Page 18

Kerteminde Boldklub 1927 - 2017

8. og 9. september 2017

18

Stortalent med succes

Åbent alle ugens dage

Lækre hjemmebagte isvafler Lad den dejlige duft lede dig vejen Der er masser af forskellige slags is at vælge imellem Besøg os i den hyggelige Trollegade, hvor den go’e gamle handelsstemning trives

Læ hjemm kre ebag isvafler te Lad de n de lede di jlige duft g veje n Der er forske masser af llig at væ e slags is lge im ellem Besø hyggeli g os i den hvor de ge Trollega handels n go’e ga de, mle stemni ng trive s

GAVEKORT

GAVE KORT

Trollegade 2D · Kerteminde Tlf. 65 32 34 13 www.vaffelhuset.dk

Trolle gade 2D Tlf. 65 · Kertemi nde www.v 32 34 13 affelh uset.d k

Et gavekort fra vaffelhu set - altid en sik ker vinder!

Der har nu stået kø efter kø i Trollegade i 34 år

anter i r a v e r k æ 18 l s is: af kvalitet

avs d l e m m a G • flødeis is • Italiensk • Sorbet is

i sorbet is r f e s o t k a L : NYHED

Jordforbindelsen er stadig intakt Den tidligere KB’er Oliver Christensen har allerede været på landsholdet, til prøvetræning i Manchester United og siddet på bænken i syv superligakampe. I maj underskrev han sin første professionelle kontrakt. Oliver Christensen er et godt eksempel på det frugtbare ungdomsarbejde, der er lavet i KB de senere år. Da han var 13 år, var han allerede et kæmpe målmandstalent, der netop havde besluttet, at han ville forsøge at skabe sig en karriere som fodboldspiller. Det gik faktisk rigtig godt efter skiftet fra KB til OB, og der var mange, der allerede havde fået øje på den lyshårede knægt fra Kerteminde. Oliver selv syntes også, det gik ganske godt – men der var én ting, der bekymrede ham en smule. Små målmand og store karrierer passer ikke rigtigt sammen, og Oliver var ikke helt tilfreds med sine 163,5 cm. Den bekymring er der ingen grund til at have længere. Nu, netop fyldt 18 år, måler han 191 cm. Den perfekte højde for en målmand, der har ambitioner om at spille med på allerøverste hylde.

I foråret 2017 tog kan det første store skridt på vejen. Oliver underskrev sin første professionelle kontrakt. Det blev med OB, hvor han faktisk allerede i sidste sæson var på bænken for superligaholdet, fordi den normale 1.-målmand blev skadet. Kontrakten lyder på tre år og må anses for at være et stort skulderklap til en kun 18-årig fodboldspiller.

Jordforbindelse

Man skal ikke være sammen med Oliver ret længe, før udtrykket ”en god dreng” falder én ind. Selv om benene i løbet af fem år er blevet væsentligt længere, så er de fortsat solidt plantet på jorden. En professionel kontrakt med en superligaklub får ikke Oliver til at miste jordforbindelsen. Han ved godt, at han ikke er færdiguddannet, og at netop den første kontrakt skal bruges til at udvikle ham yderligere.

Landsholdsspiller

Selv om Oliver ikke har travlt i sin fodboldkarriere, så vil han godt pille lidt ved en af spillets mange klichéer. Nemlig den om, at en målmand først bliver rigtig god, når han er i slutningen af 20’erne. Der er mange eksempler på, at det er sådan det forholder sig, og den nuværende landsholdsmålmand Kasper Schmeichel er bare ét af dem. Oliver synes ikke, man behøver at være halvgammel for at slå igennem. Som 18-årig har Oliver Christensen allerede fået smagsprøver på, hvordan det er på højeste nievau. Han er med på U18 landsholdet og har spillet to kampe. I debuten blev det 4-4 mod Italien, og han reddede et straffespark. Oliver bekræfter, at man er stolt over at spille for sit land.

Det allerstørste

Men det allerstørste var, da han i efteråret 2016 var inviteret til prøvetræning i selveste Manchester United. Det var kæmpestort! Faktisk var det først, da Oliver kom hjem, at han rigtigt forstod, hvad det i grunden var, han havde oplevet. Det blev ikke – i hvert fald i første omgang – til en aftale med den verdenskendte storklub. Det kunne for det første berolige farfaren, der er inkarneret Liverpoolfan, men derudover var opholdet særdeles udbytterigt. Målmandstalentet fik et præcist indtryk af, hvilket niveau man skal op på for at klare sig på øverste hylde.

Is til fest? Vaffelhuset er bedst! Se mere på www.vaffelhuset.dk

Når man skriver professionel kontrakt som 18-årig, er på landsholdet og har været til prøvetræning i en af verdens største klubber, så kunne man godt gå hen og blive tynget af et enormt forventningspres. Men sådan har Oliver Christensen det ikke. Han har tænkt tanken, men den generer ham ikke. Han ved, at det først og fremmest er sig selv, han skal bevise noget for.

Lækre ler f a v e d e v hjemmela år 0 2 d n e i mere Trollegade 2d, Kerteminde · www.vaffelhuset.dk

Det er specielt fysikken, der skal forbedres. Oliver vil være både bredere og tungere, når han skal op imod de store voksne angriber i superligaen. Så lige nu handler det om hårdt arbejde – og tålmodighed.

En kampklar Oliver Christensen

Foto: Steen Sørensen

Eigil Rasmussen

KB90  

Kerteminde Boldklub 90 års Jubilæumsavis

KB90  

Kerteminde Boldklub 90 års Jubilæumsavis