Page 16

Kerteminde Boldklub 1927 - 2017

8. og 9. september 2017

16

Knud ”Spinat” Andersen

Den første stjernespiller

Knud ”Spinat” andersen

Det er ikke kun Kerteminde Boldklub, der fejrer 90 års fødselsdag i 2017. Det gør en af klubbens absolutte største legender også. Knud ”Spinat” Andersen var KB’s første rigtige stjerne. Og pudsigt nok blev han for alvor kendt udenfor Amandas by, da han forlod KB. Før sæsonen 1954/55 meddelte ”Spinat” nemlig, at han ville prøve lykken i selveste OB. Det gav genlyd! Det var absolut en sportsnyhed, der trak overskrifter. Der var delte meninger om OB’s facon og ”Spinats” satsning. Men generelt var der forståelse. Folk, der kan lave mål, har altid været efterspurgt. Ikke bare på sportssiderne var klubskiftet varmt stof. I BT skrev den kendte rimsmed ”Prik” et af sine berømte ”Vers og kommers” om ”ham Spinaten, der blev fisket til storklubben”.

Centerforward

Æresmedlem

Som eksempel på Knud ”Spinats” målhunger kan nævnes efteråret 1948. Her scorede måltyven i samtlige kampe. KB scorede i alt 29 gange, og ”Spinat” lavede de 18. I 1953 var ”Spinat” en af profilerne bag KB’s første oprykning til Fynsserien og nåede altså en enkelt sæson her inden afstikkeren til OB.

Alsidighed er en mærkevare for en god boldspiller, og den gamle målkonge kunne også forhindre bolden i at gå i mål. Som 34-årig debuterede han som målmand på KB’s bedste hold men vendte senere tilbage som markspiller. I en alder af 41 år gjorde han et bemærkelsesværdigt comeback på 1. holdet som målmand.

”Spinat” havde i mere end 10 år huseret som målsluger på KB’s bedste mandskab. Han debuterede bare 15 år gammel og markerede sig hurtigt som en ægte målkonge. Han var en rigtig centerforward, der scorede tit – og det var ikke ualmindeligt, at han scorede mange mål i samme kamp. Ved et enkelt tilfælde hele syv stykker.

Eventyret i divisionsklubben blev dog kort for Knud. Allerede året efter vendte han tilbage til KB og var med til for anden gang at spille KB op i Fynsserien. Denne gang i en ny rolle som forsvarets krumtap. Det kunne dog ikke dæmpe målinstinktet. Der var i de kommende år fortsat masser af mål i ”Spinat”.

På holdbilledet er Knud Spinat nr. 3 fra venstre i bagerste række Et comeback, der betød, at Knud fik lejlighed til at spille sammen med sønnen Bjørn. Knud var imponerende nok still-going-strong i en menneskealder.

Helt frem til han var sidst i 70’erne, var han fast inventar til lørdagstræningen med de gamle gutter, og han sluttede karrieren som målmand på masters-holdet.

Ved klubbens generalforsamling i 2002 blev ”Spinat” udnævnt til æresmedlem. Eigil Rasmussen

I 2002 blev Knud ”Spinat” Andersen udnævnt til æresmedlem i Kerteminde Boldklub

Glarmesterfirmaet

Nillan Hyllekilde Glas

Glarmester

Jan Kalhøj

er din seriøse glarmester

i Odense, Kerteminde og Nyborg.

Ring til Jan Kalhøj

TLF. 24 25 90 19 Termoruder

Vinduer

Indramning af billeder

Glasvægge til kontor

KB90  

Kerteminde Boldklub 90 års Jubilæumsavis

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you