Page 12

Kerteminde Boldklub 1927 - 2017

8. og 9. september 2017

12

Fynsserien 1979

Genopstandelsen i Lumby I over 80 minutter af forbudt-for-børn kampen var KB på vej ned i serie 1, men en scoring kort før tid reddede eksistensen. Lumby – KB 0-1 (0-0)

83. min: 0-1 Eigil Rasmussen

Blot 7 minutter før tid blev Eigil målscorer og matchvinder Nogle gange kan en sejr være så vigtig, at det føles, som om man er rykket op. Sådan var det for KB i sæsonen 1979. Det havde været en skuffende sæson for Kerteminde. Holdet så ellers stærkt ud på papiret med mange rutinerede folk. Men resultaterne var elendige, og flere gange i

efteråret havde aviserne dømt KB til nedrykning. Nederlaget hjemme 3-6 mod Langeskov gjorde ondt, og efter tredjesidste kamp, der blev tabt 4-2 i Marienlyst, konstaterede Kjerteminde Avis den 15. oktober kort og kontant: - ”KB farvel til Fynsserien.” Der var dog stadig liv.

Og sæsonen endte i den helt store gyser. På sidste spilledag skulle KB på udebane møde Lumby. Netop de to mandskaber, der længe havde kæmpet om at undgå den sidste nedrykningsplads. Kun én ville overleve. Hjemmeholdet kunne nøjes med uafgjort. KB skulle vinde. Det blev en ægte forbudtfor-børn kamp. I strid blæst. Optakten var ikke optimal. Målmand Peter Due Andersen manglede, da bussen skulle køre! Heldigvis blev han fundet – og spillede i øvrigt en stor kamp. Flere gange i bunddramaet så det ud til, at KB var nede. Stolperne stod et par gange i vejen for hjemmeholdet, og midt i 2.halvleg havde de en gigantchance for at afgøre det hele. Men den tidligere divisionsspiller Bjørn Andersen – der ellers ikke var kendt for sine defensive kvaliteter – nåede mirakuløst at redde situationen. Syv sølle minutter før slut kom forløsningen.

e d n i m Ke r t e o r e n i n g f e n n e Ant i g a n g med n e n o s æ s r e - spark ettelse, spar 50 kr. g r at i s o p r banen,

å pillere” p s ” e g n id ma ant.dk m Vi har alt t k . w

å klik ind p

ww

ler rts kana o p s it r o dine fav Vælg frit

Flere Programpakker, Digital tv, HD-kanaler, Bredbånd fra 2/1Mbit til 300 Mbit.

Midlertidlig adresse: Præstegade 78C • Kerteminde • tlf. 65 32 36 44

Eigil Rasmussen blev matchvinder med et fladt skud uden chance for Claus From i Lumbys mål. Resten af kampen blev der sparket væk som aldrig før. Jo længere ud af kommunen, jo højere var bifaldet fra de få tilrejsende KB-tilskuere. Sejren var bestemt ikke uheldig, men eksistensen i Fyns bedste række blev sikret. Kampen kostede i øvrigt målscoreren et flækket øjenbryn. Ikke i kampens hede – men til sejrsfesten bagefter hos anfører Jens Plambech. Der var jo virkelig noget at fejre. Næsten som en oprykning! KB’s hold til kampen mod Lumby: - Peter Due Andersen, Poul Thygesen, Peter Nielsen, Jens Plambech, Benny Lorentzen, Eigil Rasmussen, Claus Petersen, Palle Duelund, Leif Hjorth, Jan Pedersen, Kåre Jørgensen, Bjørn Andersen og Ruben Steffensen.

Kampen fik et pudsigt efterspil. Klubbens bestyrelse havde nemlig i efteråret – da det mildest talt så kulsort ud – stillet spillerne en bonus i udsigt. Reddede holdet sig i Fynsserien var der 3.000 kr. til spillerne. Baggrunden var, at bestyrelsen anså det for særdeles vigtigt, at KB forblev i Fynsserien. Derfor valgte man at hænge en økonomisk gulerod for næsen af spillerne. Anfører Jens Plambech blev informeret, og det mundede ud i et spillermøde, hvor spillerne gav udtryk for, at pengene næppe fik holdet til at spille bedre. Men ikke desto mindre sagde spillerne ja tak til tilbuddet og gav hinanden håndslag på at yde en ekstraordinær indsats i de sidste skæbnesvangre kampe. Aktionen lykkedes. Heldigvis! Og så måtte klubben selvfølgelig til lommerne. Noget der bestemt ikke vakte begejstring overalt internt i klubben men gav anledning til rygter og spekulationer.

MASSER AF

FORDELE

HOS KAF MOBIL

4G DÆKNING

0kr. I OPKALDSAFGIFT

RING

FRIT TIL KAF MOBIL

- Var det ikke at gå for vidt? Hvorfor skulle 1.holdet favoriseres? - Var det betalt fodbold ad bagdøren? Bestyrelsesmedlem Jens Trabjerg Madsen måtte udfærdige et brev, hvori han redegjorde for bestyrelsens overvejelser og argumentation. Jens Trabjerg konkluderede, at det var en rigtig beslutning og en fornuftig investering, og han opfordrede eventuelle kritiske røster til at komme ud af busken. Det var der nu vist ikke mange, der gjorde. I hvert fald betød redningsaktionen, at KB bevarede sin status som den klub, der på daværende tidspunkt havde spillet længst tid i den fornemste fynske række. I grunden et ganske godt udbytte af en beskeden investering!

Eigil Rasmussen

GRATIS

OPRETTELSE I SEPTEMBER OG OKTOBER

SAML HELE FAMILEN PÅ ET LOGIN INGEN

BINDING

Gratis internet til IP-fastnettelefoni 0 kr. i abb., Frit valg kanaler uden box , WebTV o.m.m..

Kontor- og telefontid: Mandag kl. 10-13 • Onsdag kl. 14-17 • Fredag kl. 10-13

KB90  

Kerteminde Boldklub 90 års Jubilæumsavis

KB90  

Kerteminde Boldklub 90 års Jubilæumsavis