoon per nacht, min. verblijf 2 nachten.

25/04 29/07 19/08

Periode t/m t/m t/m

28/07 18/08 31/10

Halfpension 36 55 36

Kinderen 12 t/m 16 jaar 30% korting. Toeslag 1-persoonskamer 50%.. Vroegboekkorting 15% voor boekingen voor 30-06-2011.

tel. 0547 - 260050

www.sunski.nl

Het fijne familiehotel Marvel is gelegen in het dorp Arinsal, op zo’n 1450 meter hoogte midden tussen de tabaksvelden. Marvel is zowel in de zomer als in de winter het meest geboekte hotel bij SunSki en dat is niet voor niets. In het hotel vindt u vele faciliteiten die uw vakantie compleet maken. Het heeft een ruime lounge met TV en een gezellige bar. Verder is er in het hotel een recreatiezaaltje met supermoderne videospelen en een biljart. Vanuit de lounge komt u op het zonneterras. Hotel Marvel heeft ook sauna’s en een (binnen) zwembad. Tegen geringe betaling mag u daar gebruik van maken. Alle kamers hebben TV en telefoon en hebben een badkamer met douche of bad en wc. Vrijwel alle kamers die SunSki heeft gecontracteerd hebben een balkon op het zuiden. Geef bij boeking even door dat u balkon wilt. Er wordt geen toeslag voor berekend.

Al l een de best e ho t els bij Ando rrA rr A s peci peciA A l ist

U verblijft hier op basis van Halfpension. Het ontbijt bestaat uit een uitgebreid buffet en ook het diner is een buffet met meerdere keuzes. In de nabije omgeving van het hotel zijn meerdere terrasjes en naast het hotel is een supermarkt. Vanaf hotel Marvel zijn meerdere wandelingen te maken zoals die over de “Mas de Ribafeta” of naar “Aigues Juntes”, daar waar 2 bergbeekjes samenkomen. Ook zijn er vele wandelingen te maken naar de hooggelegen bergmeertjes, of naar het 3-landen punt Spanje-Andorra-Frankrijk. U kunt uw auto of motor tegen vergoeding stallen in de garage onder het hotel.

5


AndorrA

De Accommodaties La Massana: ANYÓS PARK SPORTCENTRUM****

Aparthotel Anyós Park

“The Mountain and Wellness Resort“

Anyós Park is een luxe sportcentrum met daarbij eveneens luxe aparthotel accommodatie. De appartementen hebben een apart zitgedeelte met een huiskamerformaat TV en er is telefoon. Tevens is er een kitchenette met koelkast en magnetron (geen kookgelegenheid). Zoals u van een 4-sterren accommodatie mag verwachten is er een minibar aanwezig (of wordt op verzoek geplaatst). Op de complete badkamer is een ligbad en douche en een haardroger. Vrijwel alle appartementen (suites) hebben een balkon. De suites (ca 35m2 Type 1 en ca. 50 m2 Type 2) hebben een apart slaapgedeelte. Dit is bij Type 1 te zien als een afgeschermd slaapgedeelte en bij Type 2 heeft u een aparte slaapkamer. NIEUW DIT JAAR: LIFT VAN HET HOTELGEBOUW NAAR HET ZWEMBAD. U kunt gratis gebruik maken van het mooie sportcentrum; m.n. het grote binnenbad van 25 x 6 m. (badmuts en slippers verplicht), de sauna’s, jacuzzi, de nieuwe Spa en het fitnesscentrum. De Relax zone (sauna gedeelte) is vanaf 16 jaar. Bij de receptie is o.a. te boeken: Aerobic, Spinning en Body Pump.

**** Logies ontbijt Prijzen per suite per nacht Min. verblijf 2 nachten, van 30-07 t/m 19-08: 4 nachten Periode 23/04 09/07 30/07 20/08

t/m t/m t/m t/m

08/07 29/07 19/08 13/11

Type 1 2 persoons 76 94 74 55

Type 2 3-4 persoons 94 124 94 76

Bijboeken naar Halfpension: Avondeten/buffet per persoon. Volwassenen: € 17,20; 7 t/m 9 jaar: € 4,50; Onder 7 jaar: gratis. 30% korting bij verblijf minimaal 7 nachten: Al l een van 23-04 t/m 08-07 en 20-08 t/m 13-11 de best e 15% korting bij verblijf minimaal 5 nachten: ho t els bij Van 23-04 t/m 08-07 en 20-08 t/m 13-11 Ando rr A Extra bed in Type 2: € 16 per nacht.. s peci peciA A l ist Vroegboekkorting: voor 1 april geboekt 10%.

Er is een heerlijk buitenbad op een groot dakterras met ligweide en plenty fijne ligstoelen. Bij het zwembad is een Poolbar met tapas en lunch mogelijkheid. ’s Avonds kun je bij de bar terecht voor de heerlijkste Cocktails. Er is verder een afgeschermde speeltuin voor de kleintjes met schommels, glijbaan en een wip. Tegen betaling kunt u er tennissen en squashen. Ook zijn er Padel banen. Qua faciliteiten is het sportcentrum van Anyós Park verreweg het grootste in Andorra. Het staat kwalitatief erg hoog aangeschreven. Dat is ook door de Andorrezen ontdekt die er volop komen sporten. Naast de genoemde faciliteiten zijn er schoonheidsbehandelingen mogelijk in het "Carita" schoonheidsinstituut. Voor de kleintjes is er een kinderspeelclub. Voor de jeugd van 6 tot 12 jaar is er in juli en augustus een gratis activiteiten- en animatieprogramma. U verblijft hier op basis van logies met ontbijt. Als u ervoor kiest om tot Halfpension bij te boeken dan is het diner in de vorm van a la carte in het laagseizoen en buffet in het hoogseizoen. In het hotel is een Internet Corner en er is Wifi beschikbaar. Gratis parkeren voor de deur of voor € 8 per dag in de garages. Gasten van Anyós Park krijgen 10% korting op de activiteiten van Vall Nord indien via de receptie geboekt. Gratis welkomstdrankje. Hond toegestaan (á € 8,32 per dag). Kluisje te huur voor € 1 per dag

Soldeu: HOTEL SPORTHOTEL VILLAGE****

Al l een de best e ho t els bij Ando rr A s peci peciA A l ist

Het prachtige Sporthotel Village is gunstig gelegen aan de zonnige bergkant. Het is bekend als zijnde een van de betere hotels in Andorra. Sporthotel Village is zeker niet een van de goedkopere hotels. Maar omdat er geen enkele concessie aan kwaliteit gedaan wordt rechtvaardigt dit de prijs. In Village zijn veel SunSki gasten al jarenlang, zomer en winter, vaste klant! U komt binnen via een indrukwekkend mooie entree met receptie. Er is een lounge, een bar en een gratis te gebruiken fitness. Het hotel beschikt samen met het zuster-hotel het Sporthotel over een ruim buitenbad met een fijne ligweide (geopend juli en augustus). De kamers zijn compleet ingericht en hebben TV en telefoon. Ook de badkamer is compleet met ligbad en haardroger. Balkon is mogelijk: toeslag € 8 per kamer per dag. U geniet hier van een ongelofelijk uitgebreid ontbijtbuffet en een werkelijk uitstekend diner in buffetvorm met zeer vele keuzes in salades, voor-, hoofd- en nagerechten. Kind t/m 5 jaar op de kamer bij de ouders: geheel gratis. Gratis miniclub voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Er is een buitenclub met clubhuis bij het zwembad en bij minder weer een binnenclub. Gratis een entree in de Sport Wellness bij een verblijf van min. 7 nachten en 2 gratis picknicks. (Wellness vanaf 14 jaar) Bij het hotel is het mogelijk paardrijd tochten te boeken. Het hotel heeft een eigen stal. Ook heeft het hotel eigen quads en jeeps in de verhuur. Parkeren kunt u voor de deur of tegen betaling in de parkeergarage.

6

Wellness/Fitness: Naast Sporthotel Village is de Wellness van maarliefst 4500 m2, verdeeld over meerdere etages. Waarschijnlijk de grootste en meest uitgebreide van de Pyreneeën! Deze is tegen betaling toegankelijk vanaf 14 jaar.

Uits teke nde prij s/ kwa lite itsv erh oud ing Kind t/m 5 jaar geh eel gra tis

Hotel Sporthotel Village **** Halfpension prijzen per persoon per nacht, min. verblijf 2 nachten.

01/05 02/07 30/07 20/08 11/09

Periode t/m t/m t/m t/m t/m

01/07 29/07 19/08 10/09 31/10

Halfpension 45 57 70 57 45

Kind 6 t/m 11 21 27 33 27 21

Korting 3e persoon: 25% Geen toeslag 1-persoonskamer periodes 01/05 t/m 01/07 en 11/09 t/m 31/10, rest data € 22. 5% vroegboekkorting indien geboekt voor 31-03-11.

www.sunski.nl

tel. 0547 - 260050


Hotel Piolets Park & Spa **** Halfpension prijzen per persoon per nacht, min. verblijf 2 nachten.

26/04 05/06 01/07 01/08 28/08 18/09

Periode t/m t/m t/m t/m t/m t/m

04/06 30/06 31/07 27/08 17/09 31/10

Halfpension 32 36 39 56 39 32

Honeymoon of Jubileum: Gratis fles Cava. Korting 3e/4e persoon: 15%. 7=6 en 14=12 hele seizoen Toeslag 1 pers. kamer € 25 per nacht. 7% vroegboekkorting indien u boekt meer dan 31 dagen voor uw aankomst.

Soldeu: HOTEL PIOLETS PARK & SPA**** Het fraaie hotel Piolets Park & Spa is gelegen net tegen het dorp Soldeu en op enige afstand (75m) van de hoofdweg zodat rust gewaarborgd is. In het dorp vindt u o.a. een bank, bars, restaurants en winkels. Het als zeer goed bekend staande hotel heeft een Alleen de beste imposante entree en een sfeervolle lounge. Er is h otels bij een fijn zonneterras vanwaar je een fantastisch uitAndorrA Andorr A zicht hebt over de bergen en het dal richting s p eciA eci A list Andorra la Vella. Hier is ook een grote verwarmde buitenjacuzzi. Verder is er een ruim binnenbad (gebruik gratis) en een sauna met jacuzzi. Het hotel heeft daarnaast een mooie en goed uitgeruste, gratis te gebruiken fitness. Hier is tevens een compleet Wellnessprogramma met massages en schoonheidsbehandelingen te boeken. Tegen vergoeding kunt u de zonnebanken gebruiken.

AndorrA

De Accomodaties

In het hotel is een bargedeelte en daaraan grenzend een kinderspeelkamer met glijbaan, ballenbak

en een teken- en speeltafel. Kin der en t/m 16 jaa r Er is in de drukke maanden begeleiding bij de kinderen, waardoor de ouders wat tis, gra geh eel vrijer zijn. Alle ruime kamers hebben een TV, telefoon en een minibar. De meeste kamers hebben een balkon. Ook is er een kluisje op de kamer. (huur € 3 per dag) Het prachtige restaurant met deels glazen dak bevindt zich op de eerste verdieping. Van hieruit is een prachtig uitzicht over de bergen.

Het zeer uitgebreide ontbijt is in de vorm van een buffet. Er staat zelfs wijn koud voor de liefhebbers. Ook het diner is een uitgebreid dinerbuffet met vaak thema-avonden. Er is een apart kinderbuffet. Vanuit Soldeu zijn meerdere excursies mogelijk. De receptie informeert u graag over alle mogelijkheden. Bezoek b.v. eens de mooie Vallei Vall d’Incles op nog geen kilometer vanaf het hotel. Op kamer ouders: kinderen t/m 16 jaar gratis! Gratis welkomstcocktail.

Grau Roig: HOTEL GRAU ROIG **** (SUPERIEUR) Dit werkelijk schitterende hotel ligt midden op wat in de winter de skipiste is in het gedeelte Grau Roig (2050 meter). Het is rustig gelegen en bijzonder aan te bevelen voor gasten die gesteld zijn op luxe. Je zult je hier al snel thuis voelen. De prachtige inrichting van zowel de kamers als het hotel zelf doet zijn 4 sterren alle eer aan. Per etage, die zijn genoemd naar de parochies van Andorra, treft u een verschillende smaakvolle ambiance aan. Uiteraard hebben alle kamers TV en telefoon, een minibar, een (gratis)safe en een complete badkamer met ligbad. Uw badjas ligt al klaar. U kunt gratis gebruik maken van de volgende hotelfaciliteiten: fitness met sauna’s, jacuzzi en het zwembad. Tegen betaling zijn massages en schoonheidsbehandelingen mogelijk.

Hotel Grau roig

****(*) Halfpension prijzen per persoon per nacht, min. verblijf 2 nachten. 17/06 09/07 08/08 20/08

Periode t/m t/m t/m t/m

08/07 07/08 19/08 12/10

Halfpension 56 60 68 56

Toeslag kamer met balkon van 17/06 t/m 07/08 en 20/08 t/m 12/10 € 6 p.p.p.d, van 08/08 t/m 19/08 € 12 p.p.p.d. Honeymoon: gratis fles Cava. 55+: 5% korting tussen 17-06 en 27-06 en tussen 20-08 en 11-09. 15% korting bij verblijf van minimaal 7 nachten (niet op te tellen bij 55+ korting). Korting 3e/4e persoon: 15%. Toeslag 1-pers kamer van 08/08 t/m 19/08 € 20 p.d. Rest v.d. data geen toeslag.

tel. 0547 - 260050

www.sunski.nl

Al l een de best e ho t els bij Ando rr A s peci peciA A l ist

U verblijft hier op basis van Halfpension met een uitgebreid ontbijtbuffet en een gastronomisch diner. Het hotel organiseert vrijwel dagelijks wandel-excursies met gids (gratis). Vlakbij het hotel is het mogelijk te vissen, maar ook de vismeren (Estanys dels Pessons) liggen dicht in de buurt! Er wordt 1x per week een BBQ georganiseerd (tegen betaling) en het is mogelijk bij het hotel een jeepsafari met gids te boeken voor een halve of een hele dag. Op kamer ouders: Kinderen tot en met 6 jaar geheel gratis. Van 7 tot 11 jaar 75% korting. Vanaf 11 jaar 20% korting. Hond toegestaan; € 10 per dag. Parkeren kunt u voor het hotel. Altijd plaats. Toeslag Junior Suite Romantique met 2 persoons Tobbe-bad hele seizoen € 44 p.p.p.d. Dit is een zeer luxe (Bruids)Suite met een 1,80 x 2 meter bed, plasma TV en B&O geluidsinstallatie. Er is in de Suite een luxe en zelf regelbare sfeerverlichting. U zult ter plaatse ervaren dat de Suite het extra geld dat u ervoor betaalt dubbel en dwars waard is!

7


ALGEMENE VOORwAARdEN Valuta: Het betaalmiddel in Andorra is net als bij ons de Euro. Geen gewissel meer dus. Er zijn meerdere banken met PIN automaten in La Massana, Arinsal, Soldeu en in Andorra la Vella. En ook zijn er op veel andere plaatsen PIN automaten. Reisdocumenten: U dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands identiteitsbewijs. Niet Nederlanders kunnen bij hun ambassade informeren aan welke formaliteiten zij moeten voldoen. Na betaling van de volledige reissom sturen wij u zo’n 10 dagen voor vertrek alle benodigde reisbescheiden. Neemt u direct contact met ons, óf uw reisbureau op wanneer u deze 5 dagen voor vertrek nog niet ontvangen mocht hebben. Enquête: Bij uw reispapieren ontvangt u een enquêteformulier. Wij willen graag weten hoe u over de door SunSki georganiseerde vakantie denkt en verzoeken u dan ook dit formulier in te vullen en het naar ons op te sturen. Het maakt ons mogelijk de kwaliteit van de reis te controleren en daar waar mogelijk te verbeteren. douane/Taxfree: Andorra behoort niet tot de EU. Dat wil zeggen dat u beperkte hoeveelheden goederen mag invoeren in de EU zoals 200 sigaretten, 1 liter sterke drank en 50 gram parfum per persoon. Reserveringen: Degene die de reis reserveert en als eerste op de boekingsbevestiging vermeld is, geldt als contactpersoon voor de deelnemers die hij aanmeldt. Rijbewijs/autohuur: Het is mogelijk ter plaatse een auto te huren. U moet dan wel tenminste 21 jaar zijn en het rijbewijs moet minimaal 1 jaar in uw bezit zijn. Onvolkomenheden: Mocht het voorkomen dat u ter plaatse een fout of onvolkomenheid in de uitvoering van de reis ontdekt, meldt u dit dan direct bij de verantwoordelijke verstrekker van de dienst. Voorbehoud: De aanbiedingen van reizen in ons programma zijn vrijblijvend en kunnen door SunSki worden herroepen. Dit zal bijvoorbeeld gebeuren als een reis is volgeboekt of zelfs indien er te weinig deelname voor een reis is op een bepaalde datum. Alle vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van drukfouten. Prijswijziging: SunSki behoudt zich het recht voor om de reissom te wijzigen indien wijzigingen in vervoerskosten of verschuldigde heffingen daartoe aanleiding geven. De verhoging van de kosten zullen daarbij netto worden doorberekend. U kunt eenvoudig zelf de reissom berekenen door bij de prijs van de overnachtingen het eventuele vervoer op te tellen en tot slot de eventuele verzekeringspremie. Vervolgens zijn alleen nog maar de reserveringskosten verschuldigd. Geen verborgen of onverwachte kosten dus. SunSki houdt van duidelijkheid!

Preferenties en garanties: Een aan ons doorgegeven voorkeur (preferentie) wordt door ons ter kennisgeving aan de accommodatieverschaffer doorgegeven. Wilt u de garantie dat een bepaalde voorziening ook aanwezig is (b.v. balkon) en is dit voor u doorslaggevend voor het al dan niet boeken van een reis, dan kunnen wij dit in veel gevallen garanderen na in contact te zijn getreden met de accommodatieverschaffer. De hiervoor door ons gemaakte (fax)kosten zullen netto aan u worden doorberekend. Verzekeringen: Wij adviseren u goed verzekerd op reis te gaan omdat het ziekenfonds of uw verzekeringsmaatschappij lang niet altijd alle kosten voortvloeiend uit ziekte of ongeval in het buitenland vergoed. Sluit u dus liever een reis- ongevallen- en bagageverzekering af. Met een annuleringsverzekering verzekert u zich tegen overmacht; als u door ziekte of andere dringende omstandigheden niet op reis kunt gaan en de daarvoor door u aangevoerde reden onder de polisvoorwaarden valt, dan krijgt u uw reisgeld terug. Premie annuleringsverzekering (incl. 7,5% assurantiebelasting) normaal: 5,91%, garantie 6,45%. Na 1 maart 2011 is deze 6,03% resp. 6,56%. Reisverzekering € 1,60 p.p.p.d. De assurantiebelasting blijft onder voorbehoud van wettelijke tariefwijzigingen. Verzorging: Indien u halfpension (HP) heeft geboekt betekent dit dat de verzorging op de dag van aankomst begint met het diner en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek. Aankomst en vertrek: U mag in de accommodatie aankomen op elke dag in de week. Op de dag van aankomst is uw hotelkamer in de regel vanaf 13.00 uur beschikbaar. Op de vertrekdag dient u uw accommodatie om 10.00 te verlaten zodat deze kan worden schoongemaakt voor de volgende gasten. Bent u met eigen vervoer en kunt u niet voor 18.00 uur op de bestemming zijn belt u dan uw accommodatieverschaffer (tel. nr. staat in de Reistips) zodat deze uw kamer voor u beschikbaar houdt. Prijstabel: De vermelde prijzen zijn altijd per persoon per nacht m.u.v. Anyós. De kinderkorting is alleen van toepassing als het kind op de kamer van de ouders verblijft. Voor het 2e en 3e kind is dit natuurlijk ook van toepassing.

1 persoons kamer: In vrijwel alle hotels is het mogelijk een 1 persoonskamer te boeken. In praktijk wil dit zeggen dat u de beschikking krijgt over een 2 persoonskamer voor allééngebruik. U betaalt hiervoor meestal een toeslag. Deze kamers en de toeslag zijn veelal op aanvraag. Reserveringskosten: Bij autoreizen en bij vliegreizen/transfer met hotel bedragen deze € 15 per boeking van max. 8 personen. Voor boekingen in het buitenland berekenen wij € 20 reserveringskosten. 7=6: Indien u dit bij een accommodatie tegenkomt betekent dit dat u voor zeven dagen verblijf slechts 6 dagen hoeft te betalen. Hetzelfde geldt voor 14=12, etc. Groepsreizen/clubs/verenigingen/bedrijven: Belt u ons gerust als u met uw groep op reis wilt. Vanaf 10 personen zijn er aantrekkelijke arrangementen te maken maar zeker vanaf 20 personen zijn er speciale voorwaarden die het voor u en uw groep aantrekkelijk maken Andorra eens te bezoeken.

wijziging boeking: Indien op uw verzoek een boeking gewijzigd moet worden berekenen wij daarvoor € 15 wijzigingskosten. Hotelclassificatie: **** eerste klas *** comfortabel ** gerieflijk * eenvoudig

Alleen de b es te hotels b ij AndorrA Andorr A s p eciA eci A lis t

Vraag ook naar onze wintergids! e-mail adres algemeen: info@sunski.nl

Het programma: Dit reisprogramma is op 25 januari 2011 in druk gegeven. Alle vermelde gegevens zijn gebaseerd op zoals ze op dat moment bij SunSki bekend waren. Bij de accommodatie geplaatste foto’s dienen om een indruk te geven van de betreffende accommodatie. Op al onze aanbiedingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de KvK voor de Veluwe en Twente te Enschede. SunSki treedt op als touroperator, d.w.z. samensteller van pakketreizen. Voor wat betreft de accommodaties en alle verdere diensten die wij daarnaast leveren treden wij op als agent van de diverse accommodatieverschaffers en instanties.

Vraag ook onze wintergids.

U kunt eenvoudig thuis boeken. U belt SunSki 0547 - 26 00 50, vertelt met welke reis en op welke datum u meewilt en u krijgt binnen enkele dagen uw boekingsbevestiging thuisgestuurd. Boeken via Internet kan ook: www.sunski.nl E-mail: reserveringen@sunski.nl www.sunski.nl

tel. 0547 - 260050

© 2011 SUNSKI

Zomergids Andorra 2011  

Alles voor uw zomervakantie in Andorra

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you